2013. május 18., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Szakmai LOGOUT  »  [Re:] Opera 10.6x

(#1) hackeeeee

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Szokásos, megszokott minőség, köszönjük. :)

Jó látni, hogy sikerült fejlődni, és még jobbat alkotniuk.

Mellesleg nekem ez a böngésző túl sok.. Tele van olyannal, amire nekem átlagos felhasználóként rohadtul de nincs szükségem. :)

Majd minnyá jön az e-péniszt veregető nép, de hogy bezzeg mostmár mennyen a Chrome a búsba, mert ez gyorsabb.. (bár ne legyen igazam...)

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#2) Jozsó

Jozsó
(újonc)

Hali,

A cikk jó, és annak kapcsán gondoltam megkérdezem, hogy nincs-e ötleted arra, hogy az egérgörgő miért nem nagyítja - kicsinyíti a Google térképeket?

Az itteni, meg az othoni gépemen is elég régi az opera telepítés (talán hatos volt az első? Még a reklámos korszakból) azóta csak rátelepítettem. Próbáltam lehúzni egy portable verziót, ott megy rendesen, vagyis nálam van vmi elállítva.

(#3) adam014

adam014
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jó lett a teszt és a böngésző is:) Amikor megjelent a 10.5 opera egy ideig én is azt használtam, de valahogy nem jött be, jó volt de valami mégis hiányzott belőle. Most Chrome-ot használok, és ez így is marad, nem hiszem, hogy visszatérek operára. A sebességkülönbség a kettő közt nem hiszem, hogy a valóságban is érezhető lenne:)

Why is an apple a Dalek's favorite fruit? Because an apple a day keeps the Doctor away!

(#4) MaTTeS

MaTTeS
(senior tag)

Én is ezt használom és nagyon jó kis böngésző, de pár oldallal néha gondja van.

[ Szerkesztve ]

(#5) Dave™ válasza hackeeeee (#1) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Operában miért baj, hogy sok minden van? Nem kötelező mindet használni. Én a tudásának töredékét használom, de ezek nincsenek meg a Chrome-ban, pedig hasznos és kényelmes funkciók (mouse gestures, normális letöltés manager, tartalomblokkoló, mail, visual tabs stb.)

Szóval összegezve: többet tud, de ezek javarészt rejtve vannak, ha nem használod őket. Kevesebb erőforrást igényel és gyorsabb. Miért is jobb a Chrome?

(#6) Namelesske válasza hackeeeee (#1) üzenetére

Namelesske
(senior tag)

Nem értem miért akar mindenki átlagfelhasználónak való cuccot csinálni az Operából.

Nekem a sok funció a széles lehetőségek tárháza, minthogy nyűg. Pl most rászktam a bookmarkok egyedi azonosítózására.

Amire nincs szükséged 2 kattintással eltávolítod bármilyen eszkötárról és mégcsak írmagja sem lesz a funkcióknak. Erőforrást nem igényel így se ugyse...

"Majd minnyá jön az e-péniszt veregető nép, de hogy bezzeg mostmár mennyen a Chrome a búsba, mert ez gyorsabb.. (bár ne legyen igazam...)"

Az e-péniszt veregetőnek nevezni az egyetlen gyorsabb böngésző felhasználóitáborát egyértelműen flame gyanus. :U :DDD :C

[ Szerkesztve ]

We are the Borg. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Resistance is futile."

(#7) Namelesske válasza Jozsó (#2) üzenetére

Namelesske
(senior tag)

Valsz úrja kéne generláni a profilod... ami meg kész öngyilkosság.... ha 6 (wtf) óta van fent, gondolom sok évnyi történelem van már benne.

We are the Borg. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Resistance is futile."

(#8) HardSanyeee

HardSanyeee
(őstag)
LOGOUT blog

Feltettem, gondoltam kipróbálom már, kb a 9-es verzió óta nem volt fenn Opera.
Hát... engem nem győzött meg igazság szerint, főleg hogy pár perc után találtam 2 hibát is benne.

