2013. június 19., szerda

(#401) emre33

emre33
(PH! addikt)

nokia.hu szerint Bluetooth 3.0 tartalmaz.

Diablo3: emre#2266 eu.battle.net/d3/en/profile/emre-2266/hero/576037

(#402) runner 125 válasza Jadro (#400) üzenetére

runner 125
(PH! nagyúr)

Ez szerintem általánosságban elmondható a ma kapható "okostelefonokra", legalábbis amit én tapasztalok üzemidő/használat során, eddig majd' mindnél így alakult.

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#403) Karma válasza emre33 (#397) üzenetére

LOGOUT blog

Nem, a BCM2727 csinal mindent (emlekeim szerint). Mivel nem ferek hozza (S60 suxx), nezd meg magad egy L3-4 szervizkonyvben, ha nem hiszed.

You made 500000 invulnerability potions !

(#404) Jadro válasza runner 125 (#402) üzenetére

Jadro
(PH! addikt)

Persze. Nekem nem is mániám a többnapos üzemidő, de nem mindegy hogy egy töltéssel kihúzza-e a napom biztonságosan, vagy a nap végére már inkább nem használom hogy hátha még hívnak és akkor legyen benne power. :)

Az N8 ebből a szempontból így elsőre megfelelő ebből a szempontból és ez dicséretes.

sᴧᴍsᴜɴɢ ɢᴀʟᴀxʏ s ɪɪɪ - CM10.1 Nightly

(#405) emre33

emre33
(PH! addikt)

Telefon produce kódja hová van ráírva?

N82-nél az aksi alatt volt. Itt nincs? HDMI fedél alatt ahogy látom csak az IMEI szám van

(#406) imici1972 válasza emre33 (#405) üzenetére

imici1972
(újonc)

Arra is kiváncsi lennék, hogy az NSS-el át lehet-e írni a Product Code-ot, és ha igen, az EURO3 PC szerinti szoftveres frissítés után vajon milyen tartalmakat kínálna fel?

Mert ha az IMEI az azonosító kulcs a szervernél, akkor nem szabad szürkeimportos készüléket venni...

Nokia N73, N76, N80, N82, N95, N95 8GB, 5800XM, N86 8MP, N97, N900

(#407) Karma válasza imici1972 (#406) üzenetére

LOGOUT blog

Feltéve persze, hogy érdekelnek a felkínált magyar tartalmak :)

(#408) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Ám ezek az idők elmúltak, most már nem a finn cég az etalon, hanem csak egy a sok gyártó közül, aki durva okostelefont készít.

Már nagyon régóta nem etalon a Nokia, kb. a HTC saját márkanévvé válása óta. Bár azelőtt is csak a teszkómobil fronton számított annak, bármelyik régi PDA fényévekkel vert rá.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S4 (i9505) - ThinkPad X230 (232423G) - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

(#409) Flash86

Flash86
(tag)

Valaki nézte a videót? Bocs 180 kommentet elolvastam most már meg kell kérdeznem.

Ez megfelelő sebesség??? 150 ezerért?? 1mp deelay van még egy nyomorult képernyőváltásnál is. Ha ilyen lett volna bármelyik telómnál vágnám ki az ablakon...

"Kezdetben vala a sötétség, és ahogy nézem, az is maradt"

(#410) Arthuro_Adam válasza Dr. Akula (#408) üzenetére

Arthuro_Adam
(őstag)
LOGOUT blog

Azért ez így nem igaz. Inkább az érintőképernyős okostelefonok piacán.

(#411) Arthuro_Adam válasza Flash86 (#409) üzenetére

Arthuro_Adam
(őstag)
LOGOUT blog

Az direkt van így, fentebb le lett írva, hogy miért.

(#412) Karma válasza Arthuro_Adam (#411) üzenetére

LOGOUT blog

Remélem nem az én hozzászólásomra gondolsz, mert az erre a tetűlassúságra nem vonatkozik.

(#413) Flash86 válasza Arthuro_Adam (#411) üzenetére

Flash86
(tag)

Ja, hogy ez Nokia fícsör, jó akkor megkeresem :) Mindenesetre én a hajamat tépném az tuti. (mielőtt kapnám a jót, 5110,6110,3310,6600,6630, N82, N85 régen szerettem ezeket a gépeket)

(#414) Quasi_modo válasza Gabor113 (#394) üzenetére

Quasi_modo
(PH! kedvence)

Fejjezzük már be ezt a vadparaszt, 70ér kéne, 80ér kéne, 90ér kéne satöbbi okoskodást.
Nem úgy van az. 20K-ért Androiddal tarolna. Így helyes nem ? :DD

[ Szerkesztve ]

3330 > 3510 > 3510i > 3650 > 6630 > N73 > N82 > i8910HD > N808 PV + CX870

(#415) Arthuro_Adam válasza Karma (#412) üzenetére

Arthuro_Adam
(őstag)
LOGOUT blog

Flash86-nak írtam.

