Nem lettem én durcás a Naviextras-ra. Csak kellene egy használható Magyarország térkép. Ezért jöttem ide segítségért.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Navigációk
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Luissimo
(PH! addikt)
jogtiszta változatra nemtudsz feltenni csak hivatalosan frissített "jogtiszta" térképet!!
erről van nagyba szó ! 
Tehát valami gond van a matrixban, vagy erre indulj el vagy arra !!

Jaki2000
(fanatikus tag)
Azt mondta a srác:
"Igen. Mégsem támogatott a Naviextras-on."
Mégis fikázod.
Ugyan ez a szarakodás megy az index fórumon is.
Ha már segítségért jött ide, döntsd el, hogy akarsz segíteni, vagy nem.
De miért kell rögtön beszólni.
Ha tiszta, hogy nem tiszta a cucc, akkor kerek perec le kell passzolni.
De ha fogalmad sincs róla, akkor vagy segíts hasznos információval, vagy maradj!
Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.

m.jeno
(senior tag)
Tanulj a sorok közt olvasni, egyértelmű választ kapott, ha nem értetted volna, akkor elmondom:
- ha tiszta a cucc, akkor naviextras
- ha nem akkor más
csak ne keverje a ketőt 
eygébként privátban a jó úton halad 
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.

Luissimo
(PH! addikt)
vegyélmárvissza, a pofám szakad le !!
Nem beszólva volt, hanem elmagyarázva neki, mert fogalma sincs, hogy ez hogyan működik.
Aszittem nemcsak a betűk sorrendjét olvasod egymásután, hanem azt is ami mögötte van !!
de sebaj, makd eccer elcsíped a fonalat !!
Éppen ez lett neki elmondva , hogy a tiszta cucc a "nemtiszta térképeket" nemszereti !!
Mostmár tudja, főleg hogy privátban is el lett neki mondva.

Jaki2000
(fanatikus tag)
Na erről beszéltem!
Uff!
További jókat!
Tudod, amikor sok kis kínait látsz, egyformának tűnnek. Én az emberszabásúakkal is így vagyok, és nem akarok kilógni a sorból.

leyo76
(senior tag)
Az nem tudom mennyire tűnt fel nektek, de mindkettő (veszelib és jaki2000) is újonc alig párnapos reggel és kettőjüknek 8db hsz-a együtt. Nem biztos hogy tudnak sorok közt olvasni, sőt ha mindkét júzer azonos akkor meg pláne...
Amúgy ha engem kérdez valaki m.jeno profi a témában, igo-s kérdésekre biztosan tud választ adni.

Luissimo
(PH! addikt)
egyébként feltűnt, főleg ezért voltam ennyire értetlenke, hogy akkor mért erősködik

Jaki2000
(fanatikus tag)
Bocs!
Nem tudtam, hogy barchobáztok.
Csak most találtam erre a fórumra, és azzal a másik három hozzászólásommal már pozitívan segítettem másik topicban.
Csak azért bátorkodtam megszólítani kendeket, mert a menő indexen ua. témakörben "ha nincs számlád" a cuccról, gyakorlatilag ki vagy közösítve.
Hát elsőre ez sem a kánaán a lámáknak.
Biztosan mondhatom nem vagyok toppon a témában, de műszaki lévén, vannak fogalmaim róla. (talán több is mint kéne) Főképpen néhány típus és igo témában elég sok időt elfecséreltem az életemből.
Az hogy milyen kütyüt mivel lehet hivatalosan használni, meg ku...ra nem érdekel.
Sokan vettek gépet használtan, vagy újonnan !!! rajta nem tuti szoftverrel, persze, nem a multiknál.
Honnan kell tudnia, hogy OK, vagy nem a szoftver?
Örül neki, mint majom a farkának, meg nem is ért hozzá.
Aztán tanácsot kér, és elküldik a sunyiba.
A support nem itt van, tehát inkább a megoldást keressük, ne az elutasítást.
Ha ez nem megy jogtiszta megoldásokkal, akkor korrektül is lehet passzolni a dolgot.
De szerintem ez nem miden esetben ilyen egyértelmű.
Szóval nem akartam megbántani senkit, és ne veszekedjünk, inkább segítsen mindenki a lehetőségeihez mérten.

