vajúdnak a hegyek..
"virus telefonban incsen.azt számítogépre tervezik nem kell félned érted." - by SuperVerda87

vajúdnak a hegyek..
"virus telefonban incsen.azt számítogépre tervezik nem kell félned érted." - by SuperVerda87
jó ez a megoldás,kár bántani
gyorsan gépelsz? írj rám...

Hát erre nagy szükség van. 
"...A HTC meg lassan elgondolkodhat az első 2 akkumulátoros mobil bevezetésén." by =Mentor=

Én igazából azt nem értem, miert kell még SIM. Valami felhasználó név + PIN azonosítás jobb lenne
Akik jó békét tudnak kötni, azok sohase győznek a háborúban.
(#5) Next Win ®

Én ezt a microsimet is gyűlölöm! 
A szomjúság az az állapot, amikor két sör között még innék egyet.
sajnos a bevágásra szűkség van a debilek miatt
Aki fél az nem egész. - www.playbookblog.hu

Néhányan összeállhatnánk a pikoSIM szabvány megalkotásáért. Ahogy korábbi cikkeknél láttam, elég néhány pálcikaemberes rajz, meg valamit odaböffentünk magyarul, azt jóvan'.
5-10 év és gazdagok is leszünk.

Ezt a szerencsétlen hülyeséget!
Legközelebb helyspórolás címén a pikoSIM jön, és akinek nincs nagyítója, meg műszerészcsipesze, az ne is vegyen ilyen telefont???Helyet spórolni nem így kellene, hanem inkább legyen 2,5-3,5 mm-el vastagabb a telefon, de ne legyen benne szar akku, és elférjen, aminek el kell férnie! 
" Dan86 felhasználónak 24 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! "

Legyen. Nekem édes mindegy, hogy két évente mekkora vackot szedek ki az egyikből és rakok át a másik telefonba. 
(#10) kiskaktusz válasza tomistarkapi (#6) üzenetére
sajnos igaz.. 
A kenyér az élet megtestesülése, a sör pedig maga az élet.

csak ne védesse le az apple. 
az alkalmazásnak a vezérlőgombjai is beköltöznek az állapotsáv alá, hogy könnyen tudjuk lelőni Zámbó Jimmy-t, ha felcsendül. (Bár ez ma már szükségtelen…) by:Bog
Ez egy baromság.
Én pl. ha most akarnék egy micro sim-es telefont, akkor rendelnék online egy függetlent és vele egy micro sim vágót és a sima sim-ből csinálnék egy micro-t. De egy ilyet már nem hiszem hogy meg lehet oldani vágóval. Ergo kénytelen leszel új sim-et venni, ami az esetek többségében új előfizetéssel vagy új csomaggal jár...nem hülyék ezek a nagyok.
De én ezt ellenzem.
________________________┌∩┐(◣_◢)┌∩┐________________________

wcdma-n nincs sim. Helyette a szolgaltatonak mindig le kell adnod, hogy milyen azonositoju (ez a wcdma-n egyedi, gondolom a radioban van kodolva) keszuleken akarod hasznalni az elofizudat. Gondolom 0-24 es bizonyos darabszamig minimum ingyen csinaljak a cseret, de azert a sim csereje sokkal egyszerubb es rugalmasabb megoldas... az elofizu meg a sim szamahoz van kotve. Sokkal tisztabb helyzet szerintem.
legiaap: nem gondolod komolyan, hogy nem cserelik ki a kartyadat? Jo, lehet hogy penzert, de hogy az elofizud es a szamod miert gondolod hogy nem marad, azt nem ertem.
(Microsim-re is kicserelnek, sot nemreg irta valaki vmelyik topikban, hogy tudott praktikumot venni olyat, ami alapbol micro-s.)
[ Szerkesztve ]
Épp az előbb mondtad ki...pénzért.
És itt máris nyernek rajta.

