2013. május 23., csütörtök

(#751) mrlujoak

mrlujoak
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

...hát, esküdni mertem volna, hogy ez a hozzászólás nekem jött, tőled...[link]

Ebben kifejted, szerencsém volt. NEM! Én előtt olvastam, tájékozódtam...

A google-s keresős megoldás pedig általános infó volt - vagy inged vagy nem - az alap kérdésekre...

SONY Xperia™ V & Xperia™ ray + LiveView™

(#752) urbanjozsi válasza bwoay (#748) üzenetére

urbanjozsi
(senior tag)

Csak úgy "FB"-sen: lopom :))
Köszi

(#753) bwoay válasza urbanjozsi (#752) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

egészség! :)

[ Szeretkezve ]

(#754) DJosef

DJosef
(tag)

Jo estet az uraknak!

A mai napon csatlakoztan en is az xpria ray-t erositok taboraba.

Rogton egy lehet hulye kerdesem lenne.

A ket erinto billentyu a vissza es a meni a telefonon az csak en nekem nem vilagot vagy az egyaltalan nem vilagit.

Ugy emlekszem a sima xperia mini-n vilagitanak az erinto "billentyuk"

(#755) lmno válasza DJosef (#754) üzenetére

lmno
(tag)

Itt nem :)

(#756) Csibcsala válasza Csibcsala (#726) üzenetére

Csibcsala
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Köszönet.

Csak a porfelhőt látni. Sohasem menetelnek el idáig. Sohasem hagyják el a sivatagot. Amint elérik a sivatag határát, visszafordulnak.

(#757) zazenke válasza DJosef (#754) üzenetére

zazenke
(fanatikus tag)

ez számomra is érdekes már az ezeréves telóknál is bevett szokás volt , de hát új idők új divat

Norton internet security 2012

(#758) thomikaf1

thomikaf1
(kvázi-tag)

Friss ray tulajként kérdezném, hogy tud valaki valamit főzött romokról, esetleg recovery telepítésről?

-ezt már tuti megtanulom. - úgyse tanulod meg. -dehogynem, ezt már tuti- Másnap: -na, megtanultad? - nem -.- XD

(#759) tomy86 válasza thomikaf1 (#758) üzenetére

tomy86
(őstag)

Erről szerintem itt nagyobb eséllyel találsz infót.

Valakinek van tapasztalata különböző headseteekkel? Lecserélném a gyári MH410-est, mert szerintem katasztrófa. Tudnék szerezni MH610-est vagy vegyek inkább MH650-est, amit az Arc-hoz is adnak?

[ Szerkesztve ]

(#760) mrlujoak válasza tomy86 (#759) üzenetére

mrlujoak
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyértelmű, hogy rosszabb az MH-410, mint az agybadugós társaik, pláne, ha nem ilik a füledbe. MH-610-est már 2990 rorinttól vásárolgatsz. X10 minivel én is azt használok, és remekül szól.

(#761) tomy86 válasza mrlujoak (#760) üzenetére

tomy86
(őstag)

Köszönöm az infót. Igen a 410-essel már ott elkezdődött a gond, hogy nekem nagyon kényelmetlen. Az már csak a ráadás, hogy a hangja sem egy nagy szám. 610-est egy ismerőstől kapnék, csak most külföldön van és gondoltam addig megkérdezem, hogy mi a tapasztalat vele. De akkor nem beruházok feleslegesen az MH650-esbe.

(#762) zazenke

zazenke
(fanatikus tag)

tudom hogy lejárt lemez de azért leírom : A tesztben mennyire leszólták az exomor kamerát . Én most összehasonlítottam egy nokia 5800-val és egy motorola defy-vel. Vakuval kiegyenlítődnek jobban a különbségek és nincsenek szembeötlő különbségek . vaksötétbe vaku nélkül megint semmi különbség mind három kijelző csak feketeséget mutat .De ha egy átlagosan árnyékos szobába nézzük vagy egy kevésbé megvilágított szobában akkor a vaku nélküli képek már nagyon elütnek egymástól . Kis elfogultsággal azt kell mondjam a RAY-nek nincs is szüksége vakura annyira gyönyörű képet ad a másik kettőhöz képest . Megdöbbentő a különbség . Minden teljesen automata módba kapcsolva és videónál is igaz ez a jelenség . Az már csak hab a tortán hogy egy matricát fényképeztem közelről és a motorola defy képtelen volt auto módba fókuszt találni ugyan olyan távolságról(kb 10 centi). A ray minden erőlködés nélkül élesített . Teljesen mindegy neki hogy közeli vagy távoli az objektum .