Luissimo
(PH! addikt)
nem küldenek el senkit, csak vannak bizonyos témák, amit a struccpolitika szintén tárgyalunk ki (pl. privátban).
Tehát senki nem ugatott le senkit, senki nem szólt be senkinek, hanem az van, hogy egy kényes kérdésre megy egy privát válasz !
ez az egyik legnagyobb eltérés itt pl. a zindex topichoz képest, ami valoban csak az észosztásról szól.
Szerintem nem lehet egylapon említeni a két helyet.
Itt eddig is mindig segítettek az emberek mindenkinek, ezutánis igylesz !!

békevan !! 
[ Szerkesztve ]

Norbi89
(senior tag)
Nagyon durva

► norbest - N -

Jaki2000
(fanatikus tag)
Fogtam!

Luissimo
(PH! addikt)
akkor énkérekelnézést , nemszándékoztam pofaszkanderezni !!

mendez77
(újonc)
Hy!
Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy a térképek között mire való a BASEMAP file?
Másik kérdés, hogy ha fennt van a teljes EU, akkor van valami szükség az East EUMAJOR, és a West EUMAJOR térképekre?

m.jeno
(senior tag)
A basemap alaptérkép, amely a főbb utvonalakat tartalmazza, arra a területre amire vontakozik, általában a EU-t szokták használni, de ha kimdottan cak a nyugati vagy csak a keleti térképekkel értékesítenek egy navi programot, akkor az ahhoz tartozót teszik mellé, mindig csak arra van szükség, amihez tartzó térképekkel rendelkezel, ha minegyiket betöltöd, mert van elég helyed, akkor sem fog változni semmi.
Jobb megtenni és megbánni, mint megbánni, hogy nem tettem meg. (Boccaccio) Hajszolom a tudást, de ő a gyorsabb.

Luissimo
(PH! addikt)
jaja, de ha nemhasználsz basemap-ot, akkor sincsen semmi gáz, minden működik ugyanugy.
Legfeljebb nem lesz országhatárod, de az EU idejében ez ugyis csak sallang !! 
Tudom, hogy rengetegszer és nagyon sok helyen elhangzott már, de melyik gyártó térképei számítanak jobbnak (magyarországi használatnál)?
Úgy tudom, hogy a TopMap részletesebb az utcák terén, de a sebességhatároknál nem pontos, a TeleAtlas kevesebb utcát tartalmaz, de a sebességhatároknál jobb.
Vagy nem így van? 
"Még egy kávé és teret váltok!"

casual84
(újonc)
Én úgy tudom, hogy a TA inkább nyugat-európai országoknál jobb, TM pedig keletieknél. De pl amit legutóbb feltettem Magyarországot, már nem tudom milyennek, de nem TM. Sebességhatárokat tudta tényleg tökéletesen, és a kis utcákkal sem volt baja.

m.jeno
(senior tag)
Nem részletességével van a baj a TA térképeknek, mert van ahol részletesebb, mint a TM, hanem a frissítésekkel, kb fél évvel követi a forgalmi rend, a körforgalmak, új utak megjelenítését.

Jaki2000
(fanatikus tag)
Többek véleménye szerint (csatlakozom) azért egy 1-2 éves térkép sem jelenthet gondot.
Az utcák általában nem változnak, a körforgalmat csak át lehet látni.
Esetleg egy-két egyirányúsított utca. Így még csak-csak eljutunk a célhoz, mivel akár útbontás is lehet bármilyen okból, vagy dugó.
Ami gáz, ha megépül közben 100 km autópálya, vagy pl. a Megyeri híd.
Nyilván nem annak gáz a ki ismeri a környéket.
De egy idegennek, egy várost elkerülő szakasz, vagy 100 km nem mindegy.
És ugye ha nincs híd, vagy elkerülő nem is tervez arra.
Beviszi "török turistát" a belvárosba. És mint tudjuk általában jó nagy autójuk van.

szatocs1981
(kvázi-tag)
iGO8-nál valahol belenyúlva, lehet állítani az utcák éleinek simítását??
Hasonló térkép-kinézetet szeretnék elérni sima iGO8 alatt, mint az Amigo-ban, illetve a Primoban!

m.jeno
(senior tag)
A garfikai képet nem lehet változtatni, csak a színeket.

