2013. június 18., kedd

(#751) Vyndree válasza Agro (#750) üzenetére

Vyndree
(senior tag)
LOGOUT blog

A 64 -> 128 és a 16 -> 32 között pont ugyanakkora a "kontraszt", mind a kettő kétszerese (egyszerű matek) teljesen mindegy mekkoráról beszélünk. Ma a 128GB nagy, 3 év múlva kicsi lesz. Emlékszem még arra az időre, mikor az 1MB-os RAM 5eFt volt a 4MB-os pedig 20eFt amit a 33MHz-es 386-osba tettünk. (a 20eFt-os memórián kb '93-ban egy mp3 sem fér el!) Egy komplett gép kb 120eFt volt, akkoriban 19eFt volt a bruttóm. Mégis megvettük, mert ennyi volt az ára. Ma se kötelez senki, hogy meg kell venned, Te döntöd el, hogy ha ennyi az ára kell, vagy nem.

Samsung Galaxy Player/S Wifi 5.0 YP-G70CW 16GB BLACK

(#752) Agro válasza Vyndree (#751) üzenetére

Agro
(senior tag)

Attól, hogy ugyan akkora a szorzó a "kontraszt" nem ugyan akkora. Az egyik esetében 16 giga a különbség a másik esetében pedig 64. Ez az én meglátásom. Simán rakhatnának már most is 128 gigás ssd-ket a készülékekbe, de nem teszik mert még mindig megveszik a 16-32-es kiszereléseket is. Azt pedig, hogy kell-e vagy nem azt nem az ára fogja eldönteni. Az ára azt dönt el, hogy megtudom-e venni. Persze, hogy kell a 64 gigás még talán meg is tudnám venni, de ekkora árdiferenciál melett inkább maradok a 32 gigánál aztán meg szerzek hozzá egy 32 gigás SD kártyát. Üzleti szemponból megint csak az apple az aki jól csinálja, de fogyasztói szemmel nézve számomra ők a leggusztustalanabbak. Persze itt megint az jön, hogy nem kényszerít rá senki, hogy megvegyem, de ez a véleményem.

(#753) Takuun

Takuun
(újonc)

Ha valakit érdekel:

Digidog.hu webshopjában az ASUS Transformer TF101 16 gb dokkolóval együtt 130.000 Ft.

Az edigital árulta még 135.000 Ft-ért, de ők nem forgalmazzák dokkolóval 12.10 óta.

Aki szeretne mostanság venni, szerintem ennyiért már megéri!

Remélem tudtam segíteni!

Kellemes Ünnepeket!

(#754) Vyndree válasza Takuun (#753) üzenetére

Vyndree
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha a kinti Digidogtól veszed (rendeled), akkor kb 30%-kal olcsóbb és a garijuk ugyanúgy érvényes hozzájuk az itteni üzletükbe. Pont ma voltam náluk, ott mondta egy román srác.

(#755) betyarr válasza Vyndree (#754) üzenetére

betyarr
(őstag)

kinti?az pontosan mit takar?románia?honlapjuk van?teljesen lázba jöttem :DDD

[ Szerkesztve ]

"Now is the winter of our discontent made glorious summer by this son of York..."

(#756) Vyndree válasza betyarr (#755) üzenetére

Vyndree
(senior tag)
LOGOUT blog

Harap-e a román Digidog nálunk?

Román honlapjuk: http://domo.ro/

[ Szerkesztve ]

(#757) Agro válasza Vyndree (#756) üzenetére

Agro
(senior tag)

Nem tudok sajnos románul de megtaláltam az eszközt a honlapjukon. 1799 lej ha 69 Ftal számolok az 124k. Sajnos a honlapból az se derült ki nekem, hogy dokkolóval együtt annyi-e, ez valoszínü a hiányos román tudásomnak köszönhető, bár a leírásban semmilyen utalást nem találtam rá, hogy azzal együtt számolnak és a kirakott kép is csak az eszközt ábrázolja. Ha erre rászámolok még szállítási költséget is akkor kb ugyan ott vagyok.

