Érdekes... Talán kipróbálják, és változik a vélemény. Amíg nem próbálták, minek foglalnak állást???
iMac 12.1, MacBook 3.1, Galaxy S II // S II akkuk és egyéb telefonok eladóak: http://href.hu/x/kj1h
Érdekes... Talán kipróbálják, és változik a vélemény. Amíg nem próbálták, minek foglalnak állást???
iMac 12.1, MacBook 3.1, Galaxy S II // S II akkuk és egyéb telefonok eladóak: http://href.hu/x/kj1h
"vannak e kulonbseg (registry vs /etc konyvtar) ket oldalan kezzefoghato ervek is?"
Vannak, csak ugy roviden az /etc mellett:
1. A kulon szoveges file-okat egyszeru kezelni, minden viszi oket (verziokoveto rendszerek, diff, grep, akarmi).
2. A szoveges file-okban lehet megjegyzeseket is tenni - egy tipikus linuxos config file 90%-a komment.
3. Nagyon egyszeru egy-egy alkalmazas komplett konfigjat hordozni, mert kulon file-ban v konyvtarban van.
4. Egyszeru, atlathato, a szokasos modszerekkel kezelheto jogosultsagok.
5. Ha valami gaz van, akkor max. egy file megy tonkre.
A registry dicseretet majd Moonman zengi 
Falsus in uno, falsus in omnibus.
Hát apukám én mint átlagfelhasználó valójában nem vagyok olyan egyszerű mint gondolnád ott a másik oldalon csak azért mert nekem jobban tetszik a Win7 mint a linux.
Képzeld el, XP után már raktam fel Ubuntut, még a 8.04-et, az alapokat részint meg is tanultam, de kib. tökölős, ahhoz hogy normálisan üzemeljen a videókártyám fel kell tenni még valami 3 csomagot vagy mit, bár oké, kissé sokkal több türelemmel megoldtam volna ezt is. De az Audigy 4 kártyámat sem tudtam rendesen feltenni, mindenféle driver nélkül az istenért sem szólt úgy ahogy XP-n...
Másrészt nem mennek rajta azok a programok amiket nap mint nap használok, és azért nem fogok a Wine-nal sem szórakozni, hogy menjen rajta a Foobar.
Egy szóval sem mondtam hogy szar a linux, úgyhogy bocsáss meg ha megsértettem az előző hszemmel a világod, amiben a linux a király.
Tökjó hogy segítesz apukádnak, de vajon egy clean installal feltett ubuntuval mit fog csinálni. Biztos vágja majd elsőre hogy a .tar.gz fileokat vajon hogy kell feltelepíteni. Biztos egyszerűbb, a sudo apt get vagy mit kellett hülyülni, mint a kétkattintásos telepítés.
Az XP-t se raknám vissza csak úgy szólok, mint írtam a Win7 a legstabilabb az összes Win közül (sztem) és odaírtam a linuxot is, mert már próbáltam. Ne haragudj 
Amúgy Win7 telepítés után lerántja az összes drivert, és 5 perccel később van egy full használatra kész oprendszer. A billt, a webcamot az Audigy 4 drivert, a Radeon drivert is felteszi, nem kell tökölni semmivel. Azon belül a 3ds max is jobban fut Win7-en mint XP-n, a photoshop is, szóval nem kell a duma.
Akármennyire is fáj neked, ahhoz hogy egy gép minden adottságát maximálisan ki tudjam használni bizony nekem Windows kell. A linux is jó dolog, csak nem épp felhasználóbarát, és nem kompatibilis mindennel.
Ez van, remélem béke van 
"Every passing minute is another chance to turn it all around" – Vanilla Sky

