Ott a link a 916-ban, de még egyszer: [link]
...me and julio down by the schoolyard...

Ott a link a 916-ban, de még egyszer: [link]

Szerintetek van különbség, hogy a tab infoja szerint a modellszám MID970 és nem Concorde 9.7?
Vagy ugyan az mindkettő!? Láttam egy tesztet a neten és azon Concorde volt!
Illetve a Quadrant szerint a képernyő felbontása 1024x720, nem 1024x768!
Az ICS fix állapotsorát nem számolja.
Sopron city :)

Bocsi, de ezt érthetőbben letudnád írni, mert nemigazán értem. Akkor ez gyengébb?

Mivel az ICS-nek van egy fix állapotsora (persze el lehet tüntetni trükközéssel) ezért kisebb felbontást ír! 
Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D

Akkor ez rosszabb mint a concordos verzio!?

Micsoda??
Dehogyis. Az összes olyan táblagép, ahol 1024*768 felbontás és ICS van, ott az "igazi felbontásnak" 1024*720-t fog kiírni.
MID970-t ír nekem is. 
[ Szerkesztve ]

Ja a kijelzőn a vissza nyil, Home gombra gondolsz? Akkor ez Ok! Az a Concordon is van.
Igazábol a a teljesítménye miatt kérdeztem, hogy rosszabb-e?
És még egy kérdés. Hogyan lehet vele Nasról filmet nézni? Milyen progi kell hozzá?
Zenéket elindítja de a filmeket nem. Itt Írták, hogy hálozatból néznek filmeket.
Bocsánat ha értetlenkedek!
[ Szerkesztve ]

Nos ez engem is érdekelne!
Mert ezt én sem tudom sajnos. 

Ekkora dilettantizmust is régen láttam: http://hugadget.web4.hu/cikk/samsung-vs-concorde-tabletek-a-negyzeten
Hihetetlen, hogy mennyi butaságot sikerül egyeseknek összehordani...

Ezt akárki is írta, egy dilettáns volt aaaaz tuti! 
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

Atyaég... 

A legjobb az akkuknál, amit ír: "...ami nem sok"
Hát ez lehetne akár az Üvegtigrisből is. "-Ami igaz, az igaz, a Wartburg tényleg nagy."

A Simson S51 meg még mindig jó! 
[ Szerkesztve ]

És ha az idő ilyen marad,..........akkor nem változik! 
"Mindig kész vagyok tanulni, de azt nem szeretem, ha kioktatnak" -S.W. Churchill-

http://kepfeltoltes.hu/view/120607/P1010502_www.kepfeltoltes.hu_.jpg , szerintem ez nem normális, és nem a szemem kényes, durván bevilágit fölül az egész, ráadásul egy pontban nagyon.(képminőségért bocs, de igy is durván látszik)
ráadásba most találtam egy halott pixelt is...
[ Szerkesztve ]

Hát ez nem semmi :-)
Már már aranyos ez a naivság :-)
ConCorde 9.7 IPS->ConCorde 9.7 IPS Plus+ConCorde One és egy Defy

Az a pixelhibának vélt valami, az valószínűleg inkább csak egy kis porszem lehet az érintő mögött.
Eleinte én is annak véltem (mivel nálam is van) és csináltam magamból hülyét sikeresen :-)
Ha nagyon zavar és van rá időd, ugorj be vele vissza szerintem ahonnan vetted. (Remélhetőleg a ConCorde Elektronik Kft-től vetted, mert ők a legsegítőkészebbek a forgalmazók közül)
A sárga felhősödés a kijelző gyártási technológiája miatt van. Sok más tabletnél előfordul.
(de nem nagyon akarom ám itt osztani az észt) :-)

Kösz!
delbarta: Úgy látszik, te kifogtál egy különösen sz@r darabot. nekem nyoma sincs ilyen bevilágítási foltoknak, de még a kijelző alján láthatóhoz hasonló sincs.

