2013. május 22., szerda

(#51) leviske válasza max-pain (#22) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"A 7 meg gyakorlatilag ugyanazzal a hardverigennyel jon 3 evvel keso"

Nem vagyok Windows ellenes, de azért igazán kedves a Se7entől, hogy 3 év után nem nő a rendszerigénye. Nem egy játékról van szó kérem. Illene az op.rendszert észre sem venni a használat során, nemhogy még az szabja meg, hogy mennyire erős gép legyen alatta. :F

És most lehet erre visszavágni azzal, hogy a Linux esetében meg nem minden hardverhez van megfelelő támogatás... de hát az mégis könnyebben orvosolható. :)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#52) gabor85 válasza core2 (#50) üzenetére

gabor85
(őstag)
LOGOUT blog

[link]
:C

ELADÓ! http://hardverapro.hu/apro/elado_hon_szeretett_konfiguraciom/hsz_1-200.html

(#53) core2 válasza gabor85 (#52) üzenetére

core2
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

Tudom :DDD :(((

PRIVÁTBAN ÁRAZÁS NINCS! || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || "A nagy erő nagy felelősséggel jár." - Ben Parker (Pókember) || Az összes beárazós topik egy helyen: http://goo.gl/PO9Ft

(#54) core2 válasza leviske (#51) üzenetére

core2
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

"Nem vagyok Windows ellenes, de azért igazán kedves a Se7entől, hogy 3 év után nem nő a rendszerigénye. Nem egy játékról van szó kérem. Illene az op.rendszert észre sem venni a használat során, nemhogy még az szabja meg, hogy mennyire erős gép legyen alatta."

Én esztmá' milyen régen mondom! :)

"És most lehet erre visszavágni azzal, hogy a Linux esetében meg nem minden hardverhez van megfelelő támogatás..."

hm?? :F

PRIVÁTBAN ÁRAZÁS NINCS! || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || "A nagy erő nagy felelősséggel jár." - Ben Parker (Pókember) || Az összes beárazós topik egy helyen: http://goo.gl/PO9Ft

(#55) negyedes válasza core2 (#54) üzenetére

negyedes
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gondolom arra gondolt, hogy mukodik a cucc de nem tudod kihozni belole azokat a dolgokat amiket pl win alatt kihozol. Meg van nehany hw aminek epp, hogy van tamogatottsaga.

.... meg amúgy is az a kényszerképzetük hogy az emberiség legyen már egy nagy egybeolvasztott munkás massza, ahol névtelen, ki tudja milyen nemű emberek vidáman sétálgatnak a kijelölt úton...

(#56) gabor85 válasza negyedes (#55) üzenetére

gabor85
(őstag)
LOGOUT blog

Pinnacle PCTV Stereomnak én is búcsút mondhattam, mivel nem MPEG2-es, a WMCvel nem tudom használni...
Külső programmal meg nem lehet használni, szóval marad az XP...

[ Szerkesztve ]

ELADÓ! http://hardverapro.hu/apro/elado_hon_szeretett_konfiguraciom/hsz_1-200.html

(#57) max-pain válasza leviske (#51) üzenetére

max-pain
(senior tag)

Miert, olyan altalanos, hogy nem no az ujabb oprendszerek rendszerigenye? Szerintem egyaltalan nem. Tapasztalatom alapjan (nehany kiveteltol eltekintve) nem is volt az soha.

(#58) Vladi válasza kingabo (#18) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"(bár ebben nem vagyok biztos)"
Persze mert nem így van. Ami linux disztró ingyenes, az vállalatnak is az.

Hallgatni Petőfi!

(#59) floatr válasza max-pain (#57) üzenetére

floatr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Követnie kéne, nem pedig meghatározni a hardvert, pláne nem valami genetikai zsákutca trendkutató elbaltázott lázálma alapján.

http://www.humblebundle.com -- Játékok jótékonysági céllal. Egy egyszer használt társasért mennyit adtál?

(#60) BiP válasza Vladi (#58) üzenetére

BiP
(PH! addikt)

Maga a disztró ingyenes. De egy vállalat nem fog support nélkül Linuxot (vagy más oprendszert sem) venni/beszerezni, és így már az sem ingyen van.

