2013. május 18., szombat

(#1) Retekegér

Retekegér
(HARDVERAPRÓD)

Szép! Normál táppal, mindennel. Vajon a képen látható módon telezsúfolva milyen hőfokokat produkálna ilyen kánikulában?

<< Milyen kifli?! >>

(#2) Bopez

Bopez
(fanatikus tag)

Eleje nekem picit csúnyácska... :( :(
Viszont üdítő, hogy a CM is elkezdi ezt a vonalat, hajrá hajrá, jöhet még!

Power of HardverKER...

(#3) Pantok

Pantok
(fanatikus tag)

Elég rusnya.
Ráadásul dobhatnák már az optikai meghajtókat ezekböl a francba, oldanák meg a hellyel inkább azt hogy rendes méretű CPU hűtőt is bele lehessen tenni.

(#4) kzkz

kzkz
(fanatikus tag)

A ház közepén az a vinyót "hűtő" venti érdekes, de valószínű nem túl hatékony a prociról rávezetni a meleget a vinyókra...

(#5) ChRiS_RS válasza kzkz (#4) üzenetére

ChRiS_RS
(fanatikus tag)

És ha Urambocsá' a ház elejéből szívja a levegőt? :U

[ Szerkesztve ]

A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.

(#6) canniball válasza kzkz (#4) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Khmm. :U

Only the good die young... *** Én már túléltem egy világvégét... *** Újszerű ADIDAS cipő eladó http://href.hu/x/feif

(#7) FlekkeN válasza Pantok (#3) üzenetére

FlekkeN
(fanatikus tag)

Az optikai meghajtót opcionális belerakni. Amúgy meg ha még magasabb házat akarsz akkor miért ne lehetne az elején hely neki?

(#8) aram01

aram01
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szerintem fasza kis ház lett,ha ilyen kis ház kéne,venném is

gyorsan gépelsz? írj rám...

(#9) tlac válasza Pantok (#3) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

[link]

http://hardverapro.hu/apro/hauppauge_wintv_38104_tv-tuner_olcson_elado/friss.html

(#10) Pantok válasza FlekkeN (#7) üzenetére

Pantok
(fanatikus tag)

Opcionális beletenni de nem igazán kihasználható, a lényeg hogy masszívan fölösleges alkatrész a mai gépekbe, és átrendezéssel azt a területet többre is lehetne hasznosítani, PÉLDÁUL a procihűtőt nem kéne odanyomorítani ahol van.

(#11) canniball válasza Pantok (#10) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ATX táp helyett raksz bele egy PicoPSU-t és akkora CPU-hűtőt teszel a lapra amilyet nem szégyellsz.

Only the good die young... *** Én már túléltem egy világvégét... *** Újszerű ADIDAS cipő eladó http://href.hu/x/feif

(#12) Solicidium

Solicidium
(fanatikus tag)

Örvendetes az újabb gyártó mini-itx vonalon, ráadásul egy kevéssé kompromisszum-mentes bővíthetőségű házzal, bár az előlapi 5,25 helyett szerintem elég lett volna egy noti odd hely, másrészt eléggé nagy lett így a ház. Márpedig akkor már inkább micro-atx; az alaplappal kevesebb a nyűg.

(#13) DiceBlade

DiceBlade
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

tökmindegy hogy 5"25ös vagy slim a felső bővítőhely, a táp magassága miatt mindenképp ekkora lett volna a ház
és akkor már miért ne mehetne sima ODD? akár ventiszabályzónak is, nem kell feltétlenül dvd-íróra gondolni

jah és mellesleg nekem nagyon bejön, következő konfigom tuti mITX lesz, csak én egyedi házat szeretnék

[ Szerkesztve ]

Cooler Master Elite 120 mod - bit.ly/VqdJ0w || Eladok/Keresek - http://bit.ly/18BchiC

