2013. május 23., csütörtök

(#1) zozo2001hu

zozo2001hu
(tag)

Fantasztikus program imádom, pillanatok alatt feltölti a fotókat, amelyek egy-egy életképet, pillanatnyi szituációt ábrázolnak! :D

Ja és ezek a retro szűrők, zsír mindegyik! :)

Egy dolgot nem értek, mivel ingyenes a program és reklámok sincsenek benne, ezért ez miért éri meg a fejlesztőknek??? :N

[ Szerkesztve ]

SONY XPERIA T Android 4.1.2 9.1.A.0.489 - Samsung Galaxy Tab 2 7.0 WIFI Android 4.2.2 CyanogenMod 10.1

(#2) ABal

ABal
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez önmagában egyértelműen jó hír, de biztos bennem van a hiba, ha időnként csak nézek, hogy miféle alkalmazások érnek el több milliós letöltéseket valamelyik alkalmazásboltban.

(#3) Dany007

Dany007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Látom egyre gondolunk a cikkíróval :D
Olvasom-olvasom-olvasom és megfogalmazódik bennem a kérdés, hogy: "mégis miért olyan nagy szám ez?" Erre ugyanezt olvasom a cikkben is. :D
Persze a válasszal már nem lettem kisegítve.
Továbbra sem értem mi értelme az egésznek.

Adott egy program, amiben alap szinten lehet effektezni a képeket. Majd ezeket a képeket megoszthatjuk a már ismert oldalakon. Ennyi. Vége. Ezért milliós letöltés?
Igaz én ezt a hülye megosztás mániát sem értem igazán. Biztos öreg vagyok hozzá. :) Szerintem a használók jórésze se érti, csak követi a trendeket, mert úgy lesz "menő"!
Na mind1 :)

ps.: még jó h ingyenes. Kíváncsi vagyok ha fizetős lenne hányan lennének hajlandóak fizetni is azért, hogy kövessék ezt a megosztásos trendet... :U

(#4) lordfreyr válasza zozo2001hu (#1) üzenetére

lordfreyr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet nem is a program, hanem maga az Instagram közösségi szolgáltatás fenntartásából származik a fő profit.

(#3) Dany007: Bennem is ez a kérdés fogalmazódott meg, amikor néhány napja olvastam a hírt... bár az inkább flamewar keltő fikázás volt, meglepően alacsony színvonal adott oldalhoz képest, amit inkább nem neveznék most meg. De visszatérve a programhoz, szerintem ahogy ez manipulálja effektekkel a képeket, úgy a birka effektussal manipulálja a felhasználókat, magyarul követni a többit, mer' ha nem, akkor... egyéniség maradsz?
Amúgy szerintem $1-os áron is elkelt volna ebben a példányszámban.. talán többért is, bár nem tudom mennyi a nyugati androidos tinédzserek ingerküszöbe, ha apuci pénzét kell költeni.

[ Szerkesztve ]

"Don't let me fall into nothingness! I won't be happy there!"

(#5) Duliee

Duliee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Még több tucat-Barbisplázarib@ncos-vagyhűdejólnézki-ilyensz@rul típusú fényképpel fogják elárasztani a netet :D

[ Szerkesztve ]

Huawei Y300 tokok igény esetén eladóak! - Be Quiet! - Pure Power 350W 5990 Ft --||| D-Design - www.facebook.com/dulicsekdesign ||| 188+/0- \\ Ha véletlen nem válaszolok , dobj még egy privátot

(#6) szp1 válasza Dany007 (#3) üzenetére

szp1
(őstag)

+1

Én ezen felül azt sem tudom, hogy ennyifajta megosztás meg "közösségi" tevékenység közepette mikor van ideje ÉLNI a trendi usernek.... :U
Vagy ez maga az Élet?
Virtuális.... :O

Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány)

(#7) >-48-<

>-48-<
(fanatikus tag)

Na most már végre értem, hogy mi az a temérdek retro szűrős kép a FB-n. :DDD

#!

