2013. május 25., szombat

(#1) Devid_81

Devid_81
(PH! addikt)

"A Gigabyte már el is árulta, hogy két BIOS chippel szerelt alaplapjainál sikeresen megkerülték az AMD korlátozásait. A jövőben elkészített, javításokat és optimalizálásokat tartalmazó BIOS verziók frissítéskor az elsődleges chipbe kerülnek, a másodlagos pedig azok biztonsági másolata mellett, tartalmazni fogja a régebbi mikrokód verziót is. Egy trükk segítségével sikerült elérniük azt, hogy a POST folyamat során a fejlettebb BIOS minden új funkciója érvényesüljön, de processzorokhoz készített mikrokódnak a régebbi változata töltődik be a másodlagos chipből, így továbbra is meghagyva a lehetőséget a letiltott processzormagok aktiválására."

Köszönjük Gigabyte! :R

.::www.megadanceradio.hu::.

(#2) bod101

bod101
(fanatikus tag)

Szerintem meg kell hagyni a választást mindenkinek, nagyon jó a Gigabyte hozzáállása a dologhoz. Ha szerencsém van, van egy jó procim, ha nincs akkor egy kevésbé jó.

1-es golf, 2-es golf, ... (Bëlga)

(#3) FireKeeper

FireKeeper
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

mi a francért kellett az ASUS-nak pattognia, és ilyen parasztvakító (és egyben pofátlanul feltűnő) funkciót beépíteni a BIOS-ba? persze, hogy ez már az AMD-nek is sok volt. még jó hogy a gigabyte ilyen okosan kikerültea korlátozást. eddig nem giga lapot akartam, de ha a modot szeretném alkalmazni, akkor most már muszáj lesz azt venni :(((

Sansa Clip Zip <3

(#4) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a cimbim is megcsinálta egy X 3 720-sal kb.5 percig ment is,amint elinditott egy játékot vagy nero-t egyböl lefagyás... montam is neki, hülyegyerek(elvégre Te 3 magos procit vettél) nemvéletlenül van a 4. mag kikapcsolva... :DD

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#5) Thrawn válasza FireKeeper (#3) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ööööö, mi? :F

Az Asus-é is hasonló lesz, mint a Gigabyte megoldása, hol itt a gond? Nem miattuk ad ki az AMD frissített mikrokódot, ha esetleg erre gondoltál.

Different songs for different moods. Diablo 3: Thrawn#2856 łłł Demon Hunter's Club: http://href.hu/x/iisz

(#6) sz0k3e_

sz0k3e_
(fanatikus tag)

Unleashing mode, na ez kemény :D

Gigabyte ROX! :R

"What next in the parade of constant obstacles?"

(#7) FireKeeper válasza Thrawn (#5) üzenetére

FireKeeper
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor lehet hogy rosszul értelmeztem a cikket (és a képet). az AMD nem azért ad ki új mikrokódot, mert egyes gyártók (a képen éppen az asus) külön menüpontot kínálnak a 4.mag/L3 cache bekapcsolásának? ez már nyilván túl sok volt, eddig csak azok ismerték a mod módját, akik valamennyire értettek a témához, de így már boldog-boldogtalan meg tudja csinálni (még akár úgy is, hogy véletlenül bekapcsolja, mert olyan neve van, hogy az biztos jó lehet...)
nem is tudtam hogy az asus-nak is van ilyen dupla bios-os lapja.

Sansa Clip Zip <3

(#8) lsc

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csodálom eddig várt ezzel az amd, üzletileg nem lehetett egy sikeres dolog ez az aktiválás .

Az élet kegyetlen .

(#9) CsendesMark

CsendesMark
(senior tag)

GIGABYTE Rulez :K

(#8) lsc
De igen, amennyiben a felhasználó intel proci helyett vett AMD-t, ami könnyen előfordulhat

[ Szerkesztve ]

...az ár/érték arány a vesztesek mentsvára :D

(#10) Ribi válasza LackoMester (#4) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

Csak szerencse kérdése, hogy azért van-e letiltva, mert tényleg rossz, vagy azárt, mert nem volt elég hibás darab és egy jól működőt tiltottak le. Szóval nem kell lehülyézni valakit, mert megnézi :U

[ Szerkesztve ]

(#11) madgie

madgie
(VIP)

Megértem mindkét oldalt, a vevő szereti az ajándék zsákbamacskát, a gyártónak meg nem jó, ha olyat is elvárnak az adott terméktől, amit nem biztos, hogy fog hozni (pl. sz*rrá tuningolva is menjen a negyedik mag az X3-ban), de ne legyenek illúzióink: az AMD-nek sok zöldhasút hozott eddig ez az ACC mizéria.

