2013. május 19., vasárnap

(#1) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Érdekes, és tanulságos ki írás.

Én is kedvet kaptam egy ilyen monitor kipróbálásához, és mivel a kedv és szándék már meg van, így csak a feltételek másik 50%-át kéne valahogy összehozni. :B

(#2) Márton

Márton
(PH! addikt)

Köszi a cikket.
Ha még nálatok van, megnéznétek, támogatott-e a 100Hz 3D módban?
(sok PAL videóm van ugyanis..)

"ebből természetesen csak utóbbi kettő képes 3D jel fogadására"
Miért természetesen?
Én most is vga-n küldöm át a 100/120 Hz-es jelet a CRT 3D monitoromra :DDD

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#3) rudi válasza Márton (#2) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mert az egy tök más 3D jel, az NVIDIA féle nem fog neked átmenni D-Subon. Úgy rémlik, az elején HDMI-n sem ment át, illetve DVI-ből DVI-D kell.

[ Szerkesztve ]

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#4) Daywalker válasza rudi (#3) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jól rémlik, kezdetben így volt, és D-Subon pedig most sem megy.

Márton: sajnos már nincs nálunk, még karácsony előtt teszteltük.

[ Szerkesztve ]

(#5) Cyberpunk

Cyberpunk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pofátlanul drága. Engem nem a 3D zavar jó legyen, csak azért lehetne ennyi pénzért már normálisabb panel is abban a fránya monitorban. :(((

Nokia Lumia 920 + iPad 3.

(#6) doggy90

doggy90
(újonc)

Esetleg BenQ XL2420TX teszt várható? Itthon egyáltalán meg lehet majd vásárolni?

(#7) abéla

abéla
(fanatikus tag)

Előljáróban jó évet mindenkinek.
A cikk tartalmilag megfelelő, azonban annak tárgya, jobban mondva létrejöttének ténye kérdéses számomra.
(Figyelem, kifejezett szubjektív vélemény következik! :) )
Maga a kijelző tv-potló + kanapés funhoz túl kicsi, asztalihoz képest túl nagy és az ára...ennek majd feléért van 23", oszt' közelebb kell ülni. :D Az input lag mértéke pedig normális játékra alkalmatlanná teszi (az említett fps mellett szimulátorok, tps, hack n' slash, platform, tehát ahol minimális dinamizmusról beszélhetünk).
Külön érdekesség a nvision 2: érdekes, hogy az előző generációval szembeni - a gyártó számára is világossá válló- érdektelenség ellenére képes a 2. generációsnak (?) kikiáltott termékében legnagyobb innovációként a kissé világosabb lencséket felhozni fő fegyvertényként. :U
Így nem csodálom, hogy lassan hasonló sorsra jut a 3d, mint anno a 80-as években.
Mondom ezt úgy, hogy a kezdetektől sasolom az igazán használható térbeli megjelenítési technikákat, mert hiszem, hogy egy normális minőségű, használható termék (most is van ilyen, nagyfelbontású dual-lcd sisakok, kb millától indul :B ) kellően elterjedve, fejlesztve, forradalmi változást/minőségi ugrást adnának a visual-platformoknak.

[ Szerkesztve ]

Hootka!

(#8) Márton válasza rudi (#3) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Miért tök más jel? 1280x960 x 100Hz-en vagyok éppen, 3d vision-nel.
usb-ről megy a szinkron, tökéletes a 3D az 50i-s videókkal.

"az NVIDIA féle nem fog neked átmenni D-Subon"
:F

(#9) Daywalker válasza Márton (#8) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A réginél lehet, hogy ment, de a mostaninál nem megy. "The 3D feature is only supported through HDMI-IN and DVI port." Ez áll a manualban is.

