2013. május 25., szombat

(#401) Syl válasza Tomy Yayo (#394) üzenetére

Syl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Főleg, hogy ez a WP7-s felület annyira nem egy nagy wasisdas (szerintem),

:Y Láttad te az iPhone felületét? Na az nem egy was ist das! Valójában csak egy szimpla Application Launcher.
Ha meg akarom tudni a következő tennivalómat, el kell hogy indítsam a naptár programot, mert ilyen "apróságokat" JB nélkül képtelen közölni velem a rendszer. :F

A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála.

(#402) Integra válasza Tomy Yayo (#394) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ennek üzleti szempontból 2010-ben semmi értelme nincsen amit mondtál.
egyszerűen nincsen valóság tartalma, egyszerűen ez ma már nem életképes.

[ Szerkesztve ]

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#403) sheratan válasza moonman (#390) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

a zune nem biztos, hogy fogja támogatni (sőt, szinte biztosan nem) a különböző formátumokat. ogg, flac, ape, mkv, stb... nem biztos, hoyg kezel feliratot sem a videóknál, és így tovább. ezt lehet külsős programmal elvileg pótolni, mert nem hiszem, hogy engednének kiegészítőket gyártani az alap lejátszóhoz.

mondjuk nyilván lesz rajta voip meogldás (hiszen nem a RIM fejleszti :P), csak az a kérdés, hogy mennyire lesz szabadon konfigurálható a SIP beállítás (például androidon is nimbuzz alatt nem lehet beállítani, míg fring alatt igen. S60 alatt mindkettőben megy).

madstunt: a Cliq elvileg már megkapta a nyáron, a Backflip pedig Q3-ban kapja.

Syl: nagy +1. borzasztó kevés manapság az a sima launcher, mint GUI...

Nexus 4 @ CM10.1 + intersectR

(#404) Komplikato válasza moonman (#396) üzenetére

Komplikato
(PH! addikt)

No igen. De azért lesznek trükkös emberek ... nemrég láttam valami régebbi BB telefonon (8820?) valami saját felületet, új ikonokkal és amolyan OSX stílusú dock szerű megoldásban. Bár nem volt túl élelmes aki feltette, mert valami eszement lassú volt tőle az egész telefon. Csak igen meglepődtem, mert eléggé zárt a RIM OS-e ... tudtommal.

ÁLLÁST KERESEK! Bármilyen állást. "Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#405) oO7 válasza sheratan (#403) üzenetére

oO7
(őstag)
LOGOUT blog

(ezt a kérdést most valójában moonman -nek címezném)
szóval akkor melyik voip támogatás lesz wp7 -en ?
hozzá lehet csapni majd a live accomhoz a skype meg icq meg stb accountokat és mindenkit az adott hálózaton keresztül tudok hívni és fogadni a hívásukat és szépen integrálódik a contact listámban meg ilyenek ?
vagy a SIP -es hívásokat fogja támogatni ?

[ Szerkesztve ]

(#406) sheratan válasza oO7 (#405) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

szerintem SIP alapbób biztosan nem lesz benne. ilyen eleve nagyon kevés rendszerben van (tudtommal csak az E szériás nokiákban). szóval ez a rész majd akkor lesz, ha 3d party programozók írnak ilyen programot (például nimbuzz, fring, stb).

az msn alatti voip szerintem benne lesz alapból, illene neki. skype csak akkor, ha a skype fejlesztői hajlandóak lesznek megírni rá egy programot, de nem tudom ez mennyire fog integrálódni a peoples hub-ba. szerintem nem ez fog integrálódni a hub-ba, hanem a skype kliens fogja kiolvasni a hub-ból a kontaktjaidat (ahogy a többi rendszeren is teszi). illetve ennél a voip változatnál is lehetőség van természetesen 3rd party programokra (ahogy nimbuzz és fring alatt is működik ez a funkció msn és skype alatt).

(#407) madstunt válasza sheratan (#403) üzenetére

madstunt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen,ezt mondták anno. csakhogy van itt egy ilyen chart :O
[link]

www.quiznight.hu Ingyenes kocsmakvíz bajnokság az ország 10 helyszínén! Jó társaság, értékes italnyeremények. Itt játszd az agyad!