Nem, egyik szolgáltatónál sem szükséges új előfizetést vásárolni vagy díjcsomag módosítást eszközölni a SIM csere okán. Előfizetéses konstrukciók esetén általában ingyenes a normál SIM / micro SIM csere (függetlenül attól, hogy a szolgáltató kínálatában vásároltad-e a micro SIM-mel működő készüléket), míg a prepaid verziók esetében ingyenes vagy néhány száz forintos tételt jelent a csere. Volt már szerencsém két szolgáltatónál is a fentiekhez, továbbá gondolom, hogy a harmadik is hasonlóképpen járhat el. Minden egyéb infó csupán vaklárma.
Megjegyzem továbbá, hogy a SIM vágó használatára az előfizető nem jogosult, ugyanis az előfizetői szerződések értelmében a SIM kártya a szolgáltató tulajdonában marad. Ez az elméleten kívül gyakorlati problémát is okozhat olyankor, amikor meghibásodás miatt cseréltetni akarod a SIM kártyát. Ez alapvetően ingyenes volna, de a szétvágott kártyát a szolgáltatók nem cserélik, hanem több ezer forintért igényelhetsz újat.

valszeg már levédette. Éppen ez a lényege, hogy licenszdíjakat szedjen be belőle, és hogy ne legyen kompatbilis semmivel.
Na majd pont a sim kártya gátolja egy telefon méretcsökkentését. HAHA majd mikor agyba vezetik a képét, elhiszem de addig nem amíg egy simnél sokszor nagyobb kijelző van fölötte.

Hardver tervező-e vagy? 
Összehasonlításképpen:
SIM: 375mm^2
MicroSIM: 180mm^2
NanoSIM: 106mm^2
Erős 40%-al kisebb a nano helyigény mint a micro-nak, ami azért elég sokat jelent, ha még ezt-azt el kell valahol vinni a nyákon. Mondjuk az igaz, hogy mi ebből nem sokat látunk, de a szolgáltatók sem igazán. Az igaz nyereség a gyártóké, akik néhány százalékot lefaraghatnak így az anyagköltségen. Nem véletlen, hogy pont ők forszírozzák.
Mi mit láthatunk ebből?
Nagyobb a felhasználható tér belül, amiben lehet: plusz merevítés, nagyobb akkumulátor, vékonyabb kialakítás, stb.
[ Szerkesztve ]

Biztos van egy kreatív team akik éjjel nappal ezen agyalnak milyen legyen az új nano sim. 
Az értelmét keresném ennek de nem találom. Jelenleg micro sim-em van és hogy bármivel tudjam használni kaptam hozzá átalakítót.
Ha lesz nano sim akkor lesz hozzá micro sim és normál sim átalakító is?
Mert még egyáltalán nem terjedetek el a micro sim foglalatok sem
"Mi mit láthatunk ebből?
Nagyobb a felhasználható tér belül, amiben lehet: plusz merevítés, nagyobb akkumulátor, vékonyabb kialakítás, stb."
Naiv-e vagy? Mi ebből annyit láthatunk, hogy nettó $50-ral többe kerülnek majd a telefonok és 0,02 milliméterrel vékonyabbak lesznek.
Pár milliméterrel kisebb SIM-foglalattól nem lesz hely nagyobb akkunak vagy plusz merevítésnek. Hülyék is lennének a saját szemszögükből azért csökkenteni valami méretét, hogy mással töltsék ki ahelyett, hogy spórolnának az anyagköltségen és eladnák drágábban a végterméket.
Ez a nanoSIM csak arra volt jó az Apple-nek, hogy különc lehessen megint valamiben. Ha a Nokia nem kezdi el használni a microSIM-et állítom, hogy a nanoSIM ötlete még a fiókok mélyén porosodna az Apple-nél. De amint más gyártónál is megjelenik majd a nanoSIM, lesz egy következő forradalmi újítás. Lehet a következőnek lekerekített sarka lesz, hogy elférjen egy iPhone sarkában. Na megyek is levédetni ezt az ötletet.
[ Szerkesztve ]
"Don't let me fall into nothingness! I won't be happy there!"

(#9) kokyt,ott a pont 
"Néha össze szavakat a keverem."

