2013. május 19., vasárnap

(#1) Radványi

Radványi
(tag)

Ennek kifejezetten orulok, hogy a mobil startol elobb.

(#2) Angel1981 válasza Radványi (#1) üzenetére

Angel1981
(PH! kedvence)

Én meg nem! :P

World of Tanks

(#3) Pyro05 válasza Radványi (#1) üzenetére

Pyro05
(kvázi-tag)

Igen, és reméljük, hogy a notebook gyártóknak is elnyeri tetszését, és előtérbe kerül kicsit az AMD ezen a vonalon, mert főleg Intelt nyomnak a gyártók.

War. War never changes.

(#4) Radványi válasza Pyro05 (#3) üzenetére

Radványi
(tag)

Hat nagyon szomoru leszek ha megint mindenhol csak atomot meg hd4000 fogoklatni.

(#5) SonicX válasza Pyro05 (#3) üzenetére

SonicX
(kvázi-tag)

Najah, úgyis kéne már új lapost vennem, a mostani Turion-os kicsit lassúcska már, meg maga a gép is elöregedett.
Asztalon meg nemrég vettem egy A8-3850-es Llano-t, így lehet hogy még nem váltok a Trinity-re, talán majd az utódjára. Bár kérdés hogy küzd e a Trinity IGP-je ugyanazzal a színhibával mint a Llano-é...

The Fastest Thing Alive

(#6) radi8tor1

radi8tor1
(MODERÁTOR)

Még a végén lehet lecserélem a Brazos (E-450) alaplapomat erre a Trinity-re.

AVEXIR 32GB 4-es RAM kit (féláron) eladó - http://href.hu/x/ki89

(#7) Abu85 válasza SonicX (#5) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az IGP-k nem küzdhetnek színhibával, mert azokban nincs szín alapján történő feldolgozás. Adatokat számolnak csak, színeket nem is ismerik. A színmegjelenítés a kijelző reszortja.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#8) SonicX válasza Abu85 (#7) üzenetére

SonicX
(kvázi-tag)

Akkor légyszi magyarázd meg nekem hogy egy játék mért színhibás ugyanazon a monitoron ugyanazzal a monitor driverrel, de X1650 Pro helyett a Llano IGP-jével? Ugyanígy szar a szín az X300-as IGP-n is a laptopomon... Próbáltam ICC profilt váltani a monitor driverben meg minden, de csak a Clear Type font-ok támogatásának kikapcsolása javított egy kicsit a színhiba mellett megjelenő torzuláson. Ez a Fiesta mmo-ban jelentkezik a szövegbuborékoknál, bár weboldalakon is észrevettem hogy sokkal erőteljesebbek a színek egy IGP-s géppel mint egy dedikált kártyással... A monitor és annak drivere azonos asztali gépnél...

The Fastest Thing Alive

(#9) Abu85 válasza SonicX (#8) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nincs beállítva a monitor. Ha erre érzékeny vagy, akkor vannak külső monitorkalibráló eszközök. A Spyder holmik elég jók. Ezeket ráhelyezed a kijelzőre és az utasításokat követed. Minden VGA leváltásánál ezt végig kell játszani.
A driverben is állíthatsz. Van vagy 7-8 beállítás a kijelzőre, ha az alapértelmezett nem tetszik. Olyan viszont nincs, hogy egy GPU hardverben rosszul dolgoz fel színeket. Egy VLSI áramkör azt sem tudja, hogy mi az a szín. Az csak számol.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#10) atti_2010

atti_2010
(PH! nagyúr)

Gondolom aznap mikor elstartol a Trinity mobil változata a gyártók kapnak egy kék fejléces körlevelet is amiben csak annyi áll hogy "ugye tudjátok mi a dolgotok".

1.Gigabyte-F2A85X-UP4,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,M4-ATX 6-30V DC/DC (250 Watt)paneltáp, LG 26LV5500. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI HD6850,LG e2350T.

(#11) SonicX válasza Abu85 (#9) üzenetére

SonicX
(kvázi-tag)

Érdekes :F régen nem állítgattam a monitort mikor egy új vga-t vettem, pl mikor a halott Radeon 9600XT helyett X1650 Pro-t vettem. A külső kalibrátorok most kicsit húzósak lennének nekem, most vettem PS3-at :P lehet belenézek majd CCC-be ha újra elkezdek Fiesta-zni, bár a torzulás még lehet akkor sem tűnik el, max a színhibák.

The Fastest Thing Alive

(#12) szcsaba1994

szcsaba1994
(tag)
LOGOUT blog

Milyen VGA lesz ezekben a procikban? Persze az asztali verzióban.
Ha a jelenlegi HD 5770-nél erősebb lesz akkor lehet, hogy megérné megvenni.

