2013. május 22., szerda

(#1) Remittenda

Remittenda
(senior tag)

Tény, hogy a TurboSIM megjelenése, s viszonylag gyors terjedése előbb-utóbb el fogja gondolkodtatni az operátorokat arról, hogy hogyan lehetne kivédeni az ő oldalukon ebből fakadó károkat. Addig viszont az is tény marad, hogy jelenleg a TurboSIM használata - ha nem is épp etikus - nem ütközik semmiféle szabályba, nyomtalanul eltávolítható

Fizikailag tuti, de az könnyen felfedezhető, hogy a készülék eltűnt a hálózatomról, viszont a másik szolgáltatónál feltűnt. Ha van egy egységes adatbázis az eladott függő és legálisan kifüggetlenített telefonokról akkor elég gyorsan leellenőrizhető. Mondjuk ez ma is működhetne, nem kell ehhez a TurboSim hatása. Persze eddig visszatartó erő lehetett a garancia kérdése...

Ha pedig a végeredményt vesszük, akkor szerintem illegális, hiszen az eredetileg hálózatfüggő telefon immáron hálózat független - hogy ezt miként értem el, az érdektelen, csak a beállt eredmény számít. Szerintem.

"Who are you working for, damn it?!" - レミッテンダ

(#2) eddie17

eddie17
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szép. Nézegettem én is ezeket a kártyákat, sejtettem, hogy nem bűncselekmény árulni őket.
De azért már hova jut a világ, hogy anno a több ezer forintos végleges függetlenítés és garancia vesztéstől eljutottunk idáig, hogy 2-3ezer forint, és örökre megmarad a gazdájánál, és egy telefonja sem lesz garanciahiányos. Fejlődünk kérem szépen. Mondjuk a sokszor nem hiszem, hogy el lehet játszani, ezt a kidobom és kérek másikat.

Just because I don't care, doesn't mean I don't understand!

(#3) fateless

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagyon tetszett a cikk. :R

Ez a mondat is:
A szolgáltatói függőségben szenvedő telefonokat az operátorok akciósan, olcsóbban adják, mint ahogy az adott gyártó mintaboltjában megvásárolható független modellek árai alakulnak
Azért volt jó így megfogalmazni ezt a gondolatot, mert valóban sokszor csak a mintabolti árnál olcsóbb egy magasabb kategóriájú modell a szolgáltatóknál, független bolt esetén sokszor nem igaz ez - sajnos.

MOD
Ha jól értettem, akkor a TurboSIM-et nem árt a készülékhez hangolni, tehát ha van valakinek X tipusú készüléke, de utána Y-ra cserél, akkor megint vacakolhat a vásárlás helyén a T-SIM áthangolásával. Jól értettem?
Még szerencse, hogy a PDA-kat többnyire olcsóbb megvenni függetlenül. :DDD

[ Szerkesztve ]

Elegem van, minden megy: Egy HP Elitebook 2530p+2540p / Onda V811 Quad core A31 / ViewSonic Viewpad 10s Tegra 2 / Icou D70 Pro II RK3066 --- Ha kell valami, privátban keress

(#4) bepe79

bepe79
(őstag)

Ezt en sosem ertettem. Hogyan fer be barmi is a SIM kartya ala a foglalatba, hogyha egyes mobiloknal mar maga a SIM kartya is alig fer be? :F

Motorola Defy+ MB526 Android GB 2.3.6 45.0.2310.MB526.NonEFIGSRetail.en.EU 2.6.32.9-ge281b6e, 4.5.1-134_DFP-231

(#5) eddie17 válasza bepe79 (#4) üzenetére

eddie17
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez egy nagyon vékony kis lapka, szerintem bőven befér, akármilyen szűk helyre.

Jáj, szerkeszthettem volna az előzőt... :U

[ Szerkesztve ]

Just because I don't care, doesn't mean I don't understand!