Újabban divat nem válaszolni a privátokra?! Megbeszélt találkozóra pedig illik elmenni vagy időben visszamondani. Én azt hittem, ez alap.

(#61) FTeR válasza leviske (#51) üzenetére

FTeR
(PH! addikt)

a rendszer komponenseinek egyéni erőforrásigénye az új verziókkal általában csökken, míg az új szolgáltatások hatására a rendszer össz erőforrásigénye növekszik.
xp-nek is brutális volt a gépigénye 2k-hoz képest, mégis ha visszabutítottad a 2k szintjére, akkor látványosan jobban teljesített. a vistával is hasonló a helyzet, ha le van butítvva az xp szintjére, akkor jobban hasít adott gépen (nyilván, ha a gép nem üti meg a minimumot, akkor látványosan lassabb).
w7-tel sem tettek csodát, csak új ütemezési filozófiát vezettek be a teljesítmény javára. eddig, annak érdekében hogy adott alkalmázás gyorsabban indulhasson vagy az api hívások ne homokórázzanak, az os szolgáltatásai a rendszer indításától kezdve folyamatosan futottak, akkor is ha épp semmi sem használta. az új szemlélet szerint csak akkor tölt be szolgáltatást, ha arra feltétlen szükség van és hosszabb üresjárat után leállítja (felszabadítja az erőforrást). a rendszer zökkenőmentesebb futását a superfetch teszi lehetővé, ami egyébként is előtölti azt amire feltételezhetően adott időben szükség lehet.

eddig a hw teljesítmény előjelzéseknek megfelelően fejlesztettek, gyak az eddigi tendenciákra alapozott jóslatokra hagyatkoztak (moore's law). a vista azzal szívott, h a MHz verseny átcsapott magháborúba (amivel egyébként sok app szívott).

(#62) moonman válasza fordfairlane (#45) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

viszont a Microsoftnál sem hüjék dolgoznak, látják, mi a trend, merre megy a piac, a Win7-nek pedig jé, ugyanaz a hardverkövetelménye, mint a három évvel korábbi Vistának. :)

sőt, kicsit gyengébb gépen kevésbé is lassul be.

[ Szerkesztve ]

Sent from my Windows Phone

(#63) moonman válasza fordfairlane (#43) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

a registry-nek sok előnye van, erről egy korábbi topicban vitatkoztunk egy rövidet, szerintem egyértelműen előnyös, hogy van.

ha csak egyetlen dolgot kéne említeni, akkor a jogosultságokkal jönnék, ezt egy ini-ben elég nehézkes soronként megoldani. de van még többszáz érv.

(#64) moonman válasza gabor85 (#49) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ez ha nem gond, maradjon az én titkom. :)

(#65) Vladi válasza BiP (#60) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A Linux volt a kérdés, nem a szupport. Egyébként a közösségi szupport is ingyenes. :D

Hallgatni Petőfi!

(#66) Morden24 válasza Vladi (#65) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Gondolom gyakoriak a fórumokon az olyan kérdések, amiknek a bevezetője "Pls gyorsan kell help, néhány ezer kuncsaft vigyázzban áll..." :DDD

Sectumsempra - For Enemies

(#67) Vladi válasza Morden24 (#66) üzenetére

Vladi
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát nem gyakoriak. De azért előfordul, hogy olyan ember kérdez, aki gyanús, hogy munkába kell a válasz. Igaz ezen a fórumon ritka.

Hallgatni Petőfi!

(#68) WonderCSabo

WonderCSabo
(Szakértő)
LOGOUT blog

Válság alatt mit vártak? Mindenki fog rohanni új hardverparkot és szoftverlicenceket venni? :F

- Tommy was weak. Tommy was stupid. Tommy is dead. - I'd drink to that.

(#69) Lenry válasza floatr (#3) üzenetére

Lenry
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem vitatom a felmérés eredményének hitelességét - nem vagyok benne teljes biztos, de talán Churchill mondta, hogy "csak annak a statisztikának hiszek, amit magam hamisítok"

"Kár volt rád pazarolnom ezt az 1 percet, máris utállak" - csƵ random hülyegyereknek | Eladó PC játékaim: href.hu/x/9dv6

(#70) fordfairlane válasza Lenry (#69) üzenetére

fordfairlane
(PH! addikt)

Szegény Churchill, ha tudta volna hányszor idézik tőle mindenféle összeesküvéses elmélet igazolására, talán magába tartja.