(#10) Napfénysüti

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Érdekes és jó cikk lett. :R De engem még nem győzött meg ez a páros. Az biztos hogy ha lazán kicsengetném is az árát akkor se ruháznék még be rá. :(

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! I love my Honda Civic VTi :)

(#11) lujó55

lujó55
(PH! addikt)

TN panel, D-sub... :U

(#12) poj válasza lujó55 (#11) üzenetére

poj
(kvázi-tag)

Dual link DVI is van rajta meg HDMI, másképp nem menne a 120hz..
Jelenleg nincs VA vagy IPS ami képes a 120hz megjelenítésére (valós inputtal) sajnos, ezért csak TN van.

Jó kis monitor, de ennyit nem ér (nekem).. a 3D miatt ilyen drága, pedig játékra a 120hz miatt többen vennék szerintem..

[ Szerkesztve ]

(#13) schawo

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ó, már megint egy aktív záras roncs.

Arduino Due 17k itt: bit.ly/V1O8M2 || Wanted Good Woman. Able to wash, cook, sew, dig worms, clean fish. Must have boat and motor. Please send picture of boat and motor.

(#14) Márton válasza Daywalker (#9) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

igen, az új driver dobta a CRT supportot :W

(#15) DemonDani válasza lujó55 (#11) üzenetére

DemonDani
(PH! addikt)
LOGOUT blog

165k :DDD

[ Szerkesztve ]

asd fgh jkl éáű

(#16) Cyberpunk válasza DemonDani (#15) üzenetére

Cyberpunk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát ez az nevetséges. Inkább lemondok a 3D-ről és megtoldom egy ilyenre [link]. ;]

(#17) zoltanz

zoltanz
(PH! kedvence)

Ki kéne próbálni mennyire fárasztó a villogás, sztem a polarizásciós megoldások jobbak, vagy a szemüveg nélkűli 3D. :U

Az élet olyan mint egy videó játék, csak azt nem tudom miért mindig engem lőnek le XDD

(#18) Gusztáv válasza schawo (#13) üzenetére

Gusztáv
(őstag)
LOGOUT blog

Igen, viszont a passzív meg dobja a fél felbontást. Sajnos még tökéletes megoldás nincs.

@Cyberpunk: nálunk ilyen a rendelhető céges nagy monitor. Persze még nem volt pofám berendelni, amíg az árából kijön 3 db U2312HM.

[ Szerkesztve ]

Laci

(#19) priti

priti
(őstag)
LOGOUT blog

Nem értem az NV miért akar mindenáron ennyi pénzt kivenni magából a szemüvegből, amikor eleve erősebb VGA kell a mókához amin szépen kereshet.
Így annyiba kerül ez a 27"-os aktív monitor 1 szemüveggel, mint egy 32"-os passzív 3D-s fullHD led monitor két szemüveggel és ráadásul még TV tuner is van benne, mert úgy amúgy TV-ként fut a piacon.
Miért venne valaki látatlanban kisebbet, butábbat ugyanannyiért? Max a képminőség miatt, de a vision kipróbálása meg nagyon körülményes. Tv-t nézhetsz ezer helyen, de a vision2-őt még nem láttam kitéve, hogy "itt van, nézzél bele"
Nemtom ki maradt még, aki egy cikkre megvesz egy ilyet.

Nem akarom a PH-t bántani, de Ti is mondtatok már mindent. Legutóbb a passzív volt a legjobb 3D technológia mondván hogy egyik sem tökéletes, most ez a legjobb 3D-re. Mindig van újabb legjobb, ami a fejlődést kellene hogy jelentsen, de közben meg megy a fikázás, hogy a 3D szar.

Ez így látatlanban erősen súrolja az eladhatatlan kategóriát. Csak az látszik, hogy drága és egyben a monitorral kvázi aláírom, hogy ezentúl csak NV VGA-m lehet még akkor is, ha az AMD olcsóbban erősebbet kínál. Két tényszerű érvágás kontra szubjektív vélemény "kevesebb szellemkép" há vazz, ennyiért ne kevesebb szellemkép legyen, ennyiért pálinkát is főzzön azt úgy se legyen szellemképes vagy lehányom :DDD

Hardverlesen

(#20) Steve(AMD)

Steve(AMD)
(tag)
LOGOUT blog

Először is megnézném a saját szememmel, mivel még nem volt hozzá szerencsém.
/Addig nem "húznám le" egyértelműen.../
Ellenben gyanítom, még nem elég jó ahhoz, hogy érdemes legyen rá beruházni.
Pláne ha játékra lenne használva "csak egy második" monitorként ...

