A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
PC játékok
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Téma összefoglaló
de most komolyan 
üdv, föccer
mod: ha valaki felleli a replayeket, akkor legyen szíves szólni. Szeretném visszanézni őket 
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____

JSaN
(őstag)
de istenem idra mert hagyta ki a baneling speed upgradet?
szerk.
Amugy nagyon jo mecsek voltak, erdemes volt fent maradni. A vegen mar 22k folott volt a nezo szam. 
[ Szerkesztve ]
Life goes on...
SPOILER
Sose volt egy kreatív játékos, viszont brutálisan makrózik
Láttam egy Huk-Nestea meccset úgy emlékszem Day9-nál, ahol Nestea ugyanezt rontotta el mint amit most IdrA. Sokáig maradt tier2 és későn jött a tier3 átállás. Tier2 zergnél szerintem arra van, hogy átvezesse a late game-be, de muták nagyon drágák ahhoz hogy massolja őket a techelés kárára, pláne ha nem tud vele igazán nagy eco damage-et okozni. Szerintem nem a bling speeden ment el, J elég szépen splitelte amúgy is a marine-okat meg a tankokat, ennyi bázisról már egy rakás jól pozicionált broodlordnak kellett volna lennie mire kijött a terran sereg.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/diego_rivera/
Nem csak az volt a baj az ucsó meccsel.
spoiler:
Nagyon jól tolta a muta harast. Istenemre mondom egyszer elérem ezt a szintet. Csak megint nem vette észre, hogy többet vesztett vele, mint nyert. Szinte sírtam, amikor nekiment a 4-5 turretnek is. Leszedett belőle 2-őt, és visszavonult. kb 1 parasztot sem vert le. A banleing speed-et durván elfelejtette. Bár, mint írtam az előbb is, talán a legnagyobb hibája az, hogy teljesen kiszámíthatóan játszott. Mass marin ellen mass mutát vezetni
Inkább hozott volna a 10. perctől roachokat helyette. Többre ment volna.
üdv, föccer
_________________ Mindent figyelünk.... (-(-_(-_-)_-)-) ____________________ _____ Az alapelvek nem ismerete nem mentesít annak betartása alól. _____
hát mert mondjuk csak ezeket tudja?? szerinted miért él meg simán Jinro a taktikáiból Koreában és IdrA nem?..
IdrA-t nem szabad lebecsülni, ő az egyetlen külföldi aki eddig az összes GSL-en ott volt. Nem annyira változatos ahogy játszik, viszont amit tud azt nagyon masszívan tudja.
azzal nem lövök le nagy poént, hogy van nála jobb zerg Európában.. pl.: Dimaga vagy LiquidRet, meg mostanság eléggé megerősödött Morrow is.. az, hogy kinek van pénze kimenni oda az más kérdés..
IdrA játékban két dolog fedezhető fel..
1. iszonyatosan buta dolgokat képes csinálni (GSL mappon beküldte a 25 mutáját a darálóba..)
2. fantáziátlanul játszik.. vicceseknek hangzik, nem próbál semmi újat..
North American Star Leauge, napi meccsek, 400 000 dollar http://nasl.tv/
na végre valami jó kis cucc 
Pénz annyira nem kérdés szerintem, az ő szintjükön a csapat megveszi a repjegyet, a GOM meg csinált egy házat ahol bejelentkezés után ingyen szállást ad a külföldi játékosoknak határozott ideig. Viszont a két ponttal egyetértek.
Ret szerintem nem fog nagyot alakítani Code A-ben, nagyon nem megy neki protoss ellen, mondogatja is már, hogy hazajön. IdrA is otthagyja Koreát a mostani GSL után egy időre, gondolom épp a Star League miatt. Morrow-t nagyon bírom de nem tudom mit kezdene a szuperagresszív koreai játékkal. Nagy zerg reménységem moonglade, ő sokat játszott a koreai ladder-en, kiváncsi vagyok mit mutat Code A-ben.
[ Szerkesztve ]
hát Ret-re én is kíváncsi leszek.. ő egy igazán fejlődő emberkének tűnik, aki szolidan meghúzza magát és szépen csendben nyerni fog majd sok dolgot.. ebben az évben kezdte az Assembly lannal, szóval van a srácban remény.. IdrA, pedig még mindig a Betás és a BW-s múltjából él... és ahogy Morrow fogalmazta egyik cikkében.. Európa jelenleg sokkal jobb helyzetbe van SC2 ügyileg, mint Korea.. hisz a két úgymond kontinens között jelenleg nincs nagy eltérés.. és az eu-s játékosok nagyon elszántak és fejlődő képesek..
egyszóval még nincs nagy szakadék, ami leküzdhetetlen lenne..
[ Szerkesztve ]