(#71) Iscariah

Iscariah
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem szeretem az ilyen túlnyomórészt spekulációra támaszkodó híreket.

A Windows 7 az eddigi legtutibb rendszer, alázza az összes eddigi Win-t és még sztem linuxot is, stabilitás, kompatibilitás és felhasználóbarát felülete miatt biztosan.

De már temetik, mikor még meg sem jelent és még ki sem próbálták... :C

"Every passing minute is another chance to turn it all around" – Vanilla Sky

(#72) bobsys válasza fordfairlane (#48) üzenetére

bobsys
(PH! addikt)

A másik fő érv, hogy sok alkalmazás az általa létrehozott és tárolt adatokat nem távolította el uninstallnál
Ezt az ervet szeretem a legjobban az ilyen vitakban.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#73) fordfairlane válasza bobsys (#72) üzenetére

fordfairlane
(PH! addikt)

Én meg a szalámis pizzát szeretem.

(#74) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A válaszadók 100%-a nem akar váltani, mert kezdheti az elejéről elmagyarázni az összes júzernek hogy hol találja meg a Word ikont.(némi túlzással)

http://www.leekspin.com/

(#75) moonman válasza Iscariah (#71) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

"A Windows 7 az eddigi legtutibb rendszer, alázza az összes eddigi Win-t és még sztem linuxot is"

"Vista is the safest, most reliable OS we’ve ever built. It’s also the most secure OS on the planet, including Linux and open source and Apple Leopard." :))

link

(#76) bobsys válasza fordfairlane (#73) üzenetére

bobsys
(PH! addikt)

nem rossz valasztas
nem kotekedesnek lett szanva

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#77) Hedgehanter

Hedgehanter
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez valoban igy van, mi sem javasoljuk a Vistat senkinek sot a multkor meg downgradeltunk XP-re egy par helyen mert problemas volt a Vista.. Johogy nem fog senki fejest ugrani bele mikor megjelenik....

(#78) moonman válasza Hedgehanter (#77) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

ahelyett, hogy megoldást javasolnátok... :U

(#79) Hedgehanter válasza moonman (#78) üzenetére

Hedgehanter
(senior tag)
LOGOUT blog

Hidd el rajta voltunk..... Csak elotte XP-t hasznaltak es nem volt gond vele ahogy a Vista problemat okozott kellett nekik vissza...

[ Szerkesztve ]

(#80) moonman válasza Hedgehanter (#79) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

lehet tudni valami közelebbit a problémáról?

(#81) Hedgehanter válasza moonman (#80) üzenetére

Hedgehanter
(senior tag)
LOGOUT blog

1 domain, tobb helyen, folder redirection, felhasznalok mozognak egyikrol helyrol a masikra (roaming profile nem jo nagy fajlokkal dolgoznak)... A vista synch center-el voltak gondok amikor a felhasznalo atment egy masik helyre meghagyott egy local copy-t a fajlokrol (es ketto lett) es csak egy uj local profile letrehozasaval tunt el...

(#82) leviske válasza max-pain (#57) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Pont az a problémám, hogy nem általános... :)

(#55) negyedes: :R

(#61) FTeR: De mik az említett újdonságok? :) Mert az új "biztonsági rendszerre" nem lehet fogni, mert nem von el akkora teret.

Bár már több helyen említettem, hogy nekem spec semmi bajom a Vista-val, de az azért elég extrém, hogy a Windows95 (vagy 98?) elindul egy Nokia N95-ön, vagy N96-on, míg az XP csak egy netbookra, a Vista/Se7en meg sok esetben arra se hajlandó felkúszni... És most nem okoskodni akarok. :)

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#83) sh4d0w válasza max-pain (#47) üzenetére

sh4d0w
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1. Nem valószínű, de nincs kizárva sem, ha "hivatalosan", forgalmazótól veszik meg. Adalék a témakörhöz, hogy míg az Apple perben áll a Psystarral, addig nem bánja az ilyen-olyan x86-os klónokat, gyakorlatilag ingyenes fejlesztő- és tesztelőbázis áll rendelkezésére. Ezenkívül természetesen hivatalosan is meg lehet vásárolni az Apple gépeket, ha erre kíván költeni az adott vállalkozás.