✘ Ave Caesar, morituri te salutant! ✘

(#21) Daywalker válasza priti (#19) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Senki sem mondott olyat, hogy az aktív a legjobb, vagy egyik jobb lenne a másiknál, hiszen mindkettőnek van hátránya. Itt ebben a cikkben arról van szó, hogy aktív 3D-ben, nvidia vision-t nézve most ez a legjobb, amit próbáltunk és jelenleg kaphatunk.
Mellesleg a 32"-en, közel ülve nem játszanék passzívval, mert ott már látszódik a sorok számának feleződése. De ez megint teljesen egyéni, hogy kinek mi a zavaró.

(#22) VIC20

VIC20
(senior tag)

No, a végén még - kábé öt-tíz év múlva - érdemes lesz három dimenziós monitort venni..!

(#23) nincsisbéla

nincsisbéla
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Én is szívesen kipróbálnám, de véleményem szerint ennyiért pofátlanul drága...

Mentalita'

(#24) Hobbbyt válasza poj (#12) üzenetére

Hobbbyt
(senior tag)

Tudtommal az összes normális TV VA vagy IPS panellel van szerelve.. és mégis támogatják a 3d-t akár 100/100 Hz-es side by side-al is.

Ennyi pénzből egy 42 colos 200Hz-es Samut lehet venni, amihez 4 szemüveget adnak.. ráadásul az már "okos" tv :))

Mondjuk én inkább a szép-nagy 2D híve vagyok.. Majd ha lesz szép-nagy szemüvegtelen 3D, majd akkor újítok. :DDD

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem. |.. sᴧᴍsᴜɴɢ ɢᴀʟᴀxʏ sɪɪ ..| Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore, QuadCore...

(#25) hallari

hallari
(fanatikus tag)

Szemüvegesek mit tegyenek?

(#26) MZperX75 válasza hallari (#25) üzenetére

MZperX75
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A félszemüekrül már nem is beszélve :DDD

Ami nem Kínai,az hamisítvány

(#27) CYBERIA válasza hallari (#25) üzenetére

CYBERIA
(őstag)

Semmit.

APU: AMD, M-B: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB anhängare | A vér nem válik vízzé.

(#28) grozam

grozam
(kvázi-tag)

Én nemtudom. Egyenlőre a 3d inkább zavaró (BF3 online) mint élvezetes.

(#29) Chiller

Chiller
(fanatikus tag)

165k? :Y
Akkor inkább 195-ért egy LG 42LW4500, az ledes, passzív, konvertál is, filmet is jó nézni rajta, és a panel is ezerszer jobb... :U

(#30) Vigilante

Vigilante
(senior tag)

Hát, ez még egy kicsit drágácska, de sztem le fog menni ennek is az ára kb a felére az év végére, főleg, ha jönnek, még ki 3d vision 2-höz moncsik, nah meg a 24" sztem simán elegendő! :) Pedig, már a 2db GTX480 meg van, szal a gépem készen állna rá. :)

╬ Asrock Z77 Extreme 4 ╬ Intel Core i5 3570k ~ 4.4GHz - 1,26V ╬ KINGSTON HyperX Beast 2x4GB DDR3 ~ 1600MHz (9 9 9 27) - 1,65V ╬ 2x Asus GTX480 SLI (800MHz/4000MHz) - 1,025V ╬ OCZ Agility2 40GB ╬ Corsair TX850 ╬

(#31) Zso2 válasza Cyberpunk (#16) üzenetére

Zso2
(őstag)

Igen és kifizetsz majd 200k-t, és még 3d sincs :D

Adelante ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#32) Zso2 válasza Hobbbyt (#24) üzenetére

Zso2
(őstag)

Igen avval a "200"hz-es Samuval pont kifolyik a szemed. :N

[ Szerkesztve ]

Adelante ALONSO ; BF3-- satazso | Intel Core + Windows = Jaguar, behúzott kézifékkel.

