"Az XBOX név nagy ütőkártya, ezt senki sem vitatja, de nem tudom ,hogy válik ez majd be a mobilos köztudatban, én nem vagyok ellendrukker, de szerintem amikor valaki wp7-es mobilt vesz, pár megszállott játékoson kívül kevés embernek lesz ez a nyomós érv az új telefon mellett. Bár ki tudja, szvsz pl ez (XBOX) a Microsoft legsikerültebb és legjobb terméke története során, még a vörös halálkör vagy hogy hívják ellenére is."
Az xbox live az egyik nagy ütőkártya lehet. Nem tudom mi valósul meg végül belőle mobil platformra, de akármennyi is készül el, az fontos szempont lehet. Például achievement rendszer, multiplayer, in-game és off-game chat, videochat, stb. A mobil játékipar igazán még csak most kezd beindulni, vannak itt lehetőségek bőven.
A fejlesztői támogatást én nem látom olyan nagy kulcskérdésnek hosszú távon. Most, a bevezetésnél fontos, de egészen biztos, hogy rövid idő alatt lesz akkora appstore, ami annyira minimum elég lesz, hogy ne ez legyen a döntési szempont. Minden appstore-t néhány száz, max. néhány ezer alkalmazás visz a hátán. Ezek jellemzően 1: népszerű egyéb funkciókat valósítanak meg (skype, msn, szótárak, stb.), 2: a platform hiányosságait orvosolják (home screen, notification-ök, backup, stb.), 3: játékok. Ezek biztosan el fognak készülni WP7-re is.
A kulcskérdés szerintem egyszerűen az, hogy összességében milyen szolgáltatás csomagot kínál a Microsoft a platform mögé. Ebben szvsz nagyon erős: online funkciókban bing, msn, xbox live, zune, ms myphone, exchange. Offline-ban pedig office, outlook, wmp11 integráció. Ezek kiegészülve a népszerű külső szolgáltatásokkal (gmail, facebook, twitter, myspace, stb.) indulásnak bőven elegek, tulajdonképpen így egyben nincs is másik platform amelyik mindezt kínálni tudja.
A felhasználói felület meg olyan amilyen. A windows minden új verziójánál is lejátszódik ez a szeretem-nem szeretem játék, aztán a világ megszokja, majd megszereti, végül az új verziónál már ezt hiányolja.
Ez az UI a jelenlegi formájában bőven eladható, de ha tényleg nagyon nagy lesz az igény a kevésbé "industrial" kinézetre, akkor biztos vagyok benne, hogy fogunk mi még látni 3D hatású vagy éppen színezhető/árnyékolt tile-okat is. 
A Windows-t pedig nem írnám le ennyire.
Az xbox is sikertermék, de azért sehol nincs a desktop oprendszer mellett. Nem csak jövedelmezőségben.
Aki hisz a parajelenségekben, emelje fel a kezem!