2013. május 25., szombat

(#1) crue

crue
(fanatikus tag)

Akárhogy is nézem, a linkelt speedshopos ár 9900 Forint, nem 19900.

(#2) Elpresidente válasza crue (#1) üzenetére

Elpresidente
(kvázi-tag)

hát igen, a 20 ezres ár minden, csak nem versenyképes. 10k körül jó vétel lehet.

RS

(#3) mrlujoak válasza Elpresidente (#2) üzenetére

mrlujoak
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Esetleg a távirányító legfeljebb átlagos képességei és a szerény körítés mellett is 19 900 forintos ár róható fel neki. Öt-hat ezressel olcsóbban bombasikere lehetne, de nekünk így is tetszett."

Hmm, mintha 9900 forint lenne... :U [link] (többek között a cikk is ezt a linket dobja be)

Média lejátszó, HiMedia HD200B
Gyártó: HIMEDIA
Nettó ár: 7 920Ft
Bruttó ár: 9 900Ft
Garancia: 12 hónap
Státusz: Raktáron

SONY Xperia™ V & Xperia™ ray + LiveView™

(#4) Jules__Verne válasza mrlujoak (#3) üzenetére

Jules__Verne
(újonc)

Mindenhol 9900 HUF

(#5) rudymester

rudymester
(senior tag)

Micsoda? 10 ezer forint csak? Ennyiért simán megéri. Én csak egy 2 gigás pendriveról nézek meg heti 2-3 alkalommal 1-2 filmet, ráadásul SD minőségűt, szóval nekem ez tökéletes lenne. :K

MKV konténerből a feliratot rendesen kezeli? Rengeteg animét így tudok csak beszerezni, fontos lenne. Ékezetek rendben vannak?

Ennyiért mehet rá az "ajánlott" plecsni!

[ Szerkesztve ]

Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - retrofaktor.blog.hu - youtube.com/retrofaktor

(#6) mrlujoak válasza Jules__Verne (#4) üzenetére

mrlujoak
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Namost a tesztből kiindulva: "Öt-hat ezressel olcsóbban bombasikere lehetne"
Naná!
9900-as árból?! :D

SONY Xperia™ V & Xperia™ ray + LiveView™

(#7) Zsolto

Zsolto
(senior tag)

Pont azt akartam kérdezni, hogy nem drága ez egy pöppet? :D
De 9900-ért tényleg szimpatikus. :K

Ez vagyok én: https://sites.google.com/site/kaldoszsolt/ Ez pedig egy jó oldal: www.navigyurci.hu Ha pedig gitár kell, itt a helyed: www.musicminutes.hu

(#8) Csuki

Csuki
(lelkes újonc)

Nincs LAN portja :(

(#9) atee

atee
(senior tag)
LOGOUT blog

10k-t megérhet, de az a távirányító 2011 ben... enyhén szólva nem versenyképes :)
Nyilván nem ez a fő szempont....

atee

(#10) eszterencs

eszterencs
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hűha, igazatok van, a Speedshop időközben levitte az árát, figyelmetlen voltam!!! Hát ez változtat az értékelésen is...

(#11) Bear válasza atee (#9) üzenetére

Bear
(tag)

Nekem van egy ilyen lejátszóm, és azt kell mondjam, hogy kellemesen csalódtam a távirányítóban, elég használható darab.

(#12) atee válasza Bear (#11) üzenetére

atee
(senior tag)
LOGOUT blog

Az elképzelhető, de ahogy kinéz. Versenyzik az első távirányítós viedoton tv távkapcsoló dizájnal :)

Volt otthon ilyen tv otthon. Imádtam, de ma már azért elég minimalista :)

[ Szerkesztve ]

atee

(#13) atee válasza atee (#12) üzenetére

atee
(senior tag)
LOGOUT blog

-otthon :Y

atee

(#14) kezdő válasza atee (#9) üzenetére

kezdő
(fanatikus tag)

Szerintem nagyon is versenyképes.
Elég csak a saját drága kis családom női tagjaiból kiindulnom.
A tévén szigorúan csak a programléptetés, hangerőállítás, be/ki kapcsolót használják.
A mindenféle földi jóval megáldott DVD játékost inkább nem is használják mert hogy bonyolult. :D
Szóval van akinél ez a távirányító felárat is érne, nem hogy ennyi pénzt. :DD

Szerk.: egy ilyen kütyü képes táppal ellátni egy 2,5-ös USB-s külső vincsesztert?