Vagy jobban megéri egy Phenom II X4-es proci meg a HD 5770, mint egy Trinity CPU?

[ Szerkesztve ]

(#13) atti_2010 válasza szcsaba1994 (#12) üzenetére

atti_2010
(PH! nagyúr)

5770 biztos nem lesz, 6670 esetleg.

1.Gigabyte-F2A85X-UP4,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,M4-ATX 6-30V DC/DC (250 Watt)paneltáp, LG 26LV5500. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI HD6850,LG e2350T.

(#14) szcsaba1994 válasza atti_2010 (#13) üzenetére

szcsaba1994
(tag)
LOGOUT blog

És a 2 GPU ereje összeadódhat, mintha Crossfire-be kötnénk 2 kártyát?

(#15) vinibali

vinibali
(őstag)
LOGOUT blog

technikailag nagyon komolynak ígérkezik... ideje lenne sietni vele és jól állni a kihozatallal, mert olcsón akarok zászlóshajót :P
szerk.: ha jól számoltam az IGP egy negyed 6970, lehet valamilyen konzekvenciát ebből levonni?
(#14) szcsaba1994: 5770 nem is, de a 6670-nel pariban lesz, sőt talán még kicsit fülön is csípi nyers számítási kapacitásban :) most, hogy játék alatt a memória sávszéle illetve a sebessége mire lesz elég majd kiderül :K

[ Szerkesztve ]

FSP ÉS BE QUIET TÁPOK ÉRKEZTEK(GARIVAL) és BIOS ÍRÁS http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vinibali

(#16) solfilo válasza szcsaba1994 (#12) üzenetére

solfilo
(senior tag)

Nem lesz erősebb, mint egy 5770-es. Szép világ is lenne, hogy ha egy 30-40 ezres proci akkora igp-vel rendelkezne, ami lenyom egy 25-35 ezres vga-t, emellett tartalmaz két modult, azaz 4 "magot".
Árakat nem tudom, csak tippeltem az APU esetében.

solfilo

(#17) DrJános

DrJános
(fanatikus tag)

Hamarosan elérkezik az az idő amikor hazavihetjük a "kis lányt" :DDD

Amúgy az csak nekem furcsa, hogy még 1 alaplapot sem mutattak be a gyártók FM2-es foglalattal?

Gép a profilban. Eddigi mobiljaim: S.E.K300i => S.E.K800i => S.E.K800i ...........................Jelenleg: S.E. Live with Walkman WT19i User...................... "Hát akkor b*sszák meg ezek a b*zi trollok!" - Bocha

(#18) MCBASSTION válasza Abu85 (#7) üzenetére

MCBASSTION
(tag)

Abu, a Trinity APU-val szerelt notik szerinted alkalmasak lehetnek DX 11-es fejlesztésre?
Mármint támogatják az összes featuret? Mert régen még volt valami olyasmi, hogy egy ideig az IGP-k nem fogják támogatni a tesselation-t...

windows7sins.org

(#19) atti_2010 válasza szcsaba1994 (#14) üzenetére

atti_2010
(PH! nagyúr)

Persze, a 6670-el működni fog a dual graphics.

(#20) vinibali válasza DrJános (#17) üzenetére

vinibali
(őstag)
LOGOUT blog

én volt már, hogy árkerestem alaplapokra, tavaj ilyenkor mintha nagyobb lett volna a hírek repkedése :)
(#18) MCBASSTION: ha jól tudom azt már a Llano is tudta :R

FSP ÉS BE QUIET TÁPOK ÉRKEZTEK(GARIVAL) és BIOS ÍRÁS http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vinibali

(#21) Puma K válasza Pyro05 (#3) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Hogyha egyszer a laptopoknál elsődleges a fogyasztás/hőtermelési mutató és ebben az AMD nem tud jeleskedni, akkor nem fognak minden áron egy (jelenelg) nem megfelelő megoldást kínálni. Valamint a teljesítmény/fogyasztás mutatója sem jó az AMD-nek még akkor sem ha erős az IGP része.

De majd most remélhetőleg a teszteknél is megmutatkozik az AMD foga fehérje az Intellel szemben.

Ingyenes, Half Life 2 mod: http://release.blackmesasource.com/

(#22) atti_2010 válasza Puma K (#21) üzenetére

atti_2010
(PH! nagyúr)

De majd most remélhetőleg a teszteknél is megmutatkozik az AMD foga fehérje az Intellel szemben.

Az IGP- részével nem lesz gond, viszont a CPU egy nagy kérdőjel.

(#23) Puma K válasza atti_2010 (#22) üzenetére

Puma K
(őstag)
LOGOUT blog

Ezzel teljes mértékben tisztában vagyok.

