A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
PC játékok
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Téma összefoglaló
ja lehet szerzek 50 slotos TS-t azt mindenki kap felhasználót és jelszót 
[ Szerkesztve ]

kovsol
(PH! félisten)
jó lenne, mert van amikor nem is nézem mit írtok, meg ahhoz vagyok szokva már sok év óta, hogy szóban megy a kommunikáció 
megpróbálom minél előbb megoldani 
Cylának van ts szervere. Beszéljetek vele, hogy adjon a csapatból 1-2 embernek chanal admin jogot, és akkor tudtok csinálni magatoknak külön szobákat.
Én alapból a 14 pool 13 extractort szoktam csinálni, és ez nem igazán alkalmasaz igazán korai rushok kivédésére. Általában valahol a második + dronnal szoktam elmenni deríteni, vagy nagyobb pályáknál kapásból a 6.-al, miuuté beszedett 1 minaralt. Ha látom, hogy nagy gebasz van, akkor gyorsítok a pool-on, és ledobok 2-3 clower. De ez sokszor már késő, mert amire beérek deríteni, már majdnem megvan a poolja, nekem meg akkor jön le a 11-12 dronom. amire lejön a pool, addigra bent van jó esetben csak 6 linggel, rosszabb esetben 10-el. A 6 lingre rá szoktam küldeni a dronokat, hogy idöt nyerjek a clowereknek, meg a királynőnek lejönni, de így is belepusztul 7-8 drone, amire lejönn az első 6 lingem. Ezután ugye izomból elkezdem gyártani a dronokat, de a következő hullámban már 14 linget kapok, ami megesz minden védelmemet, és megintcsak a dronokkal együtt tudom kinyítrni őket. Itt ugyan nem pusztul meg a dronok nagy része, de le kell pakoni a köv 2 clawert, meg lehívni a köv 6 linget, hogy legyen valamim a köv hullámra. Ha jól jön ki a lépés, akkor a 2 hullámban le tudom rakni a rócsoknak az épületét, de a 3. hullámra nem készül el az első 3 rócs, De ha elkészülne sem biztos, hogy köv 14 lingel elmírnának. Talán, ha ott a 2 clawer, de arra általában már nincs kristályom 
Jah, és közben persze a társnak is megvan a maga baja, mert őt is szivatják valami hasonlóval. Ha kijön hozzám segíteni pár marinnal, vagy zeával, akkor tuti, hogy kap egy fincsi reaper rush-t...
No, röviden erre a helyzetre mi a válasz? Ma játszottunk 3, vagy 4 mecset, és csak az egyik nem erről szolt. 
üdv, föccer
_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____
A sok spinecrawler az elején csak a pénzt eszi, inkább lingeket csinálj helyette, vagy ha úgy tetszik, egy nagyon korai roach warren-t. Nem nagyon van most sajnos olyan repem, ahol rusholnak ellenem, de nekem a 13 extractor/12 pool minden ilyesmit megfog. Talán steppes-en kell kicsit korábbi (12/11) ha nagyon biztosra mész.
De annyira ritka a 6pool és hasonlók(legalábbis itt) hogy nem éri meg, inkább 15 extr. 14 pool-t szoktam, 2gate-et, reaper-t az is megfogja, lehet vele korán expelni, van korán speedlinged is, lehet akár roach-olni is vele.
[ Szerkesztve ]
//Alg.504//Alg#2951// ---- Live for the SWARM! ---- DIGITAL PRIDE - J3 + PL50
fentebb egyszer irtam, hogy ts-t tudok felajanlani (gigas neten log, igaz elegge hasznalva is van a vonal, slot-okat nem tudom, amennyit az ts3 licensz nelkul enged), megy a szerver most is, foccer-rel parszor hasznaltuk is, csak az auth reszehez nem igazan ertek (valahogy ez a ts3 kicsit kaotikus nekem)
aki meg szeretne nezni, az irjon privatot, dobok elerest
[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

JSaN
(őstag)
Hat nekem ma nagyon nem ment, a leg benabb voltam.
Life goes on...

