2013. május 22., szerda

(#51) Szergely83 válasza Ł-IceRocK-Ł (#37) üzenetére

Szergely83
(lelkes újonc)

Azért amit Asrock művelt, nem sokan tudták túlszárnyalni. Sorozatban voltak videókártya kompatibilitási gondjaik, nevetséges IDE meghajtó kezelés, stb.

Azóta biztos változott a helyzet, ill. ez teljesen más kategória, nyilván nem dobhatnak piacra akármilyen alaplapot ebben a szegmensben (bár az érdekes megoldásoktól itt sem bírnak elszakadni), de nem tudok elvonatkoztatni a gyártó múltjától.
Személy szerint soha nem fogok Asrock alaplapot venni, inkább hozzáteszek még és másik gyártótól választok. De ez csak a személyes véleményem és tapasztalatom az Asrock-kal, nem trollkodás. :)

(#52) Ł-IceRocK-Ł válasza vanhalen (#48) üzenetére

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha nem érint, nem érdekel, stb... akkor minek kommentelsz?

Ez egy szakmai fórum és punk tum. Vannak itt olyan tagok, akiket érdekel, érint, esetleg csak véleményt formálnak (azt is normálisan), és megbeszélik a dolgot emberi hangon.

Szergely83 : azóta a dolog kőkeményen megváltozott. Mivel rengeteg gépet szereltem, köztük szuper nforce-os asrcokot is, elég tág tapasztalatom van e téren.

Az asrock már a "nagyok" szintjét hozza, kicsit korábban mégjobb áron tudta is adni őket.

Ez a megoldás, amire Oliverda is felhívta a figyelmet, nem a végleges verzió, ezt nem is tudom hanyadjára írjuk itt.

Akkor erre meg annyit tudnék mondani, hogy oké, régen tényleg tré volt RÉGEN. NEM MOST. Akkor nézzél meg pár giga lapot. Azoknak mostanság mennyi bajuk vak, és nem csak erre a márkára vonatkozik ez a megállaíptás. És itt nem egy-két darabra gondolok.

[ Szerkesztve ]

« STO ♠ ๓αgγαя ₣ℓoŧŧα ♠ STO » | "lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper

(#53) Findzs

Findzs
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az asrock még mindig ezt a lejárt lemez fatal1ty-t nyomatja, tiszta ciki :)

Oliverda:
sas szemed van :K még jobban ciki ezek után ez a lap :))

[ Szerkesztve ]

(#54) atok666 válasza vanhalen (#3) üzenetére

atok666
(senior tag)

Jaja, tok folosleges irniuk 2011es lapokrol, vagy a 680rol stb..

Atok

[ Szerkesztve ]

(#55) Retekegér válasza Findzs (#53) üzenetére

Retekegér
(HARDVERAPRÓD)

Akárhogy is, egy brandet építettek belőle, mégha az arc lejárt lemez is.

Ps.: write only?

[ Szerkesztve ]

<< Milyen kifli?! >>

(#56) vanhalen válasza Cyberpunk (#50) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

"De ez egy informatikai lap ami speciel hardverekkel foglalkozik. Miért ne lehetne cikkezni ilyenekről?"

Hogy értsd az előzményeit (a fejemben): Olyanokat pl. nem látok, hogy: "Holey Optochip" vagy "PureSystems" - "Tizenkettő darab vasatom segítségével tárolt el egy bit mágneses adatot" meg ilyeneket, hogy: [link] és napok telnek el 2 ilyen "újdonságról" szóló tech híradással.. Miközben lenne miről írni és értelmesebb dolgokról is, mint egy Rev2-es Asrock lap japán piacra korlátozott példányszámban. Érdekességnek jó, én is elolvasom és örülök. Örüljünk együtt :D

(#52) Ł-IceRocK-Ł: Punk tomot nem ismerem, viszont véleményem nekem is lehet, ha "szakmai"(tényleg, mennyiben az :F ) fórum, ha nem. Én kérdést tettem fel első körben és normális stílusban. Szerintem egyértelmű és érthető volt, nem lázongani kell hanem normálisan elolvasni és értelmezni :)

[ Szerkesztve ]

(#57) XtremLor

XtremLor
(senior tag)

Rendben van a lap nagyon, az elrendezes is nagyon bejon jol atvan gondolva, cir cmos gomb lap hatuljara kivezetve, soundcore 3d integralva, fullos kis lap, pont idealis lenne minden szempontbol nekem :K

"Legen...Wait for it...Dary"

(#58) schwartz válasza vanhalen (#3) üzenetére

schwartz
(őstag)

Szamomra meg a low end + mid range cuccok erdektelenek. Most irjak be minden olyan hir topicba? :)

[ Szerkesztve ]

(#59) mariomahmoud válasza vanhalen (#36) üzenetére

mariomahmoud
(tag)

Lehet egy próbát megérne, ezek szerint. Köszönöm a hasznos eszmecserét. :R

لَا إِلَّهَ إِلَّا الله مُحَمَّدٌ رَسُولُ الله

(#60) mariomahmoud válasza Ł-IceRocK-Ł (#52) üzenetére

mariomahmoud
(tag)

Nekem speciel 2 gigabyte lapom volt problémás a 2011-es évben. Azóta már attól is félek.

