"Az Apple 2009-es szabadalmai szintén hasonló megoldásokat vázoltak" ajjaj, ebből még baj lehet, pedig szeirntem jó lenne valami ilyen, ha nem is a képernyőre, hanem alá, az érintőgombok helyett.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
"Az Apple 2009-es szabadalmai szintén hasonló megoldásokat vázoltak" ajjaj, ebből még baj lehet, pedig szeirntem jó lenne valami ilyen, ha nem is a képernyőre, hanem alá, az érintőgombok helyett.
Ebből se mostanában fog csepp-, por- és ütésálló készülék születni, de az ötlet tetszetős. 
LG Nexus™ 4 | Android 4.2.2

mire kitapogatod egy gomb helyét addigra 3 másikat megnyomsz, nem igazán értem ezt, mindenképpen oda kell nézni a kijelzőre nem lehet úgy nyomkondi mint egy blackberry-t 

Ha nem túl rossz az emlékezetem Nokia és Sony is szabadalmaztatott hasonlót 2-3éve.
Termék egyikből sem lett.
[ Szerkesztve ]
A régi telefonok olyanok 
I5 3570k+ninja3, Asus P8Z77-V LX, Asus GTX660ti 2 GB, 8Gb Corsair 1600, 64Gb Samsung 830 SSD, 500Gb Samsung HDD, Xfx Pro550w core edition

Ez képes lenne akár braille írást is megjeleníteni? Mert akkor ez egy elképesztő újítás, nem is feltétlen a telefonoknál, hanem ezt képzeljétek: ebook vakoknak.
Ka nama kaa lajerama!
Tudom, csak azokkal az a baj, hogy drága a mechanikus gombok megcsinálása, ezért is van érintőképernyő, nem azért, mert telefonáláshoz annyira kellene 
tényleg! ez mekkora ötlet 
na ennek lenne értelme, nem a golf-üzemmódú TV-nek
[ Szerkesztve ]
"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6
Még mindig jobb ötlet, mint a köztársasági elnöki oldalon levő Braille-írás. ![;]](/dl/s/v1.gif)
LG Nexus™ 4 | Android 4.2.2
Ők már ezt a technológiát használják, csak a mi kijelzőink nincsenek rá fekészülve ![;]](/dl/s/v1.gif)
"Hamburger! Elengedhetetlen az egészséges reggelihez!" >>>http://burgerblog.hu<<<
szánalmas ez az apple én azt mondom nektek 
Samsung GALAXY S3 ~ [Stock 4.2.2] ~ ★ _ LoL EU N&E: frozzy4

Lesz rá rugalmas Gorilla Glass?
<< Milyen kifli?! >>

Szerintem le kell őket nyomni, nem elég hozzájuk érni. Egyébként tényleg nem lenne értelme.

ha kijön, engem megvettek
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Utálom az olyan videókat, amin nem láthatom, hogy hol a vége...
szeksziboj -nálam van egy pirospontod! Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest); Keresek bármilyen infót A szemüvegről https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ZcjpXbMiCtg#t=272s
nem rossz ötlet bár szerintem többet ér egy qwerty és akkor az egész kijelző szabad marad.. előnye ennek ahhoz képest hogy a qwerty-t nyilván nem hozzák ki magyar kiosztással.
bár az igazi az lenne ha olyan kijelzőtechnológiával ami csak akkor vesz fel energiát ha változik a kép (nem tom mi a neve) lenne rárakva valódiy QWERTY fizikai a gombokra.. így hogyha megváltoztatod a nyelvet a gombokon átíródik magyarra. vagy akár egyénileg változtathatnád a kiosztás ahogy neked tetszik.. pl QWERTZ --> QWERTY kinek mi tetszik jobban.
szép álmok.
Mások álma akármilyen, Tisztelni kell!
A rendszer az, ami hagyja az ilyet kibontakozni.

van fizikai billentyűzeted, ellenben nincsen mozgó alkatrészed, bonyolult szétcsúszó mechanika, ami idővel kikopik. és az esetek hány %-ban írsz komolyan? 20%? 30?

jaja, meg nem lehet beletekerni 
''Miután az emberek az igazságot nem fogadták el hatalomnak, megtették a hatalmat igazságnak'' - Blaise Pascal