Djuree
(PH! nagyúr)
thoma mindig szerez ts-t. simán fellépünk úgy hogy észre sem veszik
eddig is így csináltuk sztem 
▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ Ki-Ken-Tai-Ichi 気剣体一

kovsol
(PH! félisten)
klanok.hu TS3 szerverén van nekünk szobánk oda is ingyen lehet járni

Köszi a mai meccseket, az utolsó a reégi szép bétás időket emlékeztette 
All Hope Is Gone
csak sikerult nyerni a vegen, de azert nehez szules volt 
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! Samsung 305T Plus (2560x1600@30") hibatlan, elado -> http://goo.gl/1SvLN
letezik olyan t jatekos, aki nem csak fossa a marine-t es maraduer-t, es remeli, hogy az eleg lesz?
az elobb jatszottam ket meccset (rep-ek feltoltve, ha erdekel valakit), mindketto ezt probalta - egyiknek bejott (z-vel meg nem igazan tudom, hogy lehetne fogni), masiknak nem - es rengeteg ilyet latok ezeken kivul is
fentebb irta Föccer is, hogy mikor 2v2-zunk, a t-k szinte kivetel nelkul ezt nyomjak, mas nem is remlik toluk (de ugyanigy, p az esetek 70%-aban mass void, 15% cannon, z-nel meg 50-50, hogy 6-pool-ling - ha ket z, akkor 90%)
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

Djuree
(PH! nagyúr)
miért, mi a fenét csináljon a t ha nem marine-t meg marauder-t? azok a kezdő egységei, egy darabig nincs is értelme mást csinálni. aztán meg ha nem tér át erősebb egységekre úgyis kikap 
▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ Ki-Ken-Tai-Ichi 気剣体一
Kicsit döcögősen indult, de aztán viharos lett az idő
... repkedtek a muták, és nyertünk 
All Hope Is Gone
felreertettel, csinalja, a gondom a mertekkel, illetve pont annak hianyaval van
es mar miert ne lenne ertelme mast is csinalnia
ha megnezed ezt a rep-et, remekul latni, mire gondoltam, a sracnak az elejen kapasbol volt 4 barrack--ja, es sokaig semmi mas
meg ugyan nem neztem vissza, pontosan mit csinalt, de lathato, hogy kettodarab tank megfogta, s meg ekkor is a marine-t eroltette tovabb, holott eselytelen volt, hogy feljusson a bazisra
kesobb is csak vikinget hozott, amivel oszinten nem ertem, mi volt a celja, hisz foldre loni nem tud, mire meg leszall, a tank megragja

kovsol
(PH! félisten)
nem volt az nehéz szülés, idegek párharca volt, és remélem felment a pulzusa mind a háromnak a mutáktól
de szemét vagyok
de ez van

kovsol
(PH! félisten)
szerintem nincs gond azzal, ha valaki mmm -t tol vagy mondjuk mass stalkert, de a többség nem képes menet közbeni taktika váltásra 
tegnap toltam egy mérkőzést PvT én voltam a P, elején nekiálltam zealotot gyártani a marinok ellen, majd h.templart stormmal, aztán a srác legyártott ezer tankot és berakta a bejáratához és ugye én nem tudtam bemenni, és közben gyártott bansiket és elkezdett engem baszogatni vele
én utána átálltam void ray+ carierre, akkor ő gyártott 6 BC -t de addigra már anyahajóm is volt, szóval a végén lemostam a levegőben 
összességébe a gyerek nem volt erős, de az tetszett, hogy nem csak az az only mmm volt

