2013. május 19., vasárnap

(#351) imiadmin válasza f8enter (#349) üzenetére

imiadmin
(senior tag)

hmm... akkor mégsem a ram miatt.... :W pedig azt hittem...

tárcsázó: nézd meg a Galaxy Y duos dual sim kezelését.. hidd el, örüli fogsz a gyári acatelnek... :DD

[ Szerkesztve ]

(#352) imiadmin válasza f8enter (#332) üzenetére

imiadmin
(senior tag)

alapból a ZeamLauncher jön fel?

(#353) szucsati válasza imiadmin (#352) üzenetére

szucsati
(senior tag)
LOGOUT blog

Pont akartam írni, ahogy olvasgatom, hogy hekkelgettek, hogy nekem egy kínai tabletem van csak, de én a ZeamLaunchert tettem fel, ami nagyon egyszerű, viszont szerintem szinte minden benne van, ami kell, és nagyon gazdaságosan bánik az erőforrásokkal.
A szinte minden azt jelenti, hogy a scrollozható widgeteket nem támogatja, de le lehet tölteni valami régebbi változatot, ami még tudta (senki nem érti, miért vették ki...).

http://szucsati.net/

(#354) f8enter válasza imiadmin (#352) üzenetére

f8enter
(tag)

Igen.

(#355) Lilith977

Lilith977
(lelkes újonc)

Jó reggelt!

Egy hülye kérdés: érdemes Launchert váltani? A Go Launcher EX-et nézegetem, de nem tudom, bizonytalan vagyok...

(#356) bryndza

bryndza
(újonc)

http://www.elektroszalon.hu/termekek/okostelefon/alcatel_ot-918d_5405.htm

Jó reggelt, ide érkezett 918-as, de elég minősíthetetlen színben :N
Hát azt hiszem inkább megvárom a fekete-szürkét ...

(#357) szucsati válasza bryndza (#356) üzenetére

szucsati
(senior tag)
LOGOUT blog

Nem két burkolattal érkezik a telefon?

(#358) szucsati válasza Lilith977 (#355) üzenetére

szucsati
(senior tag)
LOGOUT blog

Próbáld ki, fent lehet egyszerre kettő is, nem veszíthetsz semmit!

(#359) havenday válasza bryndza (#356) üzenetére

havenday
(kvázi-tag)

azt írják nem rendelhető...árat is láttál?

(#360) bryndza válasza szucsati (#357) üzenetére

bryndza
(újonc)

Nem. Csak ez az ótvar színű volt, de már el is fogyott ahogy nézem.

(#361) cossie023 válasza bryndza (#360) üzenetére

cossie023
(újonc)

Itt még lehet kapni 99 euros áron, ha valaki nem bír rá várni, mint én is... :D

(#362) bryndza válasza havenday (#359) üzenetére

bryndza
(újonc)

Igen. 36.900.- volt, rendelhető státuszban. Azelőtt 34.900.-, de megnőtt a kereslet iránta és így nem kizárt hogy a következő szállítmány már 39.900.- lesz.
Szerintem meg kell várni amíg elkezdik többen forgalmazni, kb. a nyár elejét, vagy várni amíg kifutó lesz. Negyven felett már nem éri meg, és nemsokára érkezik a ZTE és a HTC kétkártyása is.

(#363) bryndza válasza cossie023 (#361) üzenetére

bryndza
(újonc)

De nincs hozzá magyarítás és magyar gari sem.

(#364) cossie023 válasza bryndza (#363) üzenetére

cossie023
(újonc)

Magyar gari nincs hozzá, de magyar nyelv igen. anysoft keyboard-al meg ott a T9 is az sms-ezéshez. mondjuk aki rootolni akarja aki rootolni akarja a telót, meg főzött romot rakni rá, annak a gari már nem sokat jelent, vagy nem? :U

Kíváncsi leszek a HTC mikor hoz ki kétkártyást és legfőbb képpen mennyiért!

[ Szerkesztve ]

(#365) havenday válasza bryndza (#362) üzenetére

havenday
(kvázi-tag)

zte ből melyik? már az újabb processzorokra lesz építve?

(#366) modeart válasza cossie023 (#364) üzenetére

modeart
(kvázi-tag)

valaki pedig pont ebben a topicban írta akinek baja volt a sim kezeléssel, hogy vonatkozik rá az eu-s garancia itt Magyarországon is és be is vitte a szervízbe...

(#367) modeart

modeart
(kvázi-tag)

Ma NGábor jóvoltából én is megkaptam a telómat!

Hát baromira kellemesen csalódtam! Szuper anyaghasználat (a hátlap olyan gumi-szerű anyag ami jól tapad és nem maszatolódik) és tényleg gyors a teló!
Nekem az első SIM-en csak mobilnet megy, a másodikon telózok és sms-ezek, mindezt egy perc alatt be lehet állítani és tökéletesen működik.

