2013. május 24., péntek

(#1) Antibazsi

Antibazsi
(senior tag)

Ez hasznos lett :R , mostanában nagyon felkapott dolog miniPC-t/HTPC-t építeni. Idén én is szándékozom összerakni egy izmos mini-ITX-es rendszert, ha kicsit javul a dollár-forint árfolyam. Viszont sajnálom,hogy nincs benne az a hűtő amit kinéztem: Scythe Big Shuriken 2.
Remélem lesz majd egy második rész is. :)

[ Szerkesztve ]

Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! http://db.tt/ckBgsUO

(#2) Patice válasza Antibazsi (#1) üzenetére

Patice
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Cooler Master GeminII M4 nem kicsit Scythe Big Sjuriken 2 utánérzés...

Amúgy mindkettő kb. árban is ugyan ott van. Scythe nekem bevált. :B

(#3) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszönet a tesztért, már rég szerettem volna egy ilyet látni!
Nekem a GeminII M4 tetszik, ha egyszer lesz egy mini gép, valószínűleg ilyen kerül rá.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#4) Lacces

Lacces
(őstag)

Amúgy ezeket lehet sima PC konfigba is berakni?
Én majd akarok építeni egy Játék PC-t de nem nagy házba, hanem lehetőleg minél kisebbe.

(#5) Matula 007

Matula 007
(kvázi-tag)

Cooler Master GeminII M4 venti nélkül hűtött egy C2D 8400 prockót egy aerocool hi tech 7 házban. Igaz jól szellőző ház, de a hűtési teljesítménye 60 fok fölé nem engedte a procit.
Most egy Hyper TX3-as van szolgálatban ventivel. Én azt a hűtőt is ajánlom mindenkinek mert nekem bevált :)

Ha nem érdekel hol vagy, nem tévedhetsz el.

(#6) Móci válasza Lacces (#4) üzenetére

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miért ne lehetne? Már ha van értelme játékos PC-be ilyen hűtőt építeni. Azért arra nem árt figyelni, hogy mekkora teljesítményű proci hőmennyiségével birkóznak meg ezek a kis hűtők, mielőtt vásárolsz.

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#7) Lacces válasza Móci (#6) üzenetére

Lacces
(őstag)

Én egy Core i5-re gondoltam legújabb ivy bridge, valamelyikre olyan 65W-os fogyasztással

(#8) Duliee

Duliee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mindössze egy valamit hiányoltam, a referenciahűtőt fejjel lefelé...
Csak mert kíváncsi lettem volna, hogy ez most teljes alu-e,de úgy sejtem igen

Én hajtok egy i3-2100-at rézmagos megoldással, és sokkal hűvösebb értékeket is ki lehet hozni belőle :)

Érdemes lett volna azt is belevenni a tesztbe.

[ Szerkesztve ]

Vadiúj Huawei Ascend Y300 eladó! - Be Quiet! - Pure Power 350W 5990 Ft --||| D-Design - www.facebook.com/dulicsekdesign ||| 188+/0- \\ Ha véletlen nem válaszolok , dobj még egy privátot

(#9) Antibazsi válasza Patice (#2) üzenetére

Antibazsi
(senior tag)

Valóban nagy a hasonlóság, de a Scythe Big Sjuriken 2 kicsit komolyabbnak néz ki. :) 5 hőcső mindkét oldalon kivezetve. Bár a gyakorlatban nem tudom ez mennyire számít ekkora hőtermelődésénél.
Az viszont tény, hogy eddig 2CM és 2Scythe hűtőm volt, de a Scytheok nekem is jobban beváltak.

[ Szerkesztve ]

Always have your stuff when you need it with @Dropbox. 2GB account is free! http://db.tt/ckBgsUO

(#10) Patice válasza Antibazsi (#9) üzenetére

Patice
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én jelenleg még asztali konfigban használom egy AMD X2-250-es procira rakva. Azért vettem ilyen lapos hűtőt, mert át akarom majd költöztetni az egész konfigot egyszer egy fekvő házba. A full ATX torony 2007-ben még jó volt. Most már nem. :B

Egy kisebb (mATX) házba meg már nem biztos, hogy elférne a gyári megoldás, no meg a hűtőborda műanyag rögzítő kerete is megadta magát egyszer, úgyhogy azóta kiegészítettem a Big Shurikent fém kerettel (szintén Scythe gyártmány).

