2013. június 20., csütörtök

(#1) hackeeeee

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Hehe... Ezigen.. :)

Véleményem szubjektív...

(#2) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Akkor gyakorlatilag lesz android market pc-re? :B

(#3) DrJános

DrJános
(fanatikus tag)

Egész jól hangzik ez a droidot a gépre dolog. ;] Most már csak az AMD nek kéne bejelenteni-e, hogy ők is beszállnak a buliba. Így egy új területen is megküzdhetnének az Intellel. :D Minél változatosabb a felhozatal nekünk annál jobb. :D (mármint elvileg :DDD )

Gép a profilban. Eddigi mobiljaim: S.E.K300i => S.E.K800i => S.E.K800i ...........................Jelenleg: S.E. Live with Walkman WT19i User...................... "Hát akkor b*sszák meg ezek a b*zi trollok!" - Bocha

(#4) hackeeeee válasza antikomcsi (#2) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Sanszos...

Véleményem szubjektív...

(#5) patex1983

patex1983
(senior tag)
LOGOUT blog

Örömteli kezdeményezés, remélem lesz belőle ténylegesen és (közel) hibamentesen használható verzió.

(#6) marcias válasza DrJános (#3) üzenetére

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Oda meg csak némi optimalizáció kell, és megy azokon is rendesen.

Steam: marcias88

(#7) Dark Archon

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Pont még egy gyerekcipőben járó, elcseszett Linux distro hiányzott a PC-mről :DDD

Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Windows 7 x64 | BC2: DarkArchonHUN

(#8) ezekiel16

ezekiel16
(újonc)

"Az iOS-sel ugyan nem veszi fel a versenyt, de az Apple egy külön liga..."

Ezt a kijelentést mire alapozod Abu85? Csak mert piaci részesedésben már rég lenyomta az iOS-t.

(#9) Duracellm...

Duracellm...
(őstag)

Win 8- felkötheti az alsóneműt.

Ez a "sugárfertőzött" droid nagyon gáz ;]

Mióta nem játszom PC-n: évi 200K-t takarítok meg hardveren, 15-20K-t villanyszámlán, valamint 2-3C°-al alacsonyabb a lakás átlag-hőmérséklete.

(#10) DeFranco

DeFranco
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jól van, gyengébb gépekre hiányzik úgy is egy minimális hardware igényű, de maximálisan felhasználóbarát rendszer. Chromiumról meg nem hallani semmit.

Jelenleg Lubuntu van az öreg laposon, jó-jó, de nem az igazi...

[ Szerkesztve ]

Az internetes fórumok világa szórakoztató téboly mindenkinek megadja a beleszólás illúzióját olyan az egész mint egy végeláthatatlan lakógyűlés.

(#11) sekli

sekli
(PH! addikt)

A mostani x86 elég jó, csak sajnos nem a Honeycomb, ha annak kiadnák a forrását, akkor szerintem sokat javulna a port használhatósága is.

[ Szerkesztve ]

(#12) Abu85 válasza ezekiel16 (#8) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az iPhone és az iPad uralmára az okostelefon- és a tabletpiacon.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#13) devast

devast
(őstag)

Érdekes időket élünk...
Windows fog armon futni, android meg x86-on.
Úgy néz ki a microsoft meg az intel sem szeretne kimaradni semmi jóból.

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#14) Karesz85 válasza DrJános (#3) üzenetére

Karesz85
(tag)

AMD is x86 -os csak utasítás készletben van különbség, ha hivatalosan nem majd az AMD fanok optimalizálják :DDD

[ Szerkesztve ]

A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.

(#15) zooly

zooly
(tag)
LOGOUT blog

"A Google Android operációs rendszere a mobil piacon meglehetősen nagy szerepet tölt be. Az iOS-sel ugyan nem veszi fel a versenyt, de az Apple egy külön liga, így érdemes az almás termékeket kivenni a képletből."

WTF?

http://www.gagbay.com/

(#16) belanet

belanet
(tag)

Reszkess Microsoft... ;] :P

http://www.spring-gas.hu

(#17) marihonalja

marihonalja
(lelkes újonc)

előbb is megtehették volna, hogy minél esélytelenebb legyen az win8... most már lehet hogy késő lesz, és kiterjeszti az ms tabletre is a vindózfüggősítő nyálkás csápjait :D

(#18) qpwoeiruty

qpwoeiruty
(tag)

"Az iOS-sel ugyan nem veszi fel a versenyt, de az Apple egy külön liga, így érdemes az almás termékeket kivenni a képletből."

Na ennek a magyarázata engem is baromira érdekelne!
Mégis miféle iPhone uralomról beszélsz miközben 2-3-szor annyi Android-os telefont adnak el folyamatosan, mint iOS-est? :F
Azt várná az ember, hogy aki itt cikket ír, az tájékozott és nem elfogult. Itt valamelyik a kettőből biztosan nem stimmel!