(#408) peterk válasza FlyingV (#381) üzenetére

peterk
(senior tag)

"Az XBOX név nagy ütőkártya, ezt senki sem vitatja, de nem tudom ,hogy válik ez majd be a mobilos köztudatban, én nem vagyok ellendrukker, de szerintem amikor valaki wp7-es mobilt vesz, pár megszállott játékoson kívül kevés embernek lesz ez a nyomós érv az új telefon mellett. Bár ki tudja, szvsz pl ez (XBOX) a Microsoft legsikerültebb és legjobb terméke története során, még a vörös halálkör vagy hogy hívják ellenére is."

Az xbox live az egyik nagy ütőkártya lehet. Nem tudom mi valósul meg végül belőle mobil platformra, de akármennyi is készül el, az fontos szempont lehet. Például achievement rendszer, multiplayer, in-game és off-game chat, videochat, stb. A mobil játékipar igazán még csak most kezd beindulni, vannak itt lehetőségek bőven.

A fejlesztői támogatást én nem látom olyan nagy kulcskérdésnek hosszú távon. Most, a bevezetésnél fontos, de egészen biztos, hogy rövid idő alatt lesz akkora appstore, ami annyira minimum elég lesz, hogy ne ez legyen a döntési szempont. Minden appstore-t néhány száz, max. néhány ezer alkalmazás visz a hátán. Ezek jellemzően 1: népszerű egyéb funkciókat valósítanak meg (skype, msn, szótárak, stb.), 2: a platform hiányosságait orvosolják (home screen, notification-ök, backup, stb.), 3: játékok. Ezek biztosan el fognak készülni WP7-re is.

A kulcskérdés szerintem egyszerűen az, hogy összességében milyen szolgáltatás csomagot kínál a Microsoft a platform mögé. Ebben szvsz nagyon erős: online funkciókban bing, msn, xbox live, zune, ms myphone, exchange. Offline-ban pedig office, outlook, wmp11 integráció. Ezek kiegészülve a népszerű külső szolgáltatásokkal (gmail, facebook, twitter, myspace, stb.) indulásnak bőven elegek, tulajdonképpen így egyben nincs is másik platform amelyik mindezt kínálni tudja.

A felhasználói felület meg olyan amilyen. A windows minden új verziójánál is lejátszódik ez a szeretem-nem szeretem játék, aztán a világ megszokja, majd megszereti, végül az új verziónál már ezt hiányolja. ;) Ez az UI a jelenlegi formájában bőven eladható, de ha tényleg nagyon nagy lesz az igény a kevésbé "industrial" kinézetre, akkor biztos vagyok benne, hogy fogunk mi még látni 3D hatású vagy éppen színezhető/árnyékolt tile-okat is. ;)

A Windows-t pedig nem írnám le ennyire. ;) Az xbox is sikertermék, de azért sehol nincs a desktop oprendszer mellett. Nem csak jövedelmezőségben.

Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!

(#409) sheratan válasza madstunt (#407) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

úgy tudom Backflip-ből csak GDM verzió van (4 normás), így ha megkapja az amerikai update-et, akkor azt fel lehet tolni majd az európai telefonokra is. de hasonlóan igaz ez az ázsiai firmware-re.

(#410) Ati_X_321 válasza moonman (#390) üzenetére

Ati_X_321
(fanatikus tag)

Ok, nem is azt mondtam, hogy a beépített nem jó, de látatlanban biztosra veszem, hogy nem olyan nagy tudású, mint a VLC vagy az mplayer, márpedig ezek a natív kódban íródott ffmpeg projectre épülnek. Ugyanígy simán le lehet implementálni egy VoIP klienst is, én csak arról beszéltem, hogy ha Androidra, iPhonera akar az ember implementálni egy VoIP klienst vagy videó lejátszót, akkor ott "szinte" csak egy GUI-t kell a meglévő open source implementációk fölé húzni. WP7-en meg újra kell írni az egészet.

még mielőtt valaki belekötne, a használt "szinte" az olyannyira idézőjeles, hogy ezeket a libeket vezérelni kell nyilván, tehát nem csak gui-t kell fölé heggeszteni, de ettől függetlenül a meglévő alap sok ezer munkaórát képvisel, ami nem helyettesíthető egykönnyen.

