2013. május 25., szombat

(#1551) kelzsoca válasza kovi1970 (#1550) üzenetére

kelzsoca
(Szakértő)
LOGOUT blog

Vagy az volt, hogy így kikapcsoltam aztán rajtahagytam hadd töltődjön és töltés helyett kinyírta az akkut?

Más értelmes magyarázatot nem tudok én sem találni, főleg ha mindkét gépre feldobtad a szoftvert!

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#1552) kovi1970 válasza kelzsoca (#1551) üzenetére

kovi1970
(lelkes újonc)

Igen. 32GB-os A-Data, 2GB-os Kingston. Mindegyik microSD-ről gond nélkül telepített.

Ezért lenne jó ha kivehető lenne az akku. Rögtön kiderülne azzal van-e a gond. Meg aztán pl. telefonoknál is van amikor csak az akku kivétel segít.

(#1553) kelzsoca válasza kovi1970 (#1552) üzenetére

kelzsoca
(Szakértő)
LOGOUT blog

A következő gépre szerintem akkor ne is tedd fel a gyári szoftvert.

ui: általában egyik tabletnél sem cserélhető, vagy kivehető az akksi, általában van egy reset gomb és ennyi.

A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

(#1554) bobec77

bobec77
(újonc)

Sziasztok!

Több hete olvasgatom a topic-ot és nagyon sok hasznos tanácsot kaptam tőletek vásárlás előtt és után is. KÖSZÖNÖM! :)
Mivel ez az xpad az első androidos gépem, ezért óvatos tapogatózással kezdtem ismerkedni a rendszerrel, és két hét után már a megfelelő programok csücsültek a gépemen. Kiismertem melyek a nekem leginkább megfelelő olvasó alkalmazások és office programok, melyik az a magyarított billentyűzet amit könnyen tudok használni stb. De a gyökerekig eddig még nem merészkedtem.

Tegnap este azonban lefagyott a gép, amit a kikapcsoló gomb hosszú lenyomásával terveztem megoldani. Először jónak látszott, mert újra indult, de sajnos a gyári beállításokkal ... :( Minden alkalmazást törölt, az sd kártyán sem mutat semmilyen tartalmat. Az a gond újraindításkor mindig elfelejti az addigi beállításokat és sikertelennek írja a programok újratelepítési kísérleteit.

Úgy emlékszem valakinek volt hasonló problémája ... ezzel kapcsolatban kérném segítségeket! Vissza lehet-e állítani az eredeti tartalmakat? Telepítsek újra?

(#1555) tjb007 válasza bobec77 (#1554) üzenetére

tjb007
(Szakértő)
LOGOUT blog

Nálam volt hasonló, igaz nálam nem volt fagyás.
Az eredeti tartalmat te már nem fogod tudni visszahozni, szóval telepíts mindent szépen újra szoftverfrissítés után (nem tudom milyen/melyik verziót használod de ha még nem tetted volna akkor rakd fel a kelzsoca legfrissebb ROM -ját).

[ Szerkesztve ]

http://bit.ly/SoCkisokos | WayteQ xBook-60w bemutató: http://bit.ly/WayteQxBook60w

(#1556) bobec77 válasza tjb007 (#1555) üzenetére

bobec77
(újonc)

Köszönöm a gyors választ!

Minden gyári volt ... lehet azért történt, hogy én is kipróbáljam kelzsolca ROM-ját :)

Azóta történt nálad hasonló? Kiderült, hogy mi lehet az oka?

(#1557) tjb007 válasza bobec77 (#1556) üzenetére

tjb007
(Szakértő)
LOGOUT blog

Szerencsére nem történt azóta hasonló eset, máig rejtély, hogy mi okozhatta.

http://bit.ly/SoCkisokos | WayteQ xBook-60w bemutató: http://bit.ly/WayteQxBook60w

(#1558) rtibi

rtibi
(lelkes újonc)

Ismeri a ViewSonic ViewPad 10s tabletet?tegra 250
Tudom másik kategória,de ez jobb mint a wayteq tablete? :F
Gyors választ kérek lehet ma vennék egyet. :R

(#1559) tjb007 válasza rtibi (#1558) üzenetére

tjb007
(Szakértő)
LOGOUT blog

Ezt ebben a topikban kéne megkérdezned, nem itt.

(#1560) consono válasza rtibi (#1558) üzenetére

consono
(őstag)

Ha jól emlékszem ez is egy átmatricázott Advent Vega, ami azt jelenti, hogy van rá Honeycomb. Sajnos saját kézből nincs tapasztalatom.

