Uhhhh
. Ez sem lesz tömegcucc kis hazánkban. Komolyan a a VSX1015s-es erősítőm elcserélném rá egy az egyben... 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Házimozi
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Házimozi » [Re:] Onkyo TX-NR5010: 4K felskálázásra képes 9.2-es AV erősítővel bővül a kínálatHozzászólások

ossa
(lelkes újonc)
Azért ehhez már hangfal is kell rendesen...
Did I ever tell you the definition of insanity? BATTLEFIELD 3: Edemking XperiaZ WWW.BETATEAM.HU

Dassler
(őstag)
Meg tér sem árt, ha rendesen ki akarja hajtai az ember.
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
Ja meg privát családi ház 30cm-es hangszigeteléssel 
Did I ever tell you the definition of insanity? BATTLEFIELD 3: Edemking XperiaZ WWW.BETATEAM.HU

osztraksajt
(őstag)
Nekem családi házban egy TX-SR609 van, de azt sem tudom a felénél tovább tekerni hangerőben mert kihullik a hajam tőle. Ez vajon mit tudhat akkor? 
Én valahogy képek alapján és a gyári oldal alapján is 9.2-nek látom ezt a készüléket.
Ezt a csatornánkénti 220 és 280W-ot is fenntartásokkal kell ám kezelni, főleg a gyári bő 1kW-os tápot figyelembe véve. Tudom, hogy ez egy csatornán mért maximális adat, de pont ezért nincs túl nagy jelentősége. Állandó terhelésen, mondjuk egy filmnézés, vagy zenehallgatás közben 9 csatornára vetítve olyan 85-100 W realizálható, nem tudom a táp hatásfokát
[ Szerkesztve ]
"zenehallgatás közben 9 csatornára vetítve" Hogymi? 
Én vagyok a PH! királya.

bteebi
(őstag)
A vázat alváznak hívják? 
Egyáltalán nem olcsó, de szerintem még a tűrhető árkategóriába tartozik. Nagy tudású, kiváló minőségű, és Onkyo
. Az ehhez megfelelő minőségű hangfalak, és még inkább a nappali/házimozi szoba "beszerzése" sokkal többe fájna... 
Te is fiam, Bluetooth?
Teljesen mindegy, hogy van-e értelme vagy sem, de sokan házimozin hallgatnak zenét és a legtöbb eszköz képes az általa elérhető maximális csatornaszámra felkeverni az anyagot. Amúgy nem az volt a célom, hogy népszerűsítsem ezt, csak valamilyen átlagos használatot próbáltam említeni, mint példát (ami elsősorban persze film lesz), hogy azt a csatornánkénti 280W-ot szemléltessem.
Én zenét csak sztereóban és ha lehet külön DAC-ról és erősítőről hallgatok, de hát nem vagyunk egyformák. Ismerek sok embert aki 20 ezres 5.1-es házimozin "élvezi" a CD-jeit.
[ Szerkesztve ]
amiben ennyi digitális kacat van, az jó erősítő nem lehet...
a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html
Ezt a 4k felbontást miért nyomatják ennyire? Van már ehhez tartalom vagy épeszű árban megjelenítő?

M107
(őstag)

Ez most erősítő, vagy mindet egybe készülék. mert videojelet is be lehet kötni és nem látom pl sem Dvd-Bd lemez olvasót vagy külön kell kötni hozzá.
S ő kezeli le a képet is a hangot is visszaküldve a tv-nek jobb képet ad ???
Ezt soha nem értettem.
Meghalt a dvd, (1997-2014). Aki mást mond, az vagy nem ért hozzá vagy hazudik, de keményen és át veri a kedves fórum olvasókat. Az LG az nem márka, az egy kalap szar, kivétel a GSA sorozat 4163,4165,4166,4167.

M107
(őstag)
Össz teljesítmény akkor kb 2520 Watt 9.1-en szép.
Bár szerintem jóha 600-700W full teljesítmény összejön de lehet hogy én tudom rosszul, mert 2500W full szépen hangzik egy ilyen minőségi erősítőtől, is bár nem a nappali ba való bár attól függ mekkora 
[ Szerkesztve ]
Meghalt a dvd, (1997-2014). Aki mást mond, az vagy nem ért hozzá vagy hazudik, de keményen és át veri a kedves fórum olvasókat. Az LG az nem márka, az egy kalap szar, kivétel a GSA sorozat 4163,4165,4166,4167.