[ Szerkesztve ]

(#411) peterk válasza Ati_X_321 (#410) üzenetére

peterk
(senior tag)

Azért ez nem pont így néz ki. Egy videolejátszó megírása messze nem "csak egy GUI" fejlesztése, akkor sem, ha ffmpeg library-re épül. Éppenséggel a kódnak az a része, amelyik hordozható, az hordozható lesz WP7-re is.

De nem ezen fog múlni. Gondolj csak a játékokra. Egy komoly 3D játékot sokkal nagyobb meló portolni, mint egy VoIP klienst, és mégis várhatóan rengetegen fogják megtenni, ha a platform sikeres lesz. Ha meg nem lesz az, akkor akkor se portolnák, ha a microsoft a fejlesztők s*gge alá tolna mindenféle library-t. Ez pl. az iPhone-al is így történt. Az iPhone fejlesztők nagy többsége sem Objective C-vel "született", éppen ellenkezőleg, jelentős része más platformokról (nagyon sok esetben windows/.NET platformról) vándorolt át, mert bizniszt látott benne. Ha az Objective C-hez hajlandóak voltak adaptálódni, akkor az MS környezethez egészen biztosan.

(#412) Karma válasza peterk (#411) üzenetére

LOGOUT blog

Tekintve, hogy a C library-k közvetlenül hívhatóak Obj-C-ből, azért az iPhone fejlesztőknek nem olyan rossz a helyzete :U De menedzselt környezetből lehívni natív kódba úgy, hogy közben a Microsoft is keresztbe tesz, na az már kemény.

You made 500000 invulnerability potions !

(#413) madstunt válasza sheratan (#409) üzenetére

madstunt
(PH! addikt)
LOGOUT blog

akkor vajon miért írták oda hogy will not have? :F

www.quiznight.hu Ingyenes kocsmakvíz bajnokság az ország 10 helyszínén! Jó társaság, értékes italnyeremények. Itt játszd az agyad!

(#414) sheratan válasza madstunt (#413) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

mert gondolom nem csinálják meg a lokalizciót, meg ilyesmit, hogy európai modellekre is felkerüljön.

[ Szerkesztve ]

(#415) moonman válasza Karma (#412) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hát én eddig akárhány fejlesztővel beszéltem, olvastam velük interjút, egyik sem érezte kritikusnak, hogy natív kódban fejlesszen WP7-re. kicsit ez is túl van lihegve, mint a copypaste meg a multitask. egyelőre várjuk meg, hogy megjelenjen és elinduljon a Marketplace, aztán ha nagyon nem megy, úgyis nyitni fognak még.

emlékezzünk rá, hogy az iPhone-on eredetileg nemhogy copypaste meg multitask nem volt, de külső alkalmazásokat sem lehetett telepíteni. semmilyet. aztán fél év alatt kifordult a sarkából a világ.

Sent from my Windows Phone

(#416) moonman válasza moonman (#415) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ez pl. most jött öt perce:

Q: "In what way Microsoft can improve their WP7 or What does WP7 lacks from?"

A: "Well, its a bit hard to say at this point because it still is not final. Copy&Paste and Multitasking are things that might calm down some people, but the tombstoning of Apps together with push notifications works great for most scenarios. And they announced Copy&Paste to come soon, too. So basically I don’t know how they can improve it until I hold a device in my hands and test it myself."

(#417) ezeregy

ezeregy
(újonc)

Ha már van egy jó open source androidunk, miért váltanánk closed source windowsra?

(#418) Syl válasza ezeregy (#417) üzenetére

Syl
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jaj neked :DDD

A test halálánál rosszabb a remény, az álmok halála.

(#419) moonman válasza ezeregy (#417) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

először kerülj tisztába az open source meg a closed source fogalmával, aztán gondolkodj el rajta, mennyire is open source az Android és mennyire closed source a .NET/Silverlight, utána gyere vissza bocsánatot kérni.

