Enyém nem ráz.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
További témák
Lapcsalád ajánló
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
_Mono_
(újonc)
Értem, köszönöm. Más töltőről próbáltátok már tölteni esetleg? Úgy látom, hogy sima USB-s a töltő, így ha kellő áramot tud adni, akkor bármilyen 5V-os, USB-s töltő jó lehet hozzá.
Még egy kérdés: Windowsos gép megosztott könyvtáraihoz hozzá lehet férni vele valahogy? Mondjuk filmet, zenét lejátszani a gépről?
Bocs, de teljesen új vagyok Android témában...

dobost
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Kacérkodom a gondolattal, hogy egy transformer boldog tulaja legyek... 
Igazából ebben az árkategóriában ez a legjobb választás gorilla glass illetve az Asus support miatt, ráadásul az E betűs boltban 100e forintért vesztegetik az alap 16Gs verziót.
Tapasztaltatok problémát HDMI-n keresztül a TV-re kötéssel? USB winyót normálisan pörget dokkoló nélkül is? Ha USB-n keresztül rákötöm a gépre, akkor a 16G belső memóriát normál külső meghajtóként látja? (ergó tudok rá másolgatni gond nélkül?)
Gondolkodtam azon is, hogy mennyire fog esni majd az ára a tegra 2es modelleknek a prime érkezésekor, viszont sztem ennek az ára 90 alá nem fog menni soha, mivel elég minőségi anyagokból van összerakva. A Prime úgyis 170 körül fog csücsülni fél éven keresztül főleg ilyen Euró árfolyam mellett... 
Köszi!
Üdv,
Tamás

_Mono_
(újonc)
Szia!
Hát én csak néhány napja vagyok tulajdonosa egy Transformernek, így nem mindenre fogok tudni válaszolni neked.
Az alap 16G-s verzió most Metróban is akciós, bruttó 105-ért, ha esetleg...
A HDMI-s TV-re kötést próbáltam, nem ment. De mivel nekem nincs HDMI a tévémen, csak DVI, eleve egy HDMI-DVI kábelt használok, e kábel és a gép közé került még be egy mini HDMI - HDMI átalakító. Rádugtam, nem adott képet. Kikapcsoltam a gépet, visszakapcsoltam, hátha úgy, de úgy sem ment. Lehet, hogy valahol ezt engedélyezni kell, de nem találtam ilyet. Van bent a cégnél HDMI-s projektorunk, hétfőn beviszem a gépet és kipróbálom azon is. Erről most több infóm nincsen.
Pen drive-ot dugtam rá, azaz a dokkolóra, azt simán felismerte. Olvastam - talán ebben a fórumban, mert elolvastam az egészet - hogy megy vele a 2,5"-os külső hdd, azaz ellátja táppal rendesen.
Sajnos a többi kérdésedre nem tudok válaszolni még, mert én is az ismerkedési fázisban vagyok...

_Mono_
(újonc)
Annyi kiegészítés, hogy rádugtam USB-re a töltőkábelén keresztül PC-re, mind a tábla maga, mind a dokkolón keresztül felismerésre kerül, nekem két meghatót lát, az egyik a 32G belső, a másik a 16GB-os belerakott SDHC memóriakártya. Éppen másolok rá, minden gond nélkül megy.

dobost
(fanatikus tag)
Köszi a válaszokat... 
Dokkoló nélküli változatot akarok venni, már így is fáj a szívem, hogy ennyit akarok kiadni egy tabletért, sztem nem érnek ennyit, de ez van... ennyi az ára... 
Egy bemutatón láttam, hogy a tablet részéhez egy varázskábelen keresztül lehet USB eszközt dugni, míg a dokkoló részén normál USB csatlakozó van, ezért is kérdeztem, hogy működik-e rendesen.

a man
(tag)
Hello,
töltés közben én is éreztem, mintha lenne némi egyenáram a keretben, de csak az elején. Mostanában nem tapasztalom. De az is igaz, hogy újabban nem használom töltés közben. Éjjel töltöm. Legközelebb majd fegfigyelem, hogy hogyan viselkedik.
Azt tudni kell, hogy már többször áttöröltem a kijelzőt (s így nyilván a keretet is) egy Foamclene nevezetű tisztítóval. Tehát lehet, hogy ez leszedett valamilyen, gyárilag felvitt réteget, s ezért nem "ráz".
De rá fogok nézni újra!
Foamclene: www.af-net.com
[ Szerkesztve ]