(#14) SQX_Barto válasza Solicidium (#12) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Van akinek sok a microATX (mint nekem is), viszont nagy helyigényük van, kompakt vízhűtés, ATX moduláris táp, HD 7970 stb stb... Lehet nagy mITXnek ez a ház, de ebbe minden elfér, szép lyukacsos, szellőzéssel se lesznek gondok, ebbe már építhető erőgép, alaplapon kívül minden "asztali" méretű. ODD helyre meg mindenki azt rak, amit akar, nincs belevésve hogy DVD-t rakjál bele, vagy szétesik a ház. :((( Nekem első ötletem egy mobilrack volt, de jobb ötlet, hogy átalakítóval belerakom a nagy vinyót és szerzek lyukacsos előlapot, mint pl a CM 690-nél, ami egyrészt szellőzést ad a vinyónak, másképp nem mutat rosszul.
Sokáig filóztam a házzal kapcsolatban, mert erőgépet akarok majd építeni kis méretben, és eddig ez a ház áll nálam a legközelebb a tökéleteshez...

You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON!

(#15) Solicidium válasza SQX_Barto (#14) üzenetére

Solicidium
(fanatikus tag)

Az igényeidhez mérten tényleg hiánypótló ez a ház, csak ilyen méret mellett nem tudom, mi indokolja mini-itx ház választását a m-atx-szel szemben. Hisz vehetek egy szinte majd ugyanekkora m-atx-es házat. Nagyobb a választék mind lap, mind ház terén.

[ Szerkesztve ]

(#16) SQX_Barto válasza Solicidium (#15) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

mATX: 240*240 > mITX: 170*170 (nem mindegy azért...)
az mATX jóval szélesebb, és nekem az egy PCI Express slot bőven elég. Ha nagyon hangkártya kell, akkor Creative X-Fi Go vagy Steelseries Siberia USB hangkártya (ha az még kapható).
A kevesebb memória slot sem akadály, mert van 8gigás memória pl a Geil Ares, szóval 16 GB-ot simán bele lehet rakni két slotba is (több meg felesleges). Az mITX meg kezd egyre "divatosabb" platform lenni alaplapok, házak tápok, hűtés terén, Z68 ból is van választék, Z77-ből is, nincs Fatal1ty meg RoG alaplap (még) na bumm. :)
Meg maga az a kihívás, hogy a legkisebb alaplapra, ami majdnem a tenyeremen elfér (nincs nagy kezem) lehet építeni egy komoly konfigot. i7 3770k HD7970 stb...
Kisebb helyet foglal el, számomra szebb is, a Shuttle gépek is tetszenének de a hűtés meg a táp, meg a zajok szempontjából sokan szidják őket. Sokkal jobb egy univerzális ház, amiben az alaplapon kívül minden "asztali" méretű. De persze mindenkinek más az izlése. Valaki HTPC-ben gondolkodik annak ez nagy, van aki CF-ben vagy SLI-ben, annak meg kicsi...
Én alapban kis "kockát" akarok mindenképp, de durva teljesítmény mellett :)

[ Szerkesztve ]

You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON!

(#17) Silentfrog

Silentfrog
(PH! addikt)

Nagyon tetszik régota akarok összerekni valami kis "vacakságot",jo alap lenne ez a ház

Aki másnak vermet ás az sirásó!

(#18) kromatika

kromatika
(őstag)

nekem kimondottan tetszik.az eleje olyan mint egy páncél széf.és jó áron is érkezik.baracó CM :K

Üdv.

(#19) daa-raa

daa-raa
(MODERÁTOR)

Na ugye, hogy lehet ekkora házat értelmes áron is gyártani!

Sianis megtömött egy pónit!

(#20) blackydan

blackydan
(senior tag)

Számomra szép ház ráadásul az árával sem szálltak el, ha htpc-t építenék tuti befutó lenne :K

☆ Nike Running Club - London ☆ | Your city is your playground |

(#21) aram01 válasza daa-raa (#19) üzenetére

aram01
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

pedig húzónévről van szó,etalon(lehetne) ez az ár :K

gyorsan gépelsz? írj rám...

(#22) HookR válasza canniball (#11) üzenetére

HookR
(senior tag)
LOGOUT blog

Érdekelne, hogy milyen konfigot szeretnél PicoPSU-ról hajtani, amit érdemes egy a hátsó táptartókeret túlnyúlása nélkül is 19l-es házba építeni?

