2013. május 18., szombat

(#1) miresz

miresz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hmm,nem tudom,de engem sosem vonzott ez a 3D,és van egy olyan érzésem,hogy nem is nagyon fog elterjedni széles körben.

AMD smarter choice. ♠ ♠ ♠ ♠ Android powered by: Intel® Atom™

(#2) T_Stark válasza miresz (#1) üzenetére

T_Stark
(senior tag)

Én is sokkal inkább vennék egy jóféle IPS paneles "hagyományos" monitort, mint ilyen 3D-s vackokat.

Nem tárgyalok olyanokkal, akik egy mondatot sem tudnak értelmesen megfogalmazni, és helyesen leírni.

(#3) enamessias

enamessias
(fanatikus tag)

"és egyelőre tűnik," -> szerintem úgy tűnik. 1oldal, második bekezdés

Nekem a LG megoldása van megjelenése óta. Számomra bevált. Valóban hátrébb kell ülni 3d esetén, vagy a monitort odébb rakni. Nálam ez megoldható, igy nem "látszik" (feltünő) a csikozódás. Szemüveg meg pontosan 150.-/db moziban véve!

Van még egy előnye amiről a cikben nem volt szó! Játékok alatt az aktiv záras megoldásoknál a teljesítmény (FPS) több mint 50% csökkenéssel jár. A Passziv megoldásoknál ez csak kb 5-10%

A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.

(#4) Abu85 válasza enamessias (#3) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Javítva. Köszi. :R

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#5) shaft72

shaft72
(KORREKTOR)

Öljenek meg, ha van értelme bármiféle szemüveges 3D technológiának. Istenért nem lehetne már helyette az OLED-eket erőltetni?

(#6) O_L_I

O_L_I
(őstag)
LOGOUT blog

Ha az input lag problémát jelent és elvileg a display port ezt megszünteti ráadásul ingyenes szabvány akkor miért nem terjed el?

CAPS LOCK - Unleash the Fury!!!

(#7) Translator

Translator
(fanatikus tag)

Az iz3D monitorokkal mi történt? A duplapaneles megoldások teljesen kukázódtak?

Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin

(#8) Tidus válasza miresz (#1) üzenetére

Tidus
(őstag)
LOGOUT blog

Engemet sem vonzott még nem láttam, moziban és tv-ben.
El fog terjedni mert ez a jövő, és az árak is csúszkálnak lefelé.

"...Fortune favours the bold..." Virgil: The Aeneid

(#9) Anubis_9

Anubis_9
(őstag)

Én tavaly januárban vettem egy LG 42 colos, nem 3D-s tévét. Most ugyanannyi pénzért vehetnék 3D-set, 7 szemüveggel, stb., de valahogy teljesen hidegen hagy engem is! Én sem voltam még moziban ilyen filmen, de nem is hiszem, hogy a közeljövőben vennék ilyenre jegyet... :B

GB. GA-Z68X-UD3H-B3 - i5-2500K + CM Z600 - A-DATA 8192MB DDR3 1600Mhz - CM RC-690 - Corsair TX650W - OCZ Agility 3 120GB

(#10) Rubinhood

Rubinhood
(újonc)

A tapasztalt crosstalk milyenseget ki tudnad kerlek fejteni, kedves cikkiro?

Nekem is 3D-s LG van, es szep a kepe. Egyedul a nagy kontrasztu 3D kepeknel tapasztaltam, hogy a feherbol egy kis lila atmegy a masik szembe. (Pl. fekete terulet bal szemnek, feher a jobbnak.) Erdekelne, hogy az Acernel mi volt a gond?

Ugyeltetek arra a tesztnel, hogy vizszintes iranyban a kep kozepere merolegesen nezzetek a monitort? A 3D Visionben installaltatok a 3DTV Play-t?

Nincs tokeletes 3D, szerintem a szemuvegmentes sem lesz az, legalabbis az elso modellek, de nekem 100x inkabb passziv legyen, mint hogy 60Hz-cel a szemembe villogjanak.