_Mono_
(újonc)
Igen, én is sokalltam az árát, de azon felül, hogy táblagép, nekem kellett ez a billentyűzet. Amikor először megláttam, még nyáron, nagyon megtetszett. Alapvetően tapicskolós dolgokra jó a tábla, azon megírni mondjuk ezt a hozzászólást, vagy egy pár soros e-mailt már nem annyira kényelmes. Ellenben azzal, hogy pl. ezt az elmúlt 500 akárhány hozzászólást tök jól végig lehet olvasni vele. Számomra egy nagyon komoly funkcionalitást kölcsönöz a levehető billentyűzet. Ha kell, rá lehet tenni, még újra sem kell indítani a gépet hozzá, ha meg nem kell, leveszem, félrerakom.
Milyen az a varázskábel? Én úgy olvastam valahol (talán itt?) hogy egy USB toldóval rá lehet tenni a kábelére egy pen drájvot. Nem tudom, nekem nincs, nem próbáltam. Illetve árul az ASUS egy kiegészítőt, "external USB adapter" néven, nem tudom, lehet-e itthon kapni, mibe kerül. De nekem úgy tűnik, hogy ez a gyári töltőkábele és egy USB-s toldó (anya-anya) összegyúrva, kábel nélkül:
http://shop.asus.co.uk/shop/gb/en-GB/Home/1-Products/1500-ASUS-Collection/1737-Eee-Pad-Transformer-TF101-Accessories/90-XB2UOKEX00020-ASUS-Eee-Pad-External-USB-Adapter.aspx
Egy ilyen toldót kell szerintem venni hozzá, rádugni a kábel végére és mehet rá pen drive, hdd - szerintem: http://www.hdmishop.hu/PC-kabelek/USB-toldo.html

_Mono_
(újonc)
Ez biztosan nem egyenáram volt. Előfordul, hogy ha a TV-ből kihúzod az antenna (koax) kábelt és annak fogod meg a külső fém részét, az ráz úgy, folyamatosan (tehát nem statikus töltés), bizsergetően. Nekem ilyen volt, a legelső töltéskor, minden ami fém, a dokkoló billentyűk körüli része, illetve a tábla kerete rázott.
Most viszont nem érzem, most töltöm másodjára. Tény, hogy eredetileg rajtahagytam a töltőjén a fóliát, de éreztem, hogy nagyon melegszik, így inkább levettem. Bár nem hiszem, hogy ez zavart volna be... nem tudom. Remélem többet nem érzem már 
Tényleg, nektek is melegszik a töltője?
[ Szerkesztve ]

pumedli
(lelkes újonc)
Erre gondoltál esetleg? Ez fent van a magyar webshop-ban is.
Van valakinek ilyennel tapasztalata? Azt írja, hogy nem zavarja a töltést, pedig ahogy nézem, ugyanaz a csatlakozója. Ezek szerint ezen az USB mellett lenne még a töltőnek is egy hely?

_Mono_
(újonc)
Igen, erre gondoltam, jó drága!
És nem, nem azt írja, hogy nem zavarja a töltést. Azt írja, hogy "További előny, hogy a passzív kialakítású adapter szinte semmilyen extra terhet nem ró az Eee Pad akkumulátorára, vagyis gyakorlatilag változatlan marad a töltési ciklus és a hasznos üzemidő! "
Én ebből azt vonom le, hogy ha használod, akkor nem meríti jobban az akkut, mintha nem használnád. Nyilván, hiszen gondolom, hogy ez csak egy "átdrótozás" belül, nincs benne plusz elektronika, ezért sem kell neki semmi beállítás, illesztőprogram, ahogy írja.
Tölteni ezzel, mármint ennek használata mellet biztosan nem lehet. Ezt ki kell húzni és a helyére dugni a töltőkábelt.
Arról nincs valakinek tapasztalata, lehet-e és ha igen, hogyan Windowsos fájlmegosztásokat megkeresni, megtalálni, lejátszani Wifin?
[ Szerkesztve ]

a man
(tag)
Még annyit fűznék hozzá a perifériákhoz, hogy a HDD-n, pendrive-on kívül dugtam rá egy külső slim LG DVD-írót is. Ennek is elég egy USB kábel, mint a 2.5"-es HDD-nek. Azonban az android nem ismerte meg az optikai meghajtót. Gondoltam, megosztom veletek, hátha valakit érdekel...

