"A Nokia, a Motorola és a Research In Motion egyelőre nem látja értelmét a nemrég bevezetett micro-SIM kártyáknál kisebb előfizetői azonosító modulok bevezetésének"
Én sem látom értelmét. Minek? Hátha valaki tudja. 
Nokia Lumia 920 + iPad 3.
"A Nokia, a Motorola és a Research In Motion egyelőre nem látja értelmét a nemrég bevezetett micro-SIM kártyáknál kisebb előfizetői azonosító modulok bevezetésének"
Én sem látom értelmét. Minek? Hátha valaki tudja. 
Nem vagyok Apple hater, de ez a sim-mérettel való szórakozás már eddig is nagyon csípte a szememet.. Szándékosan csinálják, hogy olyan sim-szabványt akarnak mindig használni, ami semmi másba nem jó, hogy ezzel magukhoz kössék a júzereket, akikből élnek? 
[Be Happy] - Kérlek ha írtam neked egy PÜ-t akkor méltass arra, hogy válaszolsz, akkor is, ha a válaszod nemleges.
Legyen több hely az akksinak, vagy egyébnek, ahogy azt az Apple is említi.
Ray-Ban RB8307 014 AVIATOR Barna lencsés napszemüveg eladó! Gyönyörű állapot, tok, számla, EREDETI !----->30000Ft
(#4) Mr.Csizmás
mely nagyobb kapacitású 20 éves technológiájú akkumulátorok integrálására is lehetőséget teremt.
| Cicu & Cica | IT/műszaki állást keresek Bp-n, és környékén | „diófa & kötél - bussiness solutions” | elado aprosagok: http://goo.gl/W1uUq

De arra a legjobb megoldás az "integrált SIM"(virtuális) lenne, most azzal a 2mm-rel nem nyersz semmit már. Pusztán az hogy berakható és kivehető kell legyen, rengeteg helyet vesz el. A kamera sokkal több helyet foglal el, ráadásul szar helyen is van. 

persze majd ezen múlik, ne röhögtesség már ki saját magukat, ki hiszi el h majd ettől észrevehetően több helye lesz az akksinak?
nem a helyet, a teljesítményt kéne növelni, vagy átalakítani a több mint 10 éves li-ionos rendszert...
szerk.: ezek szerint 20 éves
[ Szerkesztve ]
"Ööü... Én meg már azt hittem, hogy mivan, pedig mégsem."
Valamire fogni kell a dolgot, de tény, hogy az integrált sim lenne az igazi megoldás, amivel ténylegesen több helyet tudnának megspórolni, de az is biztos, hogy a szolgáltatók egy darabig abba még nem mennek bele.
Ray-Ban RB8307 014 AVIATOR Barna lencsés napszemüveg eladó! Gyönyörű állapot, tok, számla, EREDETI !----->30000Ft
Vagy bevállalni + néhány mm vastagságot. És mehetne egy nagyobb akku bele. Jó példa erre a Motorola.

ez meg a másik
fura h a pénztárcák vastagodása miatt nem sír senki, pedig az is a zsebedben van...
"Ööü... Én meg már azt hittem, hogy mivan, pedig mégsem."

Vannak/lesznek megfelelő adapterek, szóval ez hülyeség szerintem.
Kizárt dolog, hogy az alma felvállalna +mm-t, amikor már 2 éve nem változtattak designt, ergo a vastagság is megmaradt. Ha ezek után még növelnék az i5 vastagságát, akkor az igazi fail lenne, biztos hogy nem fogják bevállalni.
De ettől még tényleg mehetne bele nagyobb...
egész pontosan már a 70-es években próbálkoztak már a titán+szulfid katódos verzióval, de a robbanásveszély miatt (tisztafémes anód), csak 1991-re sikerült normális (kobaltoxidos) akkukat kereskedelmi forgalomképesre készíteni.
| Cicu & Cica | IT/műszaki állást keresek Bp-n, és környékén | „diófa & kötél - bussiness solutions” | elado aprosagok: http://goo.gl/W1uUq

ez mekkora marhaság, majd pont az a pici hely javít az aksikon! 
(#14) bigmasterg válasza Black Dragon (#11) üzenetére