Oké, hogy van HTML5 támogatás, de a H.264 kódolású mp4 fájlokat még mindig nem tudja lejátszani, az továbbra is csak Chrome kiváltság.
Ezen felül ha görgetek akkor a flash videókat elnyújtja (persze utána eltűnik) még akkor is ha még el se kezdtem lejátszani a videót. Igaz ez utóbbi lehet annak a következménye, hogy sok az embeddelt videó azon az oldalon, de Firefox-al és Chrome-al nem tapasztalok ilyet.

A sebesség(érzet) valóban jobb, de ez szerintem nem elég ok arra, hogy valaki visszamenjen Chrome-ról Operára.

De amúgy a teszt szép lett! :R

K300i ---> K750i@W800i ---> W960i ---> Xperia P

(#9) giigz

giigz
(PH! addikt)

Brutálisak ezek az új Operák és a Chrome-ok... :DD

Én tökéletesen elvagyok a jó öreg Firefox 3.0.5-tel... :))

[ Szerkesztve ]

(#10) Namelesske

Namelesske
(senior tag)

Érdes, én mint Opera "fan"(?) tökéletesen ki vagyok békülve a firefoxxal, talán még a safarival is, IE8 meg közeli barátom, de valahogy a Chrome hype tényleg kiakasztó számomra... de én nem fogok leállni trollkodni, akinek az kell használja, csak ne jöjjön be egy operás-fórumba 0 utánajárással szidni egy másik világ egy másik felfogás termékét.

Opera 10.60: Vitathatatlanul a legjobb kiadás, sokkal jobb mint a 10.50 széria.

Most kipróbáltam először(!) a google maps szolgáltatást Operában, nagyon szmooth... akárcsak a görgetőrutin.

Hibás oldalakkal ritkán találkozom, 2 esete van:

A: hibás az oldal, kis ügyeskedéssel menni fog: Látsd Májkroszoft oldalak.
B: hibás az oldal és az opera, omlik az egész. Pl az utóbbira expressz.hu amire van már megoldás.

Ezek korántsem olyan sűrűek mint sok VérPistike állítja.

A funkciókoz meg No Comment, nem elég egy 5 perces teszt, ahol 4 hibát találsz, hogy kitapasztald mi tud. PL mostanában elég sokszor mentek le flash tartalmakban lévő MP3 és MP4 médianyagokat a gyorsítótárból, minden kiegészítő nékül... 9.5 óta használok Operát, de még mindig rácsodálkozom egy két új észre nem vett funkcióra.

(#11) RexpecT

RexpecT
(PH! addikt)

Még mindig "sok" oldal hibásan jelenik meg az Operában?

-------------------------------------------------Heisenberg-------------------------------------------------

(#12) GAbre

GAbre
(őstag)

Azért mosolygok,h memóriahasználatban csak a 2 versenyző lett megsasolva....
Ha már leírom,akkor a felsorolt böngészőket is belerakom,nemcsak 2őt.(legalábbis én)
De ezt leszámítva jó kis írás,és sok érdekes,és hasznos infó került ki belőle....

Zte blade,Skate Grand-X tokok,házak,és érintők itt!

(#13) cskv

cskv
(kvázi-tag)

És az érdekes az, hogy 8-10 évnyi használat után mostmár nem ez az elsődleges böngészőm. Az a baj, hogy a dizánjra nagyon rágyúrtak mostanság és semmi egetrengető új funkció nem került bele. A többi böngésző már nagyjából átvette a funkciókat, amikkel az Opera régebb kiemelkedett, sebességben utolérték és szabadabb kezet biztosítanak a felhasználónak a kiegészítők által.

A Linuxos verziót meg jobb ha nem is említjük, ott esélye sincs a Chrome sebessége és a Firefox stabilitása mellett. A flash használatról nem is beszélve. És arról, hogy a 10.10 óta ez az első stabil verziójuk.

Ohh, a régi szép idők, amikor egy bazi nagy reklám villogott a felső sarokban, de szélvészgyorsan jöttek be az oldalak modemes neten...

A legnagyobb erősségének a jobb egérgombos navigálást és a nagyítást tartottam. A nagyítással valamit nagyon elszúrtak, ha alapból 120-150%-al nézi az ember az oldalalak, akkor szétesik minden, tele lesz hibával. Az egérgombos navigálás pedig egy kattintással berakható a konkurencia böngészőibe.