(#420) Integra válasza moonman (#416) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

ennyi. amit gondoltunk.
a multit is ugyanígy befogják idővel update-ben tolni.

(#421) Integra válasza moonman (#415) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

arról tudsz valamit, hogy a merketplace mennyire lesz szabályozva?

(#422) moonman válasza Integra (#421) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

sajnos nem. a cikk azt írja, hogy egyelőre csak az ingyenes tartalom lesz elérhető. nem tudom ez az infó honnan van, de simán igaz lehet.

a problémát abban látom, hogy ez a cucc akkor is röhögve világsiker lehet, ha magyarországon egyetlen példányt sem adnak el, mert mondjuk egyáltalán nincs marketplace.

azért reménykedem, hogy MS komolyan gondolja és akkor lesz marketplace, zune és xbox live is maximum fél éven belül.

(#423) Integra válasza moonman (#422) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

most nem mo-ra gondoltam, meg az ingyenességre elsődlegesen, hanem arra, hogy komolyabban is vizsgálni fogják e marketre felrakott appokat e vagy sem.
jobban fognak e szelektálni a hulladék és a minőségi app között és ezt valahogy meg is tudják e gyakorlatban valósítani?
az android market pl szerintem fapad keményen.

(#424) moonman

moonman
(Jómunkásember)

LG E900 - egy fokkal jobb.

market: jah, hát többször hangoztatták már, hogy minőségre mennek és nem mennyiségre, remélem, komolyan is gondolták. eleve van egy minimum ár limit meg ugye egy fejlesztő csak 5 ingyenes alkalmazást tehet fel egy regisztrációval (azokat persze később bővítheti, fejlesztheti), szóval ezek jót tehetnek a dolognak.

itt egy dokumentum egyébként, hogy milyen megkötések vannak a felkerülő alkalmazásokkal szemben. eléggé magas a léc, még ilyen is le van írva, hogy "The application must not become unresponsive to user input because of an operation within the application." :) nagyon odatették most magukat, látszik, hogy bizonyítani akarnak.

[ Szerkesztve ]

(#425) bmwk1200s

bmwk1200s
(őstag)
LOGOUT blog

Félreértés ne essen, én is várom az új rendszert...még azt is megkockáztatom, hogy mikor megjelenik a végleges, fel sem rovom neki az esetleges kezdeti hiányosságokat, hibákat (mint persze az iPhone topicban ezt a sok win fanatik újra is újra megtette ;] , megteszi :((( ) ugyanis azt várom, hogy tényleg eszméletlen jó legyen, legyen úttörő, mutassa meg, hogy nem csak copypaste megy redmondban, hogy ezzel komoly kihívás elé állítsa a fejlesztőket, mind az applenél, mind az andoridnák, hogy csak mi, felhasználók nyerhessünk az új ötletekből....
Persze nem mondom, hogy szurkálódni nem fogok, hisz amennyit hallgatni kellett a vérwinfanokat, ez már nekem is kijár :DDD :R

 "Maga fiam elveszett a végtelen lehetőségekben a tic és tac között!" 

(#426) moonman válasza bmwk1200s (#425) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

én tényleg örülök, hogy mindenki ilyen várakozással tekint az új rendszer megjelenése elé, de azt azért ne felejtsük el - mielőtt nagyon beleélnénk magunkat a kontrázásba - hogy az iPhone-nál kicsit más volt a szitu.

amikor az Apple kihoz valami forradalmi cuccot, arról rendszerint hiányoznak a standard funkciók nagy része. a marketing persze egyértelmű: azért nem tettük bele, mert teljesen fölösleges, senki nem használná és csak drágább/nehezebb/stb. lenne tőle. majd amikor már egyértelmű, hogy ciki ezek nélkül kiadni valamit, végre megcsinálják, hirtelen nélkülözhetetlen funkcióvá válik, meg igaz, hogy a többi már évek óta tudja, de a miénk a legfaszább implmentáció (ez még néha igaz is), és nagy betűkkel ráhazudják, hogy "we bring <insert age old technology name here> to the world." innentől pedig minden almaventilátor erre veri a nyálát.

