2013. május 25., szombat

(#1) LordX

LordX
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

QQ

(#2) rudi

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ahogy olvasni kezdtem az anyagot, rögtön a végén felvetett probléma merült fel bennem. Hogy OK, a végtermék retusált lesz, de mi történik a nyersanyaggal...?

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#3) FlekkeN

FlekkeN
(fanatikus tag)

Még mindíg nem értem ezt a belátok a kertekbe érvelést és a terrorista célpont kiválasztást. Ha én most kimegyek az utcára akkor is belátok a kertekbe. Ha terrorista lennék akkor simán körbemennék egy autóval és kiválasztanám a célpontot személyesen. Szóval meg tudom tenni személyesen is, azaz szerintem ez az érvelés hülyeség.
Ráadásul veszek egy kis robotrepülőt rakok rá egy kamerát és bereptetem a célpontra és annyi ha saját légi felvétetlt akarok.

(#4) Gergosz2 válasza rudi (#2) üzenetére

Gergosz2
(PH! addikt)

valszeg az FBI , CIA vagy olyan kormányok kezébe kerül akik hajlandóak fizetni érte.
Szerintem.

( ͡° ͜ʖ ͡°) ʕ·͡ᴥ·ʔ (.__.)(◣_◢)

(#5) localhost válasza FlekkeN (#3) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Egy picit félreérted... a belátok a kertekbe probléma abból állt, hogy a Guggolós-kocsi tetejére szerelt panorámakamera magasabban van egy átlagember fejmagasságánál és belát OLYAN kertekbe is, (deszkakerítés, kőkerítés) ahová az utcaszinten sétáló emberalany nem.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#6) rudi válasza FlekkeN (#3) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csakhogy a saját tevékenység eléggé időigényes, krülményes, ezért nem mennek bele a rosszak. Ha viszont ott van tálcán minden, akkor jobb eséllyel nekilátnak, könnyebben szűrnek ki valami érdekeset, amiről egyébként nem is jöttek volna rá, hogy arrafelé van.

(#7) FlekkeN válasza Gergosz2 (#4) üzenetére

FlekkeN
(fanatikus tag)

Szerintem túlkomplikáljátok. Mire mennének vele? Ott vannak a térfigyelő kamerák állandó képpel ha embereket és autókat akarnak figyelni vagy keresni. Ha kert vagy épület kinézete kell, akkor meg kikérik az alaprajzát és kész.

(#8) FlekkeN válasza rudi (#6) üzenetére

FlekkeN
(fanatikus tag)

Ha valami terrortevékenységet akarok elkövetni akor nyílván felmérem a terepet. Ha ki akarok rabolni egy házat akkor is. A legtöbb rabló ott jár előtte a terepen és benn a házban villanyszerelőként, kertészként, kéményseprőként vagy álcázva. Sokkal könyebb átverni az embereket.

Localhost: Hát belátok hidd el. Ha viszek egy létrát magammal az se tűnne fel senkinek, olyan lenne mint a biciklilopás.

[ Szerkesztve ]

(#9) rudi válasza FlekkeN (#8) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Csakhogy nem mindegy, hogy az előzetes célleszűkítés légifotóval 10 percig, vagy nélküle 10 napig tart.

(#10) Gergosz2 válasza localhost (#5) üzenetére

Gergosz2
(PH! addikt)

kb három hónapja ment el egy ilyen autó(csak az fehér volt.) az utcánkban .
Épp a buszmegállóban álltam és pont belenéztem.
Ááá sztár leszek :))

( ͡° ͜ʖ ͡°) ʕ·͡ᴥ·ʔ (.__.)(◣_◢)

(#11) Kopi31415 válasza localhost (#5) üzenetére

Kopi31415
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bérelek egy buszt Aliékkal mag Gazsiékkal közösen s végigjárjuk a várost, gyakorlatilag mindenhova belátunk. Ha viszek egy marék japán turistát, akkor gyanakodni sem fognak, mert azok úgyis mindent lefotóznak.

