2013. május 26., vasárnap

(#51) pusszycat válasza lenox (#49) üzenetére

pusszycat
(senior tag)

Túl erős proci nem létezik mint ahogyan “túl sok a fizetésem” sincsen. Ezek nem létező fogalmak. ;)

Samsung Wave S8500 - D-Link Dir-615 IPV6 - Acer Aspire V3-771G i5 3210M - HP Photosmart Wifi B109n - Microsoft Wireless Keyboard 800 - LG 3D 37LM620S

(#52) Blaise válasza lujó55 (#50) üzenetére

Blaise
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A legtöbb piacon lévő 15.6-os laptopnak (sajnos) ekkora a max. felbontása.

(#53) lujó55 válasza Blaise (#52) üzenetére

lujó55
(PH! addikt)

tudom, tudom. :K (sajnos)

(#54) lenox válasza pusszycat (#51) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Ez igaz, akkor ugy mondom, hogy nyugodtan lehet a fogyasztast drasztikusan csokkenteni a teljesitmeny karara, pl. nekem ket mag 1.5 GHz is tok eleg lenne, csak fogyasszon harmad annyit.

(#55) Prof01

Prof01
(HARDVERAPRÓD)

Nagyon jól sikerült proci! Remek teszt! :)

Four wheels move the body. Two wheels move the soul.

(#56) coolpet

coolpet
(fanatikus tag)

Sracok egy kerdes:

Ti mire hasznaltok egy laptopot?
Nekem munkaeszkoz, ahova a cputeljesitmeny jobban kell mint a gpu...
Most ey e-350M1 liano van a kezem alatt 10 colon, bennevan a 'brutal' vga, de a proci teljesitmenye atlagon alatti, excel akadozik, megnyitok bongeszoben egy riportot, elkezd gondolkozni, ilyenek, pedig van benne 4 giga ram...

egy laptop munkara valo, hordozhatosag miatt. ha kell a szamolasi teljesitmeny tegye oda magat, de nem kell csucsprocesszor, de nem is szutykokat kel beletenni.

jatekra ott a pc es a konzol...

uzemido legyen es teljesitmeny, ennyi.

I7-2600k, ASUS P8Z68-V, Kingston 4x2GB 1600Mhz CL9 XMP, XFX Core Edition Pro 550W, Thermaltake V4 Black Edition, Seagate 7200.12 500GB, Samsung 2243BW 22", MSI Twinfrozer II 6870 1GB, AC Freezer 13 PRO

(#57) nyunyu válasza rudi (#32) üzenetére

nyunyu
(Szakértő)

Biztos, hogy jobb lett a Sandy Bridge-nél, de most már nagyon-nagyon abban a helyzetben vagyunk, amit az utolsó bekezdésben kifejtettem. Pölö én még mindig 2 Gz-es kétmagos Core 2-n vagyok (SSD-vel)

Detto ugyanezt erzem, hogy nem a Lenovo N500 2GHz-s C2D T6400 procija a szuk keresztmetszet, hanem egyre inkabb a vinyo gatol a munkaban, illetve kisebb reszben a 2GB ram.

Na meg uj akkut sem artana venni, mert tapkabelrol lehuzva mar hibernalni sem tud :(

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#58) Borote válasza coolpet (#56) üzenetére

Borote
(PH! addikt)

Az E-350 nem Llano, hanem egy Brazos netbook. Az az Atom-nak az ellenfele AMD-s színekben. Netbookban pl Brazost választanék, de ne csodálkozz, ha CPU igényes feladatokhoz gyenge, nem arra van kitalálva. A leggyengébb kétmagos SB processzor is jó másfélszer, kétszer akkora teljesítményű.
Az a processzor üzemidőre és olcsóságra van kihegyezve. Illetve multimédiás tartalmakra.

Ha linket szeretnél megosztani, kérlek használd a 'Link' gombot.