2. Nem, a netbookok csak az utolsó cseppek volt a pohárban. Már előtte megkezdődött a támogatási ciklus kitolása a PC-gyártók nyomására, akiket viszont a vásárlói igényekre reagáltak.

3. Ez a témakör meg már sokszor ki lett tárgyalva egyrészt az alkalmazások kompatibilitása, másrészt pedig a váltással járó hardverköltségek miatt. Vágom én, hogy egy 3-7 éves hardvert többnyire illik lecserélni, de ha erre egy cégnek nincs lehetősége, vagy egészen egyszerűen ezt a lépést nem akarja, akkor könnyen átülhet a nyílt forrású vonatra, ahol a hardverkövetelmények lényegesen alacsonyabbak.

Iscariah #71: "...A Windows 7 az eddigi legtutibb rendszer, alázza az összes eddigi Win-t és még sztem linuxot is, stabilitás, kompatibilitás és felhasználóbarát felülete miatt biztosan..." - ha lenne tapasztalatod a mai modern linuxokkal, ekkora blődséget nem írtál volna.

moonman: #75: ezt ROTFL.

[ Szerkesztve ]

http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core | "I can't french"

(#84) moonman válasza sh4d0w (#83) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

igazad van, ez tényleg rotfl:

"All my Windows machines are beefed up with additional body armor in the form of firewalls and antivirus applications, additions that are unnecessary on my Linux or Mac systems."

"While I know how to keep my Windows boxes safe from the bad guys, I’m not sure if I could hand my Mac or Linux systems over to bad guys if I wanted to."

"I’m happy to leave my Mac or Linux boxes unpatched for months, but feel quite vulnerable if my Windows boxes aren’t patched by the end of Patch Tuesday."

(#85) moonman válasza Hedgehanter (#81) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

Offline Files-t használtatok?

(#86) D1Rect válasza moonman (#75) üzenetére

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez tényleg ROFL :DDD :DDD :DDD

http://www.leekspin.com/

(#87) Hedgehanter válasza moonman (#85) üzenetére

Hedgehanter
(senior tag)
LOGOUT blog

Persze mert otthon is hasznalnak a gepet....

(#88) core2 válasza sh4d0w (#83) üzenetére

core2
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

Iscariah (#71) üzenetére én a helyedben nem válaszoltam volna! :) csak felb@@ssza az ember agyát az ilyen! :W

Iscariah (#71):

Az átlagfelhasználó -- mint amilyen ezek szerint Te is vagy... Itt most arra gondolok, hogy érvek nélkül írsz egyébként is égbe kiáltó marhaságokat -- csak a GUI-t nézi és hogy megy-e a "Zinternet, meg a Zoutluk" (direkt írtam így) ,meg esetleg egy kis zenét hallgat. Ezzel nincs semmi probléma, nem neki kell adminisztrálni a rendszert, ez így van jól, mivel Ő (a mélyen tisztelt User) egy ÁTLAGFELHASZNÁLÓ

Na most ebből kiindulva: Egy Gnome 2.26 vagy KDE 4.2.2 (én inkább a Gnomeot preferálom :B) tökéletesen elég az átlagfelhasználónak! Miért kéne egy Athlon XP-s P4-es gépen (mint amilyen az Adatlapodon van :U) /és IGEN még mindig ez a magyar átlag attól függetlenül, hogy vannak 1000x jobb gépek/ Persze semmi közöm ahhoz hogy kinek milyen gépe van. :) Talán itt a KDE 4.2.2 kicsit tűlzás volt, de Egy GNOME egy ilyen gépre tökéletes! :)

A faterom gépén van Wubival Ubuntu (holnap rakom fel neki clean install-lal XP után!) Egyenlőre nagyon tetszik neki, kb. 2x gyorsabb a rendszer mint az XP.
Megy mint a szélvész!