(#6) Polacheck válasza bepe79 (#4) üzenetére

Polacheck
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

papírvékonyságú a turbosim. Ergo simán, próbáld ki egy papírlappal, menni fog.

less qq more pewpew!

(#7) Saint_

Saint_
(PH! kedvence)

én inkább független készüléket vásárolok :)

When I thought I could be strong...

(#8) sheratan

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

etikus, vagy sem, de azért a szolgáltatókat sem kell félteni. knáljanak olyan feltételeket, hogy megérje náluk forgalmazni, és akkor nem lesz szükség ilyen fogásokra, mint a hálózati zár, meg annak feloldásai elleni harc. (ugyanezt mondom amúgy a szerzői jogok védelméért folytatott harcra is: adják annyiért, hogy megérje boltban megvenni). sőt, akár azt is megkockáztatom, hogy legyen csak egy szolgáltató. amennyire nem produkál már az elmúlt években _semmilyen_ versenyhelyzetet a 3 szolgáltató megléte, akár egy is lehetne helyette, és akkor szükségtelen lenne a hálózati zár...

Nexus 4 @ CM10.1 + intersectR

(#9) Misi 007

Misi 007
(őstag)

Hasznos kis kütyü annó a T-s N95-nél kiúzott rendesen a xarból mivel mindenhol azt nyögték hogy nemlehet függetleníteni... :DD

Formula 1 Official Race Edits: http://tinyurl.hu/y8Dd/

(#10) Bog válasza sheratan (#8) üzenetére

Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Direkt írtam erre, hogy az, hogy te mennyire vagy etikus, az rohadtul nem azon kéne múljon, hogy mások mennyire azok. Belülről kell jöjjön.

Károlyt eladtam, Veletech letudva. Nincs mit az aláírásomba tenni...

(#11) Devid_81

Devid_81
(PH! addikt)

Ez nem rossz dolog egyébként!Engem a szolgáltatók nem érdekelnek, pedig előfizus vok, de ha telót más szolgáltatónál találok jó árban és azt csak garvesztéssel tehetem a "magamévá" akkor inkább ezt választom.

.::www.megadanceradio.hu::.

(#12) Godlike

Godlike
(kvázi-tag)

Szerintem az akciós telefonok azért akciósak mert ált. kifutó típusok nem tudják eladni másképp. Aki pedig függő telót vesz az nem fogja függetleníteni, hiszen ha van egy előfizetésed akkor azt fizetni kell ha használod ha nem. Hűségnyilatkozat lejártáig lehet a SIM a fiókban fizetsz mint a katonatiszt. A drágább készülékeket vagy nem kapni előfizetés nélkül vagy kártyásan majdnem olyan drága mint az általam annyira gyűlölt telefonkupeceknél "tisztelet a kivételnek".

Godlike

(#13) Godlike válasza Bog (#10) üzenetére

Godlike
(kvázi-tag)

Egyetértek! Ha mindenki úgy gondolkodna hogy ha ti is akkor én is akkor hová jutna ez a világ! :))

Godlike

(#14) fateless válasza sheratan (#8) üzenetére

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

knáljanak olyan feltételeket, hogy megérje náluk forgalmazni

Ezzel mindössze az a probléma, hogy lehet, hogy neked megéri 20%-kal olcsóbban, Béla bának már csak 40%-kal olcsóbban érné meg, Pisti néninek meg csak 90%-kal olcsóbban.
Szóval ez ne megy behatárolható keret. A szolgáltatók úgy gondolják, hogy ők ezeket a feltételeket látják olyannak, ami megéri az embereknek. Akinek pedig mégsem, az nem veszi igénybe a szolgáltatást. Erről szól a piac törvénye is.

Ha valaki úgy gondolja, neki a Turbo SIM a megfelelő választás, megteheti. Ha valaki úgy gondolja, neki ez nem tűnik járható útnak akár etikai, akár más okokból, nem használja. De akárki akármelyiket is választja, az a saját döntése lesz, nem foghatja másokra, nem más kényszerítette bele ebbe a helyzetbe. Ez az, amiről Bog is beszélt. Akármelyiket választod, az a TE döntésed, amit a MAGAD számára látsz megfelelőnek.

