igen jó ötlet 
BF3: zserboox
Hír IKEA Uppleva: tévé, bútor, Blu-ray lejátszó és hangrendszer esztétikus egyvelege

SHUT UP AND TAKE MY MONEY!
(the cake is a lie)
Ket hibajat latom a dolognak:
1, a TV egyfajta es nem az altalam kedvelt marka/tipus kerulhet bele, hanem fix
2, ha a rendszerhez csatolom a 1,5 es 2,5 eves gyerekeimet, akkor hamar amortizalodik
2a, a kerites meg hulyen nez ki
Egyetlen egy baj van az IKEA bútorokkal.
Összeraktad, leraktad a lakásban a kinézett helyre és ha elmozdítod pl. egy költözéskor akkor darabjaira hullik szét.
Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni...

Huhh, 960 dollár, plusz a magyar sarc egy 24"-es noname tévéért meg némi bútorlapért, elég húzós...
Bár létezik ikea-hype is, ők esetleg megvehetik. 
Örökké akarok élni! Eddig sikerült...

mondjuk ez kábé az összes lapraszerelt bútorra áll.

Húh, ennyi pénzért olyan bútort csináltatok hogy az egész IKEA befosik, mondjuk nem Magyar ország területén, de nem akkora hogy ne lehetne szállítani.
1.Gigabyte-F2A85X-UP4,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,M4-ATX 6-30V DC/DC (250 Watt)paneltáp, LG 26LV5500. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI HD6850,LG e2350T.
Attól függ, hogy milyen minőségű a bútor.
Ikeának is vannak igen masszív darabjai, csak azok nem olcsók, ellenben megbízható és tartósak.
Ezt vettem használtan pár hete, összeszerelve kellett egyedül hazavinnem, és hát nem volt két deka, ellenben masszívan bírta a szállítás strapáját.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
Sajnos.
Az IKEA bútorokban az a szerethető, hogy a szerelési utasítások olyan, mint egy LEGO-nak.
Aki LEGO-zott már életében legalább egyszer annak nem lesz problémája egy IKEA bútor összerakásával sem.
A vevőszolgálatuk szerintem nagyon korrekt.
Múlt nyáron vettünk két ugyan olyan típusú fiókos szekrényt és az egyikből hiányzott az egyik fontos alkatrész (fiókvezető sin).
Felhívtam a vevőszolgálatot, elmondtam a problémám, bementem az összeszerelési útmutatóval, számlával.
Az útmutatón megmutattam, hogy melyik alkatrész hiányzik.
Pár percre eltűnt a fazon, majd a kezembe nyomta a hiányolt sint.
Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni...
Szerintem is baromi jó ötlet. Most ne térjünk ki arra, hogy IKEA vagy más gyártó valósítja meg, maga az ötlet az amiért rajongok. És elmondom őszintén, hogy még nincs saját lakásom, de ha lenne, lehet rááldoznék kicsivel többet, hogy kulturáltan nézzen ki a nappali, mint, hogy legyen 100 kábel és minden sz@r 10 LED-del 50 színben pompázzon. 
Ebben az árban benne van ám az elektronika is. Sajnos, megint kaptunk egy olyan dömpingizét, amivel a helyi asztalosok árban nem tudnak versenyezni. Mert ugye megcsinálni egyediben ezerszer jobbat is lehet, csak hát nem a nagy széria költségein...
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

ez bukta lesz.
mig az embert nem erdekli, hogy a mosogatogep, milyen marka, honnan van, mit tud (mert abban ma mar alig van kulonbseg), max hogy hogy nez ki, addig a tevenel igenis fontos. foleg a ferfiember szamara, akinek sokkal kevesbe fontos a kinezet, mint a tudas, ar-ertek, marka, dicsekedhetes-faktor. fontos a procedura: az utanajaras, a kivalasztas, a lakas kozeppontjaba elhelyezes.
kerdezik, honnan van a tv, azt valaszolni: ikeabol? mosogepnel senkit se erdekel, az csak egy eszkoz, ami kiszolgal, egy robot. de aki a sajat szorakoztatasaban/elvezeteben is ennyire igenytelen, az az elet mas teruleten meg rosszabb lehet.