A HP 550-es laptopomon ua. a helyzet! Mindent OOB felismert, egyedül a wifihez kellett driver amit automatán letöltött. Compizkocka szépen forog, az egész rendszer nagyon komfortos. Mondjuk egy kis Debian Sid-ezés után mi ne lenne az xD

Üdv. Core2

(#89) Morden24 válasza core2 (#88) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

kb. 2x gyorsabb a rendszer mint az XP.
Megy mint a szélvész!

Ezt néha úgy írjátok, mintha törvényszerű lenne. Nekem a Presario 2800-asom XP Home-al jóval gyorsabb, mint Ubival (7.10 és 8.04 volt rajta).
Félreértés ne essék, ez nem kötözködés, csak azért mondom, mert a linux sem gyógyír mindenre.

[ Szerkesztve ]

(#90) max-pain válasza sh4d0w (#83) üzenetére

max-pain
(senior tag)

1. Ilyen megoldast ugysem valasztananak cegek, eddig se valasztottak, nem veletlenul. Viszont tegyuk fel rendes Macekre allnanak at vagy gondolkoznanak ilyesmin (tegyuk felre a szoftverkompatibilitasi gondot) ott van az Apple sokkal rovidebb termektamogatasa. Az OSX 10.3 (Panther) ket evvel az XP utan jelent meg es mar reg nem tamogatott oprendszer.

2. Nem a tamogatasi ciklust toltak ki, hanem a forgalmazas lehetoseget. A mainstream support eleve 2009 elejeig szolna, hiszen a Vista 2007 elejen jelent meg (5 ev vagy utod oprendszer megjelenes + 2 ev). Az extended pedig erre meg + 5 ev. Szoval tamogatas szempontjabol gyakorlatilag nem valtozott semmi. Egyebkent en erro az extended + 5 everol beszelek, ami szerintem lehet hogy sok. Az utobbi idok fejlemenyei alapjan mindinkabb..

3. Az elmult 15 evben sem igazan tortent semmi hasonlo, most megis miert varnak ezt? Mellesleg egy Linux desktop hardverigenye se kicsi, OSX-rol nem is beszelve...

[ Szerkesztve ]

(#91) Dave™ válasza core2 (#88) üzenetére

Dave™
(PH! kedvence)

És még mindig másként tördelik linux alatt az oldalakat a böngészők, mint win alatt, mert nincsenek meg ugyanazok a betűtípusok? (msttcore után sem volt egy vizuális élmény). Mert ha igen, akkor az elég zavaró tud lenni... Az openoffice se tud kielégíteni minden átlagos igényt, és akkor még szó sem esett pl. videóvágó szoftverekről (akár kis családi videók stb.), diaporáma programokról stb. Ezekhez win alatt tengernyi alternatíva van, linux alatt meg nem sok, és azokkal is szenvedni kell sajnos. Egyelőre még gyerekcipőben jár a dolog, kivéve ha az ember csak netezik, zenét hallgat meg filmet néz - arra valóban teljesen megfelelő. Amin a Gnome rendesen megy, azon szerintem egy Vista Basic/Win 7 Basic is rendesen megy, 1G memória az már elég általános (ha nem, vesz 1-2 ezer forintért), és utána rendesen fog menni. Ne legyünk ennyire elfogultak, le a pingvines szemüveggel :)

(#92) core2 válasza Morden24 (#89) üzenetére

core2
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

"Ezt néha úgy írjátok, mintha törvényszerű lenne."

Ez meg már miféle diszkrimináció kéremszépen?! :DDD
ja... ti.. a "leenugzos" kockák :D

Az én gépeimen ez a helyzet, ha másén nem, de úgy ítélem meg, hogy jobban kéne futnia akkor a jelenleg tudásommal egy rakatt debuggolás után megpróbálok segíteni. Ha megy meg, ha nem nem! Ebből látom, hogy az én tudásom még nem elég, ha pedig valaminél érzem, hogy már majdnem a célban, akkor kihívás odáig eljutni. :D

(#93) core2 válasza Dave™ (#91) üzenetére

core2
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

Opera Epiphany alatt nem tapasztaltam ilyet, sőt! FF alatt sem. :) (tényleg, nem kamu! Amúgy sem szokásom kamuzni, mi hasznom lenne belőle az IT-világban 0, semmi, zéró) Egy a lényeg! Maces fontokat kell használni, ha valami nem tetszik! :)
Megjegyzem: Már nem áll fent ez a probléma!
[L:linuxalt.com][egyébként egy kis olvasnivaló, hogy minek mi az alternatívája.[/L]
"1G memória az már elég általános (ha nem, vesz 1-2 ezer forintért)"

Sima DDR RAM (most az Athlon XP-s gépnél maradjunk, arról volt szó) 1-2k-ért ja, persze!