(#19) blackrulz

blackrulz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hmm az ms az arm re gyúr rá a win8-al, a droid meg x86 ra terjeszkedik. mi lesz itt kéremszépen?:D

Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök a gép elé és csináltok valami értelmeset?

(#20) Abu85 válasza qpwoeiruty (#18) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Múltkor Apple-gyűlölő voltam, most meg az Apple felé hajlok. Döntsétek már el végre. :D

Egyébként írtam már. A tabletpiacon az iPadből adják el a legtöbbet. Az okostelefonok piacán az iPhone-ból. Ha ez nem Apple előny, akkor semmi sem az. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#21) qpwoeiruty válasza Abu85 (#20) üzenetére

qpwoeiruty
(tag)

"A tabletpiacon az iPadből adják el a legtöbbet."
Ez tény. Egyelőre.

"Az okostelefonok piacán az iPhone-ból."
Na, akkor itt lesz a kutya elásva. A legutóbbi negyedévben 20.3 millió iPhone-t adtak el. Androidból a legutóbbi adatok szerint naponta 550000-et aktiválnak, ami egy negyedévre kiszámolva 50 millió, mintegy 2,5-szöröse az iPhone aktivációknak.
Ezeket a számokat összegezve elmondhatjuk, hogy összességében az Android abszolút dominálja az iOS-t eladásokban.
Szóval elárulnád végre hogy beszélhetsz itt Apple dominanciáról???

[ Szerkesztve ]

(#22) Carline válasza DeFranco (#10) üzenetére

Carline
(senior tag)
LOGOUT blog

Akkor meglesz a régi P3-P4 gépek kis igényű OP rendszere?
Vagy azért annál több kelhet alá?

====>> Samsung S Advanced blogom: http://t7.hu/0drl-i9070 <<====

(#23) Abu85 válasza qpwoeiruty (#21) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

20,3 millió pár termékből, és 50 millió sok ezer különböző termékből nem ugyanaz.
A kínai 100 dolláros dzsunktelefonokon is Android fut. Pont ezért vezeti az Apple az okostelefon-eladásokat, míg az Androidra építő gyártók mögötte állnak. Együttesen persze több az eladás, de külön-külön mérjük, akkor az Apple mint gyártó vezeti mindkét szegmenst az iOS-sel.
Egy valakinek mindegy ez a helyzet, mégpedig a Google-nek, de a gyártóknak már nem, mert számukra a saját termékek számítanak, és nem érdekli őket, hogy a kínai garázstelefonokból több megy el, mert nem segíti az eladást. Az Intel is ugyanitt lesz. Hiába az Android, az Apple olyan kultuszt állított ki, hogy a termékei verhetetlenek jelenleg. 50-60 gyártó összesített eredményével megverhető, nagy dolog. :) Na ez jelenti a dominanciát, amikor kreálni kell a helyzeteket, hogy hogyan lehetne a számokat az Apple ellen felhozni.

[ Szerkesztve ]

(#24) Cathfaern válasza Abu85 (#20) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szóval még köpönyegforgató is vagy... :( ;]

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#25) Karesz85 válasza Carline (#22) üzenetére

Karesz85
(tag)

Elvben igen (P1 is x86os emlékeim szerint), gyakorlatban lesz egy minimum feltétele mint minden oprendszernek, gondolom Atom és társai.

[ Szerkesztve ]

(#26) =Mentor=

=Mentor=
(őstag)

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a MeeGo-nak meszeltek... :(

[ Szerkesztve ]

http://mynokiablog.com/

(#27) qpwoeiruty válasza Abu85 (#23) üzenetére

qpwoeiruty
(tag)

Ki beszél itt termékekről vagy gyártókról? Oprendszerekről beszélünk, a hír oprendszerekről szól, ahol az oprendszerekről jelentetted ki a fentit, vagyis hogy az Android nem érhet az iOS nyomába, amikor a valóság ennek éppen a szöges ellentétét mutatja. Ugyanennyi erővel kijelenthetnéd, hogy az OSX nyomába nem ér a Windows elterjedtségben, mert Windows fut minden kínai-tajvani gépen is (mint például Asrock, Gigabyte, Asus - mellesleg az Apple gépei is mind kínai, mind ott készül, szóval ez az érvelés is nevetséges), OSX pedig csak Apple cuccon futhat. Kérdem én: hogy jön ez ide? Mi köze van ennek ahhoz, hogy melyik OS a népszerűbb, melyik dominálja a másikat?? Nem erről beszélünk!

(#28) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Most a konkrét termék típusról beszéltek, vagy a különböző készülékekkel eladott operációs rendszerekről?

Nem mindegy.