És aminek kifejezetten örültem: a teló HAMISÍTATLAN ALCATEL!!!!

Akinek már volt Alca telója annak biztos ismerős az, hogy ha a telefonkönyvet bezárja, akkor újbóli megnyitáskor ugyanott van a pozíció ahol hagytuk!! Ezt mindig is szerettem az Alcatel telókban és a fiúk az Androidra is megcsinálták!! :C
(Aki ezt nem tudja értékelni, az el sem tudja képzelni, milyen könnyű hozzászokni ehhez a hasznos funkcióhoz - pölö ha nagy a család és ha valaki nem veszi fel, sorban tudod hívni az azonos vezetéknevű rokonokat keresgélés nélkül stb.)
Szóval ez is szuper! :DD

Az időzített ki/bekapcsolás funkción meg leesett az állam! :Y Komolyan fel tud éledni a teló kikapcsolás után egy megadott időpontban?! Ezt gyorsan kipróbálom! :R

(#368) Mikuland válasza modeart (#367) üzenetére

Mikuland
(tag)

Helló!
Gratula a telóhoz! :C
Legyen sok örömed benne -vele- és hasznos társad! Ha fogyna a RAM olvass vissza és használd a tapasztalatinkat a roootlásban. :)

mike...ahogy azt az a bizonyos Winnetou nevű egzotikus kisebbségi regényhős mondaná: UFF! STAR N9000, MIZ Z2.

(#369) modeart válasza Mikuland (#368) üzenetére

modeart
(kvázi-tag)

Köszi a jókívánságokat!
Rootolni egyelőre nem fogom, először kivesézem az alap rendszert, aztán majd utána "főzőcskézünk".... bár ez nekem most úgy össze van rakva, hogy egy-két kötelező app-on kívül másra egyelőre nincs szükségem...
Néhányan itt panaszkodtak az első reboot-ra az Alca telónál, hát én jelentem hogy a Samsung Galaxy 5-ömön ez hetente előforduló esemény volt, én már hozzászoktam...

Az időzített ki- és bekapcsolás is csont nélkül működik... most már csak azt nem értem (google kapja be) hogy miért nem működik ez ALAPBÓL minden Android rendszeren, merthogy így a kikapcs állapotból való ébresztés is megoldott lenne??!
A gyártók mindig sírnak az üzemidő miatt hogy mit össze kell optimalizálni a rendszeren, de az senkinek se jut eszébe, hogy van aki szívesen kikapcsolná a telóját éjszakára, ha tudna ébreszteni off-módban (mint ahogy minden normális teló tudja ezt már több mint egy évtizede).

(#370) N.GÁBOR válasza modeart (#369) üzenetére

N.GÁBOR
(fanatikus tag)

Talán így sem lesz gondod az üzemidővel. Igaz én nem vagyok olyan hardcore felhasználó itt mint a többiek :B , de nekem elmegy 4 napot is a telefon, szóval tökéleteset nyújt ezen a téren is. Eleinte előítélettel voltam a telefon iránt, de örülök, hogy ezt választottuk.:)

May the force be with you!

(#371) fornettisuti válasza N.GÁBOR (#370) üzenetére

fornettisuti
(fanatikus tag)

+1 :C

Prestigio 8" MultiPad 5080C Pro; Alcatel OneTouch 918D; Acer Aspire 5742Z; BF3: black_Umbrella; BF:BC2: withu0q6; BF2: fornettisuti; PS3 SuperSlim 500GB; PSN-ID: withu0q6

(#372) bryndza válasza cossie023 (#364) üzenetére

bryndza
(újonc)

"English, Dutch, French, Spanish, Polish, Portuguese, Italian, German, Macedonian, Romanian, Slovenian, Turkish, Greek, Russian and Arabic languages available."
Igen csak külön kell rátenned a magyart.

(#373) bryndza válasza havenday (#365) üzenetére

bryndza
(újonc)

Sajnos gőzöm sincs melyik, a típusok elképesztő kavalkádja létezik Kínában, aztán hogy mi érkezik be a nagykerbe és milyen procival, az egy más kérdés.

(#374) szucsati válasza bryndza (#363) üzenetére

szucsati
(senior tag)
LOGOUT blog

Európai garancia van a készülékre.

(#375) szucsati válasza cossie023 (#361) üzenetére

szucsati
(senior tag)
LOGOUT blog

Lusta hollandok, még mindig nem küldik a cuccot, pedig már tegnap reggel megrendeltem kettőt is :).

Valahol tényleg azt olvastam, hogy két hátlappal jön. De akkor mégsem? Nem lesz ez így jó, a családban két egyforma telefon lesz.

