Amikor utoljára néztem, a terminálszerveres dolgok licenszelése olyan volt, hogy ezzel a megoldással egy fillért nem takarítassz meg.
#7: azt gondolom, az it szolgáltatás alapelve az kellene, hogy legyen, hogy ami működik, azt nem háborgatjuk. Ha működik valakinél egy xp-s rendszer, nem nagyon van indok cserélni. És hogy ne flame legyen: se linuxra, se w7-re.
#10: az átállás terhei most először nyitnak valós alternatívát, mert nem úgy van, mint régen, hogy win-ről winre átállni fillérek, winről linuxra meg sok pénz, hanem mindkét irány drága. Most életükben először meggondolhatják, hogy kimásznak a csőből és maguk intézik a dolgaikat tovább, vagy maradnak a microsoft vonaton és veszik a jegyeket folyamatosan.
#16: mert például a linuxot érdemes és lehet is. p3-as szervereim is vannak és elvégzik a feladatukat. Minek dobnám ki?
#18: a linuxoknál a céges felhasználás nem esik más kategóriába, mint a magán, amennyiben ugyanarról a kiadásról van szó.
#21: a számítások azt mutatják, a panellel akkor jár legjobban az ember, ha marad a pazarló fűtésnél.
#27: ha nem lenne a cégnél mvp-s rendszergazda, mi lenne a terv?
#31: sok embert nem érdekel, hogy az xp megfelel-e a kor követelményeinek, az érdekli őket, a cége követelményeinek megfelel-e.
#33: az sap meg az oracle főnökei most sírva szaggatják a ruhájukat, mert azt mondtad, hogy nem jó a válalatirányítási cuccuk
#35: szerintem is a registry volt a legjobb ötlet a windowsban.
#38: nézzük már meg a volume licensz költségét... rendes os-t nem kunszt több hw-re fejleszteni, például az nt-ben volt hal, hogy ez egyszerű legyen. Rendesen megírt szoftvert nem kunszt más oprendszerre portolni. Ahol kupleráj van, ott izzadás lesz linuxszal meg w7-tel is.
#43: a válasz: nincs. Mert minek is implementálsz egy teljes fájlvédelmi rendszert megint a registryben? Ha külön fájlokban lenne minden, neadjisten ascii formátumban, akkor nem kéne szöszölni azzal, hogy ki férhet hozzá, ezt megoldaná a filerendszer.
#44: van. pl. a /etc az pucolható tisztességesen, ha egy file megsérül a /etc-ben, nem húzza le az egész rendszert a wc-n, stb. Lehet egyszerűen módosítani, és lásd még az előbbi választ. Ja, suse-ben szokott lenni registry, az sem jó megoldás szerintem.
#51: a nagyvállalati környezetben előforduló hardverek jelentős többségéhez van linux driver.
#60: a vállalatok többsége windowshoz sem vesz supportot.
#66: vannak olyan fórumok, ahol ez szokásos kérdés
#71: persze persze.
20:21:18 up 838 days, 7:59, 12 users, load average: 0,09, 0,16, 0,16
majd két év múlva kiderül, hogy a w7 stabil-e meg mit aláz. Legfeljebb az ilyen alátámasztott hozzászólásokat fogja alázni...
#75: "Microsoft’s chief operating officer Kevin Turner had to say": belegondoltam, ahogy kiáll egy microsoftos valaki és azt mondja, emberek, hulladékot gyártottunk, ne vegyétek. Ezzel rögtön alapos, független forrásból származó, biztos információhoz juttatta a résztvevőket.
#84: tehát az idézett szövegnek az a része, ami a te állításodat támasztja alá, az oké, de ha másik részében nem ez megy, az rotfl. ez a rotfl.
a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html