Februárban Pécsen futottam össze googles kamerakocsival, nem volt ilyen magasan a cucc rajta.

Rudi: megn´´ezném azt a terrorcselekményt, amelyiket tíz perc alatt lehet kletervezni, helyzíni kiszállás nélkül.

[ Szerkesztve ]

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#12) FlekkeN válasza rudi (#9) üzenetére

FlekkeN
(fanatikus tag)

Ebben igazad van, viszont abban szerintem egyetérthetünk, hogy egy komolyabb akcióhoz mindenképpel kell személyes terepfelmérés.
Tolvajoknak jól jöhet majd megnézni melyik ház, hogy néz ki kívülről, de semmit sem árul el arról hány ember lakik ott, milyen a forgalom, milyen értékek találhatóak ott, milyen védelem stb...

Ha igazi értékéről akarnék véleményt nyílvánítani megkérdeznék egy betörőt inkább ha politikus lennék, mint össze-vissza dumálnék.

[ Szerkesztve ]

(#13) localhost válasza Kopi31415 (#11) üzenetére

localhost
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

A kamera magassága attól is függ, hogy milyen google autóval találkoztál... olyannal ami a GOOGLE STREETVIEW számára fényképez. és van, amelyik csak a helyszín (TÉRKÉPI) pontosítása, egyeztetése miatt.

Kopi mondd, hogy ezt a buszbérlést és japán túristát te sem gondolod komolyan, mondd hogy csak heccelsz!

[ Szerkesztve ]

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#14) dajkopali válasza FlekkeN (#12) üzenetére

dajkopali
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

én ismertem egy tippadót, és elbeszélései alapján úgy gondolom, ha még mindig csinálja, igen nagy segítség neki a Google Térkép meg a Street View, sok időt megtakaríthat vele

"...a múltkor nem is tudom, miért, belenéztem egy ilyenbe, de – bár ez is az anyagom – ha nem muszáj, akkor nem nyúlok bele vállig a szarba" - Parti Nagy Lajos

(#15) FlekkeN válasza dajkopali (#14) üzenetére

FlekkeN
(fanatikus tag)

Úgy gondolom, hogy abban igazatok van, hogy hasznos a rossz fiúk számára is.
Viszont, ha megakadályozzuk ennek a létrejöttét csak többet ártunk, mint használunk. Nem hiszem, hogy látható növekedés lesz tapasztalható a az elkövetett bűntények számában ha ez a technológi napvilágot lát. Inkább segítségére van a legtöbb embernek.

Betörőtől és terroristától másképp kell védekezni. Az ezektől való félelem vezet szerintem az ilyen előre mutató technológiák elvetéséhez.

Sok felfedezés történt a Google Earth műholdképeknek köszönhetően, de a bűnelkövetések száma nem növekedett meg miatta. Több jó származott belőle, mint rossz.

[ Szerkesztve ]

(#16) dajkopali válasza FlekkeN (#15) üzenetére

dajkopali
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

persze, paranoiásnak nem kell lenni, hiszen akkor kárhoztatnánk az autót is, mivel azzal gyorsabban el lehet menekülni a bankrablás színhelyéről
hisztériát sem érdemes kelteni, de eltagadni sem lehet, hogy a fejlesztések természetes módon felhasználhatóak a bűnözésben

"...a múltkor nem is tudom, miért, belenéztem egy ilyenbe, de – bár ez is az anyagom – ha nem muszáj, akkor nem nyúlok bele vállig a szarba" - Parti Nagy Lajos

(#17) Male válasza FlekkeN (#8) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha létrát viszel magaddal, és benézegetsz... azt többnyire kukkolónak hívják, és szerintem általában jól összeverik, de minimum te leszel az első gyanusított, ha ott bármi történik... ha a neten nézed meg, akkor nyomtalanul meg tudod tenni.

Az ott jár villanyszerelőként előtte... akkor bizony látnak, és felismernek.