Amennyire én látom, a ház legfőbb erénye az ára. Illetve, hogy ebben az árfekvésben nem sok másik fogad dupla slotos VGA-t.
Tekintettel a lefojtott előlapra, kíváncsi leszek a szellőzésre. A ház első nyilvános szereplése óta nyilván nem véletlenül került bele egy 80mm-es (alaplap mellé) és egy második 120mm-es (alaplap és HDD keret közé) ventilátor.

Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

(#23) zed1983

zed1983
(őstag)

Egész tűrhető :R

Bár én azonnal fabrikálnám :DDD

(#24) canniball válasza HookR (#22) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Érdekelne, hogy milyen konfigot szeretnél..."
Nem rólam van szó. Én nem raknék brutál konfigot ekkora méretbe (meg én mondjuk másmilyenbe sem)... 150W-ig lehet Picot választani, ami ebbe nem fér bele az nálam biztos nem zabálná az áramot. :P

(#25) core2

core2
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

Amúgy a gyártó ezt a vonalat nem most kezdte (mert ha jól tudom, ebbe is megy nagyobb lap) :

Cooler Master Elite 100

Ez volt az első

PRIVÁTBAN ÁRAZÁS NINCS! || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || "A nagy erő nagy felelősséggel jár." - Ben Parker (Pókember) || Az összes beárazós topik egy helyen: http://goo.gl/PO9Ft

(#26) bogyo112

bogyo112
(PH! addikt)

Praktikus meg olcsó, de besz*rás, milyen ronda szemből nézve... :W

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#27) daa-raa válasza core2 (#25) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Csak az Elite 100-ba pl semmilyen bővítőkártyát nem tudsz rakni.

Sianis megtömött egy pónit!

(#28) core2 válasza daa-raa (#27) üzenetére

core2
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

Mo igen, de az nem volt szempont :P

PRIVÁTBAN ÁRAZÁS NINCS! || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || "A nagy erő nagy felelősséggel jár." - Ben Parker (Pókember) || Az összes beárazós topik egy helyen: http://goo.gl/PO9Ft

(#29) Indy69

Indy69
(fanatikus tag)

Nagyon tetszik, hajrá CM :C És nincs fény árban :)

Asztalosként alap német nyelv ismerettel ,keresek társat vagy brigádot Ausztria,vagy Németországi munkához.

(#30) tiszavirág válasza HookR (#22) üzenetére

tiszavirág
(tag)

Ez a CoolerMaster ház engem a Silverstone SG 05-re emlékeztet koncepciójában, bár ez utóbbi alacsonyabb,jóval rövidebb és úgy tűnik jobban is szellőzhet.

A CM ház ára 50$ táp nélkül, a Silverstone 90$ táppal, döntse el mindenki kinek mi az olcsó, vagy drága.

Ami nem kínai, az hamisítvány !

(#31) SQX_Barto válasza tiszavirág (#30) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

SG05-ben 350-es SFX táp van (a drágább verzióban 450es), rövidebb, jóval rövidebb (azaz gyengébb) VGA fér bele, de egyébként az sem egy rossz koncepció. De én a Silverstone-t kisebb névnek érzem, mint a CM-et és több vele a kompromisszum...
CM az egyik legnagyobb mITX ház, ezáltal a legtöbbet lehet belepakolni.
SG05 jobban szellőzik, ez az egy tény, a CM előlapján csak a szálcsiszolt kinézetű előlap oldalánál vannak lyukak (ebben meg inkább az SG06-ra hasonlít, ott is oldalt vannak a szellőzők)
Aki brutál gépet akar ekkora méretben, annak kevés választása van..
SG07/08, Lian Li pár háza, Fractal is csinált egyet, Bitfenix-é is úton van.
Kezdenek a cégek rájönni, hogy páran high cuccokat akarnak belegyömöszölni a házba (dobozba) :)

[ Szerkesztve ]

(#32) SoundBird

SoundBird
(kvázi-tag)

Nekem is tetszik! Szerintem a funkcionalitás és az ár is rendben van, sőt kinézetre is bejön. Úgy is szeretném kicsit még "nyomorítani" a mostani konfigom könnyen lehet, hogy ő lesz a Define Mini utódja. :K

(#33) banhammer

banhammer
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem is olyan vészes az ára.

Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni...

(#34) Neovenator válasza SQX_Barto (#31) üzenetére

Neovenator
(fanatikus tag)

Kár, hogy nem fejlesztettek a SS dizájnon, érzésem szerint azok még mindig átgondoltabbak (SG-07, SG-08), kivéve talán a merevlemez helyeket, az itt egész jól sikerült, cserébe viszont sajna a táp pont a processzor fölé került, ami nem túl szerencsés. Talán az ár még a CM mellet szólhat, a SUGO házak kissé túlárazottak.

[ Szerkesztve ]

"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"

(#35) SQX_Barto válasza Neovenator (#34) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem egy kompakt vízhűtéssel (pl Corsair H60) A táp pont jó kiegészítő hűtés az alaplapnak lefelé fordított ventivel... Más kérdés, hjogy nem egyszerű a H60-nak vagy másnak helyet találni én némi moddinggal képzelem el, de ahhoz majd látni kell élőben a házat mi hogyan van rögzítve stb...
SG széria szerintem csúnyán túl van árazva és a 7-8-ba nem mehet moduláris táp pl az elrendezés miatt...
CM nekem nagyon bejön, külsőre is, kialakításra is, jó alap a terveimhez, eddig úgy tűnik :)
SG szériának lesz még pár tagja az idők során szerintem, főleg az erősödő konkurencia láttán...

[ Szerkesztve ]

(#36) MZperX75

MZperX75
(PH! addikt)
LOGOUT blog

50Dollár mai árfolyamon 11800Ft az tényleg nem rossz ,mire itt megvehető lesz az lesz itt 13-14ezer Ft.
Az még a lélektani határ árban nálam . Bár az eleje érdekes.(beépítve amúgy tök mindegy hogy néz ki.)
2-3 hete vettem egy felépítésben teljesen hasonlót 250W-os táppal.
Elrendezése és mérete ugyan ez ára 10200Ft-volt.

Minden rendben,de azért beépítettem a az asztalba,így nem látszik belőle semmi ,de viszont csendesebb is. :))

[ Szerkesztve ]

Ami nem Kínai,az hamisítvány

(#37) Jim Tonic válasza Pantok (#3) üzenetére

Jim Tonic
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezekből gyakran lesz médiacenter, oda kell a Bluray miatt az 5.25".

Enter any 11-digit prime number to continue...

(#38) SQX_Barto válasza Jim Tonic (#37) üzenetére

SQX_Barto
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez speciel szerintem túl nagy és durva médiacenternek olyan "ágyuval verébre" megoldásnak érezném...
Szerintem pont arra lett kitalálva, hogy high-end cpu, vga, táp, stb. menjen bele (vagyis nekem) :))

(#39) Kingcold válasza MZperX75 (#36) üzenetére

Kingcold
(kvázi-tag)

Milyen típus ez?
pont újítanék és nagyon bejön :)

(#40) Pantok válasza Jim Tonic (#37) üzenetére

Pantok
(fanatikus tag)

Asszem ez jogos, értem.

Bár azt nem miért nem hagyják ki legalább néhányból.

(#41) MZperX75 válasza Kingcold (#39) üzenetére

MZperX75
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]

Feltűnően jó minőségű ,házikó volt,mondjuk kár hogy van rajta felirat,de ez nem annyira zavaró.(a burkolata nagyon szépen van fényezve nagyon "elit"-nek néz ki.
A másik diszkrét grafikus kártyát is fogad,nekem
A6-3500(X3)és Asrock MiniITX(17x17) lappal szerelt masina van benne+5.25" helyen DVD-RW+2db 3.5"500-Gigás HDD+250W-os táp ,egy nagy ventit középre betettem a jó hűtés miatt,még így ,hogy beépítettem az asztalba is jó hőmérsékleteket produkál.
HDD-k 34-40fok között (szoba hőmérséklet 23-24fok légkondi)
Proci(APU) 39-45Fok max 52-55Fok.

