2013. május 25., szombat

(#351) bambano válasza Jim Tonic (#349) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

azt jogodban áll tudni, hogy ki vagyok, de azt nem, hogy mi a számom.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#352) VIC20 válasza dabadab (#212) üzenetére

VIC20
(senior tag)

Ltd. nélkül sincs.

(#353) DJ. Ru$y válasza Jim Tonic (#349) üzenetére

DJ. Ru$y
(őstag)

Jogodban áll felvenni a telefont rejtett szám esetén majd megkérdezni ki vagyok, ha nem válaszolok vagy nem akarsz velem beszélni akkor "jogod van" rátenyerelni a piros "gomb"-ra!

LG Optimus 4X HD Black - Canon EOS600D - http://rusy.uw.hu/4x_hd.jpg

(#354) Jim Tonic válasza bambano (#351) üzenetére

Jim Tonic
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ebben azért nem vagyok biztos. Mivel azzal lépsz velem kapcsolatba, és ez az egyetlen valós információm rólad.

Enter any 11-digit prime number to continue...

(#355) .tnm válasza VIC20 (#352) üzenetére

.tnm
(senior tag)

Arra gondolt, hogy ne a magyar nyilvántartásban keresd, hiszen akkor KFT lenne.

Segíts magadon és a fórum is megsegít! -------------------------------------------------------- PH érték: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=.tnm

(#356) Suker10 válasza kali (#346) üzenetére

Suker10
(fanatikus tag)

Túlságosan általánosítottam, de így is értetted. :D

Müzli 38% gyümölccsel: "Száraz, hűvös helyen tárolandó. Az elemzés értékeit a természetes termékek biológiai variáció. Hiszen ebben a gabonafélék természetes termék tartalmazhat nukleáris alkatrészek, részek és kő shell alkatrészek is." De legalább természetes.

(#357) bambano válasza Jim Tonic (#354) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

van róla törvény, nem kell találgatásokra hagyatkozni.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#358) kentucky

kentucky
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

engem megkerestek egy ajanlattal, azt mondta iranyitsam at hozza a szamot es igy mar megjelenik

iPad 2 - Samsung Galaxy S III i9300 - Sony MDR ZX300 ; "Először megtűrnek téged, később nevetnek rajtad, később harcolnak ellened, majd győzöl."

(#359) Berti81

Berti81
(újonc)

Érdekes kódsor, **67*00N*11#

Nincs valami itt elírva?

A telefon nem értelmezi..

(#360) epityesz

epityesz
(fanatikus tag)

Nincs itt gond:)
Aki rejtett számot használ saját szíve joga..........
Én viszont nem veszem fel......
Viszont ha te valamit veszel/előfizetsz rá(szolgáltatás),már akkor te döntsd el hogy rejtett akkor rejtett!!!

tökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(

(#361) Penge_4 válasza epityesz (#360) üzenetére

Penge_4
(PH! kedvence)

Mert szerinted ez úgy működik, ahogy Pistike elképzeli, mi? Akiknek csak hobbiból van mobiljuk, azok megtehetik, hogy nem veszik fel, maximum haver/anyuci/apuci/barát/barátnő/férj/feleség/nagymama/nagypapa ideges lesz, mondván "véletlenül felejtette úgy", de aki munkára is használja az értékes ügyfeleket bukhat miatta.

[ Szerkesztve ]

(#362) epityesz válasza Penge_4 (#361) üzenetére

epityesz
(fanatikus tag)

Na azért ez enyhe túlzás...........Akiknek csak hobbiból van mobiljuk, azok megtehetik, hogy nem veszik fel+most nem is erről van szó hanem,erről a jelenségről(ismeretlen szám)

tökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(

(#363) Berti81

Berti81
(újonc)

Van itt aki használja, és működik is?

(#364) zelma

zelma
(fanatikus tag)

Ha a teló jelez egy általam ismeretlen számot, az olyan mintha semmit sem jelezne, hiszen az ismeretlen számmal nem vagyok előrébb, akkor is meg kell kérdeznem, hogy kivel beszélek.