(#1561) dario_p

dario_p
(kvázi-tag)

Van egy Huawei E-153-s stickem. Emlékeim szerint nincs a listában, de simán felismeri és megy vele a net. Valamint a fél terrás Samsung vinyót is gyönyörűen kezeli, de ezt csak úgy megjegyeztem.

Samsung Omnia7, Xbox360 Xbox avatar:BaluP1979

(#1562) Luissimo válasza dario_p (#1561) üzenetére

Luissimo
(PH! addikt)

sőt még a háromnegyed terrásat is, kicsiben) sőt a másfél terrásat is, nagyban.
Wifi stickről nem nyilatkozom, mert megvettem hozzá alkalmi áron az eredeti, gyári preferáltat.

:W Pedig volt otthon két wifi usb dugóm, de egyikkel sem jutott eszembe próbáttenni. :W kár

(#1563) Bibby

Bibby
(PH! addikt)

Kicsit OFF csak, de ezt nézegettem ma. A wayteq miért megy viszonylag keveset? A chipset az ami nem igazán takarékos? Vagy a honeycomb is sokkal jobb ilyen szempontból mint az ezen levő android?
Mert a kijelző ugye felbontásban nem kimagasló, az akku mérete sem túl alacsony. :F

Ελευθερια η θανατος

(#1564) tjb007 válasza Bibby (#1563) üzenetére

tjb007
(Szakértő)
LOGOUT blog

Nagyban közrejátszik ebben a rendszerverzió is, a 2.3 -ban már például javítottak az energiagazdálkodáson is plusz a SoC sem épp a legenergiatakarékosabb.

(#1565) Nara19 válasza kelzsoca (#1553) üzenetére

Nara19
(fanatikus tag)

De a huawei s7 slim-ben cserélhető. :)

Az életkor nem érdem, hanem állapot...

(#1566) Peltár

Peltár
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Töltés - Energiagazdálkodás. Tapasztalatok.
25% -ról kikapcsolt állapotban is simán lemerült annyira hogy be sem kapcsolt. Tehát készülék kikapcsológombja benyom, menü feljön kikapcsolás, leokéz, molyol majd lekapcsol. Reggel 10.00 kikapcs, este 20.00-be. Na ez már nem jött össze.

Nekem is elég friss a masina, most töltöttem másodszor. A töltés megkezdésekor ezt ki is jelzi, illetve jelzi hogy be is kapcsolhatnám a masinát és használhatnám AC-ról.
Kikapcsolt állapotban a töltésről információt nem kapunk hogy hol is tart. Én legalább is nem láttam. 6óra után lehuz, majd visszadug. A szokásos 99%-ra feltölt. Minden progi ezt mutatta. Ezek után rendesen be is kapcsol.

Energiafogyasztás. Na ami érdekes hogy azt írja ha jól értem hogy az energia 35%-a a 3G készenlétre megy el, attól függetlenül hogy nincs 3G-s eszköz telepítve.
Erről pontos infót talán Kelzsoca tud mondani. Ha ez igaz jó lenne kikapcsolni ezt a készenlétet, majd ha szükség van rá újra be lehessen kapcsolni. Szerintem kikapcsolt állapotban is eszi egy picit az aksit.

(#1567) szilchi

szilchi
(őstag)

Nekem már egész jól beállt az akku.Első héten volt,hogy bekapcsolva hagytam de nem nyúltam hozzá és mégis lemerült egy nap alatt.Most meg 2 napja feltöltöttem és csak ma délelött neteztem vele és 50%-on van.Pedig folyamatosan be volt kapcsolva a WiFi is.+

Más.Elég szépen koszolódik a kijelző.Mivel tudnám hatékonyan tisztítani?Lehet egyáltalán valami vegyszert/tisztítószert használni?Esetleg Clin ablaktisztító?Vagy alkohol?

Kawasaki---Let the good times roll

(#1568) kelzsoca válasza Peltár (#1566) üzenetére

kelzsoca
(Szakértő)
LOGOUT blog

Nekem is elég friss a masina, most töltöttem másodszor.

Az 1. hsz-ben leírtam, hogy az ilyen dolgok miért vannak, és mit kell ellene tenni :)

A 3G hálózatkezelés miatt benne van a bizonyos "GSM" rész is, tehát cella készenlét és hasonló dolgok, erről már volt szó, hogy ha megjelenik a 2.3-as rom, kétféle változatot készítek belőle, hiszen nincs mindenkinek szüksége a 3G-re, viszont némileg jobban merül tőle az akksi.