WP7-nél szerintem senki egy szóval nem mondta, hogy ne szeretne bele copypaste-et, mert hüjeség. én is szeretnék. a különbség csak az, hogy itt már most be lett ígérve, hogy lesz, így nem csapkodom az asztalt, hogy micsoda szar meg elkéstek, bukás, egyéb fasság.

a multitask-ot illetően: igen, ilyen az új módi, úgy tűnik, mindenki ezt az irányvonalat követi, bele kell törődnünk. nyilván, ha a felhasználást olyan módon fogja korlátozni, hogy az az eladhatóság rovására megy, akkor MS is lépni fog az ügyben, de amíg egyszerre tudsz zenélni, emailezni, webböngészni és navigálni, addig szerintem fogadjuk el, hogy ez az ára a gyorsaságnak és kész. (csak ugye itt legalább előtte nem gúnyolták szarrá szélesvásznon a konkurrencia megoldásait.)

(#427) Integra válasza moonman (#424) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

átfutottam gyorsan a tartalomjegyzékét a doksinak. ez szép és jó, csak épp a szűrés-keresés nem lesz jobb és pontosabb. pont azt tartom fontosnak, hogy ez valahogy meglegyen oldva. felőlem lehet a százezernyi böfögős-fingós-májkeldzsekszonhátteres app, de ami valóban fontos, azokat valahogy emeljék már ki, tegyék külön kategóriába.. és ne csak 2 mondat kommentet lehessen már írni mint az androidnál, továbbá az sem ártana ha fejlesztő cégre is lehetne keresni etc..

(#430) Karma válasza FlyingV (#428) üzenetére

LOGOUT blog

C#-ot nezegess. Az szerintem a legfejlettebb MS altal fejlesztett .NET-es nyelv.
Meg ha mar jatekot akarsz, az XNA egy eleg konkret temakor.

(#431) moonman válasza Integra (#427) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

"ami valóban fontos, azokat valahogy emeljék már ki, tegyék külön kategóriába.."
lesz a mostanihoz hasonló "featured" szekció, meghát lehet osztályozni is. de ilyen aprólékos infókat ne várj tőlem. :)

(#432) moonman válasza FlyingV (#428) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

"az Apple innovációra koncentrál, a többiek pedig a legyen benne minden és valahogy működjön elvet követik, na és?"
bocs, de az innováció szónál úgy elkezdtem röhögni, hogy majd' leestem a székről. az, hogy mindennek metroszexuális dizájnt és magical xyz nevet adnak, attól nem lesznek innovatívak.

"te is beláttad, igaz csak azért, mert a WP7-ben nem lesz benne."
ezt nem egészen értem. már az elején leszögeztem, hogy ha nem lenne benne copypaste, az nálam kizáró ok lenne. így, hogy tudjuk, lesz, ez számomra egyenlő azzal, hogy van benne. (valószínűleg nem az első szériából fogok úgysem venni.)

"hol kezdjek el kutakodni abban az esetben, ha szeretnék adott esetben WP7-re fejleszteni? illetve akkor most milyen nyelvet 'nézegessek'?"
.NET/C#, Silverligjt, WPF, XNA

[ Szerkesztve ]

(#433) moonman válasza moonman (#432) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ja meg van ez a Jump Start training, elég jónak tűnik.

(#434) Integra válasza FlyingV (#428) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

"az Apple innovációra koncentrál"
MUHAHA :))
te valami ulkesh reinkarnáció vagy, vagy honnan szabadultál??? index apple blog?
tovább nem is olvastam.

[ Szerkesztve ]

(#435) Karma válasza Integra (#434) üzenetére

LOGOUT blog

Szerinted az elmult par evben ki innovalt, ha nem ok?

(#436) moonman válasza Karma (#435) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

az egyszerűség kedvéért fordítsuk meg a kérdést: mit innováltak? úgy konkrétan.

(#437) Karma válasza moonman (#436) üzenetére

LOGOUT blog

Majd ha Integra valaszolt.
A "nem tortent semmi" is valasz, bar nyilvanvalo faszsag.

