2013. május 23., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  StarCraft 2 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

• Utoljára frissítve: 2013-02-08 11:43:51

IT café

A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.

Összefoglaló kinyitása ▼

(#20701) killerjohn válasza rt06 (#20700) üzenetére

killerjohn
(PH! addikt)

ebben reménykedtem :R

SC2: KillerJohn#634, D3: KJohn#2437, D3 HUD erős idegzetűeknek: http://bit.ly/Yh3qAP

(#20702) sith7 válasza föccer (#20697) üzenetére

sith7
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez az az acsi

[link]

All Hope Is Gone

(#20703) BalazsKKa67j

BalazsKKa67j
(tag)

Sziasztok!
Tud valaki valamit esetleg a LAN állapotáról? Lesz-e valaha? És ha igen mikorra várható?
Köszi!
Üdv!

(#20704) sith7 válasza BalazsKKa67j (#20703) üzenetére

sith7
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem sose lesz :N

All Hope Is Gone

(#20705) rt06 válasza BalazsKKa67j (#20703) üzenetére

rt06
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem lesz

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#20706) föccer válasza sith7 (#20702) üzenetére

föccer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

No, ennek este jól utánna nézek :K

Ugyanitt társakat keresek 4v4 hard a.i ellen :DDD

üdv, föccer

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

(#20707) _OldBoy_ válasza föccer (#20698) üzenetére

_OldBoy_
(tag)

Ez a rész tényleg érdekes, bár szerintem a metagame fejlődését mutatja inkább. Koreában szerintem a zergek már rájöttek hogy kell kezelni a greedy mass sentry fast exp protosst és hogy kapják el a deathballt, és ez a tudás folyamatosan terjed, legutóbb NASL-ban Idra simán 2:0-zta Manát. A következő lépcső az lesz amikor a P-k lépnek és elkezdenek új unit kombókat és más taktikákat használni.

---> http://silver2master.com/ <--- OldBoy #863

(#20708) rt06 válasza föccer (#20706) üzenetére

rt06
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

azt az achi-t hadr ai tarsakkal kell megcsinalni

Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.

(#20709) BalazsKKa67j válasza sith7 (#20704) üzenetére

BalazsKKa67j
(tag)

Igen azt tudom,hogy hivatalosan nem lesz,de valami alternatív megoldást csak kitalálnak,vagy nem?

(#20710) rt06 válasza BalazsKKa67j (#20709) üzenetére

rt06
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha talalnanak is ki*, annak megtargyalasa akkor is warez-nak minosulne

*: de nem talalnak, egyelore nincsen semmilyen, a pvpgn-hez hasonlo 3rd party szerver sc2-hoz, es bar lehet idonkent olvasni egy-egy uj, uberjo emulator-rol (screenshot-okkal, videoval, mindennel), ezek tobbnyire szo nelkul eltunnek a semmibe, meg azelott, hogy barmi hasznalhato (vagy akar hasznalhatatlan) kikerulne beloluk a nyilvanossag szamara (mellesleg tobbseguk erosen kamu szagu)

(#20711) BalazsKKa67j válasza rt06 (#20710) üzenetére

BalazsKKa67j
(tag)

Ez nem jó hír,reméltem ,hogy írnak hozzá valamit ICCUP-hoz hasonlóan.

(#20712) sith7 válasza föccer (#20706) üzenetére

sith7
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tegye azt, kedves Uram :K ... bár szerintem ez neked megvan már, csak nem emlékszel rá

BalazsKKa67j
Nem tudom

[ Szerkesztve ]

All Hope Is Gone

(#20713) rt06 válasza BalazsKKa67j (#20711) üzenetére

rt06
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ha jol tudom, ok is pvpgn szervert hasznalnak (gondolom valamilyen sajat patch-csel)

ehhez hasonlo szerverbol amugy van jonehany (pl magyar is, a kani/hu gondozasaban)

ez anno, bw idoszakban meg ugy-ahogy* legalisnak szamitott, de sc2-hoz mar nem lenne az**

*: az eredeti bnetd szerver keszitoit jogi uton megtamadta a blizzard, es nyert is ellenuk, viszont a projekt folytatasat, a pvpgn-t nem bantotta, annak ellenere sem, hogy a szerverhez verzioellenorzes nelkul (s igfy akar tort verzioval is) lehetett csatlakozni

**: egyreszt a jatek file-jainak modositasara lenne szukseg, ami a pvpgn szerverhez valo csatlakozashoz nem kellett (csak regisztry-ben kellett piszkalni a gateway-ek listajat), masreszt a battle.net olyannyira bele van agyazva a jatekba, hogy annak megkerulese imho minimum problemas lenne

