2013. május 20., hétfő

(#51) bambano válasza anulu (#49) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

mint már fent írták, rendes mobilon le lehet tiltani a hívásjelzést, ha nincs hívószám.
úgyhogy nem zaklatnak.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#52) randras válasza localhost (#48) üzenetére

randras
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ügyesen hozol fel jobbnál jobb példákat arra, miért is van/lehet szüksége valakinek a hívószámának elrejtésére. A gond ott van, hogy általában nem Olgák, Margitok, meg Állami Intézetek dolgozói rejtik el a számukat, hanem zaklatók, csalók, marketingesek, vagy épp a saját ismerőseid, ha ellenőrizni akarnak, stb.

Fordítsuk meg a történetet: te örülsz, ha rejtett számról hívnak? Felveszed, OK, úgy állsz hozzá, ez látszik, de szívesen teszed?

Külföldi termékrendelések lebonyolítása tetszőleges díjjal: http://goo.gl/UCAL1 || Összes Hardveraprós hirdetésem: http://goo.gl/OkUDA || Megbízhatósági pontjaim: http://goo.gl/2KRQJ

(#53) priti válasza localhost (#25) üzenetére

priti
(őstag)
LOGOUT blog

100%-ig igazad van. A nincs szám nem egyenlő a letiltott számmal.

De a letiltás is kell.
Nekem pl. mobilt adnak és nem szeretném, ha valaki tele sms-ezne egy benti telefont magánügyben, mert más is használhatja bármikor, de ha bent vagyok, akkor meg nem fogom az összes zsebem teletömni mobillal, épp elég egy ezekből a mai hatalmas érintőkijelzős szarokból, ami mellé semmit nem lehet zsebbe tenni, mert jajj Istenem karcos lesz... A munkahelyi számot meg pláne nem akarom hazavinni semmilyen formában. A kártyával pöcsölni meg kössz, de az egy vicc... Ez így jó, ahogy van.

Csak a neveletleneket zavarja ez a szolgáltatás akik úgy oldják meg a problémáikat, hogy "veled nem beszélek" "neked nem köszönök" "téged nem veszlek fel" stb. Intelligens ember el tudja mondani a problémáját és nem duzzog meg hisztizik, mint egy gyerek. Engem egy időben hívogattak szám nélkül, hogy nyertem egy borotvát meg ehhez hasonló evangéliumok random. Mindegyiknek elmondtam, hogy akár ki is törölhet az adatbázisból, mert ne haragudjon, de nekem erre nincs időm. Érdekes módon lekoptak. Egy picit fárasztó volt, de azt a két hetet kibírtam. Azóta a "nincs szám" hívást is érdemes felvenni.

Hardverlesen

(#54) Musaka válasza bambano (#39) üzenetére

Musaka
(kvázi-tag)

Bemutatkozol , de a hívott fél nem lehet teljes meggyőződéssel hogy attól a cégtől hívtad amit mondasz. Ergo azt mondasz amit akarsz.
És itt jön be a képbe hogy hitelt ad a hívásodnak ha szám is van mellé. És akkor már tök mindegy hogy BivalyBasznádi Kisállat Központi száma van e ott vagy sem.

[ Szerkesztve ]

(#55) jerry311 válasza localhost (#25) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Valoban nem biztos, hogy a mellekek szamaval egyezo varosi vonaluk van.
Azonban valamilyen szamrol kimegy a hivas, ez kepezi a szamlazas alapjat. Olyan nincs, hogy nincs szam, olyan van, hogy egy adott szamhoz tobb belso mellek megy ki.