(#8) rObika8802

rObika8802
(fanatikus tag)

énis tegnap szedtem le és nagyon tetszik a program :) legjobb sztem :P

de nem a megosztás miatt hanem mer jók az effektek :)

[ Szerkesztve ]

| Sony Xperia P | Sony Ericcson Xperia Ray törött kijelzős :( | Samsung S8500 Wave/LC1 |

(#9) S e t h

S e t h
(senior tag)

A "fényképezős" mobilok térhódításával, az emberek jelentős részében meglévő világot megörökíteni akaró vágy, plusz a bennünk rejlő fotós szabad utat kapott és boldog-boldogtalan örökít meg minden pillanatban és minden élethelyzetben.
Pillanatnyi őrület, de mivel a generációk részéről az utánpótlás biztosított, így mindig lesznek akik fotóznak és megosztanak.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#10) Hunner

Hunner
(kvázi-tag)

Amikor megjelent androidra egyből leszedtem, csináltam pár képet egészen beszippantott a hipster életérzés. Aztán ahogy a kezdeti lelkesedés múlt, rájöttem hogy 1:1-es képarányú fotókkal sok mindent nem lehet kezdeni, egy csomó lehetőség kimarad, nem lehet a képpel "játszani"... Aztán egy fórumon ajánlotta valaki a Streamzoo nevű programot ami szerintem méltó ellenfele az instagramnak, ezen felül szabadon lehet változtatni a képarányt benne, 15effekt és 12 keret van benne, plusz lehetőség hogy a szokásos brightness/contrast/hue/saturation négyest is megváktoztasd...
Összegezve nekem tetszett az instagram, de androidos körökben az idők folyamán készültek olyan alkalmazások amik sok esetben többet is nyújtanak nála.

[ Szerkesztve ]

- LG Optimus 2x - CM10 Nightly -

(#11) Duliee válasza S e t h (#9) üzenetére

Duliee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Csúnya betegség a közléskényszer :D, legalábbis néha vannak akik késztetést éreznek, egy csomó kép feltöltésére, aztán csodálkoznak, hogy egy-egy kellemesnek hitt pillanat a napisz@ron landol.

Ettől függetlenül jó lehet az alkalmazás, pár napja már leszedtem, de nem jelentkeztem be.

Huawei Y300 tokok igény esetén eladóak! - Be Quiet! - Pure Power 350W 5990 Ft --||| D-Design - www.facebook.com/dulicsekdesign ||| 188+/0- \\ Ha véletlen nem válaszolok , dobj még egy privátot

(#12) Dany007 válasza lordfreyr (#4) üzenetére

Dany007
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor jó, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel.
Igen, ha nem követed vakon(!) a trendeket akkor talán van esélyed, hogy egyéniség maradj. De ma már ez a legtöbbeknek nem számít. Szerintem azt se tudják mi az vagy miért jó.
Talán abból fakad, hogy nem képesek vagy nem mernek egyéniségként gondolkodni. Ezért inkább követik a tömeget, mert az a "biztos".
Persze nem rossz dolog megosztani a képeket. De normál esetben erre elég az e-mail. Esetleg egy picasa album. És persze ezt is csak a közeli barátoknak családoknak.
Teljesen fölösleges 10-15 féle közösségi oldalra minden szart kitenni bárki számára. Csak azért, hogy mutogassam magam.

Másrészt ahogy előbb írta más is, ilyen nem kell meglepődni ha 1-1 kép a napiszaron köt ki :) Aztán meg megy az anyázás...

(#13) Duliee válasza Dany007 (#12) üzenetére

Duliee
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

+1 :R

(#14) berbatov2 válasza Dany007 (#12) üzenetére

berbatov2
(fanatikus tag)

Hal istennek, hogy kikerulnek napiszarra. Nagyon jo moka!

(#15) decoati

decoati
(fanatikus tag)

Maga az exponáló/effektező/megosztó része egyáltalán nem nagy truváj, pl. a pixlr-o-matic is köröket ver rá.
Ami az egész lényegét megadja az a közösségi integráció, a hashtag-elés, a követések, a csoportok által kiírt "versenyek", stb.

és a szubjektív: alacsony felbontás? igen. 1:1? nem feltétlenül, más forrásból származó képeket is fel tudsz tolni, tehát más szoftverrel tudsz rá olyan keretet rakni ami módosítja a képarányt (de a kész kép 1:1 legyen, úgyis erre vág az ig) gagyi fosok tömkelege? Nézz be pl. a #photooftheday csoportba, elképesztő hogy mi fér bele ebbe a szűk technikai keretbe.
szerk.: nekem bejön

[ Szerkesztve ]

elég vaksi vagyok ahhoz hogy a "pentile"-ról ne a "szőrös", és elég idős ahhoz, hogy a "szőrös"-ről ne a "pentile" jusson eszembe

(#16) sheep válasza Dany007 (#3) üzenetére

sheep
(őstag)
LOGOUT blog

+1...öregek vagyunk hozzá, hiába :)
én pl a FB-ok ismerőseim kb felét letiltottam a hírfolyamból, mert egész nap postolnak mindenféle értelmetlenségeket
hiába, másik generáció

Galaxy S Advance 4.8.3 "Túrós Rétes"

(#17) hackeeeee

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Lényegében ez egy kamera alkalmazás, pár dologgal megspékelve, ha jól értem.