(#11) DrJános

DrJános
(fanatikus tag)

Köszi a tesztet. :R Nagyon sok miniPC-t/HTPC-t kedvelő embereknek igen hasznos lesz. :C

Duliee: Ilyen vastagságú Intel hűtőből nincs rézmagos (mármint jelen tudomásom szerint) Szóval ez biztos, hogy sima. A kb 2x ilyen vastagból van alu és rés magos is. Mondjuk még az azok által hozott eredmények is érdekesek lettek volna.

Remélem lesz még ilyen teszt mert manapság tényleg kedveltek a mini gépek és nem túl sok teszt van ahol a hozzájuk való hűtőket nyúzzák. :D

Magyar tesztere gondoltam, még mielőtt valaki jönne 20 Angol link-el :DDD

[ Szerkesztve ]

Gép a profilban. Eddigi mobiljaim: S.E.K300i => S.E.K800i => S.E.K800i ...........................Jelenleg: S.E. Live with Walkman WT19i User...................... "Hát akkor b*sszák meg ezek a b*zi trollok!" - Bocha

(#12) engusz

engusz
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szegény Xigmatek nem tudta tartani a lépést a nagyokkal. A jó HTPC biztosan nem hangos hűtésről ismerhető fel. Az más kérdés, hogy a mágikus 45 mm magasságig van-e olyan típus, ami jobb nála. ;)

Mitől siklik a hajótok ily csendességesen? Fúziós motortól.

(#13) FefeeX

FefeeX
(PH! kedvence)

Két dolog ami feltűnt... Az egyik, hogy a CM a nagy előd után még mindig Gemini-nek (ikrek) hívja a már csak egy ventit tartalmazó és nem dupla szélességű bordáját, a másik meg a Noctua, ami az ára miatt szerintem sajna már bőven nem fér be a HTPC kategóriába - azért ennyi pénzért ez elég brutál... Ehhez képest vajon mennyivel rosszabb a Zalman 9500-asom? :)

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#14) Geri Bátyó válasza engusz (#12) üzenetére

Geri Bátyó
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ez így van! :K
Ebbe a mezőnybe talán a Durin jobban passzolt volna.

Hogyan mutatsz tükröt, egy tükörnek?

(#15) engusz válasza Geri Bátyó (#14) üzenetére

engusz
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, a Durin kicsit izmosabb. Még egy Prolimatech Samuel 17 jól mutatott volna köztük, mondjuk egy Noiseblocker XLP-vel.

Mitől siklik a hajótok ily csendességesen? Fúziós motortól.

(#16) Yany

Yany
(őstag)
LOGOUT blog

Atomos Giga D525-re tud valaki ajánlani valami hűtőt? Annak nem ilyen 1155-kompatibilis kiosztásúak a hűtő-furatai. :(

Előre is köszi. :R

[ Szerkesztve ]

jancsiga

(#17) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

Régen várt teszt, Köszönjük! :R

Remélem ez egy Cikksorozat első része volt, mert egyre nagyobb az igény az apró csendes és mégis használható teljesítményű PC-kre!

Ha lennének felvételek a hűtők "hangjáról" az lehet megkönnyítené a választást, mert hűtés szempontjából nincs nagy eltérés köztük, Egyforma "halkra" állítva is más és más lehet zavaró a vásárlóközönségnek.

Adaptec 3085 +BBU eladó/cserélhető! Fogyasszáááá...

(#18) Speed(R)

Speed(R)
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Modecom Feel 302ben van egy G41+E3300as konfigom, a leglaposabb intel hűtőn kívül semmi sem fér be..miközben itt kezdődik a HTPC szerintem méretileg ill. teljesítményben (oké, az IGP lehetne combosabb..). Szóval szép meg jó ez a teszt, de ami 5+cm, az már nem HTPC kategória, szerintem.

★ 200+ http://href.hu/x/hjiv ★

(#19) fattyu

fattyu
(PH! addikt)

Shuriken Rev B még elfért volna a tesztben.

Tapasztaltokkal egyet értek. Nem könnyű a konfigot összerakni. A PCI slot nálam is áldozatul esett de így is terveztem. Nem is zavart amíg meg nem hallottam az alaplapi nyekergő hangját fülesen... Na most vadászok dacot mert a gép jó így.