(#763) zazenke

zazenke
(fanatikus tag)

ami viszont idegesít mert először van ilyen telefonom az a töltés gyakorisága . Nem fogunk úgy járni hogy a sok ki be dugástól kikopik a csatlakozó aljzat és 1 év múlva már tiszta kontakt hiba lesz a csatlakozás és jöhet a szerviz ?

(#764) mrlujoak válasza zazenke (#763) üzenetére

mrlujoak
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nyugalom, a szabvány csati a rendeltetésszerű használat mellett sokat kibír.

(#765) Gaberking

Gaberking
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Hogyan lehet egyből elérni a hívásnaplót? Ne a kapcsolatokat nyissa meg a telefonkönyv ikonra kattintva, hanem a hívásnaplót.
Köszönöm előre is!

[ Szerkesztve ]

FX-8320 @ 4.5 Ghz, Gigabyte GA-990XA-UD3, 2 x Patriot PV316G186C0K Black Mamba 8GB 1866MHz, Asus DirectCu II HD7870 2GB, XFX 650W, Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme, Cooler Master HAF 912 Plus

(#766) urbanjozsi válasza Gaberking (#765) üzenetére

urbanjozsi
(senior tag)

#745-től olvasd el ;)

(#767) mrlujoak válasza Gaberking (#765) üzenetére

mrlujoak
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nincs olyan ikonod, hogy Hívások?

(#768) gregre

gregre
(újonc)

Ez az első okostelefonom. Tisztában vagyok vele, hogy az akku-k nem bírnak sokat. 1 - 2 nap, használattól függően.
A kérdésem az, hogy mennyire normális az, hogy a telefon körülbelül ~40 % os töltöttséget jelez ezért bátran bekapcsolom az adatforgalmat, megnyitom például a Gmail alkalmazást és frissíteném a leveleimet, de kiírja, hogy az töltöttség 1 % alatt van és kikapcsol.

Van - e valami alkalmazás akksi töltöttségének figyelésére, ami jobb mint ez az alapértelmezett?!
Illetve normális - e ez? Lehet -e valahogy vizsgálni, szoftverből (mi a neve?), az akksi állapotát?!

A telefon körülbelül 2 hetes..

(#769) mrlujoak válasza Gaberking (#765) üzenetére

mrlujoak
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a Kapcsolatok melletti ikont használva nem tudod elérni a Hívásnaplót?

(#770) urbanjozsi válasza mrlujoak (#769) üzenetére

urbanjozsi
(senior tag)

El lehet, csak nem elsőre :)
Megnyitja a tárcsázót, és azon belül van a hívásnapló...

(#771) mrlujoak válasza urbanjozsi (#770) üzenetére

mrlujoak
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, arra gondoltam. Nem a kapcsolatokat nyitja meg, hanem a tárcsázó/hívásnaplót.

(#772) tomy86 válasza gregre (#768) üzenetére

tomy86
(őstag)

Pár program: Battery Status Bar (fizetős), Battery Widget (ingyenes), Android System Info (ingyenes és nem csak a töltöttséget jelzi). De a marketen találsz több programot is a témában.

A Beállítások->Telefon adatai->Akkumulátorhasználat menüben meg tudod nézni, hogy mi mennyire merítette az akksit.