Véleményem szubjektív...

(#18) madeec

madeec
(újonc)

Csak nálam nem tud csatlakozni a FB-hoz, vagy mással is előfordult? Másik hibája: első indulásnál állandóan összeomlik, legalábbis nálam... amúgy tényleg jó cucc.

(#19) hallerlaller válasza zozo2001hu (#1) üzenetére

hallerlaller
(PH! addikt)

miért éri meg a fejlesztőknek?

Mindegyik közösségi alkalmazásban általában nincs reklám és ingyenesek.

"virus telefonban incsen.azt számítogépre tervezik nem kell félned érted." - by SuperVerda87

(#20) drosan

drosan
(lelkes újonc)

Látom nem sokan értik a lényegét ennek...azért ennyire népszerű mert nagy a felhasználói bázisa, olyan ez mint azért használnak sokan viber-t, facebook-ot, skype-ot stb. mert már több ismerős is elérhető rajta, itt ugye mindez az iPhone-nal kezdődött. A készített képek egyből felkerülnek az instagram közösségbe, ahol beállíthatod h mások ne láthassák, csak barátaid vagy azon belül is adott személyek férjenek hozzá, olyan ez mint a FB csak fényképekkel...az egyéb közösségi megosztás lehetősége csak extra funkció a programban.... Nálam 2048X2048-as méretben menti le a képeket, ez szerintem bőven elég mindenre, felesleges lenne nagyobb méret. És valóban sok hasonló program van, nekem is nagy kedvencem volt a pixlr-o-matic pl de sajnos abban nincs tilt-shift stb, egy kompakt kis program rengeteg funkcióval, viszonylag szép felhasználói felülettel, egyszerű kezelhetőséggel. Többek között ezért ilyen népszerű.

(#21) Napfénysüti válasza Dany007 (#3) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egyetértek veled. Én se tudom ez miért olyan nagy durranás. Meg eleve ez a megosztok mindent dolog is. :U

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! I love my Honda Civic VTi :)

(#22) vegato

vegato
(újonc)

Semmiben nem tud többet mint például a picplz sőt ha jól tudom nincs is webes felülete meg olyat is olvastam, hogy nem menti le fotókat sd kártyára (de ebben nem vagyok biztos). Részemről felejtős.

(#23) hackeeeee válasza Napfénysüti (#21) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Képeknél ez olyan, hogy csak ismerősök lássák, akkor értelmes korlátok között, szerintem ez nem olyan nagy gond. Tehát mondjuk bizonyos alkalmakról, mondjuk szülő, vagy bárki más szívesen oszt meg képeket másokkal.. De persze ne úgy, hogy bárki lássa, tehát ne publikus legyen.

Véleményem szubjektív...

(#24) utomi

utomi
(fanatikus tag)

Sajnos HTC One X-en továbbra se megy még úgy se ha azt állítom be, hogy használja az Androidos szoftvert ez pedig óriási fail. De biztosan nagyon jó program. :Y

Apple MacBook Pro 9,1 , iPad 4 16GB 4G, HTC ONe,Samsung Galaxy S4, BlackBerry Z10

(#25) Napfénysüti válasza hackeeeee (#23) üzenetére

Napfénysüti
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó úgy lehet értelme. Pl manageremnek most született meg a kisfia ha róla az ismerősöknek oszt meg képet azt értem. De aki csak úgy valami hülyeséget tol a nagyvilágba mert az "trendi", na azt nem. :N

New World. New Thinking. Més que un club! The Power of Dreams! I love my Honda Civic VTi :)

(#26) drosan válasza Napfénysüti (#25) üzenetére

drosan
(lelkes újonc)

Az már nem a program vagy készítők hibája ha bizonyos felhasználók nem képesek rendeltetésének megfelelően használni...mint akik a FB-ot twitter-nek nézik...én is ezért töröltem rengeteg embert a FB hírfolyamból...nem a magamutogatás a lényege hanem olyan események megosztása ami adott baráti, családi körünket is érintheti

[ Szerkesztve ]

(#27) hackeeeee válasza drosan (#26) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Ez így igaz.

