2013. május 22., szerda

(#1701) BobTail

BobTail
(fanatikus tag)

én ezt nem értem... hol és hogy csináltad? :O nem is hallottam még ilyenről!

Me and my Nokia N9 & Nokia 808 PureView | When the man may call himself a photographer with a telephone?! | http://500px.com/IIDave

(#1702) konyi79 válasza BobTail (#1701) üzenetére

konyi79
(fanatikus tag)

A névjegyzéket nézegettem, egyik barátomnak be van állítva telefonszám, 1 sima 1 gmail cím. Gtalkon szoktunk eszmét cserélni, gondolom ezért lefelé telefon, e-mail után a harmadik mező Google talk. Mellette ott a buborék, és mellette egy kis telefonkagyló.
Arra rányomtam. És kicsörgött.
Azóta állítgatja a telóját, mert laptopon volt bejelentkezve.
Most fura mód nincs kis kagyló, de azóta ész nélkül állítgat mindent.
Ennyi

(#1703) BobTail válasza konyi79 (#1702) üzenetére

BobTail
(fanatikus tag)

nekem is van pár névjegyzékem, akinek ott van a gmail-os címe is, de nincs ott semilyen google talkos dolog. azt hogy kell odavarázsolni? vagy az akkor van ott, ha mindkét fél éppen online?

Me and my Nokia N9 & Nokia 808 PureView | When the man may call himself a photographer with a telephone?! | http://500px.com/IIDave

(#1704) konyi79 válasza BobTail (#1703) üzenetére

konyi79
(fanatikus tag)

Valószínű. Kicsit később tudok vele foglalkozni, majd még beírom mire jutottam.

(#1705) BobTail válasza konyi79 (#1704) üzenetére

BobTail
(fanatikus tag)

Rendben, köszönöm!

(#1706) konyi79 válasza BobTail (#1705) üzenetére

konyi79
(fanatikus tag)

Úgy látom nem elég névjegyzékben ott legyen a gmail cím, szerkesztést választva be kell írni külön a gtalk nevet. Ekkor jelenik meg a szolgáltatás ablak (névjegyzéken belül).
update:
Beléptem céges fiókkal laptopon, telepítettem a csevegés-audio-videohívás programot/bővítményt (win7/ie9) tudom hívni az N9-et és viszont.
Még kisérletezek ugyanezt tab10.1-ről.

[ Szerkesztve ]

(#1707) Zeush válasza konyi79 (#1706) üzenetére

Zeush
(tag)

Szia!

Elmagyaráznád lépésről lépésre, hogyan kell ezt megycsinálni? Mert nem látok ilyesmit a névjegyzékben :(

Előre is köszi

Nec Arte Nec Marte

(#1708) konyi79

konyi79
(fanatikus tag)

update:
Galaxy Tab 10.1-en hiába lépek be és van engedélyezve a hang és videohívás a gtalk kliensben, nem működik. Érdekes módon ha a tabon (értelemszerűen másik fiók mint ami az N9-en online) online eltűnk az N9-ről a hívásindító ikon, ha offline-ba teszem megjelenik. Ha ilyenkor rányomok bepróbálkozik, majd persze közli nem elérhető, nem sikerült a hívás.

Lépésről lépésre?
Van ugye egy névjegyed az N9-en amihez csatolnál egy gtalk fiókot
Alkalmazáslistában megnyomod a "Névjegyzék" ikonját
Megbököd az adott névjegyet
Ha megnyílt megbököd alul jobb oldalt a 3 kis vonalat (sarokban)
Felugrik a kis menü ablak, legelső pontja "Szerkesztés"
Megbököd
Itt középtájt lesz egy kis lefelé mutató gomb a névjegyzék adatai alatt, elhelyezkedése függ attól mennyi adat van a névjegyhez rendelve. Ha nem látod lefelé kell görgetni.
Megbököd
Itt látni fogsz egy kis színes gtalk buborékot, melléböksz a szövegmezőbe, beírod oda a felhasználónevet amit a névjegyhez akarsz rendelni.
Elmented

Ennyi
A kapcsolatot hangsúlyozom eddig csak N9-laptop között sikerült létrehozni, izgatottan várom sikerül-e vkinek android felé ily módon hanghívás.

up-update
(most kapcsolt ki 22:25-kor 4 óra nyúzés után 0%-os akkuval. i érti ezt? )

[ Szerkesztve ]

(#1709) Zeush válasza konyi79 (#1708) üzenetére

Zeush
(tag)

Én biztosan valamit rosszul csinálok, de nekem nincs a szerkesztés nézetben színes gtalk buborék. Mit csinálok rosszul? A feleségem névjegyét akarom szerkeszteni. Esetleg máshol is kell valamit állítani a telón? Vagy nekem nincs engedélyezve a gtalk a gmail-on? Ezt még megpróbálom!