De a 130k a hazai digidogon is már jó ajánlat.

(#758) nejlon

nejlon
(újonc)

Sziasztok, most jött meg nekem egy 16 Gb-os változat dok. nélkül, amit egy magyar aukciós portálon rendeltem 110.000 ft volt.

Védd a fákat, egyél hódot!!!

(#759) betyarr

betyarr
(őstag)

bár most lehet nagy hülyeséget kérdezek,de az ics nem fogja lehetővé tenni a stick használatát?

"Now is the winter of our discontent made glorious summer by this son of York..."

(#760) Rudiaszarvas válasza betyarr (#759) üzenetére

Rudiaszarvas
(tag)

Nem hiszem..... Ahhoz a root kell. Mivel nincs benne 3G modem.

(#761) baluka26 válasza betyarr (#759) üzenetére

baluka26
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Root-tól nem kell félni. van már one-click root, csak egy apk-t kell telepíteni és rákattintani arra, hogy root me nao, és kész is vagy :D

Shure SE530 eladó 52k-ért!||Let me fly you to the moon.

(#762) betyarr válasza baluka26 (#761) üzenetére

betyarr
(őstag)

az nem is lenne gond,csakhát akkor a gari pattan.

(#763) baluka26 válasza betyarr (#762) üzenetére

baluka26
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha igazak a szóbeszédek, akkor ilyesmivel nem szoktak foglalkozni garanciális ügyintézésnél :)

(#764) betyarr válasza baluka26 (#763) üzenetére

betyarr
(őstag)

hát nem tom.sokszor hallottam már olyat is hogy egy eszköz fw frissítésénél (amit a gyártó adott ki) már nem foglalkoznak a tulajjal,mondván hozzápiszkált és vessen magára.gondolom a rootolással is hasonló lehet a helyzet.sőt!

[ Szerkesztve ]

(#765) bigdady

bigdady
(őstag)

megvaltam szeretett dokkolos transformeremtol.

oka hogy
azt hittem megvagyok win es office nelkul
gyerek lenyulta mindig
dokkolo angol billentyus
iphone kapcsolodas ertelem szeruen nem megy. telot kesobb vettem

araert vettem inkabb egy wayteq 100 at es egy asus r051bx wines netbookot.

(#766) Rudiaszarvas válasza betyarr (#764) üzenetére

Rudiaszarvas
(tag)

Hi... igen, egy kattintás a root...és egyszerű az unroot is.. vagyis vissza tudod állítani gyári állapotba... ha pedig olyan baj történne h nem kapcsol be.. vagy a kijelzővel van gond és gariztatnod kell.... akkor nem foglalkoznak semmi ilyennel..... megkapod az új alkatrészt és egy új (eredeti) ROM-ot nyomnak rá..... nem nézik hogy Rootoltad-e vagy sem....

Itt a fw magától frissül.. illetve.. megkérdezi az eszköz h frissíteni akarod-e...... természetesen ha rootolva van vagy másik ROM van rajt akkor nem érkzik asus fw frissítés....

Ha nem jól tudom....szóljatok!

(#767) Rudiaszarvas

Rudiaszarvas
(tag)

Nekem Motorola Defy-om van az Asus Transformers mellett..... A Defy-t már 2x küldtem szervízbe és mind 2X megjavították.. sőt a 2. alkalommal újat küldtek! Pedig mind2 alkalommal Rootolva volt sőt a Rom se volt eredeti (Motoblur). Szerintem nemigen foglalkoznak vele hogy mi van a készüléken. Persze ha szoftverfrissítés miatt viszi be valaki és rootolva van, vagy esetleg másik rom van a készüléken..... az megint más történet... szerintem.... A Defy-t hogy megvédjem.. mind 2X én vágtam tönkre... :D

(#768) Vyndree

Vyndree
(senior tag)
LOGOUT blog

Asus Transformers házi dokkolóval amin van 4 usb csati, azokon magyar billentyűzet, egér és egy külső winchester, ráadásul Prime 2.0 ROM-mal? Igen!
Erről beszélek.
/lukinewl27/
(forrás: pdafanclub.com)

(#769) Vikt0r válasza betyarr (#764) üzenetére

Vikt0r
(fanatikus tag)

Már lehet kapni 3g-s Transformer-t is csak kicsit húzós az ára.