Csak remélni tudom, hogy a jövő szebben fog alakulni és tovább tudják folytatni a versenyt a Google méretű cégekkel.

as within so without

(#14) huskydog17

huskydog17
(őstag)
LOGOUT blog

Én azért megemlítettem volna, hogy ez az új Opera nem minden esetben gyorsabb, mint az 5-ös Chrome, ugyanis ha valaki olyan PC-vel rendelkezik, melynek processzora nem támogatja az SSE2-t, akkor a Chrome jóval gyorsabb lesz, mint a 10-60-os Opera, mert a Chrome-nak nincs szüksége SSE2-re az ideális sebesség eléréséhez.
Tudom, hogy azok a PC-k amelyekre ez igaz, elhanyagolható mértékben vannak manapság jelen, de szerintem korrekt lenne megemlíteni, nehogy egy hozzá nem értő user meglepődjön, hogy a leggyorsabb böngésző mégsem a leggyorsabb.

Továbbá ahogy előttem már említésre került, hogy az Opera HTML5 módban nem támogatja a H.264-et, csak a VP8-at, így bizonyos esetekben jóval problémásabb lehet Opera-val HTML5 módban YouTube-ozni, mint Chrome-al.

Ezek száraz tények, szerintem fontos lenne ezeket a cikkben is megemlíteni!

[ Szerkesztve ]

The Stars Were Mine!

(#15) Namelesske válasza huskydog17 (#14) üzenetére

Namelesske
(senior tag)

bezony.

(#16) GoodSpeed válasza giigz (#9) üzenetére

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

3.0.5 ? Miért pont 3.0.5 ? Ahhoz már nincs is támogatás :(

I.G. : Windows 8 PRO with Media Center 64-bit Norton 360 & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) Norton Antivirus & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime); Vista HP OEM Norton 360

(#17) negyedes

negyedes
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jo gyors az biztos. :K De meg mindig csak 1 ablakot mutat az aero previewnal sajnos.

.... meg amúgy is az a kényszerképzetük hogy az emberiség legyen már egy nagy egybeolvasztott munkás massza, ahol névtelen, ki tudja milyen nemű emberek vidáman sétálgatnak a kijelölt úton...

(#18) Dave™ válasza negyedes (#17) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Mert alapból tiltva van a preview. Ha bekapcsolod, mutatja a többit is. Azért lett letiltva, mert a többségnek nem tetszett.

(#19) hackeeeee válasza Dave™ (#5) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Mert minek legyen benne, ha nincs rá szükségem? Amire nekem átlagos böngészésnél szükségem van, az benne van a Chrome-ban is. Mellesleg, már leírtam párszor, hogy kipróbáltam már ezt az agyonsztárolt leggyorsabb böngészőt, ugyanazokkal az oldalakkal, még amikor 4-es Chrome volt, nem is 5-ös, és gyorsabban töltötte be a Chrome az oldalakat, mint az Opera, akkor minek térjek át? (Mondtam,hogy jön a Chrome izélés, szinte sejtettem...) Nekem lehet magyarázni, hogy jobb az Opera... Mindenki azt használ amit akar, és ami számára szimpatikus, tehát nekem mondhatsz bármit az Opera mellett, az agyonsztárolt 10.5x jóval lassabb volt böngészés terén mint a 4-es Chrome, és az 5-ös azóta gyorsabb is lett, innentől meg nem érdekel... :N

(Hülye példa megint, és tudom, hogy le is leszek b@szva érte, mert hülye példa, nade, minek vegyek 10 milláért autót, ha megteszi a jóval olcsóbb is? De csak hogy maradjunk az informatikánál, minek vegyek 300ezerét gépet, ha elég a 100 ezres is arra, amire nekem kell?)

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#20) negyedes válasza Dave™ (#18) üzenetére

negyedes
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hol tudom beallitani mert nekem nagyon hianyzik.

.... meg amúgy is az a kényszerképzetük hogy az emberiség legyen már egy nagy egybeolvasztott munkás massza, ahol névtelen, ki tudja milyen nemű emberek vidáman sétálgatnak a kijelölt úton...

