2013. május 24., péntek

(#101) hagel válasza Tulku (#100) üzenetére

hagel
(őstag)

Tök érdekes, de nekem megy. Ahogy én akarom használni, úgy sem átnézővel nyomom.

:-)

(#102) hagel

hagel
(őstag)

Amúgy marhára sajnálom, hogy a Nokia új ötlete nem nekik jutott az eszükbe.

Ez a frankó új Nokia egyből nyugdijazta a K-01-es terveimet.

(#103) nord_ válasza hagel (#102) üzenetére

nord_
(PH! addikt)

Mitől frankó az a Nokia?

(#104) FEDman válasza nord_ (#103) üzenetére

FEDman
(őstag)
LOGOUT blog

"Nekem a NEX sorozat a mérete miatt nem tetszik... Nagyon kicsinek találom.
Kedvelem, ha a gépet meg lehet fogni, és van súlya. K-01 ilyen."
.
.
.

"Amúgy marhára sajnálom, hogy a Nokia új ötlete nem nekik jutott az eszükbe.
Ez a frankó új Nokia egyből nyugdijazta a K-01-es terveimet."

A fene se érti ezt, még K bayonett sincs azon a mobilon.. :DDD

(#105) Tulku válasza FEDman (#104) üzenetére

Tulku
(őstag)

Ti most miről beszéltek, mi az a Nokia? Telefon, vagy valami törzsi rítus?
Komolyan nem értem...hogy jön a Pentaxhoz a Nokia?

Már megen lemaradtam valamiről...na mindegy.

(#106) nord_ válasza Tulku (#105) üzenetére

nord_
(PH! addikt)

Ez.

(#107) Tulku válasza nord_ (#106) üzenetére

Tulku
(őstag)

Milyen egyszerű lehet ezt kezelni, komponálni.
No jó én távozom, ez nekem magas...

(#108) hagel

hagel
(őstag)

Kedves fórumtársak elfelejtették, hogy a PENTAX az LG-vel adott ki fényképezőgép-telefont - Japánban.
Egyik oldala fényképezőgép, hátulról meg egy androidos telefon volt.

Nos ezért került be a PENTAX fórumra a NOKIA.

A Nokia fikázása ellenére attól még az új üdvöske igen ott van a szeren.

Páran már megjegyezték, hogy a kompakt gépek kihalása következik....
A PENTAX pedig igen szűk kínálattal rendelkezik - könnyen elvérezhet.

(#109) Tulku válasza hagel (#108) üzenetére

Tulku
(őstag)

Minden tiszteletem a tiéd!

Nem megsértve mondataid, azért elgondolkodtam, hogy milyen indokkal jön egy cserélhető objektíves APS-C szenzoros géphez a Nokia...felvilágosítottak, s nem éreztem át a szükségességét, hogy az adott pillanatban fellángoljak e forradalmi elképzelés-megvalósítás mellett...ettől függetlenül elképzelhető, hogy 100 év múlva az általad említett masinériák lesznek túlsúlyban, s a tükör nélküli cserélhető objektíves 1200 megapixeles gépek tulajdonosaira úgy tekintenek, mint manapság azokra, akik csinálják a daguerrotípiát, mint fényképezési módszert...

Azonban itt és most még szerintem nem jött el az idő...már csak a komponálást illetően sem...

Béke!

(#110) Ijk válasza Tulku (#109) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Mire kapható lesz az a telefon elveti. Sehol nincs egy milc-hez képest képminőségben, főleg ha egy ilyenre rátekersz egy olcsó fényerős 50-est és lőhetsz kis mélységélességű portrékat, míg annak a nokiának a 28mm-es bolhapiszok optikája elég rendesen lekorlátoz.
De egyébként nem is értem ezt, az egyik egy rendes fényképező, a másik meg egy telefon, közük nincs egymáshoz.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#111) Tulku válasza Ijk (#110) üzenetére

Tulku
(őstag)

Azért a hordozhatóságot tekintve, illetve hogy egyre szélesebb rétegekhez eljut(hat) a normális felbontású fénykép definíciója, nem elvetendő...
(Már csak a tárgyilagosságot, objektivitást megőrizve.)