(#770) kopez válasza Tomiapu (#720) üzenetére

kopez
(lelkes újonc)

Egyszerübb lenne ha rádugnám,és nem kéne kikapcsolni

(#771) Vyndree válasza kopez (#770) üzenetére

Vyndree
(senior tag)
LOGOUT blog

Ne kapcsold ki ha zavar, majd magától kikapcsol.

(#772) betyarr

betyarr
(őstag)

olvastam pár helyen hogy behalt az akkuja a transformersnek rövid időn belül.a digidognál azt mondták az akkura fél év a gari.ajjajjj...

[ Szerkesztve ]

(#773) A_Papa válasza betyarr (#772) üzenetére

A_Papa
(tag)

Ez elég érdekes lenne. Ahol én vettem, ott 2 évet mondtak, és a garancia levélen sincs semmi hivatkozás az aksira.. és szerintem a gar. levél, az ami irányadó. Az, hogy utólag szóban közöl valamit, az vicc kategória...

Papa

(#774) betyarr válasza A_Papa (#773) üzenetére

betyarr
(őstag)

telefonon kérdeztem meg a digidognál a dolgokat és azt mondta a pali,hogy 1+1 év a garancia,és fél év van az akkura.most hogy csak a dokkolóra értette-e vagy mindkettőre,azt nem tom.

(#775) A_Papa válasza betyarr (#774) üzenetére

A_Papa
(tag)

Nekem semmi ilyet nem mondtak, sőt szóban is 2 évet említettek, és a gar lefelen is 2 év garancia szerepel. Én novemberben vettem 99.900-ért az Extreme Digital-ban.

Papa

(#776) Vyndree válasza betyarr (#772) üzenetére

Vyndree
(senior tag)
LOGOUT blog

Ha behal az akkuja akkor fél éven belül fog.

Rendelt már hozzá valaki autós tartót? Valami ilyesmi tartót már vettem korábban, az jó volt a 7"-os Samsung Galaxy Tabhoz és a 10"-os iPad-hoz is. Az ára 5-7 dollár körül van szállítással együtt, kb 1200-1500Ft-ban megáll.

Alkalmas anyós ülésen (vagy hátul) utazónak videót nézni (lehet tenni oldalüvegre is), navigálásra, vagy útközben kamerázni.

(#777) szitya1980

szitya1980
(újonc)

A digidog vicc kategória. Összevissza átalakulgat egy labilis cég. A tulajdonosi háttér is elég gyanús. Szétnézni érdemes de nagyobb értékű garanciás dologba én ott nem mennék bele.

(#778) Vyndree válasza szitya1980 (#777) üzenetére

Vyndree
(senior tag)
LOGOUT blog

A készüléket mindegy hol veszed, a garanciát úgyis a szervizben intézik. A lényeg, hogy legyen érvényes garanciajegye, vásárlás után már semmi közöd a digidoghoz.

Egyébként a Digi (telefon, internet, TV) is ugyanígy román, és az ő hátterük is ugyanilyen kétes, rendezetlen agyagilag. Nálunk az egyik legtöbbet szidott, a net belassul és naponta többször szétkapcsol, a TV is van hogy elmegy az adás és csak 300Ft-tal olcsóbb a jóval megbízhatóbb T-nél. Nem mindig a legolcsóbb a legjobb, sőt!

(#779) betyarr

betyarr
(őstag)

gondolom ennél is jó ha 3-4x teljesen lemerítem és utána töltöm az akkut vagy 14-15 órácskát.

