mindig imádtam az ilyen több száz éves büntetésekről szóló híreket 
ui.: és te megkaptad már a nigéria levelet? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Religion – causing genocides over differing imaginary friends
[Re:] (Frissítve!) Mától az asztali Chrome böngészőben is működik a hangalapú keresés
[Re:] Az Aruba új Wi-Fi hozzáférési pontja elküldheti a klienst – egy másik AP-hoz
[Re:] Országos Ethical Hacking képzés diákoknak és hallgatóknak
[Re:] Már Magyarországon is lehet ingyen telefonálni a Facebook Messengerrel
[Re:] Új uniós cél: chipgyártásban megelőzni az Egyesült Államokat
mindig imádtam az ilyen több száz éves büntetésekről szóló híreket 
ui.: és te megkaptad már a nigéria levelet? ![;]](/dl/s/v1.gif)

Nem azért vannak ezek a brutális évszámok, mert ha például jó kisfiú és megfelezik ezért a büntetését, attól még simán ott hal meg? Én úgy tudom igen.
[Szerkesztve]
'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''

Szerintem is az lehet a célja. Bezzeg nálunk! Még egy gyilkosságot is meg lehet úszni pár évvel... 
Pontosan. Ez egyfajta biztosíték, hogy ott rohad meg, akármilyen enyhítő körülményt találnak meg később, vagy ahogy írod jó magaviselet se segít rajta.

Egy csalás miatt (nem azért de az amcsi is elég hülye volt szvsz)? Gyilkosság (erőszak, gyilkossági kísérlet, terrorcselekmény...), annak legye 300 év börtön... de ennek... persze lehet hogy csak én nem tudom összeegyeztetni 
Ennyi erővel igazán lehetett volna 512, az olyan szép kerek szám, meg ironikus is egyben egy csöppet. : ))
"Bryan, whatever you do, don't shoot at f/22."

Az illegális film és zeneletöltést kihagytad. (Kálmán andrisnak biztos teccene)
(o Y o)
Vajon az internetről tölti le a büntetését? 
[Szerkesztve]
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
(#9) Viktor0610
Nem olvastam végig a cikket, mert nem bírtam...
Kíváncsi volnék:
1. ha nem amerikai embert károsított volna meg, hanem mondjuk timbuktuit, akkor is ekkora börtönbüntetést kapott volna?
2. ebben az országban mennyit kap egy okkal komolyabb (pl. emberéletet követelő) bűntény elkövetője?
...
itthon nem kapna ennyit, de a cikkból látszik, hogy ott ez az egyik fő bűnözési forma, muszáj az elrettentés (ill. jó eszköz, ha nem is feltétlen ez az egyetlen mód. csávókám megszívta, hát ez van)
Azért nézd meg, hogy 48 vádpont volt, többek között közokirat hamisítással.
Pl. amerikában nem ritka a több ezer év sem, tehát ez nem is olyan sok.
"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

Az a lényeg, hogy Amcsiban az egyes vádpontokért külön szabnak ki büntit, és ezek összeadódnak. Így jönnek ki ezek a hülye értékek. Egyszeri gyilkosság vagy nemi erőszakért nem.
Asszem Capone-t is valahogy így itélték el nemtom hány évre X rendbeli adócsalás vagy mi miatt.
Aki hülye, haljon meg!

Van olyan magyar szó, hogy ''szájber''? Remélem nincs... 
[Szerkesztve]
Aki hülye, haljon meg!
nyelvújítunk
már van.
másrészt google 62500 találat ad rá. ugyan nem akadémiai kisszótár, de valamit mutat.
Egész héten a pénteket várod, egész évben a nyarat várod, egész életedben a boldogságot várod.

Hurrá. Akkor lehet írni mostantól az összes IT cikket nyócker szlengben. Csak előtte valahogy el kéne különíteni az oldalon a gagyi szekciót... 
Ps: Ha a ''szájber gyerek'' ill. a ''szájbergyerek'' kifejezést kizárod akkor már csak 713...
[Szerkesztve]
Aki hülye, haljon meg!
szvsz ez most kimondottan nem szleng vagy gagyi. nyelvújítás van folyamatban.
PS:
ma már rendben van a honlap, a kukac vagy a böngésző. pedig micsoda felháborodás kísérte ezeket a kifejezéseket anno.
Egész héten a pénteket várod, egész évben a nyarat várod, egész életedben a boldogságot várod.