(#33) Zso2 válasza hallari (#25) üzenetére

Zso2
(őstag)

Fogjanak egy celluxot és ragasszák a 3dszemüveg elé, ennyi.Legyél már kicsit kreatívabb :)

[ Szerkesztve ]

(#34) Klemice

Klemice
(senior tag)

tn+film ennyiért...

(#35) Cyberpunk válasza Zso2 (#31) üzenetére

Cyberpunk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, de van egy "nagy" és nem TN-es monitorom. Igaz 3D nélkül, de az beáldozható szerintem.

(#36) poj válasza Hobbbyt (#24) üzenetére

poj
(kvázi-tag)

"Tudtommal az összes normális TV VA vagy IPS panellel van szerelve.. és mégis támogatják a 3d-t akár 100/100 Hz-es side by side-al is."

Ez meg egy monitor, 120hz-es inputtal.

3D szempontjából végülis mindegy hány hz az input, tudom. Elég ha a megjelenítés minimum 100hz/120hz, hogy 50/50 vagy 60/60 szemenként meglegyen és ne essen ki az ember szeme).

De én nem 3D-re használnám, mint sokan mások se:D
120hz játékra kell, na:) és filmnézéshez sem árt, hogy a 24hz-es anyag ne ugráljon.
Játékhoz nem jó a megjelenítéshez használt 120hz, ugyanis az interpoláció és frame insertion miatt lag kelettkezik, ami... öhhmm elfogadhatatlan :D Ezért van szükség a 120hz-es inputra

A lényeg a lényeg: jelenleg NEM kapható tökéletes monitor a következő szempontok alapján:

színmélység (8bit minimum nekem, nemkérek a 6bit+ FRC-ből köszi)
betekintési szög
framefrissítés
input lag
pixel válaszidő (nem egyenlő input laggal!)
megfelelő méret (24"+)
felbontás

Tudom, picit nagyok az igényeim, de hát ez van.
Ideális monitor, amire vágyom évek óta és nem képesek gyártani:

minimum 27"
2560x1600 (16:10) / 2560x1440 (16:9)
minimum 8 bit color
120hz
0-hoz közeli input lag
max 8ms pixelválaszidő
normális design, nem ilyen agyondesignolt szépség, mint az S27A950D a samsungtól pl ([link]

Elnézést az OFF-ért, nem tudtam megállni.

(#37) MZperX75 válasza poj (#36) üzenetére

MZperX75
(PH! addikt)
LOGOUT blog

:K

(#38) Hobbbyt válasza poj (#36) üzenetére

Hobbbyt
(senior tag)

Nos.. én nem vagyok játékmániás. Konkrétan semmi olyan elvárásom nincs ami a játékból fakadna.. éppen ezért a felét nem értem a mondandódnak. :)

Az én szempontjaim :
Normális betekintési szög.
Normális méret és felbontás (minimum 24 col és 1920*1080/1200)
Egyenletes háttérvilágítás, korrekt fekete
Élethű színek.

A jelenlegi monitorom is éppen ezért egy ős öreg PVA paneles Samsung SyncMaster 242mp. Figyelem! 16ms g2g-s adatot adnak meg.. (ez mondjuk szerintem helytelen.. inkább 8-10)

Számomra a videók folyékonyak, és a BF2-BFBC2-BF3 is gyönyörűen jó rajta.

Semmiféle késést még nem éreztem.. semmiféle olyan akadozást ami a monitor miatt lehet. 60Hz számomra mindenre elég.. és nem is vibrál :) (hogyan is vibrálhatna egy tft mikor a háttérvilágítás állandó?)

