2013. május 24., péntek

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  StarCraft 2 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-02-08 11:43:51

IT café

A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#301) ollie válasza Reas (#298) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ezt a félhivatalos szöveget honnan az anyjukból veszik? Nincs info a kiadás időpontjáról! Pont.

Go for the eyes, Boo, go for the eyes!

(#302) ollie válasza Wolverine (#300) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Na ja, a WC3 még annyira sem RPG, mint a Diablo, pedig annak sincs semmi köze az RPG-khez (na jó, lehet benne fejlődni).

(#303) ollie válasza Apophis (#299) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Olyan dolgokba kötsz bele, ami korántsem biztos, hogy végleges. Várjuk ki a végét. Az effekteket meg tuti, hogy ki lehet majd kapcsolni. ;)

(#304) frame>24 válasza ollie (#303) üzenetére

frame>24
(őstag)

igen, de Apophis elég tapasztalt rts-ismerö, több totyikban láttam írásait, és szókimondásuk ellenére fájdalmasan igazak... ;)

[Szerkesztve]

▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

(#305) Apophis válasza ollie (#303) üzenetére

Apophis
(őstag)

Természetesen ez mind feltételes mód. Grafikára annyit, hogy a Blizz ebben is jó, ami a skálázhatóságot illeti. A TfT és a WoW is - bár alapból sem gépigényesek - különösebb vizuális minőségvesztés nélkül butíthatók és jól állítható az effektparádé is, míg más játékoknál ezek többnyire nem választhatók ilyen jól külön, ha valamit leveszel, bűn ronda lesz az egész.

(#306) Reas válasza Apophis (#299) üzenetére

Reas
(kvázi-tag)

egyáltalán nem értek veled egyet

1sztem kell újítás, és speciell nagyon örülök az új unitoknak
2valószínű hogy a blizzard nem annyira hülye hogy felborítsa a balance-ot, azért mert eddig csak a protossból láttunk újat szépet, és nagyot, nem azt jelenti nem lesz másik oldalon nem lesz új, sőt biztos hogy lesz
3nem minden részlet új, van kb 3 új junit, a többi meg csak fejéldött (zealot ->charge, a pókból--->immortal, eltűnt a carrier, és lett egy - igaz jóval erősebb - mothership)
4ez ízlés kérdése: sztem tök jól néz ki az aktív pajzs
5nagyon hülyén nézne ki a hpbar, ha vmit irányítasz, akkor lent úgy is látod mi helyzet, nem kell semmi más

''ne kelljen 5-9-re az épületeket berakni, a macro az 1-ben rengeteg felesleges időt rabolt.''
ezt kérlek mondd el mire gondolsz, nem értem

köszi :)

(#307) Reas válasza ollie (#301) üzenetére

Reas
(kvázi-tag)

attól hogy vmit nem jelentenek be hivatalosan, kiszivároghatnak pletykák!
PONT. :P :P :)

(#308) mr.geeZ válasza Apophis (#299) üzenetére

mr.geeZ
(fanatikus tag)

A WC3 tényleg nem rpg, ez biztos, tényleg nagyon kicsi a diverzitás, nekem, mint starcraft, vagy pl. wc1 rajongónak mindigis alapvetően az egységek száma és mozgása marad az rts szíve, és nem kedvelem a hős rendszert. A Starcraftban is vannak, de úgysem lehet őket kihasználni rendesen, hiszen nagy a kockázat, így nem rohangál mig mindenki velük, így marad meg a klasszikus formájában a játék. Remélem Blizzardék is eleget fejlesztettek az rpg vonalon más játékokban, és ide nem hozzák be csak a szokásos starcraft szintjén (épületben nyersanyagért fejlesztés - új képesség).
Kicsit énis azt érzem, hogy túl sok lesz az egység, az ember nem fogja tudni eldönteni, hogy épp melyiket gyártsa, a túl sokféle egység pedig méginkább megköveteli a sok bindolást, és tökörészést, hogy az összes egység képességét ki lehessen használni. Bonyolultabb lesz, mint felszállni egy boeing 747essel. Kattingató és billentyűnyomkodó világbajnokság rulez.

Bass is a strong instrument, you can't allow yourself to play it weakly, with no authority.

