"... a Microsoft Windows Sandboxing technológiájára alapoz [..] először a windowsos rendszerekre lesz elérhető."
ömm... 
Sent from my Windows Phone

"... a Microsoft Windows Sandboxing technológiájára alapoz [..] először a windowsos rendszerekre lesz elérhető."
ömm... 

Úgy egyébként ez a sandbox technológia mit jelent magyarra fordítva? (Valami olyasmi, mint a FreeBSD jail, csak program szinten?)

"Sok olvasónk háboroghat a választott cím miatt"
Háborgok bizony. Most feleslegesen húztam ki a dugót a pezsgőből. 
Pedig már megörültem, hogy rájött a vezetőség, a digitális seppuku micsoda nemes cselekedet lehet az ő helyzetükben, amit az emberiségért tehetnek. Ráadásul a Facebook óta még divatos is ez a digitális "öngyilkossági" forma. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Na, ezt eddig is tudtuk, ők is tudták. SJ fantasztikus antennás okfejtése után meglepő ez az őszinte kinyilatkoztatás, hogy a termék sz@r.
Mondjuk manapság divatosabb belátni, hogy elkúrtuk, Steve Ballmer is félig-meddig beismerte a Vistat, aztán kidobtak egy zseniális utódot. Reméljük, az Adobe is a jó útra tér, és befejezik az erőforrás zabálást.
Enter any 11-digit prime number to continue...
Épp itt volt az ideje, a virtualizáció a jövő.

lényegében: egy elkülönített környezetben fut, ahol kénye-kedve szerint "homokozhat" az alkalmazás, de csak ezen belül. Tehát nem tudja a sandbox környezeten belülről szétcseszni a rendszered.
Egyfajta virtualizáció.
A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott. - Hofi Géza

Ideje volt.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.szorenyiadam.android.arkanoidx || http://www.facebook.com/ArkanoidX

"Sok olvasónk háboroghat a választott cím miatt"
kivéve a blikk és hot olvasóit, mivel ők már hozzászoktak ehhez a stílushoz...
[ Szerkesztve ]
~ Reinkarnációs tanfolyam? Miért is ne, egyszer élünk! :) ~

Ahamm
Does PDF stand for Problematic Document Format?
Nagyjából abba dől bele az Adobe, mint amibe a különféle webes technológiák kapcsán is már egy ideje dülöngélünk, hogy egy olyan formátumot próbálunk rengeteg dologgal megerőszakolni, ami nem erre lett kitalálva. Ahelyett, hogy egy rendes security modellel kezdenénk a tervezést. Még szép, hogy biztonságilag olyan az egész, mint a szita.
[ Szerkesztve ]
''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

ezzel mondjuk egyetértek, MS sem véletlenül készített új Office-formátumokat, egyszerűen a dolgok néha annyira elavulnak, hogy kukázni kell őket.
Ez gyakorlatilag azt fogja jelenteni, hogy az eddig is tetűlassú Acrobat még 10-20%-ot fog lassulni, mert a fejlesztőket képtelenek megtanítani biztonságosan programozni?
Szép...
más:
Az Adobe-nál bevezetendő megoldás a Microsoft Windows Sandboxing technológiájára alapoz, arra, ami a Google Chrome-ban és a Microsoft Office 2010-ben is jelen van. A Readerben hamarosan megjelenő módszer először a windowsos rendszerekre lesz elérhető. Vagy azt jelenti ez, hogy az új verziók már csupán Windowsra fognak megjelenni (vagy a nem-windows változatok nem lesznek sandbox-olva)?
AE
[ Szerkesztve ]
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

miért, az IE 10-20%-kal lassabb a protected mode, a Windows pedig az UAC miatt? 

Max akkor lassul be, ha adminisztratív jogokat fog kérni... addig van egy kis hatásszünet, de mi a fenének adnék adminisztrátor jogot egy PDF-readernek.
We are the Borg. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Resistance is futile."

Nem várok sokat ettől a megoldástól. Ha nem lesz alapértelmezett, vagy nem fog három felugró menüben rákérdezni, hogy bekapcsolja-e, az emberek 99%-a nem fogja használni.
Mesélik, hogy a megkérdezések során az Office-ból a legtöbben olyan funkciókat hiányoltak, amik benne voltak, csak nem volt ikonjuk. A Firefox meg a többi böngésző védett módját sem sokan használják, mert külön be kell kapcsolni.

A hivatalos bejelentésben az szerepel, hogy alapértelmezettként be lesz kapcsolva.
We are the Borg. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Resistance is futile."

Microsoft Windows Sandboxing technológiájára alapoz,
Ez nem jelenti feltétlenül, hogy MS programkódot építenek a szoftverbe. Szerintem.

nem, ez azt jelenti, hogy a Windows-ban lévő API-kat használják.

"A Firefox meg a többi böngésző védett módját sem sokan használják, mert külön be kell kapcsolni."
IE biztos, hogy alapból védett módban fut.

IE biztos, hogy alapból védett módban fut.
Hát ez az, emiatt is szeretnék visszatérni IE-re ha kijött a 9.
"A Firefox meg a többi böngésző védett módját sem sokan használják, mert külön be kell kapcsolni."
Van ilyen a Firefoxban? Operában? DEP az fut Opera közbe azt tudom. Vagy lehet a DEP fogalmával sem vagyok tisztában. 
Nagyon off, de nem vágom, miért nem így van beállítva alapból a taskmgr.

DEP az rendszerszintű, ha úgy engedélyezed, akkor minden programra érvényes és kivétellistát lehet csinálni.
IE alapból protected mode-ban indul, ki lehet kapcsolni, meg ha admin módban indítod, akkor ki van kapcsolva.
Firefox-ban nem tudom, hogy jelenleg van-e, anno volt róla szó, hogy jártak Redmondban és az MS-sel közösen fejlesztgettek valamit. hogy mi lett belőle, azt nem tudom.
táskamenedzsert én így preferálom. 

Azt figyelgettem, hogy megbízható helyeken kikapcsolja a védett módot, nem is kellett több, hogy én módosítsam ezt a beállítást, 
A taskmanagert pont azért hoztam fel mert kerestem azokat az oszlopokat amik neked is vannak UAC meg DEP ...
Nagyon utálom, hogy nem írja honnan fut az a retkes exe fájl. Legalább ha meglátok valami systemfirewall.exe nevű gyanús fájlt tudni fogom, honnan tevékenykedik, szerintem ezt is kéne erőltetni, nem csak hogy "hülye ms nem mutassa a fájlkiterjesztést..

hát nemtom, local intranet zónában kikapcsolja, de a trusted sites-okon nekem bekapcsolva marad.
UAC meg DEP alapfelhasználóknak nem fontos, mi meg ki tudjuk tenni. gyanús exe-ket meg nem szoktam látni, az már rég rossz.
ha valamire kíváncsi vagyok, honnan fut, jobbkatt és open file location, a túl sok kitett infó sem jó nekem.

Ez is igaz.
Ismeretlen zónában, nekem kikapcsolta mikor hozzáadtam egy weboldalt amin zavart, hogy csak sokadik kattintásra engedte a js műveleteket. Problémám nem oldotta meg de ezt is megtudtam. 
[ Szerkesztve ]