(#56) lordfreyr válasza randras (#52) üzenetére

lordfreyr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És akinek reális igénye van rá, annak már nem is kell? Engem pár napja az orvosom keresett rejtett számról, hogy nem lesz neki alkalmas a megbeszélt időpont. Nyilván nem az irodájában ült a vezetékes telefonja mellett, hanem a saját számáról hívott, amit nem szeretne nekem megadni. Ez egy újabb példa. Itt már felsorakozott egy halom mellette, de ellene csak az van, hogy "Há' me' milyen dolog má' ez, meg vissza lehet élni vele". Mindennel vissza lehet élni, ettől egy szolgáltatás nem lesz rossz, mellesleg a csalók elérnek hozzád bármilyen körülmény és törvényi szabályozás mellett, ha akarnak.
Amúgy szerinted számkijelzéssel nem hívhatnak fel átverési szándékkal? Dehogynem! Olyan egyszerű ma már használt telefonszámhoz jutni, hogy felesleges dolog is ilyen szándékkal rejtett számmal hívni valakit, mert ha kiderül, a szolgáltató úgyis tudja a hívószámot és hogy hol volt a hívó fél, amikor a hívás történt, a hívásfogadás meg beállítható, hogy el legyen utasítva vagy hangpostára legyen küldve, így még annak a bizonyos csalónak sem kell azzal foglalkoznia, hogy valaki tényleg felhívja.

[ Szerkesztve ]

"Don't let me fall into nothingness! I won't be happy there!"

(#57) localhost válasza randras (#52) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Válaszom, igen, minden telefonszámot felveszek, mert én olyan kollektívában, társaságban, kultúrában nőttem fel, nevelkedtem és élek most is, ahol nem jellemző a sunyizás, mint a tizenéveseknél.
Nem is nagyon van "zavaró" hívásom.

(ugyanakkor a tényszerűség miatt bevallom, hogy a nejem cége Pénznyelő-típusú, azaz, ha ő hív, akkor rejtett számot látok... pontosabban nem látok) - ám én ebben semmiféle kivetnivalót nem látok, hiszen én értem, és megértem miért van ez így.

És amiket hozok példát az JELLEMZŐ és nem KIVÉTELES a magyarországi telefonpiacon.
Összefoglalva, egy cégnek szinte mindig (!!!!!) kevesebb hívószáma van, mint ahány telefonmelléke.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#58) azbest válasza localhost (#16) üzenetére

azbest
(Szakértő)
LOGOUT blog

Szerintem a hívószámok száma és a számkijelzés nem függ össze. Gondolom nem analóg vonaluk van, ma már alap hogy digitális vonalat használjanak, ahol egyszerre több hívás is mehet párhuzamosan.

Nos, ha Margitka felhív téged akkor milyen számot jelezzen ki a készüléked?

Ha azt akarják, hogy Margitkát kívülről is meg lehessen találni, akkor úgy állítják be a belsős telefonközpontot, hogy a hangosmenüből el lehessen érni mellék megadást. Ezt persze lehet automatizálni is ilyen formában:
98765p1234
ahol a 98765 a nemzeti pénznyelő száma, az 1234 pedig a mellék. A "p" egy kis várakozást jelent. Persze belső telefonközpontot és a szám megadásának módját össze kell hangolni.

De igazából még ez sem kell, ha kifejezetten komoly a szándék. Az is megoldható, hogy bizonyos kezdetű szám és utána a belsős mellék száma normált telefonszámként hívható legyen. Persze ehhez már valami külön megállapodás kell a telefontársasággal. Ilyen például az, hogy a (+36-62) 544-xxx számok esetén az xxx helyén a melléket megadva az egyik egyetem megfelelő belső mellékén csöng ki a telefon.

[ Szerkesztve ]

A Raspberry Pi találkozik a felhővel, avagy elosztott fordítás különböző architektúrák között: http://tinyurl.com/RPi-icecc-farm

(#59) regvoltrossz

regvoltrossz
(kvázi-tag)