Alapból engem is zavarna az, hogy csak azután vált, hogy az ujjad lement a képernyőről, de az oldalra is scrollozható widgetek miatt van.
Az alsó középső gombbal egyből vált.

(#416) Karma válasza Arthuro_Adam (#415) üzenetére

LOGOUT blog

Nem úgy erre gondoltam, hanem a "fentebb el lett magyarázva, hogy szándékos"-ra. Egyébként Flash86 meg az elforgatást írta, az tényleg szánalmasan és érthetetlenül lassú.

(#417) Flash86 válasza Arthuro_Adam (#415) üzenetére

Flash86
(tag)

Igen megtaláltam már közben... hát jó. Ez elég érdekes mindenesetre.

(#418) Flash86 válasza Karma (#416) üzenetére

Flash86
(tag)

Nem csak az elforgatást (az is), hanem a képernyő váltást mondtam. Nekem az lenne a természetes, hogy ahogy húzom az ujjam a kijelzőn, leköveti a mozgását.

(#419) 64b0r

64b0r
(fanatikus tag)

Nem olyan rossz cucc ez.
Bognak külön gratulációm, zseniálisan adagolt az osztás, tényleg objektíven lett bemutatva, látszik, hogy láttál már ennél jobbat, ennek ellenére ki van emelve minden hátrány és előny, amibe belefutottál a pár napos teszt alatt. Tényleg max riszpekt, eddigi legjobb, legkomolyabb írásod. :R :R :R
A "nem a nokiát utáljuk, hanem az agyatlan flémereket" poszt pedig jó hangulati felvezető volt ehhez a cikkhez, gondolom nem véletleül jött ki pont az N8 teszt előtt. :D

Hogy a telefonról is írjak, remélem mindenki utálni fogja, és nem veszik majd meg, és a Nokia kénytelen lesz lejjebb vinni az árát. Akkor majd megveszem én is. ;]
(másik variáció: olyan sok fogy belőle, hogy megengedhetik maguknak, hogy keményen aláígérjenek a konkurenciának :) )
(harmadik lehetőség: sok wannabe vérpistike megveszi, aztán rájön, hogy mégse ez kell neki, és továbbpasszolja nekem féláron a hardveraprón :)) )
5800-ról simán váltanék rá, ha lenne fölös 130 ropim. Ami sose lesz, ennyiből inkább elmegyünk egy hétvégére valahova asszonykával.

[ Szerkesztve ]

On the internet you can be anything you want. It is strange, that so many people decide to be stupid.

(#420) Gicz válasza emre33 (#389) üzenetére

Gicz
(fanatikus tag)

Arm11 volt az iphone 2g es 3g ben us csak itt most 200 mhz el nagyobb sebessegen... az iphone 4 ben A4 chip van amiben cortex a8 mag van 800-1000 mhz kozott. Ez tobbmint 2 szer gyorsabb mint a nokiaban levo

(#421) total90 válasza DarkByte (#292) üzenetére

total90
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszi, remélhetőleg karácsony tájékán meg is veszem... :))

PH!-s fotós adatbázis, ha fotózol csatlakozz http://tinyurl.com/bymu4fo

(#422) lorand99 válasza Arthuro_Adam (#415) üzenetére

lorand99
(kvázi-tag)

ez azért elég buta magyarázat. meg lehetett volna úgy oldani, hogy rögtön mozog oldalra is a főképernyő, a telefonnak le kell tudnia követni az ujjak mozgásait, és abból kitalálni, hogy éppen mi történik, mit akar a user...
nem flame miatt írom, de más OS-eknél ez nem probléma..

[ Szerkesztve ]

(#423) Gicz

Gicz
(fanatikus tag)

Mindenesetre a lenyeg:

Ez egy nagyon jo teló!!!- lett vola 2008 januarban valaszul az 1. iphonera (gyakorlatilag csak a kameraja meg a hdmi jobb mint az, cserebe rosszabb az os mint iphone os 1.1)

Mar bocsi de a videoban a bongeszes resznel hat az nemis tudom talan a szar a jo szo arra ahogy akad.

[ Szerkesztve ]

(#424) Ricardo válasza Gicz (#423) üzenetére

Ricardo
(PH! nagyúr)

Süt rólad hogy Iphone-d van.