Mindez nem csak neked szól, sheratan, hanem általában a fórumozókhoz.

[ Szerkesztve ]

Elegem van, minden megy: Egy HP Elitebook 2530p+2540p / Onda V811 Quad core A31 / ViewSonic Viewpad 10s Tegra 2 / Icou D70 Pro II RK3066 --- Ha kell valami, privátban keress

(#15) wwenigma

wwenigma
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én még elgondolkoznék azon, hogy a hűségnyilatkozat lejárta után a szolgáltatók miért nem automatikusan oldják fel a hálózati zárat. Mert perpill ez minimum 20.000Ft.....

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Elektromos cigaretta fórum-apróhirdetés-chat | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma ---- | ---- OT995 utolso gyari ICS rom: http://d-h.st/users/wwenigma

(#16) kaller1 válasza wwenigma (#15) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

A vodánál 2500 Ft a hűség lejárta után.A többinél nem tudom mi a helyzet.

.::> mobiltelefonok szoftveres javítása - szerviz <::.

(#17) Lirion válasza fateless (#14) üzenetére

Lirion
(őstag)

"Szóval ez ne megy behatárolható keret."
Dehogynem. Az nem kedvező, hogy x készüléket függően megvehetsz a szolgáltatónál 2 éves előfizuval drágábban, mint ugyanazt a készüléket gsm boltban olcsóbban. Legyen olcsóbb a cucc függően, mint függetlenül és akkor megéri a dolog, amúgy meg csak lehúzás az egész.

(#18) mák

mák
(kvázi-tag)

Jaj szegény szolgáltatók, a sok-sok fólia mekkora kárt okoz nekik mikor az indított és a fogadott hívásért is csörög a kassza.Jobb helyeken szinte könyörögnek, hogy az adott szolgáltató előfizetője legyél.Adnak ingyen telefont, meg 500 sms-t meg 2000 percet amit belföldi hálózaton lebeszélhetsz, csak adj nekik egy kevés fontot, ami a havi jövedelmed töredéke. Jaj szegény szolgáltató aki aláírat veled 24 hónap hűséget igaz 990-ért elviszed a három gézát, de havi 18000-et kaszál rajtad, amit ha kiszámolsz kb 430 ezer huf lesz.Jaj szegény szolgáltató marad neki 300 db ezrese, ha a telefon ára a többi, és még egy rohadt magyar leírás sincs a telefonba amit a fogyasztóvédelmi szabályok előírnak.

Ez egy kiragadott, néhol túlzó hozzászólás, de had ne sajnáljam szegényeket.

Függetlenül gyári garral sokszor jobb áron lehet ugyanazt a telót megvenni , mint akciósan.

Hajrá-hajrá fólia.

mákosnudli

(#19) Feree13

Feree13
(PH! addikt)

Véleményem szerint egy jó ideig megfelelő alternatíva lesz ez még a telefonok körében, aztán igen valszeg ez lesz hogy beépítik a szerződésbe a használatának tiltását!
De addig eltelik pár év és vígan mindenki használhatja a turbo-simet.

A szolgáltatókat meg nem kell sajnálni, össze kell hasonlítani egy magyar meg egy külföldi szolgáltatót (árait, szolgáltatásait, készülékárait stb.) és mindjárt rá is jövünk kis hazánk még mindig mennyire le van húzva! :(((

(#20) Gondwana

Gondwana
(őstag)

Azért mégsincs olyan fenenagy választási szabadságom: amikor 2006-ban jelentkeztek a kínaiak, hogy jönnének Európába mobilszolgáltatni eszméletlen versenygyilkos feltételekkel (pl. nincs roamingdíj országok között, még nyomottabb árak, ...), alig tudták őket visszaszorítani - de sikerült. (legalább a roamingdíjak lejjebb mentek)

Manapság a mobil telekommunikáció nagyobb haszonkulcsú üzlet, mint a drog. Nem kell őket félteni, hogy mi az etikus, mi nem az...
(!szerintem!)