A filmnézésre szerintem egy DLNA klines a legjobb. Persze ehhez a NAS-on el kell indítani egy médiaszervert, de ilyen általában van rajtuk.
A NAS elvileg fájlböngészővel is elérhető, de tapasztalatom szerint ha így próbáljuk megnyitni a filmet, akkor a magasabb bitrátájú HD filmek szaggatnak, akadnak. Ugyanezek a filmek simán mennek DLNA-val.
Én ezt használom:
DLNA kliens
Úgy általában a NAS-on lévő fájlok elérésére célszerű egy CIFS mount managert használni, és a hálózati meghajtókat felcsatolni. Ezzel bármelyik program úgy látja a NAS-t mintha a tablet helyi meghajtója lenne. De hangsúlyozom, hogy a filmnézés így is szaggathat, és a DLNA jobb.
[ Szerkesztve ]

Hehe, ezt akár referenciának is lehetne tekinteni az elrettentő példák tárházában! 
Ráadásul a "beleöltikkel" a ConCorde-os fiúkat összekeveri a szabókkal, varrónőkkel. 

Súlyos az tuti, azért is linkeltem be. 
Mivel szimpatizálok ezzel a tabbal (bár többen nem így gondolják
), figyelemmel kísérem a róla megjelenő infókat, és így sikerült belefutni.
A vásárlásra még nem szántam el magam, de ami késik nem múlik.

Nálam is ugyanez van. A telefonom (1ghz scoprion) általában kevesebb, mint feleidő alatt hozza be az oldalakat. Azt szoktam csinálni, hogy amikor kiírja, hogy várakozom vagy bezárom a böngészőt, akkor beírom a telefonba a webcímet, és még így is előbb tudom olvasni telefonon, mint tableten.. pff
Annyit sikerült kiderítenem, hogy a /system -et olvassa/írja ilyenkor ezerrel a rendszer , ami a /dev/block/nandd flashnek felel meg. Ilyenkor az ezért felelős rendszerfolyamat viszi az összes cpu ciklust, a rendszer pedig áll.
Sajnos a tab így böngészésre teljesen alkalmatlan. És nem a rátelepített programok okozzák, mert amikor zsír újonnan kivettem a dobozból, akkor is egy percig tartott az index.hu...
Korábban kérdeztem a fórumtársakat vásárlás előtt, hogy igazak-e a lassú böngészésről szóló pletykák. Ha még itt vannak, adhatnának pár jótanácsot.
(PS: egyébként minden más szép és jó, szép a képernyő, jó az összeszerelés minősége, stb.. talán a max hangerőre panaszkodhatnék még)

Mondjuk ezt elemezze valaki:
'Processzor:
A Samsung processzora 1 GHz-s, amin szépen futnak a játékok, de a ConCorde-é 1,20 GHz-s, amin minden szépen fut, tehát irodába ajánlott, a processzora alapján.'

Bsplayer játszik NAS-ról (LAN mode), nekem bevált.

Másnak is van ilyen böngészés problémája? Nekem meg pont erre kellett volna.
[ Szerkesztve ]

Azt vizsgáltad már, hogy a letöltés is gyorsabb -e a mobilodon,. mint a tableten?

Igen, a SpeedTest (külön letölthető app, ugyanazt a változatot használtam a mobilon és a tableten) mindegyik készüléken ugyanúgy 19500 kbitet adott (pár100 kilobit szórással), ami kb. megfelel a tényleges netkapcsolatomnak. (telefon is ugyanarra a wifire csatlakozott a teszt elvégzésekor).
Amikor a weboldal betöltéseket hasonlítottam össze, akkor is ugyanarra a wifire voltak felcsatlakozva.

Gyerekek, a batterystats.bin-t nem engedi törölni a tablet, mi lenne erre a megoldás?

Igen sajnos én is ezt tapasztalom. Nekem egy galaxy3-am van ami ehez képest tök gagyi. De minden oldal hamarabb töltödik a telefonon, tabon pluszba még összevissza is fagy.
Az asszony használná de pl. a facebook oldal katasztrófa, ezt hasznáná sokszor. De szinte minden oldal lassan töltödik és ez most nem 5-10 másodpercre kell érteni hanem 1 percre legalább és közben meg dobálja a fagyási hibaüzeneteket is.
Szóval böngészni igy ezzel nem lehet, bárki bármit is mondjon. Ha ez garanciás hiba akkor cseréljék.
Ajánlották a Boat browser-t is, eleinte még az is jó volt kb 10 alkalommal, de azóta az is használhatatlan. Abban bizok, hogy felteszek valami más romot hátha megjavul, ez valami szoftveres gond lesz.
[ Szerkesztve ]
-= Ubul =-

.mkv file-t is játszik? mert nálam csak szoftveres modban de ugy meg 3-4 frame-el. Azt irja lan-on keresztül hardveres módban nem megy.
-= Ubul =-

Őszíntén bevallom, nem próbáltam mkv-t vele. Sima avi (divx) fájlokkal viszont jól ment.

nem lehet, hogy az a gond, hogy a böngésző cache túlnőtt és ez fogja meg a gépet?