[ Szerkesztve ]

(#15) Bear válasza atee (#12) üzenetére

Bear
(tag)

Na ennél biztos használhatóbb :D

(#16) atee válasza kezdő (#14) üzenetére

atee
(senior tag)
LOGOUT blog

:C Igaz ilyen aspektusból nem gondoltam át :DD

atee

(#17) Bear

Bear
(tag)

Viszont ha valamit a kínaiak elfelejthetnének az a tükrös előlap. Attól a falra bírok mászni.

(#18) Recon666

Recon666
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

10k megér szerintem.

(#19) b.

b.
(fanatikus tag)

Ez nagyon jó kis kütyü ennyiért, főleg nyaraláshoz bevágni a bőröndbe egy HDD vel amin jó kis tuti cuccok vannak aztán esténként lehet rajt pihenni. nagyon jó ára van! :R

A bízalmat nehéz megszerezni és annál könyebb eljátszani.Ne verd át embertársaidat ...

(#20) csibor

csibor
(őstag)

Ez vagy inkább az Alcor 500-as?

(#21) talabzs válasza csibor (#20) üzenetére

talabzs
(újonc)

Nekem 300A-m van, mindent lejátszik, még bluray-t iso-ból is. Van LAN-ja fut is rendesen a torrent kliens, usb slave-je is van (PC-ről elérem), sd kártya olvasó, külső sata port, 2 usb host, az egyiken egy külső vinyó, a másikon egy usb-s slim dvd lejátszó, amit csont nélkül fölismer, belül meg egy 2.5-es szintén satás laptop vinyó fogadja a torrenteket, ill. samba klienssel a windows-ból meg elérem, és még sok-sok nyalánkság... :) És nekem vinyó nélkül 70 euróba került...

(#22) Devid_81

Devid_81
(PH! addikt)

Parancs kiadásakor (gomb lenyomva tartásakor) egy elég erős, vörös fény kezd rikítóan villogni a tetején, ezt lehet, hogy érdemes filctollal lefesteni.

Azt hittem csak én vagyok ilyen ezekkel a villogó izékkel :)

.::www.megadanceradio.hu::.

(#23) Peak

Peak
(őstag)

Ennek is az a hibája, hogy képtelen egy 30 gigás .m2ts állományt normálisan lejátszani LANon keresztül?

GigaByte Z68XP-UD3P/i7-2600K@4.4GHz/4x4GB DDR3@1866/GTX660Ti_2GB *** HK AVR460/PolkAudio 7.1(RTiA7/A3/CSiA6)/LG47LD750/HTPC(A8-3870K)

(#24) foxyr válasza Peak (#23) üzenetére

foxyr
(tag)

Persze...mivel nincs LAN csatlakozó rajta :DDD

[ Szerkesztve ]

(#25) ch003067

ch003067
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hmm, ez tényleg kicsi, és az ára is jó :)

(#12) atee loll, nekünk még mindig van ilyen távirányítónk :DDD Régi vacak, és alu.-ból van xd

★☆★ E-hulladékot veszek !! Alaplapokat / Processzorokat / Ramokat / Kártyákat ★☆★ sᴧᴍsᴜɴɢ ɢᴀʟᴀxʏ Note II★☆★ 1 hónapja gép nélkül...★☆★

(#26) Rush77

Rush77
(kvázi-tag)

Sziasztok.
A segítségeteket szeretném kérni mint abszolút újonc ebben a témában.
Gondolkodtam, hogy a tesómnak veszek egy ilyet és egy külső hdd-t.
A kérdésem az lenne, hogy ezek a cuccok HDMI-n keresztül már hangot is visznek át?
Ez függ a TV-től is? (egy 40" Sony LCD-ről van szó. nem tudom pontosan milyen típus csak annyit, hogy kb 2-3 éves).