[ Szerkesztve ]

(#20714) oxox válasza _OldBoy_ (#20707) üzenetére

oxox
(őstag)

vagy rajonnek, hogy a protoss a leggyengebb :) , es pl visszakapja a void a sebesseget :D colo ketszer olyan messze lo :DDD

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3: oxox#1525

(#20715) Alg válasza oxox (#20714) üzenetére

Alg
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És egy meelee attack-al lefejeli a légi egységeket... :DDD

Egyébként csak scourge kellene a HotS-al, megoldódna a zerg legtöbb gondja ;]
Banelingből lehetne fejleszteni spire-ban, kis szárnyakat növesztene mint a ling, olyan lenne mint valami zöld méhecske :DDD

//Alg.504//Alg#2951// ---- Live for the SWARM! ---- DIGITAL PRIDE - J3 + PL50

(#20716) sith7 válasza Alg (#20715) üzenetére

sith7
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És egy meelee attack-al lefejeli a légi egységeket...

Ez jó :C

All Hope Is Gone

(#20717) kovsol válasza Alg (#20715) üzenetére

kovsol
(PH! félisten)

már megint sokat szívtál látom :N

(#20718) rt06 válasza sith7 (#20716) üzenetére

rt06
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nem jo, mert a headbutt skill hasznalatakor mindket* egyseg 30-at serul

*: akit lefejelt az is, es a colo, aki lefejelte, az is

(#20719) föccer válasza rt06 (#20718) üzenetére

föccer
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

2v2-ben még mindig működő lehet a taktika. Mivel mecha unit, így TP felállásban simán javítják az scv-k :)

Alg: látom megfogott a múltkori repülő ling ötletem. De látom, hogy te nem kispályázol.... ;]

üdv, föccer

_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

(#20720) rt06 válasza föccer (#20719) üzenetére

rt06
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nincs ebben semmi extra, bw-ben volt scourge
kis kamikaze repulo egyseg, kettesevel termett, mint a zergling, ha jol emlekszem, 27/75 volt az ara, es 110-es sebzese volt repulo egysegekre

carrier-ezok, bc-zok imadtak, de hasonlokeppen elveznek a colossus-ozok is

[ Szerkesztve ]

(#20721) oxox válasza Alg (#20715) üzenetére

oxox
(őstag)

egyebkent azt vettem eszre...(lehet lama eszrevetel lesz, es mindenkinek egyertelmu volt), hogy mikor cannon rusht nyomtak ellenunk kb 1 hete, a cannon lotte a fent allo colot, pedig elmeletben nem lathatott fel.. (pl. a stalkert meg nem lotte) :F :F :F

mert ugye ha lelog egy laba akkor lojje, de fent volt vegig (tavolra meg nem volt meg a colo fejlesztes)

(#20722) Eagl3 válasza oxox (#20721) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a repülő egység is mindig látszik, hiába van egy szinttel feljebb mivel ugye a levegőben van... a colo meg ugye felér a repülőkig.

(#20723) sith7 válasza rt06 (#20718) üzenetére

sith7
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor az tényleg nem jó :N

All Hope Is Gone

(#20724) _OldBoy_ válasza Eagl3 (#20722) üzenetére

_OldBoy_
(tag)

A repülő egység nem látszik low groundról, ezért szokás high groundok fölé reptetni zergként az overlordokat. Lehet hogy ez egy bug colonál, vagy az is lehet hogy egy XelNaga torony miatt volt vision-je.

(#20725) rt06 válasza _OldBoy_ (#20724) üzenetére

rt06
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

pontositok: a high ground folott repulo egyseg nem latszik low ground-rol
a low ground folott repulo egyseg latszik mind low-, mind highground-rol

amit oxox irt, ott az elso eset all fenn, igy lowground folott levo observer nelkul (ami ugye fellat highground-ra) valoban nem kellett volna latnia a cannon-nak a colo-t)

oxox: biztos, hogy nem volt observer, vagy egyeb repulo egyseg a kozelben?