(#309) mr.geeZ válasza Reas (#306) üzenetére

mr.geeZ
(fanatikus tag)

Az SCben az egységeket és az épületeket a számbillentyűkre lehet rakni, ha valaki igazán effektív haditechnikát akar, az berakja a gyárakat, hisz egy szám és egy betű és már épül is az egység, így sosincs feleslegesen álló nyersanyag, a rally pointtal pedig a kész egység már megy is rögtön a helyére. Tényleg kéne egy ilyen panel, klasszikus hiba, hogy az ember elfelejt egységet gyártani a harc hevében, pedig sok a res.
Nyilván a kolléga a versenyeken sem ismeretlen, és azért mondja ezeket az észrevételeket, hiszen az sc, mint az egyik legjobb valaha kreált multis játékkal folyamatosan játszanak a mai napig versenyszerűen, és ott hidd el, sokat számít, hogy az ember a harcmezőn látja az egységei HPját, vagy le kell néznie a menüre, és kitalálni, hogy melyik kijelölt egység, a sok közül, aki épp a fronton van. A csillogó villogó, a gépet néha pár ms-re belassító effektek pedig nagyon is sokat jelenthetnek, amennyiben elterelik a figyelmet, vagy lassítanak.

[Szerkesztve]

Bass is a strong instrument, you can't allow yourself to play it weakly, with no authority.

(#310) Reas válasza mr.geeZ (#308) üzenetére

Reas
(kvázi-tag)

még1x átgondolva, van benne igazság
nem lesz könnyű kezelni

(#311) ollie válasza Reas (#307) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ne mondd, ha 4 éven keresztűl titokban tudták tartani az SC2 készülését, akkor szerinted mennyi az esélye, hogy egyéb infó kiszivárog? ;)

(#312) Poctar

Poctar
(senior tag)
LOGOUT blog

Remélem a jó öreg Carierek-et nem hanyagoltál el és benne vannak a gaméban.

A videókat nézve szép a grafika. De valahogy az épületek és az egységek kicsit furcsának tűnnek számomra. Bár biztos vagyok benne, hogy ha játszok a gaméval akkor már nem lesz ez a helyzet. De addig is várni kell és gépet cserélni.

(#313) Reas válasza mr.geeZ (#309) üzenetére

Reas
(kvázi-tag)

mostmár értem.
nincsen sok versenytapasztalatom, de elhiszem, hogy ezek is fontosak.
köszönöm a választ! :)

(#314) Reas válasza ollie (#311) üzenetére

Reas
(kvázi-tag)

mostmár be van jelentve, mindenki próbál minnél többet és többet megtudni, és mivel mostmár nyitott kártyákkal játszanak, sokkal nehezebb titokban tartaniuk vmit

de az is lehet hogy ez a taktikájuk :)

én is nagyon kiváncsi vagyok, hogy mikor jön ki,de igaz amíg nincs hivatalosan is kimondva, ezek messze nem biztos információk

ugorjuk ezt át, majd meglásssuk kinek lesz igaza :((( :((( :D

akinek k750e vagy w800a van: csináltam egy scII témát (sIIct), sztem király lett itt a link:
(van még rengeteg játék téma háttér az ftp-n emellet)

[link]

(#315) frame>24

frame>24
(őstag)

(már valaki elmlítette asszem), de nekem is a siege tank volt furcsa...mint vmi átdolgozott dragoon, vazze. :-§
láccik , h megin' a protoss az ultimate faj, aminek egyesített, minden-ellen-jó unit-ja van--->mádörsip (mint annak idején a carrier - ja és ezt szerintem kihagyják belöle)
továbbá szvsz a többi fajnál nem várható hasonló (egyesített) erejü fegyver(egység), zergnél sose vót, terrannal video alapján marad az atom.

▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

(#316) mr.geeZ válasza Poctar (#312) üzenetére

mr.geeZ
(fanatikus tag)

Végülis ez egy rts, azt remélem, hogy régebbi gépeken is (2.4ghz+) menni fog, kisebb felbontásban, vagy kevesebb effektel. A Blizzard eddig figyelt erre, jó lenne, ha a WC3-éhoz hasonló rendszerkövetelményekkel lehetne játszani.