(#59) gezu1025 válasza coolpet (#56) üzenetére

gezu1025
(kvázi-tag)

Tipikus esete annak, hogy ha nem szólasz meg, bölcsebb maradsz. :))

(#60) staccato

staccato
(tag)

köszi a cikket,részletes volt.Ivy Bridge -vel szerintem szép munkát végzett az intel. :K

üdv

(#61) XtremLor

XtremLor
(senior tag)

Jo kis gep, munkara, netezesre kivalo igy is.
Viszont en meg mindig nem vennek inteles gepet dedikalt vga nelkul :(

"Legen...Wait for it...Dary"

(#62) Atom_Anti válasza rudi (#26) üzenetére

Atom_Anti
(senior tag)
LOGOUT blog

Sajnos ez így igaz, még olyan neves laptopgyártó sem foglalkozik AMD-vel mint Dell. Egyetlen Llano laptopjuk van, plusz egy említésre sem méltó Inpiron, A Trinity kérdést pedig elintézték egy bios frissítéssel, de az most kivételesen jó lesz nekem :B.

(#63) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Nagyon jó munkát végzett az Intel! Gondolok itt főleg az GPU erejének javulására.

Lassan ott tartok ,hogy jó lenne egy ilyen Intel CPU és egy új Trinity IGP majd egy gépben. :D

Eladó gyárilag kártyafüggetlen Samsung Mini II S6500 fehér színben garanciával. http://hardverapro.hu/apro/elado_gyarilag_kartyafuggetlen_samsung_mini_ii_s65/friss.html

(#64) fateless

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A teszt véggondolatával mélységesen egyetértek. Most cserélem le az újabb core i5-ös laptopomat egy régebbi, modellre (még nem döntöttem el, hogy P8600 lesz, vagy SL9400).
Egyszerűen semmivel sem ad többet a core i5 teljesítményben a mindennapjaim során, viszont jóval többet fogyaszt, így kevésbé vagyok mobil.

A teljesítmény növelésével nem sokat érnek el a gyakorlati életben, viszont azzal nehezebb eladni a gépeket, mint azt elmondva ,hogy ennyivel nagyobb lesz a processzor sebessége.

Elegem van, minden megy: Egy HP Elitebook 2530p+2540p / Onda V811 Quad core A31 / ViewSonic Viewpad 10s Tegra 2 / Icou D70 Pro II RK3066 --- Ha kell valami, privátban keress

(#65) franc0 válasza fateless (#64) üzenetére

franc0
(őstag)

Érdekes, hogy pont ezt a két procit mondod.
A hosszúhétvégén párhuzamosan használtam őket (ThinkPad X200 és EliteBook 2530p, természetesen mindkét gépben SSD). Általános használat mellett (web, office) nem éreztem semmiféle különbséget. Pedig a benchmarkok alapján azért van rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#66) fateless válasza franc0 (#65) üzenetére

fateless
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Átlagos használat mellett én sem érzek különbséget (akkor szépen visszavesz az i5 a tempóból, ahogy az SL is), de ha pl flash player megy, akkor valamiért az i5 proci mindig nagyon pörög. Újratelepítés sem oldotta ezt meg, akkor is nagyon ment. BIOS frissítés sem segített neki.
Lehet, lesz itt egy hozzáértő, aki meg tudja mondani, mitől van ez...

[ Szerkesztve ]

Elegem van, minden megy: Egy HP Elitebook 2530p+2540p / Onda V811 Quad core A31 / ViewSonic Viewpad 10s Tegra 2 / Icou D70 Pro II RK3066 --- Ha kell valami, privátban keress

(#67) AMD Power

AMD Power
(Jómunkásember)

Én a Ivy és a Trinity összehasonlító tesztet várom nagyon. :K

Eladó gyárilag kártyafüggetlen Samsung Mini II S6500 fehér színben garanciával. http://hardverapro.hu/apro/elado_gyarilag_kartyafuggetlen_samsung_mini_ii_s65/friss.html

(#68) nemdan

nemdan
(senior tag)
LOGOUT blog

Az a baj, hogy itt PH-n is 10 emberből 8-nak a játék körül forog a világ ( kinek hogy, akinek nem inge...). Engem személy szerint sosem érdekelt nem is kötött le, ezért pl. otthoni felhasználásra szvsz bőven elég egy kétmagos proci, (legyen az a legolcsóbb i3) az integrált videomagjával... persze vannak akiknek multimédia szempontjából kevés egy ilyen konfig, meg olyanok is vannak akik havonta cserélik a gépet, gondolom én nem saját pénzből, hanem apuci anyuci.. véleményem szerint egy tiszteszségesen dolgozó Magyar átlagember nem tudja ezt megfizetni, bármennyire is szeretné. (gondolok itt az olyanokra akik ha kijön egy új videokártya azonnal hangoztatják, hogy őkmeg is veszik nem 10e Ft-ért..kérdem én: itt mindenkinek ilyen jól megy?:F (persze itt is tisztelet a kivételnek.)