Anyukám telefonját az istenért sem tudjuk úgy beállítani, hogy kijelezze a számát ha hív valakit. Öcsém is, én is, és már sok ismerőse is próbálta pedig, de úgy látszik ez meghaladja képességeinket. :B
Rajta kívül sajna szinte mindenki más aki ilyen számról hív általában a nem kívánatosok számát gyarapítja, és valahogy úgy szoktak kezdeni hogy "Van egy fantasztikus ajánlatunk...", vagy "Ráér most egy kicsit? Mert akkor.." A cikkben említett szolgáltató mindenesetre jó drágán méri portékáját. Bár ha továbbfejleszténé és nem a rejtett számokat szűrné ki hanem egyből célirányosan az ügynököket még talán elő is fizetnék :D
Egyébként amíg csak vonalasunk volt, addig meg az volt a fura, ha tudta valaki ki hívja amikor csörgött a telefon. Nekem onnan származik az a berögzült tulajdonságom, hogy ha csörög a telefon, felveszem és bemutatkozom, mire sokszor az lepődik meg aki hívott:"Mi az nem jelzi ki a számomat?" :)

Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]

(#60) D1Rect válasza Tamás88 (#31) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Komolyan nem gondoltam, hogy EKKORA probléma a "rejtett szám".

Ha engem szám nélkül hívnak és megkérdezem " 'szt kifijaborja meg mitakarsz te itten?"
Elképesztő, de megmondják!

Emberek képesek kinyomogatni naphosszat, nem is olyan régen borult ki az egyik ismerősöm FB-on, hogy "valaki már 1 hete zaklat rejtett számról!"
Mondtam neki, hogy vegye fel és akkor kiderül ki az és mit akar... :U

http://www.leekspin.com/

(#61) bambano válasza Musaka (#54) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

pl. ügyfélnél nem működik a szolgáltatás és az illetékes szakemberek nem boldogulnak vele.
ezért felhívom én, de letiltatom a számot. ő jelentette be a hibát, megmondom, honnan hívom és milyen céllal, ez elegendő a hitelesség bizonyítására.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#62) Eszleny válasza bambano (#2) üzenetére

Eszleny
(fanatikus tag)

Kellene egy email szolgáltató is aki elrejti a küldő email címét. Vajon kiknek lenne kedvence szolgáltatója?

''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

(#63) nfsu17

nfsu17
(PH! addikt)

Nekünk a vezetékes kiírja - ha nem tiltod -, hogy ki hívott.
Viszont mióta nagyi új szolgáltatóhoz ment, azóta "nincs szám", vagy "rejtett szám"-ot ír ki.
Annyira nem érdekel a dolog, hogy utána nézzek, hogy lehetne megoldani a gondot, de az tény, hogy 99,99%-ban (szerencsére) ha vezetékesen jön a rejtett szám, akkor a nagyi az és nem Olga a pénzlopó cégtől. :D
Engem kevesen hívnak.
Egyszer hívtak nincs számról, az is marketinges volt. A mobilszolgáltatómé. Elég nehéz volt lekoptatni. Ö, izé, szóval megmondani neki, hogy nem érdekel semmi "cucca".
Viszont akkor megfogadtam, hogy soha többet rejtett szám. Piros gombot neki, aztán hadd szóljon. Bocs localhost, ez van, akkor is ha Olga az. :D

(#64) .tnm

.tnm
(senior tag)

rejtett számnál sose lehet tudni, hogy mikor keresnek pl. a rendőrségről. és azért inkább telefonon keressenek, minthogy autóval jöjjenek, vagy berúgják az ajtót. esetleg az érem másik oldalán: ezen ússzon el egy számodra fontos nyomozás...

de az egész kell-e felvenni, vagy sem kérdésnél engem jobban izgat, hogy hogyan is csinálják (meg miket kell Neked megadnod ahhoz, hogy azonosítani lehessen a hívót...), illetve, ha kitalálható, akkor vajon terveznek-e a szolgáltatók olyan módosításokat véghezvinni (akár jogi - a szerződő partnerekkel szemben-, akár technikai értelemben), ami ellehetetleníti ezt a felfedő szolgáltatást

Segíts magadon és a fórum is megsegít! -------------------------------------------------------- PH érték: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=.tnm

(#65) lujó55

lujó55
(PH! addikt)

Nem csodálkozok, hogy az NMHH nem lépett semmit az ügyben. Egy rakás sz@r az a hivatal, ki kéne rúgni a teljes vezetői klientúrát. Ha akarsz valamit azzal kezdik, hogy mennyi illetéket fizess be, de nem képesek állást foglalni, még kevésbé fellépni egy ügyben. Kirugnám az összeset! :((

(#66) D1Rect válasza nfsu17 (#63) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Egyszer hívtak nincs számról, az is marketinges volt. A mobilszolgáltatómé. Elég nehéz volt lekoptatni. Ö, izé, szóval megmondani neki, hogy nem érdekel semmi "cucca"."