Esetleg valami jó és olcsó tokot talált már valaki hozzá?

[ Szerkesztve ]

(#376) imiadmin válasza fornettisuti (#371) üzenetére

imiadmin
(senior tag)

+1 :R

(#377) imiadmin válasza modeart (#369) üzenetére

imiadmin
(senior tag)

üdv a klubban.. :)

Én is így voltam vele... Winmo6.5 után egy felüdülés vot a sebessége... minden benne volt ami kellett... nem értettem hogy minek kell a root-olás...aztán elkezdtem telepakolni mindennel... és jájöttem, hogy kell a root... :DD

(#378) atterodevice

atterodevice
(újonc)

Valaki hozzáértő megtudná mondani, hogy hogyan lehet ezen a telefonon kikapcsolni a fényképező hangját.
A telefont hiába némítom le, a fényképező hangja megmarad.

A system/media/audio/ui könyvtárban megtaláltam a két hangfájlt:
VideoRecord.ogg
camera_click.mp3
Próbáltam átnevezni őket, de nem engedte, ezt írta ki:
"Read-only file system"

(#379) N.GÁBOR

N.GÁBOR
(fanatikus tag)

Esetleg tudtok ajánlani valamilyen free naptárat, vagy ilyesmit, ami használható határidőnaplóként? (Azta már nem tud felvenni egy tollat meg egy noteszt az ember? :)) )

(#380) imiadmin válasza atterodevice (#378) üzenetére

imiadmin
(senior tag)

Volume Control + esetleg?

(#381) imiadmin válasza N.GÁBOR (#379) üzenetére

imiadmin
(senior tag)

én egy olyan progit kerestem, ami a notesz funkcióját töti be.. simán tudsz rá az újaddal írottan írni.. a neve FreeNote

(#382) N.GÁBOR válasza imiadmin (#381) üzenetére

N.GÁBOR
(fanatikus tag)

Szuper, ez jól hangzik, köszönöm szépen!

(#383) cossie023 válasza bryndza (#372) üzenetére

cossie023
(újonc)

Amikor kivettem a dobozából, első kérdése a telefonnak az volt milyen nyelvet szeretnék. Beállítottam a magyart és kész. Igaz, az anykeyboard-hoz le kellett töltenem egy magyar szótárt, hogy legyen magyar T9-em, de ez megvan rootolás és minden hókuszpókusz nélkül. Szerintem ennyi belefér, hogy magyarra szabjam a telefont!

[link]
Itt van egy nagyon jó naptár program magyarosítva, ha inkább a naptár funkció a lényeg, mint a jegyzetelés.

Üdv: cossie

(#384) atterodevice válasza imiadmin (#380) üzenetére

atterodevice
(újonc)

Kipróbáltam a Volume Control + programot, sajnos a fényképező hangját ez sem veszi le.

(#385) bryndza válasza cossie023 (#383) üzenetére

bryndza
(újonc)

Kösszinger, akkor rendelünk kintről, nincs más hátra, mint előre.

(#386) imiadmin válasza atterodevice (#384) üzenetére

imiadmin
(senior tag)

azt olvastam egy fórumon, hogy alapból a camera app nem tudja... másik progit kell rárakni pl.:

Vignette>camera hardware settings>shutter sound>silent

Photo Illusion>Settings>Shutter sound(enable or disable)

vagy van ez: [SilentSnap Camera Free
]

[ Szerkesztve ]

(#387) Mikuland

Mikuland
(tag)

Estét!
Találtam egy programot amivel lehet turkálni a telóban - persze rootoltan - és a kamera hangot is ki lehet iktatni.blade-buddy
Persze mindenki saját felelősségre használja! Mivel nyuszi vagyok és melóban vagyok Én nem próbáltam még... :DDD
Vagy van még egy, hogy a root explorerben kell megkeresni a "camera" appot és azt megnyitva valahogy nullára lehet állítani a hangját..... kb ennyit szűrtem le az Én tudásommal. :)
Bocs imidamin, hogy belekontárkodtam!

[ Szerkesztve ]

mike...ahogy azt az a bizonyos Winnetou nevű egzotikus kisebbségi regényhős mondaná: UFF! STAR N9000, MIZ Z2.

(#388) imiadmin válasza Mikuland (#387) üzenetére

imiadmin
(senior tag)

"belekontárkodtam" ???

nem vagyok én egy guru aki mindent tud... csak próbálok segíteni akinek tudok... :U

Itt mindenki megosztja a tapasztalatát... ezt tetted te is (hozzáteszem, amit írtál, nem is rossz :C ) és én is...