[ Szerkesztve ]

Egreat S5A médialejátszó eladó! http://href.hu/x/j3w7

(#12) ^Clown válasza lsc (#8) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az X4 szempontjából biztos nem, de az X3-asok eladását szerintem elég durván fellendítette.

Gigának meg jár egy :R :C

[ Szerkesztve ]

ZTE Grand X IN és Alcatel OT-995 / Telenor One Touch S Nillkin tok ELADÓ -> http://bit.ly/eLWpUo

(#13) Móci

Móci
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Giga rulz!
Mindenkinek igaza van valamilyen szinten, de ha például a user aktiválja magot, működik neki, akkor öröm boldogság. Ha nem, akkor sajnos így járt. De ebből rossz vélemény is lehet, ami elterjesztve rombolja az üzletet például.
Lesz itt még trükk rendesen, meg harc a lapgyártók és az amd között....

"...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."

(#14) azbest

azbest
(Szakértő)
LOGOUT blog

majd a modbios oldalakon megjelennek az újabb biosok a régebbi microcode-dal szerelve ;)

[ Szerkesztve ]

A Raspberry Pi találkozik a felhővel, avagy elosztott fordítás különböző architektúrák között: http://tinyurl.com/RPi-icecc-farm

(#15) akosf

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Többre menne vele az AMD ha hardveresen tiltaná a dolgot. A szoftveres megoldásokat előbb-utóbb megkerülik...

(#16) Thrawn válasza FireKeeper (#7) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem, az új Unleash menüpont ad lehetőséget majd arra, hogy a frissített mikrokód ellenére is "unlockolni" tudd a procikat. Az Asus ezt megoldja külön BIOS-chip nélkül is.

A Gigabyte-nál EC Firmware for ACC néven szerepel, amit Normal vagy Hybrid állásba lehet állítani.

Different songs for different moods. Diablo 3: Thrawn#2856 łłł Demon Hunter's Club: http://href.hu/x/iisz

(#17) Oliverda válasza akosf (#15) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Biztos megérné nekik még erre is plusz kiadást fordítani...

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#18) Gerisz

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hehe Giga játsza itt magát
Ami Bios kijött a lapomhoz újabb az már nem engedi a 4. magot. F3-al megállt a téma, azóta van F4 F4V pedig ez nem low-end lap

(#19) FireKeeper válasza Thrawn (#16) üzenetére

FireKeeper
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

akkor tényleg rosszul értelmeztem a cikket. azt hittem ezek a mágikus menüpontok bőszítették fel az AMD-t.

Sansa Clip Zip <3

(#20) Mr.Csizmás

Mr.Csizmás
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

molnárka007 erre írná, hogy szeretné bekapcsolni az Asus X58-as lapján, de nem találja ezt a menüpontot :DDD

| Cicu & Cica | IT/műszaki állást keresek Bp-n, és környékén | „diófa & kötél - bussiness solutions” | elado aprosagok: http://goo.gl/W1uUq

(#21) LackoMester válasza Ribi (#10) üzenetére

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

azért hülyézem le cimbit,mert Ö azthitte automatikus,tök normális ,h.bekapcsolja a 4.magot-és az müküdik :) meg mert ez jólesett :DD ....persze ez szerencse dolga az egész,mint az órajel emelés...valamelyik proci jobban birja valamelyik kevésbé ..

[ Szerkesztve ]

(#22) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Kíváncsi vagyok hogy mikor jönnek a selejt Istanbul-ból készült X3 és X4 procik amikben majd vissza lehet kapcsolni azt a 2-3 magot. :))

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#23) Ste

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Öngól valamilyen szinten. bios terén pedig nem biztos, hogy megéri majd az újabbat rárakni, csak azért, hogy a frissítés lecsapja az addig működő +1, +2 magot :)

(#24) TomBoy1986

TomBoy1986
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Én ezt üdvözítőnek találom, s tökéletesen meg is értem. Ezt, ami az utóbbi időben megy nem hinném, hogy bárki is tétlenül nézné...