A korábban említett kikéred az alaprajzot... hááát, és azt szerinted:
- úgy bármely utcáról betévedt embernek kiadják?
- fel sem írják, ki kérte ki és mikor?
- semmi módosítás nem volt azóta, ami nem került rá?

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#18) FlekkeN válasza Male (#17) üzenetére

FlekkeN
(fanatikus tag)

Te megállnál mellettem és összevernél, ha látnál egy kerítés mellett létrán munkáscuccban?
Azt elismerem egyébként, hogy hasznos a netes utánanézés. A helyszínit viszont nem helyettesítheti.

A betöréseknél ottjárás meg valós dolog és ezt nem csak kitaláltam ezt betörök írták.

Az alaprajz kikérést FBI,CIA-ra írtam.

(#19) janos1988 válasza FlekkeN (#12) üzenetére

janos1988
(őstag)

Komolyabb akció? Miről beszélnek már megint ezek a politikusok. 9/11 óta nem igazán volt komolyabb akció. Ők is nagyon jól tudják, hogy egy kis furgont megrakni robbanó anyaggal és szó szerint belehajtani a felrobbantani kívánt épületbe nem igényel túl nagy tervezést és gyorsan végrehajtható mielőtt fülest kapnának. Vagy a spontán robbantgatások a forgalmasabb helyeken. Megint riogatnak itt a terrorizmussal. Unalmas már mindent rá fogni, rá hivatkozni és ezzel a szóval elejét venni mindennek ami számukra nem előnyös vagy nem tesz jót. De ez a törvény/jog alkotásánál is varázsszó. :U

[ Szerkesztve ]

(#20) FTeR válasza janos1988 (#19) üzenetére

FTeR
(PH! addikt)

mármint úgy érted, h sikeres akció, nem?
mint utólag kiderült, a méltán hírhedt eurovizión eléggé remegett a léc, h nem repült mindenki a levegőbe.
olimpia miatt is rendesen paráznak az országok...

(#21) bambano válasza janos1988 (#19) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

londoni metró?

a poszthoz: ha igazán "az adatvédelmi és biztonsági köröket egyszer már lefutották " akkor már nem lenne streetview domain se, nem még streetview.

pusztuljon a norccal egyetemben.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#22) rudi válasza FlekkeN (#15) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igazából azt nem tudom, hogy ha már félméter pontos a GPS és ott a térkép meg a lényegesebb épületekről a 3D-s modell, akkor minek tovább menni? Szerintem a célhoz, hogy eljussak a kiszemelt helyre ez bőségesen elegendő. Onnan már csak mindenféle biztonsági és magánügyi dolgok promlémáját veti fel a még részletesebb térkép. Aki meg nagyon rá akar kerülni, most is megteheti, hogy odateszi magát.

(#23) kymco válasza FlekkeN (#18) üzenetére

kymco
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A közösségi oldalak is jó infókat adtak a betörőknek, pld hogy milyen tárgyak láthatók a szobában a feltett fényképeken, mikor mentek el nyaralni stb...
Csak hogy itt az ember a képek és infók megszűrésével tud védekezni. Egy repülőről készített nagy felbontású kép simán előhoz olyan tereptárgyakat az udvaron, amit jótékonyan eltakar a kerítés, és arról árulkodik, hogy érdemes bekukkantani. Ötletadóvá válhat. Utána persze jöhet a terepszemle. És te nem tehetsz ellene semmit.

Korábban említetted, hogy nem volt hatással a bűnözés változására a műholdas fotózás. Ezt az infót honnan vetted?

www.refujvaros.hu

(#24) bambano válasza kymco (#23) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A közösségi oldalra, ha akarom, felteszem a fotót, ha akarom, nem.
A repülőnél nincs ilyen választási lehetőségem, hogy ha akarom, hagyom elrepülni, ha nem akarom, lelövöm.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#25) kymco válasza bambano (#24) üzenetére

kymco
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt mondom én is...

www.refujvaros.hu

(#26) dtracer

dtracer
(újonc)

Mintha nem létezne már ilyen.