JOEEOJ
(újonc)
Kezdő navigátorként azt szeretném kérdezni, hogy az Autópálya kapcsoló a kijelzőn-kipipálva-, hogy műxik? Köszi. 
Bátornak lenni annyit jelent, hogy csak te tudod, hogy félsz!

m.jeno
(senior tag)
Ha arra gondolsz, hogy az útvonal beállításoknál kipipálod az autópályát akkor mi történik, nos akkor az útvonaltervezésnél engedélyezed, hogy autópályán is tervezhet utat, ha nem pipálod ki,akkor nem engedélyezed, hogy autópályára tervezzen útvonalat.

JOEEOJ
(újonc)
Köszi a választ de én arra gondoltam, hogy amikor kipipálom az Autópálya kapcsolo a kijelzőn mezőt akkor a kijelző bal oldalán megjelenik az autópályajel./GJ egyéb opciok/ Ennek mi a funkciója? 
Bátornak lenni annyit jelent, hogy csak te tudod, hogy félsz!

Luissimo
(PH! addikt)
Csinálj mindkét állásban egy próbatervezést mondjuk Németország v Svájc "A" pontból "B" pontba és nézzed meg a végeredményt
Az egyik állásban engedni fog fizetős autópálya részekre ( Alpok, hágó, alagút , völgyhíd stb )
A másik állásban (tiltott állásban) ezeket igyekszik elkerültetni Veled.
de persze ehhez olyan térképek kellenek, amikben ezek az adatok és infók megbízhatóan bennevannak.
Valami ilyen sor aktiválja :
;Autostrada 612,334
<CHECKBOX btn_swapAutostrada x=566 y=324 z=1 bmp="$AutStr.bmp#2" boolmodel="route.allow_toll" onrelease='run sc_Set_toll' visiblemodel="ui.SwapAutostrada&navigation.has_route">
[ Szerkesztve ]

m.jeno
(senior tag)
Milyen skint használsz? A GJ az gurjon lehet, de abban én nem találtam ilyen beállítást

Luissimo
(PH! addikt)
van az a DIMKA-ban is, ha bekapcsolod:
de ha kikapcsolod, akkoris látszik, hogy van, csak nemvan:

Luissimo
(PH! addikt)
gyorsmenűk között keresd, oda tudod magadnak beállítani !

m.jeno
(senior tag)
, tudom már, hogy mi ez, csak nekem éves matricám van és nem kellett használnom.

Luissimo
(PH! addikt)
Hjakérem, akinek egész európára éves matricát hozott a Jézuska, (Télapó, Nyuszi, szabadonválasztott, nemkívánt egyén törlendő
), annak nemkell költségérzékeny tervezésekre ügyelnie,hogy a Szent Bernath-on menjen át jópénzé, vagy kerülje meg az Alpokat esetleg netántán

Luissimo
(PH! addikt)
Tudtam hogy annyi homok van az órában, hogy elküldi mégeccer, pedig az elején eccersem akarta.
Nyalván, mert nincs éves matricám !!

[ Szerkesztve ]

gabor_01
(fanatikus tag)
Párhetes nyaralás alatt összejött néhány tapasztalat a térképekkel kapcsolatban:
Magyarországi TM térkép gyakorlatilag használhatatlan. Hibás sebességadatok, hibás cím koordináták, hiányos úthállózat. Érdekes módon a Garminos Naviguide pontos, pedig ugyanazon cég terméke.
TA térképek voltak berakva Ausztria, Franciaország és Olaszországra. Ahová mentem, sehol sem szerepelt a házszám. Olaszország ráadásul eléggé elavult volt, sok út és körforgalom hiányzott.
Párhuzamosan egy Garmint használtam, azon minden pontos és helyes volt.
Úgy tűnik, hogy Navteq térképeket kéne használni?

m.jeno
(senior tag)
Mikori térképeket használsz és milyen verziószámú iGO8-al?
[ Szerkesztve ]

gabor_01
(fanatikus tag)
Igo: V.8.3.4.102680DA, térképek: TA2009.12_100312, TM2009_12_100331
[ Szerkesztve ]

m.jeno
(senior tag)
Skin-t használsz-é, az alapot ugyan nem néztem, de házszámot csak akkor mutat ha ezt engedélyzed számára. Nekem szinte egy ház eltéréssel muttja, nem tudom, az ország mely részét járod, de amerre én járok (Dunántúl) ott szinte, naprakész a TM-es térkép (kivéve M6-os), a TA valóban le van maradva fél évvel minimum, de majd jön az új.
A sebességhatárokról annyit a TM közigazgatási területhez kapcsolja ezért szinte használhahatlan, ebben a TA viszont sokkal jobb, az szinte pontosan vált a tábla után már méterrel az esetek 90 %-ban.
[ Szerkesztve ]