(#317) Reas válasza frame>24 (#315) üzenetére

Reas
(kvázi-tag)

ne haragudj, de ez egy értelmetlen hsz.

(#318) frame>24 válasza Reas (#317) üzenetére

frame>24
(őstag)

na baz' :o
a kedvedért: az elsö mondatom a kinézetre vonatkozott. (siege tank)
a többi egyértelmü

(#319) mr.geeZ válasza frame>24 (#315) üzenetére

mr.geeZ
(fanatikus tag)

Kell hogy legyen valami ellenpontjuk a másik 2 fajnak is ezekre az egységekre. A siege valahogy esetlennek tűnt, biztos lesz még pár újítás, az atom egyszerűen nem eléggé használható (bajos a cloak, és a hosszú becsapódás miatti odafigyelés), a mothership, mint egy bevethető egység, előnyösebb.
A zergeknek(nydusw), protossoknak van ezekszerint olyan lehetőségük, hogy bárhova generáljanak egységeket, biztos lesz a terranoknak is lesz hasonlójuk.
De a zerg még így is nagy fejtörést okoz, nagy fejlesztés kell neki, mert a számbeli fölény, ami eddig működött, mostmár egyszerűen nem elég.

(#320) ollie válasza Reas (#314) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én remélem, hogy minél hamarabb kiadják. Egyébként a gameplay videót megnézve nagyon úgy tűnik, hogy a játék nagyjából készen van, és főleg a fajok közötti egyensúly kidolgozása van hátra.

(#321) ollie válasza frame>24 (#315) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A mothershipnek csak a speckó tulajdnoságai ütősek, azok meg csak nagyon korlátozottan használhatóak, nincs végtelen energy. A demóban mondták is, hogy egymás után a három speckó használata esélytelen, direkt cheateltek, hogy bemutathassák. Ha meg kifújt a speckó, mindjárt nagyon sebezhetővé válik.

(#322) ollie válasza mr.geeZ (#316) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szerintem ne aggódj a gépigény miatt, tuti odafigyelnek arra, hogy régebbi gépeken is jól menjen. Anno a WC3 is jól ment még integrált VGA-val is.

(#323) frame>24 válasza mr.geeZ (#319) üzenetére

frame>24
(őstag)

hát igen, de vajon MI lesz az ellenpont? Terran-atom - önmagába valóban kevés és bajos...terranról így ötletem sincs :F
Zerg - ott arra gondolok, talán még jobban arra fogják gyúrni, h ''át-evolválható'' lesz több egység is vmely másikba, illetve tán lesz vmi rövid idö alatt lehívható tömegtermelés vmely egységböl...

(#324) ollie válasza mr.geeZ (#319) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Eddig csak 2 egységet mutattak be zergből, szóval szerintem még lesznek ott meglepik. Sőt, megtippelem, hogy terranból sem mindent mutattak, talán a protoss lehet a legvéglegesebb állapotban jelenleg.

(#325) Djuree

Djuree
(PH! nagyúr)

az atomnál mi a szarnak kellett ekkora piros folttal jelölni a helyét. így lehetetlen lesz jól ledobni, még a vak is látja hova fog menni (igazából sem látnád ha a fejedre esik, csak mikor már késő ;] ). :W
miért nem volt jó a kis piros pont :F volt hogy egyszerre hat atom ment...a régi szép idők...

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ Ki-Ken-Tai-Ichi 気剣体一

(#326) ollie válasza Djuree (#325) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mondta valaki, hogy látja a jelet az ellenfél is? :)

(#327) Reas válasza Djuree (#325) üzenetére

Reas
(kvázi-tag)

csatlakozom. sztem is lesz terrannál és zergnél, ultimate weapon.

mothership nem olyan nagy szám, ha elfogy az energy tényleg nem sokra megy.

válasz: nekem tetszik a jelölése az atomnak, meg ahogy szűkül ahogy egyre közelebb ér a földhöz, jah.. meg az effekt is király :)

(#328) Reas válasza frame>24 (#318) üzenetére

Reas
(kvázi-tag)

az volt értelmetlen, hogy egy videóbol ítélkeztél, ami nem sokat jelent.

