2013. május 19., vasárnap

(#1) PowerBuldog

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lassan a procik is olyanok lesznek mint a görögdinnye. :DDD

(#2) Eugene Roe

Eugene Roe
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

400Mhz = 400$+ bár az "asztalainál" is így van. :))

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#3) Agyasima

Agyasima
(senior tag)

Minek a mértékegysége a "GT/s"?

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror

(#4) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

kicsit off, de kíváncsi vagyok, mikor/hány maggal jön majd a liverpool procijuk... :DD barcelona, istanbul, stb... előbb lesz szerintem london/paris/roma... de ha lesz egyszer sokmagú liverpool procijuk, beszerzek egyet :D (akár hibásat is ebay-ről, dísznek...)

durván haladnak... az árukkal meg tényleg nem az otthoni felhasználókat célozgatják... megnéznék szívesen egy rendszert, amiben fél tucat ilyen figyel...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#5) FireKeeper válasza Agyasima (#3) üzenetére

FireKeeper
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

GigaTehén/másodperc

Amúgy GigaTransfers/second. Azért nem gigabit/s, mert mondjuk x információhordozó bit mellett van még y hibajavító/egyéb funkciójú bit is a kódolásnál.

[ Szerkesztve ]

Sansa Clip Zip <3

(#6) Taranti

Taranti
(tag)

Azért kipróbálnék egyet otthon. Csak a balhé kedvéért... :))

PowerBuldog: úgy érted, boltban megkérdezik, hogy "Lékeljem?" :Y

[ Szerkesztve ]

Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.

(#7) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A Ht Assis-tos képen hol van a piros nyíl? Amivel az egyes utasítja a kettest, hogy adja oda az adatot?
Valahogy nem stimmelnek az iterációk számai nekem

[ Szerkesztve ]

(#8) mephi666 válasza Taranti (#6) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

a phenom-okat kellene "lékelgetni", hogy kiderüljön, hogy: "hány magja van?" ;] x3 vagy x4-ként megy? ennek lenne is értelme...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#9) blackrulz válasza Taranti (#6) üzenetére

blackrulz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem hiszem, de itt is húzni fogják a szájukat a boltosok, ha csak a felét akarod elvinni ;)

on: durvák ezek a procik, végre kezdenek felzárkózni a nagytesóhoz, remélem a többi, otthoni felhasználásra szánt modell is versenyképes lesz....

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#10) Agyasima válasza FireKeeper (#5) üzenetére

Agyasima
(senior tag)

Köszi!

toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror

(#11) juliabrilke

juliabrilke
(PH! addikt)

Ezek a processzoros '"sima" bios frissítés után menni fognak a mostani socket F alaplapokban? :F

:C <-- ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#12) arthur3d válasza juliabrilke (#11) üzenetére

arthur3d
(tag)

Igen, menni fognak. Sot a Tyan oldalan mar a Six-Core logo is megjelent a lapok adatainal :C

[ Szerkesztve ]

...

(#13) PowerBuldog válasza juliabrilke (#11) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elképzelhető. Bár szerintem a Socket F-es alaplapok a hétköznapi emberek számára nem nagyon beszerezhető termékek. Ha mégis iszonyatos áron. Elvégre szerverbe valók. (Már ha egyáltalán ez érdekelt. :) )

Taranti: Marha. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#14) arthur3d válasza PowerBuldog (#13) üzenetére

arthur3d
(tag)

En epp most arulok egyet...alkalmi aron :B

...

(#15) Thrawn válasza Ste (#7) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Rossz képet tettem fel, azért nem láttad, de kicseréltem.

blackrulz: Ezekből nem lesz asztali változat, nem is tervezik (legalábbis ezt mondák telefonon).

juliabrilke: Igen, csak egy BIOS frissítés kell és mehet az upgrade.

Different songs for different moods. Diablo 3: Thrawn#2856 łłł Demon Hunter's Club: http://href.hu/x/iisz

(#16) juliabrilke válasza arthur3d (#12) üzenetére

juliabrilke
(PH! addikt)

Hát ez az. Az ASUS oldalán viszont nem látom még ezt a kis feliratot. Remélem csak idő kell nekik. :)

(#17) juliabrilke válasza PowerBuldog (#13) üzenetére

juliabrilke
(PH! addikt)

Csak azért kérdezem, mert gondolok a jövőre is. Igen, ezzel tisztában vagyok és láttam már olyat, hogy nem csak szerverként működik ilyen gép. ;)

Thrawn:köszi az infót! :R Remélem tényleg így lesz. Egyébként az nem lesz gond neki, hogy a ramok 667-esek lesznek "csak"?