Jó napot kívánok! Köszönöm a hívását, de nem érdekel az ajánlata.
Kérem törölje minden elérhetőségemet az adatbázisból amiből dolgoznak!
Viszontnemhallásra!

5mp...

(#67) Musaka válasza bambano (#61) üzenetére

Musaka
(kvázi-tag)

Látom nem érted és példálózól a munkahelyedről.
Miért is nem vállalod előtte hogy Te vagy a kapcsolat tartó? Gondolom céges mobil. Rákeres látja hogy XY NET KFT. Mi ebben a baj?

(#68) ftc válasza localhost (#48) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Barátom a magán dolgaim magán telefonról végzem :D

Amúgy meg eddig rejtett szám csak akkor keresett mikor rájöttek, hogy letiltottam azt a bizonyos számot..mert nem érdekel semmilyen tuti ajánlat sőt közvélemény se amivel természetesen mindig nyersz...

Én úgy vagyok vele felveszem mindenkinek 1x azt lehet már szám nélkül próbálkoznak...mert ugye az ittenieknek hiába magyarázod, hogy törüljön ki annál többet hívnak...

s fontos dolgoknál emailt jobban szeretem

(#69) nfsu17 válasza D1Rect (#66) üzenetére

nfsu17
(PH! addikt)

Mostantól ez lesz, de akkor nem voltam túl acélos hangulatban és kivártam az ajánlatát.

(#70) jerry311 válasza D1Rect (#66) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Ez legalabb annyira hatasos, mint spam-re visszakuldeni egy valaszt, hogy hagyjanak beken.
Gyakorlatilag csak megerositi, hogy elo ember van a masik oldalon. Zaklassuk csak tovabb, hatha egyszer bejon.

Tovabbra is azt szorgalmazom, hogy ha van rejtett szam, akkor legyen olyan kenyelmi szolgaltatas is, amivel le lehet tiltani az ilyen hivasokat, de ugy, hogy errol a hivo fel tajekoztatva van. Aztan majd eldonti, hogy akar-e hivni szamkijelzessel is.

(#71) bambano válasza Musaka (#67) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

például az, hogy nem céges mobil.
én tökéletesen értem, és ragaszkodom a jogaimhoz.

(#72) bambano válasza D1Rect (#66) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ha te azt hiszed, hogy ez működik, akkor atom naiv vagy

(#73) localhost válasza .tnm (#64) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Szeretném megdícsérni .tnm fórumtársat, hogy józan ésszel megpróbálja visszaterelni az eredeti medrébe a fórumtémát!
:R
VALÓBAN nem szabadna presztiszkérdést csinálni a felveszem-e a nem kijelzett számról csörgő hívást. Én egy magyarázatot is adtam hogy például miért nem. Akinek meg ez a menő, hogy én akkora.király.vagyok.hogy.megtehetem.hogy.nem.veszek.fel.minden.számot, az ne vegye. :))
De tényleg nem ez a lényeg!

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#74) D1Rect válasza jerry311 (#70) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Így koptatok le minden ilyen hívást. Az utolsót valamikor tavaly nyáron kaptam.

Ha felszólítod köteles törölni az adataidat.

(#72) bambano: Nekem működik. Pedig amikor meglett ez a számom kevesebb mint 30p múlva már jött a telemarketinges(pedig nem használhatják fel, nem jelenhet meg sehol, nem eladható, stb).