(#1565) Nara19

Nagyon ritka kivétel.

[ Szerkesztve ]

(#1569) aag válasza kelzsoca (#1568) üzenetére

aag
(őstag)

Nagyon ritka kivétel.

Beszéljünk erről egy kicsit. Nem tudom meddig bírja egy mai akku. Lehethogy tovább, mint a készülék elavulási ideje. De azért hogy ne lehessen szétszedni egyszerűen és kicserélni az akksit, az meglehetősen szokatlan. Te meg úgy állítod be mint ha a világ legtermészetesebb dolga lenne. Lehet emiatt meggondolom magam, nem veszek tabletet. Pedig mostmár nagyon ráizgultam a W10-re. Azt sem lehet majd szétszedni?

(#1570) Peltár válasza kelzsoca (#1568) üzenetére

Peltár
(lelkes újonc)

#1586 Csak leírtam a tapasztalatokat. :))
Hát még nem merült le csak másodxor :)) Elolvastam, android a barátunk tanulja az aksit.
Igen beszéltünk a ROM -ról is. Valami progit nem tudsz rá hogy külön ne keljen két féle ROM-ot főznőd?

[ Szerkesztve ]

(#1571) tjb007 válasza aag (#1569) üzenetére

tjb007
(Szakértő)
LOGOUT blog

Az ok egyszerű, könnyebb az egész tervezési és gyártási folyamat.
Ha valami cserélhető akkor azt nehezebb megtervezni és nehezebb a rendelkezésre álló hellyel is gazdálkodni.
Ha belegondolsz akkor ez az autóiparban is hasonló a helyzet, az újabb autókban gyakorlatilag nem tudod saját magad az izzót kicserélni mert ahhoz előbb le kéne bontanod az autó elejét.
Amennyiben a W10 alatt az xPAD-100 -ra gondolsz akkor el kell, hogy szomorítsalak, abban sem lesz cserélhető az akku.

(#1572) kelzsoca válasza aag (#1569) üzenetére

kelzsoca
(Szakértő)
LOGOUT blog

Lehet róla beszélni, de a tableteknél nem jellemző hogy levehető hátlappal/kivehető akkumulátorral érkezzenek.

Az ilyen tabletekben lévő akksik ~4-5 évet is bírhatnak, ellenben a garancia csak 1-2 évre szól, tehát egy akksi csere, ha még megoldható is, ahhoz szervizbe kell vinni a gépet, és ott adott esetben bizonyos pénzmag legombolása után friss akksi kerülhet a gépbe, a másik kérdés hogy megéri -e, illetve ki-mennyi időre tervez egy ilyen eszközzel.

Személyes véleményem az, hogy a garancia lejárta előtt érdemes túladni általában az ilyen termékeken (igazából a gyártók is így gondolják, különben megállna a piac)

Ezt nyilván nem mindenki teheti meg, de ha nem teheti meg a gyakori cserét, lehet, hogy számára az eszköz luxuscikk, itt igazából mérlegelni kell mindenkinek.

(#1573) icon válasza kelzsoca (#1572) üzenetére

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

Én momentán évekre tervezek ezzel a kütyüvel, szóval az akksicsere az nekem valós probléma lesz majdan... arra kíváncsi lennék, mennyi idő alatt lehet megcsinálni,és mennyibe fog ez fájni...

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#1574) tjb007 válasza icon (#1573) üzenetére

tjb007
(Szakértő)
LOGOUT blog

Ha egy kijelzőcsere 16.000 forintba kerül akkor ennél azért jóval kevesebb lesz ha addigra nem szűnik meg a teljes terméktámogatás.

(#1575) aag válasza kelzsoca (#1572) üzenetére

aag
(őstag)

Értem én, de számomra nem elfogadható ez a koncepció. Egy akkucserét el tudom végezni saját magam néhány mozdulattal a netbookon, a notebookon, a telefonomon, a fényképezőgépen, a videókamerán, stb. Nem tetszik, hogy a teblettemen meg nem. Határozottan nemtetszik! Nem is tudtam eddig, hogy ez így van. Innentől már nem is tetszik annyira a tablet. :((

(#1576) kelzsoca válasza aag (#1575) üzenetére

kelzsoca
(Szakértő)
LOGOUT blog

Hát Neked kell mérlegelned ez esetben, vagy olyan modellt választani, ami cserélhető akksis, de ebből nagyon kevés van.

