Lassan a procik is olyanok lesznek mint a görögdinnye. 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Processzorok, tuning
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
400Mhz = 400$+ bár az "asztalainál" is így van. 
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

Agyasima
(senior tag)
Minek a mértékegysége a "GT/s"?
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
kicsit off, de kíváncsi vagyok, mikor/hány maggal jön majd a liverpool procijuk...
barcelona, istanbul, stb... előbb lesz szerintem london/paris/roma... de ha lesz egyszer sokmagú liverpool procijuk, beszerzek egyet
(akár hibásat is ebay-ről, dísznek...)
durván haladnak... az árukkal meg tényleg nem az otthoni felhasználókat célozgatják... megnéznék szívesen egy rendszert, amiben fél tucat ilyen figyel...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
GigaTehén/másodperc
Amúgy GigaTransfers/second. Azért nem gigabit/s, mert mondjuk x információhordozó bit mellett van még y hibajavító/egyéb funkciójú bit is a kódolásnál.
[ Szerkesztve ]
Sansa Clip Zip <3

Taranti
(tag)
Azért kipróbálnék egyet otthon. Csak a balhé kedvéért... 
PowerBuldog: úgy érted, boltban megkérdezik, hogy "Lékeljem?" 
[ Szerkesztve ]
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
A Ht Assis-tos képen hol van a piros nyíl? Amivel az egyes utasítja a kettest, hogy adja oda az adatot?
Valahogy nem stimmelnek az iterációk számai nekem
[ Szerkesztve ]
a phenom-okat kellene "lékelgetni", hogy kiderüljön, hogy: "hány magja van?"
x3 vagy x4-ként megy? ennek lenne is értelme...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
nem hiszem, de itt is húzni fogják a szájukat a boltosok, ha csak a felét akarod elvinni 
on: durvák ezek a procik, végre kezdenek felzárkózni a nagytesóhoz, remélem a többi, otthoni felhasználásra szánt modell is versenyképes lesz....
Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban

Agyasima
(senior tag)
Köszi!
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror

juliabrilke
(PH! addikt)
Ezek a processzoros '"sima" bios frissítés után menni fognak a mostani socket F alaplapokban? 
:C <-- ez nem egy becsmérlő tapsolás.

arthur3d
(tag)
Igen, menni fognak. Sot a Tyan oldalan mar a Six-Core logo is megjelent a lapok adatainal 
[ Szerkesztve ]
...
(#13) PowerBuldog válasza juliabrilke (#11) üzenetére
Elképzelhető. Bár szerintem a Socket F-es alaplapok a hétköznapi emberek számára nem nagyon beszerezhető termékek. Ha mégis iszonyatos áron. Elvégre szerverbe valók. (Már ha egyáltalán ez érdekelt.
)
Taranti: Marha. 
[ Szerkesztve ]

arthur3d
(tag)
En epp most arulok egyet...alkalmi aron 
...
Rossz képet tettem fel, azért nem láttad, de kicseréltem.
blackrulz: Ezekből nem lesz asztali változat, nem is tervezik (legalábbis ezt mondák telefonon).
juliabrilke: Igen, csak egy BIOS frissítés kell és mehet az upgrade.
Different songs for different moods. Diablo 3: Thrawn#2856 łłł Demon Hunter's Club: http://href.hu/x/iisz

juliabrilke
(PH! addikt)
Hát ez az. Az ASUS oldalán viszont nem látom még ezt a kis feliratot. Remélem csak idő kell nekik. 
(#17) juliabrilke válasza PowerBuldog (#13) üzenetére

juliabrilke
(PH! addikt)
Csak azért kérdezem, mert gondolok a jövőre is. Igen, ezzel tisztában vagyok és láttam már olyat, hogy nem csak szerverként működik ilyen gép.
Thrawn:köszi az infót!
Remélem tényleg így lesz. Egyébként az nem lesz gond neki, hogy a ramok 667-esek lesznek "csak"?
[ Szerkesztve ]

Loretto
(VIP)
Nem aludtál eleget. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Szép-szép ez a sok szerver kütyü, de nálam nemigen zavar sok vizet.
Soirée...

arthur3d
(tag)
Igen, regen nekem is volt ASUS dual socketF lapom es mindig kestek a frissitesek, de idovel megoldjak Ok is 
...

arthur3d
(tag)
Tudom nem nekem intezted a kerdest...a Tyan ezt is bios frissitessel megoldotta igy mar a 800-as ramokat is kezeli
...

juliabrilke
(PH! addikt)
Nekem úgy tűnik, hogy a Tyan sokkal gyorsabb ilyen frissítések terén. Sokkal gyorsabban reagál a biosoknál is. Ezért szimpatikusabb is.
arthur3d: pont ez az. Szimplán ezért nem akarok majd ennyi ramot lecserélni. Ezért kérdeztem, hogy elég-e neki 667-es is?
[ Szerkesztve ]
Jujj, akkor nemsokára jönnek a rontott 6 magos procik 
[ Szerkesztve ]

arthur3d
(tag)
Tavaly en is ezert csereltem le tobbek kozott az ASUS lapomat Tyan-re...
Ertem, bar ebben nem vagyok kompetens, de szerintem elmegy a 667-es ramokkal is.
...

