2013. május 24., péntek

(#1) sNORh

sNORh
(PH! addikt)

hát nem gyenge a sebessége az már biztos..

Az önbizalom egyszerűen az a nyugodt, magabiztos állapot,ami pofára esés előtt eltölti az embert. "bár a két legismertebb tesztprogram, a Prime95, meg a world of warcraft hiba nélkül lefut" xD by Soni84

(#2) gekkoXT

gekkoXT
(fanatikus tag)

Hát ez azért nem semmi sebességnövekedést okoz egy gépnél.

Eddig azt hihettük, hogy a processzor megahertz hajszolás viszi előre a sebességérzetet, de be kell látni, hogy az ssd-k hozták el a valós teljesítményt a processzoroknak!

(#3) plus44

plus44
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az a 64gb-os 30k-ért szerintem elég jó. Rárakom a Win7-et és ennyi.

Eredeti, még nem beregisztrált Diablo 3-at vennék!!

(#4) SHiZUOKA

SHiZUOKA
(őstag)
LOGOUT blog

Szép munka a Samsungtól, korrekt teljesítmény és még az ár is nagyon baráti. Elgondolkoztatott a 64Gb-os kivitel, lehet hogy a későbbiekben beszerzek egyet.

ハルカゼ

(#5) franc0

franc0
(őstag)

Úgy tűnik, a Samsung tényleg komolyan gondolja az SSD témát.
A 7mm-es magasság kellemes meglepetés. Viszont ne felejtsük el, nyilván azért küldik a 256GB-os példányt médiatesztekre, mert az gyorsabb. A 60 gigás (amit a többség vesz) némileg lassabb.

(#6) alamuszi

alamuszi
(őstag)

Nekem, a ProBook 5310m-ben egy 128 GB-os 470-es van nagyon meg vagyok vele elégedve. A Samsung itt is letett valamit az asztalra.

"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh

(#7) attila9988

attila9988
(őstag)
LOGOUT blog

...míg a 240 GB-os Vertex 3 120 000 Ft környékén...

Ezt itt kicsit javítani kellene, mert olyan mint ha hárommillió ft lenne a meghajtó. :D

(#8) marcias

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Jah, mit ér a szupergyors memória, a 8 magos processzor, ha a vinyó nem tudja ellátni adatokkal! :Y

Steam: marcias88

(#9) aram01 válasza marcias (#8) üzenetére

aram01
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én is szembesültem ezzel a problémával(kicsit lassabb géppel ) de mégiscsak venni kell egy ssd-t

gyorsan gépelsz? írj rám...

(#10) T_Stark

T_Stark
(senior tag)

Hát ez nagyon durván jó lett. Ha most akarnék SSD-t venni biztos hogy egy ilyen 64GB-ossal jönnék haza.

Nem tárgyalok olyanokkal, akik egy mondatot sem tudnak értelmesen megfogalmazni, és helyesen leírni.

(#11) MarQs

MarQs
(fanatikus tag)

Már előre várom a legkisebb tesó tesztjét!
Kíváncsi vagyok, a nagytesó árnyékában mire lesz képes...
Remélem morcos lesz és megrángatja a bajszát! :)
Thx!

[ Szerkesztve ]

(#12) Devid_81

Devid_81
(PH! addikt)

Egyre szerelmesebb vagyok az SSD-kbe! :K
64GB-os lesz ebből hamarosan, kap egy kis speedet a gépem. :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#13) lexandro

lexandro
(kvázi-tag)

Csöppcsöppcsöpp

Szerencsére, ahogy nézem az SSD teszteket szinte mind1 mit veszek a desktopomba ha eljön a csere ideje, mert alig van teljesítményben eltérés, bezzeg árban... :) Így nyugodt lélekkel vehetek "ócószok" ssd-t. A pár % eltérést nem nézve sokat spórolhatok :)

Alakul ez, alakul :)

Robi

(#14) Plague1

Plague1
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Érdekes teszt. Azért egy RAID0-val is összemértem volna a sebességet. Az is kezd elterjedni.

Nyugi drágám értek hozzá. Tuti, hogy a kék a fázis!!!!!!