لَا إِلَّهَ إِلَّا الله مُحَمَّدٌ رَسُولُ الله

(#61) vanhalen válasza schwartz (#58) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

Nem "kell" de én sem szoktam sűrűn éppenséggel. Talán ez az első ittlétem óta (a poénokat, meg a linuxot leszámítva)

[ Szerkesztve ]

(#62) tiborandras válasza MarcZ (#40) üzenetére

tiborandras
(őstag)
LOGOUT blog

rosszul tudod ;]

4 sale http://tiny.cc/aprok

(#63) csab991

csab991
(tag)

Van ám USB 3.0 rendesen.

(#64) kpal válasza Cyberpunk (#2) üzenetére

kpal
(PH! kedvence)

x58 megjelenésével az Asrock nagyon top cucc lett:)
Én sem költök pár évik x58 bőven jó :)

(#65) Srodney

Srodney
(senior tag)

végre egy asrock lap amin 4nél több ram slot van...hajrá... :R

(#66) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

egy csúcskategóriás X79 alaplaptól mindenképpen elvárható a 8 darab memóriafoglalat

Nem úgy volt hogy 4 mem slot felett csak megnövelt késleltetéssel tudja kezelni a modulokat az X79? Nem biztos hogy jó ötlet.

Samsung Galaxy S4 (i9505) - ThinkPad X230 (232423G) - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

(#67) Cybertrone válasza Dr. Akula (#66) üzenetére

Cybertrone
(PH! nagyúr)

:N Butaság! ;)

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...

(#68) aram01 válasza Dr. Akula (#66) üzenetére

aram01
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

tök felesleges már vannak 8gb-os modulok a 4 slot bőven elég,mire kihasználnánk a 8x8gb-ot addigra ez a lap már a múlt

gyorsan gépelsz? írj rám...

(#69) schwartz válasza Cybertrone (#67) üzenetére

schwartz
(őstag)

Tobb modul jobban megterheli az MC-t, ez igy volt eddig is. Tuningban nalam is jobban megy kettovel mint neggyel. (ugy a kesleltetesre mint a maximalis mukodesi frekvenciara is kihat) Vagy ennyire jo lenne a SB-E IMC?

[ Szerkesztve ]

(#70) Cybertrone válasza schwartz (#69) üzenetére

Cybertrone
(PH! nagyúr)

Nálam 4 modullal is tartja a sebességet, akarom mondani a gyári értéket! :R Nyílván nem fog 2.2ghz-t tolni 4-8 modullal, de szerintem annyira nem vészes a helyzet! 2-4 modullal még nem kell a sebességből lemondani... 8 modulnál már lehet necces a 2ghz- de ki tudja alkalmasint meg lehet! :K

"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...

(#71) Dr. Akula

Dr. Akula
(PH! addikt)

Az Asrock az ASUS gagyimarkaja. Minek toljak ennyire a témat, nem veszélyeztetik az ASUS sajat markajat?

Samsung Galaxy S4 (i9505) - ThinkPad X230 (232423G) - Core i7-3930K, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Rampage 4 Extreme, Radeon 7970 CF, Samsung 830 SSD / 512 GB, X-Fi Titanium HD

(#72) Oliverda válasza Dr. Akula (#71) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az ASRocknak már évek óta semmi köze az ASUS-hoz.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#73) Ł-IceRocK-Ł

Ł-IceRocK-Ł
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha pl egy lapon 4 foglalat van, és mind a négy foglalt, akkor úgytudom ez leterheli eléggé a memóriavezérlést. Vagy ez mennyire van így, ha már szóbajött a RAM foglalatok mennyisége.

« STO ♠ ๓αgγαя ₣ℓoŧŧα ♠ STO » | "lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper

(#74) Retekegér válasza Dr. Akula (#71) üzenetére

Retekegér
(HARDVERAPRÓD)

Se nem gagyi, se nem Asus. Szegény megboldogult Abit után mellettük tettem le a voksom.

<< Milyen kifli?! >>

(#75) vanhalen válasza Retekegér (#74) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

Nagyon hasonló a szemléletük és a színvonaluk is. Árban meg kb. ugyanaz lenne Abit is, isten nyugosztalja. Talán még egy kicsit jobb is a hozzáállásuk, mint anno az Abité volt. Az egyetlen kivétel az első pár szériájuk megbízhatósága. De azt meg akkor kompenzálták azzal, hogy nagyságrendekkel olcsóbbak voltak, mint egy hasonszőrű konkurens lap, viszont alig tudtak kevesebbet, általában olyasmi fícsöröket, amik egy átlag felhasználót hidegen hagytak és ha vettél egy jó példányt, soha nem volt panaszod rá.
Ezeket a problematikus Asrock lapokat én mondjuk csak hírből ismerem, meg a fórumokról, de már alig emlékszem, mert ilyen 2003-2005 ig bezárólag hallottam bármi ilyesmiről.