Ne a speedtest-el, nagyobb állományt tölts le ténylegesen.

Akár az is lehet, nem volt kedvem nézegetni. De akkor a tök gagyi androidos telefonom negyed annyi ram-mal fele annyi procival vajon mér nem csinálja? Ott talán végtelen cache lehet hiperszuper optimalizálással?
Szóval még ha igy igaz is ne nekem keljen már óránként cache-t üritenem. Itt a kis lelkével van valami bibi.
És egy csomó embernek meg jól megy a másik felének meg nem, ugyanolyan verzióval? Hát érdekes. Otthon is benn a cégnél is használhatatlan, van itt benn nálunk ilyen dzsunka 30 ezres 7 colos repiajándékos androidos tablet, azon persze minden jó.
Ja meg azon a gagyin megy legalább az asphalt is. Concorde-on meg egyiket sem birtam üzembe helyezni. ill. az asphalt 6 megy de játszhatatlan mert olyan lassú.
[ Szerkesztve ]
-= Ubul =-

Böngészésre én Opera Minit használok a telós netemen.
Ha a munkahelyi netet használom, akkor meg az Opera Mobile-t megelégedéssel.

Nekem is ez volt az első gyanúm, de egyrészt a Boat browserben defaultként ki van kapcsolva a cache, másrészt ha a gyárilag telepített browserben (ami egy Chrome lehet, azt hiszem?) ürítem a cache-t, akkor sem tapasztalok javulást.
Ugyanakkor nem értem, hogy miért írják, olvassák a browserek ilyen veszettül a /dev/block/nandd eszközt, valaki hozzáértőbb felhomályosíthatna.

aktív usb hubbal lehet külső notebook vinyót használni vele?
légyszi többiek, ti is irjatok, nálatok is élvezhetetlen a bőngészés?

Egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e lehetőség házilag szoftverfrissítésre ?
( Kábeles, vagy OTA)
Illetve használja valaki közületek a tabját Custom ROMmal?
Van rá mód visszaállítani a gyári ROM-ot, ha esetleg nem tetszene (pl a CM9)

►PHONE: Galaxy S II JB-Philz@root ►TAB: Galaxy Tab 2 10.1" 3G @ Root.ICS

Hivatalos verzió szerint csak a Concorde csinálhatja. saját felelősségre term. te is... de ez esetben garivesztés is lehet.

ConCorde tab 97IPS és az egyedi romok
Samsung Galaxy S3 + Samsung Galaxy Tab2 P5110

Megjegyzem, hogy a ConCorde oldalán (FB-n) maga a ConCorde is kirakta

[ Szerkesztve ]

Ezt megtaláltam, de a gyári romokról nincs semmi infó...
Hogy lehet gyárira gyárit frissíteni, hogy lehet főzöttre gyárit visszaállítani...
►PHONE: Galaxy S II JB-Philz@root ►TAB: Galaxy Tab 2 10.1" 3G @ Root.ICS

Egyedi rom-al a böngészés is gyorsabb lesz?

Olvasd át figyelmesebben, ott van a gyári romhoz a link.
(#997) pinnacle: Nem tudom, nem raktam még fel. Most a concordéknál van a szervizben. 
[ Szerkesztve ]

nem jellemző
Nem ettől függ!
Amúgy a tabletek fórumban válaszoltam neked!

gyárira ugyanazt a gyárit feltenni hülyeség
Jelenleg nincs újabb build a kiadott 4.0.3_20120426-os változatnál.
Egyébként a gyári romokat a LiveSuite programmal lehet frissíteni. Tehát kábeles és nem OTA.
CFW-re gyárit szintén a LS-el teszel vissza.
A LiveSuite frissítőprogramról a concorde admin nyilatkozata itt olvasható: