2013. június 19., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Off-topic LOGOUT  »  [Re:] Didjerido

(#1) Gdmx

Gdmx
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Aki tud játszani ezen a hangszeren, kérm írjon pár trükköt nekem, aki csak most tanulom.
Szívesen vennék pár jótanácsot! :K

[ Szerkesztve ]

(#2) twollah válasza Gdmx (#1) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Használj sok tudatmódosítót és jól fog menni a jaték.
Neked... ...másoknak nem biztos, hogy ugyan annyira fog tetszeni az előadás.

(#3) Gdmx válasza twollah (#2) üzenetére

Gdmx
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

:) Igen, érdekes ötlet. Neked nem tetszik amúgy a hangja? szerintem hihetetlenül jól tud szólni egy ügyes zenész kezében!

Amúgy maga a hangszer is kicsit tudatmódosító hatású ;) .

(#4) Vakegérke válasza Gdmx (#3) üzenetére

Vakegérke
(őstag)
LOGOUT blog

Sokat lendítene a dolgon, ha belinkelnél egy meghallgatható zenét. Gondolom mások is szívesen vennék.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#5) twollah válasza Vakegérke (#4) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Google?
Tudod a barátod...

Bocsánat.

YouTube is a barátod.
Keress rá a Didjeridoo szóra.

[ Szerkesztve ]

(#6) Mákos7észta

Mákos7észta
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Szabálytalan, csonthéjas, India :D
Bár ilyet nem szoktam csinálni, csak az írás témájához nem méltó :B

Egyébként hallottam már ilyet zenélve, nem semmi hangja van, tényleg kicsit el lehet bambulni tőle, de szerintem érdekes, és szépen érdekes hangja van :)

(#5) twollah:
Mitől vagy te olyan házsártos? Olvasgatok Logout-on, és eddig az elolvasott írásaim 40%- ban kötekszel, belekötsz valakibe :(

[ Szerkesztve ]

Csak óvatosan, még nem kávéztam..

(#7) Gdmx válasza Mákos7észta (#6) üzenetére

Gdmx
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Oopsz, köszi! Ezekből csak az Indiára van mentségem... rosszalkodó shift, a többi marad cikinek.... JAVÍTVA ! :B

:R :R :R

(#8) Gdmx válasza Vakegérke (#4) üzenetére

Gdmx
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Ez nem csak didge, de meg kell nézni, nagyon durván tud a fickó !

[link]

A filmben azthiszem egy plastic-didjerido-t használ, kicsit hallani is, hogy nem olyan szép telt hangú.

Az előbbiért egyébként adtam magamnak egy körmöst :K !

[ Szerkesztve ]

(#9) Pukkancs válasza twollah (#5) üzenetére

Pukkancs
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

[link] :DDD

Bocsánat
mod:remélem, nem veszed sértésnek, csak fel akarlak vidítani így Karácsony tájékán

[ Szerkesztve ]

(#10) bimbiri válasza Gdmx (#1) üzenetére

bimbiri
(kvázi-tag)

Laza ajkak, függetlenített légzés és nagy vitálkapacitás (pár trükk). Használj rövidebb 80-100-120 cm-es hangszert, abban kevesebb levegőt kell megmozgatni a hangzáshoz.
A hangja gyönyörű. Szomorkás, mélabús, főleg az original aboriginal ;) stílusban.
Sajnos csak párszor hallhattam és csak egyszer jártam
The Sounds of Starlight Theatre-ban, de egy életre szóló élmény volt. Az angol tudásom (hiánya) megakadályozott a tökéletes kikapcsolódásban, de a zene önmagában felejthetetlen volt.

[ Szerkesztve ]

(#11) Gdmx válasza bimbiri (#10) üzenetére

Gdmx
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Ja, ja idáid eljutottam :)) !

Túl sok levegővel tudom csak rezgésben tartani az ajkaimat, erre kellene valami jótanács. A körlégzés is megy, csak mivel túl sok levegőt használok, ezért belégzésnél hamar elfogy a tartalék :((( .

Állati lehetett a műsor! Most kicsit irígykedem!

(#12) Viszlát

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Nem értek ehhez a hangszerhez, de általános megtanulnivaló a fúvós hangszereknél a rekeszekbe való légzés a tüdő mellett. Bocs, ha már tudtad, ez ugrott be :)

Happiness isn't happiness without a violin-playing goat.

(#13) Gdmx válasza Viszlát (#12) üzenetére

Gdmx
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Nem tudtam ! :Y
No, azt hogyan is kell? Eddig garatból és szájüregből próbáltam kihúzni amíg belélegzek.

(#14) Vakegérke válasza Gdmx (#8) üzenetére

Vakegérke
(őstag)
LOGOUT blog

Köszönöm szépen. Valóban tud a srác.
Igen, ez nem instrumentális hangszer, valóban nem az igazi a hangzása.

twollah: Mindkét lelőhely a barátom, jól tudom. Ezesetben nem volt rájuk szükségem. Pusztán azt szerettem volna jelezni Gdmx barátunknak, hogy írását alátámaszthatná hallható bizonyítékkal.

