Érdekes a nick neved. 
Igen, a szerepjátékra utaltam. A játék minőségét 1 percig nem kritizálom, a kártyák kidolgozottsága kétség kívül kiváló, sőt odáig mennék, hogy szerintem szebb, mint a "kártyaisten" Magic-é.
Hát amit te mondasz az a divat meglovagolása. Ezzel a recepttel ideig óráig lehetett volna tömegeket megmozgatni, mint ahogyan a hkk-nak sikerült a Túlélők földjével. Azonban lehet látni, hogy melyik játék hol tart most minőség tekintetében. Én úgy tippelem, hogy a HKK játékosok száma tizedannyi, mint a csúcsidejében volt.
Nem hiszem, hogy a divat meglovagolása lenne egy jó hírnévvel ellátott játékra egy jó játékot építeni. Akkor lenne az, hogy ha a kapcsolt terméket csak a neve adná el. A HKK jó játék, és igen, lehet, hogy a tizede a játékosszáma a "csúcs" óta (nem tudom, nem foglalkozom vele), de ez alapvető tendencia úgy gondolom az összes papír alapú RPG-vel kapcsolatban is. Mióta itt tart az internetes játék, azóta ez a tendencia, és ez egyre erősödni fog.
Nekem, mint felhasználónak nem az a fontos, hogy tömegterméket kapjak, hanem inkább az a fontos, hogy minőség legyen a kezemben. Nyilván a kártyajáték elterjedtségének nem kedvez, hogy a könyveken kívül a többi üzletág nem váltottta be a hozzá fűzött reményeket. (Van aki ennél keményebben fogalmazna, de nem kívánok a jogi háttérbe belemenni.)
Ebben a dologban igazad lenne szinte minden tekintetben, de ez pont egy olyan réteg, ahol ez nem így van. Ha a számítógépes játék egyedi és téged elszórakoztat, az már jó. Itt viszont a kutya nem akar olyan játékkal játszani, amihez nagyítóval kell keresni a társakat. Itt bizony a tömegben van az erő.
Viszont a magus kártya mentes a jogi vitáktól, stabil a háttere, és ez szerintem látszik is a terméken. Nyilván kis cég és ezért nincs lehetősége TV reklámokba és egyéb tömegmédiába bekerülni, de ettől még lehet minőséget alkotni. Nézz csak rá a képekre!
Nem tudom, hogy a jelenlegi konkurenciaharcban jelenleg hol foglal helyet, illetve a konkurensek hogy állnak a magyar piacon, de egy tény: sosem volt olyan sikeres, mint a HKK, pedig - ahogy Te is utaltál a minőségre - minden adott volt hozzá. Csak tönkre tették a hozzá kapcsolódó játékot és ennek lett a következménye ez. Nagy kár. Nagyon nagy. Aki fogott a kezében első kiadásos alapkönyvet kemény borítóval és "rajzalap" papírral, az tudja miről beszélek...
[ Szerkesztve ]