(#1577) kriszkrossz

kriszkrossz
(újonc)

Sziasztok!
Tab. vásárlás előtt állok, csak nem tudom eldönteni hogy a két tipus közül melyiket vegyem :F Wayteq xpad-70 vagy Huawei s7 slim. Árban kb ugyanaz lenne.
Több dolog szól mindkét gép mellett, de én elsősorban a Huawei gyorsasága miatt aggódok.
Szerintetek?

(#1578) Peltár válasza aag (#1575) üzenetére

Peltár
(lelkes újonc)

Aag 1év a hivatalos gari, utánna az alján a négy csavar kiszed, aksit megsasolod veszel másikat biztos hogy lesz. Én a PDA-m ugyan így csavar ki erősebb utángyártott aksi be azt ennyi. Elméletileg könnyű volt kiszedni, kivétel a két oldalas ragasztó ami belül tartotta az aksit. Viszont ameddig garanciális NEM szabad szétszedni, utána meg.

(#1579) aag válasza Peltár (#1578) üzenetére

aag
(őstag)

Ez gányolás. Az ilyesmit nemszeretm. Egyébként sem látom a W10 alján azt a bizonyos 4 csavart. Majd ha megjelenik, külön erre ráfogok kérdezni. Ha nem cserélhető néhány mozdulattal, valószínűleg nem veszem meg. Egyébként én az iPad2-n sem látok négycsavart. Azt sem lehet cserélni? Eldobható, mint az öngyújtó? Hová jut a világ... :F

[ Szerkesztve ]

(#1580) nope00 válasza aag (#1579) üzenetére

nope00
(kvázi-tag)

csavar a gumitalpak alatt... egy kis szigetelő szalag nem gányolás....

[ Szerkesztve ]

Sony Xperia S CM10-216

(#1581) Peltár válasza aag (#1579) üzenetére

Peltár
(lelkes újonc)

A gány az ha flexel állsz neki. Mint Kelzsoca írta nagy általánosságban mondható az hogy kb 4 évig bírni fogja, utána meg ésszel szét lehet szedni, lehet aksit cserélni. Ha nem tudod megcsinálni akkor nyugodtan viheted a szervizbe. Ott is szét fogják szedni. a 4 csavart mondjuk én az xPAD-70 -re írtam. Laptopban se sűrűn cserélsz aksit. A tabletek általában nem standard aksikat használnak. Pl: 100x100x10mm szélesek is lehetnek, ez már a készülék méretéhez képest szép nagy és általában nem sima érintkezőt használnak. Ezért eleve nem gyors csere-berére van kitalálva mint a mobilnál, vagy mint a fényképezőgépnél.
PL: EN-EL1 Nikon aksi, könnyen cserélhető rengeteg gép használná, csak éppen már nem gyártja a Nikon. Pedig könnyű lenne cserélni. Az emberek 90%-a egy gombelemet, egy autó riasztó elemet sem tud kicserélni. Ezért van jó pár készülék ahol macerásabb az aksi, vagy elem csere. Nem lehetetlen csak macerásabb. A PC alaplapokban sem cseréli mindenki saját kezüleg a CR2032 gombelemet pedig lehet.

Szerintem itt sem kell félni. Mondjuk ha Te szeretnél 2-3 tartalék aksit venni, azt mind töltögetni, cserélgetni, akkor tényleg problémás lehet a Wayteq terméke.

(#1582) kelzsoca válasza aag (#1579) üzenetére

kelzsoca
(Szakértő)
LOGOUT blog

Mondok még durvábbat az Apple Iphone készülékek sem rendelkeznek levehető hátlappal, pedig ott már telefonról beszélünk :)

(#1577) kriszkrossz

Ha van rá lehetőséged próbáld ki mindkét gépet, és az alapján döntsd el, illetve számtalan vidó, teszt is van mindkét termékről :)

[ Szerkesztve ]

(#1583) aag válasza Peltár (#1581) üzenetére

aag
(őstag)

Na-jó, ez azért meggyőző. Köszi. Még elgondolkodol rajta. (Megjegyzem a fényképen nem látom a W10-esen hogy hol lennének azok a csavarok.)

(#1582) kelzsoca: Látod, ezt sem tudtam. Hümmm... még gondolkodom ezen, de azthiszem hajlok rá, hogy nem baj. Egy kérdés: a W10-esen van hátul csavar? Szétszedhető, vagy a széleken pattintott?