Nem hülyeség ez, de csak, ha a microSIM-et átugorjuk.
Eladó !!! Netezős gép: http://hardverapro.hu/apro/ibm_p3_1000mhz_netezos_gep/friss.html Félgép: http://hardverapro.hu/apro/sempron_2500_os_felgepem_elado/friss.html

vagy számhordozás??
szeksziboj -nálam van egy pirospontod! Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest); Keresek bármilyen infót A szemüvegről https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ZcjpXbMiCtg#t=272s

Nyák tervező-e vagy? 
Nem ritka eset, hogy pár mm-en múlik az, hogy meg tudjanak oldani egy jobb belső elrendezést. Ha emiatt a pár mm miatt nem fér el 4-5-10 vezeték, akkor lehet, hogy kevésbé jó belső felépítést kell választani, és emiatt lesz drágább, vagy vastagabb, vagy gyengébb minőségű.
[ Szerkesztve ]
Xperia x8-hoz keresek előlapot, kijelzőt, digitizer-t, és telenoros alaplapot.

"Hülyék is lennének a saját szemszögükből azért csökkenteni valami méretét, hogy mással töltsék ki ahelyett, hogy spórolnának az anyagköltségen és eladnák drágábban a végterméket."
Miért kell ennyire negatívan állni mindenhez? Hogy mi érdeke fűződne egy gyártónak ahhoz, hogy minél több dolgot tömjön egységnyi helyre, ezáltal komolyabb paraméterekkel felruházva a telefont? Semmi... azon kívül, hogy kisebb anyagköltséggel (nagyobb haszonnal) lehet számolni, kevésbé van megkötve a formatervezők keze, és ezáltal eladhatóbb lehet a terméket. Naná, hogy neki van rajta haszna, de nekünk is lehet, ha más nem méretcsökkenés, vagy egy környezettudatosabb termék képében. Akár belátod, akár nem, ez egy szükséges, és jó lépés.
(#23) Bici: Hatalmas +1. Nap mint nap látom hardveres kollégák harcát a milliméterekkel, rétegekkel, vezetékekkel 
[ Szerkesztve ]
A belső elrendezés ebben az esetben úgy működik, hogy az ideális esetben jó előre pontosan tudható méretű alkatrészeket az elkészülés után rászerelik egy direkt az alkatrészek méretének ismeretében kialakított NYÁK-ra. Ha van pár milliméter plusz az egy dologra jó: spórolásra az anyagköltségen. A tervezőknek mindegy, hogy 5 mm-rel kisebb vagy nagyobb lesz-e az elkészült NYÁK, a munkájuk ugyanannyi mindkettővel, de ettől még nem lesz jobb vagy rosszabb egy belső felépítés, viszont a mérettől függ a gyártási költség. A tervezők munkája attól még ugyanannyi függetlenül az alkatrészek méretétől: megtervezni a leghatékonyabb belső felépítést, se többet, se kevesebbet. 100%-os sosem lehet, mert mindig lehetne egy jobb elrendezést találni, ha mások lennének a méretek, tehát ez a vita a végtelenségig folytatható és kiterjeszthető bármire, ami csak megtalálható a telefonokban, még a csavarokra is. Azok is lehetnének kisebbek egy tizedmilliméterrel, máris millimétereket spórolnának velük. De a csavarok méretével egy gyártó sem henceg.
(#24) kokyt: de azért erre is leírom: a hardveres kollégáid kisebb alkatrészek esetében is ugyanúgy szenvednének a milliméterekkel.
[ Szerkesztve ]
Akkor mondok egy példát.
Van mondjuk egy embernek 2 éves előfizuja egy 4S-re, de akar egy 5-öset, ami már nano sim-es. Akkor ha jól emlékszek, addig nem is lehet másik előfizuja, míg a 4S-é le nem jár. Utána pedig megveszi az újat és a microt beadja és kap egy újat és tudja használni az 5-öset ugye?
Legyen így, de nem hinném, hogy az új előfizu olcsóbb lenne, mint a másik. Sőt drágább lesz és ergo majd a szolgáltatók hasznot húznak ebből az egészből.
Amúgy meg mint korábban leírta valaki lehet helyet tudnak spórolni belül, ami hozzáteszem nem valami sok, hisz így is egyre kecsesebbek lesznek a telefonok, de nem ez kell ahhoz, hogy jobb aksikat tegyenek bele. Nem nagyobb méretű aksikat kell gyártani, hanem kisebbeket nagyobb kapacitással.
[ Szerkesztve ]
Miért kéne megvárnia, hogy lejárjon az előfizetés? Ha nincs benne a szerződésben, hogy nem cserélhet telefont, amíg a szerződése le nem jár (tudtommal ez nincs beleírva sehol), akkor nem tagadhatják meg a szolgáltatók a microSIM cseréjét nanoSIM-re, csak pénzt kérnek érte, kivéve ha már régi a microSIM... bár hogy mi számít réginek, azt nem tudom, nyilván kell 3-4 évesnek lennie, de ez a veszély egyelőre nem fenyeget senkit. A szolgáltatónak végső soron mindegy milyen telefonnal használod az előfizetést, amíg használod azt és fizeted is.
[ Szerkesztve ]