Edit: egyre ugyelni kell a 3D TV Play-ben. Vannak olyan monitorok, ahol vigyazni kell arra, hogy az ember ne valasszon tul magas antialiasing beallitast, mert az osszemossa a ket szemnek valo sorokat, ami athallast general. A 3D-s Zalmanok ilyenek, de nem tudom, hogy ez az Acer ilyen-e. Ha HDMI packed frame kepeket kuld neki az NVidia kartya, akkor elvileg nem lehet ilyen gond, de nem tudom, hogy ez a monitor milyen jelet fogad.

[ Szerkesztve ]

(#11) Rubinhood

Rubinhood
(újonc)

Meg egy kerdes: a monitor kezikonyveben milyen nezotavolsag-tartomanyt javasoltak?

(#12) Daywalker válasza Rubinhood (#10) üzenetére

Daywalker
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

3D Vision esetében (3DTV Playt nem tettük fel külön) szellemképhez hasonlító áthallást tapasztaltunk (fehér körvonalak). Amúgy érdemes ez a téma, mert próbáltam LG tévét és ott is láttam némi szellemképet, igaz ott keresni kellett. Kérdés, hogy ott mi okozta a jelenséget, mert elvileg nem igen kéne neki lennie a megvalósításból kifolyólag, de van.

Ügyeltünk-e arra, hogy kérdésedre azt válaszolom, hogy általában mindenhogy meg szoktam nézni, fejet döntve is.

Monitor kézikönyve semmit sem ír arra vonatkozóan, hogy milyen messziről és hány fokban nézd.

Valóban nincs tökéletes 3D, de aktívval már elég jó eredményeket tudnak elérni. Pl. a múltkor próbált vision 2-es asus nekem bejött, pedig én sem bírom a villogást, de simán tudtam vele tolni anélkül, hogy bajom lett volna.

[ Szerkesztve ]

(#13) rambustibi

rambustibi
(tag)

Katasztrófa, hogy egy nyomorult displayport csatlakozót nem tudnak rakni 3D-s monitorra :W :W

Köszönöm nektek: Kunkli Tivadar, Robert Dahlgren, Mr. Bader és Christian von Köenigsegg

(#14) Calibra72

Calibra72
(fanatikus tag)

Nem rosszak azért ezek a 3D-s monitorok, de nekem rettenetesen bántja a szemem, össze-vissza próbál fókuszálni. Szóval én inkább várok amíg egy normális ,lehetőleg szemüveget nélkülöző megoldás elterjed.

[ Szerkesztve ]

Nem értem a csalókat ! Tényleg csak pár ezer forintot ér a bőrük ??? Pirospontot adni nem szégyen,és viszonozni sem az !

(#15) nincsisbéla

nincsisbéla
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hátőőő'... ... nekem kéne! :D

Mentalita'

(#16) rviktor25

rviktor25
(tag)

Unokatesómnál próbáltam aktiv záras Sony tv-t...háát...10perc után lekaptam a szemüveget és "2D mode on", na meg *fejfájás ON* :D.
Moziban néztem Transformers 3-at, (ott a szemem szimpla fáradásán kivül) a legjobban az zavart, h számomra úgy nézett ki, mintha minden és mindenki teleportálva mozogna. :DDD

Nem vagyok a 3D ellen, de amig 24 (elnézést 23,976) képkocka/mp -el mennek a moziban a filmek (és most jöhetnek az okosok, h "hát de megduplázzák", attól nekem max. a villódzás múlik el, nem a mozgás lesz 'finomabb'), addig inkább hanyagolom a 3D mozizást, mert még jobban előhozza (nekem!) a "teleportálgatást".

Irigylem azokat, akiket nem zavarja ez, ill. akik nem látnak ilyen jelenségeket.

Chiwasuu!!!