... megy a csiga hazafelé ... (One World One Dream One More Thinkpad, Please [ o] µ4/3 a fotózás linuxa)

(#21) Gebriel válasza mák (#18) üzenetére

Gebriel
(PH! kedvence)

Ennyi erővel a tejest, a péket, a boltos úgyan ilyen szinten lehetne "sajnálni". :U

(#22) copin válasza wwenigma (#15) üzenetére

copin
(őstag)

hyper sim

Egy ilyen ócskaság több mint 20k, mire ideér. Ráadásul ha olyan az előfizetéses opció, akkor négyszeres, vagy ötszörös áron szerzem be a telefont a netről (az eredeti vevő fizeti az előfizetést, ha minden igaz, de őt se kell sajnálni). "Köszönet" azért, hogy mire eljut a fóliás telefon akárhova még körbejárja a Földet és 2-3 eladó rápakolja a maga kis profitját. Ilyenkor az erkölcsi kérdések nem akkor jutnak eszembe, amikor a tükörbe nézek.

Persze a többség ilyen, de ha bennszülöttől (jappó, vagy kínai) tud valaki venni akkor iszonyat sokat spórolhat. Nem tudom hogy csinálják. :R

Gebriel Szvsz igaza van. Persze ha kevesebb lenne a pre-paid-et használók aránya, akkor a havidíj is kevesebb lenne, aztán lehet hogy ezt is zsebre teszi a szolgáltató.

[ Szerkesztve ]

(#23) Morden24 válasza Lirion (#17) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Dehogynem. Az nem kedvező, hogy x készüléket függően megvehetsz a szolgáltatónál 2 éves előfizuval drágábban, mint ugyanazt a készüléket gsm boltban olcsóbban

Csak éppenséggel míg a szolgáltatónál vett telefonomra egy biztos garancia van, addig a JózsiGSM-ben vásárolt kamionról levert telókra meg 1. lehet, hogy nincsen 2. eredete tisztázatlan 3. előfordulhat, hogy mire visszamennél a boltba valami problémával, addigra a cég megszűnt, az épületet lebontották, az utcát meg átnevezték.

Nevesebb független boltokban meg már közel nem olyan szignifikáns az árkülönbség, mint említett JózsiGSM esetén.

Itt megint az a kérdés, hogy kinek mi éri meg, illetve mennyi kockázatot hajlandó vállalni.

Sectumsempra - For Enemies

(#24) Incognito

Incognito
(senior tag)

Ha hálózatfüggő telefonom lenne, biztos használnám, nem azért mert a többiek is, hanem azért, mert. Ahogy az előttem szólók is írják, nem kell a szolgáltatókat félteni, megvan a hasznuk. :((

(#25) mák válasza Gebriel (#21) üzenetére

mák
(kvázi-tag)

Ne feledjük el azt az aprócska kis különbséget, ami a szolgáltatás és kereskedelem között van. A haszonkulcsról ne is beszéljünk. Ezért egyáltalán nem lehet összehasonlítani.

A tejest, a péket tényleg sajnálom, /talán most a boltosokat is/ és nem "sajnálom".
De ebbe nem kellene belemenni.

mákosnudli

(#26) Megashiver

Megashiver
(újonc)

Sziasztok!

egy kérdés, illetve téma:
én azt hallottam régen, sőt amikor most vettem telefont akkor is,úgymond jóba lettem az eladóval, hogy amikor lejár a hűségszerződés a telóra, akkor azt a szolgáltatónak ingyen kell függetleníteni, csak állítólag ezt kevesen tudják.