Ami nem a ház hibája egy kicsit hangosak a ventilátoraim,egyébként a házhoz nincs venti.

[ Szerkesztve ]

(#42) bogyo112 válasza MZperX75 (#41) üzenetére

bogyo112
(PH! addikt)

Milyen gyártmányú táp van ebben? FSP vagy valami noname?

Galilei halott! Már Einstein sem él !...és én is nagyon szarul érzem magam... Press any key! Csak a resetet ne!!!

(#43) X3B6O0X

X3B6O0X
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nagyon ott van a szeren a kis házacska. Először érdekesnek tűnt a VGA elhelyezése, de igazából még hatékonyabb is lehet, mintha elfektetve lenne. Két oldalán plexivel még jobban nézne ki, de nem vagyok telhetetlen :).

http://www.weebls-stuff.com/toons/aaaaaaaaaaaaahaha/

(#44) MZperX75 válasza bogyo112 (#42) üzenetére

MZperX75
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"ATX12V SFX 250W with 20+4 pin MB connector " más infó nincs róla,de tudni hogy 16A a 12V ága,ami szerintem jó,így 100W-os procit is elvisz egy 80W-os videó kártyával(HD7770-el) vagy 65W-os procit talán még egy HD6850-el .

Nekem most ramot kell cserélnem 2x2 1600Mhz DDR3-ra Llano miatt+HD6670-1G DDR5 kártyával akarom megturbózni.
Ezt biztos kiszolgálja.

Ami érdekes,hogy nekem nem kéken hanem zölden világít a Power gomb.
Gyári specifikációk.
[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

(#45) Kingcold válasza MZperX75 (#41) üzenetére

Kingcold
(kvázi-tag)

Köszi! :)
nekem is hasonló lesz a konig, csak 3870K val...
kérdésem volna, hogy a 250 W elég ehhez a procihoz és egy 6670 es hez?
egyelőre ebben gondolkodtam... [link]
de ez nem CoolerMaster :P

(#46) Gabir

Gabir
(kvázi-tag)

Szép meg jó, hogy mini, de már ott tartunk ,hogy laptop...Amenyivel ritkábbak az ezekbevaló alaplapok, talán egy laptop mellett döntenék.
Bár ez a kis gép is pofás!!

Ami elromolhat, el is romlik, ami nem, az is! ( - Murphy bácsi után szabadon ) Privit hamarabb olvasom!

(#47) Kingcold válasza MZperX75 (#41) üzenetére

Kingcold
(kvázi-tag)

Amúhy a te házadba, vagy akár ebbe [link] lehet atx tápot szerelni?

(#48) HookR válasza MZperX75 (#36) üzenetére

HookR
(senior tag)
LOGOUT blog

"2-3 hete vettem egy felépítésben teljesen hasonlót 250W-os táppal.
Elrendezése és mérete ugyan ez ára 10200Ft-volt."

SZxMxH: 220 x 130 x 300 (8,6l) vs 240 x 208 x 402 mm (19-20l*)
VGA: single vs dual slot
Táp: SFX vs ATX

Mint két tojás: strucc és fürj. :)

*Attól függően, hogy a táptartó túlnyúlását miként számoljuk.

Alu hűtőborda profil eladó - http://tinyurl.com/hutobordaprofil

(#49) Pyro05

Pyro05
(kvázi-tag)

Szeretnék összerakni egy közel hasonló teljesítményű, de kis fogyasztású konfigot a jelenlegihez képest (pl.: i5-2400S + HD7770), mivel a mostani gépem az öcsémnek szeretném adni. Eddig mATX házban gondolkoztam, de ez nagyon megtetszett.

Mikorra várható a magyarországi forgalmazás?

War. War never changes.

(#50) MZperX75 válasza Kingcold (#45) üzenetére

MZperX75
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Biztos ,hogy elég a 12V-os ága ennek sem kicsi,így egy 50W-os videó kártya+A8-3870K
nem okozhat gondot.

50+100=150W+vinyók max fogyasztásnak bele kell férnie,Próba cseresznye.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.