Nyú ájped is vastagabb az elődjénél.
.
(#15) Black Dragon válasza bigmasterg (#14) üzenetére
Az, de egyrészt nagyon minimálisan, amit nem is hirdetnek, és a design is ugyan az, szóval itt még be tudták vállalni azt a minimális különbséget, de az i5-nél biztos nem fogják tudni, arra hivatkozva, hogy nagyobb aksit tettek bele, mert akkor a felhasználók fele azt fogja mondani, hogy sz@rok rá, nonszensz, hogy vastagabb, mint a 4, 4S.

Bizony megkötik vele a microsimet normál sim kártyává alakitani belekerül vagy 100forintba, Így aztán aki egyszer vesz 180 ezerért egy iphone-t az sosem engedheti meg magának , hogy egy 100 forintos átakalítóval más telefont is használhasson... 
Akik jó békét tudnak kötni, azok sohase győznek a háborúban.

Most a SIM adapterbe rakhatom a Micro SIM adaptert és abba meg a Nano Simet, gyönyörű. 
Samsung Wave S8500 - D-Link Dir-615 IPV6 - Acer Aspire V3-771G i5 3210M - HP Photosmart Wifi B109n - Microsoft Wireless Keyboard 800 - LG 3D 37LM620S

Jót nevettem a cikken. Persze, majd attól a 3 mm től lesz nagyobb akku. 

mikro, nano, piko, femto, atto, zepto, yokto.. még van egy pár lehetőség amíg látjuk a sim-et, megfogni meg majd csipesszel lehet. 
"virus telefonban incsen.azt számítogépre tervezik nem kell félned érted." - by SuperVerda87

Nem semmi duma az appletól...Nagyobb akkut akarnak a megmaradt helyre....Ugyan már 2-3 mm az aztán akkukapacitás növelő méret...
És van aki ezt elhiszi??
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=domperke
Szerintem meg lassan 3-4 eve idejet mult dolog ez a SIM kartya dolog..
Ahogy egy telefonhoz hozzadja az ember az email cimet, ugy hozzadana a szolgaltatotol kapott azonositojat es kalap.
Azoknal a teloknal, ahol ez nem mukodne meg meg mindig lehetne SIM.
Ha meg az ember elhadja a keszuleket, minegy, mi volt benne... 
ZTE Grand X In - Intel Inside® ° If at first you don't succeed, call in an airstrike