Amugy akárki akármit mond smehet bele nyugodtan izzadósabb proci is. Főleg ha olyan házat veszel amibe befér a noctua ( akár csak a kissebbik ventivel ) az simán megfogja.

Nekem a shuriken van egy a8-3850en 8 gig ram ssd + hdd társaságában és gyönyörűen elvan. Mindezt chieftec fi-02bc ben is nagyon kis ari.

Speed(R): Nekem a külméretileg 9 centi magas házam még azért megfelel :D 67mm Magas hűtő fér bele ( de azzal már érintő a ház teteje igaz pont ott a szellőző)

[ Szerkesztve ]

Szépen mosta el a hátteret, m42-esekhez képest.

(#20) AssAssynn

AssAssynn
(senior tag)

"Ajánlott: Intel gyári hűtő"

Ez azért nem semmi eredmény! :DDD
Büszke lehet az Intel, hogy kivívta ezt a rangot. Remélem a weboldalukra is kiteszik az eredmények közé. (:

[ Szerkesztve ]

"Igen nagy hiábavalóság, mondja a Prédikátor, minden hiábavalóság!" (Prédikátor könyve 12,8)

(#21) emre válasza FefeeX (#13) üzenetére

emre
(PH! addikt)

A Geminii S-en sem volt dupla venti. :U [link] Csak felfogató létezett, amivel két ventit lehetett feltenni.

Magyar égre magyar UFO-t!

(#22) Gerisz válasza emre (#21) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az első, eredeti az dupla ventire készített volt. [link]

(#23) stranger28 válasza AssAssynn (#20) üzenetére

stranger28
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Már nem csak a processzorteszteket fizetik le, hanem a gyári hűtőjükről készült tesztet is. ;]

ASUS Z68-V PRO, Majestouch 2 és ventivezérlő eladó: http://goo.gl/qlveD

(#24) M@trixfan

M@trixfan
(őstag)

Nem gondoltam volna, hogy ennyire halk az Intel gyári hűtő.

twitter: MatrixfanLive

(#25) Duliee válasza M@trixfan (#24) üzenetére

Duliee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Eléggé halk, habár van: Nidec, Delta és Foxconn :D, lehetne gyári hűtők tesztje :C

Vadiúj Huawei Ascend Y300 eladó! - Be Quiet! - Pure Power 350W 5990 Ft --||| D-Design - www.facebook.com/dulicsekdesign ||| 188+/0- \\ Ha véletlen nem válaszolok , dobj még egy privátot

(#26) M@trixfan válasza Duliee (#25) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Ez valahol fel van tüntetve a hűtőn, vagy vér profinak kell lenni hozzá, hogy felismerd? :)

(#27) Duliee válasza M@trixfan (#26) üzenetére

Duliee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Telibe köszön az elején :) Az intel matricán. Illetve más a hűtőprofillal készül a Nidec és a Delta. Foxconn most épp nincs előttem :D

A tesztelt az épp Foxconn, nos ennek is más a profilja. illetve vastagabb a venti tartó kerete.

[ Szerkesztve ]

(#28) LK

LK
(senior tag)

Alátámasztom a teszt végeredményét.Az i-3-hoz kapott gyári hűtőt használom,halk ,és jól hűt. Mondjuk az más kérdés,hogy ez azért van,mert rohadt keveset fogyaszt a proci,és nincs túl nagy hőtermelés :)

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#29) DrJános válasza M@trixfan (#24) üzenetére

DrJános
(fanatikus tag)

Hát az, hogy mi milyen halk az igen személyfüggő, de hidd el, hogy egy 2000rpm en forgó intel hűtő minden csak nem halk. :DDD Legyen az bármilyen gyártmányú.

Ahol halk tud lenni az az 1000 / 1300 rpm de ez is típusfüggő.

A Delta 1300 nál még halk, de a Nidec csak 1000~1100 ig az, onnantól motorhang később szélzaj is hallatszik ;)

Gép a profilban. Eddigi mobiljaim: S.E.K300i => S.E.K800i => S.E.K800i ...........................Jelenleg: S.E. Live with Walkman WT19i User...................... "Hát akkor b*sszák meg ezek a b*zi trollok!" - Bocha

(#30) Duliee válasza DrJános (#29) üzenetére

Duliee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát csak afelett nem igazán szokott üzemelni egyik se, mert itt hőtermelésről nem nagyon lehet beszélni, igaz nekem rézmagos van, de hogy abból most melyik hirtelen nem tudnám megmondani.