(#29) Idiofil válasza Abu85 (#23) üzenetére

Idiofil
(fanatikus tag)

"akkor az Apple mint gyártó vezeti mindkét szegmenst az iOS-sel."

Akkor nem úgy lenne, hogy az iPhone a legnagyobb számban eladott típus (legyen az 3g, 3gs, 4), de az iOS nem vezet...
szvsz...
Amúgy az Apple egy fellengzős, magasabbrendűséget sugalló cég. És aki ilyet vesz, próbálja bizonygatni, hogy ez így is van...Elnézést akit megsértek.
Az iPad ot aláírom, hogy ott vezet. De mivel szerintem az egy semmirekellő kategória, így nem nagyon érint...

"Those who want respect, give respect"

(#30) Abu85 válasza qpwoeiruty (#27) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Itt el kell dönteni, hogy érdemes-e egy kalap alá venni a méregdrága Apple iPhone-t a 100 dolláros kínai dzsunka okostelefonnal, amin Android fut. Múltkor pont ez volt sok embernek a baja, hogy egy kalap alá volt véve a kettő. Ezért kaptam meg, hogy Apple gyűlölő vagyok. Most, hogy megpróbálom nem egy kalap alá venni, így ez lett a baj. Most ezzel valszeg Apple fanná válok, így cirka egy hónap elteltével. :(
Hálátlan dolog ez az újságírás. :D

[ Szerkesztve ]

(#31) Idiofil válasza Abu85 (#30) üzenetére

Idiofil
(fanatikus tag)

A túlárazott termékek piacán toronymagasan vezetnek az Apple termékei...;)
Természetesen 1 kalap alá kell venni....

(#32) Abu85 válasza Idiofil (#31) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Múltkor egy kalap alá vettem. Ne tud meg, hogy hány mailt kaptam, hogy mekkora hülyeség amit csinálok, meg hogy mi értelme egy 500 dolláros holmit egy 100 dollároshoz hasonlítani. Alig bírta a spamszűrő a rohamot (azóta is megy az apple szóra a keresés, és külön mappa van rá). :D

[ Szerkesztve ]

(#33) qpwoeiruty válasza Abu85 (#30) üzenetére

qpwoeiruty
(tag)

Mégegyszer hangsúlyozom, hogy oprendszerekről beszélünk, a hír is arról szól, ahol arról beszéltél, hogy az Android nem érhet az iOS nyomába. Ez így ebben a formában nyilvánvalóan hazugság, tekintve, hogy a valóságban ez éppen fordítva van. Innentől kezdve miről beszélünk? Lehet magyarázni, hogy melyik mögött hány gyártó meg milyen termékek vannak, de a fenti mondat attól még nem lesz igaz, mert az mást jelent ki.

(#34) Idiofil válasza Abu85 (#32) üzenetére

Idiofil
(fanatikus tag)

Elnézést, nem akarok következetlen lenni, nem tudom mi volt múltkor. Az összehasonlítás tárgyait az összehasonlítás alapja adja meg. Tehát OP-rendszerről van szó, akkor maradjunk annál...hardverek esetében pedig természetesen a hardvereket. :)
Na most nagyot mondtam
XD

(#35) Abu85 válasza Idiofil (#34) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Meggyőztél. Kivettem az Apple-ös mondatot. :) Nem kell ezt most összehasonlítani, a hírérték megmarad. :R

[ Szerkesztve ]

(#36) Carline válasza Karesz85 (#25) üzenetére

Carline
(senior tag)
LOGOUT blog

Van egy régi P3 arra akartam vmi könnyen futó OS-t tenni.
MeeGo-t próbáltam de megakadt mert SSE3 vagy 4 kellett neki.
Majd ha ez is használható lesz kipróbálom, hátha jól menne.

(#37) Poetro

Poetro
(lelkes újonc)

Azt azért ne felejtsük el, hogy az androidos driverek nem támogatnak minden hardvert, csak a hardverek egy egészen kis részét. Ezek közé tartozik az ARM processzorok egy része, a video chipek egy egészen kicsi szelete valamint az is, hogy milyen formában támogatnak memóriát, külső tárolókat, azokon milyen fájlrendszert és milyen külső eszközöket. Azaz egy átlagos PC hardvereinek maximum egy egészen kis szelete lenne támogatva, valószínűleg ez alól kiesik az Nvidia és AMD videókártyák nagyon nagy része, a merevlemezekről DVD írókról stb. nem is beszélve. Azaz korlátozottan, de ma is lehet futtatni ezeket a protokat, de nem fogod tudni kihasználni vele a hardveredet.