(#425) Gicz válasza Ricardo (#424) üzenetére

Gicz
(fanatikus tag)

Sut rolad h apple ellenes vagy mert 'csak' es nokiad van.
Es ilyeneket mondasz ahelyett hogy elismerned h ez 2 eves technologia

(#426) Napfénysüti

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem lett rossz de az említett dolgokon még csiszolhattak volna. Amin én ledöbbentem az az ár. Ennyiért tényleg durva dolgokat várnánk el.100-110k körül még rendben is lenne.

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! 6gen Honda Civic VTi EK4&B16A2 :)

(#427) Arthuro_Adam válasza Karma (#416) üzenetére

Arthuro_Adam
(őstag)
LOGOUT blog

Most már képben vagyok, hogy mire írtad, de nem neked szántam azt sem :)

(#428) Lirion válasza Gicz (#423) üzenetére

Lirion
(őstag)

Van, amiben a 4. Iphone-nál is jobb, van, amiben rosszabb. De legalább 30%-kal olcsóbb is, ami jelen esetben jó 60.000 ft-t jelent. Abból a pénzből már egész jót lehet mondjuk nyaralni..

(#429) Valzor válasza Ricardo (#424) üzenetére

Valzor
(tag)
LOGOUT blog

Nekem sose volt iPhone-om, szerintem nem is lesz, de ez a böngészés akkor sem az igazi :( . Főleg 150k-ért.
Meg ami a Symbianban sose tetszett, az a széles widgetek, szerintem túl zsúfolt a képernyő tőle.

[ Szerkesztve ]

Múlt: Nokia 3510 -> Nokia 6020 -> Nokia N70 -> Samsung Galaxy Ace | Jelen: Samsung Galaxy W & Google Nexus 7 16Gb

(#430) Barthezz2 válasza Gicz (#423) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Kamera, HDMI, USB OTG, Fm transmitter(rádió is ugye..), bővíthető, ingyen MAP, videótelefonálás, BT 3(ha most tényleg az van)... kell még valami? :U

Remélem azért tudod, hogy ez felesleges összehasonlítás volt..

[ Szerkesztve ]

"If real is what you can feel, smell, taste and see, then 'real' is simply electrical signals interpreted by your brain."

(#431) Jadro válasza Valzor (#429) üzenetére

Jadro
(PH! addikt)

Egyetértek, ez így nem elég ennyi várakozás után egy csúcskészüléknél úgy, hogy még lesz később frissítés ami helyretezs fontosabb dolgokat.

Ettől függetlenül egy 1.st gen szifonnal egy lapra tenni legalábbis megmosolyogtató. :)

(#432) Dyra

Dyra
(őstag)

nagyon ütős teló! Csak így tovább Nokia!

a személyi számitógép csak a kezdet..... (honlapom http://dyra.eu/)

(#433) Ricardo válasza Gicz (#425) üzenetére

Ricardo
(PH! nagyúr)

"Sut rolad h apple ellenes vagy mert 'csak' es nokiad van."

:DDD

Mert csak? ez aztán az érv.

Ugyanaz a proci csk 200al magasabb órajelen? tehát jobb. Kamerában sokkal jobb, de biztos azért mert ott is kicsit felhúzták a a 2 éves technológiát (ami egy régebbi hsz-edben még 3 volt :U )

Nem veri a mezőnyt, de hidd el bőven hozza az a kellő eladási számot. Annak valóban kevés aminek szánták (zászlóshajónak) , de az összehasonlításod több mint vicces.

[ Szerkesztve ]

(#434) emre33 válasza Gicz (#420) üzenetére

emre33
(PH! addikt)

És mennyivel kisebb a fogyasztása?
Mennyivel kisebb vas kell a symbian alá mint a többiek alá?

(#435) Valzor válasza emre33 (#434) üzenetére

Valzor
(tag)
LOGOUT blog

A videót elnézve, nem biztos, hogy mindenhol elég is az a kis vas :F

Múlt: Nokia 3510 -> Nokia 6020 -> Nokia N70 -> Samsung Galaxy Ace | Jelen: Samsung Galaxy W & Google Nexus 7 16Gb

(#436) dionaea

dionaea
(fanatikus tag)

elég sokan várták ezt a telefont. Még a nagy symbianosok is fogják a fejüket szerintem. ahogy én is,De már sejtették hogy ez egy áprilisi telefon lesz. Nem lenne rosz tényleg 70-80 ezerért de ennyiért egy közepes samsung kenterbe veri lassan az alcatel jobb telót gyárt, a sagem meg önbizalmat kap hogy a 3 éves tecnológiát el lehet passzolni horror áron, én meg maradok n97 nél :) :D
Egyszer fent egyszer lent. Innen csak feljebb lehet jutni

"Fiatal az,aki nem tudja,hogy a régi szép idők most vannak..."