Véleményem szubjektív...

(#28) lordfreyr válasza hackeeeee (#23) üzenetére

lordfreyr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kik azok az ismerősök az online világban? Komolyan kérdezem, mert már nálunk Magyarországon is sokszáz ismerőse van az átlagnak, külföldön sok ezer, megkockáztatom, hogy US citizeneknek több tízezer. Ez bőven túlmegy már azon, hogy a valódi ismerősökkel osztani meg dolgokat, hisz ennyi embert senki sem ismerhet ténylegesen. Persze, lehet csoportokba rendezni őket, hála a Google Plus-nak, de ezzel a többség nem él és osztanak meg mindent mindenkivel. Hát még az ismerősök ismerősei... na arról a halmazról nem is beszélve. És akkor ott van még a megosztás funkció is.
Nem kell publikusnak lennie minden sz*rnak, hogy milliókhoz jusson el.

Egyébként az én magánvéleményem a fényképekről, hogy:
- a megörökítendő fénykép legyen a lehető legjobb minőségű, szoftverrel meg csak a fényképezés közben kikerülhetetlen képi hibákat kéne javítani (a kézremegés vagy a rossz minőségű fényképezőgép nem ilyen), retusálni tilos, cenzúrázni nyilván (a készítőnek) szabad
- effektek meg akkor kellenek, ha művészi alkotás a cél, de akkor nem mások munkáját kéne felhasználni és azzal dicsekedni, hanem saját tudásból manipulálni a képet megfelelő szoftverekkel és időt fordítani az aprólékos kidolgozásra a legjobb eredmény érdekében.

[ Szerkesztve ]

(#29) hackeeeee válasza lordfreyr (#28) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Nekem van olyan ismerősöm, aki FB-n is csak a családtagokkal, családi barátokkal kommunikál, senki mással, vagy rokon aki külföldön él, stb, és szerintem másoknak is van ilyen ismerőse. Például. Velük simán oszthatnak meg eseményekről képeket. Oké, hogy le van butítva pl. ha fb-n keresztül van feltöltve, de ha csak így láthatják, a semminél ez is több.

G+-nál a körös (csoportos) elrendezés, és az ehhez kapcsolódó megosztás lehetősége szerintem elég jó, hasznos.

De most más kérdés, hogy mi a cél, csak megosztás, vagy a megosztásból való "megtartás, megőrzés." Mert most a megosztásnál, az élmény "átadásán" van a hangsúly, arra elég a fb gyári minősége is, szerintem.

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#30) Telomanikus válasza rObika8802 (#8) üzenetére

Telomanikus
(Arcképgyáros)
LOGOUT blog

Effektek ezer más driod alkalmazásnál is vannak, A legjobb erre a célra szerintem a PicsArt - Photo Studio.
Képmegosztónak pedig (most már Instagrammal párhuzamosan) a lightboxot használom. Nekem az a kedvenc. :)

[ Szerkesztve ]

http://www.flickr.com/photos/bodnarb - NIKON D5100

(#31) eeaa

eeaa
(senior tag)

...nem is lehet elérni ezt a progit, a play-en... :F

http://www.flickr.com/photos/67622369@N03/

(#32) hackeeeee válasza eeaa (#31) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Én elsőre megtaláltam.

Véleményem szubjektív...

(#33) Dark Archon

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Tényleg tök jó, de mégis hol a rákba lehet megnézni az Instagram-ra feltöltött képeket? Az, hogy a Picasa feltöltés hiányzik, szintén röhej. Meg csak négyzet alakú képeket hajlandó feldolgozni?

[ Szerkesztve ]

Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Windows 7 x64 | BC2: DarkArchonHUN

(#34) Telomanikus válasza eeaa (#31) üzenetére

Telomanikus
(Arcképgyáros)
LOGOUT blog

Nem rákeresve is ott van a "legjobb új és ingyenes" kat. elején.

(#35) gabancs

gabancs
(senior tag)

Mi a nagy durranás ebben? Már maga a FB is milliós felhasználói táborral rendelkezik, és ott is van fénykép feltöltés. De magának a Google cégnek is van ilyen alkalmazása a Picasa, vagy a Google+. Szóval mi ebben olyan eget rengető?