szerintetek mi igaz ebből? gyanítom hogy ez még mindig így van

azt mondta az eladó, hogy ha balhézik valaki akkor megcsinálják neki
én mondtam hogy úgy tudom ez törvényileg így van , erre helyeselt is

sajna próbáltam erre neten keresni választ de sehol sem találtam

javaslatok, ötletek?:)

(#27) sheratan válasza Bog (#10) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

tudom. mondjuk nem használok turboSIM-et, mivel van rá lehetőségem, hogy a magyar függő áraknál olcsóbban vegyek új független, nem csempézett telefont magamnak. egyébként érdekes kérdés az etika, erősen kultúrafüggő. a majáknál etikus volt a "focimeccs" vesztes csapatát legyilkolni. ha pesszimista akarok lenni, akkor itthon már nem számít etikátlannak a csalás... :(

fateless: azért valamennyire behatárolható. péládul az, amit írsz, hogy kinek mennyi engedménnyel érné meg nem egy lineáris görbe, hanem annál sokkal meredekebb (nem vagyok statisztikus, nem tudom pontosam milyen függvényt lehetne rá illeszteni). vannak olyan országok, ahol nem azzal akarnak védekezni a kalózkodás ellen, hogy létrehoznak újabb korlátozásokat, felállítanak szervezeteket, törvényeket is akár, hogy ellenőrizzék az embereket, hanem lenyomják központilag annyira a hivatalos árakat, hogy minél kevesebb embernek érje meg a csalás. ez több szempontból is jobb szerintem: az egyik az, hogy nem fogja gyűlölet övezni az említett ellenőrző/végrehajtó szerveket, mivel nem is szükséges a létezésük, és jó esetben hatékonyabb piaci életet eredményezhet az egész törekvés.

Nexus 4 @ CM10.1 + intersectR

(#28) Morden24 válasza mák (#18) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jobb helyeken szinte könyörögnek, hogy az adott szolgáltató előfizetője legyél.Adnak ingyen telefont, meg 500 sms-t meg 2000 percet amit belföldi hálózaton lebeszélhetsz, csak adj nekik egy kevés fontot, ami a havi jövedelmed töredéke.

Azt azért tegyük hozzá, hogy többek között ez a felhasználói szokásokban fellelhető különbségek miatt van.
UK-ben pölö vannak hasonló dolgok, mint amiket írsz (mondjuk tényleg túlzol azért), ebből van valamennyi tapasztalatom. Csak éppenséggel 1. sokkal több előfizető kegyeiért versenyeznek 2. akik még ilyen juttatások mellett is bőséges nyereséget hoznak a konyhára.
Szóval nagyon nem arról van szó, hogy valahol "jófejek" veled, itthon meg "gonosz g*cik".

(#29) wwenigma válasza copin (#22) üzenetére

wwenigma
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt a csoda sim fóliát max egy ezresért be tudom szerezni, de nem érdekel a bajlódás, posta/nemmegy/etc...

TÉnél 20e az unlock, meg pannonnál is.

Egyébként mivel előfizetéses a teló, a szolgáltató haszna így is úgy is megmarad, tehát ez csak műbalhé, pedig nincs uborkaszezon...

mod: kormányzati sim-et kell szerezni, akkor sms 5ft, percdij 10ft. :U

[ Szerkesztve ]

http://evaper.info - Magyar eVaper Fórum / Elektromos cigaretta fórum-apróhirdetés-chat | ---- Steam: wwenigma_pod, Origin: wwenigma ---- | ---- OT995 utolso gyari ICS rom: http://d-h.st/users/wwenigma

(#30) zUlU53 válasza fateless (#3) üzenetére

zUlU53
(tag)

MInt Hp 614c user az utolsó mondatodat aranyba kellene foglalni. Tökéletesen egyetértünk. :K

-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?