Köszi

(#27) kezdő válasza Rush77 (#26) üzenetére

kezdő
(fanatikus tag)

Tudtommal a kezdetek óta képes a HDMI a hangátvitelre is.
Sőt, biztos vagyok benne, hisz ez úgymond a Scart utódja. :)

(#28) Rush77 válasza kezdő (#27) üzenetére

Rush77
(kvázi-tag)

:B :R

(#29) Duree

Duree
(PH! addikt)

Meglepöen jó az ára,el kell gondolkodni rajta,hogy érdemes e megvenni.

notebookok,konzolok,monitorok javítása alaplapszinten is,adatmentés bármilyen adathordozóról,akku bármilyen készülékhez

(#30) Peak válasza foxyr (#24) üzenetére

Peak
(őstag)

Uhh :D Jogos... benéztem az optikai csatlakozót :D

GigaByte Z68XP-UD3P/i7-2600K@4.4GHz/4x4GB DDR3@1866/GTX660Ti_2GB *** HK AVR460/PolkAudio 7.1(RTiA7/A3/CSiA6)/LG47LD750/HTPC(A8-3870K)

(#31) Findzs

Findzs
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egy 2,5 usb -s kis winyót elvisz segédtáp nélkül ?

egyébként nagyon jó kis cucc és az ára valószínűleg még lejjebb fog menni pár hónap múlva úgy látszik eljő az olcsó lejátszók kora :K

(#32) Bear válasza Findzs (#31) üzenetére

Bear
(tag)

Nekem egy 30GB-os van rádugva, viszi simán USB-ről.

És még valami...amit Rudi írt, hogy a képes, hangos és videós részen üres marad a kínálat, mert az eszköz nem pásztázza végig az adattár tartalmát az nálam nincs így. Az igaz, hogy kell neki idő amíg összeszedi a tartalmakat.

(#33) captain81

captain81
(újonc)

Tökéletes lejátszó, az eddig próbált fájlok közül mindent vitt.
A fullhd Avatar-t ami 12GB méretű, mkv formátumú gond nélkül viszi. Az .srt feliratokkal nem volt gond.
Ami meglepett, hogy dvd iso képfájlt is megnyitotta és lejátszotta a filmet belőle.
Újabb a firmware, mint a gyári, van magyar nyelv. speedshopból rendelve, én rendeltem mellé 4db csavart így kiszállítással 10020 Ft-ba került az egész ;)
Az 500GB-os Transcend külső merevlemezt gond nélkül ellátja az egyik usb aljzat is.

(#34) szonti

szonti
(fanatikus tag)

24p kezelése milyen? 24 fps filmeknél átvált automatikusan, jól futnak az olyan filmek, nem röcögnek oldalirányú mozgásnál?

(#35) Ledfold

Ledfold
(kvázi-tag)

Sziasztok!

A Speedshop fórumon azt írja a Speedshop, hogy külső DVD vagy Blu-Ray lejátszóval képes lejátszani a lemezeket. Ez tényleg így van? Valaki próbálta már?
Azért furcsállom, mert a legtöbb ilyen médialejátszó nem tudja ezt a fícsört.
Ha tényleg tudja akkor nagyon szuper. Csak van bennem egy kétkedés.

(#36) szonti válasza Ledfold (#35) üzenetére

szonti
(fanatikus tag)

Másik fórumról egy felhasználó írása:

"Kipróbáltam. Bár a teszt nem volt teljes, mert az USB optikai meghajtó valamiért az RW lemezeket nem olvasta be. Ezért át kell írnom simára. Nos:

- .avi, .jpg, .mp3 gyönyörűen fut adatként kiírva, nagyon sokféle avival próbáltam hibátlan volt mindegyik! Minden funkció elérhető ezeknél a formátumoknál: GOTO, nyelv- és felirat választás.
- Írott DVD lemez (nem ISO formátum, hanem AUDIO_TS és VIDEO_TS-ként kiírva) szintén gyönyörűen viszi, menüt megjeleníti! Van GOTO funkció, chapter választás, minden ami kell
- Gyári DVD lemezt nem viszi. Valószínű a védelem miatt
- DVD ISO-t és .mkv-t holnap próbálom.

A felismerés (beolvasás) gyorsan megy, az USB-s optikai meghajtó hangereje alacsony-közepesnek mondható, szerintem nem vészes.

Viszont volt egy bökkenő: beolvasás után nem tudtam kinyitni a meghajtó tálcáját csak úgy, hogy lehúztam az USB kábelt majd visszadugtam. Ez lehet a lejátszó vagy az optikai meghajtó bugja is. Mindenesetre nagyon kellemes, hogy lekezeli az USB-re kötött optikai meghajtót, amire pl. az Asus oplay mini nem képes. Nem csalódtam a vételben, szerintem a legjobb ár-értékű Realtek chippel szerelt lejátszó.