[ Szerkesztve ]

(#18) Loretto válasza Thrawn (#15) üzenetére

Loretto
(VIP)

Nem aludtál eleget. ;]

Szép-szép ez a sok szerver kütyü, de nálam nemigen zavar sok vizet.

Soirée...

(#19) arthur3d válasza juliabrilke (#16) üzenetére

arthur3d
(tag)

Igen, regen nekem is volt ASUS dual socketF lapom es mindig kestek a frissitesek, de idovel megoldjak Ok is :)

...

(#20) arthur3d válasza juliabrilke (#17) üzenetére

arthur3d
(tag)

Tudom nem nekem intezted a kerdest...a Tyan ezt is bios frissitessel megoldotta igy mar a 800-as ramokat is kezeli

...

(#21) juliabrilke válasza arthur3d (#19) üzenetére

juliabrilke
(PH! addikt)

Nekem úgy tűnik, hogy a Tyan sokkal gyorsabb ilyen frissítések terén. Sokkal gyorsabban reagál a biosoknál is. Ezért szimpatikusabb is.

arthur3d: pont ez az. Szimplán ezért nem akarok majd ennyi ramot lecserélni. Ezért kérdeztem, hogy elég-e neki 667-es is?

[ Szerkesztve ]

(#22) BITBOYS

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Jujj, akkor nemsokára jönnek a rontott 6 magos procik :)

[ Szerkesztve ]

(#23) arthur3d válasza juliabrilke (#21) üzenetére

arthur3d
(tag)

Tavaly en is ezert csereltem le tobbek kozott az ASUS lapomat Tyan-re...

Ertem, bar ebben nem vagyok kompetens, de szerintem elmegy a 667-es ramokkal is.

...

(#24) juliabrilke válasza arthur3d (#23) üzenetére

juliabrilke
(PH! addikt)

Csupán ezért egy quados lapot nem cserélek le, csupán észrevétel volt. Én betudom annak, hogy az ASUS-nak asztali lapjaira is kell figyelnie. ;)

(#25) arthur3d válasza juliabrilke (#24) üzenetére

arthur3d
(tag)

Megertelek :K bar nekem csak dual lapom volt, igy konnyebb volt a valtas.

...

(#26) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Oké, hogy szerver proci, de szerintem akkor is jó ez a 6 mag/115W. Ha azt nézzük, hogy régen egy maggal is megetettünk ennyit. ;]

Egyébként ez natív 6 magos, vagy csak vész esetére letiltottak 2 magot? :DDD ;] AMD-s divat szerint! :DDD <--(nem kell rá válaszolni) ;)

(#27) grabber

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor az L3 cache-t valójában 5 mb-nak kell tekinteni?Mintha olyan sokat számítana :U

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Samsung Galaxy Note 2 Titanium Grey

(#28) Tomate

Tomate
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezeket lehet húzni? :U

(#29) Keldor papa válasza Thrawn (#15) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igen, elvileg az AM3-ban nincs is annyi tüske, hogy X6-ot tudja kezelni... meg van is egy olyan érzésem, hogy a Desktop az egy jó darabig meg fog állni 4 magnál, csak a szerver front fog hízni majd a Gulftown, Magny-Cours csodákkal... Intel állítólag a 6 magos Gulftown-ját is csak Extreme Edition-ként hozza majd ki Desktop-ra, többi i7 marad majd "32nm Bloomfield".

antikomcsi: A kép alapján ez natív 6 mag. Majd a Magny-Cours 12 magos lesz 2db ilyen. :D

[ Szerkesztve ]

(#30) Kopi31415 válasza mephi666 (#4) üzenetére

Kopi31415
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azt még várhatod, mert még nincs F1-es pályájuk.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#31) VaniliásRönk válasza Keldor papa (#29) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nem hiszem, hogy a lábak száma befolyásolna bármit is, az IMC és a HT változatlan, más I/O meg nincs tudtommal, és a TDP sem indokol több lábat. Esetleg a részegységek külön táplálása igényelhet több fázist, de ha nagyon akarnák, meg lehetne ezt oldani szerintem, úgyis csak a legfelső kategóriába neveznének, nem kéne minden mezei AM2+/AM3 lapban működniük.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#32) Thrawn válasza VaniliásRönk (#31) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha akarnák, talán, de még csak nem is gondolkodtak el rajta, hogy az asztali gépekbe is elérhetővé tegyék.