Talán segíthetek néhány hallható, látható bizonyítékkal:
[link], [link], [link], [link], és végül ez: [link].
Utóbbiban véltem felfedezni az ősösztönös erőt.

Talán segítettem, talán csak kotnyeleskedtem.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#15) Gdmx válasza Vakegérke (#14) üzenetére

Gdmx
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Neeem, nem kotnyeleskedtél :R ! Köszönöm a linkeket !

(#16) Gdmx

Gdmx
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Bekerült a cikkbe pár link Vakegérke javaslatára, mer' igaza van! ;) :K :C

(#17) bimbiri válasza Gdmx (#16) üzenetére

bimbiri
(kvázi-tag)

Nem is olyan vékony rétegben van rajta az a méhviasz Lehet az centi vastag is, sőt! ;)
Ja egy kis adalék, a benszülöttek több, mint 40 különböző szót használnak a hangszerre. A didgeridoo-t pedig a hangja alapján akasztották rá a felfedezők. Így tudták leutánozni a hangját a szájukkal. Legalábbis a Red Centerben ez a hír járja...

(#18) Gdmx válasza bimbiri (#17) üzenetére

Gdmx
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Köszönöm az építő jellegű hsz-t! :R Tökéletesen így van, a képen pedig díszítésképp kenték be olyan hosszan, amúgy a viasz a száj legnagyobb átmérőjét hivatott ott csökkenteni.
SzVSz elég nagy mértékben :DD !
THX!

(#19) twollah válasza Mákos7észta (#6) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Nem vagyok házsártos, egyszerűen csak kiakaszt ha valaki először kérdez ahelyett, hogy magától kicsit érdeklődne a dolgok után.

Nálam a munkahelyemen általában az "old meg bazd meg!" hozzáállás a megszokott, ami elég önállóvá tudja tenni az embert egy idő után.

(#20) twollah válasza Gdmx (#1) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Porszívó hosszabbító csövével is hasonló hangokat lehet összehozni.
Az a szegény ember didjeridooja.

(#21) Vakegérke válasza twollah (#19) üzenetére

Vakegérke
(őstag)
LOGOUT blog

Szeretném leszögezni, hogy nem kérdeztem, hanem javasoltam valamit. Olyannyira volt értelme, hogy a cikk szerzője, Gdmx barátunk meg is fogadta szerény tanácsom.

(#22) bimbiri válasza twollah (#20) üzenetére

bimbiri
(kvázi-tag)

Jujj ez fájt... Kb annyira hasonlít a hangjuk, mint Bangó Margit és Kiszel Tünde... :D Fogadni mernék, hogy a spagettire ketchupot teszel. Aki ilyet mond, attól minden kitelik! :DDD

(#23) Gdmx válasza twollah (#20) üzenetére

Gdmx
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Valóban meg lehet szólaltatni egy porszívócsövet is, de ahgyan Bimbiri is írta sajna nem az igazi :( . Különben saját ipara van a "hi-tech" plastic didjeridonak, amit házilag is elkészíthet bárki egy megfelelő PVC csőből. Azért megfelelő ez a cső a célra, mert meleg hatására jól alakítható és ezzel kicsit szebbé, változatosabbá tehető a hangja.

Például így :K .

(#24) Viszlát válasza Gdmx (#13) üzenetére

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Huhh... na most ezt leírni :D

Én klarinétozni tanultam, s akkor kellett megtanulnom ezt a légzési technikát, mert jóval nagyobb erőt lehet kifejteni és tovább is tart és jobban is lehet szabályozni. De ez hosszú idő, szóval ne várj pár nap alatt eredményt. Valahogy úgy tudnám megfogalmazni, hogy próbáld meg "alulra" venni a levegőt, a hasadba (ez egyáltalán nem profi megfogalmazás). Ha jól csinálod, érezni fogod, hogy a tüdődben nincs levegő, oda külön tudsz venni úgy, hogy közben már előtte vettél levegőt, csak nem a tüdődbe ment. Persze azért valamennyi megy a tüdődbe is mindenképpen.

Aztán ha ez megvolt, lehet gyakorolni a rekeszizmok mozgatását. Ugyanis az izmok összenyomásával szinte préseled ki a levegőt, nem fújod. De egyébként ha elmész egy mezei zeneiskolába egy énektanárhoz, meg tudja neked tanítani pár óra alatt, aztán már csak gyakorolni kell.

Happiness isn't happiness without a violin-playing goat.

(#25) Gdmx válasza Viszlát (#24) üzenetére

Gdmx
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Köszönöm szépen, utána járok ! :R
Amúgy lehet, hogy érzem amit mondtál :C !
Oda kb olyan 1-2dl levegőt tudok szívni, ha az az egyáltalán.

(#26) twollah válasza bimbiri (#22) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Neha szoktam, de szerintem ezzel sokan masok is igy vannak.

Ezek utan beleloveszt a Dunaba?

(#27) twollah válasza Vakegérke (#21) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

A Google es a YouTube pont azert van, hogy ha kivancsi valamire az ember akkor rakeres.

Senki ne varja a cikkiro(k)tol, hogy az olvaso szajaba tolja(k) a sult galambot.