(#437) Gicz válasza Ricardo (#433) üzenetére

Gicz
(fanatikus tag)

Ok akkor maskepp:

Vartak a nokiasok mint a messiast? igen
Ez a nokia ujcsucskeszuleke? Igen
Hardverileg gyengebb mint a htc, apple, samsung regebb ota piacon levo csucsgepei? Igen
A zaszloshajok kozott ennek van a legkisebb kijelzofelbontasa? Igen
Felhaszbaloi elmenyben jobb mint a piacon levo csucsgepek? Nem jobb

Pedig mar egy ideje ultek rajta a sracok.

Nezem a reviewkat youtubon, a menu szaggat scrollozaskor, a visszarugo effekt a menu vegeken szanalmasan nez ki, csakugy mint androidon. Igen mondhatod h iphoneom van, lehet h nokia nem 5 hanem 12 megapixel, bluetooth 3.0 meg hdmi. Mostmar lassan 2 eve iphoneokat hasznalok es sose ereztem h hu most kene hdmi pl. Viszont ez jo elovenni, ezt lehet szeretni. Az n8at sode tudnam szeretni.

(#438) Barthezz2 válasza Valzor (#435) üzenetére

Barthezz2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én inkább azt érzem viccesnek(most ettől a telefontól elvonatkoztatva), hogy egy mai telefonnál arról kell beszélni, hogy kell bele az 1 Ghz-es proci, hogy normális legyen. Pár éve asztali PC-be volt ekkora, és ott azért nem ugyan arról beszélünk, mint telefonoknál..

(#437) Gicz: Az hogy ki mit tudna szeretni, nagyon szubjektív nem? :) Én meg egy iPhone-t nem tudnék, mert az nem jön be(független attól, hogy mit tud, vagy mit nem). Milyen jó, hogy mi emberek különbözőek vagyunk ;)

[ Szerkesztve ]

"If real is what you can feel, smell, taste and see, then 'real' is simply electrical signals interpreted by your brain."

(#439) Gicz válasza emre33 (#434) üzenetére

Gicz
(fanatikus tag)

Mennyivel kisebb vas kell ala??? Miert szaggat a menu miertszaggat a browserben mar azis ha scrollozol?? Ennyita kisebb vasrol

(#440) Necc válasza tjb007 (#77) üzenetére

Necc
(őstag)
LOGOUT blog

"...a telefon GPS -e és a mobilszolgáltató szervere között..."

Már ne haragudj de ez így nem igaz. AZ A-GPS lehet teljesen offline is, ugyanis az az adat amit letölt az nem más mint hogy időben az adott műhold (durva) pozíciója hol található.

Példa:
Van egy külső GPS vevőm ("mezei" külső BT vevő semmi extrával) ami támogatja az A-GPS funkciót is. Egy mellékelt szoftverrel 1 hétnyi A-GPS adatot tudok rátölteni, így bekapcsolás után 4-5 másodperccel már van fix pozícióm is a feltöltéstől számított 1 héten keresztül.

Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

(#441) Karma válasza Necc (#440) üzenetére

LOGOUT blog

Sőt, igazából az A-GPS ennél lényegesen több. Nem csak User Plane-en (pl. TCP/IP-n keresztül, mint a Nokia SUPL szervere) lehet asszisztáló adatot szerezni, hanem hálózati üzenetváltással is (Control Plane).

(#442) Ricardo válasza Gicz (#437) üzenetére

Ricardo
(PH! nagyúr)

Látod? Lehet ezt normálisan is. Valóban kevésnek tűnik a mostani élmezőnybe, ezzel egyetértek.

(#443) tjb007 válasza Necc (#440) üzenetére

tjb007
(Szakértő)
LOGOUT blog

Itt egy kis olvasnivaló.

[ Szerkesztve ]

http://bit.ly/SoCkisokos | Friss hírek, érdekesség: http://bit.ly/hivaslista

(#444) fateless

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Emlékszem anno az Apple noteszgépek esetén, amikor a piacon a 900MHz, 1GHz volt az elterjedt a PC-kben, almáék noteszeiben "csak" 366MHz volt. A"hozzáértők" mondták anno, hogy lám, milyen vacak is ez a gép. Persze más technológia volt, teljesen más szoftverrel, de a számadatok miatt csak vacak lehetett.

Később váltott az Apple, véleményem szerint részben a "hozzáértők" miatt.