(#15) aram01 válasza Devid_81 (#12) üzenetére

aram01
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én is veszek az már 100% csak szerintem inkább 128gb-os lenne az ideális a 64-est lehet hamar kinőné az ember

(#16) lexandro válasza Plague1 (#14) üzenetére

lexandro
(kvázi-tag)

volt már raid 0 vs ssd teszt a ph!-n ha jól tévedek

Robi

(#17) Fr3eWar

Fr3eWar
(senior tag)

Én azt látom ebből a tesztből ismét, hogy teljesen mindegy milyen SSD van a gépben mérföldekkel gyorsabb lesz a rendszer. Sokat gondolkoztam, hogy le kellene cserléni a vertex1-esem de ilyenkor rájövök hogy teljesen felesleges.

iPhone dokkolós egérpad eladó! -»»http://href.hu/x/j2uf

(#18) CyDoN

CyDoN
(fanatikus tag)

betehettek volna a tesztbe olyan SSD-d ami tud versenyezni a samuval!
Corsair már fél éve pörög itthon, csak nincs ilyen marketingje!

Gy.B.

(#19) GeneraL_XTX

GeneraL_XTX
(PH! addikt)

A tesztprogikban valóban eszméletlen sebessége van(már akinek erre áll fel), viszont a valós felhasználási eredményeket szemlélve még mindig nem vagyok egy cseppet se meggyőzve hogy le kéne cserélnem a jól bevált Kingston V100+-t. :U

[ Szerkesztve ]

''Nagyon el vagy tájolva emberke!Ha értenél hozzá, tudnád hogy a 7900GT már támogatja a DirectX10-et!Ugyanis ezt úgy gyártották!!Csak majd a Vista driverben aktiválódik!''--By:Gefororce_9

(#20) Oliverda válasza CyDoN (#18) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Itt az Intel 510 meg a Vertex 3.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#21) aram01 válasza GeneraL_XTX (#19) üzenetére

aram01
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

azt nem valószínű,de nekem a régi "cintányérost" már nem ártana

(#22) Patice válasza CyDoN (#18) üzenetére

Patice
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én azt néztem, hogy a tesztek alapján a Kingston 96 Gigása csak pár másodperccel marad el a Samutól.

Nálam most az a best buy. Kb. ugyan ott van árban mint a 64 Gigás Samu.

(#23) GeneraL_XTX válasza aram01 (#21) üzenetére

GeneraL_XTX
(PH! addikt)

azt csak ajánlani tudom :K

''Nagyon el vagy tájolva emberke!Ha értenél hozzá, tudnád hogy a 7900GT már támogatja a DirectX10-et!Ugyanis ezt úgy gyártották!!Csak majd a Vista driverben aktiválódik!''--By:Gefororce_9

(#24) aram01 válasza GeneraL_XTX (#23) üzenetére

aram01
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

128gb-os alá nem szeretném adni,a keret pedig nem a legnagyobb.Jól meg kell gondolni melyiket veszem :B

(#25) CyDoN válasza Oliverda (#20) üzenetére

CyDoN
(fanatikus tag)

ha lesz még teszt akkor küldök egy jó képességű Corsair-t :) Nem tudom milyen eredmény születne, de kíváncsi vagyok :K

Gy.B.

(#26) cszn

cszn
(őstag)

Na nem is gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan kész lesz a PH! teszt. :R
Jó teszt és nagyon jó SSD. Egy új favorit lesz. :K

Csak azabaj hogy sokan nem férnek el rajta. :O ;]

[ Szerkesztve ]

(#27) szaszimi

szaszimi
(kvázi-tag)

egy macbook proban használok a 470-es szériából egy 128gb-os példányt, immár 4 hónapja, és csak pozitívan tudok nyilatkozni, remélem ez a sorozat is lesz annyira jó minőségben, mert tervezek egy wines asztali gépet is, és rendszerlemeznek tökéletes lenne a 64 gigás ebből a sorozatból

(#28) Chriss745

Chriss745
(újonc)

En nemreg vettem 2db 60GB-os Agility 3-at RAID0-ba, van 1116MB/sec olvasasi, es 970MB/sec irasi sebessegem. Naggyon brutalis! Azt kell hogy mondjam, hogy az i5-2500k@4.5GHz-es gepemben a proci most a szuk kereszt metszet.

Ez sem rossz, ha ven keret megvenni a legnagyobbat. Az Agility/Vertex legynagyobb elonye, hogy akarmekkora meretben is veszed, az irasi/olvasasi sebesseg majdnem mindig fullos. Itt ha jol latom a sebesseg erosen fugg a merettol.

[ Szerkesztve ]

Chriss

(#29) temp123456 válasza Chriss745 (#28) üzenetére

temp123456
(kvázi-tag)

Mióta van ilyened? ha jol tudom RAID-ben nem mukodik a TRIM . hiába gyors, záros idon belul (1 év?) fokozatosan használhatatlanra lassul. Ilyenkor szoktak mindent backupolni rola, ujraformazni es visszamásolni.