[ Szerkesztve ]

(#438) sunsaw

sunsaw
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Szeptember 16!!! Kijön a WP7 DevTools végleges + Panorama + Pivot kontrolok!!!

channel9

Windows Phone 7 Developer

(#439) Integra válasza Karma (#435) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

készítettek egy újat mutató os-t (2g), ezt senki sem vitatta.
azóta nem történt semmi. ja de igen, a jogosan hiányzó alap dolgokat elkezdték beadagolni pár lépcsőben, miközben jó sokat kaszáltak. végülis ez a marketing etetés valóban groundbreaking volt a maga nemében. :K
valljuk be a winmo 5.0 mellett nem is volt nehéz. de mint mondtam senki sem vitatta ezt.
azóta én semmit nem láttam. természetesen nem találtak fel semmi újat, már minden adott volt akkoriban, technika főleg.
tulajdonképpen ők se csináltak mást, csak egy újabb, jelentős lépcsőt fejlesztettek. és ez így jó. szerintem lépjünk tovább az apple ego kérdéstől.

[ Szerkesztve ]

(#440) bmwk1200s

bmwk1200s
(őstag)
LOGOUT blog

Azért azt kijelenteni, hogy semmi újat nem mutattak fel (ugye az innováció valami újnak a kifejlesztése) szerintem igen erős. Az iPhone első verziójának megjelenése óta (ami azontúl, hogy teljesen eltérően közelítette meg az érintéssel való vezérlést) számomra is fapad volt. Azonban mindenki aki a piacon számít elkezdte követni őket, még MS ezt a trendet követi, amit az apple hozott létre. Én megértem, hogy a wineseknek nem az "eyecandy" kell, de azért azt mondani, hogy az apple semmit innovatívat nem csinált...elég erős és mondom, főleg annak fényében, hogy az ms is követi őket, pl: megkötötött hardver, egységes kinézet, alkalmazás bolt, stb...
Nem akarok támadni, nem akarok flemet kelteni, de könyörgöm, ennyire ne rugaszkodjunk már el a valóságtól.
Arról nem is beszélve, hogy hány és hány olyan régi régi videó van, ami az oprendszereket hasonlítja össze. Kitalálnak valamit applenél, a köv winben benne van...persze, nyilván fordítva is megy...csak ismerjük már el, hogy igen is rengeteget fejlesztenek...talán nem véletlen, hogy zárt rendszerrel (hardver+szoft) ekkora pénzeket keresnek évről évre...

(#441) peterk

peterk
(senior tag)

Ha beleszólhatok: egy dolgot innováltak, azt amit azóta csinálnak, mióta a cég létezik. Összepasszítják a hardvert és a szoftvert és adnak neki egy olyan felhasználói felületet, amin az a funkciókör amire ők úgy gondolják, hogy a felhasználónak szüksége van, pofon egyszerűen - időnként élményszerűen - elérhető. Majd az egésznek adnak egy sajátos, egyedi dizájnt. Végül mindennek jól megkérik az árát.

Ezen kívül tényleg nincs a termékeikben innováció, de nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy összhatásban valami szerethető szülessen. És ezt jól csinálják, mert a termékeik kétség kívül szerethetőek, még akkor is, ha levakarjuk a mára már levakarhatatlan hype-ot róluk.

(#442) moonman válasza bmwk1200s (#440) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

divatot teremteni nem innováció.

(#443) bmwk1200s válasza moonman (#442) üzenetére

bmwk1200s
(őstag)
LOGOUT blog

Pedig de. Mert ma már csak azzal lehet divatot teremteni, ha valami olyat tudsz mutatni a népnek, ami eddig nem volt.... :K

(#444) peterk válasza bmwk1200s (#440) üzenetére

peterk
(senior tag)

Az appstore, egységes kinézet, kötött oprendszer, stb. nem innováció, hanem egy üzleti modell. Ezt valóban az Apple vitte sikerre, és tényleg mindenki követi.

(Megjegyzem, szerintem még az iTunes-ra - az eredeti, online zenebolt gondolatra - lehet leginkább azt mondani, hogy innovatív lépés volt. Az iPod már ismét inkább az üzleti modell a gyakorlatban, mint innováció. Hiszen zene lejátszást már millió kütyü tudott kb. ugyanilyen színvonalon, az iPodnál az árukapcsolás volt az újdonság.)