[ Szerkesztve ]

(#773) Gaberking válasza urbanjozsi (#766) üzenetére

Gaberking
(fanatikus tag)

Én a GO Launcher EX -et használom és ott ez a múdszer nem működik!
De azért köszi! ;)

FX-8320 @ 4.5 Ghz, Gigabyte GA-990XA-UD3, 2 x Patriot PV316G186C0K Black Mamba 8GB 1866MHz, Asus DirectCu II HD7870 2GB, XFX 650W, Thermalright Silver Arrow SB-E Extreme, Cooler Master HAF 912 Plus

(#774) bwoay válasza Gaberking (#773) üzenetére

bwoay
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

#748?

tomy86:
Battery Status Barból csak az Ad free kerül pénzbe, és amúgy te is az ingyenest linkelted :)

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#775) tomy86 válasza bwoay (#774) üzenetére

tomy86
(őstag)

Jogos. Mentségem, hogy ma nagyon korán keltem és nem vagyok a topon.

(#776) DJosef

DJosef
(tag)

Udvozlet az urknak!

Nekem is a Ray az elso androidos telom.

Olyan kerdesem lenne, hogy hol tudom meg nezni az eddigi hivasaim idejet.

Olyanra gondolok mint ami a Nokia telokben volt Hivas info alatt.

Kimeni Hivasok ideje, Bejovo hivasok ideje, es Osszes ido.

Elore is koszonom a valaszt.

Jaaa egyebkent a Sony Centerekben is be van akciozva most 79.990 a Ray 12.18-ig /valoszinuleg a medi marktos akcio miatt:)/

(#777) mrlujoak válasza DJosef (#776) üzenetére

mrlujoak
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én erre egy ingyenes alkalmazást használok.
Call Meter 3G

(#778) Gaberking válasza bwoay (#774) üzenetére

Gaberking
(fanatikus tag)

Köszönöm szépen, sikerült! :K

(#779) Fehércápa válasza zazenke (#763) üzenetére

Fehércápa
(fanatikus tag)

Ettől én is félek, ráadásul bedugáskor nem csúszik be olyan könnyen,mindig vacakolni kell vele és szerintem nem árt óvatosnak lenni .
Anno LG-m így adta meg magát, nem jó megoldás :(

[ Szerkesztve ]

(#780) rtzmp válasza urbanjozsi (#770) üzenetére

rtzmp
(fanatikus tag)

ezzel elsőre eléred + megoldódik a redial probléma is (már ha vkinek hiányzik a régi telóról)

Törekedjünk olyasmikre, amik elősegítik a békét, és amik egymás épülésére vannak. (Róma 14:19)

(#781) urbanjozsi válasza rtzmp (#780) üzenetére

urbanjozsi
(senior tag)

(#782) lovas93

lovas93
(újonc)

Szeretném a véleményeteket kérni Ray vásárlás ügyében! 72 ezerért tudok venni az Electronics szaküzletben Rayt, de az újságba azt írják, hogy csak 2 gigás kártya jár hozzá. Internetről a Nextel nevű webshopból is rendelhetnék Rayt, ahol 4 gigás kártyát írnak hozzá és egy év bolti garanciát 69 ezer forintért. Nem tudom, hogy melyik éri meg jobban, vagy hogy az a 2 gigás kártya dolog csak elírás lenne?! És nem tudom, hogy az Electronicsban mennyi garancia jár a telefonhoz?! Előre is köszönöm a segítségeket :)

(#783) tomy86 válasza lovas93 (#782) üzenetére

tomy86
(őstag)

Szerintem elírás lehet, mert a Ray-hez 4GB-os kártyát adnak mindenhol, ahol eddig láttam (független és szolgáltatónál is). Már csak azért sem hiszem, hogy lenne kisebb kártyával is, mert egy 4GB-os kártya 2000Ft körül van és egy ilyen árú telefonnál nem sokat spórolnának ha 2 gigásra cserélnék. Szerintem kérdezz rá a boltban, hogy mekkora kártya van benne. Nextelt nem ismerem, de én mindenképp gyártói garanciával venném. A bolti garancia vagy ér valamit vagy nem.

