hmm... akkor mégsem a ram miatt....
pedig azt hittem...
tárcsázó: nézd meg a Galaxy Y duos dual sim kezelését.. hidd el, örüli fogsz a gyári acatelnek... 
[ Szerkesztve ]

hmm... akkor mégsem a ram miatt....
pedig azt hittem...
tárcsázó: nézd meg a Galaxy Y duos dual sim kezelését.. hidd el, örüli fogsz a gyári acatelnek... 
[ Szerkesztve ]

alapból a ZeamLauncher jön fel?
Pont akartam írni, ahogy olvasgatom, hogy hekkelgettek, hogy nekem egy kínai tabletem van csak, de én a ZeamLaunchert tettem fel, ami nagyon egyszerű, viszont szerintem szinte minden benne van, ami kell, és nagyon gazdaságosan bánik az erőforrásokkal.
A szinte minden azt jelenti, hogy a scrollozható widgeteket nem támogatja, de le lehet tölteni valami régebbi változatot, ami még tudta (senki nem érti, miért vették ki...).
http://szucsati.net/

Igen.

Jó reggelt!
Egy hülye kérdés: érdemes Launchert váltani? A Go Launcher EX-et nézegetem, de nem tudom, bizonytalan vagyok...

http://www.elektroszalon.hu/termekek/okostelefon/alcatel_ot-918d_5405.htm
Jó reggelt, ide érkezett 918-as, de elég minősíthetetlen színben 
Hát azt hiszem inkább megvárom a fekete-szürkét ...
Nem két burkolattal érkezik a telefon?
Próbáld ki, fent lehet egyszerre kettő is, nem veszíthetsz semmit!

azt írják nem rendelhető...árat is láttál?

Nem. Csak ez az ótvar színű volt, de már el is fogyott ahogy nézem.

Itt még lehet kapni 99 euros áron, ha valaki nem bír rá várni, mint én is... 

Igen. 36.900.- volt, rendelhető státuszban. Azelőtt 34.900.-, de megnőtt a kereslet iránta és így nem kizárt hogy a következő szállítmány már 39.900.- lesz.
Szerintem meg kell várni amíg elkezdik többen forgalmazni, kb. a nyár elejét, vagy várni amíg kifutó lesz. Negyven felett már nem éri meg, és nemsokára érkezik a ZTE és a HTC kétkártyása is.

De nincs hozzá magyarítás és magyar gari sem.

Magyar gari nincs hozzá, de magyar nyelv igen. anysoft keyboard-al meg ott a T9 is az sms-ezéshez. mondjuk aki rootolni akarja aki rootolni akarja a telót, meg főzött romot rakni rá, annak a gari már nem sokat jelent, vagy nem? 
Kíváncsi leszek a HTC mikor hoz ki kétkártyást és legfőbb képpen mennyiért!
[ Szerkesztve ]

zte ből melyik? már az újabb processzorokra lesz építve?

valaki pedig pont ebben a topicban írta akinek baja volt a sim kezeléssel, hogy vonatkozik rá az eu-s garancia itt Magyarországon is és be is vitte a szervízbe...

Ma NGábor jóvoltából én is megkaptam a telómat!
Hát baromira kellemesen csalódtam! Szuper anyaghasználat (a hátlap olyan gumi-szerű anyag ami jól tapad és nem maszatolódik) és tényleg gyors a teló!
Nekem az első SIM-en csak mobilnet megy, a másodikon telózok és sms-ezek, mindezt egy perc alatt be lehet állítani és tökéletesen működik.
És aminek kifejezetten örültem: a teló HAMISÍTATLAN ALCATEL!!!!
Akinek már volt Alca telója annak biztos ismerős az, hogy ha a telefonkönyvet bezárja, akkor újbóli megnyitáskor ugyanott van a pozíció ahol hagytuk!! Ezt mindig is szerettem az Alcatel telókban és a fiúk az Androidra is megcsinálták!! 
(Aki ezt nem tudja értékelni, az el sem tudja képzelni, milyen könnyű hozzászokni ehhez a hasznos funkcióhoz - pölö ha nagy a család és ha valaki nem veszi fel, sorban tudod hívni az azonos vezetéknevű rokonokat keresgélés nélkül stb.)
Szóval ez is szuper! 
Az időzített ki/bekapcsolás funkción meg leesett az állam!
Komolyan fel tud éledni a teló kikapcsolás után egy megadott időpontban?! Ezt gyorsan kipróbálom! 

Helló!
Gratula a telóhoz! 
Legyen sok örömed benne -vele- és hasznos társad! Ha fogyna a RAM olvass vissza és használd a tapasztalatinkat a roootlásban. 
mike...ahogy azt az a bizonyos Winnetou nevű egzotikus kisebbségi regényhős mondaná: UFF! STAR N9000, MIZ Z2.