[ Szerkesztve ]

(#1584) foxi69 válasza kriszkrossz (#1577) üzenetére

foxi69
(tag)

Nálunk van itthon mindkét típusból. Ha leírod, hogy mire is használnád, akkor talán lehet segíteni. A Huawei gyorsasága miatt ne aggódj, nincs vele semmi gond :)

(#1585) kelzsoca válasza aag (#1583) üzenetére

kelzsoca
(Szakértő)
LOGOUT blog

A teljes elhasználódás évekig tarthat, ráadásul még az sem jelenti azt, hogy a gépet ne tudnád használni, csak elveszti mobilitását, én csakis ez után gondolkoznék akksi cserén, egyébként rákérdeztem az imént a WayteQ-nél, és azt az infót kaptam hogy van/lesz alkatrész utánpótlás a termékekhez.

[ Szerkesztve ]

(#1586) Peltár válasza kelzsoca (#1585) üzenetére

Peltár
(lelkes újonc)

:)

(#1587) aag válasza kelzsoca (#1585) üzenetére

aag
(őstag)

:R

(#1588) kelzsoca válasza Peltár (#1586) üzenetére

kelzsoca
(Szakértő)
LOGOUT blog

Illetve kértem képeket a gép belső felépítéséről is, várhatóan ez is hamarosan érkezik :)

(#1589) szilchi

szilchi
(őstag)

Az Ipod Touch-on sincs csavar.Mégis van hozzá csereaksi.Egy müanyag lappal fél perc szétpattintani.Van róla pár youtube video.Ha azt mondják van/lesz alkatrész,szvsz meg lehet úszni a cserét 10K alatt.

Kawasaki---Let the good times roll

(#1590) kelzsoca válasza szilchi (#1589) üzenetére

kelzsoca
(Szakértő)
LOGOUT blog

A kijelző lenne most olyan ~16k körül, de hát az az egyik legdrágább alkatrésze a gépnek, nyilván az alaplap után.

(#1591) kovi1970 válasza kelzsoca (#1590) üzenetére

kovi1970
(lelkes újonc)

A kijelző egybe van építve a kapacitív touch panellel és így 16k, vagy csak külön az LCD panel kerül ennyibe?

[ Szerkesztve ]

(#1592) kelzsoca válasza kovi1970 (#1591) üzenetére

kelzsoca
(Szakértő)
LOGOUT blog

A touch panel lehet ennyi, hiszen a kijelző maga az LCD az azért alatta van, de nincs egybeépítve.

(#1593) rakal válasza aag (#1575) üzenetére

rakal
(senior tag)

A készülék előbb el fog avulni erkölcsileg és a technikai fejlődés jelenleg tabletre fókuszáló áramában,mintsem hogy akkucserére lenne szükség.
Egyes tabletek esetében még firmware frissítés sincs,simán pár hónap alatt kijönnek egy újabb modellel,és kész.Aki a korábbi modellt vette meg,sorsa,sajnos ezt már láttuk.
Szóval az általad említett probléma nem szignifikáns,a firmware frissítés sokkal inkább szvsz.(főleg a kínai tableteknél),de a gyártók erre is tesznek(tisztelet a kivételnek),mégis megy a bolt....

(#1594) aag válasza rakal (#1593) üzenetére

aag
(őstag)

értem

(#1595) car555ver

car555ver
(újonc)

Akksi ügyben épp most kérdeztem meg a WayteQeseket, és azt mondták, hogy minden probléma nélkül ki tudják cserélni, pont úgy ahogy a navikban.
Ez azért elég jó hír, úgyhogy megyek és Én is veszek egy ilyet. :)

(#1596) tjb007 válasza car555ver (#1595) üzenetére

tjb007
(Szakértő)
LOGOUT blog

Ez eddig is evidens volt :)

(#1597) car555ver válasza tjb007 (#1596) üzenetére

car555ver
(újonc)

Számomra a hozzászólásokból eddig nem volt az, remélem esetleg másnak is hasznos az infó.

(#1598) kelzsoca válasza car555ver (#1597) üzenetére

kelzsoca
(Szakértő)
LOGOUT blog

Köszönjük az infót, közben már én is rákérdeztem: [link]

A fórum és az 1. hsz. segítségedre lesz, ha megveszed a kis tablet-et :)

(#1599) rtibi

rtibi
(lelkes újonc)

fiuk nektek megy rajta a flash?flashgame.hu stb :F
nekem nem megy :N
zsoca magyar romja van fent :R
Market se jó, pedig frissitettem ahogy irtátok

[ Szerkesztve ]

(#1600) tjb007 válasza rtibi (#1599) üzenetére

tjb007
(Szakértő)
LOGOUT blog

A beágyazott flash játékok nem mennek alatt azt érted, hogy akadnak ?
A Market frissítését meg ez alapján végezd (root szükséges hozzá!): [link]

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.