(#38) Carline válasza Poetro (#37) üzenetére

Carline
(senior tag)
LOGOUT blog

Mivel azért ezt most fejlesztik gondolni fognak ezekre is szerintem.
Ha más nem akkor lesz valami átlagos driver ami azért a hardveres gyorsítást vmilyen formában támogatja.
Ha nem így lesz akkor meg minek kínlódnak x86 környezettel.
Van akár a hardverkártya gyártója fog fejleszteni Android környezetre meghajtót.

(#39) mzso

mzso
(senior tag)

Most akkor az x86-ba beleértik az x86-64-et is? Mert ha nem akkor elég hülyeség. Memóriából mindig csak több kell majd.

(#40) Abu85 válasza mzso (#39) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerintem nem. Az x86-64 a fejlesztői körökben rendre AMD64 szokott lenni. Úgy utal rá mindenki, még az MS is a Windows 8-nál.
Valszeg ez csak az x86 támogatását jelenti.

[ Szerkesztve ]

(#41) TK36

TK36
(fanatikus tag)

Akkor majd futni fog asztali gépre írt vírus okos telefonokon, tableteken is? ;]

Általában a "majd holnap" lesz a nap legzsúfoltabbja.

(#42) Cannabis7

Cannabis7
(tag)

nem tom, van kismilió linux disztro, jobbnál jobbak, akinek szüksége lenne rá most is talána megfelelőt.

annyi előőnye van az androidnak, hogy sokan ismerik, meg elég felhasználóbarét lesz gondolom az x86-os verzió. Ezért fog jobban elterjedni, hiába nem lesz jobb más linuxnál...

[ Szerkesztve ]

(#43) DeFranco válasza Cannabis7 (#42) üzenetére

DeFranco
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Légy szíves felsorolnál párat?

Az internetes fórumok világa szórakoztató téboly mindenkinek megadja a beleszólás illúzióját olyan az egész mint egy végeláthatatlan lakógyűlés.

(#44) Idiofil válasza Cannabis7 (#42) üzenetére

Idiofil
(fanatikus tag)

Valahogy én is így gondolom. Emberek soksok linuxot használnak mindenfele. Az ubuntu is fasza, én is használom mind2 gépemen. De az Android messze a legjobban terjedő linux, tehát meg kell lovagolni...Driverekkel meg sztem a csak annyira lesz gond, mint most is az Ubuntunál...tehát nem lesz akkora support, de szinte minden használható lesz.

(#45) vlevi válasza Carline (#36) üzenetére

vlevi
(PH! addikt)

"MeeGo-t próbáltam de megakadt mert SSE3 vagy 4 kellett neki."
Én virtualboxban próbáltam, hát sajnos nem jött össze.

De egy Android 3-at igencsak kipróbálnék PC-n. Szerintem nagyon sok embernek bőven elég lenne, mert van, akinek csak nyűg a felhasználói felület, mint pl. Desktop és ilyen ökörségek. De tényleg. Rohangálós, netezős laptopra bőven elég lenne Windows helyett. Ott a Linux disztrók sajnos hamar elvéreznek, mert próbálnak Windows szerűek lenni, de abban marhára nem jók. És most ne magunkra gondoljunk, akik tudják melyik a számítógép eleje és hátulja, hanem arra, aki szerint a DVD felvevő beállítása bonyolult :D

(#46) ArchElf válasza Abu85 (#32) üzenetére

ArchElf
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Úgy fog járni az Apple az iPhone-nal és az iPaddal, mint annó az asztali gépekkel:
Egyik oldalon van 4-5 féle telefon és 2 féle tablet a másik oldalon meg van több száz-ezer féle azonos OS-t használó konfigurációban azonban igen eltérő eszköz. Amint teret nyernek a prémium Android eszközök, az Apple, újra csak egy marginális "prémium fíling" cucc lesz.

AE

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#47) devast válasza ArchElf (#46) üzenetére

devast
(őstag)

Majd jól beperelik és betiltatják a többit. Ezt régen nem csinálták, ezzel most megúszhatják.

@Idiofil: Androidnak csak a kernele linux. Ott kb véget is ér a hasonlóság.

[ Szerkesztve ]

Fan of 2nd order harmonics since 2010

(#48) Pete55555 válasza devast (#47) üzenetére

Pete55555
(őstag)

Sztem meg AMD c50, c60-at a táblagépekbe, android, és W8 alá is :))

Eladó !!! Netezős gép: http://hardverapro.hu/apro/ibm_p3_1000mhz_netezos_gep/friss.html Félgép: http://hardverapro.hu/apro/sempron_2500_os_felgepem_elado/friss.html

(#49) ArchElf válasza devast (#47) üzenetére

ArchElf
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most, hogy a Google is bevásárol, már nem hiszem, hogy es sokáig járható út marad...

AE

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#50) Karesz85 válasza Carline (#36) üzenetére

Karesz85
(tag)

Esetleg [link] minimális a gépigénye.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.