"Ne legyünk ennyire elfogultak, le a pingvines szemüveggel"

:Y :F

[ Szerkesztve ]

(#94) Egon

Egon
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nálunk a cégnél viszonylag későn (kb. 2005-ben) álltak át XP-re. Viszont Win2000-re viszonylag hamar (NT 4.0 volt előtte). Abszolút nem téma a Vistára váltás: lehet hogy itt is Win7 lesz belőle - de nem hamar.
Ami az otthoni rendszert illeti: nyiulvánvalóan a szoftverkompatibilitás komoly érv lesz majdan a váltás megfontolásakor: nem igazán hat meg a számos új funkció és előny, ha egyszer nem fut alatta a kedvenc oldszkúl gamék sokasága (neadjisten).
Szerk.: persze nem fog érdekelni, hogy azért nem fut az adott progi, mert trehányul programozták, avagy az MS a ludas: pusztán a végeredmény fog számítani: fut vagy senem.

[ Szerkesztve ]

Játékbemutatók, tesztek törölve az oldalról. Hozzám intézett kérdéseket csak privát üzenetben várok, és csak ebben a formában válaszolok!

(#95) Morden24 válasza core2 (#92) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Igenám, de most átlagjúzerről volt szó, nem rólad, aki el akar jutni a célig, meg nem is feltétlenül van leenugzos kocka ismerőse :)

Ez meg már miféle diszkrimináció kéremszépen?!
ja... ti.. a "leenugzos" kockák

Nem, tényleg nem kötözködésnek szántam. :U

(#96) bambano válasza anulu (#2) üzenetére

bambano
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Amikor utoljára néztem, a terminálszerveres dolgok licenszelése olyan volt, hogy ezzel a megoldással egy fillért nem takarítassz meg.

#7: azt gondolom, az it szolgáltatás alapelve az kellene, hogy legyen, hogy ami működik, azt nem háborgatjuk. Ha működik valakinél egy xp-s rendszer, nem nagyon van indok cserélni. És hogy ne flame legyen: se linuxra, se w7-re.

#10: az átállás terhei most először nyitnak valós alternatívát, mert nem úgy van, mint régen, hogy win-ről winre átállni fillérek, winről linuxra meg sok pénz, hanem mindkét irány drága. Most életükben először meggondolhatják, hogy kimásznak a csőből és maguk intézik a dolgaikat tovább, vagy maradnak a microsoft vonaton és veszik a jegyeket folyamatosan.

#16: mert például a linuxot érdemes és lehet is. p3-as szervereim is vannak és elvégzik a feladatukat. Minek dobnám ki?

#18: a linuxoknál a céges felhasználás nem esik más kategóriába, mint a magán, amennyiben ugyanarról a kiadásról van szó.

#21: a számítások azt mutatják, a panellel akkor jár legjobban az ember, ha marad a pazarló fűtésnél.

#27: ha nem lenne a cégnél mvp-s rendszergazda, mi lenne a terv?

#31: sok embert nem érdekel, hogy az xp megfelel-e a kor követelményeinek, az érdekli őket, a cége követelményeinek megfelel-e.

#33: az sap meg az oracle főnökei most sírva szaggatják a ruhájukat, mert azt mondtad, hogy nem jó a válalatirányítási cuccuk

#35: szerintem is a registry volt a legjobb ötlet a windowsban.

#38: nézzük már meg a volume licensz költségét... rendes os-t nem kunszt több hw-re fejleszteni, például az nt-ben volt hal, hogy ez egyszerű legyen. Rendesen megírt szoftvert nem kunszt más oprendszerre portolni. Ahol kupleráj van, ott izzadás lesz linuxszal meg w7-tel is.