_Mono_
(újonc)
Köszi, jól tetted, ez hasznos infó volt!

a man
(tag)
Jó, lehet, hogy nem egyenáram, de engem arra emlékeztetett, mint amikor gyerekként megnyaltam a laposelem pólusait... 
[ Szerkesztve ]

_Mono_
(újonc)
Igen, igazad van, olyasmi érzés volt, csak nem kellett nyalogatnom hozzá, elég volt megfognom.

bigdady
(őstag)
nekem a régi 2,5 es külső 160 gb seagate vinyómat nem hajtotta meg vennem kellett egy újat, aminek kisebb az áramfelvétele.

a man
(tag)
USB adapter

pumedli
(lelkes újonc)
Pont ezt linkeltem én is... 

a man
(tag)
Nem lesz Flash egy ideig az Ice Cream Sandwich-re

a man
(tag)
Régi merevlemezek kreatív felhasználása

_Mono_
(újonc)
Van a marketen egy koponyeg nevű időjárás alkalmazás. Elvileg felmegy, gyakorlatilag nem találom sehol, már kétszer próbáltam telepíteni. Megnéznétek esetleg ti is, hogy megy-e nektek?
Alapvetően időjárás előrejelző valamit keresek, ami beszéljen magyarul és további nagy előny, ha nincs benne reklám. Tudtok ilyesmiről?

dobost
(fanatikus tag)
Látom jól beindítottam a,fórumot... :-) Szóval, ha winyót akarok használni, akkor vehetek külön adaptert jó pénzért... :-(
szerintetek a következő pár hónapban fog 100 alá menni az ára?

_Mono_
(újonc)
Mondom, szerintem felesleges ilyen drágán megvenni ezt az adaptert, egyszerűbb venni egy USB mama-mama toldót és rátenni a kábelének a végére. Abba pedig be lehet dugni a vinyót, szinte tuti, hogy működni fog.
És szerintem olcsóbb nem lesz, ahogy kinéz. Hivatalos importőrénél már nem kicsit drágább most, mint amennyiért vettem pár napja kiskerben, gondolom ők régebben vették raktárra.
Én is húztam a szám még az ára miatt, vártam a Tegra 3-as megjelenését, hátha az is lenyomja majd kicsit, de nagyon nem úgy tűnik mostanában, hogy ilyesmi bekövetkezik. 

dobost
(fanatikus tag)
Köszi, majd kipróbálom! Sztem max 90ig fog esni az ára aztán eltűnik... a népszerűsége és az anyagok miatt nem hiszem, hogy egy archos alá menne árban:-)
Tegra3 január előtt nem lesz, akkor is 170-180 kezdő árral... :-( sztem egy jó ideig nem fogja zavarni/lenyomnia tegra2 árait... akkor is max 10-20at esik. Lejjebb nem tud menni, mert ott a jobb minőségű 1 magosak vannak
Nem olyan nagy beruházás, ez az adapter
kb 2400Ft külső tápegységgel együtt, ha kevés neki az szufla amit az USB ad.
[link]
Samsung Galaxy Player/S Wifi 5.0 YP-G70CW 16GB BLACK

dobost
(fanatikus tag)
Külső winyóm van, viszont a tablet résznek nincs USB bemenete... :-( kell hozzá átalakító, de lejet egy anya-anya megoldja és nem kell 60000 Forintos asus kütyü

pumedli
(lelkes újonc)
Olyan kábel nincs a külső vinyóhoz (vagy a házhoz), ami micro-USB-s?

dobost
(fanatikus tag)
Micro Usb usb átalakító létezik... tableten van micro usb? A bemutatókban csak az alsó spéci csatlakozót mutatták... :-(

pumedli
(lelkes újonc)
Bocs! Hirtelen a microSD-vel kevertem...

_Mono_
(újonc)
A miniHDMI kimenetét próbálta már valaki? Egyből megy, vagy állítani kell valamit valahol?

_Mono_
(újonc)
Na kipróbáltam közben, nem kell állítani semmit.
Transformer->miniHDMI-HDMI átalakító->HDMI-HDMI kábel = működik
Transformer->miniHDMI-HDMI átalakító->HDMI-DVI kábel = nem működik
HDMI mediaplayer ->HDMI-DVI kábel = működik
Van ötletetek, mi lehet a gond?

dobost
(fanatikus tag)
Ezt nem fogjátok elhinni!
Ma reggel bőszen szemeztem a transformerrel, erőt vettem magamon és felhívtam az E boltot, h megkérdezzem Miskolc fog-e kapni belőle... üfsz csaj mondta, hogy 99900ért nem lát ilyen terméket... megnéztem neten és tényleg felugrott 120ra... azt hiszem Metro lesz belőle holnap... :-)

pumedli
(lelkes újonc)
Én is szemeztem vele a hétvégén, de mivel van egy folyamatban lévő megrendelésem, amit most már több, mint egy hete nem tudok online kifizetni, töröltettem velük. Gondoltam, addig nem rendelek meg újat, amíg folyamatban van egy rendelésem. Így most már nem kell ezen gondolkodnom...
Persze a törlés sem megy gyorsan,,, még mindig nincs törölve. Lassanként már oda jutok, hogy a felhasználónevem töröltetem velük. 

dobost
(fanatikus tag)
23ig akciós a Metroban... :-)
Próbált már valaki USB eszközt (winyó, bill, stb) csatlakoztatni a tablet részéhez valamilyen módon? Akár anya anya átalakítóval akár az asus megoldásával...