oxox
(őstag)
3v3-ban ugy dontottem, hogy atterek a zergre...tegnap egy meccsre volt is idom
ZTP (ellenfel, ok a favored), Vs ZZP mi..
9pool-al raugrottunk a zergre (bar a masik zerg valahol elkalandozott a tamadasnal), mindenesetre leszedtem a queent-es jopar munkast, mire megjott a segitseg... majd gyorsan expeltem aranyra...ataltam roachra, majd hydrara (az ellen zerg mutara ment)...meg is nyertuk, de lenne nehany kerdesem....a roach hydra seregem csunyan hullott az mmm+stalkerek ellen, es ugyan mindig en maradtam allva, megis azt gondoltam, hogy tobb egysegem marad majd...upgr-et nem felejtettem el.
tehat kerdeseim:
-mmm ellen milyen felallast erdemes csinalni? ...ling ugye semmit nem er, baneling marine ellen nem rossz, de sok gazba kerul, es azt gondoltam a roach+hydra jobb felallas a kesobbiekre...mi pusztitja oket tomegben...(mint pl a colo, vagy a tank?)
-a hydra+roach mehet vegyesen, vagy celszeru oket kulon mozgatni?
-tettem be nehany infestort...gondoltam majd kopkodok, de a mikroja nem az igazi meg
...valami tanacs, hogy lehet normalisan hasznalni? Az mar vilagos, hogy kulon kell mozgatni a csapattol, mert lassu szegenyke...
-stalkereket lingekkel molesztaltam, csak az volt a baj, hogy annyira szetszakadt a foseregem....lings+roach/hydra+infestor, hogy ez is az okok kozott szerepelt, hogy hullottak mint a legyek
-a vegen a main-en negy hatchery-m volt +1 aktiv exp (arany expet kiapaszottam), es megis volt, hogy nem tudtam mindent elkolteni
-valahol ez a zerg taktika...mint a saskak....utok elhullok...ketszer annyival jovok 2perc mulva..ez ment is, csak nem ereztem teljesen magabiztosnak....
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3: oxox#1525

Ghoosty
(senior tag)
Több vs Több játékban random társak esetén nézi az egyéni teljesítményt is. Hiába kapsz ki, ha nagyon jól teljesítettél, akkor az egyéni besorolási pontszámod növekszik, így léphetsz ligát rossz winrate-tel is.
Én úgy léptem ligát, hogy kb 30%-os winrate-em volt az adott ligában, de sokszor előfordult, hogy kikaptunk, de még a győzteseknél is sokkal több pontom volt.
Szóval ne aggódj, ha jó vagy, előbb utóbb lépni fogsz feljebb.
(#17162) oxox
Én nem vagyok zerg, de azért tudok mondani pár dolgot, amit ellenem használtak.
A baneling a legjobb fegyver MMM ellen elég jól el tudja tüntetni még nagyobb kupacban is. Amit legjobban utáltam, ha kaptam egy FG-t az infestortól és a mozdulni képtelen egységeimet simán kinyírták a a banelingek, vagy körbevették sima lingek. Ha sikerül bekeríteni, akkor nem rossz a speedling se, de egy bizonyos méret felett már nem működik.
Ha kevés a marine a csapatban akkor elég jól használható a broodlord, csak hát az T3-as, addig élni is kell.
[ Szerkesztve ]
SC2: Ghoosty:247