(#31) coyote55

coyote55
(senior tag)

Naszóval: van kis hazánkban 3 szolgáltató, nevezzük őket A, B, C-nek.
Vesz valaki A-tól telefont, és B hálózatán használja, tehát A-t így kár éri. Másvalaki C-től vesz akciós telefont, de ő A hálózatán használja, tehát C-t ér kár, viszont ebben az esetben A jár jól, és ezt még folytatni lehetne...
Szerintem egész egyszerűen kiegyenlítődik a dolog valamilyen szinten. Mindhárom szolgáltatót ér kár is, viszont mindhárom nyer is a dolgon :K
Itt igazságot tenni nem lehet :F

Memento Mori! ..............."Oh Lord, help me to keep my big Mouth, until I know what I'm talking about!" (Óangol napi ima az 1200-as évekből)

(#32) Megashiver válasza coyote55 (#31) üzenetére

Megashiver
(újonc)

ebben a témában csak azt tudom mondani ,hogy amikor "akicós" készüléket veszel, akkor aláírsz egy szerződést, miszerint X pénz a havidíj, a szolgáltatók úgy kalkulálták ezt ki ,hogy ha 1 mp-sem beszélsz, akkor is minimum nullszaldóra jönnek ki. semmi kár nem éri őket ha más kártyát teszel bele a készülékbe, mert már a havidíj amit fizetsz tartalmazza a készülék árát is

szerintem

(#33) Megashiver válasza Megashiver (#32) üzenetére

Megashiver
(újonc)

ha jól tudom kint AT&T nél veszel egy előfizetéses akciós készüléket, akkor már egyből az első napon fel is tudod mondani, meg tudod váltani mégpedig ha jól tudom 6 hónap havidíj + vmi díj ellenében. a vmi díj azt hiszem 40 dodó körül van

tehát már kb 6 hónap alatt visszahozza a készülék árát nekik ez az egész, onnantól meg nyereséges :) szolgáltató káráról ezért is felesleges beszélni:)

[ Szerkesztve ]

(#34) kaller1 válasza coyote55 (#31) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Ez így van.Ha pl. valakinek lejár a hűsége,és hosszabbítás után kap új készüléket amire nincs szüksége,akkor azt nyílván eladja.Na de attól még a havidíjat ugyan úgy fizeti mint előtte,és ki tudja hogy már hány "akciós" telefon árát adta oda a szolgáltatónak az évek alatt... :U Szóval azt így egyenesen kijelenteni,hogy ezzel kár éri a szolgáltatókat,nem lehet.

(#35) copin válasza wwenigma (#29) üzenetére

copin
(őstag)

Nem számít mennyibe kerül, a lényeg hogy működjön.

(#36) mák válasza Morden24 (#28) üzenetére

mák
(kvázi-tag)

Igen pont az UK-ra gondoltam én is.
Viszont, ha arányosítjuk a dolgokat, akkor akár az is kijöhet, hogy London 10 millió lakosán talán kevesebbet keres az a 4-5 szolgáltató, mint kishazánk 10 millió lakosán az a 3.Ott pl nem is gondolkodnak az emberek egy ilyen kártya beszerzésén, mert minek! Csak nyüg az egész.Volt olyan, hogy hűségnyilatkozat lejárta előtt tönkrement a telefon.Emberke bevitte, eladó mondja, háát sajnos nincs már ilyen telefon, nem lenne gond, ha egy futó modellt kapnál helyette? Újat!! Persze 1 év hűség újra, de kit érdekel. Javítás valamiért nem került szóba.

Ki tudja megmondani, itthon ez hogy megy?

Na és ott egy boltba szinte minden szolgáltató telefonját meg tudod venni, és össze tudod hasonlítani.