(#20726) oxox válasza rt06 (#20725) üzenetére

oxox
(őstag)

xal naga tuti nem volt, es egyseg sem..ez az volt mikor 2v3-at nyomtunk es dc-t kaptam, mikor vegre nyertunk volna....es mondom miutan visszaleptem vele, gondolvan leloghatott, a stalkert nem lotte...visszamentem, erre megint lotte....fent nem volt egysege...sajna regi party volt, a replayt kene megneznem az ellenfel szemszogebol, hameg megvan meg....valami bug lehetett, vagy tenyleg latjak a colot ha a szelen all (csak eddig meg nem tunt fel nekem...de szerintem inkabb bug, mert eloszeretettel rohangalok magasabb helyre pl. mm csapat elol coloval)...04.25. korul volt, megnezem, hatha megvan meg...

egy masik bug-ot is talaltam mar, bar az csak vicces.

nemtudom a map nevet
3v3 map, erdos-zold palya, 3-an egy helyen, ket sima exp hely egy szemben levo magasabb "szigeten", az emelveny vegen naga szikla lerakva a ket exp helyre, ket oldalt lehet bemenni. (egy-egy arany exp lehetoseg a palya kozepso-szelso reszen gaz nelkul. Itt ha fent vagy es jobbrol kerulod kozvetlen a szigetet a probe elkezd "pattogni" :D ....olyan mintha ugralna (fel akarna menni a magasabb helyre :) )

Egy partym el is ment ezen, olyan mokasnak talaltam :DD

[ Szerkesztve ]

(#20727) LinogeOW

LinogeOW
(fanatikus tag)

Vicces amúgy, hogy mostanában megint felkapott lett a noob protossok körében a cannon rush. Más is észrevette ?

(#20728) rt06 válasza LinogeOW (#20727) üzenetére

rt06
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

igen, en konkretan ha metalopolis-on protoss-t kapok, akkor beprobalok egy cannon rush-t

(#20729) Alg

Alg
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Custom 1v1-re keresek játszótársat - ladder pályákon kis gyakorlás, írjatok rám.

(#20730) sith7 válasza Alg (#20729) üzenetére

sith7
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én nem írok rád, mert 8 - 10 perces meccseken neked nem lesz kihívás semmi ellenem :B

viszont ha valakivel játszol egy jót, a repet szívesen megnézném :R

Jut eszembe DTG - ről tud valaki valamit ?
Pár repet néznék tőle is :U

All Hope Is Gone

(#20731) JSaN

JSaN
(őstag)

LOL :C

Life goes on...

(#20732) rt06 válasza JSaN (#20731) üzenetére

rt06
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

zerg...

(#20733) Alg válasza sith7 (#20730) üzenetére

Alg
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nah sikerült 1 meccset nyerni T ellen, valami 7 próbálkozásból :DDD

A végére már azért kezdtem belejönni, de még mindig elég gyenge a ZvT-m... valahol platina közepén

(#20734) sith7 válasza Alg (#20733) üzenetére

sith7
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kitalálom ki volt az ellenfél ... :U .... R..D..

All Hope Is Gone

(#20735) Alg válasza sith7 (#20734) üzenetére

Alg
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az elején vele is játszottam, aztán egy random platinás T ellen toltam... fel is vettem a srácot, bőven diamond szintű a TvZ-je

Egyébként akik látták: az utolsó meccs visszahozható lett volna, 29 muta vs 16 marine, és 2 thor volt a pályán, ráadásul a thor-ok még a bázisán, szóval vissza tudtam volna verni...

[ Szerkesztve ]

(#20736) sith7 válasza Alg (#20735) üzenetére

sith7
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Értem, az jó

All Hope Is Gone

(#20737) _OldBoy_

_OldBoy_
(tag)

Patch 1.3.3 PTR

Balance

PROTOSS

Archon
Now a Massive unit.
Range increased from 2 to 3.

Cybernetics Core
Research Warp Gate time increased from 140 to 180. *This change was revoked.
Research Warp Gate time increased from 140 to 160.

Gateway
Stalker train time decreased from 42 to 37.
Zealot train time decreased from 38 to 33. *These changes were revoked.

Sentry train time decreased from 42 to 37.
Warp Gate unit train times remain unchanged.
Pylon power radius has been decreased from 7.5 to 6.5.

TERRAN

Bunker
Salvage resource return reduced from 100% to 75%.

Ghost
Cost changed from 150/150 to 200/100.

Thor
Thor now has 200 max energy, and starts with 50 energy.
250mm Strike Cannons now cost 150 energy to use (cooldown removed).

ZERG

Infestor
Speed decreased from 2.5 to 2.25.

Spore Crawler
Root time decreased from 12 to 6.

(#20738) Alg válasza _OldBoy_ (#20737) üzenetére

Alg
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Thor
Thor now has 200 max energy, and starts with 50 energy.
250mm Strike Cannons now cost 150 energy to use (cooldown removed).