(#780) Vyndree válasza betyarr (#779) üzenetére

Vyndree
(senior tag)
LOGOUT blog

Az a Ni-MH-eknél volt a memória effektus miatt. Li-ION, Lipo-knál nem kell, sőt nem jó teljesen lemeríteni, ezeket úgy lehet kinyírni.

(#781) Rudiaszarvas válasza betyarr (#779) üzenetére

Rudiaszarvas
(tag)

Ártani nem ártasz vele.... de ha jól tudom ezeknél az akksiknál már nem létszükség.....
Igen, ha fél éven belül nincs baj az akksival akkor sokáig bírni fogja... állt. Egyébként én úgy tudom h a masinára 2 év gar van...de az akkumulátorra 1 év...... Remélem tévedek és arra is 2..... :)

(#782) betyarr

betyarr
(őstag)

Szükséges az akkumulátor kalibrálása?

Nem, nem szükséges, helyette viszont van más amivel jobbá tehetjük a készenléti időt.

3-4x teljes merülési és feltöltési fázis szükséges a rendszernek, hogy az akkumulátort megfelelően tudja kezelni mivel az Android folyamatosan adatokat gyűjt, statisztikát készít az akkumulátorról és ezt egy fájlban tárolja, majd ebből tudja meghatározni, hogy mennyi szufla áll még rendelkezésre, tehát pontosabb visszajelzést ad nekünk.

Ezt a fajta "kalibrálást" minden rom telepítés után el lehet végezni mert friss szoftver felrakása után ez a batterystat nullázódik.

Az Android a data/system mappában található batterystat.bin fájlba menti el az adatokat.

ezt olvastam a wayteq 1es hsz-ában,és gondoltam hogy mivel ez is androidos,hát nem árthat neki.persze nem tom,mennyire igaz.

(#783) Vyndree válasza Rudiaszarvas (#781) üzenetére

Vyndree
(senior tag)
LOGOUT blog

"a Li-ion akkumulátorok nem is szeretik igazán, ha teljesen kisütik őket"
Az akkumulátorok világa

"Ezeket az akkumulátorokat nem kell formázni, egyszeri feltöltéssel elérik maximális kapacitásukat."
Lithium technológia

[ Szerkesztve ]

(#784) betyarr

betyarr
(őstag)

milyen fülest érdemes venni hozzá?van valami különösen ajánlott,vagy tetszés szerint?

(#785) Rudiaszarvas válasza betyarr (#784) üzenetére

Rudiaszarvas
(tag)

:) Tetszés szerint........Van egy jó Equalizer progi a marketen..azzal jól tudod állítani a hangszíneket.....

(#786) baluka26 válasza betyarr (#784) üzenetére

baluka26
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha rootolod, és megveszed hozzá (500 ft-ért) a Voodoo Control Plus-t, akkor minél jobbat, mert az egyik legjobb mobil eszközből kicsikarható hangot kapsz.

Nekem egy Sennheiser HD25-1 II van hozzá.

(#787) betyarr

betyarr
(őstag)

hát jó lenne rootolni,de valahogy priccolok tőle,pedig sok pozitívuma lenne (pl 3g).dehát mégse 2 ft a cucc és mörfi itt leselkedik a hátam mögött,r-go tuti akkor történne valami visszavonhatatlan és elesek a gartól.
visszaállítani a rootolatlan állapotot miből tart egyébként?illetve egy sikertelen rootolás (se kép se hang) még orvosolható?akár garó nélkül?

ha pl nem akarok egy vagyont költeni rá,akkor milyen FÜLhallgatót érdemes választani?vagy ezzel menjek a füleses totyikba?

[ Szerkesztve ]

(#788) Vyndree válasza betyarr (#784) üzenetére

Vyndree
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem a Sony EX 700 az ami bejött, sajnos a hagyományos fülhallgató kiesik a fülemből. Jó hangja van és 5-7 USD-ért már lehet ilyet rendelni tokkal, itthon ugyanez kb 3eFt. Másfél éve használom rendszeresen, nem hullik szét, még semmi baja.