de szerencsére beláttad, hogy kell h legyen új a terrannál és a zergnél is. :)

(#329) Apophis válasza Reas (#327) üzenetére

Apophis
(őstag)

Ultimate egysége gyakorlatilag csak a tossnak van. A kerit is csak azért lehet olyan jól kihasználni, mert némi microval szépen egyesével szét lehet velük mindent szedni, sérülés nélkül. Ez a toss egyik különleges képessége, bár főleg T ellen, ráadásul viszonylag könnyen védhető, így remélem, marad a Carrier. A másik két ''végső'' unit, a BC és Ultralisk nem tud semmi extrát, ''csak'' brutális armorral, tonna HP-val és jó sebzéssel bírnak. A BC-t nem is nagyon használják (nem is illik a T módszerhez), viszont az ultra alappillére az endgame Z stratégiának, az ultraling+swarm kombónak, mint damage sponge, hiszen a 6 armorjával a legtöbb alapunit alig sebzi (milyen mókás, mikor egyedül beszabadul a fejlesztetlen marine-ok közé). Remélem, ő is marad :) Engem alapból az új Z egységek érdekelnek, hiszen T és P kaphat egy valag robotot, vagy extra fegyverzetű gyalogost, de a zergnek teljesen új lényeket kell tervezni, ami nehéz feladat.

(#330) ollie válasza Apophis (#329) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Aztán nehogy Z is robotokat kapjon. :DDD Bár miért ne. El tudok képzelni néhány borgosított zerglinget.

(#331) Apophis válasza ollie (#330) üzenetére

Apophis
(őstag)

Engem továbbra is az érdekel leginkább, hogy a hybrid szállal mit kezdenek, hogyan illesztik a SP-be.

(#332) Djuree válasza Apophis (#329) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

a carrier az marad sztem. valaki mondta hogy helyette van a mádörsip, de abból csak egy lehet egyszerre, úgyhogy nem helyette van.

▏.::Yamaha::. ▎D3: Djuree#2959 ▍Xbox gamertag: Djuree ▋WoT acc: Djuree ▊.-:ITAŁO DISCO:-. ▉ Ki-Ken-Tai-Ichi 気剣体一

(#333) Reas válasza ollie (#330) üzenetére

Reas
(kvázi-tag)

jah :)
vagy a mamut kapna egy rakétavetőt a vállára
poén is lenne
de inkább ne. :)

(#334) mr.geeZ válasza Djuree (#332) üzenetére

mr.geeZ
(fanatikus tag)

Tényleg nagyon jól használható egység volt, és teljesen univerzális, ha az is megmaradna, tényleg nagyon sokat kéne fejleszteni a másik két fajon, hogy egyensúlyba legyenek. Kérdés, hogy a videóba bemutatták-e az összes protoss egységet, vagy csak az újításokra mentek rá? Szerintem A, és nemlesz keri.

(#335) mr.geeZ válasza Apophis (#329) üzenetére

mr.geeZ
(fanatikus tag)

Én őszinténszólva nem szeretem a BCt, elég esetlen, még ha sok van belőle sem elég jól védhető, önmagában az esetlensége látszik többszöris a videóban. Ha a yamato területre hat, akkor lehet valami haszna is talán.

(#336) Djuree válasza mr.geeZ (#335) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

a battlecruiserre gondolsz?
azért 2*12 mindent bedarált, amúgy rendesen, persze okosan kell manőverezni velük, nem egyben

(#337) frame>24 válasza Djuree (#336) üzenetére

frame>24
(őstag)

naja, de mire 2 x 12-öt :Y összehozol, addigra 1 skilled játékos rég agyonver..
SC1 pörgös volt, én pl. párszor beszívtam a hat zerglinges tactic-ot...(~5perc asszem)
vagy, marine+medic rush...v mass dragoon...v zealot rush... v early dark....v egyszerü drop a csicskákra...ezek ellen nem jutsz el még 2 BC-ig sem...
Volt 1 érdekes srác, az úgy tolta, h szinte csak lurker+defiler, utóbbi folyamatosan felhöben tartotta a lurkikat, kevesebb damage...eccer-kéccer bejött neki, de szerintem költséges (sok defiler kell+lurkerek eleve..), idöben is sok elérni..
mass vulture-aknázás nem teccett.....