Szerintem meg tudnak. Forintosítva ez úgy néz ki, hogy ~220.000 + sarc. Mivel ettől az ártól indul, ez nyilván a 24-es tévével szerelt verzió. Oké, van még egy bluray lejátszó, ami kábé semmit nem ér így 2012-ben, egy médialejátszónak lett volna inkább értelme. Meg egy 2.1-es rendszer, amiről semmit sem tudunk.
Ezzel bármelyik asztalos tud versenyezni, tévéből, hifiből meg akkor olyat veszek, amilyet akarok.
[ Szerkesztve ]
a konstrukció tetszik, de nekem úgy lenne jó ha csak a hátsó kábelvezeto/tarto elem lenne a csomagban, vesa fülekkel, aztán azt teszek rá a méretkategóriából amit akarok. így túl sok megkötés, és az ára se valami baráti (foleg hogy nem feltétlenül szeretnék okos tévét, mert nem biztos hogy támogat minden formátumot amit nasra teszek...)
Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

Nem is értem, hogy van pofája egyeseknek a tv vásárlási szokás alapján megítélni embereket.
Tudod barátom van akinek nem ez az élete, hanem a család. Magasról leszarja, hogy milyen márkájúa tv.
Amíg élek én, nem érdekel más: Csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR, csak a DIÓSGYŐR!
Én meg erre azt mondom, hogy akinek a TV körül forog a szórakozása, sőt, az alapján viszonyítja magát másokhoz, hogy a lakás közzéppontja, a TV, az kinél milyen, az meg is érdemli... ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Üzletszabályzatom: http://logout.hu/bejegyzes/defranco/uzletszabalyzatom/friss.html

+1
Nem vörös fenyőből csinálja az ikea sem...
>>> Keresem használtan, de kifogástalan állapotban, Doktor House c. sorozat 5., 6. és 7. évadát DVD-n. PÜ-ben keress! <<<

Nagyon jó ötletnek találom és szerintem nem valósak a félemek, hogy "de milyen TV kerül bele". Az IKEA-t ismerve jó. Gondolom Philips.
Véleményem szerint túlzás, hogy akár egy gyártón belül is kismillió variáns van - lásd Samsung - és döntse el a cásárló ha tudja, melyik lesz a befutó. Amennyiben ebbe a szekrénybe egy kifogástalan minőságű, gazdag funkcionalitású darab kerül, akkor mindegy ki gyártotta (a kb. 3 gyártó közül...).
Aki vesz mondjuk egy Bang & Olufsen cuccot, azt se érdekli ki gyártotta az alkatrészeket bele. Ha tetszik megveszi, ha nem nem.
"A vadnyúl olyan nyúl, mint a szelíd. Csak vad." - by KTTZ
Kértél te manapság ajánlatot asztalostól? Az Ikeához képest egész számmal szorozhatsz nyugodtan.
Igen, ugyanabból a farostból dolgozva...
Üzletszabályzatom: http://logout.hu/bejegyzes/defranco/uzletszabalyzatom/friss.html
Ezzel vitatkoznom kell, mint gyakorló szakember. Nem hullik darabjaira, ó nem.
ATOMJAIRA bomlik szét! 
A néni pedig oly mértékben idegesítő, hogy már csak emiatt nem vennék ilyet, még akkor sem, ha jó ötletnek találnám, de nem találom annak.
DeFranco: Ez azért igen erős túlzás\általánosítás. Bár az is biztos, hogy sokan félreértik az IKEA-célját, lényegét. Csak nálunk gondolják azt az emberek, hogy az IKEA generációs bútorokat gyárt.
[ Szerkesztve ]
Isten Hozott! (Az ördög visz el...)
Ez megint egy kurva nagy lehúzás. Minimális erőfeszítéssel meg lehet oldani a kábelezést, nem kell ehhez IKEA.
Good people drink good beer. - Hunter S. Thompson
Mi nagy IKEA fanok vagyunk. Elképzelhető, hogy van ilyen típus, mint amiről te is beszélsz, de nálunk egyikkel sem volt még gond.
Mitől siklik a hajótok ily csendességesen? Fúziós motortól.
Egyáltalán nem biztos, hogy noname. Simán elképzelhető, hogy egy komolyabb belsővel szerelik. Esetleg az is, hogy a végleges darabokon rajta lesz valamelyik gyártó logója.
Jó, persze, valaki még csinálni is szereti, de valaki meg utálja, annak remek!
Szerintem rosszul látod. Van az a réteg és/vagy korosztály, akiknek ez a kombó bizony segítséget jelent. Valószínűleg az összeszerelés hasonlóképpen egyszerű lesz, mint a bútoroké. Aki nem szeretne vagy nem akar vele "küzdeni", annak egy jó alternatíva.
Nem az. Példa: előszobafal, cipősszekrénnyel, semmi extra, csak a méretet akartuk pontosra: 5 árajánlat, szórás 90 és 160 ezer forint között (legergyább bútorlapból, semmi nemes anyag, semmi extra megoldás. Ugyanez lapraszerelve, ~20%-kal kisebb méretben: 16 ezer forint szállítással együtt.
Hallgatom a magyarázatot.
(Nincsenek illúzióim az ikeával kapcsolatban, sőt egyenesen drágának tartom, kis utánajárással sokkal olcsóbbat lehet találni, de az asztalosok árai messze meghaladják a bútorboltokéit. Megvan ennek az oka, nem velük van bajom, anyag, üzemanyag, járulék, tudom, de hogy olcsóbbak lennének? Kizárt)
[ Szerkesztve ]
Gondolom Philips.
a cikket olvastad? ![;]](/dl/s/v1.gif)
eladó Samsung E2220 monitor - 22k, Yamaha aktív házimozi sub - 15k > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