[ Szerkesztve ]

(#75) -conrad- válasza localhost (#50) üzenetére

-conrad-
(őstag)

Az első hozzászólásodban azt mondtad nem akarsz kardoskodni az igazad mellett de azóta is azt teszed. Elmondták páran, ha nem jelzik ki a számot akkor nem veszik fel. Jól van ez így. Nincs száma, ezért nem látom a pénznyelős példádat? Jólvan nem veszem fel, ne is hívogasson kéretlenül senki reklámokkal. Alaplapot akar venni? Hívjon fel úgy, hogy lássam ki keres. Ha mindenki ignorálná a rejtett számot akkor a sumákolás/kéretlen marketing amit a képedbe tolnak eltűnne.
Ma is felhívott egy rejtett szám, nem szoktam felvenni de most kivételt tettem. Nekem kellett magyarázkodnom 5 percig, hogy miért nem szeretnék akciós wellness-hétvégén résztvenni. Na álljon már meg a menet...

ui.:
Többezer fős cégnél dolgozom ahol kijelzi a belső számról hívott illetőnek a számot, amit ha felhívnak a telefonközpontba fut be... legalább tudják melyik cégtől kereste őket valaki.
De ha márpéldáztál írok én is egyet:
Jelentkezel a cégünkhöz, és napközben van egy nem fogadott hívásod.
- ha nem tudod ki az akkor agyalsz mi lehetett vagy csak reklámnak hiszed
- ha látod a számot és visszahívod, akkor a telefonközpontos megmondja a cég nevét, ergo tudod kit kell keresned (a személyzetis nevét akinél voltál, és kapcsolnak) aztán a hölgy elmondja hogy nagyon fontoskodónak tűntél az interjún így sajna nem alkalmaznak, de megszűnik a feszült várakozás. :)

[ Szerkesztve ]

(#76) Musaka válasza bambano (#71) üzenetére

Musaka
(kvázi-tag)

Vita lezárva , csak TE ragaszkodsz a jogaidhoz de a másik félnek is joga van tudni ki hívja! Ennyi.

Ismétlem biztos én vagyok rosszul bedrótozva..

[ Szerkesztve ]

(#77) jerry311 válasza D1Rect (#74) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Lopni sem szabad.
Gyorshajtani sem szabad.
Erdekes modon mindig azok a hivasok tunnek el, amikor valamiben az ugyfelnek lenne igaza. Szoval a rogzitett hivasokban is max. annyira lehet bizni, mint a rogzites nelkuliben.

(#78) bambano válasza Musaka (#76) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem fossz meg... ehh

az, hogy más lássa a számomat, az más esetében óhaj, az, hogy én ne mutassam meg, törvény.

(#79) ftc válasza -conrad- (#75) üzenetére

ftc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

és miért nem szeretnél? :D

A témához vissza. Az igazi megoldás az lenne ha beszüntetnék ezt az egész nincs számom marhaságot.
A megoldás egy merőben új hálózati struktúra lenne. Ez a megoldás olyan félmegoldás..

(#80) bambano válasza ftc (#79) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

semmi baja a hálózatnak.
tökéletes megoldás, hogy aki nem akarja megmutatni a számát, nem mutatja meg, aki meg ezért nem veszi fel, az nem veszi fel.

mindenki elégedett.

(#81) jerry311 válasza bambano (#80) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

Nem 50-50%, sajnos.
Ha van rejtett szam szolgaltatas, akkor kotelezoen legyen olyan szolgaltatas, amivel ezt letilthatod es a hivo fel is megkapja a hangbemondast.
Igy lenne fair.

(#82) pmheros válasza localhost (#50) üzenetére

pmheros
(senior tag)

-felfogom hogy nincs mindenkinek száma. (de ha mellékről hív ahhoz azért csak tartozik egy fővonal számmal. Igen, jelezze ki azt) Leírom még egyszer, nem akarom visszahívni, csak tudjam hogy nem Bermuda háromszögből hívnak

-értem én hogy te a technika oldalról nézed az egészet, de szerintem a technikai megvalósítás akkor jó, ha megfelelően szolgálja az embert. Ez pedig akkor szar megvalósítás. Kell találni egy jobbat :K

-ha 100 rejtett számból 1 ami hivatal, a 99 meg telemarketing, akkor mi legyen a szabály és mi legyen a kivétel arra vonatkozólag hogy fel akarom-e venni ?

