2013. június 20., csütörtök

(#1) ossa

ossa
(lelkes újonc)

Uhhhh :P . Ez sem lesz tömegcucc kis hazánkban. Komolyan a a VSX1015s-es erősítőm elcserélném rá egy az egyben... :K

(#2) adamssss válasza ossa (#1) üzenetére

adamssss
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Azért ehhez már hangfal is kell rendesen...

Did I ever tell you the definition of insanity? BATTLEFIELD 3: Edemking XperiaZ WWW.BETATEAM.HU

(#3) Dassler válasza adamssss (#2) üzenetére

Dassler
(őstag)

Meg tér sem árt, ha rendesen ki akarja hajtai az ember.

Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni

(#4) adamssss válasza Dassler (#3) üzenetére

adamssss
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ja meg privát családi ház 30cm-es hangszigeteléssel :)

Did I ever tell you the definition of insanity? BATTLEFIELD 3: Edemking XperiaZ WWW.BETATEAM.HU

(#5) osztraksajt

osztraksajt
(őstag)

Nekem családi házban egy TX-SR609 van, de azt sem tudom a felénél tovább tekerni hangerőben mert kihullik a hajam tőle. Ez vajon mit tudhat akkor? :DD

(#6) imibogyo válasza osztraksajt (#5) üzenetére

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Én valahogy képek alapján és a gyári oldal alapján is 9.2-nek látom ezt a készüléket.

Ezt a csatornánkénti 220 és 280W-ot is fenntartásokkal kell ám kezelni, főleg a gyári bő 1kW-os tápot figyelembe véve. Tudom, hogy ez egy csatornán mért maximális adat, de pont ezért nincs túl nagy jelentősége. Állandó terhelésen, mondjuk egy filmnézés, vagy zenehallgatás közben 9 csatornára vetítve olyan 85-100 W realizálható, nem tudom a táp hatásfokát

[ Szerkesztve ]

(#7) DEJVID válasza imibogyo (#6) üzenetére

DEJVID
(őstag)
LOGOUT blog

"zenehallgatás közben 9 csatornára vetítve" Hogymi? :N

Én vagyok a PH! királya.

(#8) bteebi

bteebi
(őstag)

A vázat alváznak hívják? :F

Egyáltalán nem olcsó, de szerintem még a tűrhető árkategóriába tartozik. Nagy tudású, kiváló minőségű, és Onkyo :). Az ehhez megfelelő minőségű hangfalak, és még inkább a nappali/házimozi szoba "beszerzése" sokkal többe fájna... :)

Te is fiam, Bluetooth?

(#9) imibogyo válasza DEJVID (#7) üzenetére

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Teljesen mindegy, hogy van-e értelme vagy sem, de sokan házimozin hallgatnak zenét és a legtöbb eszköz képes az általa elérhető maximális csatornaszámra felkeverni az anyagot. Amúgy nem az volt a célom, hogy népszerűsítsem ezt, csak valamilyen átlagos használatot próbáltam említeni, mint példát (ami elsősorban persze film lesz), hogy azt a csatornánkénti 280W-ot szemléltessem.

Én zenét csak sztereóban és ha lehet külön DAC-ról és erősítőről hallgatok, de hát nem vagyunk egyformák. Ismerek sok embert aki 20 ezres 5.1-es házimozin "élvezi" a CD-jeit.

[ Szerkesztve ]

(#10) bambano

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

amiben ennyi digitális kacat van, az jó erősítő nem lehet...

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#11) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt a 4k felbontást miért nyomatják ennyire? Van már ehhez tartalom vagy épeszű árban megjelenítő?

(#12) M107

M107
(őstag)

:R

Ez most erősítő, vagy mindet egybe készülék. mert videojelet is be lehet kötni és nem látom pl sem Dvd-Bd lemez olvasót vagy külön kell kötni hozzá.

S ő kezeli le a képet is a hangot is visszaküldve a tv-nek jobb képet ad ???

Ezt soha nem értettem.

Meghalt a dvd, (1997-2014). Aki mást mond, az vagy nem ért hozzá vagy hazudik, de keményen és át veri a kedves fórum olvasókat. Az LG az nem márka, az egy kalap szar, kivétel a GSA sorozat 4163,4165,4166,4167.

(#13) M107 válasza imibogyo (#9) üzenetére

M107
(őstag)

Össz teljesítmény akkor kb 2520 Watt 9.1-en szép.

Bár szerintem jóha 600-700W full teljesítmény összejön de lehet hogy én tudom rosszul, mert 2500W full szépen hangzik egy ilyen minőségi erősítőtől, is bár nem a nappali ba való bár attól függ mekkora :)

[ Szerkesztve ]

Meghalt a dvd, (1997-2014). Aki mást mond, az vagy nem ért hozzá vagy hazudik, de keményen és át veri a kedves fórum olvasókat. Az LG az nem márka, az egy kalap szar, kivétel a GSA sorozat 4163,4165,4166,4167.

(#14) RyanGiggs

RyanGiggs
(senior tag)

Nem rossz cucc, elfogadnám! Csak hát az ára.... azzal van egy kis gond! :U
Én jelenleg egy ilyenen hallgatom a zenéimet, gyönyörűen szól stereo-ban!

(#15) imibogyo válasza M107 (#13) üzenetére

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem olyan 800W maximum lehet a valós, már amennyire beszélhetünk egy ilyen erősítőnél "valós" teljesítményről. De szerintem otthoni felhasználás mellett, körülbelül felesleges erről beszélni, csak megakadt a szemem ezen a 280 W-on, ezért írtam le ami az eszembe jutott róla.