De ha nem jol tudom, javitsatok ki, és én is ilyet veszek.

(#30) Petike1007 válasza plus44 (#3) üzenetére

Petike1007
(tag)

Nekem is 64gigáson van a win és ugyanígy gondoltam...
A gép működése kb 5x gyorsabb lett...
Ja...és ez még csak SATAII-n megy :)

Nem az a lényeg honnan jössz,hanem hogy mit iszol...

(#31) aram01 válasza temp123456 (#29) üzenetére

aram01
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

erről a visszalassulásról én is halottam már,de szerintem nem ilyen nagymértékű az "adatromlása" vagy igen?

(#32) i are robot

i are robot
(senior tag)

Kár hogy a fogyasztása nem olyan jó, mint a teljesítménye:
http://www.anandtech.com/show/4863/the-samsung-ssd-830-review/7

Bár lehet hogy firmware frissítéssel ezen lehet faragni, de egyelőre a 470-es jobb választás laptopba, vagy ha csak Sata II van.

(#33) Oliverda válasza i are robot (#32) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Egy fél terás SSD-től mit vársz? :))

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#34) BotaN

BotaN
(senior tag)

TRIM nélkül azért bizony erősen használódik az SSD, én biztos nem tenném RAID0-ba ezeket, mert teljesen felesleges, nem lesz a 15 másodperces boot időből 8 mp-s, sőt míg feláll a raid az idő.

http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/

(#35) BotaN válasza i are robot (#32) üzenetére

BotaN
(senior tag)

Ne ez már tényleg szőrszál hasogatás :DDD Szerintem kb ugyan mind1 hogy 2W vagy 5W. Amúgy is ebbe 3 magos chip van :D

http://www.flickr.com/photos/kristofkulcsar/

(#36) Raymond

Raymond
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Véletlenszerű olvasásnál mind 4, mind pedig 64 lekérés esetében is elég harmatos eredményeket kaptunk. Természetesen most se feledjük, hogy átlagos otthoni felhasználás során ezek az eredmények nem igazán mérvadóak!"

Ezt nem ertem. A lista csucsan van a termek, miert "harmatos" az eredmeny?

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#37) i are robot válasza Oliverda (#33) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Jah, való igaz, na azt pont nem néztem, hogy mekkora. :B :DDD
De kicsit akkor is sok a többihez képest, főleg az Idle.

(#38) CyDoN válasza BotaN (#35) üzenetére

CyDoN
(fanatikus tag)

szerintem is! Notimba cseréltem HDD-t SSD-re ami idle 2W körül van, és így is +1óra az üzemidő!

Gy.B.

(#39) Chriss745 válasza temp123456 (#29) üzenetére

Chriss745
(újonc)

Kb egy honapja van meg. Igen, nincs TRIM-em, de a Garbage Collection megoldja a problemat. Az istenert nem tudok rajonni hogy csinalja file rendszer info nelkul (vagy megis kell hozza?), de valahogy kepes ujrarandezni a tomboket es visszajon a sebesseg.

Csinaltam teszteket ezzel kapcsolatban. direkt teli irtam a ket SSD-t, letoroltem az adatokat, es lemertem a teljeseitmenyt utana. Az 1100-as olvasas lement 900 korulre, a 970-es iras lement 700 korulre, de meg ezt sem tartom veszesnek. Utana ott hagytam a gepet egy orara (elmentem kajalni), mikor visszajottem lefuttattam megint a tesztet, visszajott az 1100-as olvasasi sebesseg, es megint 900 felett van az iras. A GC lefutott szepen a hatterben, es ujrarendezte a blokkokat.

Ha valakinek van 5lete hogy csinalja, mondja mar el nekem legyszi. Olvasgattam egy csomo forumot, de senki sem tudja igazabol. Sokan emlegetik, hogy a vezerloknek ismerie kell az NTFS-t hogy megtudja ezt csinalni, es en is akarhogy is probalom kitalalni, NTFS ismeret nelkul nem tudom elkepzelni hogy menne. Annyit tudok hogy a OCZ azt allitja, akarmi lehet az SSD-ken, de a SAMU azert megemlitette, hogy NTFS-el mukodik csak. Tesztelte mar valaki a GC-t ext3-al?