ebbol igazabol csak az elso komolyabb erv (marmint ha ki akarnam mondani, melyik jobb), azzal viszont tokeletesen igazad van (bar pl a debian megoldasat erre a problemara nem szeretem, de a gentoo-e kimondottan tetszik)
2: annyi szoveges kulcsot veszek fel, amennyit akarok (mas kerdes, hogy sokszor semmi dokumentacio nem szokott lenni arrol, ki mit miert ir a registry-be)
3: export ket kattintas es egy path + filenev megadas, import ket kattintas (abbol az egyik az, hogy biztos akarod-e)
4: maganvelemeny, de a mezei linux jogosultsagkezeles szamomra nem tunik annyira testreszabhatonak, mint a windoze jogosultsagkezelese (bar registry-nel nem tudom, mi a helyzet) - lehet ez fokent megszokas kerdese, de nekem egyszerubb win-en beallitani, hogy ez olvashatja, az irhatja, azok azt sem tudhatjak, hogy van xp meg csinalhat vele, amit akar, mint linux-on ugyanezt megoldani
5: 4-5 backup van, ha jol tudom, visszamenoleg is
[ Szerkesztve ]
Lehet, hogy hülye gondolat, de szerintem már ők is elkezdték tesztelni a Beta-t. 
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
A mezei linuxban van mezei unixos filerendszer jogosultságok, vannak posix acl-ek és selinux szabályrendszer. Három különböző megoldás, azt használod, amelyik jobban megfelel.
a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

amennyire tudom, mezei linux-ban csak az elso van benne, masodikhoz kernelt kell forgatni (bar fene tudja, ez gondolom disztro fuggo), harmadikhoz meg selinux patch kell (arrol nem beszelve, hogy meg is kellene erteni)
de fentebb direkt kihangsulyoztam, hogy szamomra atlathatobb, jobb a winzode jogosultsagkezelese
A Red hathoz és rokonaihoz kapod outofthebox a SELinuxot. (Fedora, CentOS, stb.)
Hallgatni Petőfi!

nagyon nem kell zengeni.
1. kiexportálva ugyanúgy szöveges fájl, regeditben kényelmes katt katt gui.
2. lehet megjegyzéseket felvenni (tetszőleges string értékek)
3. szintén. export két katt, import duplakatt. 
4. szintén. (ugyanaz a permission ablak van, mint fájlrendszerben)
5. van system restore, automatic recovery, meghát nagyon nem szokott "megsérülni".
[ Szerkesztve ]
Sent from my Windows Phone
Ebben az országban mindenki fotóboltot használ? A kedves papa géppuskával kerget az asztal körül, ha nem használsz olyat?
Az a magánvéleményem, hogyha mindenkinek legális fotoboltja lenne, aki eddig a linux ellen érvként használta ezt, akkor az adobe lenne a legnagyobb it cég a világon.
a PH! kedvenc ISP-trollja (C) Tyberius | http://itcafe.hu/tema/a_nagy_openwrt_topic/friss.html

részemről Paint, Paint.Net, Windows Live Photo Gallery 
Nem linux ellen érveltem vele, hanem XP ellen.
Ez van, a PS-ban minden van ami nekem kell, viszont másban nincs meg minden ami a PS-ben. Az Adobe úgyis elég pénzes cég, nem sajnáljuk őket jól megy nekik úgy is.
"Every passing minute is another chance to turn it all around" – Vanilla Sky
Teljesen korrekt, de ez NEM az átlagjúzer. Az átlagjúzer sem windózon, sem linugzon nem fog egy gramm fórumot sem olvasni, nem fog fórumozó haverokat gyűjteni, és úgy en bloc eszköznek tekinti a gépet, mint egy kenyérpirítót, tehát műköggyé', ha rossz, akkor szervíz vagy ismerős (ezutóbbiak meg kérdéses, hogy mennyire értenek hozzá/verik át/húzzák rá a saját ideológiájukat).
Sectumsempra - For Enemies

akkor viszont nem teljesen értem, az offline files lényege, hogy szerveren van minden, de kapsz egy helyi másolatot, hogy tudj vele menet közben is dolgozni, majd ha megint hálón vagy és frissült, akkor felmásolja a szerverre. te valami teljesen mást mondtál, vagy én nem értem.
sot, ha valaki nem szeret kattintgatni, PowerShell-ben ugy lehet monyakolni a registry-ben, mintha egy meghajto lenne (illetve tobb meghajto; ha jol remlik, minden hive kulon meghajtokent viselkedik)
in asm we trust