AMD Athlon64 II X4 620 @ 3.25GHz ; MSI 970A-G46 ; Sapphire HD7850 1024MB OC ; KingMax DDR3-1600 2x4GB ; Seagate 500GB ; CoolerMaster RealPower RS-520W ; Gigabyte X5 ; Logitech Z-2300

(#25) Devid_81 válasza Mr.Csizmás (#20) üzenetére

Devid_81
(PH! addikt)

Jajj ezt Te sem akarhatod :C
Ne is beszéljünk róla mert ha felhúzzuk akkor az aprón található összes 20k alatti VGA-t elkezdi fikázni, hozzászólásonként új és új avatarjával :DDD

.::www.megadanceradio.hu::.

(#26) madgie válasza LackoMester (#21) üzenetére

madgie
(VIP)

Ja, megveszi at átlag júzer az X3 720-at, nem megy stabilan a negyedik mag és "csak" 3200 MHz-ig húzható. Szegéééény. Az nem jut eszébe maj', hogy videókonvertáláson és pár egyéb speckó feladaton kívül úgysem tudná kihasználni a szerteszíjjeltuningolt négymagosát :)

(#27) tlac válasza azbest (#14) üzenetére

tlac
(PH! nagyúr)

ez is egy megoldás, de még jobb lenne az új mikrokódot moddolni
:)

http://hardverapro.hu/apro/hauppauge_wintv_38104_tv-tuner_olcson_elado/friss.html

(#28) Kendek

Kendek
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért én örülök is neki kicsit, hisz javarészt azért olyan procik jönnek ki X3-nak, X2-nek amiknek tényleg hiányosságaik vannak a 4. magot illetően. Én pl. ha bekapcsolom az ACC-t, akkor el sem indul a gép. Ez felháborítónak tartom, mert az ACC valódi szolgáltatásait nem tudom kihasználni, mintha nem is lenne. :W

<-ƘƘ-> Systemback

(#29) FireKeeper

FireKeeper
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

most hogy jobban belegondolok (és még 1x átolvastam:) ) lehet hogy ezt direkt csinálja az amd, hogy az alaplapgyártóknak lépni kelljen. elvégre is az ACC tudtommal nem tuningopció, tehát garanciavesztés nélkül ki/be kapcsolható. így ha a user bekapcsolja, fagyhat a rendszer. viszont (ha jól veszem ki, kicsit már magammal is bizalmatlan vagyok) így az ACC bekapcsolása önmagában nem vezet fagyáshoz, ha a procin csak 3 mag jó, viszont gyártó által beépített kapcsoló mellé oda van írva, hogy fagyáshoz is vezethet, ergo mind a gyártó, mind az AMD fedezve van, és az ACC is eredeti rendeltetése szerint működhet (ha visszaemlékezünk, az ACC nem magbekapcsolásra, hanem a tuning pár 100MHz-el való növelésére, órajelstabilizálásra lett kitalálva)

[ Szerkesztve ]

Sansa Clip Zip <3

(#30) BloodRay válasza madgie (#26) üzenetére

BloodRay
(PH! kedvence)

Nálunk videokonvertálásra/vágásra lesz használva a gép, de valószínűleg nem lesz bekapcsolva a 4. mag. Fontos a stabilitás.

"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#31) madgie válasza BloodRay (#30) üzenetére

madgie
(VIP)

Nekem is így van. Aktiválható a negyedik mag, csak a boot-nál van egy kis vacakolás, de win alatt stabil. Ettől függetlenül lekapcsoltam, mert valahogy nem tetszett az a ritka instabilitás a biosban (20-ból egyszer nem indul el a gép elsőre)

Egyszer bekapcsoltam azóta, e-penis mérésre (3Dmark Vantage) :D

(#32) antikomcsi

antikomcsi
(PH! kedvence)

Szerintem ez nem probléma, max jönnek majd a manta biosok. :DDD

(#33) Cadal válasza BloodRay (#30) üzenetére

Cadal
(őstag)

Ne szívd mellre, de Te nem is fogod aktiválni a 4. magot. (Kivéve persze ha Rev 2,0 a lapod :K )

(#34) akosf válasza Oliverda (#17) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mitől biztos?