A tesztalany egy LG márkájú külső író volt. "

(#37) Castell válasza Ledfold (#35) üzenetére

Castell
(kvázi-tag)

Egy másik bejegyzés...:

"Csatlakoztathatok külső optikai meghajtót a készülékhez?

Igen. A médialejátszó felismeri a külső optikai meghajtót. A formátumok egy 4,7 GB-os DVD-R lemezre voltak írva adat lemezként. .mkv, .avi, .mp3, .jpg, DVD (gyárit nem) és DVD ISO formátumokat tökéletesen kezelte le. Minden formátumnál elérhető volt a felirat és a nyelvválasztás, DVD-nél a menü is! Továbbá az összes szolgáltatás rendelkezésünkre áll, amit a médialejátszó kínál, pl. chapter választás, vagy GOTO funkció. A tesztalany egy LG márkájú külső DVD író volt. Tehát a lejátszó tökéletesen kiválthatja az asztali DVD lejátszónkat. A beolvasás gyorsan megy, az optikai meghajtó zajtartalma elviselhetőnek mondható."

Öröm az ürömben, mint alant olvasható, hogy az optikai meghajtó tálcája nem nyílt ki a beolvasás után. Csak egy oda-vissza "dugás" segített rajta... Hamarosan én is kipróbálom egy MAXELL márkájú külső egységgel. Egyébként brutál jó lejátszó, ha minőségben (külső) nem is, de tudásban simán veri az O!play mini-t...

Ha többre vagy kíváncsi:

[link]

(#38) vlevi

vlevi
(PH! addikt)

Most látom, hogy végre vannak óccon használható lejátszók. DTS hanghoz hogyan viszonyul a szerkezet?
Ja, és jól olvasom, hogy a DVD-t vinyóról kezeli ISO állományként, és VIDEO_TS könyvtárként is? A tévém médialejátszója ezt az egyet nem tudja. A képarányokat mennyire lehet rajta változtatni? Ha van pl. egy 21:9-es arányú filmem, azt ki lehet nagyítani annyira, hogy függőlegesen teljesen kitöltse a tévét? Természetesen a szélekből levágva, torzítás nélkül. Vagy a 4:3-asból az alját, tetejét vágni? vagy igény szerint 4:3-ban kiadni a tévére?

[ Szerkesztve ]

(#39) cinemazealot

cinemazealot
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Láttok bármiféle esélyt arra, hogy ezt a játékost és egy csak analóg VGA (D-Sub) bemenettel rendelkező, 1024x768 felbontású projektort összekössek? Utóbbinak ugyan van S-Video bemenete is, de azt szeretném kihagyni, mert a PAL SD felbontásnál szeretnék azért többet és jobbat is látni (ha nem is Full HD-t, de azért a projektor által képviselt natív XGA-t elvárnám).

Láttam olyan kábelt, ami HDMI-ből csinál D-Sub VGA-t (cirka 1200-1500 Ft környékén), de az ilyen alkalmas lehet erre a célra? Gondolok itt arra, hogy itt vajon alapértelmezésű, hogy a HDMI-kimeneten átadja a lejátszó az analóg jeleket is? Ráadásul pont azt a felbontást, amire nekem van szükségem. Mert azt már tudom, hogy a projektor elviseli a HD (nem Full HD), azaz 1280x720-as felbontást, de hogy mit csinálna egy Full HD (1920x1080-as) tartalommal, arról gőzöm sincs. Van esetleg erre vonatkozó beállítási lehetőség ebben a lejátszóban?

Előre is köszi minden hozzászólást.

(#40) cinemazealot válasza cinemazealot (#39) üzenetére

cinemazealot
(kvázi-tag)

No, arra már ráleltem, hogy kimenetként a lejátszó a következő formátumokat képes támogatni:

480i, 480p (60 Hz)
576i, 576p (50 Hz)
720p (50 Hz, 60 Hz)
1080i (50 Hz, 60 Hz)
1080p (24 Hz, 50 Hz, 60 Hz)

Így ha beállítom a megfelelően alacsony felbontásra, akkor a projektort túlhajtani nem fogja. A kérdés már csak az, hogy mindezt analóg jelként is elérhetővé teszi a HDMI csatin, vagy csak digitálisan?

...

Ahogy eredeti sejtéseim sugallták, a HDMI kizárólag digitális jelátvitelen alapuló szabvány. Így ez esélytelennek tűnik, legfeljebb egy aktív átalakítóval.

