Új hozzászólás Aktív témák

  • janszy90

    csendes tag

    Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni tőletek wifi router témában. Korábban egy TP-Link W340G típusú egyantennás wifi router szolgált ki, amivel semmi gond nem volt. Viszont az utóbbi időben kicsit megnőtt a wifi-t használó eszközeink száma, és ezt már nem szerette annyira a fenti eszköz, folyamatosan ledobált a hálózatról.
    Emiatt egy hónapja döntöttem egy új router beszerzése mellett, ami egy TP-Link W841N típusú kétantennás router lett. Ezzel már rendesen tudtunk csatlakozni, csak amellett, hogy nehezen kapcsolódott először a netre, és lassabb is volt mint korábban, a múlt héten egy újraindítást követően sehogyan se akart újra kapcsolódni a netre. Kicsit utánaolvasva láttam (így találtam ide is), hogy sokan panaszkodnak rá, hogy a TP-Linkek nem szeretik a D-Link DSL-360R (még a régi szürke) modemet, amit a legtöbb szolgáltató biztosít.
    Kaptam próbaképpen egy teljesen új D-Link egyantennás routert, ami azonnal kapcsolódott a netre, viszont a wifi-ről kb 15 perc után ledobott. Azt mondták az üzletben, hogy az antennák száma csak a jelerősséget befolyásolja, azt nem, hogy hány eszközt tud kiszolgálni. (Ellenben azt tapasztaltam, hogy az egyantennások nem működnek megfelelően.)

    A kérdésem az lenne, hogy milyen eszköz lenne megfelelő számomra? (3, nagy ritkán 4 laptop és 2 telefon számára kellene wifit biztosítani) Ezekhez elég-e egyáltalán 1 router? Ha igen, akkor modemet vagy routert érdemesebb cserélnem (TP-Link router kontra D-Link modem probléma miatt), ha igen milyen típusúra? (A keret max 10000Ft)
    Esetleg megoldható-e, hogy a régi kis routerrel kapcsolódom a netre, és azzal kötöm össze az újabbat, amivel osztom tovább wifin?

    A válaszotokat előre is köszönöm! További kellemes hétvégét!
    Üdv:
    janszy

Új hozzászólás Aktív témák