kovsol
(PH! félisten)
szerintem túlreagálod az egészet, nem csak egyedül te gyártasz egységet, a társaid is fognak, sok esetben elég ha mass roachokkal beállsz tankolni a tankok, colók elé
tapasztalatom szerint a legjobb megoldás az 5:30-6:00 közötti roach push (természetesen csak akkor ha a társak is segítenek) de nem érdemes húzni a 3v3 -t
Roach+hydra nem megy terran ellen, a marine ball DPS-e és a marauder extra damage-e armored ellen simán counterezi. Team játékban én akkor hozom, ha kevés a terran az ellenfelek között, de fontos hogy creepelni kell mint az őrült.
Inkább szoktam muta+lingre menni, és techelni a lingeket, late-game-ben is nagyon hasznosak mert szétszedni az őrizetlenül hagyott expeket pillanatok alatt. Ha sok a terran akkor bling+speedet hozok de nem támadok velük hanem creepen védekezek, amig makrózok.
Infestor-ból nem szabad sokat hozni mert sokba kerül és nem lesz normális sereged, arra jók hogy megállítsd az mmm-et a blingjeidnek. Mech ellen nem túl hatékony, amire pedig megvan az NP-d addig nem 1-2 thor vagy colossi támad hanem egy halom, szóval nem ér sokat.
Amig nincs túl sok stalker addig a lingek nagyon erősek ellenük, de ahogy már nem tudják őket surroundulni hydra-ra kell váltani, azok megeszik őket.
A költéshez végig köpködni kell, plusz fontos ha már nagyobb a bevételed, akkor ne olcsó egységekre költsd el a lárvát.
Zerget én nagyon nem szeretem team játékhoz, mert ha külön vannak a bázisok akkor a Z az amit legelőször beütnek. A standard zerg játék se működik teamben, azaz nem mehetsz 15 expre és nem makrózhatsz army nélkül, mert egy 5-6 perces 3-4 csapatos push lemos a föld színéről. Ha statikus védelemre költesz, akkor nem lesz bevételed mid game-ben. Ha az ellenfélnél 2 vagy több zerg van, akkor nem fogod tudni kivédeni a 12 linges 8 pool-t egyedül, csak ha a társak segítenek. Ha közös bázis van, akkor más a helyzet, ott lehet jobban makrózni és megerősödve lenyomni az ellenfelet.
4v4-ben csinálják mostanában páran, ha közös bázis van, hogy befalaznak és elkezdik a zerget tápolni minden bevételükkel, hogy minél hamarabb minél több mutát hozzon ki...
//Alg.504//Alg#2951// ---- Live for the SWARM! ---- DIGITAL PRIDE - J3 + PL50
Plusz ha raknak a muták mellé medivac-ot az az igazán gyilkos kombó 

oxox
(őstag)
Az a tapasztalatom eddig, hogy a banelingek is csak egy bizonyos mmm mennyisegre jo...mert szeretnek sorban a vagohidra menni...gyakorlatilag nem erik el a mmm gombocot.
Persze jobb mikroval lehet ha szethuznam oket akkor tobb sikert ernek el vele...de ami dontott, hogy azt gondoltam, hogy a roach+hydra-ra jobban megeri a gazt kolteni....speedlinget inkabb stalkerekre+colokra uszitom (persze ha nem egyben vannak), vagy berongyolok a parasztok koze...
Kovsol- a zerg csapattars mutara ment....kevesebb sikerrel....a stalkernek lett a legtobb bevetele...O DT-t eroltetett vegig...tehat gyakorlatilag a tobbiek csak szurkaltak, a fronton en utkoztem meg vegig....

oxox
(őstag)
csak jol ereztem, hogy tulsagosan nagy utemben hullottak....tehat a blinget ne tegyem parkolo palyara....az a baj, hogy BLord-ig nincs nagy hatotavolsagu teruletre hato egyseg..
A feles mineralt ling-re koltottem, csakhat egy ido utan mar sajnaltam nem roach+hydrara kolteni....a creep-re nem nagyon tudtam figyelni sajnos.
Az igaz, hogy csapatjatekban a zerg-re ugranak ra, viszont felnek is tole....ezert is valtottam ra...protossnal is kotelezo volt falaznom, ha az ellenfelnel zerg is volt, es a bazisomat is ovatosan kellett elhagyni, mert hipp-hopp berongyolnak a speedygonzaleszek...volt mar regebben olyan party ahol szinten ram ugrottak...tartottam is magam egy ideig, es ez annyit kivett beloluk, hogy a tarsak addig szepen megerosodtek, es ledaraltak oket.

Ghoosty
(senior tag)
Már egy hónapja nem játszottam, de úgy rémlik, hogy szoktak a banelingek közé keverni más egységet is, meg némi oldaltámadással elterelik a figyelmet és akkor banelingről vonnak el tűzerőt. Ha az ellenfél jól mikrózik az MMM-el, akkor neked is kell a te egységeiddel. Corruporral FG-t, az nagyon undorító, mert sok marine-t tud érinteni és ha nincs elég heal akkor meg is halnak mindenféle beavatkozás nélkül. Ha még marad ezeken kívül figyelmed, akkor corruptorokkal le kell szedegetni a medivacokat és ha van rá mód, akkor azt a plussz sebzést is rá kell nyomni, de szerintem ez már annyi művelet, hogy csak pro-knak való.
SC2: Ghoosty:247
Már egy hónapja nem játszottam
Ezt tudjuk ...

All Hope Is Gone

oxox
(őstag)

es a hydrat lehet a roach-al kavarni (vagy ez creep fuggo...gondolom ha nincs creep, akkor a hydrak nagyon lelassitanak mindent)?