Nec Arte Nec Marte

(#1710) konyi79 válasza Zeush (#1709) üzenetére

konyi79
(fanatikus tag)

Már nekem sincs, a telefon kiment 23:00-kor offline-ba. Jelentkezz be a g-talkba, és lesz kis bubi. visszjelentkeztem nekem is lett egyből

(#1711) Zeush válasza konyi79 (#1710) üzenetére

Zeush
(tag)

De hol jelentkezzek be? A telefonon? Vagy a gépemen?
Nem értem, hogy hogyan kéne! Vagy a szinkronizálást folyamatosra kell állítani?

Nec Arte Nec Marte

(#1712) Zeush válasza Zeush (#1711) üzenetére

Zeush
(tag)

áá, megvan!!! :)

Nec Arte Nec Marte

(#1713) KKoppány válasza konyi79 (#1708) üzenetére

KKoppány
(lelkes újonc)

Szerintem ez a hirtelen merülés is valami rendszerhiba. Nekem mondjuk eddig a rekordja 14 óra volt, annál csak kevesebbet bírt - de nekem egyik telefon sem bír sokat, az SGSII-nek 8 óra volt a rekordja...

De olyan nincs, hogy egy telefon egyszer 14 órát bír, utána közvetlenül 6 óra alatt lemerül, vagy - volt már olyan is - csak fekszik az asztalon, és 4 óra alatt teljesen lemerül.

(#1714) BobTail

BobTail
(fanatikus tag)

nem megyek már vissza, de úgy emlékszem hogy valaki hiányolta a SPEEDTEST.NET szerű alkalmazást ;)

(#1715) csacsi67 válasza konyi79 (#1700) üzenetére

csacsi67
(senior tag)

Tudod hány ilyen alkalmzás van Droidra meg más platformokra ahol saját számán hivhatod az illetöt interneten keresztül.Jobb mint ez a G-talkos dolog.

Iphone 5 & Nexus 4

(#1716) konyi79 válasza csacsi67 (#1715) üzenetére

konyi79
(fanatikus tag)

Ismerem a vibramot, meg gondolom van sok más hasonló is. Nem az a lényeg. Amitől én hasraestem az, nem kell alkalmazás hozzá. A rendszerbe van teljesen integrálva, együtt kezeli a normál hanghívásokkal, ugyanonnan indítom a hívást, ugyanúgy naplózza. Lehet van ilyen is másik, de nekem új. Mai világban kezd kicsit nekem már szokatlan lenni, valami csak úgy egyszerűen működik. (Mondom ezt az után van 10.1 tabom androiddal)

Akkuidőről: nem hirtelen ment le, egész nap folyamatosan fogytak a százalékok. Gps ha engedélyezve volt (nem navigálva csak engedélyezve a helymeghatározás) gyorsabban, ha nem lassabban. Ami fura volt mikor elérte a nullát nem kapcsolt ki, még 4 órát gyötörtem (előtte meg alig nyúltam hozzá) mire kikapcsolt. Igaz ez még csak a második töltése volt.

[ Szerkesztve ]

(#1717) Zeush válasza konyi79 (#1716) üzenetére

Zeush
(tag)

Azt vettem észre, mikor az én telóm még új volt, hogy az első 4-5 ciklusig csak teszteli az akksit, mármint nem tudja pontosan megbecsülni, hogy mennyi az üzemidő. Mostanra nekem mindíg elmegy 2,5-3 napot, normál használattal. Persze a mail csak 10 percenként frissít, és nem lógok a facebookon egész nap. Majd rendeződik az akksi dolog, idővel.

Nec Arte Nec Marte

(#1718) jacis válasza Zeush (#1717) üzenetére

jacis
(PH! addikt)

Akkor sztem én is lemerítem kopra mert nálam soha nem megy el többt egy napnál ugyanzekkel a beállításokkal. Meg az elsö napokban volt olyan, hogy 73%-ról leemerült kb. 5 perc fotózást követön 3%-ra.