(#36) hackeeeee válasza gabancs (#35) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Lényegében az, hogy minőségromlás nélkül tudsz képet feltölteni. Ez az FB-re pl. nem igaz.

Véleményem szubjektív...

(#37) gabancs

gabancs
(senior tag)

Tehát teljes méretű fényképet? Ennek mi az értelme egy telefonos szoftvernél? A telefon felbontása igen szűkös egy 1:1-es méretű fényképhez. Arról nem is beszélve, hogy a mobillal készült képek 1:1 méretben borzalmas képet adnak. Ezt még egy igen komoly kompakt sem tudja, csak a DSRL.

(#38) hackeeeee válasza gabancs (#37) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Nem csak a 2-3MP-s telefonok vannak, van jó pár készülék, ami képes so értelmes minőségű képet is készíteni. Főként a csúcskategóriában.

Véleményem szubjektív...

(#39) eeaa

eeaa
(senior tag)

..a desire-m on market van, ott egyből megtalálta, de a nexus s emen nincs market csak play... azon hiába keresem semmi... pedig a play és a market egy és ugyanaz... nem? :F

http://www.flickr.com/photos/67622369@N03/

(#40) gabancs

gabancs
(senior tag)

Bocs, de olyan nincs! A kompakt fényképezők is ocsmány képet készítenek 1:1 méretben.
Ezen ne vitatkozzunk, van telefonom, van kompakt fényképezőm és van DSRL fényképezőm is. Nem most kezdtem fotózni, tehát láttam már fényképet.

(#41) hackeeeee válasza gabancs (#40) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Láttál már képeket? Tyű.. Én is ám..

Most értelmes minőségről, vagy tűéles képekről beszélünk? Szerintem nem egy a kettő...

Mondjuk az SII vagy a Note által készített képek szerintem elfogadható kategóriába tartoznak... :U

[ Szerkesztve ]

Véleményem szubjektív...

(#42) Telomanikus válasza eeaa (#39) üzenetére

Telomanikus
(Arcképgyáros)
LOGOUT blog

Egy ugyan az...nekem is play van( az csak frissítése a marketnek nem????) és megtaláltam. :F

Próbáld gépről rátenni.

[ Szerkesztve ]

(#43) hackeeeee válasza Telomanikus (#42) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Így van.

Véleményem szubjektív...

(#44) lordfreyr válasza eeaa (#39) üzenetére

lordfreyr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem keresésre a Neo egyből megtalálta a Play-en, de itt a QR kód hozzá:

(#42) Telomanikus: nem frissítése, egyszerűen csak átnevezése, meg logó csere történt, illetve egy-két apróságot átszabtak a weboldalon.

[ Szerkesztve ]

(#45) gybazsi

gybazsi
(senior tag)

A fórumot olvasgatva úgy tűnik, nem én vagyok az egyetlen ember, aki nem érti, hogy miért is olyan hűdejó ez a program. Szerintem semmi különlegeset nem tud. Mondjuk az is igaz, hogy én se vagyok az a nagy megosztás mániás.

"az LFA a LegFaszább Autó rövidítése" - Bazsó Gábor (Totalcar)

(#46) Apika

Apika
(PH! addikt)

Fészbúk, lájk, megosztás, ez nem az én világom... :N
Ez az alkalmazás sem hozott igazán lázba. Egyetértek Dany007 kolléga mondanivalójával... :K

[ Szerkesztve ]

(#47) hackeeeee válasza Apika (#46) üzenetére

hackeeeee
(HARDVERAPRÓD)
LOGOUT blog

Mondhatni Én is, mert számomra sem sokkal több ez az app, mint egy képkészítő alkalmazás. :)

Véleményem szubjektív...

(#48) Hennet

Hennet
(fanatikus tag)

Ez magyar fejlesztők keze munkája?

"Ööü... Én meg már azt hittem, hogy mivan, pedig mégsem."

(#49) K0vasz

K0vasz
(lelkes újonc)

Tehét ezzel ugyanúgy meg lehet osztani a képeket FB-n, mint akár az alap kameraprogival, csak ez 1:1-es képeket csinál? Hát ez nagyszerű... :))

(#50) mrhitoshi válasza Dany007 (#3) üzenetére

mrhitoshi
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kb. én sem értem mi a fenének egy ilyen, és szerintem nem vagyok "idős" sem. ;]

Az egész egy divat, semmi több. :W

Intergalaktisches protonengetriebenes elektrisches Wackelarmwerbedroid

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.