Úgy látszik, nem használtad eleget azt a Hardy-t. VGA driver telepítése 2-3 kattintás, bármilyen szoftver telepítése Synapticban 2-3 kattintás, ha internetről letöltöttél egy csomagot akkor kb. szintén ugyanennyi, legyen az .tar.gz vagy .deb . Parancssorhoz nem feltétlenül kell nyúlni, aki hozzányúl, csak azért teszi, mert úgy gyorsabb, hatékonyabb az adott munka elvégzése, mint GUI-n; vagy éppen ha valami nem megy, akkor a karakteres felületen visszakapott hibaüzenet beszédesebb, mint a "Send Error Report" vagy "Don't Send"...
http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core | "I can't french"
Idezem magamat: "amikor a felhasznalo atment egy masik helyre meghagyott egy local copy-t a fajlokrol (es ketto lett) es csak egy uj local profile letrehozasaval tunt el..." Tehet 2 local copy lett...

fotóműhely ;)
az a baj a GUI-s katt-katt megoldásokkal, hogy kell egy működő rendszer hozzá. pont tegnap volt az, hogy a meghívott előadó gépe az előadás előtt olyan 20 perccel nem volt hajlandó működni, folyton újraindult rögtön login után (tudom, utálod a kékhalál érvet, mert az már nincs, itt volt, egy fél másodpercre bevillant, aztán reboot). safe módban még a loginig sem jutott el. hogy legalább a fájljai meglegyenek a 20 percbe az fért bele, hogy ubuntu livecd-ről bebootoltunk, lementettük egy pendrive-ra, és kész. de amúgy hozzáteszem, hogy a gép közben szépen futott, amíg le nem merült az akksija.
tudom, hogy a bsod üzenetekből lehetne kód alapján hibát keresni, csak ugye nem jelenik meg, hanem újraindul. és a fenti esetben nem tudtunk eljutni egy működő asztalig sem, mert már ott kiakadt valamin.
sh4d0w: ez a send error report azért rossz, mert nem látom semmi folyományát sem. bár a múltkor volt az egyik office-szal egy probléma, hogy egy ppt nyomtatása közben a 11. oldalig elment, aztán fagyás, office2007 magától újraindul, hibajelentést akar küldeni. mondtam neki, hogy küldjön! erre jött a válasz, hogy a hibára már van megoldás. mondom hűde jó, biztos valami frissítés, de nem. elirányított egy oldalra, ahol olyan megoldásokat kínáltak fel, mint "biztos be van kapcsolva a nyomtató?" meg "indítsa újra az office-t"...
Nexus 4 @ CM10.1 + intersectR
Pfff... korrekt... 
Nekem ezzel egyébként az a bajom, hogy a részletekre kattintva az égvilágon semmiféle hasznos információhoz nem jutok, mi is okozhatta a hibát...
http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core | "I can't french"