Hát a szolgáltató még csak csak megoldja, de te szívnál rendesen vele, ha váltasz.
Sőt szolgáltatónak olcsóbb is hogy csak így egy chipre ír azt viszlát, és te így hozzá vagy kötve teljesen.
[ Szerkesztve ]
Nekem olyan van 
ZTE Grand X In - Intel Inside® ° If at first you don't succeed, call in an airstrike
Szerintem nem gond, hogy változtatnak a Sim méretén. Végülis korábban sem ekkora, a ma megszokott mérettel rendelkeztek SIM kártyák.
Szerintem az sem lenne utolsó, ha memóriakártyaként is működne a SIM. Kapna 4 GB-ot, és akkor oda lehetne rendelni csengőhangot, képet, stb.. amit ha átteszel egy másik telóba akkor ott is ott lenne minden beállított hang...
Ha az élet egy nagy játék, akkor én tuti, hogy kocka vagyok! //Nokia E7-00
Csak ne feled el, ez nem mindehol mukodik igy. Egy fapados butafon? Egy i4s? Egy WP7-es keszulek? 
Korábban is akkora volt a sim használható felülete, mint a mai normál simeken, csak vagy integrálva volt egy "nagy telefonkártyába", vagy kiszakítható onnan, mint ahogyan ma is csinálják.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
Ezzel valaki megint csak kaszálni fog, de értelme nincs. Tipikus. 
Intergalaktisches protonengetriebenes elektrisches Wackelarmwerbedroid
Ennek nagyon sok értelme van megint..
Azon kívül, hogy újabb felesleges szívás, az a pár milliméter senkit nem ment meg semmitől.
"If real is what you can feel, smell, taste and see, then 'real' is simply electrical signals interpreted by your brain."
Évek óta megy már ezen a vita a gyártók-gyártók és a gyártók-szolgáltatók között.Több gyártó is szeretne teljes mértékben megszabadulni (érthető okokból) tőle de a szolgáltatók rendre beintenek a beágyazott SIM -ek (Apple-Gemalto kb.2éve) ötletére (szintén érthető módon).
Én teljes mértékben az említett három gyártó véleményét osztom. A mini-SIM -nek sem volt ideje még kifutni, a micro-SIM is még csak most kezd elterjedni, egy kicsit vissza kéne venni a tempóból mert ezzel csak a szolgáltatók és az előfizetők lesznek megszopatva.
http://bit.ly/SoCkisokos | WayteQ xBook-60w bemutató: http://bit.ly/WayteQxBook60w

Én is csatlakoznék a Nokia, Motorola, RIM hármashoz, ugyanis én sem látom értelmét. Még a microSIM is csak most kezd elterjedni, nem tudom, minek kéne még egy külön méret. Olyan nagyon sok helyet pedig a microSIM-hez képest nem hiszem hogy meg lehetne ezzel takarítani, hogy az akkumulátorok teljesítményén ez tényleg észrevehető legyen.
"az LFA a LegFaszább Autó rövidítése" - Bazsó Gábor (Totalcar)
Van átalakító. Ezzel csak annak keserítik meg az életét, aki hagyja...
[ Szerkesztve ]
Microsoft Xbox One & Sony Playstation 4 pre-order when possible.
Pont írni akartam, hogy én is vettem egyet. 100 vagy 200 ft volt a t-nél. egyébként a megoldás valóban a beépített sim lenne. az tetszene.
-----
ez a nano-sim mizéria meg nem érdekel. hacsak azért nem, mert ha túl korán jön, akkor 3 méret lesz használatban egy darabig, több átalakító kell(het).
Bazinga!
Nekem nem tetszene, nem kell ide ez a CDMA filling, vagyis nem hiányzik.
Microsoft Xbox One & Sony Playstation 4 pre-order when possible.

Ez tök jó lesz! Elektromikroszkóp és nano-csipeszek segítségével lehet majd beletenni a kártyát.
Hurrá! Hülye amerikaiak!! 
"Iszonyatos erőt" fognak arra a kicsike helyre berakni, amit ezzel megtakarítanak!
[ Szerkesztve ]
Pont attól a 3 mm től lesz nagyobb akku.
Inkább arról van szó, hogy Apple így akar egy kis pluszt pénzt a Nanosuit izé nano-SIM licenszdíjából.
Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni...

Elképesztő köpönyegforgatás megy itt a fórumon sokak részéről... Folyamatosan megy a picsogás, hogy nagyobb aksi kéne a telefonokba, mert keveset bírnak. Erre jön egy cég, amelyik plusz helyet akar megspórolni az akkumulátor számára - csak épp az a pechje, hogy Apple-nek hívják: jön a fikakórus, hogy minek. Ha ezeken az embereken múlna, a telefonokban még mindig bankkártya méretű simet használnánk, otthon pedig még mindig floppyt kerregtetnénk a számítógépben.