Djuree
(PH! nagyúr)
mutass nekem egy t-t aki kezdésnek nem csinál legalább 4 barakkot 
az elején kell, a prot is csinál 4 gate-t, a zerg meg hozza a sok ling-et.
ez elején valahogy meg kell fogni az ellent és ha nincs sok egységet gyártó épület akkor bukó van
persze sokáig erőltetni nem szabad az biztos......át kell állni időben bikább unitokra....
amelyiknek van nemi esze, az nem csinal, ugyanis ezutan, meg ha akarna is (persze nem akar, mert mint fentebb irta kovsol, ahhoz nem eleg nyomni az a, meg d betut), nem tul egyszeru atallni masra, mert egyfelol ha kicsi a map helye sem marad tul sok (foleg kozlekedni), masfelol a 4 barrack nem is tul olcso - szemely szerint en inkabb megfelelo egysegeket csinalok, nem a legolcsobbol milliot (kivetel talan a massling, de annak mas oka van)
de mondom, nezd meg az emlitett rep-et, lathatod, volt egy barrack-om, es egy factory-m, az ellennek negy barrack, es megis, neki lett buko, az epuletek szama, vagy az egysegek szama nem minden
lehet neked pl millio marine-od, ha kapsz ellenuk par tankot, dt-t, vagy ht-t storm-mal
[ Szerkesztve ]

aDM|RaL^
(őstag)
Én egy ideig nem ezt a taktikát követtem, hanem rámentem a siege tankra, de mióta folyamatosan lerohannak, és is rányomulok 4 barakkra, és inkább csinálok egy MMM labdát, mármint marine marauder medivac, aztán szépen berakom az egész ladbát a 4-es gombra, és rohanok végig a pályán a 4est és a T betűt nyomogatva, stimpacket lődözve...:'D
http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k

Ghoosty
(senior tag)
Nekem az alap kezdésem, 2 barakk. Az egyik reaktoros, a másik teches, majd egy factory techlabbal. Ezután szoktam eldönteni, hogy mit érdemes bővíteni. Bár mondjuk nálam nagy hiba szokott lenni, hogy alulméretezem a gyártókapacitást, de remélhetőleg kinövöm.
aDM|RaL^:
Nekem lerohanással nem szokott gondom lenni 2 barakkal sem, mert elköltöm az összes kristályom így is a folyamatos gyártásra, gyakorlatilag nem marad extra 150, hogy mégegy barakkot felhúzzak, a folyamatos supply bővítés miatt.
[ Szerkesztve ]
SC2: Ghoosty:247

Djuree
(PH! nagyúr)
hát engem mindig lerohantak ha nem volt legalább 4 barakkom. ha 4 reaktoros barakkból fosod a marinokat nincs ki megállítson
mindenki ezt nyomja, muszáj nekem is, mert ha nem kikapok....mire lejön az első tankom neki már van 20 marinja 

oxox
(őstag)
Este valami nagy moka??????
asszony ejfelig dolgozik.
Tegnap 6 random 2v2-t nyertem zsinorban!!!
hizott a majam (Protoss POWER!!!)
protossal..mind hatban cannon rusht probaltam, 4x le is leptettem az egyik ellent az elejen...2x elhuzodott.
2x (2bol!) bejott a rush zerg ellen, amin nem kicsit meglepodtem....
most mar kezdenek megfogalmazodni bennem a dolgok...pl. marine egy hosszabb partynal a vegen mart nem sok mindenre jo...legalabbis protoss ellen 
cylaval volt egy jo partynk ZP V TP (sajnos buktuk), de ha kapcsolok hamar, es lehozok nehany templart elektromos tamadassal, akkor szerintem siman nyerunk....lekapjuk a legi egysegeket, s a tankok meg a voidokat csak neztek volna....
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3: oxox#1525