Ingyenes, Half Life 2 mod: http://release.blackmesasource.com/

(#24) Teréz Atya válasza szcsaba1994 (#14) üzenetére

Teréz Atya
(lelkes újonc)

Nem. 5770/5750, 6770/6750 nem fog vele crossfireben működni. A 6XXX széria többi tagjánál van esély. Abu majd felhomályosít pontosabban :D

(#25) vinibali válasza atti_2010 (#22) üzenetére

vinibali
(őstag)
LOGOUT blog

nagyon jó lesz ez a Piledriver. már csak az nagyon sokat számít majd fogyasztásban, hogy nincs L3. bár tippelgetni én is tudok, az első teszt nagyon sokat mondd majd el, szerintem nagyon sokán várjuk :K

(#26) Abu85 válasza Puma K (#21) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az AMD fogyasztási és hőtermelési mutatója az Vision APU-kkal az élre került. Most az Intel üldözi ebben az AMD-t. Régen valóban fordítva volt, de a Fusion ezt megváltoztatta.

[ Szerkesztve ]

(#27) fkenny válasza Abu85 (#26) üzenetére

fkenny
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezt is megértük. Remélem lesznek jó üzleti gépek is szerelve erős kis APU-val, mert meg kellett szegnem az AMD hűségem ami elég szomorúan érintett.

[ Szerkesztve ]

A nők, mint a parkolók......a jobbak már foglaltak, a többi vagy rokkant vagy fizetős... :)// Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük. Eladó eGPU http://tiny.cc/k7zaww

(#28) MongolZ válasza Abu85 (#26) üzenetére

MongolZ
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem az Ivy gyártástechnológiai és teljesítmény/fogyasztás előnyére gondolt.

Csak én lepődtem meg a VLIW4-en, vagy eddig is így volt, hogy ez lesz?

(#29) Teréz Atya válasza Abu85 (#26) üzenetére

Teréz Atya
(lelkes újonc)

Furcsa, hogy az ilyen dogmák milyen nehezen kopnak ki.
- Intel a legjobb processzor, mindegy milyen típus, de a legjobb az összes közül a pénégy
- az AMD elfüstöl, mert csak
- az nVidiának soha sincs driver gondja
- a grafkártya erőssége egyenesen arányos a ram mennyiségével (ez utóbbitól ráz a hideg veríték)

(#30) Abu85 válasza MongolZ (#28) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Fogyasztásban az Ivy annyit tud, mint Sandy. Hőtermelésben rosszabb, mint a Sandy. Ebben a két tényezőben az AMD átvette a vezetést.

Nyilván, ha másra gondol, akkor pontosabban kell fogalmazni. :) Azt én nem tudom kitalálni, hogy ki mire gondol.

[ Szerkesztve ]

(#31) JColee válasza Abu85 (#30) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

Hogy lehet hőtermelésben rosszabb, ha ugyanannyit fogyaszt? Vagy te mit értesz hőtermelés alatt?

Én már a következő rendszert is utálom.

(#32) MongolZ válasza Abu85 (#30) üzenetére

MongolZ
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha a fogyasztása ugyanannyi, mint a Sandy (ami alapvetően jó), akkor hőtermelésben is ugyanolyan. Amire szerintem gondolsz, az az egységnyi felületre jutó hőtermelés, az valóban rosszabb.

(#33) Abu85 válasza JColee (#31) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A hőtermelés alatt azt értem, hogy ha két ugyanannyit fogyasztó lapka közül az egyik ugyanolyan hűtővel jobban melegszik, akkor az rosszabb a hőtermelés szempontjából.
Az Ivy ilyen lett. A tesztek végig sokat foglalkoztak a magas hőmérséklettel, amit a fogyasztás nem indokolt. Ez egyrészt a lapka kis méretéből ered másrészt az Intel 22 nm-es gyártástechnológiájának sajátossága. Valójában nem hiba, ahogy azt sokan tartják ... ilyen a dizájn.

[ Szerkesztve ]

(#34) MongolZ válasza Abu85 (#33) üzenetére

MongolZ
(senior tag)
LOGOUT blog

Hmm, ezt azt hiszem átugrottam.

(#35) szcsaba1994 válasza Teréz Atya (#29) üzenetére

szcsaba1994
(tag)
LOGOUT blog

Ige, ezektől engem is kiráz a hideg. A legdurvább az volt, mikor a biztosítós ember megkérdezte, hogy miért AMD proci van a gépben, mert az "ritka, mint a fehér holló"
Ezt hallják sokan, ezért van nagyobb részesedése az intelnek/Nvidiának.

Pont ezért veszek színtiszta AMD hardvereket, mert sokak szerint szart se érnek.