(#31) DrJános válasza Duliee (#30) üzenetére

DrJános
(fanatikus tag)

Mint fentebb is írtam tudomásom szerint a Rézmagosok dupla olyan vastagok mint amit a tesztben használtak, ráadásul a rézmag is besegít így a két hűtőt nem kéne egy kategória ként kezelni, legalábbis szerintem. ;)

Nekem Alu magos intel van az is 2x vastagabb a tesztben használtnál, de az E7400 al ami ugyan úgy 65 W os mint az I3 bár lehet hogy az azonos kategória ellenére jobban fűt ,nem tudom.
De azért tudott bőven 1300 felett is tekerni (volt 1800 is) szinte az összes játékban főleg ha huzamosabb ideig toltam.
Most 2 intel ventilátor van egymás "hátán" az egyik Delta a másik az fogalmam sincs, hogy milyen, de azóta tényleg elég ritkán megy 1300 felé (akkor is alig), szóval most csend van :D

[ Szerkesztve ]

(#32) emre válasza Gerisz (#22) üzenetére

emre
(PH! addikt)

Nos, igen, így van, de a "CM a nagy előd"-ként emlegetett hűtő lehet a Geminii S is, meg a duplaventis Geminii is. De mivel itt htpc hűtőkről van szó, én az "eredeti" változatot kihúznám a sorból.
Ezért mertem említeni, hogy talán a Geminii S-ből építkeztek.
Ráadásul van még két Geminii koncepció ami a legnagyobb jóindulattal sem lehet htpc-be javasolni, és nem is két ventis megoldásúak. Ezek szerint a CM-nél tök következetlenek, és azt sem tudják mit csinálnak? :D

Khmmm, amúgy "eredeti" hmm, hát inkább előző vagy első generációt írtam volna. :)

Magyar égre magyar UFO-t!

(#33) GabenBFG

GabenBFG
(kvázi-tag)

Nocua - Noctua

Elírás történt a táblázatban! Itt kell jelezni? :F

(#34) Duliee válasza DrJános (#31) üzenetére

Duliee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A rézmagos ugyanakkor magassággal rendelkezik mint az alu-s, most 1155-ről van szó, 775-nél duplaakkora volt, ez tény.

Ez egy Delta 1155 rézmagos hűtő, ugyanolyan magas, mint a cikkben szereplő i3-as full alu

[ Szerkesztve ]

(#35) DrJános válasza Duliee (#34) üzenetére

DrJános
(fanatikus tag)

Hát ezt jó tudni. :R Mindegy attól még a rézmag biztos besegít annak a változatnak is. :C

Á köszi a képet. :R Ilyen szögből sehol sem találni. :C

Így már nem csodálom, hogy az I3/I5 re még a TX3 is tökéletesen megfelelő választás, és hatalmas előre lépés. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#36) Duliee válasza DrJános (#35) üzenetére

Duliee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát ez biztos, de aki szolidba nyomja, annak i3-on elég ez is , meg a gyári is, az tény , hogy ezzel kisebb zaj lesz, mert gyorsan viszi el a hőt.

(#37) Tibor_560sec

Tibor_560sec
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jó teszt lett ... köszi :R

Ne játszd el a bizalmad , főleg előttem !™

(#38) marositech

marositech
(tag)

Óóóó :( kimaradt a Prolimatech Samuel 17? :( :( :( :O

Olyat rádverek...hogy megkulázol! :)

(#39) FefeeX válasza emre (#32) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Ezek szerint a lényeget nem sikerült átadni, vagy átvenni.
Most linkelhetnék wikipediát, vagy bármi mást, de azt remélem sikerült még abszolválni, hogy a gemini ikreket jelent. Ami az első hűtőnél egyértelműsítve is lett, miért ez lett a neve. Aztán telt múlt az idő, most mindegy, melyiknél (utoljára akkor vettem kb hűtőt, mikor a GeminII volt elég sikeres), de a nevét következetlenül tovább használták olyanokra, amikre már nem illik. Ez a neve, pont, ettől még érdekes, és bocs, hogy meg mertem említeni... :U