(#27) Male válasza FlekkeN (#18) üzenetére

Male
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha a sajátomnál látnálak, amint egy létrát támasztottál neki, és azon bámulsz be... hát biztos nem hagynám annyiban. Vagy te inkább megkínálnád egy kis sütivel? (Illetve ez az, amire egyből emlékeznék, ha utána pl betörnek... és talán a szomszédoknak is feltűnik az ilyesmi)

Olyan betörők, akiket elkaptak?

Ok, igaz, nem figyeltem, hogy ott másról volt már szó.

\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

(#28) Kopi31415 válasza localhost (#13) üzenetére

Kopi31415
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sarkítok. A turistabuszokból is belátni, körbefotózható a város, azokért valahogy sosem sírt senki.
Másik, hogy jajj, benneleszekasztrítvjúban, ha normál fotós újságnak készít képet és látszik rajta, akkor nem sír, esetleg nem is tudja. Csak ott reklamálni sem tud, nem is figyel senki oda.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#29) kymco válasza Kopi31415 (#28) üzenetére

kymco
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tényleg nem érted?
Ha valami két kattintással elérhető a neten, könnyebben fognak tipphez jutni, minthogy egy busszal bejárnak egy városrészt és fotóznak...
Ezzel az erővel minek dob ki egy reklámcég a lakcímekért milliókat, mikor csak végig kellene járni az utcákat, megnézni a lépcsőházak postaládáinak címkéit és ingyér megvan minden... :)

www.refujvaros.hu

(#30) Kopi31415 válasza kymco (#29) üzenetére

Kopi31415
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Te nem érted. Jogilag, adatkezelésileg a két eset nem tér el egymástól, ergo mindkét esetben illenék sírni.

Egyébként fokoznám a történetet, vajon anno a kataszteri rendszerhez a légifelvételek készítése jogilag rendben volt? Adatkezelésileg ok?

[ Szerkesztve ]

(#31) bambano válasza Kopi31415 (#30) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

neked van full hozzáférésed a kataszteri rendszerhez illetve a forrásul használt légifelvételekhez?

(#32) Kopi31415 válasza bambano (#31) üzenetére

Kopi31415
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nekem sk nincs. Épp ezért kérdezem, az állam oldalán az adatkezelés rendben van-e, avagy sem?

(#33) kymco válasza Kopi31415 (#32) üzenetére

kymco
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez hogy jön ahhoz, még összehasonlításban is a google fotózásához?
Sehogy, mert a google szolgáltatásának elérését nem lehet jogilag sem jogosultságilag szabályozni....

www.refujvaros.hu

(#34) Narxis

Narxis
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Vihar egy pohár vízben. Unalmas már a fontoskodásuk.

(#35) Lenry válasza Male (#27) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

felveszek egy kék munkásoverált és egy villanyoszlopnak támaszkodva nézek a házadba. soha nem fognál gyanút

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#36) Kopi31415 válasza kymco (#33) üzenetére

Kopi31415
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha a faluszéli kiskertedbe teszel egy medencét, felfújhatót, majd a kataszteri rendszer képüeit meglátja az apeh-rossz szabályozás esetén elöfordulhat- s vagyonosodási vizsagálatot vág a nyakadba, hogy honnan van pénzed ilyen szép nagy ásott-falazott medencére, akkor gondolom másképp gondolkozol majd. A jogaid egyébként nem attól függnek, hogy a google, vagy az állam kukkol be adott esetben hozzád. Mindkét esetben ugyanolyan mértékben megillet a személyes adataid védelme. Attól, hogy csak egyvalaki élhet vissza az adatiddal, vagy másfélmilliárd ember, ugyanúgy vissza lehet velük élni, ugyanúgy ellenörizni kell, kontrollálni.

Lenry: felmászol a villanyoszlopra, pl. kábeltv-st imitálva, aztán pár házba beleshetsz.