De amit írsz az teljesen igaz...nem tudom kitől hallottam először életemben, hogy az optika milyen meghatározó tényező az elkészített képet illetően...persze majd 100 év múlva lehet, ezen is jókat kacarásznak utódaink...itt már semmi nem biztos.

(#112) hagel

hagel
(őstag)

Egy valami ellenben biztos!

Lehet kapni a K-01-et itthon is. Tippem szerint május előtt én nem vártam volna, de ittvan végre.

http://www.digitcam.hu/termekek/digitalis_fenykepezogepek/cserelheto_objektives_tukor_nelkuli/pentax_k-01_vaz_-_ezustfekete

Máshol még nincs.
Hírverés úgyszintén nulla...
Piaci siker? ...

(#113) BiriBum válasza hagel (#112) üzenetére

BiriBum
(őstag)

Még csak rendelésre, de elég sokba kerül...

(#114) FEDman válasza hagel (#112) üzenetére

FEDman
(őstag)
LOGOUT blog

Piaci siker??
Ezt most komolyan kérdezed? Szerintem nincs az a reklám hadjárat ami ebből a sikermodellt csinálna. Vagy legalábbis ilyen áron semmiképp, ez így egy rossz vicc.
Például személyedben eddig azt hittem legalább egy vevőt talált idehaza magának a K-01, de aztán egy Nokia telefon is elég volt ahhoz, hogy dobjad. :DDD

Akármilyen hihetetlen, de az én szívemhez is nagyon közel áll a Pentax. Pont ezért szurkoltam nekik, hogy rakjanak össze EVIL fronton valami ütőset! De amit az utóbbi időben művelnek az teljesen elszomorít. Előbb Pentax Q, most meg ez az elképesztően lebutított féltégla 0 innovációval méregdrágán. :(

Ráadásul megint képesek voltak elképesztő gyerekbetegségekkel kiadni egy új gépet a kezeik közül. 3:46-tól jön a lényeg, ez egyszerűen kiábrándító.. :(

(#115) hagel válasza FEDman (#114) üzenetére

hagel
(őstag)

Júúúúúúúúúúúúúúúúúújjjj, de ciki!!!!! :O

Boldog nem lettem az biztos.

Amúgy legyünk őszinték, egy Nokia telefont naponta jobban tudok használni, mint egy K-01et.

Marad a filmes - egyenlőre. Aztán nézek egy rendes JVC videókamerát.

(#116) Tulku válasza FEDman (#114) üzenetére

Tulku
(őstag)

Féltégla...ami fagyogat

És: láttad a kártya tartó fedelet a vége felé????
Az a minőség komám!...akkor tényleg inkább Nokia :)

(#117) hagel

hagel
(őstag)

Ma voltam a fényképezőgép csere-bere vásáron. Inkább vettem a régi filmeshez szűrőket...

Aztán majd egy K-5...

Kissé kiábrándultam a K-01ből.

Nem ártana, ha kapkodnának egy kicsit és javítanának rajta valamelyest. Ez a gép nem a K-5 utódja, hanem valami "új". Várjuk az utódját. Valami olyasmit kellene rittyenteni, mint a Oly OM-D. No persze nem azon az áron. :R

(#118) FEDman

FEDman
(őstag)
LOGOUT blog

K-01 teszt képek.

Ez a kép a 40/2,8-as palacsintával készült és nem semmi fókuszsík görbületet mutat f/7,1-es reksz mellett. :Y

Mindenesetre érdekességnek nem rossz, nem sűrűn találkozni olyan képpel ami a két szélén éles a közepe meg teljesen defókuszált. :DDD

(#119) Tulku

Tulku
(őstag)

El is tüntették a szerverről... :)

iso 400-as beltéri kép rettenetes...xz1 jobbat csinál garantálom...

[ Szerkesztve ]

(#120) FEDman

FEDman
(őstag)
LOGOUT blog

Nem szedték le, ez az a kép.
http://www.dcresource.com/sites/default/files/galleries/pentax-k-01-photo-gallery/IMGP0059.JPG

(#121) Tulku

Tulku
(őstag)

Nekem a direkt link 403-as hibakódot jelzett...ezért gondoltam.

Valami speciális lencsével csinálhatták...vagy középen zsíros volt...más elképzelésem nincs

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.