Most ugyanezt érzem itt is. :U

. . . . . . . . . . HP Elitebook 6930p 49.990Ft HP Elitebook 2540p 74.990Ft . . . . . . . . . . "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

(#445) virkir válasza Gicz (#437) üzenetére

virkir
(PH! kedvence)

Felhasznaloi elmenyben jobb mint a piacon levo csucsgepek? Nem jobb

Ezt a kurva felhasználói élményt már megmagyarázhatná valaki, hogy mi akar lenni.
Ez meg a hozzá hasonlók csak telefonok, egyszerű használati cikkek.
Milyen az a felhasználói élmény ezekkel? Elcsöppensz miközben taperolod? :W
Nekem egy telefon ne élményt nyújtson hanem stabil térerőt, mass-storage lehetőséget, bővíthető tárhelyet és lehetőleg a megszokott menürendszert, hogy ne azzal töltsem napjaimat, hogy keresem az eldugott funkciókat.
Ja és nem utolsó sorban ingyenes, jól használható navigációt
Arról már nem beszélve, hogy ha az egekig magasztalt iPhone vagy az Android tud majd ilyet vagy legalább hasonlót na akkor lehet fikázni a nokiát.

[ Szerkesztve ]

עס זענען ווייניק מענטשן אין לעבן וואס גיט פאַרגעניגן, די מענטשן זענען טריינג צו דערגרייכן אין דער ווירטואַל וועלט צו דער עמעס וועלט איר טאָן ניט באַקומען עס האָבן בלויז געווען רימאָרספאַל אָבער אויב עס איז קאַפּאַלד מיט די שינאה צו מיר קאַנטעמפּטאַבאַל

(#446) Karma válasza fateless (#444) üzenetére

LOGOUT blog

Huh, ezt benéztem, bocs.

virkir/B]: Ha mindenkinek ilyen igényei lennének, még mindig lovaskocsival járnánk.

[ Szerkesztve ]

(#447) aszidien

aszidien
(újonc)

Engem leginkább két dolog aggaszt a telefonnal kapcsolatban.
Az egyik az a Symbian^3. Ugyanis ha ez lesz az utolsó N-sorozatbeli készülék Symbiannal, akkor mi lesz majd, ha kijön az N9 a Meegoval, vagy a Symbian^4. Még kevesebb alkalmazás lesz rá. És így sincs túl sok. (Android Markethez képest.)
A másik az a 680MHz-es processzor. Nem tudom, mennyire lesz elég az 1280x720-as, 30fps-es videóknak. Vagy a komolyabb játékoknak.
Ha a Galaxy S-ben nem egy 5MP-es kamera lenne, nem lenne ilyen nehéz a döntés. :)

(#448) virkir válasza aszidien (#447) üzenetére

virkir
(PH! kedvence)

Még kevesebb alkalmazás lesz rá. És így sincs túl sok. (Android Markethez képest.)
Szvsz az android market nyomába nem érhet a symbian alkalmazásmennyiségének a gugli csak 15M találatot hoz ha rákeresel

Lásd mint fent, kompatibilis a régebbi alkalmazásokkal.

עס זענען ווייניק מענטשן אין לעבן וואס גיט פאַרגעניגן, די מענטשן זענען טריינג צו דערגרייכן אין דער ווירטואַל וועלט צו דער עמעס וועלט איר טאָן ניט באַקומען עס האָבן בלויז געווען רימאָרספאַל אָבער אויב עס איז קאַפּאַלד מיט די שינאה צו מיר קאַנטעמפּטאַבאַל

(#449) Jadro válasza virkir (#445) üzenetére

Jadro
(PH! addikt)

Kinek mi a fontos. :) Ezért is meddő a vita egyébként. Mindenkinek más kell a a telefonba a mindennapokon. Egy dologról van csak elég nagy egyetértés az N8 ügyében: Nem egészen az lett a készülék, mint amilyennek a Nokia szerette volna. Bizony el tudnék még képzelni egy kicsit efölé pozícionált csúcstelefont és nem elrugaszkodva a valóságtól. Ettől még szerintem sokan fogják vinni és szép számokat fog produkálni.

(#450) Karma válasza virkir (#448) üzenetére

LOGOUT blog

Nagyon gyenge trollkodási kísérlet. Egyrészt semmi jelentősége nincsen (semmi kapcsolat a valós alkalmazások oldalaihoz), másrészt a többi platform lényegesen nagyobb számokat produkál (iPhone: 149 millió találat, Android: 182 millió találat, Symbian: 16 millió találat).

Ha nem trollkodásnak szántad, hanem komolyan gondoltad, akkor bocs, de súlyosan tévedsz.

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.