(#789) baluka26 válasza betyarr (#787) üzenetére

baluka26
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Figyelj, amivel én rootoltam az gyak. egy .apk alkalmazás, szinte 0 az esélyed, hogy elromoljon a gép. B70-es steppinget vissza lehet gyári állapotba rakni, B90-et nem (ajánlom az xda-developers fórumot olvasni)

Nyugodtan menj át a füleses srácokhoz, de én mint fejeses topiklakó azt mondom, hogy Xears vagy Brainwavz.

[ Szerkesztve ]

(#790) betyarr válasza baluka26 (#789) üzenetére

betyarr
(őstag)

köszönöm szépen mindenki segítségét!még biztosan fel fogok tűnni a színen,hiszen holnap jön a masina a digidogitól!és nagy valószínűséggel ebbe a rootolásos témába is bele fogok vágni,ha más nem hát a 3g miatt.

baluka26: főleg rock zenére melyik xears-t ajánlanád?illetve honnan lehet legolcsóbban hozzájutni? ebay.de-ről?

[ Szerkesztve ]

(#791) baluka26 válasza betyarr (#790) üzenetére

baluka26
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Menj át a fülesesekhez, ők megmondják, hogy hol-mi akciós meg ilyesmi, készséggel segítenek :)

(#792) a man

a man
(tag)

(#793) mgTerminator válasza Agro (#744) üzenetére

mgTerminator
(őstag)

Nekem egy adatkábellel gyönyörűen töltötte a nexus s-emet, és meglepően gyorsan…

App Remover: http://tiny.cc/appremover CM10.1 Gapps lite: http://tiny.cc/gappslite

(#794) betyarr

betyarr
(őstag)

na megérkezett tegnap a drága!és még van egy kis szerencsém is,mert "karácsonyi ajándékként" véletlenül a 32 GB-s változatot küldték a 16 GB-s helyett.de ez már az ő bajuk.

abban tudnátok segíteni,hogy a beállított google accot hogyan lehet törölni?nem szeretném ha mindenki gyönyörködne a leveleimben akinek a kezébe kerül.

(#795) Buvana válasza betyarr (#794) üzenetére

Buvana
(tag)

Igen tudok segíteni. Meg kell nyomni a fiók törlése gombot.
Nekem meg véletlenül egy dokkolót küldtek mellé. Félretéve a viccet, ilyen nincs, hogy elnézik, és 32-eset küldenek helyette, ám ha van, akkor most irigy vagyok! ;]

De az adataidat nem úgy kell védeni, hogy törlöd a fiókot. Hanem pl. képernyőzárral.

[ Szerkesztve ]

(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~

(#796) Buvana

Buvana
(tag)

Most érdemes tf101-et rendelni, mert aki szerencsés, annak primet küldenek! :))

(#797) betyarr válasza Buvana (#795) üzenetére

betyarr
(őstag)

pedig van.tegnap este nyomkodtam és véletlenül a tárhelyhez tévedtem és csak nézek ki a fejemből,hogy miért 26,valamennyi a szabad tárhely?előkaptam a dobozt,nézem:hoppá! :DDD ezek 32-est küldtek....nem mintha baj lenne,de azért egy 3G-snek jobban örültem volna. ;]

hol van az a fiók törlése?

[ Szerkesztve ]

(#798) Buvana válasza betyarr (#797) üzenetére

Buvana
(tag)

[link]

[ Szerkesztve ]

(#799) betyarr válasza Buvana (#798) üzenetére

betyarr
(őstag)

pedig a gmail szinkronizálása elől kivettem a pipát,de ugyanúgy bejelentkezik automatikusan.

(#800) mgTerminator

mgTerminator
(őstag)

Én meg a bolti 180k-s helyett 128ért kaptam egy dokkolósat :D (bár nem tudom hogy ez mennyire számít jó árnak)

App Remover: http://tiny.cc/appremover CM10.1 Gapps lite: http://tiny.cc/gappslite

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.