egyrészt beállítás kérdése, h újrainduljon-e, másrészt elkészíti a dumb filet gyökérbe. egyébként majdnem biztos, h driver hiba. valszeg az előadás végett vminek fel lett rakva verzérlője és az kavart be. eszébe jutott vkinek, h F8 és "restore prev..."? mert szinte semeddig sem tart és az esetek nagyrészében rendbe is hozza a gépet, mivel azt az állapotot állítja vissza, amikor legutóbb hibátlanul futott.
persze, beállítás kérdése, hogy újrainduljon-e. de ezt ugye akkor tudod beállítani, amikor be megy a rendszer.
amúgy kétlem, hogy valamit telepített volna, mert egyrészt nem ért hozzá, másrészt ahhoz, hogy egy kivetítőre rádugja az ember, semmit nem kell amúgy sem feltenni. szerintem ha már tippelni kell, akkor valami hardver (vagy memória, vagy merevlemez) hiba lehet inkább.
megmondom őszintén, hogy a restore nem jutott eszembe, talán azért sem, mert soha életemben nem használtam. illetve egyszer, de akkor sem működött rendesen (visszatette a rendszert egy korábbi állapotába, de úgy sem működött, így a saját gépemen kikapcsoltam mindig). de mondjuk ez gyorsabb volt, és teljesen biztos voltam a végeredményben, ami nem utolsó szempont szerintem, percekkel az előadás előtt.
Szerintem is itt van a kutya elásva. A válság mindent felülír. A cégek késleltetik az informatikai fejlesztéseiket, mert most a lét a tét sok esetben... kisebb gondjuk is nagyobb egy új oprendszernél.
www.refujvaros.hu
Amúgy én valóban kíváncsi lennék rá h windóz alatt hogyan kell azt megoldani, hogy van egy tö(n)krevágott rendszer, ami be sem bootol, max a vinyó tartalmához férsz hozzá, és pakolj újra egy másik rendszert úgy, hogy viszed a beállításokat.
Épp a minap hegesztettem ismerősnek, aztán vakarhattam a fejemet. Volt nálam egy XP install lemez, meg egy ubi live. Utóbbit használtam én is inkább, persze a "végsőmegoldás" registry-vel meg sem próbáltam birkózni.
http://www.humblebundle.com -- Játékok jótékonysági céllal. Egy egyszer használt társasért mennyit adtál?
Egy probléma van a gépeddel! Az ATI Radeon 9600XT videókártya!
Ez nem a közösség hibája, ez az ATI/AMD-é, nem írnak hozzá normális drivert! Nekem is volt egy X1700-as kártyám (átnevezett X1650 asszem, asztali gép)
"De az Audigy 4 kártyámat sem tudtam rendesen feltenni, mindenféle driver nélkül az istenért sem szólt úgy ahogy XP-n..."