Ybron
(senior tag)
Amikor scout-olok és ha mondjuk a probe-ot az ellen mineral-jára küldöm(vagy éppen akármelyikre) olyankor gyorsabban mozog a porbe ?
Nem.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
Tudom, ejnye-bejnye, meg "még mindig nem vettem meg", így leszek pofátlan még ez egyszer utoljára, és szeretnék kérni egy 7 órás trialt. Meg jött a kedvem hogy valamelyikőtökkel funoljak. 
szájkaratéjos tanfolyamhoz keresek magam mellé jelentkezőt!

Ybron
(senior tag)
Csak azért, mert elég gyakran látom stream-en hogy úgy küldik hogy mineralra.
Ma meg olyat láttam hogy menekült terran mmm-el és protoss úgy küldte utánuk a munkásait(alig volt már terran egységének hp-ja) hogy egy kinti mineral-ra rakta, hipp hopp utoó is érték őket.

Arhquis
(senior tag)
Úgy tudom, ha a munkás mineralra van irányítva, akkor átmegy a többi egységen, és nem ütközik bele.
[ Szerkesztve ]
Haha, nesze neked cannon rush:

Ybron
(senior tag)
Hmm, akkor így már érthető, köszi. 
Ti betudtok lépni ? 
[ Szerkesztve ]
All Hope Is Gone

Jelenleg bizonyos szervereket(gmail, MSN, justin.tv stream) el sem érek, szóval meg sem próbáltam... mondtam már hogy kezdem unni ezt a kolit? 
A komplett Battle.net loginrendszer meghalt. Nyugi.
Alg: szerintem rendszerszintű a gond, én sem érek el egy csomó website-ot. Nem a kolid a hibás.
[ Szerkesztve ]
"I'm the best there is at what I do, but what I do isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
ok 
All Hope Is Gone
gmail és msn is minden gond nélkül megy nálam.
Amíg PH van addig nincs gond
[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

FoBCRaistlin
(őstag)
Most, hogy van egy kis időm játszani, nem tudok... 
Tuning szempontjából fontos, hogy "hány Mhz hideg van éppen" T56 - www.pcvizhutes.hu

v2izzy
(fanatikus tag)
Engem beengedett!!!!
remélem játszani is tudok 
http://flic.kr/ps/MuuJU | @gerhard_berger | https://github.com/gerhardberger

v2izzy
(fanatikus tag)
Fantasztikus...
Játszani nem tudok. Összesorsol, de a töltőképernyőnél már vége
http://flic.kr/ps/MuuJU | @gerhard_berger | https://github.com/gerhardberger
Ha már a játék nem nagyon megy, akkor a tisztelt Z-s játékostársakat megkérném, hogy véleményezzék ezt a meccsemet, kizárólag lárva management szempontjából.

üdv, föccer
Miközben kihalt a szerver.. frissítve lett a színpaletta a custom gamekbe és picit csiszoltak a dolgokon a francia szerveresek 
Csiszoltak a dolgokon?
újraindították az indiánokat? 
üdv, füccer

AlyArkhon
(őstag)
2v2 randomban toltam ezt a meccset , 2 t volt az ellen mi 2 z vel . Írja a társam hogy mivel az ellenfél favored így biztos ki tudnak védeni egy rusht. Igazából nem 6 pooloztunk , de a folyamatos nyomás meghozta gyümölcsét .
Sierra Leone sokat szenvedett népének és mindazoknak , akik hiszik , hogy a pokolban is élhetnek Angyalok. UI .: Diabló él !!
Ma este 6-tól Black Dragon League, Day9 közvetíti Németországból:
MaNa vs. Strelok 18:00
GoOdy vs. White-Ra 18:00
elfi vs. DIMAGA 19:00
MaNa vs. Naniwa 20:00
http://www.dragon-league.com/en/start/
[ Szerkesztve ]

oxox
(őstag)
igy volt regen....de ezt mar megvaltoztattak....nem megy at mas egysegen, hanem kerulgeti....en igy tudom 
Volt róla szó hogy megváltoztatják, de úgy tűnik mégse tették. Tegnap simán átmentem a kapuba állított zealoton a drone-ommal 

oxox
(őstag)
hold parancson volt a zea?
mondom az eredményeket...
MaNa 1-2 Strelok
Goody 1-2 WhiteRa
elfi 0-2 DiMaGa
MaNa 2-1 Naniwa
ha Bo3-ba megy.. 
WhiteRa

All Hope Is Gone

hajsza
(fanatikus tag)
TL stratégiai fórumán most olvastam egy érdekes T elleni Z build-ről Mr. Bitter tollából. A mutákat az elején mellőzi, helyette amilyen gyorsan csak lehet infestor-ra megy, illetve fejlesztéseket vesz a felgyülemlett gázból. A fejlesztett lingek jó darabig nagyon hatásosak és a végjátékban is jól jön a fejlesztés az ultra-hoz.