[Szerkesztve]

(#338) mr.geeZ válasza Djuree (#336) üzenetére

mr.geeZ
(fanatikus tag)

Ez igaz, de a multik során egyszerűen túl jól fel lehetett készülni ellenük, főleg a terran és a protoss ellenfél ellen volt nehezen bevethető a jólfelkészült ellenfél ellen, és ehhez túl drága. Mondjuk elég mapfüggő a használhatóságuk.

(#339) Djuree válasza frame>24 (#337) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

igazad van, ritkán lehetett alkalmazni, csak defenzív játékos ellen volt elég idő.

én is ilyen vagyok.
első a jó védelem, aztán egy mindent elsöprő attack...legtöbbször eredményes...

(#340) Djuree

Djuree
(PH! nagyúr)

tényleg, kéne egyet starcraft 1-ezni multiban, nem gondoljátok? :F

ja egy örök kérdés:
nektek ment az 1 xp alatt? nekem csak egy kis hack fájlal. azt mondják az eredeti megy xp alatt, csak az íratott nem, de nekem eredeti van és mégsem megy.

(#341) frame>24 válasza Djuree (#340) üzenetére

frame>24
(őstag)

mindegyik megy XP alatt, csak föl kell rakni 1.14f patch-et ;] asszem az a legutóbbi, de ott is már csak 1-2 koreiai helyesírási hiba van javítva :U

(#342) -Zeratul- válasza Djuree (#336) üzenetére

-Zeratul-
(őstag)

ez nem teljesen helytálló ;)

zerg ellen 2*12 bc nem sokat ér, eldob 2 plague-t, és az összes bcdnak marad 1hp-ja
protossnál meg ott a da, a feedback területre hat, szóval elég gyorsan öli a bcket az is

multiplayerben egyedül a TvTben van értelme a bcnek, de ott is olyan ritka mint a fehér holló

(#343) -Zeratul- válasza Djuree (#339) üzenetére

-Zeratul-
(őstag)

multiban ez úgy megy hogy amíg védelmet építesz, addig a másik összegyűjt kétszerakkora sereget :D

(#344) Djuree válasza -Zeratul- (#342) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

hát igen, de ezért mondtam hogy nem egyben kell vinni őket, hanem sok kis darabban, persze nem egyszerű.

persze az én népem a proton, jó kis darkoknál nincs jobb :DDD
elején pár zealot meg foton, aztán egyből darkok mihelyst lehet, és mehet az ihajj-csuhaj...

(#345) Djuree válasza -Zeratul- (#343) üzenetére

Djuree
(PH! nagyúr)

igen, de betámad, felmorzsolódik a védelmen (perzsák thermopüleinél) a serege, és mehet az ellencsapás...

(#346) Hujikolp

Hujikolp
(őstag)
LOGOUT blog

tudtátok, hogy kiemelt lett a téma?

(#347) WonderCSabo válasza Hujikolp (#346) üzenetére

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Már elég régóta... :D

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#348) frame>24 válasza Djuree (#345) üzenetére

frame>24
(őstag)

hmmm, pedig védelemben szvsz terran a legjobb...bunkik, elé radarok, azok elé + supply depok, bunkik mögé + pár siege... ;)
proto. védelem ugye ~csak foton cannon, ez ellen:
- terran: ''nuclear launch detected'',
- zerg: defiler+mamut
- protoss: hernyó v carrier...
vazze, télleg kéne jáccanunk :DDD

[Szerkesztve]

(#349) ollie válasza frame>24 (#341) üzenetére

ollie
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Van már 1.15-ös patch is, épp az SC2 bejelentése előtt pár nappal jelent meg.

Egyébként nekem az összes verzió ment XP alatt.

(#350) frame>24 válasza ollie (#349) üzenetére

frame>24
(őstag)

jah, nekem is ment össz. verziJó, csak gondoltam, vkinél hátha az a gebasz...
1.15--> :DD jeeee, download, és partizok 1-et...úúúúú - vajon mi lehet a change-list? - majd csekkolom, de valszeg megen csak helyesírást javítottak x. bonus-map-en :U

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  StarCraft 2 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.