Feedback FTW
Egyébként eredetileg ez is így volt...
El akarják vinni a P-t templar irányba? (archon buff is...)

Infestor
Speed decreased from 2.5 to 2.25.

WTF :F

[ Szerkesztve ]

(#20739) oxox válasza Alg (#20738) üzenetére

oxox
(őstag)

jaja az a 3-as range mar kezd hasznalhato lenni :)
muta+ponix ellen ez kell....phnoix probalhatja emelgetni :DD

[ Szerkesztve ]

(#20740) iSonic

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

archon +1 range.. és a thor visszakapta a energy-t... fasza... na akkor a HT, mostmár mindent fog counterelni.. :D szuper köszi blizz <3

(#20741) rt06 válasza Alg (#20738) üzenetére

rt06
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Feedback FTW
Egyébként eredetileg ez is így volt..."

jah, meg a corruptornal is hasonloan volt, kivancsi vagyok, arra is igy reagalnal-e, ha azt visszahoznak

"WTF"
ebbol kiindulva nem, hiszen ez is feedback ftw, masreszt meg ne lehessen mar olyan sebesseggel odarohanni a thor-okhoz, colo-khoz, es mindcontrol-ozni oket

(#20742) sith7 válasza Alg (#20738) üzenetére

sith7
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem igen, sok archon - t nagyon nem láttam még meccseken :(

All Hope Is Gone

(#20743) adrian360 válasza iSonic (#20740) üzenetére

adrian360
(fanatikus tag)

aztán jön egy darab ghost és egy darab EMP-vel elintézi az összes HT-t, jaj szegény terran imba protoss :) btw most néztem utána hogy a HT feedbackje 9 range-ről működik, míg a ghost EMP 10-es range / 2-es hatósugár, tehát a 11 range-re álló HT-t már hatástalanítja ...

(#20744) iSonic válasza adrian360 (#20743) üzenetére

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

adrian... itt senki sem mondta, hogy imba toss.. te valamit nagyon félrenéztél.. de mondok valamit, ha mass mechezel... akkor nincs nagyon gázod a 12-13ig percre ghostot hozni, mert a thor 200 gázocska és 300 mineral és a kék lángos hellion meg sok pénz.. de ha te kihozol akkor csak gratulálni tudok.. de viszont ne csodálkozz azon, hogyha utána bedarálják a seregedet :) ja és arról ne feledkezz el, hogy a ghosthoz ki kell fejleszteni az energy pluszt.. pluszba a ghostot ugyanúgy tudja a HT feedbackleni.. :)

legyél egy picit tisztába a játékkal... elárulom neked régebben ezért volt kivéve a thornak az energyje, mert túl erős volt ellene a feedback.. ha nem hiszed járj utána :)

de csak ne hidd azt, hogy a thornak fáj a feedback, ugyanúgy a zéró HP-s ravennek és a pajtásainak a BC-nek és a banshee-nek... és még mindig egy unitról beszélünk és annak az egy képességéről.. :)

[ Szerkesztve ]

(#20745) iSonic

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

megjegyzés: még mindig egy szóval nem mondtam azt, hogy OP ez az.. csak simán a játékbeli unitokról írok neked ;)

(#20746) Alg válasza rt06 (#20741) üzenetére

Alg
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem igazán értem a kötekedő hangnemet, na mindegy...

Azért én megnézem te hány colo-t tudsz NP-ni és mennyi ideig...

zerg op?

Jah, és a zergnek még mindig nincs anti-caster egysége, azaz a HT gyakorlatilag azt csinál amit akar, amíg van neki energiája

[ Szerkesztve ]

(#20747) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Hát ez az 1v1 nagyon nem akar menni.:D Lassú vagyok még és ledarálnak a fenébe, de 2v2,3v3 elég jó, persze nem miattam 3v3-ba berakott a platinába.:D

<---Train With Max--->

(#20748) iSonic válasza Alg (#20746) üzenetére

iSonic
(őstag)
LOGOUT blog

én nem mondanék ilyeneket, mert mindjárt jön a leszúrás :O :'(

OP zerg :'(

(#20749) _OldBoy_

_OldBoy_
(tag)

Ez csak a PTR patch, simán visszavonhatják ahogy a GW unit build time-al vagy az infestor health buff-al tették. Ha már balance, a mai SotG-ben vitázik egy jót Idra és Day9 balanszról, 40 perc körül kezdődik, érdemes meghallgatni.

(#20750) Alg válasza _OldBoy_ (#20749) üzenetére

Alg
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én majd a patch notes-ra leszek kíváncsi ha élesítik

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  StarCraft 2 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.