(#445) bmwk1200s válasza peterk (#444) üzenetére

bmwk1200s
(őstag)
LOGOUT blog

Egyetértek veled, de nem gondolod, hogy egy addig nem létező, új üzleti modell is innováció?
Az apple termékeknék, főleg mióta magam is használom, valóban az elégedettségi faktor számít rengeteget. Hogy is fejezzem ki....régebben volt egy cikk, hogy a Lexus az a márka, ami autók között a legtöbb hűséges tulajdonost indukálja, többé nem vesznek más márkát. Itt is valami ilyesmiről van szó, legtöbben akik kipróbálják, nem vesznek mást utána.
Az ipod, mármint a legelső ipod bemutatóján is remekül lehet látni, hogy addig milyen is volt egy hordozható zenelejásztó...most nézzük meg kire hajaznak a gyártók többsége... :)

(amúgy tökre örülök, hogy nem személyeskedő, hanem tényleg építő vita folyik, egymás véleményének, nézetének megismerése....végre! :C )

[ Szerkesztve ]

(#446) moonman válasza bmwk1200s (#445) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

nem, mert semmi technológiai újdonságot nem vezetett be a piacra, még inkább elvett a már meglévőkből. de ha nektek az üzleti innováció is innováció, akkor beismerem: az Apple-nek sikerült soha eddig nem látott módszerekkel még több pénzt lecsapolni a síkhülyének nézett ügyfeleiből. :C

[ Szerkesztve ]

(#447) bmwk1200s válasza moonman (#446) üzenetére

bmwk1200s
(őstag)
LOGOUT blog

bár egyáltalán nem értünk egyet, de elfogadom a nézeted... :)
valahogy nem érzem, hogy síkhülyének néznek, de ms oldalról...hááááááát ....informatikus haverral nem kicsit szoktunk behalni a röhögéstől napi sziten a wintől.... :P

(#448) sheratan válasza bmwk1200s (#445) üzenetére

sheratan
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha nézel Top Gear-t, akkor azt is tudod, hogy a Lexus a legunalmasabb márka a világon :D illetve megbízható, jó a kiszolgálás, de ennyi- nem élmény vezetni, nem mutat semmi olyat, amitől öröm autót birtokolni. tehát a "petrolhead" klub utálni fogja.
hasonló az alma is. képesek innovációra, de termékvonalanként egyetlen egyszer. kitalálták a szifont, amivel "újra feltalálták a telefont" (szerintük), de nem tudják évente újra feltalálni az iphone-t. ahogy az ipod-ot sem tudták újra feltalálni. csak nagyobb lett, gyorsabb, megilyenek. pontosan azt csinálják, amit a többi gyártó. nézd meg például a Motorolát, akik szintén újra feltalálták a (divat)telefont a V3-mal. aztán évekig azon rugóztak...

(#449) moonman válasza bmwk1200s (#447) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

"valahogy nem érzem, hogy síkhülyének néznek"
ez az Apple-életérzés.

"informatikus haverral nem kicsit szoktunk behalni a röhögéstől napi sziten a wintől...."
sose legyen jobb szórakozásod.

(#450) bmwk1200s válasza sheratan (#448) üzenetére

bmwk1200s
(őstag)
LOGOUT blog

Az autós résszel egyetértek (magam fanatik BMW vagyok már hm...jesszus már 15 éve annak? :DDD ) viszont meg kell érteni, hogy van olyan vevőréteg, ami pont azt keresi, hogy megvesz, beül, használ, max szerviz, és ennyi...nem érdekli mitől megy, nem érdekli mi van benne (műszaki tartalom, főleg a motorra és a meghajtásra gondolok, mert a belső az számít) csak menjen. A mac is csak megy, de tudom ettől a winesek haja is kihullik, tudom az is csak megy....igaz, valahogy mégsem úgy :D
És kérlek ne feledd el a számítógép vonalat, rengeteg fejlesztésük van...

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.