- ahogy olvasom az emberek többsége az én álláspontomat képviseli, ennek biza oka lehet.

[ Szerkesztve ]

nem vagyok tökéletes

(#83) zsoltti

zsoltti
(senior tag)

Én még árultam a családi autókat opel vectránkat hívogattak magánszámmal egyfolytában a cigányok, és köcsögösködtek velem, meg könyörögtek hogy adjam féláron, el is adtam szétrohadt alvázzal műszaki nélkül 65ért . Most meg jött az autópályáról levél hogy 15ezer lesz a matrica nélküli autózás, mindegy gondolom Ők nem ország gyűlési képviselők, igaz valamilyen szinten képviselik az országot... :U Bocs tudom nem ide tartozik.

CHIPTUNING olcsón!!! Eladó:Laptop gyorsító 7K!!! újszerü Canon 550D kit objektívvel! 140k extrákkal!!

(#84) D1Rect válasza jerry311 (#77) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Értem.
Nekem ettől függetlenül működik. Engem nem hívogatnak fölöslegesen, felveszem bárkinek.
Nem zavar se a rejtett szám, se a telemarketing. Nem telepítek alkalmazást csak a "számnélküli hívások ellen".

1 problémával kevesebb és baromi egyszerű a megoldása. Tényleg nem értem ezen a "háborgást".

(#82) pmheros: Az "emberek" inkább kerülik a konfliktust, egyszerűen nem merik elküldeni a hívót melegebb éghajlatra, akár finoman, akár kicsit keményebb hangnemben.
Pedig harapni se tud a másik, mert telefonon beszél veled.

[ Szerkesztve ]

(#85) Musaka válasza bambano (#78) üzenetére

Musaka
(kvázi-tag)

"az, hogy más lássa a számomat, az más esetében óhaj, az, hogy én ne mutassam meg, törvény."

Itt a baj. Te ezt természetesnek veszed hogy valaki akit hívsz annak óhaj ez a kérés, míg melletted a törvény áll hogy mutasd-e.

(#86) Avicularia

Avicularia
(PH! addikt)

Én sem szerettem felvenni szám nélküli hívást,amíg ide nem költöztem Svédországba. Gyakorlatilag bármilyen hivatalos szerv szám nélkül hív. Pld. bemész vérvételre reggel,délután pedig felhív az orvos,hogy elmondja az eredményt.Rejtett számról teszi.Szóval jól kiszúrsz magaddal ha blacklist-re teszed a szám nélküli hívásokat.

(#87) Lalikiraly

Lalikiraly
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Majd akkor fog érdekelni az egész etikussága, ha a kedves bankok meg közvéleménykutatók és egyéb szervek hajlandóak normális számról felhívni. Akkor majd beszélhetünk róla... Szvsz...

(#88) azbest válasza Avicularia (#86) üzenetére

azbest
(Szakértő)
LOGOUT blog

Szerintem ez elég rossz gyakorlat, hisz ezzel vissza is lehet élni... ha valaki elég sok adatot ismer az emberről, akkor behazudhatja hogy ő a hivatalból hív rejtett számmal.

[ Szerkesztve ]

A Raspberry Pi találkozik a felhővel, avagy elosztott fordítás különböző architektúrák között: http://tinyurl.com/RPi-icecc-farm

(#89) Lalikiraly válasza pmheros (#82) üzenetére

Lalikiraly
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Egyetértek telljesen!!!

(#90) Avicularia válasza azbest (#88) üzenetére

Avicularia
(PH! addikt)

Rossz vagy nem ,akkor is így van.Bárhova telefonálsz ügyet intézni,és nincs kedved várakozni a telefonnal,szinte mindenhol lehetőség van visszahívást kérni.Viszont mikor visszahívnak,ismeretlen a szám. Felveszed vagy sem? :)

(#91) Lalikiraly válasza Avicularia (#90) üzenetére

Lalikiraly
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Engem egyszer a Fakabát ZRT hívott ismeretlen számról. Azért meg is lepődtem. De a hivatalokból ilyesmi sokszor kiírja a számot, amit nem meg hát sorry... Egyébként ha visszahívást kérek, amivel nekem pont ellenkezője a tapasztalat, nem tudnak visszahívni, akkor felveszem. Egyébként sorry...