Keresek mindjárt leírást!
"Másrészt nem mennek rajta azok a programok amiket nap mint nap használok, és azért nem fogok a Wine-nal sem szórakozni, hogy menjen rajta a Foobar."
Van alternatívája! 
"Egy szóval sem mondtam hogy szar a linux, úgyhogy bocsáss meg ha megsértettem az előző hszemmel a világod, amiben a linux a király."
Tudod, ez a no comment kategória 
A linux a király... Hát ja, a csupasz rendszermag télleg f*sza 
"Tökjó hogy segítesz apukádnak, de vajon egy clean installal feltett ubuntuval mit fog csinálni. Biztos vágja majd elsőre hogy a .tar.gz fileokat vajon hogy kell feltelepíteni. Biztos egyszerűbb, a sudo apt get vagy mit kellett hülyülni, mint a kétkattintásos telepítés."
Ugye?
Mit fog csinálni? Kérlek szépen, majd Én megadom neki a kezdő lökést! 
tar.gz-ből minek telepítsen? hm??? A tar.gz az a program forráskódja, amit le kell fordítani általában a:
./configure
make
make install
parancsokkal.
Az átlagfelhasználónak erről nem kell tudnia!
Nem szoktam Ubuntu alatt programot fordítani, így nem vagyok biztos benne hogy jól írtam-e.
Tudod itt van Synaptic csomagkezelő nevű alkalmazás amivel két kattintással lehet telepíteni bármit, és egy pár soros, anyanyelven íródott leírás is van hozzá
"Az XP-t se raknám vissza csak úgy szólok, mint írtam a Win7 a legstabilabb az összes Win közül (sztem) és odaírtam a linuxot is, mert már próbáltam. Ne haragudj"
A linux, (mint már írtam) a rendszermag. Há' azt ne is rakd fel! 
"Amúgy Win7 telepítés után lerántja az összes drivert, és 5 perccel később van egy full használatra kész oprendszer. A billt, a webcamot az Audigy 4 drivert, a Radeon drivert is felteszi, nem kell tökölni semmivel. Azon belül a 3ds max is jobban fut Win7-en mint XP-n, a photoshop is, szóval nem kell a duma."
A WU-s nvidia driverrel (és amúgy is) "rángatott" az internet a lap görgetése közben.
Azért egy Athlon XP-s gépre nem raknék W7-et (próbáltam) 100%-on nyomatta a procit.
Éni nkább nem bíznék a WU-s driverekben, lehet, hogy nekem szar a gépem. Mondjuk az esélye konvergál a 0-hoz. Nekem nem ment a PS CS3, sem a GIMP.
"Akármennyire is fáj neked, ahhoz hogy egy gép minden adottságát maximálisan ki tudjam használni bizony nekem Windows kell. A linux is jó dolog, csak nem épp felhasználóbarát, és nem kompatibilis mindennel."
Az, hogy nem kompatibilis az a gyártók hibája! 
Egyébként meg GNU/Linux
"Ez van, remélem béke van"
Ha elküldenéd PM-ben, (persze csak akkor ha nem titkos) hogy általában milyen progikat használsz Windows alatt akkor igen! Megpróbálnék alternatívát keresni helyettük! 
Üdv. Core2
[ Szerkesztve ]
PRIVÁTBAN ÁRAZÁS NINCS! || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || "A nagy erő nagy felelősséggel jár." - Ben Parker (Pókember) || Az összes beárazós topik egy helyen: http://goo.gl/PO9Ft
"Ebben az országban mindenki fotóboltot használ? A kedves papa géppuskával kerget az asztal körül, ha nem használsz olyat?"
Tudod, itt mindenki profi fotós!
PRIVÁTBAN ÁRAZÁS NINCS! || Sok giga tárhely ingyen: http://db.tt/YxwMpQ9 || "A nagy erő nagy felelősséggel jár." - Ben Parker (Pókember) || Az összes beárazós topik egy helyen: http://goo.gl/PO9Ft

ilyennel én nem találkoztam, kétszer próbáltam offline fájlokat használni, nem volt velük gond. SP1 előtt kicsit sok cpu-t evett a szinkronizálás közben, de később azt is megoldották. nomindegy.
a felhasználói adatokat át lehet menteni egy livecd-vel (simán kimásolog a program files vagy d&s mappából, aztán vissza a friss telepítésre). rendszerbeállításokat én meg sem kísérelnék átmenteni. egy friss install után szeirntem kevesebb idő beállíŧgatni a dolgokat, mint azzal szenvedni, hogy kiásd valahogy, aztán visszaimportáld.

F8 automatikus újraindítás letiltása.
most ugye nem azzal akarsz érvelni, hogy pont egy előadás előtt szart be egy gép. 
"ez a send error report azért rossz, mert nem látom semmi folyományát sem."
pedig van neki. néha az a jó, ha nem látod.
[ Szerkesztve ]
ez csak egy példa volt. megesik ilyen is, nem élettől elvonatkoztatott feltételezés.
pedig van neki. néha az a jó, ha nem látod.
ez olyan, mint a menzai konyha? jobb, ha nem látod mit művelnek bent... nem tudom, én szeretem, ha legalább a lehetősége megvan, hogy utánanézzek hol is tart a javítás, esetleg tudok kommunikálni is a fejlesztőkkel (ha akarok).