Utálom a nyelvújítást. 
A nyelvújítók ökörségeket találnak ki, mint az ''ottlap'' és társaik amit el akartak terjeszteni... Inkább most háborodok föl az ilyeneken, mielőtt elterjednek, és kénytelen leszek én is ezeket használni. 
PS: szájber nem nyelvújítás, hanem magyarosítás, és a cyber szónak tudtommal már van magyar alakja: kiber. Legalábbis ebben a formában már jó 10 éve ismerem.
[Szerkesztve]
Aki hülye, haljon meg!

Egyetértek, ma már a manager nem manager, hanem menedzser, a consulting nem consulting, hanem konzulting... Elsőre fura, de megszokja az ember.
Mondjuk a cyber helyettesítésére kétféle megoldás is van, létezik a kiber szó, vagy átírhatod fonetikusan is.
[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]
A nyelvújítók tényleg elég sok hasztalan dolgot találnak ki, kb. 10 új szóra jut 1 hasznos szvsz.
Pl.: még egy régebbi hullámban a nyakkendőre azt találták ki, hogy nyaktekerészeti mellfekvenc. 
"All Eyez On Me" "The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall." "When I was growing up, my family was so poor we couldn't afford to pay attention."

Na, közben látom, Te is írtad a kibert.
A nyelvújítóknak valóban vannak néha hülye próbálkozásaik, az ottlap zseniális példa erre. Azonban a nyelv élő és okosabb a nyelvújítóknál – de hálistennek a nyelvújítók is vannak azért annyira okosak, hogy elfogadják, ahogy az okos nyelv dönt –, és ha az lerázza magáról mondjuk az ottlapot, akkor nem erőltetik. 
[ Jövő héten újabb érdekességekkel jelentkezünk a tudomány és a technika világából ]

Igazad van a fentiekben, de mint írtam én nem szeretnám megszokni a szájber szót.
Ráadásul egyértelmű, hogy ebben a formában a ''Szájbergyerek'' című klasszikusból került be a köztudatba, amit én nem tartok igazán követendő példának.
Aki hülye, haljon meg!

Én sem. Szerencsére már korábban is írtam szájbernek a kibert – én is rosszul érezném magam, ha egy hatodligás netzenekart koppintanék. 

Ebben viszont már a ti (mint újságírók) felelősségét is látom. Ugyanis ti nyagban befolyásolhatjátok, hogy mennyire terjed a ''hülyeség''. Ezért is tettem fentebb megjegyzést a hírre. 
No, ezzel részemről az off lezárva.
Aki hülye, haljon meg!
Nekem a kiber szóról az Asimov könyvek jutottak eszeme, meg is néztem gyorsan, mikori kiadások vannak nálam. Az egyik 1990, a másik 1993. Mindkettőben szerepel már a kiber szó. Minek nekünk szájber? 
Assuming Control
Kiberaviz :SS
Ezzel az erovel magyarosithatnank olyanokat is, hogy ''kiberszpác''.
I should go.
kibertér? ilyet lehet hallani...
Rami, te vagy itt a legegyvonalba... - Samy - Sianis megtömött egy pónit :D - palackozott olajradiátor

Aki hülye, haljon meg!
Maszturbalo csimpanzot is lehet latni a nesönol dzsiogrefik-en. Az szarul nez ki.
Ez a kiberter meg szarul hangzik. /Maganvelemeny. Ettol fuggetlenul elfogadom, hogy egy magyarositott szo, ez van./
I should go.

Vigyázat!
A kiber sokkal régebbi szleng(argó) kifejezés amivel a rendőröket illetik(ték), igaz hogy az i az hosszú...
Moldovánál is olvashatjátok a ''Bűn az élet''-ben...
Az régebbi kiadás, mint 1990.
''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''

'' [...] Egyszeri gyilkosság vagy nemi erőszakért nem.''
Alapjaiban el van cseszve
Ha valaki kis furfanggal átver egy amcsit, 40 vádpont, 1500 év börtön, ha jó kisfiú csak 450... de ha hidegvérrel megygyilkol valakit, akkor kap 10 évet, és mivel jó kisfiú 5 év múlva szabadul... 

''Ha valaki kis furfanggal átver egy amcsit, 40 vádpont, 1500 év börtön''
Azt elfelejted, hogy mindez Nigériában történik, ahol egy fél ország életformaként űzi ezt a tevékenységet. Érted, apuka felkel, megissza a kávét, bemegy a hivatalba, és nekiáll csalni.
Ebédidőben pedig megbeszéli a többi osztályon csaló kollégájával, hogy ők aznap mennyi kárt okoztak a világgazdaságnak.