Ja, kértem. Ezért mondom. 
Kéne a száma, mi!? ![;]](/dl/s/v1.gif)
#29 Malachi: Vagy gelkást, ha tönkremegy a bútor? 
[ Szerkesztve ]
>>> Keresem használtan, de kifogástalan állapotban, Doktor House c. sorozat 5., 6. és 7. évadát DVD-n. PÜ-ben keress! <<<

nagyon tetszik az elképzelés, egy picike gondom van, én pl. nem akarnék mindent eldugni a bútorba. egy szép erősítő a szoba dísze lehet a tévé mellett.
a másik, hogy mostantól asztalost kell hívni, ha elromlik a tévé? 
ja és az IKEA minőség témához - tény, hogy vannak nagyon ropi bútoraik, de ami nem a legolcsóbb, az már egészen korrekt és strapabíró náluk is. a munkasarkom pl. már három költözést vészelt át egyetlen karcolás és repedés nélkül, olyan, mint újkorában.
[ Szerkesztve ]

korrekt és strapabíró náluk is. a munkasarkom pl. már három költözést vészelt át egyetlen karcolás és repedés nélkül, olyan, mint újkorában.
Csak a költöztetők voltak gyengék, vagy épp nagyon jól megfizetve. 
1.Gigabyte-F2A85X-UP4,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,M4-ATX 6-30V DC/DC (250 Watt)paneltáp, LG 26LV5500. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI HD6850,LG e2350T.
Csodálkoznék, de privátban várom a sztorit. Tényleg. 
@Balika911: ez itt már off. Onnan is kértem ajánlatot. Sőt, most onnan valakivel egyeztetünk is egy másik munkáról, sőt, gyakorlatilag meg is állapodtunk. Nem azt mondtam, hogy nem jó, vagy nem vállalják, hanem hogy nem olcsóbb....
[ Szerkesztve ]

Próbáltad az asztalos topicot?
Nekem onnét mdk fórumtárs készített olyan íróasztalt, hogy az majdnem megszólal. Olcsónak mondjuk nem volt olcsó, de a minőségével abolút arányban volt az ára.
Vagy ami még az egyszerűbb bútorok esetében működhet: barkácsbolt. Van amelyikben vállalnak ilyen munkát. Nem tudom általában milyen árakon dolgoznak, ami hozzám közel van, az teljesen korrekt.

szarul raktad ossze.
amugy az otlet jo, teve nelkul meg erdekelne is.
eladó cuccok: http://href.hu/x/e04c

Szerintem nem rossz elképzelés. Rengetegen nem foglalkoznak a műszaki részletekkel (gyártó, hogy világít, mennyi/miylen csatlakozó van rajta), azoknak tökéletes. Magamnak nem vennék.
IKEA meg szerintem rendben van, normálisan összerakva semmi baj nincs a bútoraikkal, nyilván nem egy egy darabból történt egyedi faragás minőségét kell elvárni. Asztalosok nekem a kamrába(!) kb 5 méternyi polcot 200-300k között akartak elkövetni, Ikeából ugyan ez mondjuk 50k és erre a célra minek jobb...? Gyerekszoba szinntén teljesen megfelelő Ikea vagy más hasonló bútorokból, úgy is csere van pár év múlva, stb.
Állítólag mindenki utál, de én annyira szeretem magam, hogy tudom ezt kompenzálni
Engem kevésbé zavar a kábelezés, mint az a sok dísz... Dísztalicska...

