Új hozzászólás Aktív témák
-
rootkiller
őstag
Nekem is az egyik kedvencem a Cabernet Sauvignon.
Artengo TR 990 Pro
-
lenox
veterán
Mostanaban en is egyre tobb chilei borral talalkozom, es nagyon bejonnek. Raadasul joval olcsobbak mint a hasonlo tudasu konkurencia.
-
Solten
addikt
Epp egy Dos Hermanos Cabernet Merlot-on "vagyok tul", kellemeset csalodva. Oda kell figyelni a chilei borokra...
Saor Alba
-
Edween
őstag
A cabernet nálunk is nagyon kedvelt bor.
Időnként, és váltogatva szoktam vásárolni, az egyik a
Francia, J.P. CHENET cabernet-syrah-ja, a másik bor, az
Ausztrál HARDI'S BIN343 cabernet-syrah, mindkét bor ízvilága hasonló,
de a földrajzi távolságukból eredően, mind kettőben más beltartalmi értékek lelhetők fel.
Gyönyörű gyümölcsös illat, és bársonyos teltség jellemzi minkét bort.B.Ú.É.K!
-
fene_vad
senior tag
bizony bizony, Chilebol, Del-Afrikabol es Ausztraliabol is pofatlanul olcso, nagyon finom borok kaphatok szinte mindenhol. Felemas erzessel issza azert az ember, az izlelobimbok lelkesednek, de ott van azert a kisordog, hogy a nagyon kivalo ar/ertek mogott a joval megengedobb szabalyozas is ott van, nem jo belegondolni, hogy mi mindent engednek arrafele a borba keverni, es hogy mondjuk a kellemes barrique vanilias, fustos, fas izvilagot egyaltalan nem elegans csipszezessel oldjak meg... Nomeg minden ilyen palack fincsi borocska 1-1 koporsoszeg az amugy is szar helyzetben levo magyar pinceszetek koporsojaba. De azert 1 Montes cabsav barmikor barhol!
-
TK36
aktív tag
"szép gliceringallérral rendelkező" - ez mit takar nálad? Mivel ha jól tudom a glicerin csak bizonyos határig megengedett használni. Idehaza is ebből nagy botrány volt.
-
Dare2Live
nagyúr
tudtommal a glicerin a bor természetes része, jó bornál nem kell használni, szart viszont jól fel lehet vele javítani.
edwen: Nekem a nagy csalódás az, hogy pár ritka kivételtől eltekintve nem érzem versenyképesnek a magyar borokat. Mondjuk az osztrák/német jellemzően mégszarabb oszt mégis van piaca...
éshát igen Ausztrál/Chilei borok nagyon feljöttek, hozzák a szintet.[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Gubro
senior tag
-
finest
őstag
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
Gubro
senior tag
Nem jelenti ezt. A lényeg, hogy a "szoknya" szép, hosszan megmaradó.
Egészen pontosan ha a pohár falán a "megpörgetett" bor után átlátszó csíkok (glicerin) látszanak, akkor azt mondjuk, hogy "koronája van a bornak". Ez testességre utal.Normálisan nem kell glicerin a borba, de van, aki beleteszi, mert ettől javul a lőré.
[ Szerkesztve ]
-
Dare2Live
nagyúr
"Jó magam bor vidéken lakom, amíg évente uszkve 800.000 hektoliter olasz bort hoznak a nyakunkra nem is lesz változás, nálunk magyaroknál, még mindig minden, az ön feladásról szol, sajnos!"
az szólna az önfeladásról ha nem hoznánk. Ki akar gyengébbet drágábban venni?
Jól mutatja a minőségbeli difit, hogy a behozott olasz borból mi is lett pikkpakk anno? Hát magyar 2*es árért. És még úgy is megállta a helyét.
és gondolom most is ez a helyzet, nem véletlen írsz döbbenetes 800.000hlt.....don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...