FefeeX
(PH! kedvence)
Semmi gond
Az ilyenekből tanul az ember, megtanultam kérdezni 
Csak mert protoss-szal kb olyan szinten állok most, hogy zela rush, aztán ha nem jön be, tuti halál, mert fogalmam nincs, mit csináljak, annyira mások mint az SC1-es egységek. Nem tudom, mi ellen mi jön be, mi a light mi a nem light armor, mi ellen mit érdemes bevetni (na jó, amennyire a challenge-ben meg a 4 protoss pályában megtanított, annyira azért megy), csak ott nem kellett építeni+gondolkodni, ultra sebességgel 
Megcsináltam hétvégén a vs7insaneAI achit, hát az azért kemény. Mondjuk 12 full fejlesztett BC-vel végig lehet tarolni kb mindent... 
Majd játszhatnánk 1v1 edzőmeccseket is valakivel, hogy ne csak a dolog eleje legyen meg nálam (eddig az is bevált, csak hát maxon van a pulzusom, mert nem tudom, ha elrontom, mit csináljak
)
oxox: marine lövése egy maxos pajzson 1-eket sebez
BC ellen, mint a szúnyogcsípés 
[ Szerkesztve ]
SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX
Ez a mutázás, egy rohadt dolog, ha csak földi egységed van, kikészít ideglieg 
Hol itt - hol ott tűnnek fel, kinyírják a parasztokat és odébbállnak
Ha ellenem csinálják nekem 2000000 szokott lenni a vérnyomásom 
All Hope Is Gone

FefeeX
(PH! kedvence)
Nálam eddig semelyik ellen nem jutott még addig, hogy 2 barakkot össze tudjon hozni
Sajna replayből csak azt mentettem ki, amiben épp kikaptam, mert rossz dolgot támadtam a túlerőmből 
SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX
ConCorde 6025CID telefon fekete/ezüst telefonok olcsón eladók. Írj privátot, vagy keresd a hirdetést.

FefeeX
(PH! kedvence)
Valaki innen fingatott meg az első 1v1 meccsemben, beírta, hogy nincs tapasztalata, gondoltam akkor nem csinálok 3.min rusht, ez is lett a végem, 2 siege tankkal meg kb 10 marine-nal legyalult mint a fene. Azok ellen aztán lehet 30 marine-od is, a marine-ok ott csak azért vannak, hogy a siegek-hez ne férj hozzá, aztán úgy legyalulnak, hogy ha reaktorból nyomod 4 barakkból, azt is szétszedik, közben az ellen meg már expelt, 3-4szeres anyag jön neki, és mire feleszmélsz, még a védekezésnél meg a marine-nál tartasz mikor megjelenik a 12 BC 
rt06: #9012 mit gondolsz, ezt látják másoktól, megfogni máshogy nem nagyon tudják... Sőt, gyakorlatilag a SC2 pár achievementje is erre nevel... És szerintem nagyon jól is 
[ Szerkesztve ]
ja, enis nagyon utalom, meg a voidozast is.. de ok legalabb annyira utalhatjak a reaperezest
bar a reaperezes csak az elejen mukodik igazan, voiddal, meg mutaval kesobb is lehet bosszantani az ellent piszkosul.
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! Samsung 305T Plus (2560x1600@30") hibatlan, elado -> http://goo.gl/1SvLN

oxox
(őstag)
void is csak csapatban jo (ott sem verhetetlen), de ha megvan a gyorsh hajtomu, akkor lehet vele szurkalni, egyet itt, egyet ott
szeressuk...pl reaper ellen is tuti 
FefeeX - pont a BC ellen kellett volna a templar
(remelem az ellen is mukodik)...mennyi energiaja van a BC-nek?
[ Szerkesztve ]

FefeeX
(PH! kedvence)
Úgy emlékszem, kb félig csukja össze 
A banshee-t azt 1 az egyben összecsukja 

oxox
(őstag)
tehat azt jelenti, hogy ket feltotltott templar siman lekap egy horda bc-t ha egyben vannak, es rajuk nyomja???.....protossal jatszok egy ideje, de ezt a templar dolgot egyaltalan nem eroltettem....nahh ma megnezem
..suti lenne...tank ellen is mukodik??? (bar arra ott a void
)
[ Szerkesztve ]
te mit szeretnel templar-ral? mert nem tiszta, hogy storm-ot (ehhez minek az energia?), vagy feedback-et (ez meg nem teruletre hat)
mert talan a storm nem 75 energiaba kerul? 
a bc energiajat kerdezte, ezert gondoltam feedback-re, de kesobb irta, hogy ket ht leszed egy osztagnyi bc-t, ez meg inkabb a storm lehet, mert feedback szerintem annyi nem jon ki, de ehhez miert szamit a bc energiaja - no ezert nem tiszta
hát pedig nagyon is kéne, mivel eléggé egy hatásos egység
és pl terran mmm-ezik akkor ez a nagy counterje, mivel mindig mikroznia kell ellene 
[ Szerkesztve ]
és terran pl ghosttal leszedni, vagyis pontosabban emp-vel
dt esetében meg egy scan 

oxox
(őstag)
konkretan nehany templar ugy leszedte a void seregem, hogy konybe labadt a szemem...valami elektromos tamadassal.
storm vagy feedback, de storm lesz 

oxox
(őstag)
csak kibarkopazzatok
es az jo tank/bc ellen?

emmm
(senior tag)
Atomtámadás ellen is véd. 

Djuree
(PH! nagyúr)
az psi vihar, az igen jó 
[ Szerkesztve ]

emmm
(senior tag)
Tegnap játszottam valami külföldi sráccal egy csomó 2 vs 2 cooperatív módot, előbb csak Medium, majd Hard gépek ellen. Azért a Hard elég kemény, de a megfelelő pillanatban szépen be lehet szívatni.
Azt kell mondanom, hogy a mass stalker taktikája (Blink képességét sűrűn alkalmazta) nagyon bejött, gyakorlatilag folyton ezt alkalmazta, és a gép nem talált fogást rajta. Vagy 8 Gateway-ből ontotta folyamatosan a stalkereket, én meg vagy Terran-nal, vagy Zerg-gel kiépítettem a védelmet. Kiegészítve őt támadásnál, vagy egy jó nagy adag Banshee-t vittem, vagy a Zerg-nél jól használható, szintén nagy adag Infestort. Fél percig tartott egy Hard gép bázisa, egységeivel együtt. 
Úgy veszem észre, a végére, mikor már BC-kel meg Ultraliskekkel lehetne menni, szinte el se jut az ember, hamarabb vége van a meccseknek. 
Strom minden ellen jó
... tegnapi meccsen is hullottak az mmm golyók, thorok, siege - k ... minden
Persze nem 1 db - tól, nekem is volt vagy 10 - 12 db
Fel van töltve az oldalra, ha gondolod nézd meg működés közben 
All Hope Is Gone
psy storm lehetett (kor alaku teruleten vihar, villamok) - void-nak, amennyire tudom, nincs energiaja (feedback azt sebzi vissza az egysegre, pl banshee full energiaval bele is hal, 200 energiaja lehet a 140 hp-je melle)
psy storm kellhet neked inkabb, az teruletre sebez (80-at, szoval kelleni fog legalabb harom, hogy fel eletre szedd a tobbseguket)
amire erdemes odafigyelni, hogy a ht lassan mozog, es a storm-hoz viszonylag kozel kell menni (legalabbis kozelebb, mint a feedback-hez)
gondolom poennak szantad, de tenyleg ved, ugyanis hiaba van cloak-olva a ghost, ha vaktaban dobalod es idoben eltalalod (ketszer), megved a nuke-tol is

oxox
(őstag)
mindenkinek...ma probalgatom majd.

kovsol
(PH! félisten)
itt égetsz engem
pont jó szar voltam azon a mérkőzésen

emmm
(senior tag)
Nyilván poénnak szántam. 
(Az 1. részben nekem is volt erre példa, a srác állandóan jött a "Nuclear launch detected" felkiáltással, én meg protossal szépen körbevillámoztam gyorsan az összes lehetséges helyet. Az eredménye, egy halálhörgés, majd egy véres paca volt a bázisom közelében.
Akkor még elég volt 1 villám is, csak 45 HP-ja volt egy Ghostnak. )