(#35) BloodRay válasza Cadal (#33) üzenetére

BloodRay
(PH! kedvence)

Igen észrevettem közben. :) Nem nagyon nézegettem még az új lap biosát.
Rev 1.0 -s a lap.

"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83

(#36) El Tebe

El Tebe
(kvázi-tag)

Tényleg ennyire megéri a gyártónak?! :Y 4 fullos magot pakol be egy prociba, majd letilt belőe 1-2-t, amit lehet ráadásul aktiválni...?

[ Szerkesztve ]

"Metált? Bírod?!" www.tibi-team.hu | www.webböngésző.hu

(#37) LackoMester válasza madgie (#26) üzenetére

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerinted elkezdem sajnálni ?Nem... :DD ja,az egészben az a jó,h.WW és Hóditón kivül mást nemcsinál rajta... :D

[ Szerkesztve ]

(#38) tzsolesz

tzsolesz
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ekkora huzavonát, de végül is érthető. :U

Még jó hogy a 800SP-és 4830-aknál ilyen gond nincs. Csak 625/1000-re kell húzni az órajeleket, ami pics@füst tuning ezeknél a kariknál, és már kész is a 4850-es 4830 felirattal.

A Sapphire meglehetősen nagy példányszámban szórta ki ezeket a VGA-kat. nem is gondoltam volna..... :Y Tele a PH! ilyen karikkal, nem beszélve azokról (PC userek 95%) akik nem PH! tagok, vagy nem fórumoznak nap mint nap..... :C

[ Szerkesztve ]

tzsolesz

(#39) Ste válasza Kendek (#28) üzenetére

Ste
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Persze, hogy nem tudod kihasználni! Mivel az még a TLB hibás Phenom I-hez lett kitalálva, hogy az esetleg Tlb bug okozta hibák ne jöjjenek elő.
Ennél azért komolyabb érvelés kellene.
Az hogy a gyártók benne felejtették tudatosan vagy véletlenül az már más tészta

(#40) FireKeeper válasza tzsolesz (#38) üzenetére

FireKeeper
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

lehet hogy nagy részük nem is tudja milyen kincs van a birtokában :N

Sansa Clip Zip <3

(#41) Oliverda válasza akosf (#34) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Épp arra próbáltam utalni hogy minden bizonnyal nem érné meg.

(#42) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

nem szeretem az AMD-t de ez jó húzás vot a Gigától..:D így sokan átpártolnak az intelről ( olcsó akár 4 magos proci 3 áráért)
de én maradnék az asusnál :)

(#43) akosf válasza Oliverda (#41) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

(#17) Oliverda: "Biztos megérné nekik még erre is plusz kiadást fordítani..."

(#41) Oliverda: "Épp arra próbáltam utalni hogy minden bizonnyal nem érné meg."

Logikus... ;)

(#44) N-vidi-A válasza Devid_81 (#1) üzenetére

N-vidi-A
(HARDVERAPRÓD)

Ügyes, így egy jó páran egyből a Giga mellett döntenek!:D :R

Migiri, migiri, úgy ám! :D 漢字 Minden sikeres férfi mögött áll egy nő, aki jól járt...

(#45) Thrawn válasza akosf (#43) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kapcsold be az irónia-detektorod ;)

(#46) akosf válasza Thrawn (#45) üzenetére

akosf
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor meg az lett volna a baj... ;)

(#47) keytar

keytar
(tag)
LOGOUT blog

ezt az AMD már tuti bukta, felesleges erőlködni :)

www.keytar.hu - improve yourself

(#48) BloodRay válasza akosf (#43) üzenetére

BloodRay
(PH! kedvence)

"Biztos megérné nekik még erre is plusz kiadást fordítani..." :U

(#49) bambano

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

parasztos megoldas... ki lesz a felelo"s a problemakert?

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#50) Gyuri27

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Jó ez raktársöprésnek. Most még mindenki rohan olyan procit venni amibe megy a 4 mag.
A gigánál meg csúnyák a bios írok.
Az user amúgy is sz.rik bele az új biosba ha a 3 magosa megy 4 maggal és még kicsit tuningolni is lehet. Én legalábbis ezt tenném.

[ Szerkesztve ]

Elindult!!! http://www.diablohungary.hu

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.