General
Power Supply AC 220−240V~, 50/60 Hz
Power Consumption 1,160 W

(1200W / 9) x 0,7 (táp kb. hatásfok) = nagyságrendileg 93,3333 W/ch

(#16) adamssss válasza imibogyo (#15) üzenetére

adamssss
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A 280 az a csúcs, amit egyszerre le sem tud adni az összes csatornán.
Amúgy kb 280w-osak a nagy teljesítményű koncert hangfalak.
A high end házimozi hangfalak is megállnak max 120-nál.

(#17) nicu71 válasza RyanGiggs (#14) üzenetére

nicu71
(őstag)

Biztosan szépen szól,bár már kissé muzeális darab.Ám ezt az új Onkyo-t szívesen elfogadnám,igen nagy tudású darab/ára is ennek megfelelő.../

"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"

(#18) elefant válasza imibogyo (#6) üzenetére

elefant
(HÁZIGAZDA)

szia,

köszi! a japán onkyo oldalt használva írtam a hírt, de nekem onnan az jött le, hogy 9.1-es rendszer. köszi a segítséget!

(#19) RyanGiggs válasza nicu71 (#17) üzenetére

RyanGiggs
(senior tag)

Szeretem a retro cuccokat. ;]
Mondjuk a haverom az még jobban szereti, neki ilyen telója van otthon, és
egy ilyenből csinált virágtartót. (kibelezte, neoncső benne, stb..) :D

[ Szerkesztve ]

(#20) osztraksajt válasza bambano (#10) üzenetére

osztraksajt
(őstag)

a PH! kedvenc HIFI-trollja ;]

Van rajta egy Pure Audio gomb (az én ötödennyibe kerülő Onkyomon is van) ami közvetlenül az erősítő fokozatra adja a jelet a forrásból, minden digitális elektronikát kikapcsol benne sima sztereó erősítőként dolgozik, és nem is rosszul. Azért az Onkyo nem a gagyizásról híres.

(#21) madgie válasza osztraksajt (#20) üzenetére

madgie
(VIP)

Hát, volt nekem is Pure Audio-s Onkyo erősítőm (SR504E), eléggé bent szólt az egész, akármit állítottam. Egy élmény volt utána a belépő Yamaha, ami ugyan katagóriát tekintve fapadosabb, hangzásban viszont kinyíltak a dolgok (zenére ugyanúgy gáz, filmre viszont nagyon jó)

Ezzel nem az Onkyo-t szidom - mert jó felsőbb kategóriás cuccaik vannak - csak ez a Pure Audio nem csodaszer.

(#22) osztraksajt válasza madgie (#21) üzenetére

osztraksajt
(őstag)

Ez mondjuk erősen hangfal függő dolog is lehet, nem feltétlenül a pure audio-n múlik.

Nekem a Jamo hangfalszettem egy Harman/kardon erősítővel szól úgy mintha zombi zenészek nyomták volna, viszont az Onkíoval meg gyönyörűen kinyílt és megtelt élettel. De halottam ennek pontosan a fordítottját is ahol a HK szólt jobban egy Dali szettel.

(#23) madgie válasza osztraksajt (#22) üzenetére

madgie
(VIP)

JBL SCS178. Nem jöttek jól ki az Onkyo-val, a kis Yamaha (rx-v371) jobb cimbora

(#24) osztraksajt válasza madgie (#23) üzenetére

osztraksajt
(őstag)

Kisdobozos szett, de kell neki a az alsó-felső tartományban a kakaó moderált középpel hogy kinyíljon. Tényleg valami szikárabb erősítő kell neki, Yamaha, esetleg Pioneer, de Onkyo vagy Denon valóban nem való elé. Nyilván belépő 100k alatti kategóriáról beszélek.

(#25) Turbolada II válasza imibogyo (#6) üzenetére

Turbolada II
(őstag)

Az én Onkyo-m 2X70W-ot tud, de az is elég egy 50nm-es terem lerombolásához, persze érzékeny hangszórókkal. 18-as állásnál nem kellett feljebb tekerni. Az újakon is 0-40-ig terjedő skála van?

"A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy. Ha ezt megtehetjük, minden egyéb magától következik." 1984

(#26) KINKY_007

KINKY_007
(fanatikus tag)

Tud valaki magyarázatot arra, hogy az onkyo ds650-es erősítőm analóg része csak sztereóban képes jelet kiadni, de digitális bemeneten vígan működik.
Már a cserére gondolva néztem a hírt, csak a 3000 dollár helyett lehetne forint...

LIVE TO RIDE

(#27) imibogyo válasza adamssss (#16) üzenetére

imibogyo
(őstag)
LOGOUT blog

Tiszta sor, ha visszaolvasol ugyanezt mondtam én is.
Például #6-ban: Tudom, hogy ez egy csatornán mért maximális adat...

Csak azért irtam, hogy aki picit laikusként olvassa ezt a "280W csatornánként" szöveget nehogy bedőljön neki. ;)

(#25) Turbolada II:
Az újakon is 0-40-ig terjedő skála van?
Nem tudom. Én jelenleg Egy D-osztályú 2x25W-os erősitőt használok bő 20 éves kétutas hangfalakkal, de félnél tovább én sem tudom tekerni a hangerőt. Mondjuk nekem ebben a kis dobozkában a DAC is benne van. :K

[ Szerkesztve ]

(#28) sunci_02 válasza adamssss (#16) üzenetére

sunci_02
(kvázi-tag)

280W :F :F Szögbe léptél? :D Ja persze... Egy szaros EV is 300W amit múzeumban használunk... csendesítésre :D (na jó háttérzenének miközben vacsoráznak a vendégek)

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.