Megteremtettük a gombos vezérlést, majd hülyeség "mert az mindig fix" alapon eltüntettük, és most vissza akarjuk rakni... gratulálok! Egy az egyben a csajok leborotvált, majd visszarajzolt szemöldöke jut eszembe... Hozzászoktunk már az érintőkijelzőhöz, ne gombosítuk már.... már várom a telefon hátuljára illeszthető "vastagító kiegészítőt" amit a 2mm vékony telefonokra kell rakni, ami újra megvasatgítja hogy meg tudd fogni...
Ha jól értelmezem nincs fizikai billentyűzeted, mert ugyan kiemelkednek a gombok de nem tudom benyomni ugyanúgy érintésre reagál, ami azért messze nem az ay éryés mint ha meg is tudod nyomni a gombot (nem próbáltam de valószínűsítem)
és nincs mechanika ami elromolhat helyette van más...

elképzelni nem tudom, hogy ne tudd benyomni, pont ez a lényege, a fizikai visszalejzés, hogy lenyomtad. ha meg úgy csinálják meg ahogy te mondod, úgy szart sem ér az egész. pont a fizikai visszacsatolás miatt csinálják.
Nekme ebböl az jött le hogy nem benyomható:
"A rendszer alapjait a mikro-folyadékos technológia jelenti, mely segítségével apró, de ujjal jól érezhető kiemelkedéseket lehet létrehozni a felületen. A Tactus Technology első embere szerint a rendszer egyáltalán nem növeli meg a megjelenítők vastagságát, hiszen gyakorlatilag az előlapi üveg helyére kerül a tapintást segítő réteg. "
kiemelkedést hoz létre ami nem jelenti h az be is nyomható, illetve tapintást segíti a réteg....
hát nem tudom, majd meglátjuk, örülnék ha neked lenne igazad

én gyanítom hogy benyomható, hiszen rugalmas a felület, különben létre se tudná hozni a felületet magát. vagy úgy gondolod, hogy betonkeményre szilárdul a felület létrehozása után? ez nagyon meglepne, ezt azonnal felrónák nekik ezer helyről. kb mindenki
biztos, hogy ők is tudják ezt.
Nem gondolom hogy betonkemény lesz a lényeg h nem a benyomásra reagál hanem az érintésre tovvábra is ezért képtelen leváltani a rendes fizikai qwerty-t
Hiszen ott tudsz tapintás alapon keresni anélkül hogy bármit megnyomnál

itt is ez lenne a cél
ha meg nem így működne az epic fail

Végig kellene nézni a videót ami a cikkben van. A fantázia jelenetben bizony lenyomja a gombot.
Másik: Sokan írták, hogy egy bill. többet ér, valamint, hogy előbb eltüntettük most meg visszarakják. NEM. Ennek az lesz a lényege, hogy ott van és akkor, amikor és ahol szükség van rá, de mégis le tudod nyomni.
Braille írás: remélem fejlődik annyit néhány éven belül, hogy nem csak nagy pöttyöket, hanem egész aprokat is tud képezni és ezzel valósággá válik a Braille digitális kijelző.
(A hozzászólásokat olvasva rájöttem, hogy mégsem hülyék a statisztikusok, akik kitalálták, hogy a magyarok 40%-a nem érti amit elolvas...Pedig eddig azt hittem parasztvakítás.)
Ne haragudj, a videót nem láttam, nincs flash itt...
A lenyomásnál még mindig nem tudni hogy a lenyomást érzékeli vagy az érintést, mert az a nagyon nem mindegy (persze lehet ez is benne van a videóban)

lenyomást. gondold végig logikusan, józan paraszti ésszel. ha nem így lenne akkor mi értelme lenne?
este nézd meg a videót otthonról 