A google olyan , mint a nők... Be sem fejezted a mondatot , már találgat..

(#69) tiborandras válasza AMD Power (#67) üzenetére

tiborandras
(őstag)
LOGOUT blog

van egy tippem, dontetlen lesz: cpu intel de igp trinity ;)

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#70) zoltanz válasza nemdan (#68) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

Én saját keresetemből élek régóta, persze nem a legújabb dolgokat kell mindig megvenni.
Legolcsóbb i3-al egy nyamvadt Win Aero is határon megy csak. :DDD

Az élet olyan mint egy videó játék, csak azt nem tudom miért mindig engem lőnek le XDD

(#71) negyedes válasza zoltanz (#70) üzenetére

negyedes
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az aero gpu-t hasznal, azt meg ketlem hogy a HD3000 nem tudna vinni, mikor az en 5 eves amd-mel minden megy rajta...

.... meg amúgy is az a kényszerképzetük hogy az emberiség legyen már egy nagy egybeolvasztott munkás massza, ahol névtelen, ki tudja milyen nemű emberek vidáman sétálgatnak a kijelölt úton...

(#72) vitko válasza lenox (#54) üzenetére

vitko
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor vegyél telefont, abból már van 1.5Ghz-es dupla magos és fogyasztani sem fogyaszt olyan sokat! :DDD :)) :DD

Age of Empires/Heroes stílusú játék böngészőben: http://bit.ly/TBzzhR --------- Gangnam Style kicsit másképp :D http://www.youtube.com/watch?v=meKjq3ydb3U

(#73) AMD Power válasza tiborandras (#69) üzenetére

AMD Power
(Jómunkásember)

Nekem főleg az IGP ereje kell majd. Ezért is várom meg a Trinity-t. :K

(#74) zoltanz válasza negyedes (#71) üzenetére

zoltanz
(PH! kedvence)

NEm azt mondtam, hogy nem megy. Sajnos az Aero nincs annyira optimalizálva, főleg a Vista-ban, de a Win7 -ben se a legjobb. Kell neki a video RAM sávszél is.

Az élet olyan mint egy videó játék, csak azt nem tudom miért mindig engem lőnek le XDD

(#75) Eszleny válasza fateless (#66) üzenetére

Eszleny
(fanatikus tag)

Egy tipp: Windows energiagazdálkodás alatt le lehet szabályozni a proci teljesítményét. Pl. beállítod a max.-ot pl. 70%-ra és pl. CoreTemp programmal nézed, hogy hány GHz-en megy ha kihajtod. Ezzel max. csendesebb lesz a gép pl. ha flash videókat nézel. Nem hiszem, hogy akkumulátorról többet menne.

''I think the surest sign that intelligent life exists elsewhere in the universe is that none of it has tried to contact us'' - Calvin & Hobbes

(#76) Sanya válasza vitko (#72) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

nem szóltál okosat.

A 2 magos telefonod 1,5ghz-es számítási kapacitása meg sem közelíti az 1ghz-es duron 1 magos számítási kapacitását.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#77) skywolf

skywolf
(újonc)