Más:

Erre is (mint mindenre!) van jó megoldás:
A fő készülék mellé be kell szerezni egy nagyi telót, és azon hívogatni bizonyos embereket.
Beszélgetés után ki lehet kapcsolni, és nem zaklat, akkor sem ha tudja a számot.
Ez így persze macerásabb, főleg ha magával viszi az ember mindkét telót, de egy biztos eljárás.
Ezt annak idején melóhellyel kapcsolatban csináltam, frankón bevált, soha sehol nem tudtak zaklatni.

[ Szerkesztve ]

Caedite eos! Novit enim Dominus qui sunt eius!

(#365) BASEm

BASEm
(lelkes újonc)

én alapból letiltanám a rejtett számot. Levelet sem adhatsz fel név nélkül... és ha felveszik úgyis tudják kivel beszélnek szóval csak magát csapja be az ember ha rejtett számról telefonál. Saját szám elrejtése -> telefonfülke / netes hívás :)

(#366) DJ. Ru$y válasza BASEm (#365) üzenetére

DJ. Ru$y
(őstag)

Mit csinálsz? :Y
Nem adhatsz fel levelet név nélkül? Sokat adtál fel ahogy látom...

(#367) Gebriel válasza BASEm (#365) üzenetére

Gebriel
(PH! kedvence)

Miért nem lehetne feladni levelet név nélkül :F

(#368) Drenadar válasza Gebriel (#367) üzenetére

Drenadar
(senior tag)
LOGOUT blog

ő szerintem az e-mailre gondol "levél" alatt vagy a facebookos üzenetekre! :Y

[ Szerkesztve ]

(#369) Penge_4 válasza epityesz (#362) üzenetére

Penge_4
(PH! kedvence)

Pontosan. A jelenséggel kapcsolatban is ugyanez a véleményem. A névtelenségi kényszer ragadós, de attól még sehol az élet semelyik területén nincs így. Még ha valakivel személyesen találkozol is megteheted, hogy nem mutatkozol be, de az arcodat látta, a hangodat hallotta, azaz beazonosítható vagy.

Ezért kéne a korábban felvázolt alias-os rendszer, hogy ne kelljen több készülék, több SIM kártya meg további nyűg. Ami ráadásul csak az ellen véd, hogy ha TE adtad meg a számodat az illetőnek. Sem az ellen, ha az ügyfélkörödből (vagy a családodból) valaki kiszivárogtatta (az, hogy utólag annak már nem adni meg az új számot nem opció, több tízezer névjegykártya nyomtatása után), sem az ellen, ha valami barom hívogat (ismerettségi körömben két ilyen eset is volt, az egyik egy tizenéves kislánnyal történt meg, akit a szüleitől kapott telefonon (új SIM kártya, új telefon) valami állat hívogatott hetekig, aki szerint ő kúrta a csaját. ;]
Szóval ez ellen nem véd. Ezért kell olyan megoldást kifejleszteni, amiben legalább a tervezés fázisában nincs biztonsági rés és mindkét szemben álló fél igényét kielégíti.

(#365) BASEm: "Levelet sem adhatsz fel név nélkül..."

De azt igen. Nem tudom mostanság még működik-e, de régen el lehetett játszani, hogy a feladó helyére írtad a címzett adatait és bélyeget se ragasztottál rá (így ingyen volt), aztán ebben az esetben a protokoll az volt, hogy vissza a feladónak. Bár ha a postás nem volt teljesen droid, akkor lehet, hogy gyanús volt neki, hogy hogy kerül az ország másik végében élő feladó levele ide. De az esetek többségében így működött, anno hasonlóan küldtem nagyszüleimnek és távoli rokonaimnak képeslapot. :D

Igaz, 2 héttől 2 hónapig tartott az átfutási idő, de legalább ingyen volt (és név nélkül). :D

(#368) Drenadar: E-mailt is lehet, csak választ nem kapsz rá. Na meg mivel ezernyi kamu acc-ot gyárthatsz és Gmail webes felületről még az IP-det sem küldi el, ezért igény se nagyon van rá.