LG Optimus G

(#1719) konyi79 válasza Zeush (#1717) üzenetére

konyi79
(fanatikus tag)

Biztos úgy lesz ahogy mondod, az volt egyik oka amiért megvettem amit a tesztben írtak: kicsit gyengébb hardver=hosszabb üzemidő. Tehát a két napot nem remélem, elvárom. Persze nem agyongyötörve, 2 fiók frissít 10 perccel, meg a gtalk megy, de az nem lenne szabad zabáljon.

(#1720) Zeush válasza konyi79 (#1719) üzenetére

Zeush
(tag)

Pedig sajna lehet, hogy akkor a gtalk merítni, sajnos nem tudni miért, de úgy tűnik, hogy a folyamatos szinkronizálás nem tesz jót az üzemdőnek ennél a telónál. Pl. ha a push mailt bekapcsolom, fél nap alatt lemerül :(

Nec Arte Nec Marte

(#1721) jacis válasza Zeush (#1720) üzenetére

jacis
(PH! addikt)

A push-al azért merül, mert folyamatosan szinkronizálni akar még akkor is amikor nem kellene.
Mióta átraktam 10 perces szinkronizálásra nekem is jobban bírja üzemidövel.

LG Optimus G

(#1722) konyi79

konyi79
(fanatikus tag)

Vannak itt más gondok is. Próbálgatom a zenelejátszót, és feltűnik nincs a főképernyőn vezérlőgomb. Gyanús lett, mivel azt olvastam PR1.1 meghozta azt is. 059l5v5 product kóddal tmobos a drága, ő se meg NSUse akar frissíteni. 10.2011.34.373.01.2 jelenlegi softom a nokia honlap szerint a készülékre legújabb 20.2011.40-4. Ilyen ez T nem adja az új softot?

(#1723) konyi79

konyi79
(fanatikus tag)

Ja, ahogy gondoltam a T szervíz megerősített. Majd jön.

(#1724) azbest válasza konyi79 (#1722) üzenetére

azbest
(Szakértő)
LOGOUT blog

Navifirm szerint is csak első verziós fw van hozzá.

Merüléssel kapcsolatban: néha megesik, hogy csak úgy lemerül. Valami processz lehet, hogy beragad. Azt láttam, hogy ha sok fájlt másolok fel rá, akkor jóideig fut az indexelő rajta 100%ig terhelve a processzorát, olyankor van hogy a kezelőfelület is megtorpan.

[ Szerkesztve ]

A Raspberry Pi találkozik a felhővel, avagy elosztott fordítás különböző architektúrák között: http://tinyurl.com/RPi-icecc-farm

(#1725) jacis válasza konyi79 (#1723) üzenetére

jacis
(PH! addikt)

Pedig a T-s telók is függetlenek nem?

LG Optimus G

(#1726) konyi79

konyi79
(fanatikus tag)

Nem tartom kizártnak volt az elejében független, de az enyém product code-hoz a neten amit találtam táblát ezt írta: T-mobile-HU. Tehát kötve hiszem. Céges vodá ssimet nem tudom belepróbálni, nem micro.
Nem aggaszt annyira, majd lejön erre. Megkapta mindig régi telóm is csak később.

Akku kapcsán lehet igazad, tegnap még új is volt, felmásoltam rá csomó cuccot előtte este majd kikapcsoltam. Ma már jobban bírja, volt sokat nyomkodva 9 óta 75%-on áll. jó lesz az. Igaz a gps-t nem mertem engedélyezni.

(#1727) Arthuro_Adam válasza konyi79 (#1726) üzenetére

Arthuro_Adam
(őstag)
LOGOUT blog

Mi a product code-od?

1670-eshez: Több helyen jeleztem már a beállítási hiányosságokat, de semmi reakció, és panaszokat sem hallottam, remélem bele fogják tenni. A menetidőt mintha ki tudtam volna rakni a sebesség vagy a km helyett.

[ Szerkesztve ]

(#1728) Ufff válasza konyi79 (#1726) üzenetére

Ufff
(senior tag)

Vidd be a Nokiához. Megcsinálják.

"És egy leszedált ország tapsolgat a szarnak, boldogan élnek, amíg csak meg nem halnak.˝

(#1729) konyi79 válasza Arthuro_Adam (#1727) üzenetére

konyi79
(fanatikus tag)

059l5v5 mint visszább írtam.

Tudom, beviszem a garijegyet phoenixel vagy ilyesmivel feltolják a gyári szűzet, meg bele is írják ne köthessen bele a T mert haxoltam. Régi telóm így járt. Mondta a szervizes néha szolgáltatói jobban műtött mint kellene, hajlamos volt fagyni. Ha lesz kedvem úgy lesz. Ne kapjon vérszemet azért senki, nem lesz ettől független ha nem volt.