"A meghajtó processzor a GeForce mellett sem volt acélos, csak egy i3, de viszonyításai alapnak az is megteszi."
Na ez azért szerintem kicsit erős! Közepes, ill. alacsony felbontásnál pont, hogy nem a vga, hanem a processzor tud jobban érvényesülni. Azért én csak megnéznék egy tesztet, ahol az i7-3610QM mellett egy GeForceGT 520 dolgozik, és utánna nem biztos, hogy az lenne a konklúzió, hogy "GeForce GT 520M kaliberű, belépőszintű mobil grafikus kártyákat ki tudják váltani, kvázi értelmetlenné teszik őket." Aki pedig azt gondolja, hogy manapság a gpu csak a játékra kell, az egy kicsit le van maradva.... Nyilván nem azért vesz az ember notebook-ot, hogy videót kódoljon rajta (bár erre is láttam már példát!), de mivel manapság már a weboldalak is egyre inkább a 3D irányába mozdulnak(elég csak a 11-es flash player 3D támogatására gondolni), ezért nem hinném, hogy a jövőben teljesen elhanyagolható lenne az a gpu. Arról nem is beszélve, hogy az intel vga-iról mindíg kiderűl, hogy valami nem működik benne rendesen, ezért vagy időlegesen, vagy véglegesen letítják a driver-ben, ill a 3D minősége (ami a 4000-ben azért tényleg javúlt) is hagyott mindíg kivetni valót maga után.

(#78) vitko válasza Sanya (#76) üzenetére

vitko
(őstag)
LOGOUT blog

Ezzel én nagyon is tisztában vagyok... Viszont azok akik csak ghz-ekkel és magokkal dobálóznak, nincsenek ezzel tisztában. Szerinted mit keres ott az a sok hangulatjel? :)

Jah és nekem nincs két magos telefonom.

[ Szerkesztve ]

Age of Empires/Heroes stílusú játék böngészőben: http://bit.ly/TBzzhR --------- Gangnam Style kicsit másképp :D http://www.youtube.com/watch?v=meKjq3ydb3U

(#79) lenox válasza Eszleny (#75) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Es ha eltunt, akkor hogy lehet visszahozni?

(#80) csongi

csongi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Tök jó hogy ilyen erős a proci, de a gyártók többsége 5400RPM HDD-vel szereli. Valóban a zárszóban benne a lényeg. Kisebb órajelűt, és én SSD-vel párosítanám.

(#81) katt777

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Akinek gyenge Intel proci kell, az vegyen 3 éves modellt, ne itt sírjon, hogy milyen f.sza az AMD "fejlesztési" politikája. :P Ha jól rémlik, pont itt, PH-n olvastam, hogy a nyilván frankó AMD-s laptopban a külső hűtés is elégtelennek bizonyult a proci lehűtéséhez, annyira túl kellett hajtani az egyébként nem túl acélos VGA kellő támogatásához. :C Egyébként nem láttam olyan laptopot, amely elfogadható áron valóban képes lett volna játékra, egy 250.000-es gépben kapható GT555/HD6750 pl. egy asztali 440GT teljesítményére képes. Ennyi pénzért nem kicsit ász asztali gépet kapni, tehát laptopot illetően továbbra is a számítási teljesítmény a fontos, ha valaki azzal dolgozik, tehát sztem nem az Intel "hülye". ;) Ha meg csak netezni akar az ember, fölösleges bármiféle teljesítmény miatt sírnia.

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#82) lenox válasza katt777 (#81) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

A 3 eves intelek is keveset fogyasztanak es eros az igpjuk es tudnak opencl-t?

(#83) katt777 válasza lenox (#82) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nem, viszont megfelelően alacsony a teljesítményük, ami itt a legnagyobb problémának tűnt számomra. :P :DDD IGP-re adni nincs értelme, az annyira sem ér semmit, mint a notis VGA-k. Videót meg szoftveresen is gond nélkül lejátszik bármilyen számítógép (haveromnak 3 éves, IGP nélküli laptopja van, mása nincs, minden filmet azon néz), ehhez megint nem kell IGP. Tehát, ha már igénytelen valaki, akkor legyen következetes. ;) Teljesen mindegy, hogy IGP, VGA, vagy proci "hajtja" a filmet, mindegyik képes rá.

[ Szerkesztve ]

Régebben gyakran okoztak problémákat az AMD driverei. Ma már nincs ilyen gondom! Hardveres, beállítási problémák, teszt kérdések, egyéb gondok esetén: katt-teszt.comlu.com

(#84) lenox válasza katt777 (#83) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Hat lehet, hogy akkor egyreszt nem erted a lenyeget, megpedig hogy jobban kene plusz ket ora akkuido, mint plusz ket mag vagy plusz 1 GHz, masreszt azert mert te filmnezesre tudod csak elkepzelni, hogy egy notit hasznalnak, attol meg mas nem biztos, hogy csak arra hasznalna.

