tudom. mondjuk nem használok turboSIM-et, mivel van rá lehetőségem, hogy a magyar függő áraknál olcsóbban vegyek új független, nem csempézett telefont magamnak. egyébként érdekes kérdés az etika, erősen kultúrafüggő. a majáknál etikus volt a "focimeccs" vesztes csapatát legyilkolni. ha pesszimista akarok lenni, akkor itthon már nem számít etikátlannak a csalás... 
fateless: azért valamennyire behatárolható. péládul az, amit írsz, hogy kinek mennyi engedménnyel érné meg nem egy lineáris görbe, hanem annál sokkal meredekebb (nem vagyok statisztikus, nem tudom pontosam milyen függvényt lehetne rá illeszteni). vannak olyan országok, ahol nem azzal akarnak védekezni a kalózkodás ellen, hogy létrehoznak újabb korlátozásokat, felállítanak szervezeteket, törvényeket is akár, hogy ellenőrizzék az embereket, hanem lenyomják központilag annyira a hivatalos árakat, hogy minél kevesebb embernek érje meg a csalás. ez több szempontból is jobb szerintem: az egyik az, hogy nem fogja gyűlölet övezni az említett ellenőrző/végrehajtó szerveket, mivel nem is szükséges a létezésük, és jó esetben hatékonyabb piaci életet eredményezhet az egész törekvés.
Nexus 4 @ CM10.1 + faux123