Egyébként volt egy olyan nekem, hogy valami shell meg city bank bankártyát akartak eladni... Na azok nagyon kitartóak voltak egész nap 5-15 percenként csörgettek. Na amikor meg felvettem. Köszönöm nem kérek semmit!! Azt paff...

Persze én elhiszem külföldön az utópiába hogy megy, de nálunk ezt is csak basztatásnak veszi az ember... Basszus ha valami nem kíváncsi az ember akkor nem kíváncsi.. Fogják fel. Szvsz nehogy már én legyek a szar me nem veszem fel nekik. Gyújtsák fel magukat felőlem és kész....

(#92) bambano válasza jerry311 (#81) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

persze, hogy nem 50-50. a nyilvánvaló jogütközést a törvény a saját számukat elrejteni szándékozók preferálásával oldotta meg.
mit is szeretnél letiltani?
ez van srácok.

(#93) bambano válasza Musaka (#85) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

teljesen természetesnek veszem, hogy a törvényt megtartják. mivel nincs törvény, hogy a hívott lássa a letiltott számokat, ezért ez az igény óhaj marad.

(#94) ddekany

ddekany
(PH! addikt)

Az ezt a szolgáltatást hirdető spam az én levélládámba is beesett. Mert ezt úgy hívják, nem úgy, hogy "körlevél", ahogy ez a cikkben volt. Nálam ezzel ez a cég máris megbukott. Ilyen gátlástalan állatokban, akik spammel(tet)nek, én nem bíznék, mint ahogy úgy általában a másfajta bűnöző körökkel is óvatos vagyok. (Aki meg ennek hatására vásárol, annak javaslom az eutanáziát, mert pontosan az ilyen spam hatására vásárló lények miatt van teli minden spammel...)

[ Szerkesztve ]

(#95) bambano válasza Lalikiraly (#87) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ha én lennék az illetékes tahóság, ezt egy mozdulattal megoldanám: minden kéretlen levél és elektronikus reklám tilos. egyébkét sem hiszek a hasznosságában.

(#96) Lalikiraly

Lalikiraly
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Egy egyszerű és legláis megoldás a telszámcsere és akkor egy ideig talán nyugodt az ember... De úgysem túl sokáig és túl sok a macera vele. Egy üzleti tlefonszámot meg megszűntetni. áhh lehetetlen kategória.

(#97) Lalikiraly válasza bambano (#95) üzenetére

Lalikiraly
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:R

(#98) flash-

flash-
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Engem az érdekelne hogy hogyan működik a számok rejtése - megmutatása, és hogy ez a szolgáltató hogy tud ebbe beleszólni.
ha egyszer én nem küldöm el ő miért tudja felfedni?

kérjétek ti is hogy legyen Cyanogen mod a Samsung Galaxy S Advance telefonra! http://href.hu/x/jizg

(#99) jerry311 válasza bambano (#92) üzenetére

jerry311
(PH! kedvence)

A rejtett szamok hivasanak tovabbitasat.
Van olyan szolgaltato, amelyik ezt lehetove teszi.
Nem kicseng, hanem az automata szepen bemondja, hogy ha akarod a hivast, kapcsold be a szamkijelzest.
Igy lenne fair.

(#100) Lalikiraly válasza bambano (#93) üzenetére

Lalikiraly
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ezzel is mélységesen egyetértek. Mint sokminden másra, erre sincs egy deka törvényi szabájozás. Jah de lehet van valami amit ötször könnyebb megkerülni, mint betartani. Vagy éppen hoznak rohamtörvényt, mint hogy a buszmegállóban ne cigizz. De a buszmegállótól 5 méterre nincs kuka, ezért ott a sok csikk. És ott már a BKV sem takarít. A közteresek meg a buszokon meg viliken melegednek... Ennyit róla.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.