Valószínűleg két réteggel operál a cucc, az egyik kidudorodik a kettő közötti valamilyen kölcsönhatás hatására. Ez magában hordozza a lehetőséget, hogy akkor szülessen csak érzékelés, ha a két felület újra összeér, tehát lenyomod. Ez nincs benne a videoban, parasztlogika, de remélem, hogy így van, másképp (érintős felület marad) nem sok értelme van...
Félre ne érts, nem haragszom, csak előtted többen írták, hogy nem lehet beletekerni, meg visszalépni a videoban és gondolom akkor inkább sokan meg sem nézték, mert "kinek van türelme végig hallgatni a sok dumát a képek előtt"?
aztán megy a sírás, hogy nem értik
[ Szerkesztve ]
nagyon tetszik.
ez a kemény, nem a ...-om. 
remélem nemsokára felhasználják, csak az alma ne hisztizzen.
Tehát kváyi mint egy rezisztív kijlező?
én vmi olyasmit is el tudok képzelni h kapacitív marad, csak es akkor mikor távol van az ujad azt nem érzékeli, csak ha elég közel kerül. (persze ez csak elmélet, este a videó után okosabb leszek)
De ha bejön a fejlesztők terve majd jövőre Bog-ék elmonják milyen a cucc 

"Megteremtettük a gombos vezérlést, majd hülyeség "mert az mindig fix" alapon eltüntettük, és most vissza akarjuk rakni... gratulálok! "
Elég nagy hülyeséget írtál, mert az érintőkijelző nagy előnye a nagy kijelző, mert nem foglalja el gombsor a fél telefont (persze van más előnye is). Ennél a megoldásnál viszont ugyanúgy megmarad a nagy kijelző és mindemellett még olyan érzést kellt mintha fizikai gombsorod lenne, mert azon sokkal kényelmesebb gépelni, mint az érintőkijelzőn.
[ Szerkesztve ]
ja, csak már mindenki megszokta az érintőt ( sima felületet) és fura lesz a "gombdudor".
de azért várós. 

A mobil erintokeprenyojeben pont azt szeretem, hogy nem kell nyomni semmit se es sima a felulet. A billentyuzetben pont azt szeretem, hogy erzem a gombokat amit tenylegesen lenyomok. Egy kepernyon, mit nem kell lenyomni, de dudorodik, nekem nem lenne kenyelmes az iras.
Remelem lesz olyan kemeny mint a GG es kikapcsolhato a funkcio ![;]](/dl/s/v1.gif)

Tudom jól mi a nagy képernyő előnye, de nem azért hozták létre, hogy a gombsor ne foglalja el a fél telefont. Az volt a koncepciója hogy az addigi okostelefonok minden funkcióját, ugyanazokkal a gombokkal kellett ellátni, de minden különböző programhoz, kicsit másabb funkciójú, kialakítású, elhelyezkedésű "gombok" kellenek. Nem az volt a terv hogy húúdeszépnagy, meg mégnagyobb kijelzőkkel villanthassunk, mint manapság divat. Akkoriban is megoldható lett volna mondjuk egy Siemens St60-hoz hasonlóan vékonyan kialakított gombsor a készülék aljára meg egy hatalmas kijelző és nem lenne nagyobb a telefon mint egy SIII, One X stb.
Gondolom nem vakon gépelsz egy telefonon, mint egy régi 12 + néhány gombos telón, amin elég nehéz volt félrenyomni, mivel könnyen megjegyezhető és eltalálható volt hogy melyik betű melyik gombon van. Nem gondolom hogy 4"-en te majd a teljes QWERTY-t vakon kezelgeted, mert elég kicsik, közel vannak és külön karakterek. Ha meg már odanézel, akkor minek dudorodjon ki? Akkor csináljanak olyan alkalmazást ami érzéekli ha csajok vannak a képernyőn és dudorodjon ki cickónál, meg a seggüknél, hátha annak több rajongója lesz...
Mondjak másik barom példát?? Távirányító. Ma még gombosat használunk. De már van okostelefonos megoldás is. Aztán majd oda is fantasztikus lesz ez a dudorodó, mert hogy vakon, nem azt bámulva nem fogod tudni kezelni... csodás ötlet nem? Először nem kell a gomb, majd tegyük vissza mert jó az. Nem kell mindent megreformálni. Kellett a nagy kijelző a programok miatt, oké. De ne műgombozzunk már...
[ Szerkesztve ]

Sok igazság van abban ami írsz, de gondolom te is szoktál nem egyszer félrenyomni az érintőkijelzőn való gépelés közben, viszont ezzel a megoldással már nehezebb félrenyomni. Én azért utálom az érintőkijelzőt, mert lehetetlen rajta gyorsan gépelni, pont ezért vettem egy N97 mini-t.