Köszi a jókívánságokat!
Rootolni egyelőre nem fogom, először kivesézem az alap rendszert, aztán majd utána "főzőcskézünk".... bár ez nekem most úgy össze van rakva, hogy egy-két kötelező app-on kívül másra egyelőre nincs szükségem...
Néhányan itt panaszkodtak az első reboot-ra az Alca telónál, hát én jelentem hogy a Samsung Galaxy 5-ömön ez hetente előforduló esemény volt, én már hozzászoktam...
Az időzített ki- és bekapcsolás is csont nélkül működik... most már csak azt nem értem (google kapja be) hogy miért nem működik ez ALAPBÓL minden Android rendszeren, merthogy így a kikapcs állapotból való ébresztés is megoldott lenne??!
A gyártók mindig sírnak az üzemidő miatt hogy mit össze kell optimalizálni a rendszeren, de az senkinek se jut eszébe, hogy van aki szívesen kikapcsolná a telóját éjszakára, ha tudna ébreszteni off-módban (mint ahogy minden normális teló tudja ezt már több mint egy évtizede).

Talán így sem lesz gondod az üzemidővel. Igaz én nem vagyok olyan hardcore felhasználó itt mint a többiek
, de nekem elmegy 4 napot is a telefon, szóval tökéleteset nyújt ezen a téren is. Eleinte előítélettel voltam a telefon iránt, de örülök, hogy ezt választottuk.
May the force be with you!

+1 
Prestigio 8" MultiPad 5080C Pro; Alcatel OneTouch 918D; Acer Aspire 5742Z; BF3: black_Umbrella; BF:BC2: withu0q6; BF2: fornettisuti; PS3 SuperSlim 500GB; PSN-ID: withu0q6

"English, Dutch, French, Spanish, Polish, Portuguese, Italian, German, Macedonian, Romanian, Slovenian, Turkish, Greek, Russian and Arabic languages available."
Igen csak külön kell rátenned a magyart.

Sajnos gőzöm sincs melyik, a típusok elképesztő kavalkádja létezik Kínában, aztán hogy mi érkezik be a nagykerbe és milyen procival, az egy más kérdés.
Európai garancia van a készülékre.
Lusta hollandok, még mindig nem küldik a cuccot, pedig már tegnap reggel megrendeltem kettőt is
.
Valahol tényleg azt olvastam, hogy két hátlappal jön. De akkor mégsem? Nem lesz ez így jó, a családban két egyforma telefon lesz.
Esetleg valami jó és olcsó tokot talált már valaki hozzá?
[ Szerkesztve ]

+1 

üdv a klubban.. 
Én is így voltam vele... Winmo6.5 után egy felüdülés vot a sebessége... minden benne volt ami kellett... nem értettem hogy minek kell a root-olás...aztán elkezdtem telepakolni mindennel... és jájöttem, hogy kell a root... 

Valaki hozzáértő megtudná mondani, hogy hogyan lehet ezen a telefonon kikapcsolni a fényképező hangját.
A telefont hiába némítom le, a fényképező hangja megmarad.
A system/media/audio/ui könyvtárban megtaláltam a két hangfájlt:
VideoRecord.ogg
camera_click.mp3
Próbáltam átnevezni őket, de nem engedte, ezt írta ki:
"Read-only file system"

Esetleg tudtok ajánlani valamilyen free naptárat, vagy ilyesmit, ami használható határidőnaplóként? (Azta már nem tud felvenni egy tollat meg egy noteszt az ember?
)

Volume Control + esetleg?

én egy olyan progit kerestem, ami a notesz funkcióját töti be.. simán tudsz rá az újaddal írottan írni.. a neve FreeNote

Szuper, ez jól hangzik, köszönöm szépen!

Amikor kivettem a dobozából, első kérdése a telefonnak az volt milyen nyelvet szeretnék. Beállítottam a magyart és kész. Igaz, az anykeyboard-hoz le kellett töltenem egy magyar szótárt, hogy legyen magyar T9-em, de ez megvan rootolás és minden hókuszpókusz nélkül. Szerintem ennyi belefér, hogy magyarra szabjam a telefont!
[link]
Itt van egy nagyon jó naptár program magyarosítva, ha inkább a naptár funkció a lényeg, mint a jegyzetelés.
Üdv: cossie

Kipróbáltam a Volume Control + programot, sajnos a fényképező hangját ez sem veszi le.