[ Szerkesztve ]

(#370) BASEm válasza Drenadar (#368) üzenetére

BASEm
(lelkes újonc)

látom van a póóstán kívül is levél :P :) igen rájuk gondoltam

[ Szerkesztve ]

(#371) Drenadar válasza BASEm (#370) üzenetére

Drenadar
(senior tag)
LOGOUT blog

és mégis miből gondoltad, hogy nem adhatsz fel levelet név nélkül?
Marikanéni elkéri a személyidet és ráírja a feladóhoz? Vagy valami másik országban laksz, vagy egy párhuzamos világban? :F

írd oda hogy :

Malacka
Milne-ház

és hidd el el fog menni a levél :D

(#372) DJ. Ru$y válasza BASEm (#370) üzenetére

DJ. Ru$y
(őstag)

Egy a probléma... hogy e-mailcím regisztrációnál olyan nevet adok meg amilyet akarok... Lehet az Gipsz Jakab, de ha írok egy E-mailt akkor azt írom oda, hogy Üdvözlettel: "valódi név". A másik fél pedig címjegyzékbe vesz át tud nevezni így a megkapott leveleimet is azon a néven kezeli már neki a rendszer.

(#373) zelma válasza BASEm (#365) üzenetére

zelma
(fanatikus tag)

Elég egy másik nevet a borítékra írni...

Magam is bekapcsolom a hívószám kijelzést, de ha olyat hívok, akinek nem akarom megadni a számot, akkor kikapcsolom. Ha nem veszi fel, az még mindig jobb, mintha megtudná a számom. Elég szomorú, hogy gátlástalan emberek szinte bármire képesek.
Ha egyesek (mint a nevezett szolgáltatás kitalálói) nem veszik tudomásul, hogy a hívó önhatalmúlag akarja eldönteni, hogy kinek adja meg a számát és kinek nem, akkor az általam fentebb vázolt megoldás mindig beválik. Innentől kezdve e szolgáltatás teljesen felesleges... :C :DD

(#374) DJ. Ru$y válasza zelma (#373) üzenetére

DJ. Ru$y
(őstag)

Kíváncsi leszek mikor alkalmazzák majd ezt a szolgáltatást olyan ellen aki felkapja a vizet és ne adj Isten a rendőrséghez megy feljelentést tenni...

(#375) zelma válasza DJ. Ru$y (#374) üzenetére

zelma
(fanatikus tag)

Erre bizony elég jó esély van, mivel a szolgáltatás kiagyalói nagyon vékony jégen lavíroznak.

(#376) hoffman_

hoffman_
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én a rejtett számokat azért gyűlölöm, mert:

1.) a Tré az, hogy a lejárt esedékességű számlatartozás 30-40-50k, blablabla, és addig zaklat, amíg le nem hallgatom(sose csúsztunk még vele)

2.) rám akarnak sózni valami angol nyelvvizsgát, idősek otthonát, wellness hétvégét, rákgyógyszert.

Na ezért gyűlölöm a rejtett számot. Ezt leszámítva hidegen hagy, nem érdekel. Ha valaki hív, hát elér.

"The time you enjoy wasting is not wasted time."

(#377) SzaboZE válasza krups8 (#342) üzenetére

SzaboZE
(őstag)

Bizonyára 10 évvel ezelőtt is az volt :) Már megint egy plusz szolgáltatás miatt van vita, örülj hogy egyáltalán van ilyen.

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#378) Joci10

Joci10
(senior tag)

Én is csatlakozom azok táborához, akik minden hívást felvesznek; mert sose lehet tudni, hogy ki keres 'nem látható' számról. Ráadásul vannak nekem is élő példáim arra, hogy miért kell felvennem ezeket.
1. Tesómat a régi pasija rendszeresen zaklatta a telefonján, így vett egy másik számot, amit letiltatott. Ha Ő hív, nem látom a hívó fél számát.
2. A céges vonalas telefon egy szedett-vedett központ része, így nincs hívószámkijelzése (és nem is lesz, mert nem akarnak vele foglalkozni). Mivel a céges telefonokról csak és kizárólag céges telefonokat lehet hívni, így a 'magán' telefonokat csak a vonalasról lehet elérni (hülye egy stratégia, hiszen így drágább; de hát ez van - ez egy állami 'nagycég', ahol lehet ilyenekre pénzt kidobni).
3. Több, mint 10 éve él az első és azóta is egyetlen számom; de eddig nem keresett meg egy marketinges sem. Viszont volt egy biztosítási ügyem, ahol az ügyintézés elején szintén rejtett számról kerestek. Megérte felvenni.

