2013. május 24., péntek

(#104) mpierre

mpierre
(PH! addikt)

Az hogy a rejtett szám kideríthető, azért érdekes. A hálózat valahogy azonosít. Valahova számlázni kell azt a hívást. És itt válik érdekessé a dolog, mert elméletben a szolgáltató, már úgy küldi tovább a hívást, hogy nincs kijelezhető szám. Vagy legalább is így kéne múkodnie... Csak arra tudok gondolni, hogy a szolgáltató csak egy kódot dob a szám elé. Pl.: #xx. Ebben az esetben pedig akár egy telefonra telepített szoftver - ha tudja a megfelelő kódsorozatot - megmondja a hívófél számát.

Akkor a telefonszám az személyes adat-e? Céges mobil..., tegnap vettem feltöltőst, a telefon miatt, de van hozzá ez a szám, eladó..., régi, nem használt sim kártya eladó... Pár példa.

Ellenben hozzá kell tennem, hogy sajnos az ismeretlen számos hívások jelentős része valamilyen marketinges megoldás (eddig ezzel találkoztam). Vegyek ezt, fektessek be oda, adakozzak. Ez ellen lehet úgy védekezni, hogy nem veszem fel. Ez egy szűrés.

Csak egy pillanatra visszakanyarodva a NP-s telefonközpontos dologhoz. Margitka felhív és bemutatkozik. Pl: Ismeretlen Margitka vagyok. A kijelzett szám pedig a 999-0000, ami egy telefonközpont. És ez a központ is rendelkezik egy olyan opcióval, hogy kérem várjon a kezelőre... Miért is nem hívható vissza?

[ Szerkesztve ]

wd40, mint portalanító eszköz...!!!!!?

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.