(#41) attilav2

attilav2
(fanatikus tag)

Le kellene tesztelni hogy megy e ez az anyag a lejátszón:
[link]
A DunatvHD adása, részlet a vannak vidékek kolozsvári részéből. .TS formátumú, ez a lejátszó viszi a .TS-t elvileg. Azért nem konvertálom mkv-ra mert lehetetlen, olyan formátumú a sugárzás(vagy a digi nyomja így) hogy egyszer váltottsoros egyszer progresszív a kép a mozgástól függően, ezért az mkv-ra konvertálás (még újrakódolás nélkül is) minőségromláshoz vezet.(Mkv-ban recés, TS-ban sima a Duna logó). Szóval ez egy különleges anyag, ezért szeretnék róla meggyőződni viszi e a lejátszó mielőtt megvenném.

[ Szerkesztve ]

ZTE Libra -||- Asus M4A88TD-V EVO/USB3 HD4250 -||- HanngsG Hi221DP

(#42) Bear válasza attilav2 (#41) üzenetére

Bear
(tag)

Megnéztem....

- ha a fájlkezelőből indítom akkor simán lejátssza, lehet benne tekerni, a kép is rendben lévőnek tűnik. (100Hz-es CRT-n néztem)
- ha a videók menüpont alól indítanám akkor viszont nem megy, csak kikapcsolni lehet a távval, még a főmenübe sem enged vissza

(#43) Castell válasza vlevi (#38) üzenetére

Castell
(kvázi-tag)

1. Optikai meghajtóról hibátlanul lejátsza a normál DVD-t (VIDEO_TS mappából) és a DVD ISO-t is. Viszont a gyári, eredeti DVD-t nem játszotta. Egy újságmellékletes DVD-vel próbáltam, mással nem, tehát lehet, hogy a gyári DVD-ket is viszi.

2.

A készüléken a következő képarány beállítások vannak:

Pan scan 4:3
Letter box 4:3
16:9
16:10

Azt nem tudom megmondani, hogy a 21:9-es képarányt hogyan "nyújtja" mert nincs ilyen anyagom...

(#44) vlevi válasza Castell (#43) üzenetére

vlevi
(PH! addikt)

"Azt nem tudom megmondani, hogy a 21:9-es képarányt hogyan "nyújtja" mert nincs ilyen anyagom..."
Ezt azért elég hitetlenkedve hallgatom. A filmek jó része így jön ki, és engem zavar, hogy feleslegesen adtam ki pénzt a tévémen 2x10 centis csíkért :D Legyen már ott is valami kép, ha már kifizettem :D

(#45) Jakuu

Jakuu
(senior tag)

A 200B is tudja a usb slave-t, mint a 300A ?
Tehat USB porton osszelehet kotni a PCvel is ? Valamint lenne mas kerdesem is, mint szontinak,mert nem kapott ra valaszt. A 24p filmekkel nincs problemaja analog kimenetnel a gyors oldaliranyu kameramozgasnal ? Tehat folyamatos a keplejatszas akkor is ?

[ Szerkesztve ]

(#46) Wendelke

Wendelke
(tag)

"A 200B is tudja a usb slave-t, mint a 300A ?"

Na ez engem is érdekelne, mert ilyent vettem.

"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.

(#47) vlevi válasza Wendelke (#46) üzenetére

vlevi
(PH! addikt)

Szerintem nem. De elnéztem Kínába És ott látok olyat, hogy 200A. Érdekes módon, ezen USB3 :Y is van, és működik slave-ként.

(#48) tlala válasza Jakuu (#45) üzenetére

tlala
(senior tag)

Nem tudja.
A speedshopos leírásában fotók is megnézhetők, látható a hátoldalán, hogy nincs rajta USB slave csatlakozó.

(#49) Jakuu válasza tlala (#48) üzenetére

Jakuu
(senior tag)

Koszi a valaszt. Akkor marad a kulso USB HDD vagy a pendrive.
Masik kerdesre a valasz a 23.976-os filmeknel a beszaggatasra a gyors kameramozgasnal ?

(#50) tlala válasza Jakuu (#49) üzenetére

tlala
(senior tag)

Erre nem tudok felelősséggel válaszolni, mert csak átment a kezemen 2 db ilyen lejátszó - de feltűnt olna, ha ilyesmit látok.
De az a legbiztosabb, hogy napi használóktól kérdezel rá ebben a HD200B topicban.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.