Egyébként ahogy már említve lett: nem kell megadni mindenhol a telefonszámot; nem kell minden FB applikációt kipróbálni; meg minden olyan nyereményjátékra jelentkezni, ahol megadod a telefonszámodat (és ezt később értékesíthetik, hiszen ehhez hozzájárulsz az elfogadásnál - lásd: apróbetűs részek). Ekkor meg lehet menekülni a telemarketingesektől.
Ja, amikor a tesóm megvette szülinapomra az első telómat a számommal, akkor ugyan nem kérte a szám-titkosítást; de nem engedélyezte a telemarketing célokra való telefonszám felhasználást, illetve nem engedélyezte a szám-kereshetőséget sem. Talán mondanom sem kell, hogy Ő is és az egész család is reklám-mentes. :) Sajnos viszont a vonalas számnál már nem járt el ilyen jól, így ott jön heti rendszerességgel 1-1 reklám-hívás; de mindet le tudjuk szerelni. Az "Elnézést, de nincs rá pénz, és a közeljövőben sem lesz, mert a kölcsönünket kell késedelmi kamatokkal fizetni." kártya adu ászként hat minden ilyen hívásnál - akár igaz, akár nem. :D

Ennek megfelelően nem tudom elfogadni az olyan lusta, és a másikat semmibevevő emberek hozzáállását, akik egyből kinyomják a 'nincs szám'-os hívásokat. Persze, az az ő döntésük, de attól még számomra ellenszenves (igen, én sem a mai fiatal korosztályba tartozom a magam közel 40 évével). Csak egyszer kell elszalasztani emiatt egy fontos hívást, amit utána egy életen keresztül bánhat az illető.

(#379) bambano válasza Joci10 (#378) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

bírom ezt a kincstári optimizmust, hogy abban reménykedsz, olyan hívásokat fogsz kapni, amit ha elszalasztanál, életed végéig bánnád...

azok a hívások, amiket valóban bánnál, nem nálad csörögnek.

(#380) finest válasza bambano (#379) üzenetére

finest
(őstag)
LOGOUT blog

LOL :C

“Don’t shoot, I’m Globish.”

(#381) [O]-[C]-[B] válasza localhost (#16) üzenetére

[O]-[C]-[B]
(fanatikus tag)

Azt hiszem te beszéltél logikai bukfencről.
Nekem a példád kísértetiesen hasonlít a NAT mögött ülő alhálózati IP-re.
Kifele milyen számot látsz? ... A NAT-olo szerver IP-jét.
Tévedés ne essék, igenis jelezze ki azt az egy városi számot a telefonom, amivel be tudom azonosítani a hívót, még ha közvetlenül Margitkát nem is tudom. Ha pedig visszahívom akkor közölje az automata, hogy adjam meg Margitka alközpontbeli számát DTMF kóddal, vagy tegyem le a telefont.
A logikai bukfenc ott van nálad, hogy a hívószám kijelzése nem azért kell, hogy vissza tudjam hívni az illetőt, hanem, hogy lássam ki hív.

@joci10: hidd el, aki fontos hivatalos ügyben keres az nem adja fel ha kinyomod a telefont. Minden ilyen szolgáltatótársaság köteles tértivevényes levélben értesíteni. Letiltott számról csak a behajtók és a telemarketingesek zaklatnak, az a pár "várt hívás" ha nem talál célba, akkor keresnek írásban.

[ Szerkesztve ]

Kerem, amennyiben privat uzenetet irsz mindenkeppen hivatkozzal a feladott hirdetesemre !!!

(#382) BroCreSt

BroCreSt
(fanatikus tag)

Kiváncsiságból megrendeltem, de arról nem szól a fáma, hogy hova kell átirányítani a telefonszámom.

Esetleg van valaki itt aki megrendelte szintén?

Csak nem lehúzás?

Samsung Notebook Series 9 NP900X3C-A01HU -> iPhone 4S 16GB, fehér -> Samsung Galaxy S4, 16GB, fekete

(#383) zelma válasza [O]-[C]-[B] (#381) üzenetére

zelma
(fanatikus tag)

"A logikai bukfenc ott van nálad, hogy a hívószám kijelzése nem azért kell, hogy vissza tudjam hívni az illetőt, hanem, hogy lássam ki hív."