(#17) Spirit válasza Rubinhood (#10) üzenetére

Spirit
(őstag)

Nekem az LG monitorTV-je van.(DM2350D). Adtak hozzá ajándékba 5db szemüveget(a tévékhez szánt family pack-et), amikkel szintén előfordul a lilás crosstalk, a hozzá adott 2-vel tökéletes.
Mint kiderült, sok LG tv-hez, monitorhoz a nem hozzá való szemüveget csomagolják, és 45 fokban elfordítva a szemüveget szűnik csak meg.

A szögről...Nem mindegy, hogy milyen magasságban ülsz a monitor előtt, különben áthallás lesz.Ki kell próbálni 10-20 fokos optimális szögben lesz tökéletes. Oldalról persze nem probléma a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#18) DEV_NULL

DEV_NULL
(fanatikus tag)

Technológia
TN+film

Háttérvilágítás típusa
LED (edge-lit)

Kijelző mérete
27 hüvelyk wide

Felbontás
1920x1080 (pixelméret: 0,3114 mm)

Válaszidő
2 ms (g2g)

Kontrasztarány
1000:1 (dinamikus: 100 000 000:1)

Fényerő
250 cd/m2

Betekintési szögek
170°/160°

Csatlakozók
D-Sub, 2 db HDMI 1.4, 3,5 mm jack

Fogyasztói ár
135 000 Ft :R

NEKED A DIVAT MONDJA MEG, HOGY KI VAGY. HA NINCS MEG AZ AMI ÚJ, A SZÍVVERÉSED KIHAGY..

(#19) Füleske válasza rambustibi (#13) üzenetére

Füleske
(őstag)

Alsó kategóriás monitorra (még ?) nem szoktak displayportot rakni.

(#20) rambustibi válasza Füleske (#19) üzenetére

rambustibi
(tag)

Ez alsó kategória? Akkor az én földalatti :) kategóriás monitorjaimra véletlenül került displayport...? Szerintem már alap dolognak kell lennie a DP csatlakozási lehetőség.

Köszönöm nektek: Kunkli Tivadar, Robert Dahlgren, Mr. Bader és Christian von Köenigsegg

(#21) KAMELOT

KAMELOT
(PH! kedvence)

Ilyen monitor mellé tessék venni új szempárt :) meg előtte sokszor eljárni szemorvoshoz!

✔ MINDEN RENDELÉSHEZ AJÁNDÉK VÁSÁRLÓI KÁRTYA A STILLMASS WEBSHOPON!!! Minőségi táplálékkiegészítők: WWW.HU.STILLMASS.EU ✔

(#22) Füleske válasza rambustibi (#20) üzenetére

Füleske
(őstag)

Tn + film panel - alsó kategória. És az Acer márka sem egy Eizo vagy Nec . Az ilyen kategóriás monitorok 99 % - án nincs displayport. Te kifogtad az 1 % - ot . :)

(#23) lujó55

lujó55
(PH! addikt)

Ez a váltottsoros technológia nem az igazi. Tuti megfájdulna a fejem tőle.

(#24) Narasim

Narasim
(fanatikus tag)

én addig szoktam olvasni, hogy TN+film és ott abba is hagyom. ennyi év ips után nem lennék már hajlandó tn-t nézni, még 3d-ben sem.

nekem mediamarktban 20 perc után mintha beszédült volna a fejem és nagyon elfáradt a szemem. itthon biztos nem lenne olyan rossz, de hosszú távon félnék 3d-zni.

[ Szerkesztve ]

(#25) KAMELOT válasza lujó55 (#23) üzenetére

KAMELOT
(PH! kedvence)

3D-től tuti fájna a fejed :)

✔ MINDEN RENDELÉSHEZ AJÁNDÉK VÁSÁRLÓI KÁRTYA A STILLMASS WEBSHOPON!!! Minőségi táplálékkiegészítők: WWW.HU.STILLMASS.EU ✔

(#26) lujó55 válasza KAMELOT (#25) üzenetére

lujó55
(PH! addikt)

Hát nekem otthon nincs 3D. Persze már láttam olyat, kiállításon is, vagy bármelyik médiaüzletben, de egyáltalán nem estem tőle hanyatt. Olyan, mintha homályosan látnék (mint anno az Avatart imax...)