(#28) tildy válasza twollah (#5) üzenetére

tildy
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem Didgeridoo a neve?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#29) orbano válasza Gdmx (#3) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Jamiroquai? :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#30) orbano válasza twollah (#27) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

akkor minek írta az egész cikket? ha érdekel, rákeresk a googlén hogy miből készül a hangszer és hogyan... :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#31) twollah válasza tildy (#28) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

A Google (ami a baratom) Didgeridoo szora 2 350 000 talaltot adott, a Didjeridoora 422 000 talalatot dobott.
Amugy nekem edes mindegy, hogy irjak ezzel a problemaval a cikk szerzojet kene nyaggatni.

(#32) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

A videok lattan megyek es gyakorlok a poszivo hosszabbitocsovevel...

(#33) twollah válasza orbano (#30) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Akkor miert nem egybol egy egesz konyvet irt a dologrol?
Vagy mindjart egybol egy doktori disszertaciot?

Tudom en is fokozni ha kell...

(#34) philoxenia

philoxenia
(MODERÁTOR)

Gyerekkorunkban minden nagyobb csőval kipróbáltuk ezt, lehet, hogy van is egy ilyen ősi magyar hangszer, csak már elfelejtették ? :U

(#35) orbano válasza twollah (#33) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

Könyvet azért ne, mert ez egy blog. Doktorit azért ne, mert ez egy blog. Ide rövidebb cikkeket szoktak írni. Azt lehet a teljesség igényével, vagy anélkül. Nélküle pl. lehet úgy, hogy nem raksz a cikkbe képet a hangszerről, amiről írsz, vagy kisebb probléma, de a youtube korában szemrehányható, ha nem raksz be egy felvételt is róla. szerintem ez nem szőrszálhasogatás, hanem jogos, és építő jellegű kritika a cikkírónak. kérem kapcsojja ki.

A vér nem válik VAZZE!™

(#36) orbano válasza philoxenia (#34) üzenetére

orbano
(PH! félisten)

na, akkor nem csak mi voltunk villamosok, más is bolond? :D a videofelvételen a gyerek engem is az ovodás gyerekekre emlékeztet, akik a leszerelt ereszcsatornával játszadoznak :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#37) philoxenia válasza orbano (#35) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Szerintem alapvetően ez a baj.

(#38) twollah válasza philoxenia (#37) üzenetére

twollah
(PH! nagyúr)

Nem ez a baj, hala az egnek elmult az izuletfajas.

En egyszeruen csak tobb onallosagot varok el masoktol is bizonyos dolgokban.

(#39) Gdmx válasza tildy (#28) üzenetére

Gdmx
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

" The didgeridoo (or didjeridu) is a wind instrument of the..." :))
Egyébként rengetegféle képpen hívják őkelmét!

(#40) TompapaTM válasza Gdmx (#1) üzenetére

TompapaTM
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Te! Ez nem egy baseball ütő? Ne vedd a szádba, mert kiesik a fogad.... :DDD

(#41) Gdmx válasza TompapaTM (#40) üzenetére

Gdmx
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Annak kissé göcsörtös lenne! :))
Egyedi nézőpont, az tuti.

(#42) atos30

atos30
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Nem is tudom.Amikor kint voltam 100 AUD-ért (akkoriban ez 16.000 pénz volt) lehetett venni északon a kissebb városokban ilyet.Az ottani átlagbéreknek kb egynapi kereset.Én nem tudtam megfújni. Inkább kengurubőrkalapot vettem, mert iszonyatosan tűz a nap.

A pénz azért van, hogy elköltsük!

(#43) bimbiri

bimbiri
(kvázi-tag)

Most (nyáron) inkább 200-250AUD (165Ft/AUD) volt az átlagos ár a 120-150 cm-es páldányoknál. Ezek a sima díszítetlen vagy egyszerű festett példányokra vonatkozott. Az Art design már 300-400AUD, a dotpainting-el díszített példányok (hivatalos "Aboriginal Art" minősítéssel)pedig 500+AUD kategória volt.

Ui: Az árak a Red Centerben és a Gold Coaston (QLD) értendők.

[ Szerkesztve ]

(#44) 993andreagg

993andreagg
(újonc)

Szecskaavató műsor
Valakinek nincs valami jó ötlete szecskaavató műsornak ?
:F

(#45) Dany007 válasza 993andreagg (#44) üzenetére

Dany007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Párokban ugorjatok le egy magas hídról. Esés közben pedig különböző mutatványokat lehetne csinálni!
Ha szilárd talajra érkeztek, akkor igyatok előtte különböző színű italokat, pl Curaso, vörösbor, meg valami erősen színezett menta. Így amikor szétkenődtök az aszfalton szép színes foltok maradnak majd utánatok. Ha vízbe érkeztek akkor tárgytalan.

(#46) alien_

alien_
(őstag)
LOGOUT blog

Aphex Twin - Digeridoo
Megyek, hallgatok egy kis Beatles -t.. :P

[ Szerkesztve ]

Swarm is coming.

Hirdetés

Útvonal

Fórumok  »  Off-topic LOGOUT  »  [Re:] Didjerido
Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.