De ha egy általad nem ismert telefonszám jelenik meg a kijelzőn, akkor az idézett mentalitással mit érsz el?

(#384) SzaboZE válasza [O]-[C]-[B] (#381) üzenetére

SzaboZE
(őstag)

"A logikai bukfenc ott van nálad, hogy a hívószám kijelzése nem azért kell, hogy vissza tudjam hívni az illetőt, hanem, hogy lássam ki hív."

Ezek szerint vezetékes telefont nem is szoktál használni? (feltételezzük hogy nem hívószám kijelzős készülék).

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#385) [O]-[C]-[B] válasza zelma (#383) üzenetére

[O]-[C]-[B]
(fanatikus tag)

@zelma: Azt, hogy ha először beszélünk, és ha egy általam nem kívánatos hívó fél az, akkor blocklistára teszem.

@SzaboZE: ~15 éve vannak számkijelzős vezetékes készülékek... miről is beszélünk? Ennyi idő alatt újszülöttekből fiatal felnőttek lesznek! Miért kéne feltételeznem, hogy 15 éves technológiát használ valaki.

[ Szerkesztve ]

Kerem, amennyiben privat uzenetet irsz mindenkeppen hivatkozzal a feladott hirdetesemre !!!

(#386) SzaboZE válasza [O]-[C]-[B] (#385) üzenetére

SzaboZE
(őstag)

Az jó, mert hívószám kijelzés még 10 éve sincs támogatva ;) Szóval akkor nem veszed fel?

(#387) [O]-[C]-[B] válasza SzaboZE (#386) üzenetére

[O]-[C]-[B]
(fanatikus tag)

Az EMITEL-nél amióta vezetékes telefonunk van, hívószámkijelzős készülékünk van. '98-ban vettük a házat.

(#388) Joci10 válasza bambano (#379) üzenetére

Joci10
(senior tag)

Izé. Szerintem én nem ezt írtam. Kéretik újból elolvasni, illetve megérteni. ;)
Én azt írtam, hogy nekem fontos lehet minden olyan hívás, ami nem ismert számról jön (le is írtam, milyen példáim vannak, illetve leírtam, milyen ellenpéldáim nem voltak, és miért). Leírtam, hogy mindez már több, mint 10 éve tökéletesen működik. Illetve a végén próbáltam utalni rá, hogy inkább nektek (akik nem veszik fel az ismeretlen hívásokat) van reménykedni-, illetve félnivalótok; hogy egyik hívás sem fontos. De ha egyszer, egyetlenegyszer is ...
(Tudod: "Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik." Csak nem minden korsót lehet újra összeragasztani; illetve ha mégis, akkor az már nem lesz olyan.)

(#389) SzaboZE válasza [O]-[C]-[B] (#387) üzenetére

SzaboZE
(őstag)

Szóval nem veszed fel?

(#390) [O]-[C]-[B] válasza Joci10 (#388) üzenetére

[O]-[C]-[B]
(fanatikus tag)

Értsd meg, telefonon senki nem keres fontos ügyben. Azért mert a telefon nem személyhez köthető.
Ha valaki valami fontosat akar közölni azt írásban teszi tértivevénnyel és ajánlottan. Az visszakövethető és igazolható. További panaszra az ügymenettel kapcsolatban nincs mód.
Természetesen előfordulhat, hogy telefonon is megkeresnek, de az csak az ügymenet meggyorsítása érdekében.

(#391) [O]-[C]-[B] válasza SzaboZE (#389) üzenetére

[O]-[C]-[B]
(fanatikus tag)

Ha letiltott szám nem veszem fel.
Hogy miért nem?... azért mert nem vagyok bunkó és megadom a kellő tiszteletet mindenkinek, és nincs szívem rácsapni a telefont a telemarketingesre, mert tudom, csak a munkáját végzi. Mivel egy ilyen hívás általában 10 percig tart, és az eredménye nulla - mert úgysem veszek semmit - nem látom értelmét hogy csacsogjak egy vadidegennel és ráadásul kínos keretek között...