juliabrilke
(PH! addikt)
Csupán ezért egy quados lapot nem cserélek le, csupán észrevétel volt. Én betudom annak, hogy az ASUS-nak asztali lapjaira is kell figyelnie.

arthur3d
(tag)
Megertelek
bar nekem csak dual lapom volt, igy konnyebb volt a valtas.
...

antikomcsi
(PH! kedvence)
Oké, hogy szerver proci, de szerintem akkor is jó ez a 6 mag/115W. Ha azt nézzük, hogy régen egy maggal is megetettünk ennyit. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Egyébként ez natív 6 magos, vagy csak vész esetére letiltottak 2 magot?
AMD-s divat szerint!
<--(nem kell rá válaszolni) 
Akkor az L3 cache-t valójában 5 mb-nak kell tekinteni?Mintha olyan sokat számítana 
A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget! Samsung Galaxy Note 2 Titanium Grey
Igen, elvileg az AM3-ban nincs is annyi tüske, hogy X6-ot tudja kezelni... meg van is egy olyan érzésem, hogy a Desktop az egy jó darabig meg fog állni 4 magnál, csak a szerver front fog hízni majd a Gulftown, Magny-Cours csodákkal... Intel állítólag a 6 magos Gulftown-ját is csak Extreme Edition-ként hozza majd ki Desktop-ra, többi i7 marad majd "32nm Bloomfield".
antikomcsi: A kép alapján ez natív 6 mag. Majd a Magny-Cours 12 magos lesz 2db ilyen. 
[ Szerkesztve ]
Azt még várhatod, mert még nincs F1-es pályájuk.
Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec
(#31) VaniliásRönk válasza Keldor papa (#29) üzenetére

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Nem hiszem, hogy a lábak száma befolyásolna bármit is, az IMC és a HT változatlan, más I/O meg nincs tudtommal, és a TDP sem indokol több lábat. Esetleg a részegységek külön táplálása igényelhet több fázist, de ha nagyon akarnák, meg lehetne ezt oldani szerintem, úgyis csak a legfelső kategóriába neveznének, nem kéne minden mezei AM2+/AM3 lapban működniük.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Ha akarnák, talán, de még csak nem is gondolkodtak el rajta, hogy az asztali gépekbe is elérhetővé tegyék.
Different songs for different moods. Diablo 3: Thrawn#2856 łłł Demon Hunter's Club: http://href.hu/x/iisz

VaniliásRönk
(PH! nagyúr)
Nyilván nincs értelme ilyen csatározásba bonyolódni, hiszen az Intel már most rendelkezik olyan CPU-val ami garantáltan gyorsabb lenne.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
hm, akkor "mogyoród" kódnevű procijuk előbb lesz?
az is jó poén lenne... de csak mi, magyarok értenénk a szóviccet...
elvileg van/volt budapest kódnevű.
mod: de lehet hogy csak tervbe volt véve, de biztos volt róla szó.
és off
[ Szerkesztve ]
Sansa Clip Zip <3
persze, ezt gondoltam is, ezek szerint megint reggel volt és hülyén fogalmaztam
arra akartam utalni, hogy ha a szerverpiacon ilyen szépen felvették a kesztyűt, remélem a többi fronton is tudnak majd villantani valami okosat.
Az izmok megfeszülnek, a szív duplán dobban
'A lapkák a Barcelona és Shanghai nevű elődökhöz hasonlóan a Socket F foglalatba illeszkednek'
Nem Socket F tokozást kap a processzor?
Nem a lapkák illeszkednek Socket F-be.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
A Socket az, ami az alaplapon van.
while (!sleep) sheep++;

Cadal
(őstag)
Gyakorlatilag is van Budapest magnévvel rendelkező AMD proci.
Még topikja is van itt a PH-n. 
Nem mondod?
De nem a lapka megy a Socket-be.
Jut eszembe:A Socket F-nek nem csak 1.0-ás HT-je van?
[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
Socket F foglalatba Socket F tokozású procik mehetnek, gondolom ez érthető 
Magának a foglalatnak nem sok köze van a HT linkekhez, az a prociban és a chipsetben kell hogy meglegyen.
"Igen, elvileg az AM3-ban nincs is annyi tüske, hogy X6-ot tudja kezelni"

Az a +266 láb a Socket F-ben a HT linkekhez kell amiből desktop-ra elég egy, 4P-nél és felette viszont már nem árt a négy.
Thrawn:
"Ha akarnák, talán, de még csak nem is gondolkodtak el rajta, hogy az asztali gépekbe is elérhetővé tegyék."
Tán közvetlen kapcsolatban állsz Dirk-kel? 
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
Nem, Pat Patla súgott 
Na de ő a server és workstation részlegen van hogy tudná hogy mit terveznek desktop-ra? 
Amúgy ezt hívják a sajtó szándékos félrvezetésének. 
AM3-as Opteron formájában szvsz ki fogják adni mint ahogy az eddigi összes felsőkategóriás magot.
"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."
AMD 6X6? 
AMD Opteron 1435 
Persze...Csak egy madzagot kell kötni rá, és már húzhatod is!

Most nincs időm jobban hozzászólni, csak ez ütötte meg a szemem: "lejárt NDA-tel" -- rövidítésnél tudtommal a betűzésnek (lehet akár magyaros, akár angolos, stb.) megfelelően kell ragozni...