RyanGiggs
(senior tag)
Nem rossz cucc, elfogadnám! Csak hát az ára.... azzal van egy kis gond! 
Én jelenleg egy ilyenen hallgatom a zenéimet, gyönyörűen szól stereo-ban!
Szerintem olyan 800W maximum lehet a valós, már amennyire beszélhetünk egy ilyen erősítőnél "valós" teljesítményről. De szerintem otthoni felhasználás mellett, körülbelül felesleges erről beszélni, csak megakadt a szemem ezen a 280 W-on, ezért írtam le ami az eszembe jutott róla.
General
Power Supply AC 220−240V~, 50/60 Hz
Power Consumption 1,160 W
(1200W / 9) x 0,7 (táp kb. hatásfok) = nagyságrendileg 93,3333 W/ch
A 280 az a csúcs, amit egyszerre le sem tud adni az összes csatornán.
Amúgy kb 280w-osak a nagy teljesítményű koncert hangfalak.
A high end házimozi hangfalak is megállnak max 120-nál.

nicu71
(őstag)
Biztosan szépen szól,bár már kissé muzeális darab.Ám ezt az új Onkyo-t szívesen elfogadnám,igen nagy tudású darab/ára is ennek megfelelő.../
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"

elefant
(HÁZIGAZDA)
szia,
köszi! a japán onkyo oldalt használva írtam a hírt, de nekem onnan az jött le, hogy 9.1-es rendszer. köszi a segítséget!

RyanGiggs
(senior tag)

osztraksajt
(őstag)
a PH! kedvenc HIFI-trollja ![;]](/dl/s/v1.gif)
Van rajta egy Pure Audio gomb (az én ötödennyibe kerülő Onkyomon is van) ami közvetlenül az erősítő fokozatra adja a jelet a forrásból, minden digitális elektronikát kikapcsol benne sima sztereó erősítőként dolgozik, és nem is rosszul. Azért az Onkyo nem a gagyizásról híres.

madgie
(VIP)
Hát, volt nekem is Pure Audio-s Onkyo erősítőm (SR504E), eléggé bent szólt az egész, akármit állítottam. Egy élmény volt utána a belépő Yamaha, ami ugyan katagóriát tekintve fapadosabb, hangzásban viszont kinyíltak a dolgok (zenére ugyanúgy gáz, filmre viszont nagyon jó)
Ezzel nem az Onkyo-t szidom - mert jó felsőbb kategóriás cuccaik vannak - csak ez a Pure Audio nem csodaszer.

osztraksajt
(őstag)
Ez mondjuk erősen hangfal függő dolog is lehet, nem feltétlenül a pure audio-n múlik.
Nekem a Jamo hangfalszettem egy Harman/kardon erősítővel szól úgy mintha zombi zenészek nyomták volna, viszont az Onkíoval meg gyönyörűen kinyílt és megtelt élettel. De halottam ennek pontosan a fordítottját is ahol a HK szólt jobban egy Dali szettel.

madgie
(VIP)
JBL SCS178. Nem jöttek jól ki az Onkyo-val, a kis Yamaha (rx-v371) jobb cimbora

osztraksajt
(őstag)
Kisdobozos szett, de kell neki a az alsó-felső tartományban a kakaó moderált középpel hogy kinyíljon. Tényleg valami szikárabb erősítő kell neki, Yamaha, esetleg Pioneer, de Onkyo vagy Denon valóban nem való elé. Nyilván belépő 100k alatti kategóriáról beszélek.

Turbolada II
(őstag)
Az én Onkyo-m 2X70W-ot tud, de az is elég egy 50nm-es terem lerombolásához, persze érzékeny hangszórókkal. 18-as állásnál nem kellett feljebb tekerni. Az újakon is 0-40-ig terjedő skála van?
"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984

KINKY_007
(fanatikus tag)
Tud valaki magyarázatot arra, hogy az onkyo ds650-es erősítőm analóg része csak sztereóban képes jelet kiadni, de digitális bemeneten vígan működik.
Már a cserére gondolva néztem a hírt, csak a 3000 dollár helyett lehetne forint...
LIVE TO RIDE
Tiszta sor, ha visszaolvasol ugyanezt mondtam én is.
Például #6-ban: Tudom, hogy ez egy csatornán mért maximális adat...
Csak azért irtam, hogy aki picit laikusként olvassa ezt a "280W csatornánként" szöveget nehogy bedőljön neki. 
(#25) Turbolada II:
Az újakon is 0-40-ig terjedő skála van?
Nem tudom. Én jelenleg Egy D-osztályú 2x25W-os erősitőt használok bő 20 éves kétutas hangfalakkal, de félnél tovább én sem tudom tekerni a hangerőt. Mondjuk nekem ebben a kis dobozkában a DAC is benne van. 
[ Szerkesztve ]