(#1730) Liberatore

Liberatore
(kvázi-tag)

Volt mar vlkivel olyan h nem tudott internetre csatlakozni?? Ez alatt a mobilnetet ertem. Halozat jo mivel csaladban masoknak mukodik..

(#1731) konyi79 válasza Liberatore (#1730) üzenetére

konyi79
(fanatikus tag)

Egyszer csinálta nekem is mikor össze vissza állítgattam, újraindítás után helyreállt.

(#1732) BobTail válasza Liberatore (#1730) üzenetére

BobTail
(fanatikus tag)

nekem rendszeresen egy idő után már nem csatlakozik automatikusan, és onnan már tudom hogy hiába csatlakozok, nem lesz adatforgalom, és indítom újra... nálam már ez megszokott dolog :)

amúgy 2 napja kapcsoltam ki a GPS-t, és még félig van az aku :U

(#1733) csacsi67 válasza BobTail (#1732) üzenetére

csacsi67
(senior tag)

Ilyen problémám nincs .Igaz itt a T-nek olyan térereje van ,hogy lakásban telefonálni szinte lehetetlen.De már nyomják a 4 G-t.Nektek szokott olyat csinálni hogy elfelejti a jelszavakat?
Valamint a böngészben olyanra nincs lehetöség ha olyan oldalra lépek be ahová kell felh.név jelszó azt megjegyezze? Hozzátéve az enyém független 059J203 a pr.kod.

Iphone 5 & Nexus 4

(#1734) BobTail válasza csacsi67 (#1733) üzenetére

BobTail
(fanatikus tag)

Enyém telenoros, térerő mindig van (legalábbis hívást mindig tudtam kezdeményzeni és fogadni, ill. még sosem kapcsolt szét), és a jelszavakat sem felejti el a fiókoknál. Nálam egyedül ez a netcsatlakozásos probléma van.

(#1735) Ufff

Ufff
(senior tag)

Nekem olyat csinál, hogy ha bejelentkezek az elérhetőségeknéla fiókokba, akkor a facebook és a gmail helytelen jelszót ír. Ha átállítom offline-ra egyesével, és vissza, akkor belép. Már létrehoztam újra is a fiókokat, de semmi változás. Ötlet? Régebben jó volt...

[ Szerkesztve ]

"És egy leszedált ország tapsolgat a szarnak, boldogan élnek, amíg csak meg nem halnak.˝

(#1736) csacsi67 válasza BobTail (#1734) üzenetére

csacsi67
(senior tag)

Érted nekem ezt ugy csinálja hogy kis sem kapcsolom.Böngészöre?

Iphone 5 & Nexus 4

(#1737) BobTail válasza csacsi67 (#1736) üzenetére

BobTail
(fanatikus tag)

böngészőben nem jegyzi meg nekem sem a jelszavakat, de lehet majd a következő frissítésben jön a Copy/Paste-val

(#1738) Zozzy válasza csacsi67 (#1733) üzenetére

Zozzy
(fanatikus tag)

Nekem is bekéri néha a FB jelszavát, nem tudom olyankor mi baja lehet, de nagyon ritkán csinálja.
Az elején naponta többször kivágott engem is helytelen jelszó hibaüzenettel a FB-ról és GTalk-ról, de mostanában már nem csinálja, nem tudom mi változott.
Netcsatlakozással eddig még nem volt gondom.
Egyszer fordult elő, hogy bonyolult .pdf fájlokba "beletört a bicskája", a dokumentumok alkalmazás szanaszét fagyott, de az egyéb nyitott alkalmazások és a menük érdekes módon továbbra is rendesen mentek. Azonban miután bezártam mindent, a dokumentumokkal együtt, már nem volt hajlandó elindítani semmit, újra kellett indítanom a telefont.
Rendszeres hiba még mindig, hogy nevekhez egyedileg beállított csengőhangot egy idő után elfelejti. Ilyenkor viszont nem az alap rendszercsengőhangot játssza le, hanem a Nokia Tune-t.
Szintén rendszeresen fordul elő, hogy töltéskor a led nem világít, amikor kéne neki. Sokszor újraindítás után sem, úgyhogy ez is egy rejtély.