#43: a válasz: nincs. Mert minek is implementálsz egy teljes fájlvédelmi rendszert megint a registryben? Ha külön fájlokban lenne minden, neadjisten ascii formátumban, akkor nem kéne szöszölni azzal, hogy ki férhet hozzá, ezt megoldaná a filerendszer.

#44: van. pl. a /etc az pucolható tisztességesen, ha egy file megsérül a /etc-ben, nem húzza le az egész rendszert a wc-n, stb. Lehet egyszerűen módosítani, és lásd még az előbbi választ. Ja, suse-ben szokott lenni registry, az sem jó megoldás szerintem.

#51: a nagyvállalati környezetben előforduló hardverek jelentős többségéhez van linux driver.

#60: a vállalatok többsége windowshoz sem vesz supportot.

#66: vannak olyan fórumok, ahol ez szokásos kérdés

#71: persze persze.

20:21:18 up 838 days, 7:59, 12 users, load average: 0,09, 0,16, 0,16

majd két év múlva kiderül, hogy a w7 stabil-e meg mit aláz. Legfeljebb az ilyen alátámasztott hozzászólásokat fogja alázni...

#75: "Microsoft’s chief operating officer Kevin Turner had to say": belegondoltam, ahogy kiáll egy microsoftos valaki és azt mondja, emberek, hulladékot gyártottunk, ne vegyétek. Ezzel rögtön alapos, független forrásból származó, biztos információhoz juttatta a résztvevőket.

#84: tehát az idézett szövegnek az a része, ami a te állításodat támasztja alá, az oké, de ha másik részében nem ez megy, az rotfl. ez a rotfl.

a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

(#97) core2 válasza Morden24 (#95) üzenetére

core2
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

"Igenám, de most átlagjúzerről volt szó, nem rólad, aki el akar jutni a célig"

Én az olyan embert nem tudom megérteni (tudom, emlékezzek ilyenkor, hogy honnan indultam! Ja! W98-ról az alapoktól kb. 7 éve. :D)
Így mentem sorban: W98 (1,5 évig) ---> XP (4 évig) -- Ubuntu Linux (8 nap múlva lesz másfél éve! :) )
Amikor áttértem, gondolhatod, hogy mi volt a fejemben: jajjistenemmileszvelem :DDD
Úristen, holvan a C: Program Filees, jaaj... (Magyarul: Az idáig megszerzett tudásom nagyrésze a kukában landolt --> kezdő aztán átlagfelhasználó lettem)
Aztán rájöttem arra hogy talán kéne használni a Googlet, az ubuntu.hu-t, a hup.hu, a PH! Ubuntus topikját!
Bejött, mivel ez alatt a 1,5 év alatt annyit fejlődtem a fórumtársaknak köszönhetően (n0_gAboR, Vladi, dbius, ngabor2 [akit kihagytam, szóljon!]) ,hogy magam sem hittem volna, hogy ez lehetséges! :)

Persze aztán később Fedoráztam is BSD-ztem is, de nem jöttek be.
Ezzel arra akartam utalni, hogy én is egy átlagfelhasználó voltam, és vagy magamtól vagy a fórum segítségével, vagy a googlevel idáig mindenre találtam megoldást! :)

"Nem, tényleg nem kötözködésnek szántam."

OK, csak nagyon ezt lehetett érezni a mondanivalódon, ok

(#98) core2 válasza bambano (#96) üzenetére

core2
(ÁRMESTER)
LOGOUT blog

"20:21:18 up 838 days, 7:59, 12 users, load average: 0,09, 0,16, 0,16"

Te jó ég! Majd' 2.5 éve nem volt kikapcsolva a gép? miez? szerver? Vagy a saját géped Netán az a kis P3-as? :)

(#99) moonman válasza bambano (#96) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

nem egyedül vagyok a cégnél és nem én hozom a döntéseket. de persze minden cég, aki fejleszt, ott van legalább egy beépített MVP, különben még mindig Win95-öznének... :))

a többit most nem nézem vissza, legközelebb gyere időben.

[ Szerkesztve ]

(#100) moonman válasza core2 (#98) üzenetére

moonman
(Jómunkásember)

haggyad, ez jutott neki lelki maszturbáció gyanánt.

Hirdetés

Copyright © 2000-2013 PROHARDVER Informatikai Kft.