Chriss

(#40) i are robot válasza BotaN (#35) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Ez is igaz, a 3 ARM chip lehet hogy megdobja a fogyit (nameg a fél tera), de a 470-es Idle fogyasztása szinte a 0-hoz konvergál, ami valjjuk be, laptopba rakva ideális.

Szóval nem szőrszálhasogatni szándékoztam, csak azt néztem, hogy hiába van jelentős előrelépés teljesítményben, ami szvsz elsősorban a 6 GB/s átvitelnek köszönhető, azért nem mindenben egyértelműen jobb, mint az előd, ami – ha valaki beéri a Sata II-vel – akkor lehet jobb választás. Meg kezdetben az ára is biztos jóval magasabb lesz.

Mindettől függetlenül nekem nagyon szimpatikus amit a Samsung csinál, és sokkal inkább fogok egy 470/830-ast választani, mint egy akármilyen Sandforce vezérlős csodát, hogy aztán később meg túrhassam a fórumokat, hogy mi a csuda baja van. ;] Kár hogy az Intel akkorát belizett a 320-al, az 510 meg más árkategória, hogy egységsugarú felhasználóként szóba jöhessen. :(

[ Szerkesztve ]

(#41) MrCsiT válasza i are robot (#32) üzenetére

MrCsiT
(senior tag)

Kár, hogy nem találtak 256GB-s példányt a teszthez - no meg az is, hogy csak szintetikus vackokkal teszteltek, ha jól látom :F

Oliverda : Crucial M4-et nem akartok valamikor tesztelni ? Szerintem a Kingston 96GB ár/érték bajnokhoz hasonlóan az M4 is bajnok, csak sebességben :)

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT ( N E M POSTÁZOK!! ) Clavis / Windows rendszergazda állást keres, részletek privát üzenetben vagy telefonon. //D3 - Trier (Prophetor Freezer , Trierhunter DH)

(#42) SirRasor válasza MrCsiT (#41) üzenetére

SirRasor
(fanatikus tag)

Számból vetted ki a szót.

Crucial M4 már régóta bestbuy sebesség és megbízhatóság terén. Érdekes volna megnézni, hogy a fenti tesztekben hogy teljesítene.

Make Love not war! | Sztereogramos honlapom: http://rasor.uw.hu | Menhely játékom: http://menhely.uw.hu

(#43) Eyesis

Eyesis
(senior tag)

lehet csak én vagyok igénytelen, de ha nem nagysagrendi sebességkülönbségről van szó, akkor nekem többet számít, hogy mekkora, mint hogy milyen gyors az adott áron :)

Eyesis

(#44) Petike1007 válasza Eyesis (#43) üzenetére

Petike1007
(tag)

Az nekem is mindegy,hogy 200 vagy 220 mega/sec...
Viszont az már nem mindegy,hogy 500 vagy 200..

Nem az a lényeg honnan jössz,hanem hogy mit iszol...

(#45) csaabz

csaabz
(őstag)

Köszi a tesztet, érlelődik már nálam is egy SSD...
:R

You get what you deserve.

(#46) leslieke

leslieke
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Lassan, de biztosan érik a beruházás egy SSD-re, csak még essenek gy kicsit az árak.

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!

(#47) Eyesis válasza Petike1007 (#44) üzenetére

Eyesis
(senior tag)

ssd-k között lehet ekkora különbség is? :) Mármint 500 vagy 200?

Eyesis

(#48) i are robot válasza Eyesis (#47) üzenetére

i are robot
(senior tag)

Persze, főleg ha az egyik Sata II-es, a másik meg már III-as.
De ezek általában konstans olvasási/írási sebsségek, OS betöltésnél vagy program indításnál, tehát általános rendszerlemezként használva már nincsenek ekkora különbségek. Ilyen esetben különbség mondjuk már egy normál 2,5"-os SSD és egy PCI-E OCZ Revodrive között lehet, de utóbbit csak power userek vesznek, mert annyiba is kerül.

[ Szerkesztve ]

(#49) MongolZ

MongolZ
(senior tag)
LOGOUT blog

Na, azért lássuk be, a 470-esnek sem vállalhatatlan a sebessége... remélem olcsóért fogják kiszórni őket :)

(#50) hackeeeee

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Az pozitív, hogy összedobtam egy olyan lehetőséget, hogy a funkciókat ne kelljen külön megkeresni, kikapcsolni, hanem ezek lényegében egy kattintással megoldhatóak..

Jónak tűnik, kezd egész baráti lenni az SSD-k ára...

Véleményem szubjektív...

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.