[ Szerkesztve ]

(#37) bambano válasza Kopi31415 (#36) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

"A jogaid egyébként nem attól függnek, hogy a google, vagy az állam kukkol be adott esetben hozzád.": ez korlátozottan igaz, mert az állammal szemben más jogaid vannak, mint a guglival szemben.

A probléma pedig nem az, hogy ki néz be, hanem az, hogy mekkora valószínűséggel ér téged kár a jogtalan adatkezelés következményeképp. A tények pedig azt mutatják, hogy sokkal nagyobb esélyed van a nem állami kirablásra.

(#38) kymco válasza Kopi31415 (#36) üzenetére

kymco
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az államot a törvények kötelezik a megfelelő adatkezelésre. A google-t böngésző betörőt ilyen úri huncutságok nem kötik... itt van a különbség. És van aközött különbség, hogy egy galamb szarja le az autódat, vagy hogy egymilliárd. A mennyiség minőségi változást is hoz egy ponton túl.

És ha felfújható medencém van, akkor a vagyonosodási vizsgálat lukra futott... :)

www.refujvaros.hu

(#39) echterion

echterion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jogos az aggodalom, sőt, lehet, már kései is.

(#3) FlekkeN: Bocs, ha sértő leszek, de ez finoman szólva is naiv látásmód.

[ Szerkesztve ]

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#40) Cyberpunk

Cyberpunk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hülyeség, mármint a para.

Nokia Lumia 920 + iPad 3.

(#41) echterion válasza Cyberpunk (#40) üzenetére

echterion
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Neked lehet, mert nincs semmi rejtegetnivalód. De ha kőgazdag lennél, esetleg valami kutató/feltaláló, csak hogy két egyszerű példát mondjak, akkor már nem lenne neked sem hülyeség.
Vagy vegyük az állam ellenségeit: szerinted mekkora kihívás lenne nekik egy-egy célpont feltérképezése ezek után? A célpontválasztás és a tervezés egy részét megspórolnák nekik.

"... az a tény kedves kuzin, hogy a mi kis kópénk Tangónak hívja magát a szamba országában, rögtön megvilágosítja számunkra, hogy mekkora nagy seggfej..."

(#42) Kopi31415 válasza kymco (#38) üzenetére

Kopi31415
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, de gondolom nagoyn fogsz neki örülni, hogy csak úgy vegzálnak.
A google-t is kötik a szabályok, ahogy az államot is. Ellenben a googlet tudja ellenörizni bizonyos mértékig az állam, EU, stb. próbálja is rendesen, az államot meg max. papíron az emberek.

bambano: az adatkezelési problémáknál szeirntem nem szabad elsiklani a felett, hogy mikor ér kár, s mekkora valószínüséggel. A törvénysértést a tew jogaid sérelmét nem csak az befolyásolja, anélkül is sérülnek jogaid, amiket védeni kell. Különben lehetne várni addig, amíg valakit tényleg kár ér, s csak azt az esetet nyaggatni, vagy polemizálni, hogy 1:10^6 valószínüség esetén már fel kell lépni, avagy sem. Az meg, hogy méret, hozzáférhetöség szbályozzon jogi elemeket, szerintem nem jogbiztonságot adó környezet.

echterion: a kérdés az, aki ki akar maradni, azt hogy tudják elegánsan eltüntetni. A Streetviewn elég otromba a szürke lemosott kifestés, ha építenek egy 3D-s világot, a képek alapján, akkor talán elegánsan kivehetö a nem kívánt rész, így magára kevésbé felhívva a figyelmet.

[ Szerkesztve ]

(#43) Cyberpunk válasza echterion (#41) üzenetére

Cyberpunk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Aki rosszat tervez, azt eddig is megtudta csinálni, nem kell hozzá különösebb komoly erőfeszítés.