gabor_01
(fanatikus tag)
Nem a házszám mutatással van baj, az eszembe sem jutott.
Amikor beadom a célállomást, az adott utca megvan, de házszám nélkül.
Mindhárom országban az üdülö olyan kis utcában volt, ahol csak utcanév szerepelt.
A TM -nél meg nézd meg például a Budapest 1119, Thán Károly u. 17., egész hibás helyre mutat.
A Navteq szerintem kezd feljönni. A magyarországi térképe állítom jobb, mint bármi.

m.jeno
(senior tag)
Az utca számozás, sok helyen kócos még, de van a TM-nek egy oldala, ahol hibajelentésel élhetsz, aztán majd egyszer csak megváltoztatják.
Az országok feldolgozottsága sehol sem 100 %-os ezért bárhol lehet fehér folt.
A NavTeQ-kel nekem csak az a gondom, hogy iszonyatosan rossz a tervezése, ahol balra kell fordulni, ott először elvisz jobbra, majd az első adandó alkalommal megfordít, a frissítése is elmarad a TM-től pár hónappal.
Egyébként sincs tökéletes térkép 

gabor_01
(fanatikus tag)
Bennem csupán az is felmerült, hogy így közkézre kicsit butított változatok kerültek, mintha szándékosan... 

Luissimo
(PH! addikt)
Negyártsál összeesküvéselméleteket szerintem, hiszen ezek a nevükre büszke cégek ugyanezt a térképkollekciot adják el a Naviextrason és más forgalmazón keresztül jópénzért is.
Na az mennyire fájna, ha még fizettélvolna érte 50-60 Eu-t és annyiért lenne sz@r...

gabor_01
(fanatikus tag)
Óké 
Még csak annyit, hogy akkor érdemes odafigyelni az egyes országokra és nem sommásan kijelenteni, hogy keleten ez, nyugaton az.
Például a navteqes szlovák térkép 2009Q1-es 11MB, míg a 2009Q2-es már 18MB. Nyilván komoly változásokon megy át.

Luissimo
(PH! addikt)
jaja és megkockáztathatom azt is, hogy nem mindig a nagyobb a jobb ( ellent kell mondani a nők ezirányú tapasztalatainak) 
egyénileg kell válogatni és kitapasztalni mikor melyiket hol.
Ésmég az sem egy hátrány ha válogatott gyártók kollekcioi összeérnek a határokon és nemcsinál emiatt az ájgó egy egy furcsak kerülőutas tervezést . ( pl Bp-ről Bécsbe, Rajkán át !! ) 

m.jeno
(senior tag)
A 2009Q4-es meg 14.8. Na a méretekről csak ennyit 

mendez77
(újonc)
Szerintetek a térkép file-ok tömöríthetőek? Néztem a Lengyel térképverziót:
Poland8.3Emapa_2009.09_091104.fbl - 52.625.748 byte
Poland8.3Emapa_2009.12_100204.fbl - 39.918.352 byte
Vagy csak ennyi utat töröltek volna az ujjabb verzióból?

Luissimo
(PH! addikt)
megjelent az uj magyar térkép , végig M6-al !
TOPMAP, 2010.03 100520
mérete 13 479 632 bájtocska.

gabor_01
(fanatikus tag)
Na megnézzük, pont holnap utazom Pécsre 
Ha a többi része hibás, akkor utána megy vissza a Navteq 
Sziasztok! a legfrisebb igo 8 kellene nekem
2010ben adtak már ki?
Jeff Lindsay: Dexter könyveket keresek, használtan, is azonnali kp! Nézz szét a bazáromban. http://goo.gl/MB2PC
upsz 2x.
[ Szerkesztve ]
Jeff Lindsay: Dexter könyveket keresek, használtan, is azonnali kp! Nézz szét a bazáromban. http://goo.gl/MB2PC

m.jeno
(senior tag)
Mintha egy árnyalattal kissebb lenne, mint az előző!
csokad
iGO8-at még nem frissítettek 2010-ben, Primo lett helyette, de ha térképre gondoltál, akkor azt most adtak ki épen újat 
[ Szerkesztve ]