SC2 profile: http://eu.battle.net/sc2/en/profile/359830/1/FefeeX/; XBL profile:FefeeX

(#40) epityesz

epityesz
(fanatikus tag)

Kösz a cikket.
Van rá kereslet ezekre a kisebb hűtőkre is.Mini pc láz van :K

tökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(

(#41) fecus

fecus
(kvázi-tag)

Ezek közül bármelyik elvisz passzívan egy 45W-os AMD X2-t? Gondolom soha sincs kihajtva. A filmlejátszáskor még nem ment 10% fölé a terhelés.

(#42) Duliee válasza fecus (#41) üzenetére

Duliee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért a passzívval nem próbálkoznék, mert ha esetleg valami miatt mégis megterheli a procit, akkor meleg lehet a helyzet. Max alacsonyra tekerni a ventit, de ezeknek szerintem minimális a hangjuk

(#43) FefeeX válasza Duliee (#42) üzenetére

FefeeX
(PH! kedvence)

Alaplapon beállítod a max hőfokot, azt hadd szóljon, majd lekapcsol ha baja van... Aztán lehet sakkozni, ha lekapcsol, hogy mégis kell a venti, milyet merre... De ha futtatsz rajt passzívan FutureMarkot, és nem kapcsol le rajta, akkor mehet passzívan is :)

(#44) MZperX75

MZperX75
(PH! addikt)
LOGOUT blog

HTPC? Ezek inkább mini ITX-es lapok rendes procival vagy nem?

Nálam a HTPC az ,hogy az egész rendszer nem fogyaszt többet mint 35-40W max.

Brazos lapra hűtő? NINCS Szóval akkor mehet a barkácsolás ......

Ezek a hűtők normál processzorokra rendben vannak,de HTPC-ben túl nagyok szerintem.

Delta 1155 rézmagos hűtő (ez határeset)

[ Szerkesztve ]

Ami nem Kínai,az hamisítvány

(#45) OC

OC
(őstag)

Aktuális!

Azt lehet tudni, hogy a zajszintet pontosan milyen eszközzel mértétek? :U

Subcooling.hu - Élhetőbb PC-s munka, élvezhetőbb PC-s játék vízhűtéssel | Gyors kommunikációhoz használd az adatlapomon lévő mail címet!

(#46) waverider válasza Duliee (#25) üzenetére

waverider
(senior tag)

köszi szépen a tesztet, hasznos volt! :R
kis frissítés kérhetnék hozzá úgy is mint a hozzászólásokban is említett Scythe darabok (Kozuti, Shuriken) és lehetne valóban gyári hűtőkek tesztje is... köszönet :R

Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.

(#47) Indy69 válasza MZperX75 (#44) üzenetére

Indy69
(fanatikus tag)

Szia,látom Brazos mániás vagy :D nem csodálom nekem is van :DDD szerinted ez[link] jó lenne az Asrock E 350 procira :F
:R

Asztalosként alap német nyelv ismerettel ,keresek társat vagy brigádot Ausztria,vagy Németországi munkához.

(#49) M@trixfan válasza Duliee (#27) üzenetére

M@trixfan
(őstag)

Köszi! Nekem egy Nidec van, megmaradt az e8500 dobozbában.

(#50) daa-raa

daa-raa
(MODERÁTOR)

A Noctua esetén a Bruttó fogyasztói árat nyugodtan javíthatnátok Brutális fogyasztói árra. Eszméletlenül rossz az ár érték aránya. A Vortex Plus és a GeminII M4 fele annyiért alig gyengébb.

Egyébként az, hogy a tesztelt "HTPC" hűtők egy része be sem fér egy HTPC házba elmondja, hogy mennyire vicc az egész kategória. Mindent összevetve azt kell mondanom, hogy ha ténylegesen HTPC hűtő kell, akkor a GeminII M4 a nyerő, semmi más. (Azért Engusz küldhetett volna egy Big Shuriken-t is, érdekes lett volna összehasonlítani az M4-gyel.)

Patice: A (Big) Shuriken meg ennyi erővel CMHK8-8122A-A2 utánérzés.

[ Szerkesztve ]

Sianis megtömött egy pónit!

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.