(#44) kymco válasza Cyberpunk (#43) üzenetére

kymco
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez tévedés. Minden védelem számít, mert csökkenti a valószínűséget. Ezzel az erővel nem kellene zárni a kocsit, mikor beállsz egy nyitott parkolóba, mert szinte minden autó percek alatt feltörhető úgy is kisebb erőfeszítés nélkül is... és szvsz te mégis zárod és én is... miért, ha nem a valószínűség csökkentéséért? :)

[ Szerkesztve ]

www.refujvaros.hu

(#45) kymco válasza Kopi31415 (#42) üzenetére

kymco
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem érted még mindig.. nem a google fog betörni hozzád a látott infók alapján... ő csak megteremti az infrastruktúrát a könnyebb célpontkereséshez...

www.refujvaros.hu

(#46) Cyberpunk válasza kymco (#44) üzenetére

Cyberpunk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De ettől nem fog megnőni a terror cselekmények száma, szerintem. Csak arra akarok rávilágítani, aki eddig megtette megtudja e nélkül is. Túl hülyének hiszitek ezeket az "embereket".

(#47) kymco válasza Cyberpunk (#46) üzenetére

kymco
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

De pld a fogolyszöktetés könnyebbé válhat... A börtöneinkről pontosabb képet ad a maps, mint amilyen objektumtérképpel rendelkeznek az őrök a börtöneinkben... és ez nem vicc...

www.refujvaros.hu

(#48) Cyberpunk válasza kymco (#47) üzenetére

Cyberpunk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azért az egy szoftvernél komolyabb tervezést igényel, elég sok változót kell figyelembe venni, nem elég csupán a külsős dolgokra építeni. a szökést, meg az elítélt tudja a legjobban megtervezni, mint tapasztalt.:D

(#49) Kopi31415 válasza kymco (#45) üzenetére

Kopi31415
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Bizonyos esetekben ez már most is megvan, googletöl függetlenül, lásd usákiában a filmsztárok gettórepperek házaihoz vezetett idegenvezetés, stb.
S attól, hogy a guglinál megnézhetö a házad 3D-ben, felülröl, oldalról, még nem fog senki azonnal nekedmenni betörni. Attól, hogy meglátja a házad nem lesz már meg az indíttatás, hogy azonnal menjen. Aki be akar törni, az személyesen megnézni a helyet. Van kutya? Nincs kutya? Milyen a kerítés, mekkorák a távolságok, mekkora a gaz, stb. stb. Aki csak úgy bemegy az meg gugli nélkül megy be jelenleg is.
Aki pedig betör, az ellen ott a fizetett rendörség, meg a fizetett bíróság, hogy elkapja, elítélje, a károdat megtéríttesse veled.

Tudom, magamból nem érdemes kiindulni, de ha betörni terveznék, akkor olyan helyen, ahol ismerem a környéket. Ergo ismerem a várost. Ahhoz meg nem kell google, hogy ismert városban tudjam hol laknak a gazdagabbak, s hol a csóróbbak.

Börtönröl komolyabb képet ad a maps? Belát a falak mögé? Mapsröl fel tudod mérni a távolságokat, szélirányt, szélsebességet, ha levegöbeli mutatvány kell, bármi egyebet?

Az egész történet így nekem megint arra hasonlít, hogy az internetet lehet rossz dolgokra is használni, tilcsukbe.

[ Szerkesztve ]

(#50) FlekkeN

FlekkeN
(fanatikus tag)

Talán úgy lehetne megoldani ezt a feltérképezések kérdést hogy területeket kijelölni amiket fényképezéskor automatikusan eldob majd a gép. pl felosztják a területet több részre négyzetekkel. Amikor fényképeznek a gép ennek megfelelő minőségű 3D-s fotót csinál belőle vagy eldobja. pl fenyképezés után a külterületek fényképeit eldobja és a múzeumokból meg rendes 3d-s objektumot csinál.

El tudom azt képzelni, hogy előzetesen felrakják a netre az utcahálózatot és be lehet jelölni valahogy a saját részedet és mennyire akarod kitakarni.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.