Az Abitnak is volt olyan másfél éve 98-99 tájékán, amikor szar kondenzátorokat használt, amik eléggé lejáratták, mert kipukkadtak, meg hamar tönkrementek, de aztán utána meg kiváló lapokat gyártottak kiváló alkatrészekkel és tuningbarátok voltak. Kedveltem az Abitot, a VGA-ik is olcsóak voltak hasonló minőséggel, mint egy Sapphire, vagy egy MSI. Most az Asrock-al kapcsolatosan van olyan érzésem, mint anno az Abit felé. Csak annyi, hogy az Abit kivált bennem egyfajta nosztalgikus, kellemes érzést (mikor 3 napig a WC-n is boldogan szorongattam a manial-ját és vele aludtam, vagy az első tuningolások, felfedezések izgalmát, szóval ilyeneket. Na ez az, amivel egy Asrock sajnos soha nem lesz képes versenyezni (legalábbis az én lelkivilágomban) aztán lehet, hogy így a jó.

Remélem, hogy akik most fiatalok, a sok tablettől, meg a végletekig leegyszerűsített, "mindent a segged alá teszünk, elég, ha kattintasz/megnyikkansz" alkalmazásokat futtató zseb kéziszámítógépeiktől, amiket manapság telefonnak becéznek és a zsebükben hordanak, meg a facebook, a manipulatív, agymosó média, az igénytelen zenék, az ellaposodott kapcsolatok arrogáns, elszigetelt magányában élő és egzisztencia hajhászó, "40évesen szívroham a stressztől, minden az érdekről szól" nihilbe rohangáló tömegnyi csürhe korában azért, még lesznek olyan egyedek, akikben megmaradt az a fajta igény, vagy éhség és lesz alkalmuk rá, hogy átélhessék azt az izgalmas kalandot, amit mi a kilencvenes évek végén-2000-es évek elején. Talán épp asrock-al :)

Áldás békesség. Benji atyát hallották. A még ébren levőknek nyugodalmas jóéjszakát, a már nyugalomra térteknek pedig szép álmokat kíván a 102.1.18/512v*c-s másnéven Felemás Fatojás erőteljesen leamortizálódott, bár normál állapotában sem túl fényes képességeket felvonultató stábja! A továbbiakban a Trabicseki Nostradamus alternatív punkrock együttes "szálkával eszem a halat, hülyevagy?" című örökbecsű túlvilág sláger meghitt, mármár szívünket mennyei magasságokba emelő lírai dallamait hallgathatják, amit a különösen nagy érdeklődésnek engedve végtelenített vasoxid audiokazettán biztosítunk az önök számára - tidim didim diim - TESLA! Az örök márka! Rendeljen tesla kazettásmagnót 50x-es áron! Telefonos megkeresése után múzeumunk gazdasági osztályvezetőjének bélyegnyaló és kávéfőző munkatársnője felkeresi önt otthonában egy kivételes darabbal, de feláras szolgáltatások is elérhetők végtelenül igényes hűséges vásárlóink számára. Részletekért hívjon bizalommal! - tadam dadam daam - "apáám ökör volt! De mégis megpatkolt! tanulj tinó, zseléshajúgengszter lesz belőőőleeed" Sssssssssshhhsssssssssshhs "Nasa! Nasa! this is robert Epsleck astronaut. We have a little problem. The sun is coming.. any advice?" SSssshhhshssssssssss Bartók rádió budapest. Pontos időjelzést adunk. tik tik tik tik tik BUMMafejbe ébresztő haveeeer :DDD

[ Szerkesztve ]

(#76) tDr1v3r válasza vanhalen (#75) üzenetére

tDr1v3r
(őstag)
LOGOUT blog

fezzes are cool! | ha szeretsz éngemet, akkor szépen regisztrálsz egyet itt -> http://db.tt/6RSrJIIg

(#77) Retekegér válasza vanhalen (#75) üzenetére

Retekegér
(HARDVERAPRÓD)

Eldörzsöltem azért egy könnycseppet a nosztalgikus monológod után. :DDD

A fílingről (illletve annak hiányáról) nem a szegény ASRock tehet, FSB helyett jött a BCLK, meg a K-s végű Intel processzorok stb. Csak egy még lustább generációt fognak kinevelni.

<< Milyen kifli?! >>

(#78) Srodney válasza Dr. Akula (#71) üzenetére

Srodney
(senior tag)

kb 2010 júniusától nem tartozik az asushoz,addig valóban csak másodhegedűs volt,de ma már teljesen más ár/érték aránya van neki.

(#79) radi8tor1 válasza schwartz (#69) üzenetére

radi8tor1
(MODERÁTOR)

Nézz be a 3DMark11 TOP listába. Első helyen 16 GB RAM-al szerelt gép van Quad channelben hajtva. :K

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.