Valakinek sikerült letölteni az Áruházból a nemrég linkelt SpeedTest-et? Nekem nem jön össze, hol csak várakozik, hol meg azonnal visszadob letöltési hibával, néha meg azt hiszi, hogy már telepítve van, és ha rányomok az indít gombra, akkor újrakezdené a letöltést. De ahogy nézem, a My-Nokia blogon is többen írják ugyanezt a hibát, viszont nekem nem volt telepítve soha a cNlabs féle Speedtest.

(#1739) BobTail válasza Zozzy (#1738) üzenetére

BobTail
(fanatikus tag)

Múlthéten vizsga előtt nekem is összeomlott a dokumentum kezelő, és a nálad leírtakat tapasztaltam, és újraindítás után már minden OK volt.
Az egyéni csengőhangokról én már rég letettem, majd a frissítés után újra próbálkozok :) Neveket sem írja ki rögtön, csak pár pillanat/másodperc után találja meg a számhoz tartozó nevet... akkor mit várjak egy csengőhanghoz?
A speedtest-et csak linkeltem, telepíteni nem telepítettem.

(#1740) konyi79 válasza Ufff (#1735) üzenetére

konyi79
(fanatikus tag)

Fiókoknál én is láttam már bejelenkezés közben hibás jelszót ír, de 2-3 próba után renbe jön és belép.

(#1741) Liberatore

Liberatore
(kvázi-tag)

Bajban vagyok segitsetek :D ma megnyomkodtam egy htc sensation XL keszuleket es dilemmaba estem :D annyira ossze van rakva az is, figyelembe veve h cserelheto az akku, hogy az nem igaz... magaval ragadott az egesz keszulek mint ahogy az elejen a nokia tette... nem tudom mitevo legyek :(

(#1742) Zozzy válasza BobTail (#1739) üzenetére

Zozzy
(fanatikus tag)

Megpróbálnád telepíteni, hátha sikerül?
Na ja, a dokumentumokat én is puskázásra akartam használni, de nem jött össze...
Viszont azt tapasztaltam, hogy akár 500 megás pdf-et is simán megnyit és kezel, ha az mondjuk egy szkennelt és képként feldolgozott dokumentum, nem pedig egy Word-ből konvertált, bonyolultan formázott, képletekkel teli állomány.

(#1743) konyi79 válasza Liberatore (#1741) üzenetére

konyi79
(fanatikus tag)

Messze nem egy célcsoport a két készülék, messze nem egy vonalat képvisel. Döntsd el te, melyik kifejezés irritál jobban: hi-tech android vagy egyszerű nokia.

(#1744) jacis válasza Zozzy (#1738) üzenetére

jacis
(PH! addikt)

A jelszavakat nekem is elfelejti néha és ràkérdez...
A Speedtest-nél meg ugyanez van nàlaam is. Még gondoltam is rà, hogy mi a pics@ eddig soha nem volt semmi a telóval most kezd el szarakodni? De akkor ezek szerint nem csak nàlam van a baj.

LG Optimus G

(#1745) jacis

jacis
(PH! addikt)

Elhatàroztam sràcok, hogy lemerìtem koppra a telóm ha ezzel tudok neki segìteni abba, hogy megtanulja meddig is bìrja szuflàval az akksi...
Most kb. 15 perce megy màr 0%-on.
Érdekes.

LG Optimus G

(#1746) konyi79 válasza jacis (#1745) üzenetére

konyi79
(fanatikus tag)

Nekem 4 órát ment úgy pedig még nfs-el is gyötörtem már kinomban.

(#1747) BobTail válasza Zozzy (#1742) üzenetére

BobTail
(fanatikus tag)

Érdekes... telefonon "probléma történt az elem letöltésekor, próbálkozzon újra", store-ban pedig már zöld pipia "letöltve". DE!
Utánanéztem én is, és tényleg többeknek jelentkezett a probléma, de az egyik hozzászóló adott egy LINKET, ahonnan le lehet ölteni a .deb fájlt, és onnantól már minden simán ment ;)

(#1748) Zozzy válasza BobTail (#1747) üzenetére

Zozzy
(fanatikus tag)

Pontosan ez van nálam is. Szerintem viszont most rossz linket adtál meg, mert erre nekem megnyílik az áruház, "ez az elem már nem elérhető" hibaüzenettel.

(#1749) BobTail válasza Zozzy (#1748) üzenetére

BobTail
(fanatikus tag)

nekem erre a linkre egyből a .deb fájl letöltését adja (Opera), de feltöltöttem ide ;)

(#1750) jacis válasza konyi79 (#1746) üzenetére

jacis
(PH! addikt)

Én is gyötröm most, de bìrja rendesen...

LG Optimus G

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.