(#389) Mikuland válasza imiadmin (#388) üzenetére

Mikuland
(tag)

Köszönöm!
Csak azon aggódom, hogy ne valami hülyeséget írjak segítőszándékkal, aztán csak baj lesz belőle.
Szívesen segítek Én is ha tudok, de a hozzáértésem elég alapszintű.
A szlogenem, hogy:"Nekem az is jó, ha másnak jó!"
:DD
Valami On is:
A főzött rom Nekem nem is kell, hiszen a Titanium backup-al elég szépen kigyomláltam a feles gyári appokat és még a rendszer sem omlott össze..... eddig. :DDD

(#390) imiadmin válasza Mikuland (#389) üzenetére

imiadmin
(senior tag)

egyébként én is emiatt vacilálok a főzött romon.... ugyanis míg valaki nem fordít rá kernet "swap on"-al, addig nem vállalok be egy gyalulást... :P

[ Szerkesztve ]

(#391) atterodevice válasza Mikuland (#387) üzenetére

atterodevice
(újonc)

Köszönöm a segítséget Mikuland és Imiadmin, időközben sikerült megoldani.
A fent említett
system/media/audio/ui/camera_click.mp3
fájlt átneveztem.
(A VideoRecord.ogg-ot meghagytam, annak a hangja nem zavart.)
Korábban is ezzel próbálkoztam csak akkor a Terminal Emulator-ban az mv parancsal átnevezni vagy a rm parancsal törölni. De nem sikerült, pedig Super Userként próbáltam.
Most pedig telepítettem a Root Browser fájlkezelőt és azzal elsőre sikerült.
Közben kipróbáltam a Kamera ICS programot (Azt írták, hogy ez lesz az új Androidban a beépített kameraprogram), de abban sem sikerült elnémítanom.
Itt a fórumon egy hónap alatt többet tanulok felhasználói ismeretekből, mint annak idején az iskolában egy év alatt informatika órán. :D

(#392) Mikuland válasza atterodevice (#391) üzenetére

Mikuland
(tag)

Szívesen! :C

(#393) imiadmin válasza atterodevice (#391) üzenetére

imiadmin
(senior tag)

macht nichts.. :C

(#394) cossie023 válasza Mikuland (#389) üzenetére

cossie023
(újonc)

Szia!

A Titanium backup-al hogyan gyomláltad ki a telót? Elég a free verzió vagy csak a pro alkalmas rá? Tervben van, hogy a google saját dolgait ki szeretném dobálni a telefonomból, mivel nem használom őket (maps, google+, Bebbled, Touchpal, facbook, twitter stb.) Ezeket sikerült eltávolítanod vagy esetleg más beépített cuccokat?

köszi a választ előre is!

Üdv: cossie

[ Szerkesztve ]

(#395) Mikuland válasza cossie023 (#394) üzenetére

Mikuland
(tag)

Szia!
Én A alap programot használom, azzal simán letörli a Back up oldalon. A Google programokkal még nem mertem foglalkozni, mert nem tudom milyen összefüggések vannak köztük és így könnyen összeomolhat a rendszer. A többit amiről írtál simán lesikálta. Az lehet,hogy csinálni kellett volna mentést róluk, de nem tettem meg.
Szerintem hajrá! :))

(#396) modeart válasza imiadmin (#377) üzenetére

modeart
(kvázi-tag)

Jaja, igazad van, ahogy elnézem a belső tárhelyet meg a RAM méretét, 1-2 hónapon belül a rootolás várható.. :K

Egy kérdésem viszont van: a tesztben a videón láttam a telón egy digitális órát időjárásjelzővel. Tudja valaki hogy ez melyik app és alapból rajta van a telón? Merthogy én a telón ezt nem találom, alapból nem is volt kint a főképernyőn. :(

Az AccuWeather pedig ezt nem tudja, legalábbis órát nem látom hogy lehetne benne állítani, akkor vajon melyik lehet?? (A sense analog clock máshogy néz ki...)

(#397) Villy

Villy
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Van egy kis gondom a link2sd program miatt. A telefonból kivéve az sd kártyát a win nem látja az első partíciót sem! Azt mondja, hogy nincs megformázva.
Nagyobbra szerettem volna cserélni a kártyát és akkor derült ki, hogy nem tudom lementeni a tartalmát csak a telefonból.
Ami még érdekes, hogy particionáló programok is csak egy partíciót látnak a kártyán.
Szerintetek hol vagy miben lehet a hiba?

www.monfoto.eu

(#398) szabekala válasza modeart (#396) üzenetére

szabekala
(lelkes újonc)

Fancy Widgets

(#399) imiadmin válasza Villy (#397) üzenetére

imiadmin
(senior tag)

hmm.. érdekes, hogy a teló látja, a winfos meg nem... :F
próbáltad már a MiniTool Partition Wizard Home Edition progival?

[ Szerkesztve ]

(#400) modeart válasza szabekala (#398) üzenetére

modeart
(kvázi-tag)

Köszi! :C

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.