Egyetlen 1 nagy problémája van, az pedig a 130W-ot fogyasztás..

10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem. |.. sᴧᴍsᴜɴɢ ɢᴀʟᴀxʏ sɪɪ ..| Őskor, Ókor, Középkor, Újkor, DualCore, QuadCore...

(#39) gjoe

gjoe
(tag)

Nekem Lg passzív van és szerintem nagyon jó.
Csinálhatnának egy összehasonlító tesztet a passzív és e között!

(#40) grozam

grozam
(kvázi-tag)

Szerintem továbra sem éri meg a 3d élmény,

(#41) poj válasza Hobbbyt (#38) üzenetére

poj
(kvázi-tag)

A 120hz-et látni kell és tapasztalni, hogy megértsd, miért szeretne valaki azt..
Már a Windows-ban az ablakok mozgatása is "élvezet" :DD

24fps-es filmet nézz meg 60hz-en, és figyeld, ahogyan "röcög" mikor például a kamera végigpásztáz oldalirányba. A frame-ek egyenlőtlenül vannak elosztva, ugyanis 60/24 = 2,5
A 120hzes monitoron/TV-n ez nem okoz akkora problémát, ugyanis ott 120/24 = 5, ami egész frame..

Sajnos nem értek annyira hozzá, hogy részletesen elmagyarázzam, de én már láttam ilyet és meggyőzött. Ezért vagyok a 120hz híve

Játékhoz a 120hz megy egyenesen álom, csak nem árt egy dupla/tripla videókártyás rendszer sem hozzá. ;]

(#42) MZperX75 válasza poj (#41) üzenetére

MZperX75
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mi történik akkor ha 24Hz-re állítom a monitort?
mert 1fps jön ki vagy ?

(#43) schawo válasza MZperX75 (#42) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Próbáld meg, és meglátod :D

Arduino Due 17k itt: bit.ly/V1O8M2 || Wanted Good Woman. Able to wash, cook, sew, dig worms, clean fish. Must have boat and motor. Please send picture of boat and motor.

(#46) echterion

echterion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én szeretnék 3D-t otthonra, de eddig akárhol néztem meg, egy perc után szinte szétrobbant a szemgolyóm, annyira fájt. Lehetett az monitoros, vagy sima TV-s megoldás.

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#47) Márton válasza MZperX75 (#42) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

miért 1 fps?
24 hz = 24 fps
de a filmek meg 23,976-ok :DDD

(#48) MZperX75 válasza Márton (#47) üzenetére

MZperX75
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"miért 1 fps?"

elírtam az csak 1 nem 1fps :)) ja a filmek 23.9fps

Mi a megoldás?

(Mint tegnap nem a benq volt rossz ,hanem a linkem ami az árakat mutatta
,ACER-ből vannak 120Hz-esek, abban 220-260ezer Ft-os sávban, sőt van egy 160.000Ft körül 720p 120Hz) :R

Valóban "kamu" volt 84Hz-es benq 3D projektor......

Iilletve passzív 3D a red cián is,és mondandómban nem az volt a lényeg ,hogy milyen kijelzőn
mert a nagyi "junoszty" TV-jén is menne ebben a felállásban :)

Hanem ,hogy meghajtás kérdése ;)

[ Szerkesztve ]

(#49) Márton válasza MZperX75 (#48) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

"Mint tegnap nem a benq volt rossz "
De, a Benq volt rossz, mert a W1060 nem 3D-s :W
Most te azt mondod, hogy de az, csak nem ilyen áron.

Acert fullhd 3D, 220-260e körüli áron?
Jöhet ismét a link :o

(#50) MZperX75 válasza Márton (#49) üzenetére

MZperX75
(PH! addikt)
LOGOUT blog

"Acert fullhd 3D, 220-260e körüli áron?"

Azt nem tudom 3D-s csak azt 120Hz-esek! :)
megkeresem,csak most nem gépről írók ....

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.