(#21) megint én

megint én
(őstag)

Nem tudom megmondani, hogy mi, de valami úgy el van cs.szve ebben az operában... Lehet, hogy a megszokás, és máshol van sok minden, de valahogy nagyon nem jön be... :S

(#22) Sanyix válasza Dave™ (#5) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért baj, mert útálja, de érve nincs hogy miért, ezért ilyesmiket mondanak.

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#23) GoodSpeed válasza Dave™ (#18) üzenetére

GoodSpeed
(Szakértő)
LOGOUT blog

Pontosan a 10.50-nél még alapból be volt kapcsolva.

Itt le is van írva, hogyan lehet bekapcsolni ;)

I.G. : Windows 8 PRO with Media Center 64-bit Norton 360 & Malwarebytes' Anti-Malware PRO user II. g. : W7 HP 64-bit (OEM) Norton Antivirus & Agnitum Outpost Firewall PRO (Lifetime); Vista HP OEM Norton 360

(#24) rolkaDb

rolkaDb
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ismét remek és hasznos cikk, köszönöm. :R

(#25) negyedes válasza GoodSpeed (#23) üzenetére

negyedes
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igy mar ok. :R

(#26) Dave™ válasza negyedes (#20) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

opera:config#UserPrefs|UseWindows7TaskbarThumbnails

pipa és mentés

(#27) Dave™ válasza hackeeeee (#19) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

Igazi közhelyhalmaz az egész. Elfelejtetted a letisztultabb, átláthatóbb, egyszerűbb kifejezéseket használni, ilyenkor ezt kötelező.

(#28) Sanyix válasza hackeeeee (#19) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"(Hülye példa megint, és tudom, hogy le is leszek b@szva érte, mert hülye példa, nade, minek vegyek 10 milláért autót, ha megteszi a jóval olcsóbb is? De csak hogy maradjunk az informatikánál, minek vegyek 300ezerét gépet, ha elég a 100 ezres is arra, amire nekem kell?)"

tényleg elég hülye példa INGYENES cuccoknál :D

szövegértelmezés, az ÉRTELMEZÉS a fontos, mert az olvasás mindenkinek megy, de az ÉRTELMEZÉS már komoly probléma a magyaroknál. Gondold ezt át mielőtt marhaságot írsz...

(#29) Namelesske válasza Sanyix (#28) üzenetére

Namelesske
(senior tag)

pláne akkor hülye példa, ha negatívumnak hozza fel, hogy sokat tud.. XD XD ez nem csaj. xd

(#30) Hawk1979

Hawk1979
(őstag)

Egyetlen egy nagyon nagyon nagy gondom van vele.
A firefoxhoz szokott agyamnak felfoghatattlan a jelszókezelés az oldalakon.
Még FF-ben csak duplaklikk a mezőn,és már ott is a nevem jelszóval együtt,itt....
Itt kínlódás a kis kulcsocskával és a rossz jelszókezeléssel.
Pedig maga a böngésző jobb szerintem. :O

[ Szerkesztve ]

* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...

(#31) Sanyix válasza Hawk1979 (#30) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

operánál ctrl-enter bonyolult? :D És a kulcsocskát is elég erős nehéznek nevezni, vagy kínlódásnak. Nehéz ráklikkelni?
Mert ennyi kell. A jelszókezeléssel semmi gond nincs. Sőt azt hiszem az különlegesség hogy akár több felhasználónép/jelszó párost is kezel egy oldalra.

(#32) Hawk1979 válasza Sanyix (#31) üzenetére

Hawk1979
(őstag)

Kövezzetek meg, de a dupla klikk az etalon.

* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos betartatása miatt végleg felfüggesztettük, ami azóta is ott lóg...

(#33) Namelesske válasza Hawk1979 (#30) üzenetére

Namelesske
(senior tag)

egér jobb gomb lenyom és jobbra mozgat jobb gomb felenged, bent is vagy...

Egér Gesztusok...

[ Szerkesztve ]

(#34) Inarus

Inarus
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jó írás, meg is hozta újra a kedvem az Operához. :K

Eladó asztali gépem - lásd Hardverapró!

(#35) Adamul

Adamul
(tag)

Örülök a tesztnek, főleg a reklámblokkolóról szóló résznek, így már jó alternatívája lehet a FFnak számomra! :)

(#36) Sanyix válasza Hawk1979 (#32) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem fognak rajta változtatni mert te 1 helyett 2 akarsz klikkelni...