"én szeretem, ha legalább a lehetősége megvan, hogy utánanézzek hol is tart a javítás, esetleg tudok kommunikálni is a fejlesztőkkel (ha akarok)."
jó, majd mind a kétmilliárd felhasználóval személyesen felveszik a kapcsolatot. 
nézd, nekem személy szerint két problémámra is adott már választ az error report, az egyik az ujjlenyomat-leolvasó szoftver új verzióját kínálta fel, közvetlenül a problem report ablakból egy kattintással jött is az exe, a másik pedig egy hibás codec-et buktatott le.
és nem utolsó sorban a Service Pack-ek, hotfix-ek is ezek alapján készülnek, így én mélységesen haragszom az olyanokra, akik csípőből szarozzák, de az első dolguk a hibajelentés letiltása és a don't send-re való kattintgatás egy fagyásnál.
Ezt mondjuk egy nyitott bugtrackerrel meg is lehetne tenni -- gondolom ez jár a fejében neki. Volt pár alkalom, amikor küldtem hibajelentést (az a jófajta egérkattintós), és kaptam pár levelet a bugtrackerről arra az esetre, ha netán érdekelne, hogy mi van mán a stuffal.
http://www.humblebundle.com -- Játékok jótékonysági céllal. Egy egyszer használt társasért mennyit adtál?

Na de most miért nem lehet megcsinálni, hogy parancssor nélkül két kattintással feltelepüljön a program? ha MINDEGYIKNÉL ezt kell csinálni...
Az, hogy nem kompatibilis az a gyártók hibája! 
Hát akkor minden okés a linuxxal. Tegyük föl, hisz úgy sincs hozzá normális driver 
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
a 2 milliárd felhasználó fele eleve kalózmásolatot használ, ezért nem is küld hibajelentést
de egyébként sem jön elő mindenkinél pont az a hiba, főleg nem egyszerre. szóval ez kisebb csúsztatás. az meg a nagyobb, hogy ha láttál volna már ilyet, akkor tudnád, hogy ez nem azt jelenti, hogy minden egyes usernek szívhezszóló levelet küld a fejlesztőgárda, hanem arról, hogy egy hibajeentés létrehoz egy bejegyzést a fejlesztőcsapatnál, amit te neten megtekinthetsz, hogy áll, milyen besorolást kapott, mennyire veszélyes, stb. emellett még volt persze olyan is, hogy a jelentés után az a fejlesztő, akihez kerül visszaírt, hogy hogyan próbáljam meg pontosabban behatárolni a hiba forrását, hogy gyorsabban haladjon a fejlesztés.
tduom, nálad eleve minden windows-os dolog tökéletesen működik. én eleinte szorgosan hibajelentgettem, de mivel nem adott semmilyen megoldást a problémáimra, így felhagytam vele. szerintem ez nem egy jó megoldás, hogy hibajelentek, és aztán majdcsak valamikor javítanak valamit. és főleg nem segítség az olyan, amikor elirányítanak egy olyan oldalra, ahol olyan hibamegoldások vannak, amiből látszik, hogy teljesen hülyének néznek. biztosan én vagyok peches, és pont kifogtam azt az egy hibát, aminél ez így van, de az összes többi hibajelentés hatékony, és 100%-os megoldást nyújt a problémákra.
Inv1sus: ezt nem igazán értem. milyen mindegiyknél kell ezt csinálni? komolyan, szerintem keresni kell olyan programokat, amiknél még forrásból kell fordítani... 
[ Szerkesztve ]

itt kicsit nagyobb felhasználóbázisról beszélgetünk, a másik, hogy nem biztos, hogy akarják, hogy mindenki lássa, milyen hibákon dolgoznak, ez potenciálisan veszélyes is lehet.

