2013. május 22., szerda

(#1) moonman

moonman
(Jómunkásember)

"... a Microsoft Windows Sandboxing technológiájára alapoz [..] először a windowsos rendszerekre lesz elérhető."

ömm... :)

Sent from my Windows Phone

(#3) x123456

x123456
(fanatikus tag)

Úgy egyébként ez a sandbox technológia mit jelent magyarra fordítva? (Valami olyasmi, mint a FreeBSD jail, csak program szinten?)

(#4) Penge_4

Penge_4
(PH! kedvence)

"Sok olvasónk háboroghat a választott cím miatt"

Háborgok bizony. Most feleslegesen húztam ki a dugót a pezsgőből. :((

Pedig már megörültem, hogy rájött a vezetőség, a digitális seppuku micsoda nemes cselekedet lehet az ő helyzetükben, amit az emberiségért tehetnek. Ráadásul a Facebook óta még divatos is ez a digitális "öngyilkossági" forma. ;]

(#5) Jim Tonic

Jim Tonic
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na, ezt eddig is tudtuk, ők is tudták. SJ fantasztikus antennás okfejtése után meglepő ez az őszinte kinyilatkoztatás, hogy a termék sz@r.
Mondjuk manapság divatosabb belátni, hogy elkúrtuk, Steve Ballmer is félig-meddig beismerte a Vistat, aztán kidobtak egy zseniális utódot. Reméljük, az Adobe is a jó útra tér, és befejezik az erőforrás zabálást.

Enter any 11-digit prime number to continue...

(#6) Narxis

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Épp itt volt az ideje, a virtualizáció a jövő.

(#7) julius666 válasza x123456 (#3) üzenetére

julius666
(PH! addikt)

lényegében: egy elkülönített környezetben fut, ahol kénye-kedve szerint "homokozhat" az alkalmazás, de csak ezen belül. Tehát nem tudja a sandbox környezeten belülről szétcseszni a rendszered.
Egyfajta virtualizáció.

A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott. - Hofi Géza

(#8) hunfatal

hunfatal
(PH! félisten)

Ideje volt.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.szorenyiadam.android.arkanoidx || http://www.facebook.com/ArkanoidX

(#9) Loveless

Loveless
(őstag)

"Sok olvasónk háboroghat a választott cím miatt"

kivéve a blikk és hot olvasóit, mivel ők már hozzászoktak ehhez a stílushoz...

[ Szerkesztve ]

~ Reinkarnációs tanfolyam? Miért is ne, egyszer élünk! :) ~

(#10) Gregorius

Gregorius
(őstag)

Ahamm
Does PDF stand for Problematic Document Format?

Nagyjából abba dől bele az Adobe, mint amibe a különféle webes technológiák kapcsán is már egy ideje dülöngélünk, hogy egy olyan formátumot próbálunk rengeteg dologgal megerőszakolni, ami nem erre lett kitalálva. Ahelyett, hogy egy rendes security modellel kezdenénk a tervezést. Még szép, hogy biztonságilag olyan az egész, mint a szita.

[ Szerkesztve ]

''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

(#11) moonman válasza Gregorius (#10) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ezzel mondjuk egyetértek, MS sem véletlenül készített új Office-formátumokat, egyszerűen a dolgok néha annyira elavulnak, hogy kukázni kell őket.

(#12) ArchElf

ArchElf
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez gyakorlatilag azt fogja jelenteni, hogy az eddig is tetűlassú Acrobat még 10-20%-ot fog lassulni, mert a fejlesztőket képtelenek megtanítani biztonságosan programozni?
Szép...

más:
Az Adobe-nál bevezetendő megoldás a Microsoft Windows Sandboxing technológiájára alapoz, arra, ami a Google Chrome-ban és a Microsoft Office 2010-ben is jelen van. A Readerben hamarosan megjelenő módszer először a windowsos rendszerekre lesz elérhető. Vagy azt jelenti ez, hogy az új verziók már csupán Windowsra fognak megjelenni (vagy a nem-windows változatok nem lesznek sandbox-olva)?

AE

[ Szerkesztve ]

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#13) moonman válasza ArchElf (#12) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

miért, az IE 10-20%-kal lassabb a protected mode, a Windows pedig az UAC miatt? :F

(#14) Namelesske válasza ArchElf (#12) üzenetére

Namelesske
(senior tag)

Max akkor lassul be, ha adminisztratív jogokat fog kérni... addig van egy kis hatásszünet, de mi a fenének adnék adminisztrátor jogot egy PDF-readernek.