(#37) Sanyix válasza Adamul (#35) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ez a reklámblokkoló úgy 4 éve van benne :D

(#38) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Végre egy böngésző a Chrome után amiben megy a falsh linux alatt valahogy. A kattintásokat már veszi... :DDD

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#39) Adamul válasza Sanyix (#37) üzenetére

Adamul
(tag)

Általában eddig is ez volt erre a válasz, de mégse tudta senki normálisan leírni ezt, mint ahogy most itt volt. Pedig hozzátenném én is szeret(t)em az operát, tehát most is fennvan a gépen de ezáltal újra használom is majd aktívabban, mert évekkel ezelőtt is jó volt, csak a reklámblokkoló miatt váltottam a FF-ra :)

(#40) kiki22

kiki22
(fanatikus tag)

sziasztok!vki nemtudja,hogyan lehet beallitani chromeba azt a racsos konyvjelzo nezetet?

goldmoon nevu gyerekel ne uzleteljetek.

(#41) Namelesske válasza kiki22 (#40) üzenetére

Namelesske
(senior tag)

Témaindító írás: Opera 10.6x

(#42) Sanyix válasza Adamul (#39) üzenetére

Sanyix
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azért nem, mert annyira egyszerű, hogy kommentárt nem igényel.

(#43) Adamul válasza Sanyix (#42) üzenetére

Adamul
(tag)

Már ne is haragudj, de mint ahogy a cikkben is írják szerintem sem egyszerű. Illetve ha tudod h h kell, akkor az, de mindenféle fájlmódosítgatás, hát ettől azártt jóval kényelmesebb az ABP... A lényeg h már utána vagyunk! :)

(#44) lorenzen válasza Adamul (#35) üzenetére

lorenzen
(senior tag)
LOGOUT blog

főleg a reklámblokkolóról szóló résznek, így már jó alternatívája lehet a FFnak számomra!

Hiába van beépítve sokkal kényelmetlenebb, mint a FF kiegészítője.

Egy ablakban csak a képjellegű tartalmakat lehet blokkolásra kijelölni.
A beállításokban csak kézzel lehet betenni címet.

Nagyon hiányzik az a lehetőség, hogy az aktív ablak blokkolható elemeinek linkjeit megmutatja, és blokkolásra kijelölhetővé teszi.
Az előre generált listában elemek jelentős része számomra érdektelen, viszont számomra fontos blokkolások jórészt hiányoznak belőle.

Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

(#45) kiki22 válasza Namelesske (#41) üzenetére

kiki22
(fanatikus tag)

koszonom a segitseget

goldmoon nevu gyerekel ne uzleteljetek.

(#46) Namelesske válasza lorenzen (#44) üzenetére

Namelesske
(senior tag)

erre van lehetőség a portable operában alapbol benne van, onnan meg ha értel hozzá, simán bele tudod operálni a tiedbe. :D

(#47) giigz válasza GoodSpeed (#16) üzenetére

giigz
(PH! addikt)

Ezt nagyon rég óta használom, portable verzió, formázásnál csak felmásolom és minden adat ugyanúgy van...Frissíteni nem tudom, hogy hogyan kell, hogy megmaradjanak a könyvjelzők, ilyesmi...

[ Szerkesztve ]

(#48) Tom5

Tom5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az mitől van, hogy bejelentkezek PH-ra, és oldalt ha egy apróhírdetésemre kattintok akkor az Apró részhez újra bekell jelentkeznem? Idegesítő, más böngészőnél nincs ilyen gondom.

"Nem vagy szép. Ez nem érdekel. Az erőd a szépséged. Az erőd a hatalmad. Ez a valóságod. Ez a Te világod."

(#49) Polllen

Polllen
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó cikk lett, bár én látom a világmegváltást a 1.5x-ről való frissítés után... ;]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#50) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A Firefox 4.0 beta1-et nem tennéd bele a tesztbe?
Én is sokat tesztelek böngészőket, nekem most ez tűnik a legjobbnak mindent egybevetve.

[ Szerkesztve ]

Enter any 11-digit prime number to continue...

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Szakmai LOGOUT  »  [Re:] Opera 10.6x
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.