(#27) KAMELOT válasza lujó55 (#26) üzenetére

KAMELOT
(PH! kedvence)

3D-s monitor nem ér semmit! Sokszor leírtam! Max 20 percig tudod nézni vagy játszani rajta.

(#28) rviktor25 válasza KAMELOT (#27) üzenetére

rviktor25
(tag)

Azért ez erősen egyénfüggő.

Chiwasuu!!!

(#29) simonlaci55 válasza Calibra72 (#14) üzenetére

simonlaci55
(tag)

arra még szerintem lehet várni :)

Szeretném kérni Rihannától a SATA PenDrive című számot

(#30) Márton válasza enamessias (#3) üzenetére

Márton
(PH! addikt)

Ugyan miért? Ott talán nem 2 nézőszögből kell kiszámolni a jelenetet
a grafikus kártyának?

De örülnék 20-30 ms input lagnak az LG TV-mel. Szerintem 100körül vagyok vele, és szellemképes a 3D. Ha olyan kép profilt választok, ahol nincs szellemkép, 220ms lesz a lag! :O :O

Hasznos mint ramdrive-ra a defrag!

(#31) Zewa

Zewa
(senior tag)

Nagyon trendi ez a 3D mostanság de nekem valahogy nem áll fel töle. Az irány jó de messze van még -a számomra- valodi 3D-s élmény...

Amugy teljesen jó kis monitor, az én igényeimet tljesrn kiszolgálná de 2D-snek drága...

"Minek ide koffein, speed vagy kati amikor a BMW bármikor képes lángoló, perzselő, szenvedélyes halálfélelmet küldeni az ember vénáiba?!"

(#32) salytmasztor

salytmasztor
(kvázi-tag)

Nagyon erdekelne, hogy az Input Lag es a Response Time milyen programokkal lett tesztelve?

(#33) schwartz

schwartz
(őstag)

Addig jutottam el mig a tablazatban feltunt a TN+film.es az
edge-lit LED...

(#34) Forrest Gump válasza schwartz (#33) üzenetére

Forrest Gump
(kvázi-tag)

jogosan :)

(#35) Cyberpunk

Cyberpunk
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mennyi lesz árban? De van egy gyanúm. Inkább lemondok a 3D-ről és egy normális IPS panellel szerelt monitor. :K

Nokia Lumia 920 + iPad 3.

(#36) mariomahmoud

mariomahmoud
(tag)

Se a 3D se az Acer név nem vonz.

لَا إِلَّهَ إِلَّا الله مُحَمَّدٌ رَسُولُ الله

(#37) Komplikato

Komplikato
(PH! addikt)

" Rögtön itt van a felbontás feleződésének a kérdése, ami mai napig marketingesek által gerjesztett vitákat szül. "
És mi van azokkal az olcsóbb 3D Tv készülékekkel (pl. Samu) ami aktív szemüveges ÉS felezi a felbontást, csak elfelejtették megemlíteni a vevőknek? ;]

ÁLLÁST KERESEK! Bármilyen állást. - Figyelem adatlapon lévő telefonszám nem él, mert megfújták, helyreállítása folyamatban. A többi elérhetőséget használd!

(#38) Vegtor

Vegtor
(lelkes újonc)

Akárki akármit mond NEKEM KÉNE :DD :DD

Bár az ára remélem hamarosan elcsúszik egy banánhéjon :D

(#39) Nico Bellic

Nico Bellic
(újonc)

Én is szívesen kipróbálnám, de az ára tök HORROR :W

(#40) Pubszon

Pubszon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

TriDef 3D-vel próbáltam, de lefelezi az FPS-t és úgy már nehézkes a játék, mert pl a GRID akadozik nagyon már. :W

Iz3D-vel meg nem tudtam működésre bírni. :U

LG DM2780D-vel próbálom.

[ Szerkesztve ]

Konfigom: http://goo.gl/OVbJz Hírdetéseim: http://goo.gl/iXz0y

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.