Ezt te honnan veszed? Bemész a T-hez, megvan az eléfizud, váltasz i5-re, és adnak hozzá nanoSIM-et, mivel új telefont vásároltál, és micro sim-el nem tudod használni. Előfizetéshez nem sok köze van a SIM-nek ilyen szempontból. Az már más, ha van egy előfizud, de GSM-től veszel egy i5-öt, éés mész a T-hez, hogy adjanak nanoSIM-et, mivel nem náluk vetted nem fognak adni, illetve fognak, csak fizetni kell érte. Legalábbis most ez van a microSIM-el. Nyilván ebből lesz vmennyi haszna a szolgáltatónak, de ez van.
Eladó !!! Netezős gép: http://hardverapro.hu/apro/ibm_p3_1000mhz_netezos_gep/friss.html Félgép: http://hardverapro.hu/apro/sempron_2500_os_felgepem_elado/friss.html
Én arra emlékszek, hogy a páromnak volt régebben egy T-s előfizuja 2 éves és egy évig nem válthatott telót és másik csomagot sem. Ezért írtam ezt.

Az hogy készülék frissítés után drágább lesz a csomagod az rajtad múlik. Ha olcsóbban akarod elvinni a telefont mint amennyi az ára a te jelenlegi csomagodban akkor feljebb váltasz... ehhez aztán semmi köze nincs a nanoSIM-nek
Az akku esetén meg ahhoz, hogy ugyan ekkora méretben nagyobb kapacitást érjenek el az nem egy döntés kérdése hanem egyszerüen a jelenlegi technológia erre képes. Ezen a téren egy olyan forradalmian új technológia kell ami egyszerre kicsi, tartós, olcsó és a tömeggyártása egyszerüen megoldható.
Ja hogy adott szolgáltatón belül váltani, tőlük venni újat. Úgy már értem, azt tényleg nem lehet, mondjuk én 18 hónapról tudok 2 éves előfizetés esetén. De ha máshonnan veszel újat, ahhoz adnak másfajta SIM-et, csak pénzért.

Én értem, hogy ez sem túl jó út, de miért nem lehetne úgy megoldani, hogy egy egyszerű felhasználónév meg jelszó lenne, amit beüt a user a hálózatra jelentkezésnél, mint pl a dsl netnél, és nem kellene sim kártya, meg foglalat stbstb...
Akik jó békét tudnak kötni, azok sohase győznek a háborúban.
Mert ők ingyen kapják a csere Sim-eket?
Mert ez nem DSL net. Ráadásul szerintem (meg nem csak szerintem) manapság nem túl jók az emberek a felhasználónevek és jelszavak megjegyzésében, inkább utóbbiban.. ezért is 4 számjegy a default PIN. Biztos kivitelezhető, technikai akadálya az nincsen, de sokkal több problémát okozna, hisz ha a felhasználónév és jelszó páros nincs eszközhöz kötve, akkor elméletileg bárki beléphet más nevében bármilyen eszközről, nem kell fizikai hozzáférés az eredeti eszközhöz, csak a felhasználónevet és a jelszót kell kideríteni (amihez sok esetben nem is kell különösebb hozzáértés), ha viszont hozzá van kötve a szolgáltatáshoz, akkor mi szükség felhasználónévre? Plusz akkor már bonyolultabb a dolog, mint SIM-kártyák esetében.
(#36) legiaap: Van egy harmadik lehetőség: lehet venni szolgáltatótól új telefont kártyás csomagban, vagy elérhető listaáron is. 
[ Szerkesztve ]
Nyilván szolgáltatón belüli váltásról beszélek. Ha valakinek bejött a szolgáltató nyújtotta lehetőség, akkor miért váltson.
Tehát a lehetőség vagy vár, vagy máshonnan vesz újat ami pénz.
Egyik sem szimpatikus lehetőség.