Kösszinger, akkor rendelünk kintről, nincs más hátra, mint előre.

azt olvastam egy fórumon, hogy alapból a camera app nem tudja... másik progit kell rárakni pl.:
Vignette>camera hardware settings>shutter sound>silent
Photo Illusion>Settings>Shutter sound(enable or disable)
vagy van ez: [SilentSnap Camera Free
]
[ Szerkesztve ]

Estét!
Találtam egy programot amivel lehet turkálni a telóban - persze rootoltan - és a kamera hangot is ki lehet iktatni.blade-buddy
Persze mindenki saját felelősségre használja! Mivel nyuszi vagyok és melóban vagyok Én nem próbáltam még... 
Vagy van még egy, hogy a root explorerben kell megkeresni a "camera" appot és azt megnyitva valahogy nullára lehet állítani a hangját..... kb ennyit szűrtem le az Én tudásommal. 
Bocs imidamin, hogy belekontárkodtam!
[ Szerkesztve ]
mike...ahogy azt az a bizonyos Winnetou nevű egzotikus kisebbségi regényhős mondaná: UFF! STAR N9000, MIZ Z2.

"belekontárkodtam" ???
nem vagyok én egy guru aki mindent tud... csak próbálok segíteni akinek tudok... 
Itt mindenki megosztja a tapasztalatát... ezt tetted te is (hozzáteszem, amit írtál, nem is rossz
) és én is...

Köszönöm!
Csak azon aggódom, hogy ne valami hülyeséget írjak segítőszándékkal, aztán csak baj lesz belőle.
Szívesen segítek Én is ha tudok, de a hozzáértésem elég alapszintű.
A szlogenem, hogy:"Nekem az is jó, ha másnak jó!" 
Valami On is:
A főzött rom Nekem nem is kell, hiszen a Titanium backup-al elég szépen kigyomláltam a feles gyári appokat és még a rendszer sem omlott össze..... eddig. 

egyébként én is emiatt vacilálok a főzött romon.... ugyanis míg valaki nem fordít rá kernet "swap on"-al, addig nem vállalok be egy gyalulást... 
[ Szerkesztve ]

Köszönöm a segítséget Mikuland és Imiadmin, időközben sikerült megoldani.
A fent említett
system/media/audio/ui/camera_click.mp3
fájlt átneveztem.
(A VideoRecord.ogg-ot meghagytam, annak a hangja nem zavart.)
Korábban is ezzel próbálkoztam csak akkor a Terminal Emulator-ban az mv parancsal átnevezni vagy a rm parancsal törölni. De nem sikerült, pedig Super Userként próbáltam.
Most pedig telepítettem a Root Browser fájlkezelőt és azzal elsőre sikerült.
Közben kipróbáltam a Kamera ICS programot (Azt írták, hogy ez lesz az új Androidban a beépített kameraprogram), de abban sem sikerült elnémítanom.
Itt a fórumon egy hónap alatt többet tanulok felhasználói ismeretekből, mint annak idején az iskolában egy év alatt informatika órán. 

Szívesen! 

macht nichts.. 

Szia!
A Titanium backup-al hogyan gyomláltad ki a telót? Elég a free verzió vagy csak a pro alkalmas rá? Tervben van, hogy a google saját dolgait ki szeretném dobálni a telefonomból, mivel nem használom őket (maps, google+, Bebbled, Touchpal, facbook, twitter stb.) Ezeket sikerült eltávolítanod vagy esetleg más beépített cuccokat?
köszi a választ előre is!
Üdv: cossie
[ Szerkesztve ]

Szia!
Én A alap programot használom, azzal simán letörli a Back up oldalon. A Google programokkal még nem mertem foglalkozni, mert nem tudom milyen összefüggések vannak köztük és így könnyen összeomolhat a rendszer. A többit amiről írtál simán lesikálta. Az lehet,hogy csinálni kellett volna mentést róluk, de nem tettem meg.
Szerintem hajrá! 

Jaja, igazad van, ahogy elnézem a belső tárhelyet meg a RAM méretét, 1-2 hónapon belül a rootolás várható.. 
Egy kérdésem viszont van: a tesztben a videón láttam a telón egy digitális órát időjárásjelzővel. Tudja valaki hogy ez melyik app és alapból rajta van a telón? Merthogy én a telón ezt nem találom, alapból nem is volt kint a főképernyőn. 
Az AccuWeather pedig ezt nem tudja, legalábbis órát nem látom hogy lehetne benne állítani, akkor vajon melyik lehet?? (A sense analog clock máshogy néz ki...)

Sziasztok!
Van egy kis gondom a link2sd program miatt. A telefonból kivéve az sd kártyát a win nem látja az első partíciót sem! Azt mondja, hogy nincs megformázva.
Nagyobbra szerettem volna cserélni a kártyát és akkor derült ki, hogy nem tudom lementeni a tartalmát csak a telefonból.
Ami még érdekes, hogy particionáló programok is csak egy partíciót látnak a kártyán.
Szerintetek hol vagy miben lehet a hiba?
www.monfoto.eu

Fancy Widgets

hmm.. érdekes, hogy a teló látja, a winfos meg nem... 
próbáltad már a MiniTool Partition Wizard Home Edition progival?
[ Szerkesztve ]