"szerintem ez nem egy jó megoldás, hogy hibajelentek, és aztán majdcsak valamikor javítanak valamit."
és mit javasolsz helyette?
ezt most komolyan kérdezed? pár perce írtuk itt le ketten is 
Én ezt eddig egy alkalmazással játszottam el, mert az éppen aktuális verzióban hibát találtam, és a korábbi verziókhoz kitudja milyen megfontolás miatt (lustaság) nem volt lefordított csomag.
Pont ezt írta fentebb. Ott a synaptic, aztán kattintgathatsz benne. Vagy fogsz egy terminált. Választhatsz, melyik tetszik.
"együk föl, hisz úgy sincs hozzá normális driver"
Mihez nincs driver? Azért ma már elég kevés dologhoz nincs normális driver.
(#137) moonman:
Bemutatta azt a modellt, amit javasol.
Hallgatni Petőfi!
"itt kicsit nagyobb felhasználóbázisról beszélgetünk" -- uhh tényleg ezt mindig elfelejtem. Ez egy rendkívül jó érv bármire, bele kéne venni a bullshit generátorba arra az esetre, ha valamit nem akarunk megoldani
"hogy nem biztos, hogy akarják, hogy mindenki lássa, milyen hibákon dolgoznak, ez potenciálisan veszélyes is lehet." -- amerikában má feltalálták a jogosultságokat egyrészt, másrészt meg egyszerűen láthatóan képtelenek nyitottságban gondolkodni, de ez már más tészta
vállalatoknál lehet így van, de nekem otthonra bevált a 7es win. Talán az első win lesz amit megveszek (eddig campussal elvoltam)
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

én meg megindokoltam, miért nem megoldható. egyébként attól, hogy látod, hamarabb kész lesz?

synapticba rendszerint a béna, fapados progikat találtam. Ha képesek vagytok ti azokat használni, akkor egészségetekre. Én nem vagyok mazoista.
[ Szerkesztve ]

Egyébként ha lenne egy windows vista premiumom, akkor olcsóbban jutnék hozzá majd a win7-hez? Ha mondjuk nem premiumot szeretnék, hanem ilyen windows xp professional szerűt? Vistán asszem ultimate-nak hivják, csak minden laptophoz otthonis premiumot adnak...
[ Szerkesztve ]

"láthatóan képtelenek nyitottságban gondolkodni"
Ez egy rendkívül jó érv bármire, bele kéne venni a bullshit generátorba.

Starting on July 1, 2009 any new systems purchased will be eligible for the no-charge update. In addition to purchasing the PC after that date, there are three more rules:
End users must purchase a new PC that is pre-installed with an eligible Windows Vista OS. Retail boxed Vista versions likely won't qualify.
Your computer must have a valid Windows Vista COA attached.
The only Windows Vista® versions eligible for the program are Home Premium, Business, and Ultimate. Vista basic users are out of luck.
Az van benne, amit bekonfigurálsz. Ha hozzáadsz külsős repository-t, akkor azok az alkalmazások is benne lesznek. Az egész annak a kérdése, hogy be tudod-e konfigurálni, vagy hogy megtalálod-e a repot, amire szükséged van.
Egyébként meg a legtöbb esetben a megfelelő csomagot elkészítik a fejlesztők, így pl .deb letölt, és indul is a telepítő. Télleg utána kéne nézni ezeknek...
neked is egészségedre.
Hallgatni Petőfi!
itt az a lényeg, hogy látod a fejlődést, és tudsz hozzátenni (ha akarsz/képes vagy rá), hogy tovább segítsed. egyrészt ha valami fejleményre rájön az ember utólag a problémánál, azt simán hozzáírhatja a bug-trackerhez, másrészt azt is látod, ha esetleg (például információ hiányában) megoldatlanul zárták le a kérdést. ilyenkor, ha fontos, akkor meg tudod újra nyitni, stb.
nem értem ez miért olyan bonyolult...
Inv1sus:
milyen fapados progik? bár a parancssort jobban szeretem, de synapticban is meg lehet bármit találni. de ha nem tetszik, akkor fogod magad, és letöltöd a .deb telepítőjét a cuccnak a program hivatalos honlapjáról. akkor tényleg pontosan úgy kell kattintgatni, mint windows alatt. csak kevesebbet...