Different songs for different moods. Diablo 3: Thrawn#2856 łłł Demon Hunter's Club: http://href.hu/x/iisz

(#33) VaniliásRönk válasza Thrawn (#32) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)

Nyilván nincs értelme ilyen csatározásba bonyolódni, hiszen az Intel már most rendelkezik olyan CPU-val ami garantáltan gyorsabb lenne.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#34) mephi666 válasza Kopi31415 (#30) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hm, akkor "mogyoród" kódnevű procijuk előbb lesz? :DD az is jó poén lenne... de csak mi, magyarok értenénk a szóviccet...

(#35) FireKeeper válasza mephi666 (#34) üzenetére

FireKeeper
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

elvileg van/volt budapest kódnevű.
mod: de lehet hogy csak tervbe volt véve, de biztos volt róla szó.
és off

[ Szerkesztve ]

Sansa Clip Zip <3

(#36) blackrulz válasza Thrawn (#15) üzenetére

blackrulz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

persze, ezt gondoltam is, ezek szerint megint reggel volt és hülyén fogalmaztam:) arra akartam utalni, hogy ha a szerverpiacon ilyen szépen felvették a kesztyűt, remélem a többi fronton is tudnak majd villantani valami okosat.

Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

(#37) zed1983

zed1983
(őstag)

uhh a legnagyobbnak jó ára van :D

(#38) Killing

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

'A lapkák a Barcelona és Shanghai nevű elődökhöz hasonlóan a Socket F foglalatba illeszkednek'
Nem Socket F tokozást kap a processzor? :) Nem a lapkák illeszkednek Socket F-be.

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#39) emvy válasza Killing (#38) üzenetére

emvy
(Szakértő)
LOGOUT blog

A Socket az, ami az alaplapon van.

while (!sleep) sheep++;

(#40) Cadal válasza FireKeeper (#35) üzenetére

Cadal
(őstag)

Gyakorlatilag is van Budapest magnévvel rendelkező AMD proci.
Még topikja is van itt a PH-n. :)

(#41) Killing válasza emvy (#39) üzenetére

Killing
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem mondod? :C
De nem a lapka megy a Socket-be.
Jut eszembe:A Socket F-nek nem csak 1.0-ás HT-je van?

[ Szerkesztve ]

Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest

(#42) Thrawn válasza Killing (#41) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Socket F foglalatba Socket F tokozású procik mehetnek, gondolom ez érthető :)

Magának a foglalatnak nem sok köze van a HT linkekhez, az a prociban és a chipsetben kell hogy meglegyen.

(#43) Oliverda válasza Keldor papa (#29) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Igen, elvileg az AM3-ban nincs is annyi tüske, hogy X6-ot tudja kezelni"

:F

Az a +266 láb a Socket F-ben a HT linkekhez kell amiből desktop-ra elég egy, 4P-nél és felette viszont már nem árt a négy.

Thrawn:

"Ha akarnák, talán, de még csak nem is gondolkodtak el rajta, hogy az asztali gépekbe is elérhetővé tegyék."

Tán közvetlen kapcsolatban állsz Dirk-kel? :)

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#44) Thrawn válasza Oliverda (#43) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem, Pat Patla súgott :)

(#45) Oliverda válasza Thrawn (#44) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Na de ő a server és workstation részlegen van hogy tudná hogy mit terveznek desktop-ra? :DDD

Amúgy ezt hívják a sajtó szándékos félrvezetésének. :D

AM3-as Opteron formájában szvsz ki fogják adni mint ahogy az eddigi összes felsőkategóriás magot.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#46) Thrawn válasza Oliverda (#45) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

AMD 6X6? :)

(#47) Oliverda válasza Thrawn (#46) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

AMD Opteron 1435 :)

(#48) dangerzone válasza Tomate (#28) üzenetére

dangerzone
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze...Csak egy madzagot kell kötni rá, és már húzhatod is! ;] ;)

(#49) dezz

dezz
(Szakértő)
LOGOUT blog

Most nincs időm jobban hozzászólni, csak ez ütötte meg a szemem: "lejárt NDA-tel" -- rövidítésnél tudtommal a betűzésnek (lehet akár magyaros, akár angolos, stb.) megfelelően kell ragozni...

(#50) keytar

keytar
(tag)
LOGOUT blog

hajrá AMD!

www.keytar.hu - improve yourself

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.