(#86) Borote válasza lenox (#84) üzenetére

Borote
(PH! addikt)

A plusz órajel nem indok, Win7-ben bármikor beállíthatod a maximális órajelet, ezzel bőven gátat szabhatsz az indokolatlan fogyasztásnak.
A plusz mag már más tészta, azt sajnos nem lehet lekapcsolni :(

(#87) lenox válasza Borote (#86) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Az a feszt is leveszi? Mert az egesznek annyi ertelme van, hogy tovabb birja, szoval kisebb orejelhez kisebb fesz is eleg, akkor ugye meg kisebb a fogyasztas. Egyebkent nekem eltunt ez az opcio a power managementbol, tudja valaki, hogy kell visszahozni?

(#88) Borote válasza lenox (#87) üzenetére

Borote
(PH! addikt)

Illene neki, ha már egy Yonah processzoron is dinamikusan lehet szabályozni a feszültséget a szorzóállításhoz kötve. (Illetve i szériás processzoroknál (K-t, X-t kivéve) ezt felhasználóként nem tudod szabályozni, de ezt illene, hogy automatán végezze - elvileg végzi is). Legalábbis a gyári értékeknek megfelelően fogja szabályozni a feszültséget. A minimumon sajnos még programmal sem lehet állítani :(

A Power options-ben az Edit plan settings opciót kiválasztva a Change advanced power settings-t keresd.
Itt aztán találsz majd olyat, hogy Processor power management, és állíthatod akkus-hálózatos üzemmódnál a minimum, maximum frekvenciát illetve a hűtés típusát is.

Kissé el van ásva :P Vagy így általában ezen a szinten nincs meg? :DDD
Nekem még régebbi gépem van, így a RighMark CPU Clock Utility tökéletesen alkalmas a finomhangolásra.

AMD-s gépen egy fokkal egyszerűbb a helyzet, K10stat-tal szépen be lehet állítani mindent.

[ Szerkesztve ]

(#89) Sanya válasza vitko (#78) üzenetére

Sanya
(PH! kedvence)

így világos :)

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#90) lenox válasza Borote (#88) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, tudom hol kene lennie (es hol volt korabban), csak eltunt. Gondolom akkor valami registry hack-kel lehet visszahozni.

Igen, amd-vel nekem is sikerult beloni kis fogyasztast, csak lassu a brazos. Szoval egy IB kellene, amin jol be lehet szabalyozni a fogyasztast/teljesitmenyt, es nekem eleg ket mag.

(#91) katt777 válasza lenox (#84) üzenetére

katt777
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Amilyen keveset egy core i proci fogyaszt, az akku idejét nézve lényegében nem számít, ? magos (lehet venni erősebb akksit egyébként), egyébként meg elég érthetően írtam, hogy nem csak filmnézésre tudom elképzelni, de máshoz meg éppen hogy kellenek a + magok.

(#92) ungawa

ungawa
(őstag)

Valakinek infó róla, hogy a minőség - zsanér főleg - változott-e a K53 szériához képest?
Azok szerettek törni eléggé

Vannak az értelmesek és akik elfejtenek válaszolni.

(#93) Enzo_86

Enzo_86
(kvázi-tag)

Lehet tudni, hogy a K55VM-ben a SATA csatlakozó az milyen? (1-2-3?)

(#94) sanya_67

sanya_67
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Tegnap megnekergettem fizikailag egy K55-ös Asust. Nos elég jól egyben van.
Éppen vásárlásra készülök és a i5-3210+6GB memó+750Gb hdd+gedorce610m verziót néztem ki magamnak.
160-170 körül érhető el.

(#95) olomhuszar

olomhuszar
(újonc)

Mostmár javában vannak ilyen konfigok, valakinek esetleg infója/tapasztalata van arról hogy milyen akkuidejük van mondjuk alkalmazásfejlesztés v. filmnézés mellett?

Mondjuk ennek:?
http://www.focuscamera.hu/asus_k55vj_sx019d_notebook_156_hd_core_i5_3210m_4gb_500gb_gt6352g_dos-89232.html/hun/?erkezett=www.shopmania.hu

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.