(#392) bambano válasza Joci10 (#388) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ezt írtad: "Csak egyszer kell elszalasztani emiatt egy fontos hívást, amit utána egy életen keresztül bánhat az illető."

másrészt ezt is írtad:
"1. Tesómat a régi pasija rendszeresen zaklatta a telefonján, így vett egy másik számot, amit letiltatott. Ha Ő hív, nem látom a hívó fél számát." ez dupla bénaság. A letiltatott kifejezés azt jelenti, hogy nem ő tiltotta le, hanem a szolgáltató. A szolgáltató a telefonkönyvből tiltja ki és a marketing célú eladást akadályozza a titkos számoknál, tehát ha engedélyezi a telón a hívószám kijelzést, akkor látni lehet a számát. Most vagy nem ezt akartad írni vagy nem sikerült azt írni, amit akartál :P
a tesód nyugodtan megtehetné, hogy egy előhívóval engedélyezi a saját számát, amikor téged hív. bénáztok.

(#393) kali válasza [O]-[C]-[B] (#390) üzenetére

kali
(Szakértő)

jó(?) neked, ha téged nem, de sokakat igen, és ahhoz a (mobil)telefon a gyorsabb, sokszor nem ér rá annyira a dolog, hogy a levelezgetés okés legyen...

(#394) Penge_4 válasza bambano (#379) üzenetére

Penge_4
(PH! kedvence)

Nem tartom pontosan nyilván, de ha csak az elmúlt évet nézem, kábé 100 ropit "köszönhetek" titkos számoknak, illetve soktíz felesleges kilométert.

Ráadásul netes vásárlásoktól kezdve egy csomó helyen van már, hogy mobilhívással erősítik meg a rendelést, ami előfordult már, hogy titkos. Sőt! Önéletrajzhegyek beküldését követő egy naptól fekvőnyolcasig terjedő időintervallumban visszahívhatnak, ugyancsak titkos számról.

Szóval ha nem is egy életre szóló lehetőség, de azért még annál is nagyobb érvágás szociális téren, mintha nem vagy fenn Facebookon. :DDD

(#395) [O]-[C]-[B] válasza kali (#393) üzenetére

[O]-[C]-[B]
(fanatikus tag)

Nincs sebességkritérium, hiszen minden hivatalos iratra 8 napon belül kell választ adjál és nyilván ez onnan indul amikor átvetted. 8 nap pedig bőven elég, hogy hasonlóan írásban reagálj a dolgokra.
Egyik komoly cég sem fog téged csak telefonon hívogatni, keresni, mert azt le lehet tagadni és vitatott ügyekben nem perdöntő. Ezt ők is tudják. Egyrészt mivel a hívásokat nem élethossziglan tárolják, másrészt bíróságon nem vagy kötelezhető, hogy hozzájárulj, hogy a beszélgetést felhasználják. Hozzáteszem a polgári pert ne keverjük a büntetőperrel, ott automatikusan használhatják a telefonhívást is a bűnösséged vagy épp az ártatlanságod bizonyítására.
Egyébként a telemarketing, mint intézmény pont azért létezik még a mai napig is, mert a nagymuter-ek szívesen csevegnek a telesales-es hölggyel amíg kel a kalács és van még néhány madár aki azt hiszi élete üzlete / lehetősége pont telefonon fogja keresni. Az a termék vagy szolgáltatás, amit emberek zaklatásával és/vagy rájuk tukmálásával kell / lehet csak eladni az engem nem érdekel.

[ Szerkesztve ]

(#396) [O]-[C]-[B] válasza Penge_4 (#394) üzenetére

[O]-[C]-[B]
(fanatikus tag)

Hol hitelesítenek mobilhívással? Maximum SMS-ben a banki átutalást konfirmálod, vagy a rendelést visszaigazolod, de a mobilhívásos hitelesítés annyira secure, mint ha azt mondanám én vagyok te. :)

[ Szerkesztve ]

(#397) zelma válasza [O]-[C]-[B] (#385) üzenetére

zelma
(fanatikus tag)

Igaz, ezt elfelejtettem.

Viszont van, aki a régi technológiát használja.