Pee for Houston, pee for Austin, pee for the state my heart got lost in... And shake twice for Texas. :-DDD

Ú...az kimaradt. Csak az igénytelenruhás-nénis videót néztem meg. Gondolod, hogy a kínaiak saját LCD gyártósort üzemeltetnek? Vagy inkább megveszik a Samsungtól, Sharptól, LG-től (nemtom van-e még más).
"A vadnyúl olyan nyúl, mint a szelíd. Csak vad." - by KTTZ

Én is a Philipsre gondoltam, de a cikkben benne van, hogy sajnos nem.
Viszont az IKEA TV paraméterei egész jók, kíváncsi leszek egy tesztre is, hogy a valóságban itt mire lesz elég. Mert ugye a száraz adatok még nem garantálják a jó teljesítményt, ahhoz kell még megfelelő elektronika is, hogy a lehető legjobb kép jelenjen meg a képernyőn. Ebben pedig a Philips nagyon jó.
Nokia Lumia 710 & Fujitsu Lifebook LH532
Kihívás:
Ikeás bútort, anyázás nélkül összerakni 
[ Szerkesztve ]
Ami nem Kínai,az hamisítvány
Oké, de akkor ott van a történet másik fele, hogy milyen a TV? Mert az IKEA cuccok sosem a minőségükről voltak híresek (még ha nem is rosszak). Gondolom próbálják az egészet minél olcsóbban kihozni.
Good people drink good beer. - Hunter S. Thompson
Ezt majd a gyakorlat igazolni vagy cáfolni fogja. Mindenesetre példás a garanciális ügyintézésük.

Azért arra vigyáz hogy középen ne nagyon terheld azt a bútort, mert egy idő után hasa lesz ... nekünk kb 4 év alatt süllyedt meg a közepe de ott is alá kell tenni egy görgőt és mehet a moka 
Same shit, different day!
Végre van valami hasonló ötlet egy gyártótól.. Nálunk a TV alatt van egy UPC felvevős cucc, egy HDD DVD playa és mivel ebben tönkrement a lézer, így van még egy beugró kategóriás asztali dvd playa is. Káosz. Bátyáméknál dettó; dvd, xbox, lemezek, upc-s cucc.
A kenyér az élet megtestesülése, a sör pedig maga az élet.

Juniusban lesz a debüt...ugyan nem sűrűn mászkálunk IKEA-ba, de ezt lecsekkolom, kíváncsi vagyok rá. Ha valaki 0-ról akar nappalit berendezni költséghatékonyan ez nagyon jó vételnek tűnik és engem nem is zavarna hogy nincs rajta pl. samu logo.
Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! http://db.tt/ckBgsUO

Zéró kábel? A subwoofer akkumulátoros? Hány ceruzaelemmel megy és meddig bírja?
A képernyő meg nem forgatható.
Amúgy nekem kimondottan tetszik az ötlet, bár a Logout-on volt már hasonló elgondolás.
Görgő nélkül használom+van az a kis fém "kitámasztó" a tv alatt.
Jelenleg egy kb 45kg-s 60"-os tv van rajta.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

Másik kihívás:
Bárhol máshol vásárolt lapraszerelt bútort, öngyilkosság nélkül összerakni... ![;]](/dl/s/v1.gif)

a hálószobába egy magyar cégtől vettünk lengyel lapra szerelt ruhásszekrényt.
1 - egy másik szekrény útmutatója volt benne, saját tipp alapján legóztam össze
2 - bizonyos csavarok hiányoztak, másból több volt
3 - a két középső ajtó (ez egy majd 2,5 méteres 4 ajtós dög) nem egyforma
ilyet IKEA cuccnál még soha nem láttam.
Pedig van ilyen, de bemondásra cserélik, pótolják az alkatrészt. Supportban nagyon jók. Meg hot dogban, és húsgolyóban...
Még anno a faipari suliba kérdezték felvételinél amin 3 tanár ült bent egy teremben, az egyikük a műhelyrészen tanított és az volt a kérdése, hogy csináltam-e bármit fából vagy foglalkoztam-e már vele bármilyen szinten. Mondtam, hogy IKEA-ból vásárolt bútorokat (b@szott nagy szekrények, meg sima szekrények, komódok, stb-stb...) raktam már össze egyedül. Erre a műhelyes tanár elmosolyodott és félhangosan mondta, hogy "ÁÁáh ukrán legó!" ezen nevetett a 2 kollegina meg én is.
Személy szerint nekem tetszik az ötlet, akik nem értenek hozzá, nincs idejük, van elég pénzük, bosszantja őket a kábeldzsungel annak egy ilyen lehetőség nagyon jól jön. Nincs az az ember aki ne harcolna a kábelekkel még csak a legkisebb rendezgetésig bezárólag is.
Ingyenes, Half Life 2 mod: http://release.blackmesasource.com/
Ha már ikea és valamely ország legója, akkor inkább a svédeké, mint az ukránoké..
A kenyér az élet megtestesülése, a sör pedig maga az élet.