(#36) Teréz Atya válasza szcsaba1994 (#35) üzenetére

Teréz Atya
(lelkes újonc)

Muter unokatesója nyugdíjas kémikus úr. Ő váltig állítja a mai napig hogy Pentium van a gépében. Holott egy AMD K5. :D
Lehet hogy a biztosítós ismerősöd ilyen emberekkel tartja a kapcsolatot.

(#37) atti_2010 válasza Teréz Atya (#36) üzenetére

atti_2010
(PH! nagyúr)

Akkoriban az emberek nem ismertek csak a Pentiumot, minden Pentium volt ami processzor csak létezett.

(#38) Abu85 válasza MCBASSTION (#18) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Minden DX11-es IGP alkalmas erre. Támogatják az IGP-k a tesszellációt, nincs olyan DX11-es IGP, amiben ne lenne fix-funkciós tesszellátor.

[ Szerkesztve ]

(#39) Ł-IceRocK-Ł

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nemoskára mindenki APU lázban ég.

APU KEZDŐDIK :DDD

« STO ♠ ๓αgγαя ₣ℓoŧŧα ♠ STO » | "lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper

(#40) P00By

P00By
(PH! nagyúr)

Remek, most már csak olyan laptopok kellenek amikben ez van :U :)

[ Szerkesztve ]

(#41) Löncsi válasza Ł-IceRocK-Ł (#39) üzenetére

Löncsi
(őstag)
LOGOUT blog

Nemoskára mindenki APU lázban ég.

No

Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28

(#42) x_o_n válasza DrJános (#17) üzenetére

x_o_n
(PH! addikt)

Igazából furcsa,de én nem váltanék rá,mert 2 gépet egy i5-750 és egy i3-2320 as konfigot cseréltünk a8-3850 es gépekre illetve az 1-ik et most notira váltom,és megmondom öszintén maximálisan meg vagyunk elégedve velük,nem váltanék vissza intelre az fm2 meg felesleges jelenleg.
de természetesen várom és kiváncsi vagyok,de ez idáig nekem mindenre tökéletes,és mivel ritkán játszom ez arra is jó,amit ugye i3,i5 el nem nagyon lehetett.

:: lakás felújitás-szerviz és dekor festés ph kedvezménnyel ::

(#43) Fooler89 válasza SonicX (#8) üzenetére

Fooler89
(őstag)
LOGOUT blog

D-subon keresztül csatlakozik?

Mert akkor az a hiba.
Llanonál nem ez lenne az első eset.

[ Szerkesztve ]

"2 eshetőséget látok: -használj windowst -ne használj linuxot" By zsivagooo

(#44) kircipeti válasza DrJános (#17) üzenetére

kircipeti
(senior tag)

Az alaplapok csak júniusra fognak jönni, legalábbis olvastam már ilyet. Addig felesleges is hergelni magát a népnek a Trinityre :)

(#45) MCBASSTION válasza Abu85 (#38) üzenetére

MCBASSTION
(tag)

ok, köszi :) asszem nyár végén veszek egy ilyet

windows7sins.org

(#46) DrJános válasza x_o_n (#42) üzenetére

DrJános
(fanatikus tag)

Nem is arra gondoltam, hogy egy előző generációs gépről kell váltani Trinityre. Hanem olyan "ős régi" cuccokról mint pl az enyém. Bár amire most használom bőven elegendő ez is.

Gép a profilban. Eddigi mobiljaim: S.E.K300i => S.E.K800i => S.E.K800i ...........................Jelenleg: S.E. Live with Walkman WT19i User...................... "Hát akkor b*sszák meg ezek a b*zi trollok!" - Bocha

(#47) Henkei válasza Löncsi (#41) üzenetére

Henkei
(tag)

na igen,a masik tabor rajongoi megint koppon maradnak.

Hogy lehet hogy amikor emberen hajtják végre abortusznak nevezik amikor csirkén akkor rántottának??

(#48) Abu85 válasza Henkei (#47) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az NVIDIA rajongói is kapnak APU-t. Szóval a széles választék ugyanúgy megmarad, csak platformok szintjén. Sőt szerintem jönnek itt még gyártók ebbe a buliba.

(#49) Löncsi válasza Henkei (#47) üzenetére

Löncsi
(őstag)
LOGOUT blog

Micsoda ?

Elvették a radírját, azt az egész élete egy nagy kompenzálás, hogy ő igenis kan és igenis 2 méteres a fallosza - by stranger28

(#50) MZperX75 válasza atti_2010 (#10) üzenetére

MZperX75
(PH! addikt)
LOGOUT blog

+1
Valami ilyesmire gondolok :K

Ami nem Kínai,az hamisítvány

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.