We are the Borg. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Resistance is futile."

(#15) DJS

DJS
(tag)

Nem várok sokat ettől a megoldástól. Ha nem lesz alapértelmezett, vagy nem fog három felugró menüben rákérdezni, hogy bekapcsolja-e, az emberek 99%-a nem fogja használni.

Mesélik, hogy a megkérdezések során az Office-ból a legtöbben olyan funkciókat hiányoltak, amik benne voltak, csak nem volt ikonjuk. A Firefox meg a többi böngésző védett módját sem sokan használják, mert külön be kell kapcsolni.

(#16) Namelesske válasza DJS (#15) üzenetére

Namelesske
(senior tag)

A hivatalos bejelentésben az szerepel, hogy alapértelmezettként be lesz kapcsolva.

We are the Borg. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Resistance is futile."

(#17) x123456 válasza ArchElf (#12) üzenetére

x123456
(fanatikus tag)

Microsoft Windows Sandboxing technológiájára alapoz,

Ez nem jelenti feltétlenül, hogy MS programkódot építenek a szoftverbe. Szerintem.

(#18) moonman válasza x123456 (#17) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

nem, ez azt jelenti, hogy a Windows-ban lévő API-kat használják.

(#19) moonman válasza DJS (#15) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

"A Firefox meg a többi böngésző védett módját sem sokan használják, mert külön be kell kapcsolni."

IE biztos, hogy alapból védett módban fut.

(#20) Namelesske válasza moonman (#19) üzenetére

Namelesske
(senior tag)

IE biztos, hogy alapból védett módban fut.

Hát ez az, emiatt is szeretnék visszatérni IE-re ha kijött a 9.

"A Firefox meg a többi böngésző védett módját sem sokan használják, mert külön be kell kapcsolni."

Van ilyen a Firefoxban? Operában? DEP az fut Opera közbe azt tudom. Vagy lehet a DEP fogalmával sem vagyok tisztában. :B

Nagyon off, de nem vágom, miért nem így van beállítva alapból a taskmgr.

(#21) moonman válasza Namelesske (#20) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

DEP az rendszerszintű, ha úgy engedélyezed, akkor minden programra érvényes és kivétellistát lehet csinálni.

IE alapból protected mode-ban indul, ki lehet kapcsolni, meg ha admin módban indítod, akkor ki van kapcsolva.

Firefox-ban nem tudom, hogy jelenleg van-e, anno volt róla szó, hogy jártak Redmondban és az MS-sel közösen fejlesztgettek valamit. hogy mi lett belőle, azt nem tudom.

táskamenedzsert én így preferálom. :)

(#22) Namelesske válasza moonman (#21) üzenetére

Namelesske
(senior tag)

Azt figyelgettem, hogy megbízható helyeken kikapcsolja a védett módot, nem is kellett több, hogy én módosítsam ezt a beállítást, ;)

A taskmanagert pont azért hoztam fel mert kerestem azokat az oszlopokat amik neked is vannak UAC meg DEP ... :K Nagyon utálom, hogy nem írja honnan fut az a retkes exe fájl. Legalább ha meglátok valami systemfirewall.exe nevű gyanús fájlt tudni fogom, honnan tevékenykedik, szerintem ezt is kéne erőltetni, nem csak hogy "hülye ms nem mutassa a fájlkiterjesztést..

(#23) moonman válasza Namelesske (#22) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

hát nemtom, local intranet zónában kikapcsolja, de a trusted sites-okon nekem bekapcsolva marad.

UAC meg DEP alapfelhasználóknak nem fontos, mi meg ki tudjuk tenni. gyanús exe-ket meg nem szoktam látni, az már rég rossz. :) ha valamire kíváncsi vagyok, honnan fut, jobbkatt és open file location, a túl sok kitett infó sem jó nekem.

(#24) Namelesske válasza moonman (#23) üzenetére

Namelesske
(senior tag)

Ez is igaz.

Ismeretlen zónában, nekem kikapcsolta mikor hozzáadtam egy weboldalt amin zavart, hogy csak sokadik kattintásra engedte a js műveleteket. Problémám nem oldotta meg de ezt is megtudtam. :D

[ Szerkesztve ]

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.