2013. május 23., csütörtök

(#1) zoolio

zoolio
(újonc)

Sziasztok!

Van nekem egy Sony TRV 140-es Digital 8-as videokamerám, amin van DV out csatlakozó. Lehetne-e ezt rábírni arra, hogy bemenetként is funkcionáljon? Szoftveresen, vagy hardveresen kell belepiszkálni?

A másik dolog, ami szintén ezzel a kamerával kapcsolatban érdekelne, hogy analóg Hi8-as kazettákat hogyan lehetne lejátszani vele (pl. sw. upgrade)?

A segítséget előre is köszönöm,
Zoolio

(#2) Dworkyll válasza zoolio (#1) üzenetére

Dworkyll
(tag)

Testvér,

készülök egy ilyet venni. Történt a kérdéseddel valami? Engem is érdekel. Mint ahogy minden más tapasztalat D8 témában :D

http://ekonyvolvaso.blog.hu

(#3) salazol válasza zoolio (#1) üzenetére

salazol
(őstag)

Sony-éknál nem tudom hogy megy, Paná-éknál be kell menni a szervízbe, ott 10-15 e Ft-ért felszabadítják a szoftveres bemeneti korlátozást. Régebben a Sony-khoz létezett külső egység, amelyet egy pici-jack csatlakozóra kellett dugni, az a csatlakozó primitív editálási funkciókhoz volt a kamerán (sync edit, vagy ilyesmi néven). Ez a kütyü amíg rá volt dugva, addíg volt felszabadítva a bemenet. Mostanában erről nem hallottam, valószínűleg megoldották a végleges feloldást szervízben.

(#4) Johnny

Johnny
(senior tag)

TRV-125-ös kamerám van, anno megcsináltam vele a dolgot. Valahol van a témához jópár link, ha lesz időm (holnap estefelé) megkeresgélem.
Az enyém egyébként a sima 8-as és a HI8-as kazettákat is lejátssza gond nélkül.

(#5) Johnny válasza salazol (#3) üzenetére

Johnny
(senior tag)

Ez a csatlakozó, amit írsz ahhoz kellett, hogy megcsináld vele a feloldást. Utána már nem. Valahol még megvan, ha jól emlékszem 2.5-es jack és a másik végén párhuzamos portos csatlakozó (RS232).

(#6) salazol válasza Johnny (#5) üzenetére

salazol
(őstag)

Az egy másik, amit te írsz, de jobb is, mint amíről én írok.
Amit én láttam, csak a következő kikapcsolásig oldotta fel, tehát minden alkalommal, amikor DV-in kellett, ezzel kellett elindítani. De eszerint jól gondoltam, hogy azóta megoldották a végleges feloldást, mert ez a dobozkás dolog '99 környékén volt, Sony MiniDV kamkorderekhez. Akkor Te vagy az emberük.

(#7) salazol válasza Dworkyll (#2) üzenetére

salazol
(őstag)

(#8) flacika

flacika
(tag)

Szerintetek SONY DCR TRV-255E kamerán nem lehetne vhogy aktiválni a dv in funkciót?
Az a legnagyobb gond, hogy nincs rajta LANC csatlakozó aljzat, amibe a 2.5-es jack menne. Tehát nem-e lehetne pl. usb-n vagy firewire kábelen megoldani az aktiválást?

Thx

(#9) Wasquez válasza flacika (#8) üzenetére

Wasquez
(kvázi-tag)

Sziasztok

Van egy sony videokamera DCR-HC24E, amiről le kellene szednem anyagot!
Az USB-hez nincs driver win7-hez, ezért firewire kábellel dugtam össze, de a számítógépen szaggat a hang, meg néha felgyorsul!
Mitől lehet ez?
Az alaplap asus p5k, nagy csatlakozós kábelem nincsen, ezért egy hátlapos panellel az alaplapról vezetem ki, de láttam, hogy a mini csatlakozón kevesebb vezeték van!
Van valami különbség a kétféle csatlakozó közt?

Nemrég lett a gép telepítve, és nincs használva, ezért nem valószínű, hogy op gond lenne!

www.biomod.uw.hu www.biomod.atw.hu

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.