(#398) kali válasza [O]-[C]-[B] (#395) üzenetére

kali
(Szakértő)

akkor csak rugalmassági szempont, számtalan élő példával; idézni lehet szóban/telefonon is - szoktak is, pláne ha sürgős a dolog -, és például sértett vagy tanú valaki egy ügyben, ahol ha eléri a nyomozó telefonon, úgy rugalmasan áll(hat) a dolgokhoz, bizonyos kereteken belül megbeszélhető vele, hogy mikor is lenne jó - rosszabb esetben is több időpontot felkínálnak általában -, ellenben ha hívogat telefononm, de az idézni szándékozott nem veszi fel, mert esetlegesen a központ nem küldi a hívószámot, úgy írásban idéz, és ott az idézésen csak egy fix időpont lesz, akkor menni kell, tetszik vagy sem! (kivéve a jogszabályban meghatározott esetek!)
megannyi ilyen példát lehetne még sorolni, ahol - akár hivatalos ügyben is - előnnyel jár a telefon az írásos postai úttal szemben - és azokból sok esetben rejtett/nem küldött hívószámról telefonálnak!

[ Szerkesztve ]

(#399) bambano válasza Penge_4 (#394) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

akkor te ezentúl is felveszed.
én meg annak köszönhetem, hogy van még szabadidőm, hogy nagyon durván védem a személyi adataimat. és azt is látom, hogy a közvetlen kollégáim, akikben nincs meg az eredendő szemétség, hogy ugyanezt megtegyék, már feladták a magánéletüket. a szemétség jelzőt helyettesítheted neked tetsző durvább jelzővel :P

nyilván az emberek különböznek, mint ahogy az élethelyzetek is.

(#400) DRB

DRB
(senior tag)

Látom még mindig megy a vita. És azt is látom, hogy a legtöbben(gyakorlatilag mindenki) erkölcsi oldalról vizsgálja a kérdést, de mivel emberek vagyunk és nem gépek, ezért tulajdonképpen teljesen érthető. Én korábban már kifejtettem a véleményemet(ha valakit érdekel keresse vissza, nem sok, kb. 2 hsz a lényeg, a többi rizsa :D), ezért csak dióhéjban írnám le, még egyszer, azoknak akik továbbra sem értik, hogy ez nem morális kérdés, a kérdés az, hogy cikkben leírt szolgáltatás törvényes vagy nem az, és pont, minden más (morális)kérdés csak ez után jön. Nem tudom hányan vették a fáradságot és olvasták át az idevonatkozó törvény(eket)t, de a hozzászólások alapján erősen arra lehet következtetni, hogy nagyon kevesen. Kétségtelen, hogy elég kacifántos szöveggel bír az a bizonyos törvény(melyik nem?), de mint ökölszabályt egy dolgot gyorsan ki lehet belőle venni, még pedig azt, hogy a személyes adatai felett mindenki saját maga rendelkezik, ami ez után van az már csak a szokásos csűrés-csavarása dolognak(pl. a kivételek, stb). Ezek után, ha a cikkben leírt szolgáltatást vizsgáljuk, akkor roppant egyszerű a dolog: A szolgáltató a "te" határozott tiltásod ellenére(elég egyértelműen ráutaló magatartás, ha letiltom a számkijelzést), megszerzi a személyes adatodat és ezt harmadik félnek kiadja, sőt eladja, minkét része a szolgáltatásnak törvényellenes, keményen szankcionálni kell, pont. Na ezek után lehet erkölcsi oldalról vizsgálni a dolgot, rögtön kezdjük azzal, hogy az ugyan mennyire erkölcsös, hogy egy senkiházi cég ellopja a "tulajdonod" és azt eladja valakinek, hmm? A többihez nem kívánok semmit hozzáfűzni, mindenki maga dönti el, hogy minek tartja, ha valaki számkijelzés nélkül hívja, hogy reagál, felveszi, nem veszi, stb.

Szerk:

Azt elfelejtetem, hogy amit leírtam, az két természetes személyre vonatkozik, ha valami cég, vagy állami szerv, netán hatóság hív akkor már nehezebb kideríteni mi a helyzet, mindenesetre a törvény szerint a természetes személynek vannak személyes adatai.

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.