[ Szerkesztve ]

(#784) tomy86 válasza lovas93 (#782) üzenetére

tomy86
(őstag)

Itt az Euronics is 4GB-os kártyát ír. Az mondjuk nem derül ki, hogy a garancia milyen csak az, hogy 1év.

(#785) gregre válasza tomy86 (#772) üzenetére

gregre
(újonc)

Köszi szépen. Ma reggel szintén ~40 % -ról kapcsolt ki, de használtam a programot amit ajánlottál.

Itt egy screenshot:

http://img215.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img215/7307/screenshot201112140658.png

6:30 -at nézzétek, meg elötte az utolsó bejegyzést.

Mond ez nektek valamit? Szervízbe vele?

Köszi előre is!

(#786) chaval válasza tomy86 (#784) üzenetére

chaval
(fanatikus tag)

Folytatom a gondolatmenetet...
Lovas93: Ha 1 év, akkor Bolti garancia több mint valószínű. A gyártói az minden esetben 2 év! Bár az Euronics esetében talán jobb egy bolti garancia, hacsak nem jutnak az Electro World sorsára. Illetőleg ha jól emlékszem, akkor Euronics-ban van lehetőség extra jótállást vásárolni. Talán érdemes lenne megfontolni :)

[ Szerkesztve ]

(#787) chaval válasza gregre (#785) üzenetére

chaval
(fanatikus tag)

Ugyan (még) nincs Rayem, de szerintem ez nem normális hogy 2 perc alatt 40%ot essen az akksi töltöttsége, véleményem szerint szerviz.

(#788) sir fg válasza gregre (#785) üzenetére

sir fg
(fanatikus tag)

Szia!

Amúgy mennyi idő alatt merül le? 1-2 nap, úgy, hogy használod is?

Szerintem nincs olyan nagy baj a telefonnal: amikor kikapcsol, valójában már nagyon le van merülve az akkumulátor: ezt a feszültségén lehet látni. Szerintem olyan 3500-3600 mV környékén már 0%-ot kéne írnia, és kikapcsolnia. Ehhez képest itt a kikapcsolás előtt lemegy 3150 mV-ig! Remélhetőleg csak a kijelzés van rosszul kalibrálva: szerintem először próbálj meg egy Factory Resetet. Ha az nem segít, akkor tényleg szerviz, már csak azért is, mert nem tesz jót az akksinak, hogy a telefon hagyja ennyire lemerülni.

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10

(#789) Fehércápa válasza gregre (#785) üzenetére

Fehércápa
(fanatikus tag)

40%-ról nem szabadna kikapcsolnia, ez fix!
Nekem még 20% körül küld egy figyelmeztetést,hogy alacsony az akkufesz átáljon-e energiatakarékos módra?
Ha neked ezek kimaradnak, 40-ről lekoppan,akkor szerviz.
Garancia az aksira is jár!

(#790) tomy86 válasza gregre (#785) üzenetére

tomy86
(őstag)

Egyetértek Fehércápával 40% töltöttségnél nem lenne szabad elhasalnia. Én eddig nem figyeltem ennyire a töltöttségre, de most kipróbálom. Jelenleg 49%-on állok, de elindítok pár programot, meg zenét és megnézem mit reagál.

(#791) tomy86 válasza tomy86 (#790) üzenetére

tomy86
(őstag)

Update. Most járok 31%-nál és megy a zenelejátszás, 3G, GPS, Bluetooth, gmail szinkron. Ez alapján a helyedben elvinném szervizbe.

[ Szerkesztve ]

(#792) sir fg válasza tomy86 (#791) üzenetére

sir fg
(fanatikus tag)

És mennyi az akkufeszültség ilyenkor? Csak hogy legyen viszonyítási alap.
Én nem mondtam, hogy normális, ha elhasal 40%-on. Csak azt mondtam, hogy rossz az aksiállapot kijelzése, mert amikor 40%-ot hisz a telefon, akkor valójában már rég le van merülve. Ezen segíthet egy FR. Ha nem, akkor szerviz, mert persze lehet hardverhiba a háttérben.