Mikor a Metro újságot olvastam először kint, akkor esett meg a szemem egy mobil hirdetésen. A 12 havi előfizetési díj összesen annyiba került ott mint itthon az akciós telefon ára. És életemben nem küldtem annyi sms-t, amennyit ott egy hónapban el lehetett volna küldeni.

mákosnudli

(#37) joey20 válasza Remittenda (#1) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha pedig a végeredményt vesszük, akkor szerintem illegális, hiszen az eredetileg hálózatfüggő telefon immáron hálózat független - hogy ezt miként értem el, az érdektelen, csak a beállt eredmény számít
Én úgy tudom hogy az az illegális ha módosítod a készülék szoftverét így az hálózatfüggetlenné válik.Az csak egy téves megfogalmazás hogy a függetlenítés illegális.Eddig ez megállta a helyét mert a készülék szoftverének módosítása nélkül ezt nem lehetett elérni.a másik amit nem szabad a sim rendszerét megmókolni.ez sem történik meg, hiszen ez a cucc ahogy le van írva csak a 2 eszköz közötti kommunikációt hamisítja meg. :U

Bazinga!

(#38) kaller1 válasza joey20 (#37) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Magyarul a technika túlhaladt azon,ami a függetlenítéssel kapcsolatban írásba van foglalva... :D

(#39) Morden24 válasza mák (#36) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Értem, amit mondasz, és igazából én sem rendelkezem semmiféle pontos adattal, de azért szerintem te is vágod, hogy nem arról van szó, hogy az angolokat simogatják a szolgáltatók, mert aranyosak és cukik, a magyarokkal meg vért hugyoztatnak.

Egyszerűen annyi, hogy nálunk a népesség nagytöbbsége a minimumra törekszik, minél olcsóbban, adott esetben az sem érdekli, ha ezért cserébe aránytalanul szarabbat kap. Ilyen piaci mentalitásban meg ez van, és kész.

(Amúgy az ügyintézésre meg inkább nem mondok semmit, mert legtöbbször botrány mind a szolgáltató, mind a kuncsaft részéről. Én pl. félévente ha egyszer megyek be a szolgáltatómhoz [szerződésmódosítás, stb.], de nem tudok úgy sorba állni, hogy ne hallgassam végig valami gyanúsan markecoló kinézetű ember nyűgjét, miszerint nem ő csinált 100.000 forintos telefonszámlát, hanem ellopták a telóját 2 hónapja, csak elfelejtette letiltatni; na hát érted...)

(#40) copin válasza joey20 (#37) üzenetére

copin
(őstag)

Ha nem így lenne, akkor nem lehetne saját topikja sem, ennek az eszköznek.

Turbo sim

(#41) gliskard

gliskard
(fanatikus tag)

csak egy kérdés: a programozó SW használata ingyenes vagy fizetös? Tehát ha át akarom programozni a turbosim-et egy másik telefonhoz, akkor azt probléma nélkül megtehetem otthon is? (usb sim olvasó adott - Omnikey Cardman 6121)

[ Szerkesztve ]

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#42) Morden24 válasza joey20 (#37) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Magyarul majd belehelyeznek egy kitéltelt a szerződésbe, miszerint a SIM kártya rendeltetésszerű működését tilos korlátozni, vagy egyéb eszközzel módosítani.

Csak éppen szerintem ennek a szirszarnak sosem lesz akkora létjogosultsága, hogy elkezdjenek vergődni a szolgáltatók.

[ Szerkesztve ]

(#43) kaller1 válasza gliskard (#41) üzenetére

kaller1
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

A szoftver ingyenes,a hardver értelemszerűen nem...

(#44) coyote55

coyote55
(senior tag)

Morden24:
Nem értem, miért tenné meg bármelyik szolgáltató? Hiszen valahol ő is jól jár!
A valahol máshol vásárolt készülék így működik az ő hálózatán, tehát neki fialja a pénzt!

[ Szerkesztve ]

Memento Mori! ..............."Oh Lord, help me to keep my big Mouth, until I know what I'm talking about!" (Óangol napi ima az 1200-as évekből)

(#45) gliskard válasza kaller1 (#43) üzenetére

gliskard
(fanatikus tag)

köszi. (hw-t gondoltam)

-a véleményem a sajátom és még az is lehet, hogy tévedek-

(#46) Morden24 válasza coyote55 (#44) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Részemről pont azt mondom, hogy ilyen nem lesz, csak ha lenne, akkor kb. ennyi lenne megoldani.