Igen, viszont amit felsoroltál az miben kapcsolódik a nanoSIM-hez? Készüléket nem cserélhetsz, az, hogy nanoSIM-es-e vagy sem már ugyan mindegy.

Marhaság. Nem szed érte semmit, előre bejelentette.
Ettől még butaságnak tartom, micro elég
SGS2 (CM9)

Nem értem mit kell ezen problémázni? 16 éve van mobiltelefonom, azóta ugyanaz a számom, nagyjából hússzor cseréltem ezalatt telefont és kb. háromszor láttam a sim kártyát... 
[ Szerkesztve ]
"Bolonddal vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ő nyert."

csak megfogott: a többi 17 alkalommal mi történt?
szeksziboj -nálam van egy pirospontod! Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest); Keresek bármilyen infót A szemüvegről https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ZcjpXbMiCtg#t=272s

dsl-nel pont hogy tudjak a fizikai cimet (telefonszamot) is ahonnan ervenyes, mashonnan csak a szerverekhez fersz hozza a nev-jelszoval pl.kimeno levelet a dsl-hez kapcsolodo emailcimedrol irni, de masik fizikai vonalon tudtommal csak ugy az ufsz nelkul nem tudsz a te adsl csomagoddal netezni.

Egyszerű, a szolgáltatónál vagy szaküzletben veszem a telefonomat, csak odaadom a régi telefonomat és átrakják nekem a SIMet az új telefonba... nem állok neki egy drága vadiúj telefon hátlapját feszegetni, erre való az alkalmazott az üzletben.
[ Szerkesztve ]
"Bolonddal vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ő nyert."
Milyen gadgetfan vagy akkor te? 

És az igy felszabaduló "hatalmas" üress hellyel a mobilban mihez kezdenek? Nagyobb akksi fér majd el benne? 
(#42) Gadgetfan
Az semmi. Én a töltést végeztetem el velük. Gondolod hogy majd veszélyeztetem az életem a konnektorral...?!
[ Szerkesztve ]

Juj...ez gonoszka...
Lenne macera az eladásnál...
Én is kb csak akkor látom a SIM-em ha telefont cserélek.
Vagy ha egy agyfrusztrált napomon elkezdem nézegetni, hogy deszéprégi narancssárga Pannon-os sim... 
[ Szerkesztve ]
Vadiúj Huawei Ascend Y300 eladó! - Be Quiet! - Pure Power 350W 5990 Ft --||| D-Design - www.facebook.com/dulicsekdesign ||| 188+/0- \\ Ha véletlen nem válaszolok , dobj még egy privátot
mi a f@sznak ez? A microsim is baromság. Miért nem jó a standard sim kártya?
"Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha! A lényeg az, hogy lássák rajtad az emberek, hogy megszakadsz a klubért, a szurkolókért és akkor a vereség is meg van bocsátva. Ilyen egyszerű!"

Olcsóbb a gyártása, kevesebb helyet foglal (lehet erről is vitázni, hogy számít e vagy sem az a pár miliméter, de totál felesleges vitának tartom. Nem mi gyártjuk a telefont a miértre meg ne itt keressük a választ, hanem azoknál a gyártóknál akik támogatják). A gyártóknak jó, te ebből jóformán semmilyen hasznot nem élvezel. Hátrányt max annyit, hogy nehezebb cserélgetni őket. Az emberek többsége meg gyakorlatilag tojik rá mi van a telefonjában, mert ahogy elöttem is írták max telefon cserénél veszik ki a SIM-et azt is többnyire a vásárlás helyszínén elintézik a "szakemberek"

Hát ilyen!
Imádom a kütyüket, de csak használni! Minden mást elvégzek itthon ha kell, de a műszaki cuccokat, telefont nem buherálok, nem vagyok az a "szétszedem" típusú fickó, ha valami baja van elviszem szervizbe, velük cseréltettem előlapot, aksit, SIMet stb... ha letörik valami pöcök vagy ezaz, akkor legalább helyre is hozzák.