Rudiaszarvas
(tag)
Hi!
Igen... én egy Samsung 750Gb-os külső notivinyót kötöttem rá gond nélkül, egy sima egszerű noti vezetékes egeret is, vlamint egy asus notivinyó is volt vele összekötve. Billentyűzetet még nem próbáltam. Bluetoothon tökéletesen üzemel vele az egerem (Logitech). Ha jól tudom 3G-s modemet is lehet rákötni, egyes típuokhoz driver is van és akkor mobilnetet is tudsz rajta használni.
Remélem tudtam segíteni. Szép napot!

dobost
(fanatikus tag)
Köszi!
A fentebb linkelt asus átalakítóval vagy sima USB any anya megoldással?

Rudiaszarvas
(tag)
Én csak a dokkolóval kötöttem össze...sima usb....

_Mono_
(újonc)
Erre valaki?
"Van a marketen egy koponyeg nevű időjárás alkalmazás. Elvileg felmegy, gyakorlatilag nem találom sehol, már kétszer próbáltam telepíteni. Megnéznétek esetleg ti is, hogy megy-e nektek?
Alapvetően időjárás előrejelző valamit keresek, ami beszéljen magyarul és további nagy előny, ha nincs benne reklám. Tudtok ilyesmiről?"
Ami gyárilag benne van az nem jó?

_Mono_
(újonc)
Ez tud előre is jelezni? 
Eddig csak úgy láttam, az azt mondja meg, hogy éppen ahol vagyok, ott éppen milyen az időjárás. - Ezt mondjuk soha nem értettem, pont ott és pont akkor szerintem senkit sem érdekel, milyen az idő, hisz' elég kinézni az ablakon, nem? 
Három hete linkeltem a HD Widgets-et, ami időjárás előrejelző és sok más egyben, könnyen formázható és pl. tudja a wifi, BT ki-be kapcsolást egy nyomásra. GPS alapján megmondja hol vagy (vagy kézzel állítható).
Egy lesz vele, hogy nem magyar. (mondjuk a celsius és a felhőcske logó minden nyelven ugyanaz, valamint azt a pár szót meg lehet ám tanulni angolul is, nem fog fájni.
)
Esetleg ez. (időkép)

_Mono_
(újonc)
Egy nagy kérés: megpróbálnád telepíteni a tieden? Nem vagyok nagyon jártas még a marketben, eddig telepítettem ezt-azt, ezek így mentek: Kiválasztottam, mellette volt "letöltés" gomb. Rányomtam, letöltötte, telepítette, utána e gomb helyett kettő lett: Indítás és Eltávolítás.
Ennél az időképes és még 1-2 másik alkalmazásnál a "Telepítés" után hiányzik az "Indítás" gomb, csak "Eltávolítás" van. Nincs "Indítás" Nem is tesz ki ikont, alkalmazásaim közé sem ül be, csak a "Beállítások", "Alkalmazások" között látszik, ahol csak eltávolítani tudom csak.
Szóval nekem nem megy fel az az időképes dolog, nagyon kíváncsi lennék, hogy másnál megy-e? Illetve mit tapasztal, nagy segítség lenne, ha megpróbálnátok ti is.

_Mono_
(újonc)
Ezt megnézem, köszi, de ettől függetlenül nagyon érdekelne az időképes dolog 
Barátnőm múltkor úgy elrakta az Eeepadját, hogy nem találta meg pár napig, mikor megtalálta, 4 napnyi akkumulátoridő volt benne, és 42%-on volt. Bekapcsolt wifivel 
As the window open, I release everything that corrode inside of me.
Wifi sokat leszed, van hogy 6-8%-ot is naponta, főleg ha emailt, időjárást, meg ki tudja miket csekkol.
Igen.
Más kérdés, hogy egy csúcsmobil hamarabb lemerül ennél. Ezt szeretem a legjobban az Eeepadban, főleg dokkolóval. Aktív nyüstölés mellett 3 napot simán kibír.
As the window open, I release everything that corrode inside of me.
Feltettem ezt az időképet, nekem sem volt se az alkalmazások között, se az asztalon. szerintm nem kompatibilis ezzel a készülékkel, felbontással, vagy nem tudom mi baja lehet.
Megoldás: böngésző -> www.idokep.hu