jól látom hogy nincs lecsapva egyik sarka sem? akkor ennek mindegy lesz hogy milyen irányból tolod be?
"virus telefonban incsen.azt számítogépre tervezik nem kell félned érted." - by SuperVerda87
Ezt te sem gondoltad komolyan ugye?
Én örülnék a micro nano vagy akármilyen SIM-nek, ha a helyet valóban az akksinak adnák... de inkább a kapacitás, mint a méret a probléma ezeknél. Mégsem lehet fél kilós egy telefon, ha van vagy fél centi vastag. 
Épp a napokban olvastam, hogy az ingyenes alkalmazások reklámjai (ugyebár lokalizáltak, amihez még helymeghatározást és feltöltést is igénybe vesznek) zabálják a legjobban az akksit. Lehet, hogy a mostaniak is simán mennének két napot ezek nélkül a koloncok nélkül? Ki tudja...
PH semleges
Oké. Reálisan... ha kivesszük a Sim kártyát a számításból, akkor olyan 0,5-1 cm^3 -vel (hasra ütés szerűen, bár lehet nagyobb térfogatot foglal el a telefonban, csak éppen elenyésző) lesz nagyobb helyed akkumulátorra. Ha tudod mennyi energiát lehet ezzel a pici hellyel megtakarítani, tehát egy átlagos akkumulátor cm^3-kénti energia tárolási kapacitását, és kiszámolnánk, és ha ez még meg is érné ergo lenne értelme, akkor azt hiszem igazad van. 
[ Szerkesztve ]
Intergalaktisches protonengetriebenes elektrisches Wackelarmwerbedroid

Jó, jó de annak a kis helynek a felhasználásával sem tudnának lényegesen nagyobb akksit beletenni a telefonba. Mondjuk annyi lenne az egész, hogy 5-10 perccel, max fél órával később merül le a telefon.
Amúgy meg azt üzenem az Apple-nek, hogy ne a h**ye perekkel, nano-akármi SIM-ekkel foglalkozzanak, hanem az akkumulátorokat fejlesszék. Sok forradalmi készülék került már ki az Apple keze közül, reméljük, hogy ezen a téren is mutatnak majd valami kiemelkedőt.
[ Szerkesztve ]
Tudom, hogy sokan nem olvassák el mások aláírását, de aki ezt most megteszi, annak üzenem, hogy jó fórumozást!
Ez szerintem, egy újabb pénzbezsebelési lehetőséget nyújtana nekik. Majd biztos tovább működik akksiról a teló, ha kevesebb helyet foglal, az amúgy sem nagy sim-kártya. Haggyuk már... 
http://www.facebook.com/SzaboSandorPhotography
39: abban igaza van, hogy ha az Apple nem állna az ügy mellé, akkor jóval kevesebb negatív vélemény lenne. 
Bazinga!
Lényegében ez a nano-SIM azt jelentené, hogy csak a chip maradna meg és (a micro-SIM -nél már így is minimális) hasznosítatlan/üres részek eltűnnének.
http://bit.ly/SoCkisokos | WayteQ xBook-60w bemutató: http://bit.ly/WayteQxBook60w
Csak nehogy az legyen, hogy nem lesz kivehető...
PH semleges

ö, de van az a 6 tüske a mi érintkezik a simhez, vagy azoknak mindegy hogy milyen irányból van benne?
na nemtom jobban megfogalmazni, jelenleg ugye az a lecsapott sarokból látod hogy melyik irányból kell betolni.. ha az nincs ott akkor elforgatod 180 fokkal és úgy is belemegy.
[ Szerkesztve ]
Annak kell maradnia, ha nem akkor meg totálisan értemét vesztené akkor ez az egész nano dolog és egyből egyszerűbb lenne áttérni a beágyazott, programozható SIM -re.
(#47) hallerlaller
Szerinted tudom erre a választ ? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Én csak leírtam, hogy hogyan kell elképzelni. Valamilyen módon meg biztosan jelölve lesz majd ha egyáltalán eljutunk oda.

ez meglepő, te mindent tudni szoktál.