Szóval szerinted is létezik hálózati hatás ebben a vonatkozásban? [(#290) bambano]
Mert szerintem csak piac létezik ebben a vonatkozásban. Kereslet és kínálat. Ha pedig nekem nem Windows-os alapon van kényszerem adatot szolgáltatni, de csak Windows-on van lehetőségem rá, akkor nekem keletkezett egy szükségletem, ami cselekvésre késztet és elkezdem keresni a lehetőséget és már meg is érkeztünk a kereslethez. Ahhoz a kereslethez, amit kb. mindenki ki akar elégíteni, de mindenki a másiknál jobb akar lenni. Következésképpen ha a kereslet elég nagy az iránt, hogy ne csak Windows alapon történjenek a dolgok, hanem másképpen is, akkor abban a pillanatban másképpen is fognak történni.
Átfogalmazva szerintem az, hogy egy pl. totál üzleti alapon működő profitorientált kereskedelmi bank milyen szolgáltatásokat biztosít az ügyfeleinek gyönyörűen tükrözi azt, hogy az ügyfeleinek milyen szolgáltatásokra van szüksége. Ha nem ad lehetőséget nem Windows-os alapon bankolni, akkor az ügyfelei Windows-t használnak valszeg, vagy elmennek oda bankolni, ahol adnak lehetőséget.
(Ha most az jön, hogy az összes bankot megkente az MS, hogy kartellben egyik se adjon lehetőséget én most pusztulok el a röhögéstől.)
Hardverlesen