Ericsson A2618s --> Samsung R210 --> Sony Ericsson T100s --> Sony Ericsson k750i --> Samsung Galaxy 3 --> Sony Ericsson Xperia Ray CM10

(#793) tomy86 válasza sir fg (#792) üzenetére

tomy86
(őstag)

Nem is cáfoltalak meg. Akkufeszültséget nem tudok mondani, mert én csak az Android System Infot használom és abban nincs erre adat, míg gregre gondolom a Battery Status Bart tette fel. Ha érdekelnek a feszültségadatok, akkor telepítem én is az utóbbit. Azért nem hiszem, hogy csak az akksiállapot kijelzés lenne hibás, mert alapból úgy van beállítva a telefon, hogy 20%-nál átvált energiatakarékos módba. Tehát ha a kijelzés lenne rossz és ténylegesen alacsonyabb lenne a töltöttség a kijelzettnél, akkor szerintem kikapcsolás előtt át kéne váltania energiatakarékos módba. Még annak a beállításait nézném meg esetleg gregre helyében.

[ Szerkesztve ]

(#794) gregre válasza tomy86 (#793) üzenetére

gregre
(újonc)

Szerintem az energiatakarékos mód is a töltöttség függvényében kapcsol be, azt hiszem alapbeállítása 30% . Mivel nem érem el a 30% -ot ezért nem kapcsol be. És mivel a valódi töltöttség 40% = 0 % ezért kikapcsol.
Ha megtennéd, hogy megnézed a feszültségeket ezzel a programmal:

https://market.android.com/details?id=ccc71.bmw&hl=en

azt nagyon megköszönném!! Mondjuk 15, 40, 70, 100 % -okon.

Nekem most 77% 3744mV

Megpróbálkozok majd egy factory resettel, csak kellene egy kis idő, hogy backupolhassak. (hétvégén valószínüleg)

Tényleg, bevált backup programot tudtok mondani?

Előre is köszi.

(#795) Sztif

Sztif
(tag)

S.O.S.
Ehhez lehet kapni valahol jó bőrtokot, esetleg le/felhajtható előlaposat?

NOKIA Lumia 800

(#796) mrlujoak válasza Sztif (#795) üzenetére

mrlujoak
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet :)

[link]

Itthon hagyományosabbak vannak...[link]

[ Szerkesztve ]

(#797) zazenke

zazenke
(fanatikus tag)

Azért érdekes ez a timescape funkció mert hiába nézem meg """"dizájnosan""" a nem fogadott hívásokat , akkor se tűnik el a a bal-felső sarokból a nem fogadott hívás ikonja még meg nem nézem ott is . Így mindent kétszer kell megnézni két helyen hogy le legyen nyugtázva a telefon .

(#798) Fehércápa válasza zazenke (#797) üzenetére

Fehércápa
(fanatikus tag)

Nekem eltűnik dizájnosan is :)
Megnézem,rányomok, kiírja és eltűnt,ha kilépek.

[ Szerkesztve ]

(#799) sir fg válasza gregre (#794) üzenetére

sir fg
(fanatikus tag)

Titanium Backup bevált, de root kell hozzá.
Kíváncsi vagyok már Ray tulajdonos mit mér. Nekem Samsung Galaxy 3 van, ezen sokat foglalkoztam a kijelzés karakterisztikájával (mert szar volt a gyári ROM-ban), még méréseket is csináltam. Lényeg, hogy az én telefonom 3600 mV alatt tekinthető lemerültnek. A 3744 mV nálam kb. 25%-nak felelne meg... De ez azért konkrét akkumulátorfüggő dolog.

[link]

(#800) zazenke válasza Fehércápa (#798) üzenetére

zazenke
(fanatikus tag)

nekem csak akkor tűnik el ha legörgetem föntről az értesítések "redőnyét" . De még itt is rá kell nyomni nem csak törölni mert akkor még jobb alul ott hagy egy figyelmeztetést mely a hívásnapló megnézésekor tűnik el . Üzeneteknél nem így van ott jól megy a timescape . Lehet nem egy szoftver verzióval dolgozunk ?

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.