Egyébként abból a szempontból van igazság a dologban, hogy ha valaki ügyesen manőverezik, akkor minden szolgáltatónál csak a kedvezményeket használja ki, így valóban "kárt" tud okozni, mégpedig nem egynél, hanem mindnél, ahol éppen van. És ha nem is nálunk jellemző, de vannak low-cost, illetve ingyenes előfizetői csomagok is, ahol nincsen fix költség.

A saját véleményem az, hogy a több SIM-slotos telefonokat sokkal értelmesebbnek tartom, mint ezt a marhaságot. Persze nem egészen fedi egymást a két dolog, de mégis...

Amúgy amit ti mondtok [vagyis itt néhányan] - úgyis bele van kalkulálva az előfizetői díjba -, azzal csak az a baj, hogy ez valójában nem jó. Az a jó (nekem, felhasználóként), amikor minél kevesebb fix költségem van, és ezzel együtt jobbak a forgalmi díjaim - ellenben a "ti véleményetek" kb. azt legitimálja, hogy no problem, tokosodjanak csak a szolgáltatók, biztosítsák be magukat, mi meg úgyis csalunk és ügyeskedünk, szóval nem kell sajnálni őket. Nem őket "sajnálom", hanem magamat.

[ Szerkesztve ]

(#47) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Erre a cikkre nem számítottam. Volt benne újdonság! ;)

(#48) joey20 válasza copin (#40) üzenetére

joey20
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ez nem elég önmagában, mert pl osx-et sem szabad feltenni pc-re(az viszont egyértelműen illegális) mégis van ilyen topik. :D

Bazinga!

(#49) bobace

bobace
(őstag)
LOGOUT blog

Jó kis hiánypótló írás. Végre tisztán látok :R

Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

(#50) pampika válasza Morden24 (#23) üzenetére

pampika
(senior tag)

Az a baj, hogy sokszor nem csak a józsi gsm-ben éri meg jobban telefont venni, hanem hivatalos helyen is. Most pl. nokia n82 edigitalnal 90k. Nokia 2 év gari, független.
Pannonnál 80k (bár nemrég még 100k volt) + függőség + 2év rabság + 50k kötbér lehetősége, ha a 2 éven belül szeretnéd bármikor felmondani a szerződést. Vagy listaáron 163k.

Szóval ez a vicc.
Igenis adja annyiért, hogy megérje előfizetőnek lennem.
Németeknél szinte bármilyen telefont megkapsz fillérekért. Német haverom büszkén mutatta multkor a vodás E90-ét, amit 1 egész €-ért vett (erre is csak annyit mondott, a drágábbak azért nem 0 €-sak, hogy ne érezze magát ingyenélőnek az önérzetes német). Cserébe, hogy aláír 2 évet! (szóval nem úgy, hogy hallottam a szomszéd barátjának az ismerősétől). És kapott mellé autós kihangosítót, BT headsetet a gyári cuccokon kívül.
Többen vannak, az árak is magasabbak, de több pénzük is van mobilozásra, mégis fillérekért kap készüléket. Miért?
Talán azért, mert a szolgáltató felfogta, hogy hiába akarja, hogy mindenki netezzen/mms-ezzen/videohívjon/etc., ha egyrészt drága a szolgáltatás, másrészt drága a hozzávaló készülék. Szóval adja szinte ajándékba az eszközt, és (számukra) emberi áron a szolgáltatást. Amit így használni is fogsz, mert van mivel. És ez majd behozza neki a megelőlegezett összegeket is. És ott azért jobban emberszámba veszik az ügyfelet, hisz az a lényeg, hogy írd alá a két évet. Onnantól tutira tejelsz fix összeget/hó, plusz még amit azon felül költesz.
És ez a rendszer nem ma, nem tegnap óta működik náluk.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.